-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtevo
őstag
válasz
abridabri #19778 üzenetére
@abridabri
Én is szemeztem ezzel a ventivel, köszönöm.@Grózi
Akkor két pont a TY-147A-nál.
"Egyébként az a torony a 4,4-4,6-ra húzott 3258-t is simán lehűti passzívan." - Tényleg?!Most is passzívan hűti az i7-3770-et, de tuning nélkül. Nem gondoltam volna, hogy elviszi a tuningos cuccokat is.
-
xtevo
őstag
Sziasztok!
Most tervezek platformot váltani:
MSI Z97S SLI Krait
Intel G3258 - Anniversary
Tervezek tuningot - kezdetnek ezzel a procival, majd később váltanék komolyabbra. (Core i5/i7)Eddig passzív volt a konfig, de változnak az idők, és szeretném kipróbálni ezt a vonalat is, de a csendről/csendes működésről nem szívesen mondanék le.
Jelenlegi procihűtő: ThermalRight HR-22 (venti nélkül!) - Erre szeretnék fehér, hatékony és halk ventit!Illetve házhűtőket szintén a csendesebbik fajtából - szintén fehéret.
Az új számítógépház valszeg: NZXT Source 340 lesz.Mit tudtok ajánlani?
[ Szerkesztve ]
-
xtevo
őstag
Én innen vettem: Scythe Kaze Server Szinte mindig innen vásárolok is.
[ Szerkesztve ]
-
xtevo
őstag
válasz
GeriCool #9411 üzenetére
Ha 4 ventid lesz, akkor tudom ajánlani Scythe Kaze Server, én is ezt használom. Minőségi anyagból van, szálcsiszolt fém(szerű) auto/semi/manual módok, előre beállított stb. 4 ventihez tökéletes, finom potméterek 30 rpm-enként tudod állítani.
-
xtevo
őstag
válasz
krichd1 #9387 üzenetére
Én is azt olvastam, hogy ár/légszállítás/zaj arányban baromi jó.
Köszi szépen!Van egy Scythe Kaze Server előlapi ventiszabályzóm, azzal meg tudom változtatni
-
xtevo
őstag
Sziasztok!
A profilomban lévő konfigba keresek 2db 120 mm-es Cooler Master ventit (igen, csak ez a márka jöhet szóba), lehetőleg kék LED-es legyen, illetve az egyik lehet nem világítós, cél a minél nagyobb légszállítás, szempont a halkság is természetesen. Árhatárt nem szabok.Köszi a segítséget előre is!
-
xtevo
őstag
Urak!
80x15mm-es ventilátort keresek, persze halkat, meg csúcsszupert. De egyáltalán mik az alternatívák? Nem igazán láttam ilyen vékony méretben ekkora ventit...Köszi a segítséget előre is.
-
xtevo
őstag
Persze, hogy vehetsz nagyobb fordulatút és pwm-est is. Az AsRock lapoknak jó a ventivezérlése, tapasztalatból mondom, Csinálhatod azt is, hogy veszel pwm elosztó/hosszabbító kábelt és mindegyiket a cpu_fan -ra kötöd rá, így ha vezérled a prociventit, akkor azok is gyorsulnak/lassulnak, a hőfok függvényében.
Igen, Coolink oldalán is ezek az értékek szerepelnek.
-
xtevo
őstag
válasz
Drizzt01 #9050 üzenetére
Nm. Amik ekkora méretben jók szerintem: Scythe Slip Stream 140mm vagy Bitfenix Spectre 140mm
De ha a zajra és a légszállításra figyesz, nem nagyon tudsz rosszat venni. -
xtevo
őstag
Sziasztok!
230 mm-es méretben a Bitfenix Spectre, vagy Spectre Pro-n kívül tudtok mást ajánlani? Vagy egyáltalán érdemes?Spectre: ár: ~3,7k
Méretek: 230 x 230 x 30 mm
Zajszint: 20 dB(A)
Sebesség: 700 RPM
Légszállítás: 192,7 m³ / h
Statikus nyomás: 2,52 mm-H2O
Feszültség: 12 V
Csatlakozó: 1x 3-tűsSpectre Pro: ár: ~5,6k
Méretek: 230 x 200 x 30 mm
Zajszint: 25,6 dB(A)
Sebesség: 900 RPM
Légszállítás: 264,0 m³ / h
Statikus nyomás: 1.81 mm-H2O
Feszültség: 12 V
Csatlakozó: 1x 3-tűsKöszi a segítséget előre is!
-
xtevo
őstag
válasz
tilinko70 #8103 üzenetére
Meggondolom még párszor, hogy mennyire járnék jól az fix. Az a probléma, hogy a ház igencsak lekorlátoz max 154mm-t enged csak cpu hútőnek. Így a nagybordás hűtők kiesnek, de most lehet találtam egy jó alternatívát: Gelid Tranquillo info ez 153mm magas!
Lehet mégiscsak jobb lenne elöl 2x120mm, mint az 1x140mm ?
Ha 2x Coolink SWIF 2 1200 az tud 60,4 m3/h vagyis durván 120 m3/h (2x 8,5dB)
Ha 1x Thermalright TY-140 az tud 47,4-124 m3 / h (1x 17-21dB)Bocsi nem vagyok könnyű eset!
[ Szerkesztve ]
-
xtevo
őstag
válasz
tilinko70 #8091 üzenetére
Árban nincs nagy különbség a 120p és a fix 800rpm között, akkor inkább előbbi éri meg az erőtöbblet miatt, bármi van legfeljebb adok rá egy kis kakaót.
Vajon mennyire működne a rendszer, ha a gyári procihűtő helyett csak egy nagy borda lenne, a gyári ventis megoldás helyett? -
xtevo
őstag
válasz
tilinko70 #8075 üzenetére
Nem úgy gondoltam én se, hogy 1x140mm és kész, hanem 1x140mm elöl és 1x120mm hátul, csak kifelejtettem az "elöl" szót, bocsi.
(Eleinte 2x120 és 1x120 volt a felállás, de akkor inkább 1x140 és 1x120
)
Akkor jelen pillanatban így nézne ki:
1 x Thermalright TY-140 PWM (elöl)
1x Coolink SWIF 2 1200 (hátul)
Amúgy egy 120p nem lenne jobb a pwm miatt hátra? Illetve, hogy tud nagyobb légszállítást is, viszonylag halkan.A Coolink ventik tetszenek nekem is, mert épp megfizethető kategóriába tartoznak és minőségiek. Noctua, Alpenföhn stb. az már nekem sok(k)...
@krichd1
Ígérem írok egy kisebb blogot hamarosan. -
xtevo
őstag
válasz
tilinko70 #8067 üzenetére
Köszi szépen a terjedelmes írást! Akkor nem döntöttem rosszul, jó hallani, bár a házzal elég sok negatív tapasztalatot is szereztem, ha lesz időm egy kis írásban majd összefoglalom. De mindent összevetve tetszik.
Gondolkoztam én is, hogy 2x120mm helyett 1x140mm legyen, de azt hittem, hogy az úgy karcsú lesz. Ez a Thermalright venti tetszik, ára is teljesen jó.
A hátsó ventin még gondolkozok, hogy milyen legyen.
Most még a gyári procihűtő van, de gondolkozok egy passzívon, valami combosabb cpu hűtő venti nélkül. De ebben az esetben (is) kéne valami minőségibb hátsó venti. -
xtevo
őstag
válasz
tilinko70 #8055 üzenetére
Köszi. Elég lenne ez a 800rpm-es venti is a silencio rendes átszellőztetésére? Nem kéne nagyobb? Szeretném minél halkabban megoldani, de megfelelő teljesítmény mellett, ezért is vettem hangszigetelt házat.
@krichd1
Köszi, az AC ventijeit ismerem, bár több helyen is olvastam, hogy csak ár szempontjából olyan jók.Esetleg más venti, ami szóba jöhet?
[ Szerkesztve ]
-
xtevo
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, nemrég vettem egy Cooler Master Silencio 550-es házat, és a gyári ventiket szeretném lecserélni, sok rosszat olvastam róla, hogy elég karcsúak. 2x120mm front és 1x120mm rear ez a max, amit bele lehet zúzni.
A keret kb 2-2,5k / venti, amit hajlandó vagyok fizetni.
Melyik venti most a best-buy, illetve mit ajánlanátok?
Köszi előre is a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kedvező áron eladó!
- Lian Li UNI FAN AL120 ventilátor szett, újszerű állapotban! UTOLSÓ DARAB!
- Lian Li UNI Fan SL Infinity ARGB / Asus TUF 120mm / Aerocool Mirage / Phanteks vezérlő
- Kolink RGB ventilátor szett (4db venti) (vezérlővel, távirányítóval)
- Zalman Fehér ventilátor
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest