- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mini PC
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slax
senior tag
Üdv.
Keresek olyan 8 centis ventit, ami 70 m3/h képes, de 33 decibelnél kevesebbel terheli a fülem. Árasszatok el linkekkel, beszerzési forrásokkal, mert a gúgli kegyetlen velem, és nem mond semmit. -
Charger69
csendes tag
HI!
[B]Enermax Magma UCMA12 ventilátor 12cm
* Ventilátor átmérő: 12cm
* Fordulatszám: 1500 RPM
* Légszállítás: 69.15CFM
* Zajszint: 18dB [/B]ilyen ventit szeretnék venni, de nem találtam róla részletesebb leírást, hogy példáúl hány voltos.... az ára kb 4-5k közt van.
vagy valaki újonnan tud e ilyet? (debrecenben)
köszi
-
-
Henk
veterán
válasz
Oibacsi #2292 üzenetére
Csúnya az alakja.
De nem is értem teljesen.Azon is van egy szabályzó poti,de 4 tűs csati van rajt.Akkor az most a pwm-es ventiket rendesen szabályozza és te még tudsz variálni rajt a potival.Vagy tudja a pwm-et a hagyományos módok,de ha 3 tűs ventit dugsz rá ahhoz meg tudod a poti részét használni? -
Henk
veterán
válasz
dethroner #2288 üzenetére
A cpu fan és sys fan2 az 4 tűs,de arra rátudod dugni a 3 tűs venti csatiját csak a pwm tüskéje üresen marad,ergo nem fogja szabályozni,de attól a venti működni fog.Olyan átalakítót nem lehet kapni ami a 3 tűs venti csatiból 4 tűset csinál mert ezek a ventik nem tudják a pwm funkciót.Próbáld meg az egyik ventit rádugni mondjuk a sys fan2 csatira és meglátod,hogy kezd e vele valamit a lap vagy ugyanúgy hajtja fullon.Ha nem szabályozza akkor marad valami poti vagy előlapi panel amivel lejjebb tudod tekerni.Amúgy a zalman fm2-re ha rádugsz egy ilyen Y elosztót akkor 2 ventit is rátudsz kötni,de akkor neked kell kézzel szabályoznod őket.
-
dethroner
veterán
válasz
Oibacsi #2287 üzenetére
A ventilátor 3 tűs csatlakozót használ, amit az alaplapra lehet dugni, hogy szabályozható lehessen. És van hozzá egy átalakító, amivel csatlakoztatni lehet a táphoz, de így állandó 1200-as fordulaton megy. És nekem az alaplapra csatlakoztatott ventit se engedi szabályozni. Ami van négytűs sys fan2, az meg pont olyan csatlakozót kívánna szerintem, mint a cpu fan. Remélem, érthetően írtam le, mert már lassan én sem értem.
-
dethroner
veterán
válasz
Oibacsi #2283 üzenetére
Köszi a magyarázatot. De valahogy nem tetszenek ezek az eszközök. Na, rápillantottam az alaplapom könyvére, amiben az van hogy csak a sys fan2 tud Speed Control-t, ami négytűs csatlakozó. De pont úgy van elhelyezve, hogy egyik ventilátorból se ér el odáig a zsinór. A másik meg hogy ilyen négytűs csatlakozóhoz valami átalakítót is kéne szereznem, mert ahogy elnéztem nem tudnám rádugni
Kezdem azt hinni, hogy ha szabályozni akarom, akkor veszek egy 5,25-ös helyre beszerelhető kézi szabályozót.
-
Henk
veterán
válasz
dethroner #2271 üzenetére
Én olyan 4 tűsre gondoltam amit az alaplapra kell dugni.(pwm,mint a gyári intel hűtő venti csatlakozója)
Oibacsi: és akkor a pwm-es ventiket automatikusan szabályozza,nincs választási lehetőség a módok között?Mert gondolom a pwm funkció azért üzemel.Ha így van akkor viszont a 3 tűs ventiket szerintem nem fogja vezérelni. -
dethroner
veterán
A ház ventilátoroknak van 3 és 4 tűs csatlakozója is, de úgy tudtam hogy a 3 tűs kell az alaplapra dugni hogy szabályozható legyen, és a 4 tűs a tápra ha szabályzás nélkül akarom használni. Előkapartam az alaplapom könyvét, amiben azt látom egy ábrán hogy a sys fan1 csak 3 tűs, míg a sys fan2 4 tűs. lehet mindjárt kipróbálom hogy arra csatlakoztatom.
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Tudtok nekem ajánlani valakit, aki csapágyas ventik javításával foglalkozik?
(ősrégi dell laptopom ventije csapágyas lett...pörög, de borzalmas hangja van...)
Üdv.:
Misi -
Henk
veterán
válasz
dethroner #2265 üzenetére
Úgy,hogy a 4 tűs ventiket biztos,hogy szabályozza a lap.A 3 tűs ventiket nem minden lap tudja és gyanítom,hogy a tiéd nem fogja.Ehhez ráadásul a lapon a 4 tűs csatikra kéne dugni őket.(cpu fan,sys fan1,ezekkel nagyobb a valószínűsége,hogy működik)Ha a bios-ban a venti vezérlést enabled-re állítod akkor bekéne,hogy tudd állítani a különböző szabályzási verziókat,de még akkor sem biztos,hogy működni fog.A speed fan-nal ugyanez a helyzet,nem minden lappal kompatibilis.
-
Peti78
őstag
Szevasztok fórumozók
Szükségem lenne egy kis segítségre. Vennék egy ventiszabályzót, és[ezt] néztem ki. Az a kérdésem, hogy normálisan szabályoz-e, vagy úgy mint némelyik gagyi. Ugyanis azt tapasztaltam, hogy némelyik szabályzó apró tekerésre is nagyot dob a venti fordulatszámán, ileltve az annak adott V-on.
Az erő legyen veletek, főleg azzal akinek van ilyen és el is mondja a tapasztalatait.Ez kicsit off, de segítsetek
-
Henk
veterán
De ne a te lapodból indulj ki,ráadásul a tiéd Asus nem?
Még abban is van különbség,hogy Gigabyte p35-ds3 lap rev1 vagy rev2.1.Mert míg az 1-nél működik a venti vezérlés addig a másik verziónál már nem.Amúgy a bios-ban ugyanúgy megvan a menüpont ahol beállítod,de az utóbbinál csak a 4 tűs ventiket vezérli. -
-
-
dethroner
veterán
Hello!
Ha a házventilátort az alaplapra csatlakoztattam, mert hát szabályozható, ugye, akkor hogyan tudom szabályozni? Kell hozzá egy szabályozó panel, vagy valamilyen program is megteszi?
-
old gray
addikt
Hol tudok olyan gumicsíkot beszerezni ami a venti körül látható?
-
Peti78
őstag
Vettem is egy nf-p12-t, és eddig hihetetlen. Nagyon jó, halk, űber
-
tts
addikt
legyen világosság..., ennek a [link] feliratnak tuti nem árt a vízszintes elhelyezés, sőt függőlegesen valószinüleg olvashatatlan lenne
szóval csak vélemény - ez egy kimondottan PC venti, ami igen csak ritkán áll működés közben X fokos szög alatt - az esetek, 99,9 %-ában vagy vízszintes vagy függőleges - ezt valószínüleg a gyártók is sejtik
- ha bármelyik alaphelyzetben nem lenne ajánlatos használni, tuti, hogy egy rendesebb gyártó közölné, még valószínűbb, hogy nem is gyártana/gyárttatna olyan ventit, ami az esetek jó felében nem használható - gondolom én, aztán hogy mi az igazság...
-
Peti78
őstag
Hozza már el nekem is valaki a fényt, és mondja meg, hogy ennek [link] nem árt-e a vízszintes elhelyezés?????
-
Henk
veterán
válasz
elfelejtette #2241 üzenetére
Eddig még sosem múlt ezen az életem,hogy ezt rosszul tudtam volna.De Thx.
-
Henk
veterán
válasz
elfelejtette #2239 üzenetére
Én nem számoltam ki.Csak rákerestem még régebben,de lehet egy fórumban olvastam.Akkor lehet,hogy egész eddig félre voltam vezetve?
-
Peti78
őstag
válasz
Ace Ventura #2235 üzenetére
Való igaz, csak a légszállításuk jóval kevesebb
-
Peti78
őstag
válasz
Dupla..
-
Peti78
őstag
válasz
Való igaz, csak a légszállításuk jóval kevesebb
-
Peti78
őstag
válasz
Ace Ventura #2231 üzenetére
A hivatalos weboldal szerint valóban halkabb, bár 100RPM-el alacsonyabb is a fordulatszáma. Az S12 az 17db, a p12 pedig 19.8 db.
Ráadásula P12 höz adnak elellenállással szerelt 3 pineseket is. AZ s12 höz pedig csak egyet
Egyébként tudja valaki h mi a váltószáma a CFM köbméter viszonynak? -
Henk
veterán
válasz
Ace Ventura #2226 üzenetére
Ha nem akarod szabályozni akkor az s-flex 800.Én eddig ezt találtam a leghalkabbnak.
Peti78: a Noctua folyadék csapágyas,azt lehet fektetve használni. -
Peti78
őstag
válasz
Ace Ventura #2226 üzenetére
Én a magam részéről 4K-ért ezt [link] ajánlom.
Jut eszembe, ennek a ventinek nem árt ha vízszintesen van elhelyezve? -
Ace Ventura
addikt
Kellene nekem 2 db nagyon halk 12 centis venti aminek a légszállitása is jónak mondható.
Árban 4K/db ra gondoltam. -
Peti78
őstag
-
Peti78
őstag
Tulajdonképpen lesznek szabélyozva, vagy a molexen keresztül, vagy egy 6 csatornás zalmanon . ezért talán jobban megéri az 1650 es, mert még 5v on is csendes elvileg, és alégszállítás is magasabb mint a cm házban lévők. Pálne megéri, ha gyakorlatilag nem kerül plusz pénzbe a csere. Úgyis akarok Fractical ventiet is rendelni nyugdíjastól, szal egycsomagban eljön.
A noctu meg drága a kísérletezéshez. Az lenne a jó, ha vhogy meg tudnám hallgatni a noctuákat, meg az S-flexeket.
Kísérletezni még van időm, nyárig cask találok jó megoldást. -
Henk
veterán
Hát a gyári ventik 1200rpm-en mennek úgy néztem.Ezek a YL-ok meg eleve magasabb fordulaton,szerintem így sok javulást ne várj tőle.(ha nem lesz szabályozva)
Ha igazán halkat akarsz akkor ezekből a 12-est nézd meg.Az s-flex talán jobb,de még drágább azért nem azt mondtam.
Jasonchan: a chieftec tápok elég melegedősek ezért is olyan hangos mert nagy fordulaton megy benne a venti.Ha lecseréled egy másik ventire ami ugyanakkora fordulaton megy akkor nem sokkal lesz halkabb.Ha kissebb fordulatúra cseréled akkor meg a légszállítás lesz kevés és megsülhet a táp.Mindenképpen nézd meg milyen a mostani venti és 10%-nál ne legyen nagyobb az eltérés a légszállításukban.Volt már gond ilyenből,hogy tönkre ment a táp emiatt. -
ToxLee
őstag
válasz
elfelejtette #2208 üzenetére
Sajnos nem tartózkodom otthon ezért nem tudom szétszedni.
Szerintem ilyen ventit nem lehet kapni Mo-n vagy én nem találtam. -
ToxLee
őstag
válasz
elfelejtette #2206 üzenetére
A chieftec honlapján nem találtam olyat ,hogy mennyi a légszállítása a ventinek. Ezek az ADDA ventik azt mondod ,hogy jók? Minél halkabb ás minél több levegőt szállít annál jobb.
-
ToxLee
őstag
válasz
elfelejtette #2203 üzenetére
Kösz. Már csak azt tudnám ,hogy mennyi a légszállítása a gyári ventinek.
-
ToxLee
őstag
Sziasztok! Szerintetek egy Chieftec 550W tápba a Noctua NF-P12 vagy az NF-S12 rakjam bele?
-
Henk
veterán
A 2. linken nekem nem jön be semmi.A gyártók a max forulaton mért dBA értéket tüntetik fel.(elméletileg)Nekem a gyakorlati tapasztalatom az,hogy a valóságban mindig jóval hangosabb mint ami az adatlapon van.Ezeket a ventiket mennyiért tudnád beszerezni?
Ha nem akarod szabályozni őket akkor 1200 rpm körülinél magasabb fordulatúban ne gondolkodj mert az már mind hangos lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Warships
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Könyvajánló
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest