- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bermi
aktív tag
válasz
Oibacsi #3094 üzenetére
engline függőlegesen lesz, csak át kell mozgatni a felső rekeszben a levegőt az alaplapról és hátul ki, közben van egy batár noctua proci hűtő, ami rásegít, szóval ott a hang az elsődleges és gondoltam milért ne a magyarokét erősítsem, kis forintommal
hát a revoltecből egy bent félretéve a sharcoonból meg majd hoznak, de nekem holnap lesz rá időm megvenni, így mást nem igazán tehetek (még délután a dohányban volt mindkettő)
nézegetten, egy kicsivel nagyobb a revoltec légszállítása, ami az alsó rekeszben jól jönne, mert vinyók és tápon megy keresztül.
azért köszönöm -
Oibacsi
őstag
válasz
laurent.nino #3091 üzenetére
Így van, jól érted
-
nyunyu
félisten
Buheraltam a YL D22BL-12H ventit:
5V-2x1N4148 dioda=3.36V-n 280rpm
5V-3x1N4148 dioda=2.58V-n 238rpm, de igy mar ra kell segiteni, magatol nem porog fel.Hangja mar 5V-n se nagyon volt, de a hulye kek ledeket nem sikerult kikotnom, mert nem fertem hozza az elektronikahoz, szettorni meg nem akartam a draga ventit.
-
laurent.nino
csendes tag
Oibacsi köszönöm hogy segítesz. Egy CM Silent Pro tápról van szó aminek az alján van a ventillátor, és ha jól értem szavaid, visszaszerelni úgy kell hogy a levegőt kintről befelelé a tápra nyomja rá. Jól értem?
-
Bermi
aktív tag
sziasztok4
ide is felteszem a kérdést, hátha itt többen olvassák:
ház ventilátorokat szeretnék vásárolni és csak az aquaban tudok, így nincs nagy választékom: [link]
itt 3féle 14cm es van. inkább a hangra vagyok érzékeny, de a gyári adatokkal nem sokra megyek. Melyiket javasoljátok?
A 12-esek közül a englide n.zerot veszek, sztem azzal nagyon nem lőhetek mellé igaz? -
Oibacsi
őstag
válasz
laurent.nino #3088 üzenetére
Az attól függ...ha alul van nagy venti akkor befelé, ha a hátulján és kicsi akkor kifelé...
-
laurent.nino
csendes tag
Kérlek segítsetek! A táp ventillátor befelé vagy kifelé nyomja a levegőt? (Szétszedtem portalanítás végett a tápegységet.)
-
-
CsodaPOK
senior tag
Sziasztok!
Egy apró kérdésem lenne: Ez a venti elindul-e rendesen 5V-n? (Home made laptophűtés lesz USB-ről.)
Köszi szépen!
CsodaPOK.
-
Habzsi-Dőzsi
tag
Sziasztok!
Englide vagy az Arctic Cooling újabb PWM -es ventijei a halkabbak. Nem fogom egyiket sem szabályozni. Azonos fordulaton melyik a jobb?
Üdv, Habzsi
-
Vasinger!
nagyúr
Ha már ennyire kialakult egy tendencia, hogy a csúszócsapágy nem jó vízszintesen, áruljátok el, hogy miért is? Mechanikailag is miért folyásolja be? Rengeteg ember azt írja fórumokban, privátokban, hogy neki x éve megy vízszintesen a Sleeve ventije és semmi baja...
-
-
smiti
veterán
Nagy dilemmában vagyok.
Egyenlőre nem veszek semmilyen ventit mert egy Jóbarátom ígért nekem egy S-Flex 800-asat. Csak azt nem tudom, hogy ez elég lesz-e az AC S1-re, vagy inkább rakjam be rendszerhűtőnek és a Noctua NF-P121300-at rakjam a VGA-ra ? -
Vasinger!
nagyúr
Hol tudok venni YateLoon D14BL-12 ventilátort Mo.-n?
-
BullZeye
veterán
Majdnem 4et
23 centi széles, 23 centi magas. Elfér egymás mellett 2db 12es, meg felettük is 2db 12es, ami 4
érted, hogy értem?
Annyiban jobb egy nagy venti ... hogy lényegesen nagyobb légnyomást kelt, mint 3-4 db pici, legalábbis ha abból indulok ki mire képes egy 20 centis szobaventillátor, meg mire képes egy 12 centis
-
BullZeye
veterán
-
Peti78
őstag
válasz
canniball #3056 üzenetére
Na jó, beleb@sznak mellé csavarokat és adaptert is
DE!!!! Ha nincs szüksége valakinek a Noctuához kapott gumibizbaszokra, illetve ellenállásokra, akkor akár el is adhatja őket. Nekem sem voltJa és a noctua is ad csavart és adaptert nem sz@rozik
300ft /csomag bizbasz
400ft/ellenállás x2=800
800+300=1.100Ft
A Noctua P-12 3.300 Ft
3.300-1.100= 2.200FtFeleannyi mint az Sflex (és még az átalakítót el sem adtam
Szóval ha így nézzük, tiszta sor hogy mi kerül menynibe, és mit kapsz az árért nem?Jóanyám de örülne, ha látná ezt a postot, mindig azt hitte reménytelen vagyok matekból és láss csodát
-
vd1992
tag
-
ToBeY
nagyúr
Lehet kapni valahol 20cm ventit?Mert mostanság elég sok ház már 20-23cm ventivel jön ki,de mivan ha beszarik?Vagy ha én a kis házamba akarom modolni?
-
Vasinger!
nagyúr
Valaki tudna nekem segíteni, hogy a Cooler Master 590-es házhoz adott fekete ventinek milyen a csapágyazása? A cm oldalán uo. sorozatszámú ventit nem találtam, mint ami az enyémre van írva.
Peti78: Kívülre raktad a ventit? És hol vezeted el a kábelét?
-
BullZeye
veterán
CM690nél akárhogy rakosgattam a ventiket sehogy se volt jó, az a baj hogy íróasztal mellett, egy emelvényen van gépem....így balról hiába nincs rajta oldallap, van ott egy asztal, és azon egy laptop...így balra nem fújathatom a levegőt...hátánál meg ott van szinte közvetlenül fal...így ezért akarok ventit venni, hogy legalább felfelé gyorsabban száguldjon a levegő, meg az elején esetleg vinyóhoz szívjon be levegőt...
jut eszembe, neked akkor van olyan venti amit adtak CM690hez...ahhoz képest halkabbak a noctua/scythe ventik ugye?
mert azok sem vészesek 600RPMen, de azért lehet hallani őket, pont hogy zavarjon
-
Peti78
őstag
én a 690 oldalára az alsó helyre tettem egy 14 est, ami rásegít a passzív gigabyte-ra tett 5vra szabályzott ventire, és kb. 2-3 fokot csökkent az amúgy is hűvös mag hőmérséklete. A többi komponens értéke így sem emelkedett. Bár ez akár ház függő is lehet és persze függ a többi ventitől is
Most tervezem egyébként, hogy csinálok 4 db 14 es ventinek lyukat az oldallapra úgy mint a stacker 830 ban van. -
smiti
veterán
Közben megtaláltam és választ is kaptam, van Gianni-nál ilyen venti( S-Flex ) mindhárom fajta 3990-ért. Csak annyi a bajom, hogy ha megveszem postával együtt 4500 lennr és ha nem tetszik meg nekem akkor majd mindenki 2-2.5k körül szeretné megvenni
kerinagy- szerintem teljesen felesleges az oldallapra rakni, legalábbis nállam csak rontott az eredményen mikor oda is helyeztem egyet.Az a legtisztább ha előről beszív, hátul meg kifúj mert így lesz jó kereszthuzat
-
BullZeye
veterán
Noctua P12 ahogy gy olvasgattam házhűtésre (szűrővel), processzorra(bordára) jók, 1200RPMen kb ugyanolyan hangos mint S12, cserébe lényegesen nagyobb légnyomást kelt....
Viszont az Sflex ha picivel kissebb is a légnyomása (szűrő kilőve), cserébe egy picivel halkabb is
Egyébként én a home-made venti fordulat szabályzás híve vaygok....12-9-7-5 volt
így elég jól meglehet találni, hogy melyik is halk....fölös még pluszba költeni venti szabályzóra (de erősen gondolkozom rajta, 4es venti szabályzó nagyon fain lenne...mennyibe fáj egy ilyen ? 2-3k?)
-
Peti78
őstag
válasz
Baga1983 #3038 üzenetére
Jók az Sflexek, de én inkább magasabb rpm-ben gondolkodnék, nem 1200 ban. Az 1600 as az meg már meglehetősen hallható, de szabályzás is van a világon. Bár ha meggondolom, akkor a friss levegő bejuttatására elégaz 1200 is, az egyes komponensek hűtése pedig célzottan, alacswony rpmen hatásos.
-
Peti78
őstag
Ahhoz hogy eldöntsd melyik éri meg jobban, úgy látom nincs más választásod
#3034) kerinagy Sajnos el kell fogadni, hogy a nagy légszállítású ventik nem halkak. Ha halk venti elé porszűrőt teszel, az nagyon megfogja a levegőt. (és a port is). Az a tapasztalatom, hogy a por így is úgy is bejut a gépbe, ezért én kiszedtem őket. 2 hetente úgyis kifújom belőle ami bekerült.
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy szeretnék a házhűtésen változtatni, van egy Sharkoon Revenge Economy házam, elől lukacsos,porszűrővel. Szeretnék egy 12-es ventit előre és hátra, valami olyan kellene nekem ami nagy levegőszállítással bír hiszen ez végezné a gép hűtését, az már csak extra lenne ha nem helikopterhang társulna hozzá. Esetleg ha oldalra is kerülne egy 12-es az segítené vagy inkább csak bezavarná a légáramlatot? Ha érdemes akkor befelé vagy kifelé fújjon?
Valaki tud ajánlani helyet ahol lehet venni porszűrőt 12-es ventihez?
-
smiti
veterán
Most már én is egyre kíváncsibb vagyok. Lehet beszerzek egy S-Flexet, bár ahogy elnézem nem lesz egyszerű dolog. De mintha itt a PH-n egy bazárosnál láttam volna mindhárom változatát.
Ha nekem nem jönne be lesz itt valaki akit érdekelné ? Mert én most Noctua-val kezdtem el felszerelni a gépemet
-
Peti78
őstag
-
Peti78
őstag
válasz
BullZeye #3029 üzenetére
Nade ha két asszony van, és az egyik ebben jó a másik abban ugyanabban a témában (ágyban) csak más területen, akkor melyiket választod?
Egy kis on:
A noctuát gazdagon megpakolják extrákkal, az Sfelxet meg csak belebassz@k egy dobozba, jóval drágábban. Szaályozva a Noctuát sem lehet hallani, az Sflexet viszont szabályzás nélkül igen. Ebből következik, hogy mindekttőt le kell szabályozni, ha nem akarod hallani. Vagy van szabályzód, vagy nincs (rosszabbik eset). Ekkor a Noctua ment meg, mert kapsz hozzá ellenállást. Kb 20%-kal olcsóbban többet. Ennyi felárat nekem nem ér meg az Sflex. De nekem van szabályzómxd (de ha nem lenne, nem adtam volna el az ellenállásokatxd ) de van -
BullZeye
veterán
Ha egyszerre 2 asszony van, meg tudod különböztetni melyik miben jobb nem?
Hangosság is egyszerű, amikor eljő az este, és mindenki alszik, de te még dolgozol, és rátapasztod a füled, hallod e a ventit 1 méterről, 30 centiről...stb
én pl a HD4890 ventijét 20%on nem hallom közelről sem, 1 méterről meg 22% még hangtalan
viccet félretéve, ha van mindkettőből, akkor azt az egyszeri emberi is kitűnően megállapítja, hogy melyik halkabb első blicre, vagy hogy melyiknél hűsebb picit a gépház
egyébként fura, mert mindenhol mást írnak...egy teszt állítja, hogy sflex jobb, mert halkabb azonos fordulaton, és jobban is hűt...egy másik tesztnél P12 volt jobb....most meg így hoc.hu-n:
Scythe S-Flex SFF21E
20,1 db(a)
49 CFMNoctua NF-S12-1300 (P12 ennél kevesebbet forgat, viszont nagyobb a légnyomás >>)
19,8
54,3 CFMviszont ahogy itt nézem, S-flex-et kb esélytelen beszerezni
kár hogy nyugdíjas nyugdíjba ment
-
BullZeye
veterán
van olyan, akinek van Sflex12 meg Noctua P12je?
melyik jobb?
-
smiti
veterán
válasz
BullZeye #3024 üzenetére
Én már nem hiszek egyik gyártónak sem, véleményem szerint az általuk közölt adatok köszönő viszonyban sem vannak a valósággal
Engem a sógorom győzött meg hogy jók a Noctua-k, nem mondom hogy hangtalan de kissé leszabájozva nagyon fülelnem kell hogy halljam, de teljes fordulaton azért van neki egy közepes szélzaja -
BullZeye
veterán
Én is ezt néztem most ki....csak nem igazán van értelmes összehasonlítás Noctua p12 VS Scythe slip stream, vagy sflex között...vagyis MÉG nem leltem rá, folytatom googlezést.
Ezek 3 ezer forintért azért már hangtalan ventik nem? 20-25 dB(a) az még a hangtalan kategória...télleg jó lenne 1-2 venti, hogy forgassa a levegőt gépházban, vagy hogy ráakasszam VGA hűtőjére, ártani nem árthat. Elég régiek ezek a ventik, hosszútávon sem lesz nekik fura hangja? Mert hiába írja rá gyártó hogy 150 ezer óra üzemidő mielőtt elromlik, ha 500 üzemóra után kerreg, kattog
-
norbi19884
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem van x800-as radeonom ami terhelés nélkül 72-75 fokos ez normális?Azt tudom hogy melegedős darabok,de ennyire
-
smiti
veterán
válasz
BullZeye #3020 üzenetére
Sajnos igen, amit te kinéztél az a legújabb és én is csak ilyen horror áron láttam. De amit én linkeltem és nekem is van 1 db belőlle a Noctua NF-P12 ahhoz is adtak egy L.N.A és egy U.L.N.A. adaptert is . Tesztekről sajnos nem tudok de szerintem az enyém is veszett messze van az 56 db-től
-
BullZeye
veterán
NF-S12B FLX, amit kinéztem, mert adnak adaptert hozzá, emiatt állítható, hogy 600-900-1200as fordulaton legyen...ez 5900 forint volt
itt el is ment a kedvem tőle...de így mindjárt más
ömm ezen az oldalon kívül van még valahol ilyen összehasonlító? Mert itt Noctua nincs tesztelve....és kiindulva a 19dba-s cooler master ventiről, miután kiderült, hogy itt 56 dba....nah szal nem nagyon lehet kamu értékek miatt összehasonlítani, szóval kéne ahol maguk tesztelik és mérik ^^
-
BullZeye
veterán
Nem igazán tudok dönteni, Noctua egyértelműen 6000+ forintos árát nem éri meg, Noiseblocker dettó ilyen kategória
Úgyhogy marad a Scythe? vagy esetleg van még hasonló 2-3 ezer forintos kategóriában jobb (halkabb, vagy nagyobb CFM) ventillátor család?
Slip Stream meg ennyivel jobb mint Sflex?
legalábbis ahogy nézem +20 CFM és csak +4 dba...
-
canniball
nagyúr
válasz
Vasinger! #3014 üzenetére
"Ha valamelyikből tudsz szerezni nekem is szólhatsz.
"
Parancsolj! -
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Lehet kapni 8 cm-s és 12 cm-s ventiből olyat ami nem 25mm vastag?
Köszi.
-
Osynho
addikt
Üdv. Egy kérdés... LED-es ventit ha 5V-ra kötök, akkor a ledek is halványabban fognak világítani / egyáltalán nem is világítanak?
CM R4-L2S-12-t nézegetem, ennek ugye van külön led on/of kapcsolója, de a kakaót valszeg ugyanonnan kapja, mint a maga a venti.
A másik lehetőség a Scythe Kamakaze, amiről azt írják, h nem halványul a LED, ha leveszed a fordulatot. Itt akkor gondolom külön kábelen jön a póver a LED-ekhez.
Vélemény? -
Henk
veterán
válasz
abridabri #3005 üzenetére
Mindenképpen 4 pines csatira kell dugnod a ventit mert csak az tud pwm szabályzást,a 3-as nem.Az AC ventik úgy vannak megcsinálva,hogy dupla csati van rajtuk így ezekből többet is össze tudsz kötni és 1 csatiról használni őket.Az AC azt írta,hogy így 5db venti összeköthető károsodás nélkül,nálam 4 van így bekötve és 1 csatiról működik eddig hibátlanul.
-
Vasinger!
nagyúr
Hallottatok már az EL csapágyazásról? Esetleg valaki tartana beszámolót róla? Megbízható? Halk?
-
szia
A alaplapomon en csak 3pines fan aljazatot talaltam,
A biosban ha pwmre allitom, akkor a cpu ventim max fordulatn meg ( hyper 212 pwmes ventivel ) Tehat auton kell hagynom ( Volt az auto gyanitom ) .Amugy meg szerintem csak a cou fan-nak tud pwm vezerlest adni az alaplap, systemeknek nem
-
Sziasztok
Lenne egy oriaso ( szamomra legalabbis ) problemam
Szoval vetem 2db AC pwm -es ventillatort rendszerhutonek.
Na most radugom az alaplapra , maxon forog , van egy zalman elsoztom ami 7V ot ad a ventinek, ha abba dugom akkor el se indul. Hogy kene megcsinalni h az alaplap szabalyozza a ventit ? mert igy brutalisan hangos . Nehogymar egy P35os lap ne tudjon pwment vezerelni :! ezt nem hiszem el. Valaki pls segitsen -
Peti78
őstag
válasz
elfelejtette #3000 üzenetére
Szerintem rossz
Ha összehasonlítasz két ugyanolyan márkájú ventit, csak az egyik 9-es, a másik 12es és mindkettő 1000RPMen forog, akkor melyik lesz hangosabb, és melyik szállít több levegőt? A 12 es venti mivel nagyobbak a lapátai, ezáltal nagyobb felületet hűt. nyilván a nagyobb fordulatszám erősebb légnyomást eredményez, de a légnyomás az nem légszállítás, és itt a csend is nagy hangsúlyt kapott
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest