- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Asztrofotózás
- Az NVIDIA processzora volt az idei GTC sztárja
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS ROG Azoth: egy ütős mechanikus billentyűzet tesztje
- Apple notebookok
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
(jan)
őstag
Sziasztok!
Egy nagyobb belmagassággal rendelkező családi házba szeretnénk 100v-os rendszert. az alsóközép kategóriából mit érdemes választani ? gipszkarton álmennyezetbe szerelnénk be.
Melyik az ár/érték bajnok hangszóró ?
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
Az autórádióm AUX bemenetére csatlakoztattam egy dinamikus beszéd mikrofont aminek mono jack csatlakozó volt a végén és így elég halk volt. Megnéztem a leírást, sztereó jack csatlakozót javasol a gyártó, viszont fogalmam sincs arról, hogy egy dinamikus mikrofon esetében ha lecserélem a csatlakozót akkor jobban működne-e?
Elnézést a hülye kérdésért, de nem nagyon vagyok ezekkel képben!
www.smart-bus.hu
-
PapaMaci
őstag
-
PapaMaci
őstag
-
NYPD
aktív tag
Sziasztok!
Ehhez a PC-s hangrendszerhez szeretnék normális minőségű hangsugárzókábelt vásárolni a gyári helyett.
Abban kérném a segítségeteket, hogy milyet érdemes venni? (átmérő, anyag, stb.. ) Maximum 7-800 Ft / m amit áldozni szeretnék rá.
A vásárlást itt szeretném megejteni elsősorban.
Köszi,
TamásSC: _Ravenheart_
-
MineFox54
őstag
Teljesen felesleges ehhez a rendszerhez. Ha nagyon fontosnak tartod a dolgot, akkor esetleg a Sommer Cable termékeit tudom ajánlani.
[ Szerkesztve ]
vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
A segítségeteket kérném, [Audioprobe Spartan A] interface-hez keresek mikrofont, sima asztali PC-s kommunikációs célra (csak beszédre használnám), annyi "extrával", hogy általában van köztem és a mikrofon között kb fél méter távolság (hátradőlök, mozgok, stb..). Elég sokat használom, ezért ~ 10.000 Ft-ig elmennék, de afölé nem szívesen (csak a tiszta, érthető beszéd az elvárás).
Kölcsönbe kaptam kipróbálásra egy [Shure SM48]-at, de még a potmétert maxra tekerve is annyira alacsony hangerőn rögzített, hogy nem tudtam használni (szoftver oldalon természetesen minden hangerő maxon van). Csak közvetlen közelről használva tudtam vele hallható hangerőt összehozni, de ha jó értem, akkor ez a mikrofonnak egy szándékos tulajdonsága, révén hogy énekmikrofon.
Kicsit körülnézve a puskamikrofonok valók ilyen célra (viszonylag nagy távolságból való használatra), néztem pl a [Neewer NW-81]-et, ami ha jól értem, nem is egy "igazi" puskamikrofon (valamelyik videóban szétszerelték, és egy kis mikrofon van a végén, nagyrészt kábelek futnak a csőben ott, ahol más alkatrészeknek kéne lennie), de a teszt videókban hallott eredmény alapján megfelelne nekem. A mérete miatt (~ 35cm) viszont asztali felhasználásra nem a legkényelmesebb.
Jó irányban keresem a megfelelő mikrofont, vagy van valami egészen más megoldás, amivel jobban járnék ?
-
MineFox54
őstag
válasz
Zsiráfnyál #1964 üzenetére
AliExpressen találsz egy bizonyos BM800-at. Az lesz neked megfelelő. Nem profi cucc, de úgy emlékszem, egészen használható. Mintha a logouton is lenne tesztje. [link]
vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
MineFox54 #1965 üzenetére
Ezt láttam már, köszi, nézegettem is sokat, és a NW-800-at is (szinte egy és ugyanaz a kettő), majdnem be is rendeltem, de félek kicsit tőle, hogy közepes távolságból ezek is nagyon halkak lennének (a logout teszten is közvetlenül a szája elé tartja a srác).
[Itt] van egy összehasonlítás, ahogy egyre távolabbról rögzítenek vele beszédet, ha jól látom, egy Behringer UM2-ről hajtva, és elvileg a potmétert kb 1/3-ra feltekerve.
Az UM2 és a Spartan A között van ekkora különbség, vagy a Shure SM48, és a BM-800 között ? Létezik, hogy interfésztől függetlenül kb 3-szor nagyobb hangerőn rögzít a BM-800, mint a Shure SM48, vagy a két interfész mikrofon erősítőjében van a különbség ?
Vagy kérdezem inkább úgy, a BM-800 50 cm távolságból, Spartan A-ről hajtva, kb 50% preamp-al, bármiféle utólagos feldolgozás nélkül is rögzít akkora hangerőn, hogy az megfelelően hallható legyen ?
Bocs a hülye kérdésért, csak erre nem találok megnyugtató választ a neten.
-
MineFox54
őstag
válasz
Zsiráfnyál #1966 üzenetére
Az SM48, és a BM800 nagyon más technológiával dolgozik. Az SM48 arra lett kitalálva, hogy "közvetlen" bele beszélj.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
MineFox54 #1967 üzenetére
Ok, köszi, rendeléssé fajult a dolog.
Még egy kérdésem lenne, az interface fantomtáp kapcsolóját mennyire egészséges a mikrofon ki-be kapcsolására használni ? Magán a mikrofonon fizikai kapcsoló nincs, ezért vagy a potmétert tekerem mindig nullára és vissza (ezzel elveszítem a legutóbb beállított hangerőt), vagy a fantomtápot kapcsolom le, vagy szoftveresen oldom meg (azt nem szeretném).
Járható megoldás az, hogy a mikrofon erősítőt egyszer feltekerem x értékre, azon is hagyom hosszú távon, a mikrofon kábel is marad minidig bedugva, és a fantomtápot kapcsolom be és ki, amikor a mikrofont használom, vagy ez kárt tud okozni valamelyik eszközben ?
[ Szerkesztve ]
-
rootkiller
őstag
Volt valaki kint a hangfoglaláson, új nevén budapest music expo-n? Elég szar volt az idén, nem voltak pl külső színpadok, és hiányzott jó néhány kiállító, nagyot esett a színvonal. Volt más dolog amiért mentünk, csak ezért nem érte volna felmenni.
Artengo TR 990 Pro
-
Petyás
tag
válasz
rootkiller #1969 üzenetére
Valóban gyenge volt az idén.
De én ezt érzem, mióta átkerült a Hungexpo-ra.
A legjobb talán akkor volt, amikor a szétszedték hangos-halk csarnokra (még a SYMA-ban) és volt külön koncertes terem 3-4 nagyszínpaddal, fényekkel.[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1969 üzenetére
Csomó kiállító (Chromasound /RCF,EV,Digico,Meyer,Avolites/, stb.) azért nem jött ki, mert a Hungexpoval, mint "szolgáltatóval" volt problémájuk. Ezt konkrétan az Elimextől, és SafeCasetől hallottam, a többiek gondolom nem merték
Egyébként ha ezt nem tudja az ember, tényleg elég szar volt. Viszont, most a kisebb cégek is kaptak / nagyobb standot kaptak. AVL Trade, Vizuál Tipp, stb. Szerintem Tompó Attiláék is nagyobb helyet foglaltak, most voltak meghallgatható Nextek stb.
Illetve úgy vettem észre, hogy több interaktív dolog volt, mint eddig (mindenki aki forgalmaz fény/hangpultot, az rakott ki kipróbálhatót stb.).vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
NYPD
aktív tag
Sziasztok.
Kinéztem egy pár KRK Rokit 6-ot + KRK 10s szubot mellé, a cél zenehallgatás, illetve TV lenne rákötve és a nappaliban helyezném el, ahol a lehallgatási pozi kb 2-3 m.
Úgy tudom, hogy ezek közeltéri monitorok, a "legjobban" kb 1 m körül szólnak anélkül, hogy a szoba akkusztikája bezavarna.
Érdemes ettől függetlenül a fenti célra beszerezni, van esetleg akár gazdaságosabb alternatíva (netán aminek vagyn TOSLINK bemenete)? Nem keverésre használnám, csak szeretnék egy minőségi lehallgató cuccot.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
SC: _Ravenheart_
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
MineFox54 #1967 üzenetére
Megjött az NW-800, be is vált, jó cucc. Stúdió minőségtől messze van, de átlag felhasználásra tökéletes.
Szoftverből adnom kellett rá +10 db-t (APO), anélkül kb 80%-ra tekerve volt csak elég hangereje (fél méterről), így 50%-on is bőven elég (lehet, hogy alaptalan, de nem szívesen tekerem max környékére a potmétert, nem vagyok benne biztos, hogy egészséges).
Csak annyi kérdésem lenne még, hogy eszköz kímélés szempontjából számít-e, hogy amikor az interface fantomtápját ki-be kapcsolom, a mikrofon erősítő potméter le van tekerve 0-ra, vagy kb 50%-on áll. Kell-e minden ki- és bekapcsolás előtt figyelnem arra, hogy 0-ra legyen tekerve, vagy nyugodtan hagyhatom kb örökösen 50%-on, és kapcsolhatom ki-be úgy a tápot ?
-
rootkiller
őstag
válasz
Zsiráfnyál #1974 üzenetére
Teljesen mindegy, hagyhatod a potit úgy ahogy van. Amúgy én inkább vasból gainelnék mint szoftveresen
Artengo TR 990 Pro
-
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1975 üzenetére
+1
[ Szerkesztve ]
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
előadásokat szeretnénk rögzíteni laptoppal, és ehhez keresnénk vezeték nélküli fejmikrofonos szetteket. (min. 2 db fejmikrofon legyen benne)
Eddig ilyeneket találtam:
Vonyx WM-73H 40.000 Ft
LD Systems Eco 2X2 BPH 2 66.000 Ft
Power Dynamics PD782 80.000 Ft
Voice Kraft LS-970 84.000 Ft
Hill Audio WMU 216TB 87.000 Ft
(meg nyilván vannak a márkásabb cuccok, jóval drágábban)A fentiek közül melyiket érdemes megvenni? Van vkinek tapasztalata ez ügyben?
Köszi!
-
MineFox54
őstag
válasz
scott_free #1980 üzenetére
Szia!
Az a javaslatom, hogy engedd el. Komolyan. Ebben itt mindenki meg fog erősíteni, bármi sznobságot mellőzve. A drága cuccok nem véletlen drágábbak ezeknél ebben a szegmensben.A javaslatom:
Ha tényleg felvételre lesz, és nem hangosítjátok, akkor ne fejmikrofonban gondolkozz, hanem ha a helyszín engedi, vegyél 2-4db kondenzátormikrofont (olcsón: RH HST-02A, drágábban talán Rode M5), és egy olcsó keverőt.Legalább a rádiófrekvenciás problémákat megúszod. (Nem megfelelő beállítás, zavar, vagy az eszköz hibája esetén: sistergés, kihagyás stb.) Ha nem fix helyszínen vagytok, akkor még gázabb a dolog.
Az LD-t még ezek között is biztosan kerülném, fix frekvencián működik.Ha mégis mindenképp szeretnél, akkor EGY szett (1db fejmikrofon) belépő kategóriából kb. belefér az árba.
Ami szerintem nagyon jó ár-érték arányú szett ebben az árban, az ez. rootkiller tuti ki fog nyírni az ajánlásért, de meglepően jó szett, A-B teszteltük Sennheiser EW500G2+ME3-al, porig alázta a Sennheisert hangra. (inkább a föld magjáig)
[ Szerkesztve ]
-
rootkiller
őstag
válasz
scott_free #1980 üzenetére
Egy Shure SM58 vezetékes mikrofon ára 36 ezer forint itthon. Mi regionális szinten nagy hangosító cégnek számítunk, most vettünk hangfalakat meg hozzá végfokokat huszonmillió forintért. Van két komoly vezeték nélküli kéziszettünk, Shure QLX-D, SM58 kéziadóval. Ezek 440 ezer forintos mikrofonok. Talán megközelítik a vezetékes minőségét, stabil átvitelt biztosítanak. Ami ez alatt van, az falunapon hajmási pétert énekelni pont jó, egy komoly énekes kezében elvérzik.
A lényeg: a vezeték nélküli világ egy bazinagy szívás. Az elérhető frekvenciák tartománya egyre inkább szűkül a különböző digitális földfelszíni TV adások és a mobilhálózatok térnyerése okán.
Lényeg: ha nem akar az ember szívni, és nincsen hangosítási feladat, akkor én a kábelt ajánlom.
Kérdés, hogy az előadás milyen formában zajlik, tehát egy ember mászkál balra jobbra egy kurva nagy tábla mellett egy hodály előadóban, vagy egy helyen ülnek? Ha leírod a körülményeket, akkor tudunk rendes javaslatot adni, hogy képzelnénk el mi a szituációt.
Ha mondjuk kisebb helyen történik vagy asztal körül ülnek akkor egy mikrofon se lehet hülyeség.
Artengo TR 990 Pro
-
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1983 üzenetére
Így van, ahogy mondod. Én a bazi nagy hodályt feltételeztem. Egy 58 valóban jobb megoldás lehet, de van egy olyan érzésem, hogy a kézi megoldásokat már próbálták, és elvetették.
Az előző hsz-emben a helyes link:[link]
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz
MineFox54 #1984 üzenetére
Viszont az nem jutott eszembe, hogy egy előadó hátrafordulhat. xD Így semmis az ajánlásom.
Marad az 58, és a másik ajánlatom... Az az egyetlen típus amit ennyiért ajánlani merek.vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
rootkiller
őstag
válasz
MineFox54 #1984 üzenetére
Az 58-at felhoztam olyan aspektusban, hogy szemléltessem, egy rendes vezetékes mikrofonhoz képest a vezeték nélküli technológia közbeiktatása mennyibe fáj, ha ténylegesen azt szeretnénk hogy ne hagyjon minket cserben.
Sajnos amit emberünk linkelt, abból semmi se használható, én is leginkább t.bone-t vennék ha csak ennyi pénz van rá, talán használható és talán nem lesz vele szívás.
Kérdés, hogy a laptopos rögzítés során mi fog történni. Tehát ha szimplán egy vonalbemenetbe bedugjuk a vevőt, akkor használható jelet kapunk, vagy ezt trimmelgetéssel (digitális erősítés) olyan formába hozzuk-é hogy az jó is lesz, vagy pedig éktelen rossz jel-zaj viszonyunk lesz. Ehhez szükséges lenne bármiféle USB-s hangkártya, ami tartalmaz mikrofon előerősítőt.
Artengo TR 990 Pro
-
scott_free
senior tag
válasz
MineFox54 #1982 üzenetére
#MineFox54, #rootkiller:
nagyon köszönöm mindkettőtöknek a hasznos információkat!
Kisebb előadótermekben (jellemzően pl. szállodákban), kivető előtt mászkáló előadó/tréner beszédjét szeretnénk rögzíteni.
(Első körben kb. erről lenne szó: a cégünk munkatársainak tartott, viszonylag kis létszámú /10-20 fő/ képzéseink rögzítése, amiknek a hanganyagát utána cd-re vagy mp3-ba írnánk ki azon munkatársaink számára, akik nem tudtak jelen lenni. Tehát kb. oktatóanyagok készítéséről lenne szó.)Szóval nem profi, díjnyertes koncertfelvétel a cél, és nyilván egy okostelefonra kötött mikrofonnal is tudnánk valamilyen felvételt készíteni, de annál szeretnénk jobb minőséget elérni.
A fejmikrofon azért lenne jó, mert a kézi (vagy csiptetős) mikrofonnál a mozgás, járkálás, elfordulás miatt hol hallani a beszédet, hol nem. (gondolom, hogy a kézi mikrofonkezelést is tanulni kell - egyszer régebben próbáltunk így rögzíteni egy egész napot, több előadóval, vegyesen kézi/csiptetős mikrofonnal, de teljesen használhatatlan lett a felvétel)
Létezik amúgy vezetékes fejmikrofon is?Eredetileg a laptop mikrofonbemenetén keresztül gondoltam a rögzítést, de láttam olyan egyszerű kis keverőt is, ami önmagában, laptop nélkül is képes rögzíteni pendrive-ra vagy sd-kártyára.
Jó pár évvel ezelőtt voltam egy külföldi előadáson, ahol az előadónak volt egy nagyobb bőrönd méretű gurulós cucca, amiben volt 2 hangfal, egy keverő, egy vezeték nélküli szett, meg szerintem egyből rögzíteni is tudta az előadását. A terem hátuljába felállította a két hangfalat, ő meg elől fejmikrofonba beszélt.Szóval valami ilyesmi lenne a végcél, s ehhez gondoltuk első lépésnek a vezeték nélküli fejmikrofonos szett beszerzését.
De nyitott vagyok minden ötletre.
-
Petyás
tag
válasz
scott_free #1987 üzenetére
Szia!
Én inkább diktafonos felvételekkel foglalkoztam korábban.
Ennek nyomán (bár nem tudom mennyire megvalósítható), de egy diktafon+mikrofon (fej/csiptetős) Egész jó alternatívának tűnhet.
Zoom H1 diktafonokat használtunk, de csak a beépített mikrofonjával, és nyilván nem énekre. -
rootkiller
őstag
válasz
scott_free #1987 üzenetére
Szemben kiraknék egy darab cardioid kondimiksit, mondjuk egy Rode M5-öt, ez megoldaná a dolgot szerintem jól, ha az oktató érthetően beszél.
Artengo TR 990 Pro
-
MineFox54
őstag
válasz
rootkiller #1989 üzenetére
Akkor jó irányban indultam el. Viszont azért javasoltam 2<= darabot, mert ha szélesebb ez előadóterem, és elmászik a miki elől, az gáz. És azért vetettem el, mert mi van, ha elfordul, a vászonon valamit mutogatni?
[ Szerkesztve ]
-
scott_free
senior tag
válasz
rootkiller #1989 üzenetére
Egy ilyen mikrofon jobb minőségű (érthetőbb) beszédfelvételt csinál mondjuk 1-3 méternyi távolságból, mint egy fejmikrofon? (Abszolút laikusként kérdezem.)
Ehhez (vagy ezekhez, mert úgy láttam, hogy párban árulják kb. 50e forintért) akkor még kell egy keverő is?
-
MineFox54
őstag
válasz
scott_free #1991 üzenetére
Igen.
Egyébként egy 2ch interface kéne hozzá inkább.
Pl.
Steinberg UR22
Tascam US2x2
olcsón Behringer UMC202HD[ Szerkesztve ]
-
rootkiller
őstag
válasz
MineFox54 #1990 üzenetére
Ebben az esetben azért gondoltam a mono mikrofonozásra, mert ha csinál az ember egy nagy bázistávolságú A/B stereot akkor a mászkálás fura dolgokat fog csinálni stereo képben, szerintem zavaró lesz a mászkálás, ha a két forrásból mono-t csinálunk, akkor nem tudom hogy fog-e a dolog fázisanomáliákat okozni. A cardioid karakterisztika jól elhelyezve szerintem a szükséges forrást jól be tudja fogni, különböző X/Y, ORTF, NOS stereo párokat elhelyezni meg tök felesleges abból az okból hogy gyakorlatilag nem kell az egy darab cardioidot szélesíteni se, illetve stereo kép se kell.
Én vennék egy Behringer UMC22 hangkártyát meg egy t.bone SC140 miksit, hozzá kell még 10m XLR-XLR kábel meg egy alap K&M állvány, ebből nem vennék hulladékot. Ez így komplett 113.60€, de valami hulladék állvánnyal kijön 100€-ra.
[ Szerkesztve ]
Artengo TR 990 Pro
-
scott_free
senior tag
válasz
rootkiller #1993 üzenetére
Nálam hibásak a linkek.
De hogy lesz ebből egyformán jól hallható felvétel, ha az előadó mászkál ide-oda? Néha közelebb van a mikrofonhoz, néha távolabb - ez nem befolyásolja a felvételen a beszéd hangerejét?
-
rootkiller
őstag
válasz
scott_free #1994 üzenetére
Ha úgy rakjuk a mikrofont hogy nem megy hozzá 2m-nél közelebb akkor ez megoldott hogy nem lesznek túl nagy változások. Amúgy nyilván utómunkázni kell, rá kell dobni egy compressort is dinamikában összehúzni, meg egy eq-t is, minimum ilyen 120 Hz hi pass filter kell rá.
Nálam az összes link működik.
[ Szerkesztve ]
Artengo TR 990 Pro
-
g4b3n
tag
Sziasztok!
Hangtechnika terén teljesen új vizekre eveztem, viszont vannak elektromos ismereteim, de maga a rendszer felépítéséhez nem igazán értek.
Amit szeretnék, egy kisebb teremek (30-80 nm) hangosítása, megfelelő hangélmény/szint biztosítása.
Táncóra/buli rendezése a cél, amire a hangosítást biztosítani kell. Az oktató hozza a laptopját és azon a zenéket, szóval sima jacken keresztül kell átadni a notebook hangkimenetét a hangfalnak.
Amire én gondoltam, egy használt aktív hangfal, a főkérdésem viszont:Minőségi kisebb teljesítményű vagy silányabb nagyobb teljesítményű?
Ehhez szeretnék pro és kontra érveket, tapasztalatot, akár konkrét ajánlatot.
Más ötlet is szívesen fogadok, érvekkel meggyőzhető vagyok.Tapasztalat, voltam olyan jellegű bulin, amit én is rendezni szeretnék (60 nm, 24-40 fő). Ott egy db JBL 515XT volt, bőven túlteljesítette a dolgokat. Sajnos nem tudom, hogy még mennyi tartalék volt benne.
Ami szűkös, hogy ~50e Ft-os keret áll rendelkezésre.
Köszönöm a segítségeket.
-
scott_free
senior tag
válasz
rootkiller #1995 üzenetére
Valamiért az összes linkből ki kellett törölnöm az "intl/" részt, utána már jó lett.
Közben találtam itt egy videót 15 méterről készített felvétellel - nem gondoltam volna, hogy így is lehet.
Egyre szimpatikusabb a szett, amit írtál. (bár inkább valamilyen 2 mikrofonos hangkártyával, amiket #MineFox54 is írt, hátha később kell)
Egy másik opcióként a #Petyás által írt diktafonos megoldás került elő: vajon egy ilyen Tascam DR-40 V2 gyengébb/jobb/ugyanolyan lehet, mint a fenti szett? (állványon önmagában, vagy mikrofonnal, esetleg fejmikrofont beledugva?)
Vagy ennek inkább csak ott lenne értelme, ahol nincs áram a felvételnél?Köszi minden segítséget!
-
rootkiller
őstag
Szevasz!
50 ezerből gyakorlatilag semmire se futja sajnos. Ha van az eseménynek bevétele, és mondjuk nem heti kétszer hanem havi 1-2 alkalommal van, akkor én mindenképpen a bérlésben látnám a megoldást.
Innen indulunk kb:
https://www.thomann.de/hu/the_box_pa_12_dsp.htmValami ilyesmi kéne kettő, hozzá statív, illetve mindkettőnek ki kell kábelezni áramot illetve jelet amihez nem árt egy egyszerű kiskeverő. Szóval 150 ezer alsó hangon újonnan.
A probléma az az ilyesmi használt motyóval hogy szerintem amit ilyenből eladnak az le van már harcolva.
Fel tudok ajánlani szerintem két darab Garry Joy-t, hirdettem sokáig, de elég csúnyák, látott némi sört meg rengeteg port az idők során. Koros, de fa hangfal, szól valahogy, viszont ahhoz kéne még valami 2x2-400W castone/siva/ágota/stb régi végfok egy végfok, szintén két olcsó állvány, valami hangfalkábelezés meg kiskeverő.
Egyenlőre ennyi. Fejtsük még ezt a problémát.
Artengo TR 990 Pro
-
rootkiller
őstag
válasz
scott_free #1997 üzenetére
Ez a diktafon is egy jó megoldás egyébként, szerintem ez is jó, nem kell laptop, hangkártya, szoftver, kábelezés.
Artengo TR 990 Pro
-
g4b3n
tag
válasz
rootkiller #1998 üzenetére
Köszi.
Saját részre (ismerősi körben) lenne, elsőkörökben még bevétel nélkül. Előre láthatólag 3-4 hetente lenne esemény.
Most egy egyszerű Logitech 2.1 van, vagy egy kicsi JBL Charge hordozható hangszoró, s egyerelőre csak ettől szeretnék jobbat, minőségibb cuccot. Utóbbi még szebben is szól, mert a LT 2.1.-ben valami elromlott és túlhangsúlyos a mély.
Pont ezt a bonyolultabb dolgot szeretném elkerülni, mint külön erősítő és keverő. . ., mert ezekhez egyelőre nem értünk.
Úgy mond a legegyszerűbb kezdő felszerelés kellene, amit ha úgy alakul tovább lehet fejleszteni.
Csak magára az aktív hangfalra szánnék olyan 50e környékén. Először csak konnektor mellé lenne lerakva a földre, mellé kis asztal a laptopnak.Második körben lenne véve neki állvány, aztán majd tovább.
Fontos hogy mobilis, hordozható legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos autók - motorok
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Asztrofotózás
- Az NVIDIA processzora volt az idei GTC sztárja