Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsiráfnyál

    aktív tag

    Üdv,

    A segítségeteket kérném, [Audioprobe Spartan A] interface-hez keresek mikrofont, sima asztali PC-s kommunikációs célra (csak beszédre használnám), annyi "extrával", hogy általában van köztem és a mikrofon között kb fél méter távolság (hátradőlök, mozgok, stb..). Elég sokat használom, ezért ~ 10.000 Ft-ig elmennék, de afölé nem szívesen (csak a tiszta, érthető beszéd az elvárás).

    Kölcsönbe kaptam kipróbálásra egy [Shure SM48]-at, de még a potmétert maxra tekerve is annyira alacsony hangerőn rögzített, hogy nem tudtam használni (szoftver oldalon természetesen minden hangerő maxon van). Csak közvetlen közelről használva tudtam vele hallható hangerőt összehozni, de ha jó értem, akkor ez a mikrofonnak egy szándékos tulajdonsága, révén hogy énekmikrofon.

    Kicsit körülnézve a puskamikrofonok valók ilyen célra (viszonylag nagy távolságból való használatra), néztem pl a [Neewer NW-81]-et, ami ha jól értem, nem is egy "igazi" puskamikrofon (valamelyik videóban szétszerelték, és egy kis mikrofon van a végén, nagyrészt kábelek futnak a csőben ott, ahol más alkatrészeknek kéne lennie), de a teszt videókban hallott eredmény alapján megfelelne nekem. A mérete miatt (~ 35cm) viszont asztali felhasználásra nem a legkényelmesebb.

    Jó irányban keresem a megfelelő mikrofont, vagy van valami egészen más megoldás, amivel jobban járnék ?

Új hozzászólás Aktív témák