Új hozzászólás Aktív témák
-
aram01
nagyúr
válasz
MasterMark #4298 üzenetére
azt hogy is ?
-
aram01
nagyúr
srácok tudnátok segíteni?
Elsőnek az asus hangkártyákhoz írtam de az eléggé kihalt topic (remélem nem csak én maradtam már)
beírnám ide is a gondom:
van egy dg-m a probléma a következő lenne: újra raktam a w7-et, és a hangkártya minden indításkor a 2 csatorna helyett fülhallgatót "érzékel" az analógon. Átállítom addig működik rendesen a sztereó.Viszont a következő bekapcsolásnál megint fülessel kezd. Többször raktam már újra a rendszert soha nem volt ilyen problémám. -
mqm
senior tag
válasz
MasterMark #4294 üzenetére
Rendben, és ezt ,hogy tudom megcsinálni Chrome-mal mondjuk?
Indavideon nézi a sorozatát a drágám.. -
mqm
senior tag
válasz
MasterMark #4292 üzenetére
Display port-ról megy a tv képe/hangja egy Asus gtx 780-ról.
-
mqm
senior tag
Sziasztok!
Volna egy kérdésem felétek!
Van egy Asus xonar DG hangkártyám és egy NV kártyám + Win 8.1-et használok.
Szeretném megoldani ,hogy a egyszerre tudjak mind a 2-ről játszani hangot, pontosabban ,hogy a tv-n menjen mondjuk egy kellemes sorozat ameddig én kockulok egy jót.
Létezik erre valami beállítási lehetőség windows-on keresztül? Vagy valami programot tudok hívni segítségül?
Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv,
P. -
rbertkrl
aktív tag
válasz
MasterMark #4289 üzenetére
A házat kizártam, mert másik alaplappal ugyanolyan jó volt az is :/ Na mindegy, ezt is megtudtam. Utálom az ilyen csiricsáré dolgokat. Ha vennék egy mezei USB-s hangkártyát, akkor nyerhetnék vele, vagy az ilyen 5-6000-es árkategóriában nem valószínű ?
-
rbertkrl
aktív tag
válasz
MasterMark #4286 üzenetére
De amúgy csúnyában szól, nem olyan tiszta mint a hátlapi, mint, ha valami másik bolygóról érkezett volna a dolog. Nem értem.
-
rbertkrl
aktív tag
válasz
MasterMark #4286 üzenetére
Szóval vágjam ki az ablakon az alaplapot, mert nem megoldható, hogy pl. ha az előlapira bedugom a fejhallgatót akkor az használja azt a kimenetet ?
-
rbertkrl
aktív tag
Üdv.!!
Van egy Asrock H61 Pro BTC lapom. Azon egy VIA VT1705-ös hangchip van forrasztva. Namost, az a helyzet, hogy ha bedugom hátulra a fejhallgatót nagyon durván jól szól, szép, erőteljes, hangos. Mikor az előlapiba dugom, ami ugye rá van kötve az alaplapra, "HD AUDIO" csatlakozóval, mert van egy "AC 97"-es is, akkor ritka szarul szól, nincs basszus, halk kicsi a dinamikatartomány egyszerűen "fakó" minden zene. Ez mitől lehet? Leszedtem már legalább 3,5 drivert (igen az egyik fele nem jött le), de mindegyiknél ugyanúgy szólt. Elméletileg amit az alaplapra előlapinak kötök, az nem ugyanazt a hangchipet kéne használja ? Nem értem miért van ekkora különbség a kimenetek között. Valaki segítsen kérem.
nem szeretném a házimozit kihúzogatni, hogy fejhallgatóval hallgathassak zenét, mert az előlapi egy rakás sz*r.
(igen tudom, a VIA chipset az a másk rakat sz*r, de nincs keret új lapra :/ )
-
Ryder1
senior tag
válasz
MasterMark #4282 üzenetére
Persze, szól is meg minden, de nem tudom kivalasztani, hogy mit is dugtam be. Nem hiszem, hogy így kapásból felismerné a 3 jack dugóval csatlakoztatott 5.1-et.
-
Ryder1
senior tag
válasz
MasterMark #4280 üzenetére
Fejhallgatót rádugtam, de akkor sem lehet rákattintani.
-
Ryder1
senior tag
válasz
MasterMark #4278 üzenetére
Visszaolvastam már mielőtt írtam, de hiába kattintgatok rá, semmi sem történik.
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
ASRock H81M-HDS alaplapom van, legfirssebb Reaktek driver telepítve, viszont sehol sem találom azt a beállítást, hogy amikor rádugok valamit, akkor én válasszam ki, hogy éppen mi az. Két kép a létező beállításokról: 1, 2.
Másik gépen lévő realtekben van ilyen opció. Talán a legfrissebből kivették? Akkor sem történik semmi, amikor az éppen csatlakoztatott dugóra kattintgatok.
Enélkül nem tudom, hogy tudnék rákötni normálisan egy 5.1 hangfalszettet.. -
Phvhun
őstag
Van egy ASUS M4A77T lapom, és az integrált VIA hangoskodó elkezdett egy olyan jelenséget produkálni, hogy néha szép lassan elmegy a hang a bal csatornán. Restart segít rajta, de ez egyre gyakrabban jön elő.
Lehet ezzel kezdeni valamit vagy kezd elpusztulni valami kondi?
-
C0mm4nd4nte
újonc
Sziasztok!
Belefutottam egy problémába, amire nem sikerült megoldást találnom.
GA-965GM-S2 Gigabyte alaplap, Realtek ALC883 8 csatornás integrált hangkártya, és Windows 8.1 64bit SSDre telepítve.
A hangerő szabályzó áthúzva, azt írja, hogy nincs csatlakoztatott hangszóró vagy fülhallgató, pedig a zöld jack aljzaton keresztül össze van kötve a hifivel. Realtek HD Audio 2.75 driver semmit sem segített. A Realtek sound manager érzékeli a csatlakoztatott jack dugót, de a hangerőszabályzónál a hibakeresés azt hogy az eszköz le van tiltva, pedig a hang beállításoknál a hangszóró tulajdonságainál azt írja, hogy használatban van (Engedélyezve). Próbáltam a többi bemenetet is, de semmi, fülest is kötöttem rá, de azt sem kezelte. Az elülső lapi panelbe hiába dugom a fülest, ott a Realtek sound manager sem érzékeli.
Van egy Windows 7 64 bit második rendszerem is, ott tökéletesen működik minden.
Van esetleg valami ötletetek hogyan lehetne hangot kicsikarni belőle?Előre is köszönöm az ötleteket!
-
mcload21
tag
válasz
MasterMark #4272 üzenetére
Van esetleg olyan hangkártya, amihez van esetleg front panel, vagy esetleg csatlakozó a kártyán, és van hozzá win Me driver is?
-
mcload21
tag
Sziasztok! Az a problémám, hogy a P3-as, Abit ST6-os lapomon nincs csatlakozó az előlapi füles és mikrofon bemenethez. A hangkártya integrált. A gépen XP és Win Me fog futni. A hangkártyákon is csak a szokásos cd és aux csati van ...
-
Travelos
őstag
Sziasztok, van egy 5.1-es hangfalrendszerem, ahol a mélynyomóba kell bedugni külön-külön a hangfalakat/hangfalpárokat. Pár napja valami tönkrement, mert nincs hang.
Nekem azonban elég lenne az első hangfalpár, ezért ezt direktbe bedugtam a hangkártyába, de nagyon halk, gyakorlatilag élvezhetetlen. Szerintetek mi lehet a gond? -
Jofi81
őstag
Szerintetek mi lehet az oka, hogy elment a hang a gépen? Nemrég még működött, ma már néma volt. A hangkártya integrált Realtek. A Windowsban látszólag minden rendben van, a hangerő csúszka alatti kivezérlésjelző is működik lejátszáskor, mégsem jön ki belőle hang. Próbáltam fejhallgatóval, az előlapi csatlakozóban, átprogramoztam a vonali bemenetet kimenetté, újratelepítettem a drivert, de semmi eredmény. Kipróbáltam volna egy másik hangkártyával, de csak egy régi Creative van, amihez nem találtam működő drivert.
-
Midway
senior tag
válasz
MasterMark #4263 üzenetére
Én meg mellé kattintottam eddig.
Ok. köszönöm a segítséged!
-
Midway
senior tag
válasz
MasterMark #4260 üzenetére
-
Midway
senior tag
válasz
MasterMark #4258 üzenetére
Ez van ott, de állítás az nincs.
-
Midway
senior tag
válasz
MasterMark #4256 üzenetére
Hol kell megnyitni?
-
Midway
senior tag
válasz
MasterMark #4254 üzenetére
Gigabyte M61PME-S2 alaplapi.
-
Midway
senior tag
Alaplapi hangkártya jack (zöld) kimenet recseg vagy néma.
Az előlapi (házon) lévővel tökéletesen működik a hang.
Hogyan lehetne másik jack ajzatra pl a bemenetre (kék) küldeni a hangot? -
WD40
aktív tag
Na, kipróbáltam azt, hogy leszedtem a Creative driverét, hagytam, hogy a win a sajtáját feltegye, azzal jó volt. Utána kézzel frissítettem (kicsomagolt telepítő fájljai közül tallóztam, stb) és ahogy frissült, rögtön elkezdett villogni ez a szar és azt írta, a "creative SB AVstream monitoring utility működése leállt". Semmit nem találtam megoldásként a neten. Esetleg van valakinek ötlete? Sokféle driverrel próbáltam eddig (régi, a CD-n lévő, legfrissebb, béta...) egyik sem lett jó.
-
FabioeM
csendes tag
Sziasztok!
Egy jó pár hete nem tudok lejátszani, csak egy programmal hangot. Mindig az a program működik, amivel először elindítom a zenét pl.
Random jön elő, van mikor 2-3 órát is kibír, van, mikor 1 napot is gond nélkül.Próbáltam:
- hangkártya drivert újratelepíteni
- eszköz kizárólagos használatát ki-be kapcsolni
- vírus- és kémprogramírtást
- google csomó oldalát átnézve, amiket ott írtak. Most hirtelen több nem jut eszembe.Nem telepítettem semmi olyan alkalmazást, ami használná a hangkártyát, vagy háttérben futna.
Ha újraindítom a Windows audio szolgáltatást, akkor megint működik normálisan, csak akkor éppen a hangerő, fényerő, stb. hotkeyeket nem érzékeli, ergo újra kell indítanom a gépetMi lehet a gond?
Köszi előre is a helpet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 .:BONTATLAN:. .:3év garancia:.
- HP EliteDesk 800 - TÖBB DARAB/TÍPUS elérhető!
- HP Compaq Elite 8200 - TÖBB DARAB/TÍPUS elérhető!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest