Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- Sok gyártó szavaz a hagyományos tápcsatlakozóra a GeForce RTX 5060 sorozatnál
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
killiem
csendes tag
hi all van egy microstar ms 7293 tipusu alapom és vettem belle egy vgat méghozzá egy ino 8800gt és az a bajom hogy amikor bekapcsolom akkor semmi történik csak pörög a gép és semmi csipogás csak égnek a lámpák kiprobáltam minden mindn kihuztam csak a a vga ment és semmi más mikor beraktunk egy másik vgat 8600 gt akkor meg simán ment olvastam hogy alaplap nem támogatja a 8800 gt-t. probáltam biost kereseni a fujitsu oldalán az msi oldalán de nem tudom hogy pontosan milye az alapom mert nem látom a tipusát ha tudd valaki segitsen mert itt a gép és nem tudok gamelni help me privibe is irjatok!!!!! thx
-
flash-
veterán
valaki erre valami megoldtást?.
[link] -
hoffman_
nagyúr
Sziasztok!
Csak kétségbeesésemben írok ide, bár némi höze van a hangkarihoz, de nem az a rossz. Vettem egy ilyet, és valami gebasz van vele. Kiadtam rá 3k-t, fontos volt hogy jó legyen, és sznob módon nem bíztam a véletlenre. Erre mikor hazajövök, kicsomagolom - nem volt egyszerű - az fogad, hogy valami nem kóser. Ott kezdődik, hogy nem világít a lámpácskája, pedig bekapcsolt állapotban kellene neki. Ott folytatódik, hogy mocskosul halk. Szó szerint le kell toljam a torkomon, hogy halljon a másik fél Skype-on. A win hangrögzítője is piszok halk. Tehát elvileg működik, de mégsem. Van benne valami zajszűrés, hát az kérem működik, még a hangot se engedi beszűrődni... Próbáltam mindent a Vezérlőpultban, és a Realtek driverben is, de semmi. Skype nem is látja rendesen.A win hangerőszabályozójában és a Realtekében sem enged módosítani semmit, mintha nem is lenne. Ez így használhatatlan.
Az előző mikim, egy 1000 forintos mikrofonos fülesből volt kiszedve, és eddig jobban szuperált mint ez... Ötlet?
-
flash-
veterán
sziasztok
végül is ez nem feltétlen hangkártya probléma de ide írom.
van egy asrock x58 alaplapom és egy cooler master cm 590 es háztam.
amig az alaplapi hangkártyát használtam addig müködött a pc háznál a front paneli fejhalgató kimenet.
most hogy pci os hangkártya van a gépben nem müködik.(sound blaster audigy 7.1 se)tehát a háznak a front panelen levő fejhalgató kimenete az alaplap Front Panel Audio Header konnektorára van kötve de igy most nincs hang a ház előlapi fejhallgató kimenetén.
ezek szerint ez csak akkor müködik hogy ha az alaplapi hangkártyát használom?mit tegyek?
gondolom a hangkártyára kéne rákötni a ház front paneli fejhallgató kimenetét,csak az a baj hogy a hangkártyán nincs olyan konnektor
ilyen az alaplapi konektor(de sajna ilyen nincs a hangkártyán)a hangkártyán csak ilyenek vannak:
de hát ezek eltérnek attól a csatolótól mint ami a ház előlapján van.esetleg lehet valami átalakitot venni,és akkor abba a fehérbe be lehet dugni?vagy mit lehet ilyenkor tenni?
-
Gauronx
csendes tag
A számítógépem megint összeomlott
és a hangkárty a drivere elszállt.
Szükségem lenne egy linkre hogy honnan tudom letölteni a megfelelő drivert.Alaplap tulajdonságai
Alaplap azonosítója 63-1501-000001-00101111-100705-I865G$PPVM1912_BIOS DATE: 10/07/05 10:31:31 VER: 08.00.09
Alaplap neve Asus P4P800-VMFront Side Bus tulajdonságai
Busz típusa Intel GTL+
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 200 MHz (QDR)
Effektív órajel 800 MHz
Sávszélesség 6400 MB/mpMemóriabusz tulajdonságai
Busz típusa Dual DDR SDRAM
Busz szélessége 128 bit
DRAMSB arány 4:6
Valódi órajel 133 MHz (DDR)
Effektív órajel 267 MHz
Sávszélesség [ TRIAL VERSION ] MB/mpLapkakészlet busz tulajdonságai
Busz típusa Intel Hub Interface
Busz szélessége 8 bit
Valódi órajel 67 MHz (QDR)
Effektív órajel 267 MHz
Sávszélesség 267 MB/mpAlaplap fizikai információk
CPU foglalatok 1 Socket 478
Bővítőhelyek [ TRIAL VERSION ]
RAM foglalatok 4 DDR DIMM
Integrált eszközök Audio, Video, LAN
Fizikai formátum Micro ATX
Alaplap mérete 240 mm x 240 mm
Alaplapi lapkakészlet i865G
Egyebek [ TRIAL VERSION ]Alaplap gyártó
Cégnév ASUSTeK Computer Inc.
Termék információ http://www.asus.com/ProductGroup2.aspx?PG_ID=mKyCKlQ4oSEtSu5m
BIOS letöltés http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us
Illesztőprogram frissítés http://driveragent.com?ref=59
BIOS frissítések http://www.esupport.com/biosagent/index.cfm?refererid=40 -
rob85
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az mitől lehet, hogy egy külső hangkártya /sb live 5.1 external 24bit/ recseg win 7 alatt. Korábban volt használva másik laptoppal vista altt, ott nem volt probléma.Xp alatt szintén szép a hangja. Gyártó honlapján van win7 driver, az szépen felmegy, de serceg ahogy szól. Laptop hangkártyája le van tiltva mellette.
Valakinek valami ötlet?Köszi!
Üdv!
-
mcs10
tag
Pumba! így kezdtem ahogyan te írtad, de semmi.
nónéjm! kipróbáltam everestel,de úgy sem okés.
SP3 lehet szerintem a hiba, SP2-be sikerült annó felraknom,mondjuk akkor is necces volt....
Mivel már hetven drivert feltettem meg le, gyaluljam le megint a win-t? és akkor további ötletek? -
-
PuMbA
titán
Pedig elvileg csak ennyi lenne: XP SP3 felrak --> összes XP frissítés felrak --> [legújabb driver] felrak
-
mcs10
tag
Sziasztok
Következő a probléma: Van egy MSI P4M890 lapom, rajta egy integrált Realtek ALC883.
Már régebben is SP1 nél nehéz volt a hangra bírása. Most XP SP3 lett felrakva és nem bírtam megcsinálni. Először rendesen a laphoz járó CD ről felraktam a Realtek High audio drivert, utána le, és szedtem le más drivereket. Majd volt High Definition Audio buszon probléma is........mi lehet a megoldás? -
nónéjm
tag
UP!
Senkinek semmi ötlet?
[Nem igaz egyébként..., 2-szer írtam az ESI küldföldi honlapjának, egyet a magyarnak, egyet az alaplapom gyártójának. Egyik se válaszolt. (remélem, csak még...) Na ennyit erről...]Lehet, hogy nem kompatibilis az alaplapommal? (MSI PM8M-V)
Win 7-el is próbáltam, azzal se jó.
(A legutolsó PCI slot mellett van ilyen, azt hiszem jumpernek híjják...
, lehet, hogy azzal kéne szöszölni...?
)
-
joda30
csendes tag
sziasztok van nekem egy asus dg hangkártyám mi az a dsp mod hogy kell azt bekapcsolni,
hogy lehet divixes filmet digitálisra teni 2.0 bol,5.1 optikai kimeneten -
nónéjm
tag
Sziasztok!
Van egy elég nagy problémám... Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy használt ESI Maya44 hangkártya. Berakom a gépbe, windows észleli, feltelepítem, újraindítás, aztán bebootol a windows, megjelnik az ESI control panelje a jobb alsó sarokban, de amint rámegy eltűnik. Az ESI honlapjáról szedtem le a legfrissebb drivert egyénként.
Még annyit, hogy az egyik out-be bedugtam a fejhallgatóm és szólt a zene, de nem lehetett állítani a hangerejét.
Mi lehet a probléma, nem szereti a service pack 3-at? Tanácstalan vagyok.Előre is köszönöm a segítséget!
(tudom még tegnap mást írtam, de azót sikerült belegyömöszölni a PCIslot-ba...
-
PuMbA
titán
"SB Live! Creative 7.1 Digital - Audigy SE 24 bit"
Most akkor SB Live! 24bit-ed van vagy SB Audigy SE-d?
"érdemes az oprendszerben az alapértelmezett mintavételezési gyakoriságot és a bitmélységet 24bit,96000hz-re állitani?"
Nem, állítsd 16bit/48kHz-re a kimenetet.
"és a foobart- is az output data format nál 24 bitre állitani?"
Nem, a 16bit maradhat.
"jobb lesz így az egyszerű mp3 minősége is?"
Nem.
-
Furom13
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van win7(64bit) alatt hogy egyik napról a másikra a windows úgy döntött h letiltja a hangot a gépről. Már mindent átnéztem és sehol nincs letiltva a hangkártya, újratettem már minden létező hangdrivert és semmi. Kikapcsoltam a windowsos driver letöltését úgytettem fel a Realtekes drivert de semmi. Kérlek segítsetek előre is köszi.
ui: Alaplapom egy Asus P6X58D-E egy alaplapra integrált realtek hangkárytával -
flash-
veterán
sziasztok az alábbi kérdésem végülis nem probléma lenne,de érdekel rá a válasz.
van egy HANG SB Live! Creative 7.1 Digital - Audigy SE 24 bit hangkártyám.
- 24-bit/96kHz audio felbontása kérdés.
hogyha 16bites,44100hz es mp3 zenéket hallgatok a gépen,attól még érdemes az oprendszerben az alapértelmezett mintavételezési gyakoriságot és a bitmélységet 24bit,96000hz-re állitani?
és a foobart- is az output data format nál 24 bitre állitani?
jobb lesz így az egyszerű mp3 minősége is?vagy ettől nem lesz javulás?csak akkor ha a hanganyag is eleve 24 bites és 44100hz-es?
-
Satyricon
addikt
Nah, sikerült megoldani, működik.
-
Satyricon
addikt
-
Tamy
senior tag
válasz
Satyricon #2171 üzenetére
Driver rendben felment? Tehát eszközkezelőben minden rendben? Régen telepítettem már a youp pax-ot, valamiért nem jött be nekem, lehet én sem tudtam felrakni, vagy már nem emlékszem. Gondolom van mellé egy nfo fájl. Az mit ír a telepítés sorrendjére? Egyáltalán milyen op rendszer? Kompatibilis vele a youp pax? Eszközkezelőt mindenképp nézd meg.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Pár napja vásároltam itt ph-n egy X-Fi Extreme Gamer Fatal1ty Pro hangkarit. Eddig minden szép és jó, csak ott kezdődtek a problémák, hogy feltelepítettem a hangkari cuccait(eredeti driver+youp pax driver) és egy árva kukkot nem adott ki a hangkari magából. Tud valaki segíteni, mit lehet ilyenkor tenni???
Jah, a telepítő elején olyasmit írt ki hogy: "The audio device supported by this application is not detected. The application will exit" Aztán rányomtam a folytatásra, gondoltam majd lesz valami. Hát lett is, Nagy némaság...
Segítsetek légyszi. Köszi
-
Tamy
senior tag
válasz
sp@rtan #2167 üzenetére
Nálam így működik, de ahhoz kell még egy hangkártya. Szerintem máshogy nem tudod megoldani, legalábbis az alaplapival biztosan nem. Illetve úgy tudod megoldani egy kártyával, ha bedugsz a kimenetre egy jack elosztót, de akkor minden jel megy mindenhová. Ha azt akarod, hogy a Skype csak a fülesre menjen, a többi meg csak a nagyrendszerre, akkor két hangkártya kell. Vezérlőpultban ki tudod választani melyik legyen az alapértelmezett, amit minden progi használni fog, kivéve azokat, ahol programszinten felülbírálod (Skype).
-
sp@rtan
senior tag
Sziasztok!
Lehet nem teljesen idetartozik, de remélem még megfér a kérdésem.
Olyat szeretnék, hogy vennék egy kis egyszerű egyfüles-mikrofonos headsetet, és azt szeretném, hogy erre menjen ki a skype/teamspeak akármi, és a rendes 2.0-ás rendszeren a zene/játék/stb. .
Ez megoldható valahogyan? Hogy?Köszönöm!
MOD: Majdnem el is felejtettem.
A hangkártya az integrált, méghozzá egy ASRock 880G EX.3 lapon egy VIA VT2020 . -
fabko
tag
Sziasztok!
Hogyan lehetne megcserélni a két csatornát a hangkártyán? Mármint a bal-jobb csatornákat. Fordítva szól, és ez főleg játékoknál zavaró. Fejhallgatóval is. Alaplapi hangkártya(ASUS M2V), Win XP.
Köszönöm a segítséget!
-
Recon666
Közösségépítő
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
benneddeck #2161 üzenetére
Ha win7 van az ismerősöd gépén, akkor valószínűleg a driver nem támogatja az op rendszert, a windows meg automatikusan felismerte az első indulásnál a hangkártyát és telepítette a beépített driverét a hangkártyához, ezért volt hangja a gépnek.
-
bbeba
csendes tag
Sziasztok.Nekem is van egy gondom.A Windowst újra kellett tegyem. Minden ok,kivéve hogy a hangkártyát nem akarja elfogadni.Az előző windows-al is ugyanezt használtam és müködött.Mégis ha beteszem a cd t,instalálom,kiirja hogy nem sikerült mert nem talalálja a drivert....Mit tegyek? Maxdatam van.
-
benneddeck
tag
Szia Mindenki!
Sürgős problémamegoldásra lenne szükségem... adott egy asus P4V800D-X alaplap. Namost amit az interneten letudtam szedni audio drivert, egyik sem jó, vagy a rendszerrel van a baj... feltelepítem a drivert, végigmegy a csík, a végén kiirja h kész, és mielőtt eltűnne a telepítővarázsló, pittyen egyet a gép és kiir vmi olyasmit hogy "driver not found"... mi lehet a probléma vele? egyébként nem saját gépem, egy ismerősömé, úgy egy éve telepítettem újra mert igen rossz állapotban volt rajta a win, tele vírusokkal stb., újratelepítettem szépen mindent és a hangdriver már akkor sem volt jó, hozzáteszem hogy az ujratelepités előtt volt hangja a gépnek...
Előre is köszönöm a válasz(oka)t!üdv.:
Benedek -
wmarci
senior tag
Sziasztok!
Anyukám gépén elment a hang, és nem tudom miért. Egy Fusi Scaleo P-je van. A hivatalos Fusi honlapon beírtam se.num-ot és kiadta hogy milyen hangkártya drivert szedjek le hozzá. (Audio Driver for REALTEK Soundchip V5.10.00.5560 for WinXP ). Azonban ez valahogy nem működik, nem indul el az exe. vagy mi. És a vezérlőpultban a hangeszközöknél nem lehet semmilyen opciót sem kiválasztani (minden szürke).
Egy Logitech X-230 van rá kötve, és ez a probléma már nagyon régóta meg van, de most már engem is idegesít.Szerintetek mi lehet a probléma?
-
SteveGT1
csendes tag
Sziasztok!
Van egy olyan gondom, hogy van egy D2175 ös alaplapom és nemrég telepítettem fel a Win 7 et de nincs hang!
Mitőllehet vagy hogyan lehetne megoldani aproblémát?
Üdv mindenkinek!
Steve -
dudika10
veterán
Hát ha le tudod árnyékolni akkor az nagy valószínűséggel segít.
De ha tudsz forrasztani akkor egy gyárilag árnyékolt jobb minőségű kábel jobb megoldás lenne.illusion1112: itt tedd fel nyugodtan a kérdéseid. MSN-em van ugyan, de nem szeretem használni, régen nem használtam már.
-
semetka
őstag
VAn egy kérdésem, mégpedig az hogy összekötöttem a dvd-met meg a PC-met digitális koax kábellel de valahogy nem tudom beállítani hogy 5.1-ben szóljon. Egyáltalán be lehet állítani vagy csak sztereót lehet SPDIF-en asztali dvd és PC közt?
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #2151 üzenetére
Nem tudom lehet-e cserélni a kábelt, meg ha lehet is, hol találok újat. Első körben megpróbálom máshogy elvezetni, én is arra gyanakszom, hogy összeszed valamit (Foxconn ház, HD Audio előlapi kábel). Jelenleg a táp és a proci között megy el, matx ház, lehet ez már túl sok neki. Megpróbálom alul elvezetni, hátha.
köszi a tippet!
-
dudika10
veterán
válasz
illusion1112 #2152 üzenetére
Ezek szerintem a játék hibái.
Ha zenénél vagy filmnél hasonló effektekkel nincs gond akkor biztos, hogy játékhiba.
Az első videó nálam tökéletes, de a második az valami katasztrófa 3:32-nél és az a játék hibája. -
illusion1112
csendes tag
Sziasztok!
Lenne hozzátok egy érdekes kérdésem, remélem tudtok rá választ és előre is szívből köszönöm, hogy foglalkoztok velem.
Az lenne a nagy problémám, hogy win7 alatt van egy creative xfi titanium kártyám. Minden jó van hang stb csak egy valami nagyon nagyon nyomaszt... Mégpedig a bass. jelenleg 2 hangfalat vagy éppen fülest szoktam használni de azt a gondot tapasztalom, hogy komolyabb bass effektnél ilyen csúnya nagy reccsenő hang fogad. Fogalmam sincs miért van ez. Már feltettem a pax drivert is. De úgyis ugyanez fogad. Daniel K friss drivert pedig nem találok... Küldök Nektek 2 videót ahol Ti is megtapasztalhatjátok (vagy nem) az általam leírtakat.
http://www.youtube.com/watch?v=woe8hvlcETo
Ebben a videóban 0:12 -nél a földre esik vissza a nő és ilyen reccsenő torz hangot hallok
http://www.youtube.com/watch?v=9mXF0cYkltw
Itt pedig 3:32 nél a nyuszit záporozó és földet érő nyilak borzalmas hangokat hallatnak a rendszeremen.
Nem tudom Ti is tapasztaljátok e ezeket. Talán beállítás probléma vagy driver hiba még mindig? Nem csak itt fordul ez elő, hanem más játékoknál is sajnos. Egyébként minden hang szép és tiszta. A bass jel és eq nincs elállitva, nincs semmim túlhajtva vagy ilyesmi. Minden normál beállitáson müködik.
Köszönöm türelmeteket ha megnéztétek amit írok.
További szép estét
-
dudika10
veterán
Az egyik zajforrás a "fejhallgató" kimenet, (driverben sima sztereo kimenetre állítsd a kimenetet, ne fejhallgatóra) a másik pedig a kábel ami az előlapi kimenethez megy, az "hardveres" probléma, csak kábelcsere segíthet.
szerk.: látom szerkesztettél. Akkor a második eset áll fenn.
-
Dave™
nagyúr
Arra van valami ötlet, hogy az összeszedett elektromos zaj hogyan iktatható ki alaplapi hangkártyánál? Gigabyte G45-ös lap, ha ez számít (az integráltak közül egy nagyon jó chip van rajta, nekem tökre megfelel a minősége, nem akarok külső kártyát, csak kiiktatni, vagy csökkenteni az elektromos zajt). Csak fejhallgatóval hallom. A laptopomnál pl. nulla zaj van, innen gondolom, hogy ez nem törvényszerű, csak összeszedi.
az kimaradt, hogy csak az előlapi kimenettel csinálja, aminek a vezetéke ott megy el a processzor mellett a gépházon belül (elég rövid). Ha hátra dugom be, akkor nincs zaj.
köszi!
-
Tamy
senior tag
Ennyire nem mélyültem el benne, csak régebben láttam ilyesmit több webáruházban, és most eszembe jutott, de használni nem használtam még. Elképzelhető, hogy van valami kisebb adóval rendelkező is, nézz körül. Google-ba beírod, hogy jelátlövő, kidob egy rakás találatot.
dudika10: Szerintem létezik már kellően kicsi is, Scartosba pl. láttam olyant ami alig nagyobb mint maga a csatlakozó.
-
Tamy
senior tag
Szerintem neked vezetéknélküli jelátlövőre lenne szükséged. Erre aztán a másik oldalon olyan erősítőt+hangfalakat raksz amilyent akarsz. Amit linkeltem az csak az első találat Googleba, biztos találsz olcsóbbat/jobbat is. Az igaz, hogy ezt is cipelned kell a laptoppal együtt.
-
dudika10
veterán
válasz
Lewisboy #2138 üzenetére
Olcsóért vegyél egy sztereo Geniust, 20-30-ért nem kapsz semmi értelmeset egy Genius 1250A vagy 1255A meg megvan 10k alatt és árához képest egész jó.
Más a jack csatlakozó, ha van olyan opció, hogy center-szub felcserélése akkor azt próbáld ki.MiNiM: létezik ilyen, kell hozzá egy adó meg egy vevő. Külön nem lehet kapni ilyet szerintem, legalábbis én még nem találkoztam ilyennel. Viszont van olyan szett ami gyárilag így van. Klipsch-nek biztos van/volt ilyene és ha jól emlékszem a Logitechnek is. De ezek olcsóbb, nem professzionális cléra szánt hangfalak, biztos van professzionális megoldás is a témában.
-
MiNiM
tag
sziasztok!
tudom nem feltétlen a legmegfelelőbb helyre írok, de csak ez van.
van valami vezeték nélküli megoldás hangátvitelre? notihoz kéne, mivel egy helységben lenne cipelve, de a kábelek miatt nehéz hogy kihangosítva legyen így. -
Lewisboy
csendes tag
Sziasztok!
A zeneszerkesztés Topicban sajnos nem kaptam választ, így itt próbálkoznék tovább:http://prohardver.hu/tema/hangtechnika_pa_studio_analog_digitalis_pc/hsz_847-847.html
Előre is Köszi
-
semetka
őstag
Hogy tudom lekeverni az 5.1nél a mélynyomót hogy a frontban és a hátsókban szóljon?
-
Tamy
senior tag
Alapértelmezettnek beállítod az usb-s hangkarit (XP-n: Vezérlőpult -> Hangok és Audióeszközök -> Audió fül -> Alapértelmezett eszköz: ott kiválasztod a listában az usb-s karit; Win7-nél pedig: Vezérlőpult -> Hang: ott jobb klikk az usb-s hangkarira -> Beállítás alapértelmezett eszközként), akkor az fog lejátszani minden hangot. GOM player beállításaiban pedig szintén keresel valami hangeszköz beállítást (ebben nem tudok segíteni, sosem használtam, de biztosan be lehet állítani), és kiválasztod a HDMI-t. Így minden hang az usb-s hangszóróból fog szólni, kivéve amit GOM playerrel játszol, mert azt kiküldi a TV-re.
-
skoos
őstag
Köszi. Akkor én vagyok a béna, mert nekem nem nagyon sikerül. A HDMI out-on ugye kimegy kép és hang is. Ez rá van csatlakoztatva a TV-re, szóval minden ami hang keletkezik, csak a TV bekapcsolásakor hallható.
Van a laptopomhoz egy Logitech USB-s hangfal ami egyben hangkártya, de a működése elég random és szüleimnek nehézkes lenne elmondani, hogy a youtube videóhoz kapcsolják be a TV-t vagy indítsák újra a firefoxot, hogy a Logitech hangfal működjön.
Hogy tudnám megcsinálni, hogy a Firefox (és vele a futó flash alkalmazások) a logitech-en szólaljanak meg, a GOM player meg a HDMI-outon?
-
Tamy
senior tag
A két hangkártya szépen megfér együtt, nem kell tőle félni. A vezérlőpultban ki tudod választani melyik legyen az alapértelmezett, azt használja alapból minden program (csak azt), viszont legtöbb progiban ki lehet választani, hogy melyik karira szeretnéd küldeni a jelét, tehát egyénileg módosíthatod. Én pl. a Creativot használom mindenre, kivéve Skype, ott be van állítva, hogy neki az alaplapit kell használni, de csöngetésre neki sem.
-
Recon666
Közösségépítő
-
-
metalgod
csendes tag
válasz
Recon666 #2129 üzenetére
Egy teljesen stabil sp 3as xp-vel is, illetve újraraktam egy szintén stabil sp2-essel is ezt csinálja.
Eszközkezelőben pedig "Egyéb eszközök" alatt fut két sárga kérdőjeles cucc, ezek:
-Multimédiás audiovezérlő és
-PCI egyszerű kommunikációs vezérlő.Ennyit tudok elmondani, tudsz viszonylag új driver -t linkleni, ha megkérlek?
Csak hogy biztos legyen.És köszönöm
-
metalgod
csendes tag
Sziasztok!
Kb egy éve van meg a gépem, többször újraraktam már a oprendszert, viszont most olyan problémám lenne, hogy mikor az integrált hangkártya driverét akarnám felrakni, végigfut a telepítő, majd 100% után egy ilyen üzenetet kapok:
driver not found! Reboot your system, and run this setup again.
Eddig soha nem dobta ki ezt, simán ment minden. Utánaolvastam, BIOSban engedélyezni kell az alaplapi chipset menünél, ahol két verzió volt:
1. Auto
2. DisabledAlapból Auton volt, újraindítás, és megint ez a hibaüzenet.
Tud valaki megoldást, volt valakinek már hasonló problémája?
(a driver az alaplaphoz volt - P4P800 SE S - , eddig mindig feltelepült)
Előre is köszönöm a válaszokat! -
skoos
őstag
Sziasztok! Kérdésemre nem tudom létezik-e megoldás, de felteszem, hogy a helyi tudorok is találkozhattak már hasonlóval.
Szóval Van egy gép, ami kis internetezésen kívül natív HDMI-n keresztül a Plazmára van kötve.A vidkarin van natív HDMI out, kiviszi a hangot és a képet is.
De ugye ez magában tartalmazza, hogy minden hang ami a gépből kijön a TV-n szólal meg. A HDMI-ről hangot nem tudok leválasztani.
Félek, ha felrakok még egy hangkarit akkor meghülyül a gép és nem fogja tudni mit-melyikre küldjön.
Szóval megoldást keresnék arra, hogy a böngésző (meg esetleg néhány progi) más hangkártyát tudjon használni.
Vannak ilyen USB-s szarok (füles, 2.0 hangfal) ha ilyet használok és folyton ki-be dugom megőrít mint a gépben?
XP prof. 32bit.
-
brazso
tag
Leírom tegnap mi történt a gépemmel... Legközelebb szeretném elkerülni, hogy hasonló eset előfordulhasson! (Azonnali kérdések topic-ban sajnos nem kaptam választ a kérdésemre.)
A hangkártyámból (egy régi pci-os audigy kártya) hangkimenetéből (front - stereo) megy ki egy 1m-es tűs-tűs (mini-jack) vezeték. Erre ráraktam egy elosztót, méghozzá lyuk -> tű, lyuk formában, majd az elosztó tű kimenetére még egy ugyanolyan elosztót lyuk -> tű, lyuk. A végeredmény 2 lyuk, 1 tű. A lyukakba 1 aktív hangszóró pár, és 1 fejhallgató megy, a tűbe pedig alkalmanként hosszabbító kábelt dugok a tv irányába.
Tegnap játszott a kislányom az audio csatlakozókkal bekapcsolt gép mellett, ami nem először fordult elő, és valószínűleg ennek eredményeképp, utána nem működött többet a hangkártya hangkimenete és ráadásul a fejhallgató egyik hangszórója, a bal oldali is süket. Az aktív hangszóró nem volt bekapcsolva, azzal nincs gond. A "baleset" előtt 1-2 órával még működött minden. Ha az aktív hangszórót bekapcsolom, félig tekert hangerőn, már a számítógép bekapcsolása után halk sistergést hallok, ami folyamatosan megy. Korábban nem volt tapasztalható ilyen zaj. Sajnos olyan eset is előfordult már, hogy az utolsó lyuk -> tű, lyuk elosztónál összekötik a gyerekek a kimeneten a szabad tű és lyuk csatlakozókat, azaz "rövidre zárják" a kimenetet.
Okozhat ilyen tüneteket, ha a csatlakozókkal bekapcsolt gép mellett "játszanak"? (Az 1m-es kezdő kábelt kihagyva, már el tudnám dugni a csatlakozókat a gyerekek elől.) -
semetka
őstag
Olyan kérdésem lenne hogy szerintetek ha vennék egy hangkártyát akkor észrevehetően szebben szólna mint az alaplapi integrált? Egy hifim van meg egy logitech 2.1 es hangfalszettem
-
törölt tag
Barátnőmnek van egy régi, Acer Travelmate 2410-es laptopja, ha minden igaz Sound Blaster Pro hangkártyával, oprendszer Windows XP Professional. Everest Ultimate Editionnel ránéztem, mivel gyakorlatilag semmilyen hangot nem produkált a noti. Az Everestben a Multimédia fülnél, a Windows audióra kattintva semmilyen eszközt nem jelenít meg, és ugyanígy van a PCI/PnP audió és HD audio füleknél is. A vezérlőpultban a hang és audioeszközök menüben szintén azt írja, hogy nincs hangeszköz. Elszállt a hangkártya vagy lehet ennek más oka is (drivert próbáltam felrakni, nem segített, bár lehet valamit rosszul csináltam)? Rejtély, de ezzel egyidőben nem tud netet használni sem, mivel egyszerűen nem jelenik meg neki a helyi kapcsolat, hiába csatlakozik hálózatra. Jövő héten lesz lehetőség arra, hogy újratelepítsük a gépet, mivel van rajta pár dolog, amit ki kell írnia, addig próbálok "tűzoltó" jelleggel megoldást találni.
Előre is köszi a segítséget!
-
Tamy
senior tag
Sziasztok!
Rendelkezem egy Creative Audigy2 Platinum eX hangkártyával, aminek a külső egységén a Line In 3 bemenet nem működik (semmilyen életjelet nem ad egyik oldala sem).
Helyben próbálkoztam először a javíttatásával, de sajnos nem jártam sikerrel. Mivel a Creative a teljes szerviz hátterével együtt kivonult az országból, így nem sikerült találni semmilyen hivatalos utat a gyártó felé. Egy híradástechnikai szerviz is megpróbálkozott vele, de állítólag a belső panel ki van öntve valami szivacs szerű anyaggal, gondolom, hogy ne lehessen javítani.
Miután helyben reménytelennek tűnt, segítségül hívtam egy régi jó barátomat Google bácsit. Kb. az egyetlen értelmes javaslata a Vision Computer lett volna, akik a honlapjuk alapján elég komolyan foglalkoznak szervizeléssel. Két e-mailt is küldtem nekik, de válasz nem érkezett, én meg könyörögni nem szeretek senkinek, így letettem róluk.
A kérdésem az lenne felétek, hogy tudtok-e ajánlani olyan komolyabb szervizt akiknél érdemes lenne megpróbálnom? Helyben kizártnak tartom, Bp. lenne a legjobb (amúgy is ezt tartom a legesélyesebbnek), de természetesen más is szóba jöhet.
-
Bencus88
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom, hogy a napokban újra kellett tennem az xp-t a gépre és a mikrofon nem működik rendesen.Nagyon halk.Mindent maxra vettem ventriloban is mindenhol.Arra gyanakszom, hogy valami hangkari driver nincs fenn, vagy rosszul lett telepítve.
Ilyenem van:SoundMAX Integrated Digital HD Audio.
köszönöm asegítséget -
CptMisi
őstag
Na visszatértem, a probléma továbbra is fennáll. Ha nem sztereóban használom, akkor minden hangot teljesen lelassít
Az audio center féle 5.1 tesztben minden hangszóró helyett az első 2 szólal meg, szintén elnyújtva, lelassítva
-
CptMisi
őstag
-
dudika10
veterán
válasz
Gabbana #2106 üzenetére
Ha nincs az értesítési területen a realtek ikonja (narancssárgás hangszóró jelecske) akkor fel kell raknod egy drivert hozzá. Alaplapod bepötyögöd a google-ba, gigabyte hivatalos oldala, driverek és letöltöd.
(#2107) CptMisi: Audio channel: 2 channels; Analog out: 2 speakers
Ezek vannak beállítva?
Próbálj egy driver reinstallt első körben. -
CptMisi
őstag
Üdv!
A helyzet a következő (5.1, win 7 64bit): Vettem egy Asus Xonar DS Hangkártyát itt aprón, és olyat csinál, hogy ha nincs bedugva Line in bemenetbe semmi, akkor nem ad hangot, ha be van dugva, akkor csak az, amelyik pl. az elülső 2 hangszóró. A legfrissebb drivert raktam fel, mégis ezt csinálja...Próbáltam azt, hogy az asus féle drivert leállítottam és windowsból irányítottam, de akkor is ez a helyzet. Ha a Line in-be csatlakoztatok hangszórót, akkor a van hang, de például zene alatt teljesen lassúLehet az a baja, hogy eddig az alaplapi volt most meg csak letöröltem a driverét meg letiltottam?
Köszönöm a segítséget
Üdv! -
Gabbana
aktív tag
válasz
dudika10 #2101 üzenetére
nem vagyok tök hülye a pc-hez, de valami nem ok...
win7 x86 rendszerem van, vagymi, de sehol nem találom a realtek eredeti ablakát. Lehet hogy win telepítéskor csak leszedte a drivert aztán kés?
Most a hangerőszabályozó is ATI DP OUT-ot ír, mert a videokártyán keresztül megy ki a han g a tv-be. Nade. Realtekkel kapcsolatosan nem találok sehol semmit. A jack egyből az alaplapba van dugva, nincs kivezetés a gép elejébe.
Ötlet? (nézek valami drivert) -
dudika10
veterán
válasz
NeoExDeath #2104 üzenetére
Nincs semmi baj azzal a geniussal, filmre, játékra jó és az 5.1-ek közt elég jó ár/érték arányuk van általában (meg egy csomó bajuk is néha, de ez más kérdés).
Viszont zenére elég halovány.Viszont ha hozzáteszed az árához a D2 árát akkor már egy sokkal jobb hangrendszert is ki lehet hozni abból a pénzből ami az alaplapival sokkal jobb eredményt fog felmutatni mint a Genius a D2-vel.
A hangkártyák közti különbség elhanyagolható a hangfalak közti különbséghez képest. -
NeoExDeath
aktív tag
válasz
dudika10 #2103 üzenetére
Ebben igazad van, azért is vártam eddig egy külön hangkártya vásárlással, mert az alaplapi szerintem kiváló. Bár hozzá kell tenni, hogy más milyet még nem nagyon hallgattam, ezért is bízok benne hogy egy Xonar hallhatóan jobb lesz. De valóban, elég lesz a D1 szerintem is.
Mondjuk a Genius szerintem egy jó hangrendszer
Nekem legalábbis bejön a hangzása, persze sokkal több $-ért lehet még jobbat kapni az tény.
-
dudika10
veterán
válasz
NeoExDeath #2102 üzenetére
Egy 20k-s rendszerhez komolyan 40k-s hangkártyát akarsz venni?
Add el a rendszert és vegyél egy jobbat, sokkal többet nyersz hangban.
Ráadásul a lapodon egy elég jó integrált van.A jobb hangrendszer egy rosszabb hangkártyával is sokkal jobb lesz mint egy roszabb hangrendszer a legjobb hangkártyával.
-
NeoExDeath
aktív tag
Helló!
Két hangkártya között kellene választanom, a Xonar D1, és a D2 között. Az volna a kérdésem, hogy szerintetek a D2 a D1 hez képest ad annyi hangzásbeli pozitív különbséget, hogy megérje a különbözetet?
Egy Genius HT-5.1 es hangrendszerrel használnám, gondolom mindenki ismeri, a klasszikus "fadobozos". A D2 jobban szólna vele mint a D1?
Mivel nincs erősítőm, a DTS Connect és hasonló tulajdonságait nem használnám ki, úgyhogy kb. csak hangzásra érdekelne. Zenéhez, filmhez, játékhoz (az eax téma nem fontos, eddig alaplapival toltam).
Köszi a válaszokat.
-
dudika10
veterán
válasz
Gabbana #2100 üzenetére
Jobb oldalon ott vannak a színes karikák amik a csatlakozókat jelölik, rákattintasz kétszer és ott lesz egy lista, hogy mit szeretnél. Fejhallgató lesz bepipálva alapból, pipáld ki a sztereo kimenetet és kész.
De ha a gép elejébe dugod (nem derült ki számomra) akkor ott nem biztos, hogy ez megszünteti, mert a kábel a gépben nagyon vacak és az is összeszedhet zajt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- VPN topic
- Futás, futópályák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- Sok gyártó szavaz a hagyományos tápcsatlakozóra a GeForce RTX 5060 sorozatnál
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Asus Vivobook Pro Gamer/Tervező laptop Gyönyörű állapotban, 2 év biztosítás+garanciával.
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ThinkPad T14 Gen1 27% 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- DJI Mini 3 pro drón szett - telefonos távirányítóval +extrák
- Dell T3600, T5600, T7600, 1 vagy 2 CPU, MUNKÁRA JÁTÉKRA I7-3770 - I9-9900 ERŐSSÉG, KOMOLY TÁPEGYSÉG
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest