Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Milyen processzort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- OLED monitor topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joker_5x
tag
Sziasztok!!
1 olyan problémája lenne a tesom gépének hogy nincs hang de a hangkártyát azt felismeri csak a videokari hangkártyáját használja igy nem szol se zene se semmi.De ha kivesszük a videokarit akkor van hang.Hogy tom kilöni a videokarit? Előre is köszi!! -
Hegyirabló
veterán
Valaki írja meg nekem lécci, hogy a Creative kártyáknak melyik a szoftvere, esetleg azt is, hogy honnan lehet letölteni! Kaptam most egy kártyát, de lemez nem volt hozzá.
Köszike!
-
Raynbow74
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy 5.1es hangrendszerből csak 2 hangszóró szól :S
A VIA HD audio deckben lehet tesztelni a hangszórókat, akkor mindegyik szól, ám ha filmet vagy zenét indítók akkor csak kettő szól. Segítségeteket kérném! -
Hegyirabló
veterán
válasz
easy...rider #2896 üzenetére
Ha kompatibilis, akkor miért nem megy? Friss a szoftver, minden jól be van állítva, játék alatt még is azt írja ki "No 3D sound card detected." vagy ilyesmi.
-
easy...rider
őstag
válasz
Hegyirabló #2895 üzenetére
Biztos kompatibilis. Ha a windows teszt lefut és minegyik hangfal egymás után külön - külön megszólal, akkor hardver és driver téren is minden OK, csak beállítási gondok vannak.
Próbáltad a realtek szoftverrel tesztet futtatni?
A windows tesztnél is be van állítva hogy 5.1 a hangfalad? -
Hegyirabló
veterán
Sajnos közben megnéztem, más játékokkal is ilyen.
Az a gyanúm, hogy az alaplapi kártya simán csak nem kompatibilis a Win 7 64bitel.
-
easy...rider
őstag
válasz
Hegyirabló #2892 üzenetére
A lejátszódban be tudod állítani hogy 5.1 legyen a hang. Én KMPlayer-t használok, ez telepítés után indít egy varázslót, ahol be tudod álltani a dolgokat menuálisan.
Játék közben meg akkor úgy tűnik hogy ez a játék nem mindig megy jól ha neten tényleg ezeket lehet olvasni.
-
válasz
Hegyirabló #2892 üzenetére
játékhiba, nemnagyon tudsz vele mit tenni. Esetleg keress neten megoldást, sok helyen lehet olvasni, hogy ennél a játéknál szar az 5.1
-
Hegyirabló
veterán
válasz
easy...rider #2891 üzenetére
Analógban megy (illetve menne ki) a 3,5-es jackeken keresztül.
Integrált Realtek ACL888. Feltettem a legfrissebb, Win7 64 biteshez való drivert, de így sem jó. A tesztelőben szól mind a hat hangszóró, de játék, film közben csak a két első csatorna.
-
easy...rider
őstag
válasz
Hegyirabló #2890 üzenetére
Milyen kimenetet használsz? ha digitálisat, akkor olvasd el amit pont előtted írtam.
Ha nem digitális hanem analóg, akkor meg driver frissítéssel kéne próbálkozni. Ha a windows is rosszul látja, akkor ez lehet a gond. Milyen a hangkártyád?
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Feltelepítettem Star Wars Force Unleashed Ultima Sith Edition nevű játékot (eredeti).
A gondom az, hogy nem szól 5.1-ben, csak sztereófonikusan. Sőt, alapvetően a Windows 7 64 bit a hangkártyát csak 2D-s kártyának ismeri fel.
Mitől lehet ez?
Köszönöm!
-
easy...rider
őstag
válasz
easy...rider #2888 üzenetére
Úgy látom AC3 is megfelelő formátum lenne ha valami progi át tudná konvertálni ebbe. Láttam is erre egy próbálkozást, de ott elég bonyolult volt, meg volt benne fizetős szoftver is.
-
easy...rider
őstag
válasz
easy...rider #2887 üzenetére
Filmeknél ez nem gond mert ott a hang alapból DTS formátumban van és ezt csak kiküldik a digitális kimeneten
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni ezzel a témával kapcsolatban:
5.1 játékok SPDIF digitális kimeneten DTS, Dolbi Digital.
Kereső miatt írom ígySokat kerestem, de nem találtam megoldást eddig.
Vagyis ingyeneset nem
SPDIF kimeneten szeretnék 5.1 jelet kiküldeni. Azt tudom hogy a vezeték, legyen az optikai vagy koaxiális vagy HDMI, nem tudja ezt megtenni tömörítetlen formában. Vagyis maga az SPDIF technológia nem támogatja ezt, ezért tömörítik DTS formátumra, amit lekezel a AVR erősítő, vagy az egyéb vevőeszköz. Ezért egyes hangkártyák, vagy szoftverek ezt úgy oldják meg hogy a játékból, vagy egyéb szoftverből érkező 5.1 hangot áteresztik egy DTS vagy egy Dolby Digital konverteren és ezt a jelet küldik ki a digitális kábelen.
Két technológiát találtam, az egyik az a DTS Connect, a másik meg a Dolby Digital Live. Elvileg olyan hangkártya kell ami hardveresen támogatja ezek közül a szimpatikusabbat. Sajnos az integrált hangkártyák meg a videókártyák nem szokták ezeket támogatni.
A harmadik a THX TruStudio, ez szoftveres dolog tudtommal, nem tudom hogy hardveres támogatás is kell e, vagy hogy van, de Realtek-kel működni szokott, csak ez meg fizetős. 30$ körül van. Ennél még azt nem tudom hogy működik e
mert konkrétan ezt nem írják, csak azt hogy virtuális hang kimenet vagy ilyesmi.
Tudtok olyat ami ingyenes és működik?
Még néhány kifelyezés a kereséshez:
5.1 game on SPDIF, 5.1 to SPDIF, surround game on SPDIF out, 5.1 game to DTS Dolby Digital, Home cinema game SPDIF, 5.1 game to AVR receiver digital optical coaxial cable -
törölt tag
Üdv!
MA amikor hazajöttem és felvettem a fejhallgatóm recsegett , a hangszóró és amikor árdugtam és egy másik fejhallgató is : Smi baj a a hangkártyámnak?
SD Audigy 2
-
Ren Hoek
veterán
Sziasztok!
Roppant idegesítő problémám van. Most vettem egy 5.1-es hangszettet, X-530-at. A probléma az, hogy Win 7 alatt nem hajlandó hangot kiadni. CSAK és kizárólag a VIA HD Deck hangfal tesztelésnél. Be van állítva az 5.1, igaz 7.1-re állítva szól mindegyik hangfal.
Viszont a Windowsban semmilyen más hangot nem hajlandó kiadni. Se win alaphangok, se zene, se videó se semmi. Biztos teljesen triviális, valahol át kéne állítani, hogy ne a stereo vonalon dobja ki a jelet, de sehol nem lelem.
Cuccok:
Asus M4A785- V-EVO
VIA VT1708S High Definition Audio 8-Channel Sound card integrálva. -
Fr@nkieWilde
senior tag
Hali!
Van egy Asus Xonar DG hangkártyám. Olyan problémám van vele, hogy a driver telepítés után beállítom a dolgokat szoftverében, a kimenetet 5.1-re állítom, majd amikor máskor bekapcsolom a gépet, ő automatikusan visszaállítja az 5.1-et FP Headphone-ra.
Illetve a gép indulásánál hallani s lehet a kis kattanásokat, ami ugye akkor van, amikor a kimenetek módosulnak.
Win7 sp1 64 bit az oprendszerem.Valakinek valami ötlet?
-
laacika
tag
Sziasztok,van egy régi hang karim (Creative EMU10K1 SB Live! Audio Processor driver).
Szépen bedugom a headset mikis jack dugóját és nem hallom a másik felet!A hangkarit egy KX mixer nevű driver-el hajtom,akármit akár hova állitok nem hallom a másikat!Van valami ötletetek?Nagyonszépen köszönöm válaszaitokat.
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy problémám, amin remélhetőleg tudtok segíteni.
A gépemben HD-s alaplapi hangkártya van. Minden működik gyönyörűen, vagyis
Van hang az alaplapi csatlakozóra dugott videokarinak amiből a jel továbbmegy vdi-hdmi tv-be
Van hang a hátlapra kötött analóg 2.1-es hangfalnak
És van jel az előlapi csatlakozón lévő fülesnek.A gond ott van, hogy egyszerre csak 1 helyen, így mindig állítgatnom kell beállításoknál, hogy épp hol szóljon és nem elég lenémítanom a tv-t, hangfalat stb.
Tudnátok segíteni?
Drivert frissítettem, most már realtek-es beállítási lehetőségem nincs is, csak gyári win7-es, bár az elég részletes.
-
Roshan
tag
Udv. Kerdesem a kovi lenne, vasaroltam a mai nap folyaman egy aquip 7.1es usb hangkartyat, de ezen csak 1 bemenet van, de ugye a 5.1 hangfalszettbol 3 jack dugo jon, mien kabelt kell vennem vagy hogy tudom megoldani hogy 3bol 1 kabel legyen
Elore is koszi -
zsolti1902
aktív tag
Sziasztok.
Van egy Asus alaplapom, amin csak akkor van tiszta hang ha félig dugom be a Jack dugót, ha teljesen akkor ilyen visszhangos az egész. Ez tegnap óta van, amikor elment az áram majd visszajött.
Mi lehet a konkrét baja? Használjam így félig bedugva.
Köszi a segítséget. -
jynx
csendes tag
Windows újratelepítésig ment róla a mélynyomó, akkor ez hogyan lehetséges? Akkor se működött egyből, hanem az eszközkezelőben bekapcsoltam valami. Lehetséges, hogy régen nem a hangkártyához telepített driver volt felrakva, és így kimenetként funkciónált?
-
jynx
csendes tag
Bocs rosszul fogalmaztam. Van egy bemenet, és két kimenet. Alapesetben csak az egyik kimenet aktív.
-
jena2
tag
Tudna valaki segíteni, egy gigabyte GA-7VASMFS -alplapos gépre valahogy félig települt egy CMI audio driver, de nem kompatibilis, uninstalálni nemtudom sehogy, próbáltam újról felrakni hátha úgy le tudom aztán szedni, de nem sikerül, ezt a hibát dobja CMICNFG.CPL hibás vagy nem található vagy valami ilyesmit, utána megtaláltam a megfelelő audio drivert, műxik is, csak a hibát nemtudom megszüntetni. Van valami progi amivel le lehetne ezt szedni, vagy az egy órája újból rakott gépet kezdhetem megint újból rakni, a tetves CMI miatt?
-
jynx
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asrock K7S41GX alaplapra integrált hangkártyám, van rajta egy mikrofon bemenet, és két hangszóró kimenet. Alapértelmezve csak az egyik aktív, hogy tudnám a másikat bekapcsolni? Előre is kösz a választ. -
Teaway
veterán
Sztatikus kisülés?
Mert az lehet akár 15ezer V is...szegény U1...mehet a kukába...de ne legyen igazam!
xnace:
Ha itt rákeresel a D1-re, láthatod, hogy sokan szívnak vele...de nem azért, mert általánosságban sz@r a lap, hanem mert a többi ezer, akinek jó, az nem írja ide a nyűgjeit. -
vation
tag
Sziasztok,
Xonar U1-el van egy kis problémám, jó lenne ha tudna valaki segíteni. Hozzá értem a külső hangkártyához és olyan volt mint amikor fel vagy töltődve, csattant egyet és azóta meg sem mukkan a zene se semmi. Nem tudom, hogy véletlen egybe esés vagy emiatt lett hallgatott el. Emiatt tönkre mehet a hangkártya?? Végül-is nem a 380V csapta meg csak én, és én úgy gondolom ennyitől nem szabadna tönkre menni. Vagy? Rosszul tudom?
Előre is köszönöm -
xnace
őstag
Sziasztok!
Xonar D1-ről mi a véleményetek?
-
Werkly
őstag
A kérdésem az lenne, hogy egy régi Abit AW9D-MAX alaplap előlapi csatlakozója hogyan köthető be egy Biostar P43-A7 alaplapba? Úgyértem az USB csatlakozók alaplapi tüskéi passzolnak. De az előlapon lévő MIC illetve fejhallgató nem reagál ha az alaplapi tüskés kiosztásra dugom! Lehet ez kompatibilitási probléma vagy szálanként kéne bekötni nem pedig a kész csatlakozót bedugni? Az viszont mitől lehet, hogy oprendszer betöltéskor illetve kijelentkezéskor pattan egyet a hangrendszer! Olyan hang mint ha ki vagy bedugnál egy jackdugót fesz alatt! Van elképzelés? Köszi! Valami hozzáér valamihez? Mert amikor összeraktam tegnap akkor nem rémlett eme jelenség!Kösz!
-
flash-
veterán
Az alábbi írásom nem is probléma inkább észrevétel:
Barátnőmnek egy p4 es gépe volt,creative Live 7.1 SE hangkártyával.
A gépen win xp volt.Napokban vettem neki új gépet(Intel g840)
A gépen Win7 x64 van.
A Hangkártyát áttettem az új gépébe.
Azt vettem észre, hogy tisztábban,jobban szólnak most a zenék,filmek,jobb a hangzás.Ez elképzelhető?Ha igen mi miatt?
vagy csak én beszéltem be magamnak azt hogy az új gép tisztább,szárazabb érzés?
Esetleg ennyivel jobban sikerült a win7 x64 es drivere a hangkártyának?
Vagy az előző amit xp-n használtam az lehetett hibás driver? -
Halli all!
Vásárolok új gép és kellene bele hangkártya, csak Creative!
Mi a különbség közöttük az áron kívül?
Előköszi a választ! -
Yahoo
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Creative külső hangkártyát a laptopomhoz, melyen Win7 x64 van.
Előtte asztaliban használtam egy PCI-os Audigy 2 ZS-t, XP alatt.
Az a problémám, hogy a Creative oldaláról leszedett driver minimális beállítási opciót nyújt, az Audigy ZS szoftvereihez képest. Ott a szub vágási frekvenciájától, az egyes sugárzók kalibrálásáig mindent el lehetett végezni.
Létezik egy komplexebb driver csomag ehhez az USB-s kártyához?
Köszönöm -
Piftuka
veterán
válasz
grizzly bear #2855 üzenetére
Szia!
Örülök, hogy segíthettem, s megoldódott a probléma!
Üdv: Piftuka
-
-
dudika10
veterán
válasz
LaptopSystem #2856 üzenetére
Itt válaszd ki a másodikat, majd tovább, kiválasztod a megfelelő operációs rendszert, letöltöd a hozzá tartozó szoftvert és telepíted.
Elvileg jónak kéne lennie. -
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy lenne nekem egy HP Compaq dc7700 asztali gépem, újra raktam a rendszert vettem bele egy 5450 Vga-t, a Vga driverét fel is raktam!
nem találok hozzá audio drivert Innen probáltam letölteni de nem jó hozzá!
XP-t használok! -
Piftuka
veterán
válasz
grizzly bear #2853 üzenetére
Szia!
Milyen változatát használod az XP-nek, s melyik szervzizcsomaggal?
Egyébként itt elolvashatsz egy fontos információt az SB0220-as kódszámú hangkártyával kapcsolatban.
/Forrás: http://en.wikipedia.org/
A lényeg, hogy ez egy, anno a DELL gépekben használt OEM változata az SB LIVE 5.1 Digital hangkártyának, s nem mindegy, melyik programcsomagot használod hozzá.
Elméletlieg ehhez a kártyához innen tudod letölteni azokat a drivereket és felhasználói programokat, amelyek szükségesek.
/Forrás: http://support.creative.com/
A 2003-as, "Sound Blaster Live! - LiveDrvUni-Pack (English)" nevű drivercsomaggal érdemes kezdeni. Aztán ha azzal működik, esetleg mehetnek fel egymás után (megjelenés szerint időrendi sorrendben) a később megjelent patch-ek és driverek.
De ha működik azzal jól, s nem hiányolsz semmilyen funkciót, akkor akár felesleges is frissíteni.
Üdv: Piftuka
-
grizzly bear
csendes tag
Segítség kellene!
Adva van egy Creative sound blaster live 5.1 digital SB0220 kártya, most lett belerakva egy asus p4S800 alaplapba, 5.12.2.252 driverrel, (win xp van a gépen).
A hiba, hogy eszméletlenül zajos a hang, sistereg, recseg, ropog!
Megpróbáltam új drivert keresni de nem találtam, megpróbáltam az összes pci csatlakozóba, hátha, de ugyan az. Letiltottam az integráltat, ez sem segített.
Mi tévő legyek? -
wolfman
veterán
Sziasztok!
Van egy Audigy 2 Zs-m és olyat van, hogy ha a windows beállításoknál beállítom, hogy a felvétel tárgya az legyen, amit hallok a hangfalból ('What you hear'), akkor ha felveszem SoundForge-al, olyan hangja lesz mintha ventillátor elé raknám a hangfalat, remegő, pattogó hangja lesz a felvett anyagnak!
Miért? Valaki találkozott már ilyennel? Mi okozza? A soundforge biztos nem mert a windows hangrögzítő is így vesz fel.
-
Hooper
őstag
-
Zserigta
csendes tag
Sziasztok.
Elnézést, hogy ebbe a témában ide írok, de jobb helyet nem találtam rá.
A helyzet a következő.
Van a gépemben egy Sound Blaster Audigy 2 Value, amit ugye játékhoz és filmnézéshez használok 5.1-es headsettel. (Bár ez itt lényegtelen.)E mellé szeretnék venni egy Focusrite Saffire Pro 40-es audio interface-t, amit egy "LaCie Firewire 400 PCI" firewire kártyáról használnék.
Kérdés: hogy a firewire kártya kompatibilitásában csak Vistáig vannak az OP rendszerek, a WIN 7 nincs benne, de nekem meg az van, és attól szerintetek működne e?
A másik, főbb kérdésem, hogy az SB Audigy 2 V. nem e veszik össze a Saffire Pro 40-el, vagy mind2 boldogan elfut egymás mellett?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
jaja1981
addikt
Sziasztok!
Nem ide tartozik teljesen, de milyen hangkarit vegyek?
Jelenleg egy Audigy 4-em van, de szeretnék valami jobb hangzásút.
Teltebb, dinamikusabb hangokat szeretnék.
Persze játszani is szoktam, ott is helyt kell állnia.Mi jöhet szóba?
Köszi.
-
dudika10
veterán
válasz
bugsyonic #2845 üzenetére
Nem lehetne valami más? Nem vagyok sörös... A Guinness jól szokott esni néha, de ennyi.
Egyébként nem biztos, hogy a tápon van a zaj, de ha nem a tápon van, akkor csak alaplapcsere segít.
Ha a tápon van, akkor sem biztos, hogy segít az aktív hub, mert annak a tápján is lehet zaj.
A táp kizárására egy egészen bizonyosan zajmentes táp kéne. -
kaf001
tag
Sziasztok!
Xonar HDAV 1.3-at hogy kössem össze HDMI-vel egy ONKYO TX-SR506-al?
(mert még nem tudtam megszólaltatni) -
sklopp
őstag
-
bugsyonic
tag
Helló!
Hátha itt tud valaki segíteni a következő problémában:
Van egy PC, rajta egy Maya USB hangkártya, amire rá van kötve 2db aktív hangszóró, RCA kábellel. A probléma az, hogy sípol/cicereg a hangszóró (egérmozgatás, hdd írás/olvasás, meg úgy alapból). A hangkártyának van egy 3,5 jack kimenete, azon a fülhallgatóban nem hallatszódik, azaz úgy jó.Ekkor jönne a megoldás, hogy oké: akkor a hangszóró, vagy a kábel, vagy a kimenet a rossz, de NEM, mivel ugyanez a cucc a laptopon kiválóan működik!
Ezeket csináltam: tápcsere, videokártya csere, hdd nélküli üzemmód (csak CD-vel, csak SSD-vel), másik konnektor, másik szobában másik konnektor, másik tápkábel, DVI kábel kíhúzva, monitor kihúzva, UPS-on keresztül, UPS-nélkül, túlfeszvédő elosztóval, túlfeszvédő elosztó nélkül, egér kihúzva, billentyűzet kíhúzva, friss windows, új driverek.
Plusz érdekesség: a hangkártya fülhallgató kimenetén a fülhallgató jól működik, de ha ugyanide rákötöm egy jack-rca átalakítóval a hangszórókat, akkor is sípol/cicereg.
Már nem is a sípolás idegesít, hanem hogy mi lehet ez a probléma
A tápos topikban is ígértem egy sört annak aki meg tudja ezt oldani, itt is áll az ajánlat
Köszönöm! -
salesman
őstag
Üdvözöllek titeket kedves fórumozók!
Lenne nekem egy nagy problémám és szeretném a segítségeteket,tanácsotokat kérni.
Van nekem egy Soundblaster Audigy 2 ZS 5.1-es hangkártyám.Aktívan használom a hangfelvétel funkcióját,ami mostanság sajnos nem úgy működik,ahogy kéne.
A felvett hang számtalanszor szaggat,recseg,torz és érthetetlen.
Eleinte arra gondoltam,hogy ha a felvételnél alacsonyabbra teszem a jelszintet,megoldódik a gond.Sajnos ez nem oldotta meg a problémát.Próbáltam azóta a kártyát az alaplapon más slotba beilleszteni,a legfrissebb drivert le-föl telepíteni (egyszer a hozzá való,hivatalos oldalon letölthető programmal,máskor Windows Update-en keresztül),más mikrofonokat kipróbálni,de sajnos egyik sem oldotta meg a gondjaimat.
Az alaplapi integrált hangkártya le van tiltva a BIOS-ban,így nem hiszem,hogy azzal akadna össze.A legszomorúbb ebben az egészben talán az,hogy néha működik a hangfelvétel hibátlanul,néha nem (az esetek többségében nem).
Valaki tudna nekem segíteni?Minden ötletre nagyon kíváncsi vagyok!Íme a gépem konfigurációja,ami esetleg kellhet:
Alaplap: Abit AB9 Quad GT
Hangkártya: Soundblaster Audigy 2 ZS
Operációs rendszer: Windows 7 Ultimate 64 bitNagyon szépen köszönöm a rám szánt időtöket!
-
Hikvision
senior tag
Üdv. Kérnék egy kis segítséget:
Adott egy Integrált Realtek ALC888 Hangkártya ami Optikai kábellel csatlakozik egy Panasonic 5.1-es erősítőhöz. Filmek alatt tökéletesen átvált magától 5.1-es Formátumra, de játékok alatt csak ilyen kevert "ÁL" 5.1van. Tehát a hátsó hangszórók nem úgy szolnak mint filmeknél, és az erősítő se írja ki, h Dolby Digital jelet kap.. Pedig a játékokban mindenhol beállítottam, h 5.1-es legyen a hangzás. Windows-ba a Hangnál pedig nem lehet kiválasztani, h milyen rendszerem van, mert "automatikusan" kezeli az optikai kimenet miatt.
Vezérlőpultban a lejátszóeszközöknél ha rámegyek a "Realtek Digital Output"-ra és ott a Támogatott formátumoknál ha tesztelem a Dolby Digital-t akkor szépen átkapcsol az erősítő és a teszthang szól mindenhol. De amint kilépek vissza ugrik stereo-ra. Miért nincs a játékoknál Dolby Digital? -
shenmuedc
tag
Egy olyan gonddal kereslek meg benneteket, hogy a gépemre két hangrendszer van dugva, egy az alaplapi hangkártyára van dugva a másik pedig USB-s (logitech z-cinema) na mármost két megjelenítő is van egy monitor és egy tv. A kettő között gyorsan tudok váltani a Windows+p billentyűzetkombinációval de a hangrendszer nem vált át azt manuálisan kell átállítanom a hangerő ikonnál a lejátszóeszközökön (Windows 7) érdekes módon ha a tv-n a saját hangszóróját állítom alapértelmezettnek akkor átváltáskor az is vált de ha a z-cinemát akkor nem. Létezik erre valami program vagy más megoldás? Nem egy nagy ügy de egyszerűbb lenne ha nem kéne mindig manuálisan váltani.
Köszönöm!
-
newgamer
aktív tag
sziasztok, mitől lehet, hogy az alaplapomban nem működik a Sound Blaster Audigy 2 típusú hangkártya, ami egy régebbi gépben Abit IC 7-es alaplapban meg teljesen jól működik. Másik PCI slot-ba átpakolva sem oldódott meg a probléma.
-
Matt-OPT
aktív tag
Sziasztok!
Haveromnak van egy régi P4-es gépe Abit SA7 lappal. A hangkártyához a gyártó oldalán csak XP-s driver van és Windows 7-en nem hajlandó működni, win 7-es drivert nem találtam. Ilyenkor mi a teendő?
-
dlaccc
aktív tag
Hello!
Van egy Z-5500-am ami rá van kötve 2-3hónapja egy Asus Xonar D1 kártyára optikai kábelen.. eddig semmi gond nem volt vele. Most váltottam alaplapot. Az a gond hogy minden hang pattan egyet az elején, pl jelzőhang vagy egy zene indulásakor pattan egy nagyot a hangszóró. Alaplapi hangkártya nem csinálja.. de én nem azt akarnám használni.. Mi lehet a gond veleArra jöttem rá ha nincs bekapcsolva az SVN akkor ritkán csinálja.. de az kéne mert nem minden egyforma hangos és hasznos nagyon.
-
Sziasztok! Nagy gondom van. Van 1 ilyen alaplapom rajta 1 VIA HD audio hangkártya. Nemrég újra kellett húznom a rendszert addig semmi gond nem volt vele. amióta újrahúztam azóta hiába állítom be 5.1-re a VIA HD audio deck progijában, nem hajlandó megszólalni csak sztereóban. Mielőtt újrahúztam be lehetett állítani, hogy melyik jack dugó mi legyen, most ez fixen vanhiába akarok ráklikkel és választanám ki, hogy ne microphon legyen a rózsaszín hanem mély/center, és a kék meg a hátsó hangszórók nem lehet. Próbáltam kismillió drivert már, de sajnos nem akarja az igazságot, valaki találkozott már ilyennel? Most win 7 64 bit van fenn, de 32-esen is ugyanez a gond. Segítségeteket előre is köszönöm
-
Hexán
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek,miért van az,hogy Win 7 alatt az előlapi hangkártyám nem érzékeli a fülest és a mikit.Valahogy be lehet állítani,de csak digitális kimenetet jelez.Azt hiszem analóg kimenetet kellene engedélyezni.
ScreenShot-ot is postolok róla.
Előre is köszönöm a segítséget (
).További kellemes Szombat estét!
-
Winne
nagyúr
Ezért van, hogy sokkal könnyebbnek gondoltam elsődlegesen ezt a döntést, de most már arra hajlok, hogy a legjobb megoldás egy a számomra coax téren kielégítő nem drága, de jó kártya és mellé egy DAC is... Pont a durva költekezést kívántam elkerülni, de ha már van egy kártya, ami miatt nem kell foglalkoznom a házimozis kérdéssel, akkor a DAC-os topicban a fórumtárs által említett Presenter már elég is lenne bőven a fejhallgatóhoz.
-
Shufny
őstag
válasz
kenwood3 #2818 üzenetére
"Amp-ot nem tudom, de ha ezen a 7k-s kari van, akkor biztos van a drágább karikon is."
Fejhallgatókkal ritkán foglalkoznak külön, pedig kéne.Winne: Elvileg a DG sem tudja a DTS -t. (eléggé biztos infó, mert tuti nagybetűkkel ki lenne írva a honlapra, ha igen)
Nem ismerek természetesen minden terméket, de szerintem a normális fejhallgató kimenet és a DTS kizárják egymást. Csak a drága belső hangkártyáknál van ez meg elméleteben. Gyakorlatban semmit nem tudni róluk. Egyébként a Prodigy Cube is elég szimpatikus, amit ajánlottak, de ez is csak így ránézésre.
Szerintem a Vista SP1 -et úgy érették, hogy az utáni OS -ek támogatják, tehát a 7 is. De, ha szépen megkéred, akkor csƵ remélhetőleg ki tudja próbálni neked. Azért bosszantó, hogy tudják, hogy meg kéne adni például a kimenő impedanciát is. Ami annyira nem jó jel. Ehelyett kiszúrják a szemedet ilyen nevetséges specifikációból kimásolt jelentéktelen adatokkal, hogy: THD+N : 0.00008%(Max)(2kΩ@1KHz)
-
kenwood3
addikt
Amp-ot nem tudom, de ha ezen a 7k-s kari van, akkor biztos van a drágább karikon is. A digitális hangot meg tudod oldani egyszerűen egy ilyen kis átalakítóval . Itt van pl ez a kari(bár ez se olcsó) ennek az spdif bemenetébe bedugsz 1 ilyet és coaxá válik a bemenet . Én is ilyennel alakítottam át anno az sb live digital 5.1-es karimat ahhoz, hogy rá tudjam dugni az av erősítőmre
(#2819) Winne ok -
krups8
tag
Ahh. Nincs az a nyomorult driver, ami felismeri win 7 alatt az sb live!-ot? 4830 nemisötpontegy.
-
Winne
nagyúr
válasz
kenwood3 #2802 üzenetére
Aktuális, de továbbfejlődött a problémám egy 3-as kérdésre. Ami kell, az a digit coax/spdif, fejhallgató is van használva rajta, ergo fejhallgatóerősítés sem árt.
1. Asus Xonar DG (bár ehhez kell az spdifes külön bigyula, amit a nyákra lehet dugni)
2. X-FI Elite Pro
3. DAC -
petata
őstag
Úgy látom ebbe a topicba nem néznek be szakértők...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest