- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Home server / házi szerver építése
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soma01
veterán
Itt is had tegyem fel a kérdést:
A sematikus ábrán lévő hálózatban az lenne a feladat, hogy a B és a C jelű router után lévő hálózat egyetlen "nagy" hálózatnak látszódjon de az A routerre kábellel vagy Wifin kapcsolódó bármilyen kliens ne lásson / ne tartozzon ebbe a "nagy" egyesített hálózatba, de Internet legyen mindenhol. (Lehet lesz még egy D router is, aminek a (al)hálózatát szintén bele kellene venni a "csapatba" tehát "bővíthető" megoldás kell)
Plusz eszközök vásárlása vagy a jelenlegiek átkonfigolása megoldható. Az A router resetelése esetén sem juthatnak az ott lévők az egyesített nagy közös hálózatba. Ez az A router fizikailag más helyen van, illetéktelenek hozzáférhetnek de ugye a net innen jön, a netet nem baj ha használják az ottaniak, az meg van engedve.
Tudtok erre megoldást mondani? Olyan kellene, hogy túl nagy beruházással ne járjon. (több száz ezer Ft nem jöhet szóba)
Amire én eddig gondoltam némi olvasgatás után:
- VLAN, de nem tudom hogyan kellene megvalósítani. (de hogy lesz net?) Meg hát ez nem titkosít szerintem.
- VNC, 1 router szerverként, többiek csatlakoznak rá. (de hogy lesz net?)
- PPPOE szerver (Mikrotik) az A router után vagy helyett. Erre csatlakozik majd a B és C routerek. Beállítani ezt nem tudom. Meg lehet ezt csinálni egyáltalán?
- Routing tábla átírása B és C routerben, hogy egymás hálózatába lássanak.
Arra is gondolni kell, hogy az A routerből jövő egyik kábeles ág se legyen nagyon túlterhelve a belső hálózati forgalommal pl. úgy, hogy ott egy szerver és azon mindig át kell menni minden forgalomnak oda és vissza is. Minden kábelágra, kb. csak a saját forgalma kerüljön rá, max. egy kis plusz az esetleges titkosítás miatt.
Megvalósítani egyiket sem tudom egyedül jelenleg, tehát meg kellene tanulnom, vagy leírás kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
- Aggódik az NVIDIA, mert egyre jobb AI terén a Huawei
- Last Epoch
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- LEGO klub
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Darkflash twister DX360 v2.6 Aio vízhűtés
- Intel PC , i7 8700 , RX 6600 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 750GB HDD
- Garanciális! ASUS Zenbook Notebook! 13" OLED / i7-1065G7 / 8GB / 512GB SSD
- Lenovo ThinkPad X13 Gen4 Laptop! Intel i5-1345U / 16GB DDR5 / 13.3" WUXGA
- LG UltraWide 40WP95XP ívelt 5K2K Nano IPS monitor! 72Hz / 5ms / FreeSync
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest