- Canon MILC: EOS R és M topik
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bluetooth hangszórók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Léghűtés topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komatta
friss újonc
Sziasztok!
Látom nem éppen mai ez a poszt de egy próbát megér! Hasonlóan mint a kedves Dévényi István úr én is egy igazi Crackert keresek, bár én cikket nem írok.
Nekem a segítségére lenne szükségem, jelen helyzetemben úgy gondolom csak egy cracker szakértelme tudna kihúzni abból a bizonyosból.... Na mind1. A segítséget természetesen nem ingyen várom el. Bár nem olvastam utána a törvény vonatkozó részeinek, de még csak nem is illegális a dolog.Mivel nem vagyok otthon a témában így azt sem tudom hogy kivitelezhető e az ötletem.
Szóval nagyon örülnék ha felvenné velem a kapcsolatot valaki akinek megvan a kellő szakmai tudása. Tudom, olvastam a hozzászólásokat. Nem fogok itt ilyen embert találni. Azért ezt mégis itt hagyom engedelmetekkel. Ha viszont mégis akkor itt tudsz elérni: iamintrouble90@gmail.com -
SLYM
veterán
válasz
Papa-Georgo #131 üzenetére
köszi a linket DJ
értem mire gondolsz. (kb arra, hogy kiadom magam a főnöknek, hogy küldd már át a neved+a többi fontosabb dolgot, mert azonnan szükségem ven rá)
-
Papa-Georgo
senior tag
Tényleg érdemes elolvasni Mitnick könyvét...
Social Engineering - tulképpen neve is mutatja, embereket úgy manipulálni, hogy anélkül csal ki adatot tőlük, hogy ők tudnák, h azt nem szabad
Nah, ezt most biztos jól megmondtam, ilyenkor már picit nehéz fogalmazni.
Másképp mondva, ez az, amikor mondjuk egy embert meghackelsz, sima beszélgetéssel ))
Vmi ilyesm, most -
SLYM
veterán
válasz
Papa-Georgo #128 üzenetére
amikor John Carmackról olvastam a DOOM könyvet, akkor is előkerült a ''social engineering'' - ez mi is?
-
[Kovi]
tag
Mitnick könyvet tényleg megéri elolvasni, bár abban inkább a social engineering a lényeg, mint a konkrétan számítógéppel való bűvészkedés, de pont ez benne a jó
-
Papa-Georgo
senior tag
Hát...hogy úgy mondjam....vannak a az ilyen Script kölykök, akik csak vmi gagyi progival nyomatják, igazán nem értenek hozzá, csak leszednek vmit, aztán nyomatják, vagy megy, vagy nem, ezek elég kezdők, eg lámák a témába.
Aztán vannak a ''rendes''< #@(k€r > -ek, akik pedig, rendelkeznek elég rendes tudásháttérrel, mind programozás, mind egyéb formában. Ők azok, akik nagyjából mindenre képesek.
Hogy pl. egy oldalt hogy lehet feltörni....kb. kétmillió-ötszázezer lehetőség van rá, persze attól is függ, mien biztonsági háttere van az adott célpontnak, illetve mien a környezet, honnan kell elindulnod...blabla....
De ezelbe a dolgokba, nem biztos, h itt kéne belemenni...ha érdekel a téma, neten rákeresve elég sok tutorialt találhatsz. Piszok sok meló < #@(k€r > -nek lenni....
Mellesleg, megsúgom egy igazi < #@(k€r > sosem fogja felfedni kilétét
Amúgy < #@(k€r > -ek közt is vannak fekete/fehér kalaposok, de ezekről órákat lehetne mesélni....
Anno, a disvoveryn volt ehy műsor ami ezzel foglalkozott, illetve ha érdekel téma, akkor Vedd meg Kevin Mitnick könyvét és olvasd el, nagyon megéri... -
lapa
veterán
nemtom ebben a hogyis nevezzelek témában ahogy nézem csak Farkasházy úr tudna rendet tenni... khekkel (bocs nem sértésnek szánom csak ő ugrott be hirtelen...)
-
ActionMan
tag
Ezek azok a kérdések, amikre a kívánt formában nem fogsz választ kapni.
Amúgy egyszerűen nem is lehet rá szerintem válaszolni, mert rengeteg módszer létezik és rengeteg ismeret kell ahhoz, hogy meg is értsd őket.
Ha komolyan érdekel, akkor elszánt, kitartó, hosszas utánajárással, olvasással, tanulással és gyakorlással birtokába juthatsz a válasznak. -
leewi
aktív tag
gondoltam felélesztem eme totyikot ahelyett, hogy nyitnék másat...
ha van egy unatkozó hacker és nem nagy kérés lenne pár kérésem/kérdésem... -
samson
tag
miert kellene atdefinialni ezeket a szavakat?
inkabb mindeki hasznalja oket korrektul, minthogy arra hivatkozna, hogy HAT ez mar annyira ossze van kavarodva...meg a geza is azt mondta, hogy a hacker a cracker... -
samson
tag
válasz
KovacsUr #113 üzenetére
a ''hacker'' szonak ''szamitastechnikai'' ertelemben eleg egyertelmu a jelentese, csak
paran keverik, illetve helytelenul hasznaljak.
egyebkent igazad van: ''Egy szónak több jelentése is lehet különféle környezetben''
hacker: originally, someone who makes furniture with an axe -
samson
tag
>>Emberek, jegyezzük már meg, hogy a CRACKER programokat tör föl (másolásvédett Windows, játékok, stb.), a HACKER pedig hálózatokba tör be.
Hi Parci,
ez egy nagy tevedes...rosszul ismered a szavak jelenteset. nem irom le megegyszer, amit mar zrubi ill emvy es meg biztos sokan masok is leirtak.
ha autentikus informacio kell vkinek akkor nezzen bele a ''The New Hacker's Dictionary''-be. -
Panther
HÁZIGAZDA
Király az első oldal látványa
Topikcím: Hacker kerestetik!
Topiknyitó: Hacked -
slug
senior tag
OFF:
'' I C U ! ''
D.Tox Rulz
ON: -
mspike
tag
The_target@freemail.hu Keressen.
-
Tele von Zsinór
őstag
Sorry, ''Hacker cikk''.
-
Tele von Zsinór
őstag
Lett, egy másik topicban erről van szó. Asszem ''Hacked''.
-
up
senior tag
Hm... lett cikk?
-
Hacked_4064
csendes tag
Pár helyesbítés több fórum átolvasása után + a sájátom után is:
SCT Tulez!!! = SCT Rulez!!(a legfontosabb)
Szal'
Sokan azt mondják a hacker a yo, cracker a rossz.
Ez így yo is meg minden de hol maradnak akkor a prg feltötők változtassák meg a ''nevüket'', mert a csúnya ''crackerek''-nek nevezte el a nép?
Szal' gondoljunk pls a Crack-ekre pls.: Crack for Total Commander v5.50
Gondolom ismerős pár embernek
Vagy akármi másra.
Ezt most azért mondtam, h a prg feltörő cracker névre inkább visszavezethető a cracker név a Crack-ből, mint a rossz indulatú hackerre.
1szó, mint 100, mindenki gondolkozzon el előre milyen célból és kire használja a cracker szót.
Ui.: Ennyi
-=/EarthQuake[SCT]\=- -
Hacked_4064
csendes tag
Hali!
Érdekes egy téma ami most a van a fórumon, olvasgattam sok hozzászólást a végét már nem sajna, mert nincs időm...
Szal' Hackereket tényleg nem fogsz itt találni, de ha érdekel a téma akkor nézz meg pár hacker oldalt érdeklődj a témáról több helyen pár hónap alatt lehet, h belerázódsz a dologba.
Ami nem nagyon teccik itt a forumon, h voltak emberek akik hozzászóltak és még a különbséget sem tudják a cracker és a hacker fogalma között. Most itt az idő, h tanuljanak vmi értelmet
Cracker: vmilyen módon egy programot tör fel, beregisztrál, ''kijátszva'' a prg-t,
így teljesen, korlátozás nélkül tudja használni a prg-t anélkül, h megvette volna.
Hacker: Servereket tör fel, különböző módon. Általában csak a kezdő lapot változtatja meg és nem töröl le semmit.
Lehet, h elég homályosan fogalmaztam meg a dolgokat, akkor sorry. De aki nem tudja mi a különbség az elősször tanulja meg és utánna szóljon hozzá a témához.
Kicsi segítség hol találsz hackereket: pl. az IRC-n...
Többet nem mondok, h hol.
De minek neked hacker egyáltalán?
Ui.: Ennyi
-=/EarthQuake[SCT]\=- -
localhost
Közösségépítő
válasz
Hacked_4027 #50 üzenetére
Nem igaz, hogy meg kell magyaráznom a ''7 hozzászólás''-témáját!
PONTOSAN arra gondoltam, hogy ne ítélj elsőre! (sem hetedikre).
Van egy másik topic is, amelyben elmondta valaki, hogy hogyan képzelt el engem és Den-t is. Nagyon mellélőttek!
A véleményem valami olyasmi volt, hogy nem hinném, hogy bárkit is megismerhetnél ilyen rövid idő alatt... (hosszabb idő alatt is nehezen!) -
Bagoly
senior tag
válasz
Hacked_4051 #98 üzenetére
z ilyen hozzászólásokban az a jó, hogy azt sugallja:
én tudom (te barom), de te amilyan sülthal vagy az életben nem bukkansz rájuk....
Ha így vágod a témát miért nem segítesz? Vagy ''lazább'' dolog tudni és kérkedni a tudással (vagy inkább tudni véléssel)? Csak nehogy a Frei féle paráztatós dumával gyere (anno bérgyilkos abc-s gyerek riport), hogy akkor hű elkapnak, meg letörlik a windowst a gépedről. Amúgy meg mi a bajod a Magyar Nemzettel?
Emvy: egy ismerősöm mondta egyszer a tőzsdéről: ...''Azért szeretem a tőzsdét, mert az élet egyik olyan ritka területe, ahol nem számít a marketing. Attól, hogy valamit töbszázan mondogatnak még nem lesz úgy!''....
Én egyszeűen szinpatikusabbnak tarom a másik megközelítést. -
Hacked_4051
csendes tag
Röhejes, mikor nem hozzáértők, pláne akik csak épp ismernek valakit nyilatkoznak arról ki az igazi, meg ki ért hozzá. Azért is, mert nem egyedül csinálták, és az Elendert abban az időszakban többen, több csoport is feltörte, meg aki igazán nyomja a szakmát, az nem látszat hacket csinál, és üzenget más lamma csapatoknak,tagoknak, pláne nem nyomja fel a többieket a zsaruknak, hogy kiengedjék...
Mr Dévényi: Gratulálok!
Kedves Uram, nem ismerem, de azzal, hogy nem gondolkozik, csak egy hardveres újságba ír, 'mer hogy szerezzek én egy hekkert' rémálma kergette hajnalban.... Tegye inkább ezt: nem kell túlságosan megerőltetnie magát, csak kinyitni más újságot is, mint a Magyar Nemzet! WOW!
Kis hazánkban kettő azaz 2 darab Legal Hacker csapat lézetik, mely cégen keresztül, hivatalos formában hack-el. A többi magánzó, és nem igazán fogja őket elérni. Az egyik csoport alapítója tulajdonképp a másik, hamarabb alakult csapatból kirúgott tag. Azt, hogy melyiket találja meg ezekután, a leleményességére bízhazzuk. Gyanítható, hogy a komolyabbikat 95% nem éri el sehogy. azé SoXerencsét! -
zrubi
senior tag
Köszönöm, köszönöm a támogatást...
Már kezdtem elnyomva érezni magam... De a lényeg, hogy ez nem egy magyar kifejezés, és még akkor sem helyesen használják, ha a többség (magyarországon) azt gondolja, amit parci is írt...
Majd gyűjtök némi linket is, hogy ne a levegőbe beszéljek...
Bár Emvy linkje is elég meggyőző szerintem. -
http://index.hu/tech/net/hacker/
Bármilyen jól hangzik is és bevett a Parci és többiek által mondott értelmezés, mégis helytelen, szvsz mégiscsak a régi (70es évektől eredő) jelentést kellene használni és terjeszteni. Cracker: károkozó vagy betörő, hacker: az adott rendszert minél jobban ismerő egyén.
Pont. -
Bagoly
senior tag
Hát ezt a jóindulat, rosszindulat dolgot én is hülyeségnek tartom függetlenül attól, hogy ki mit ír......Az eredeti jelentése szerintem is az, amit Parci írt....
Sőt, ezt a jóindulat, meg becsület-lovag mítoszt is azok terjesztik szerintem akik titokban ''világmegváltó'', jóindulatú hackernek tartják magukat....
Most persze nem a fórumosokról beszélek (itt talán az egyetlen ''igazi'' hacker Nimrod). Egyszer olvastam erről egy gondolatot (mármint, hogy betörnek a gépedre és figyelmeztetnek a rendszer hibáira), valahogy így szólt....:''.......te mit tennél, ha valaki betörne a lakásodba, és kiírná egy cetlire, hogy vigyázz, a zár rossz? Én nem köszönném meg, hogy figyelmeztetett....''
Hát kb. hasonló véleményen vagyok.........
Az meg, hogy elkepnak valakit a rendőrök, nem azt jelenti, hogy a számítástechnikai ismeretei hiányosak (még csak azt se, hogy a rendőreink hatékonyak), hanem azt, hogy valószínűleg egy elővigyázatlan, dicsekevős kamasz. Majd elolvas még pár könyvet a ''sitten'', kicsit püföli a gépét, és mire kijön felnő a gondolathoz, hogy nem kell feltétlen mindenkinek tudnia mikor melyik gépen járt.......
-
Nemtom, hogy definíció szerint melyik micsoda, azt tudom, hogy amikor a hekker és a krekker ismerősökkel dumálok, akkor sosem keverik össze egymást, se én őket, se ők engem, se... nah, szóval érted.
Cracked by... - ezt nem mondják hálózatra, csak prg-kre.
A hálózatba betörő emberkéket pedig konzekvensen hackernek szokják hívni. -
Bagoly
senior tag
''Bár már a tagokat meg attól felfele mindenkit nevezhetnénk hackernek (merthogy komolyabban ért a gépekhez vagy jól blöfföl)''
Vagy egyszerűen beír a fórumba ötven szarabbnál-szarabb viccet egyenként......
Azt rögtön hekker, meg übermájer lúkszkájvóker......
Öcsém mekkora zöldségeket tudsz összeírni... -
Nimrod
addikt
válasz
Hacked_4031 #87 üzenetére
És mit érsz el vele?
-
-
Nimrod
addikt
Már bocs, de a CIA honlapját már minden kezdő hacker feltörte (elvileg). Csak az a helyzet, hogy az pl. amolyan reklámhely és nincs mögötte semmi érdekes, mert azokat az adatokat (Area 51+stb.) másutt vannak amihez Te meg senkisem tud csatlakozni a neten keresztül (magyarul: Mission Impossible 1 - emléxünk még a gépre?!)
-
Adi
senior tag
Parci bácsi, árnyékra ugrottál!
Na, akkor mindenki vegye elő az angoltudását és nézze meg a pontos definíciót:
http://www.tuxedo.org/~esr/jargon/html/entry/hacker.html -
Adi
senior tag
válasz
Hacked_4009 #77 üzenetére
Kedves István!
Ha már itt a lehetőség, én szeretnélek megkérni másra is.
Ha van egy kis időd, látogass el kérlek a http://euroastra.com/ weboldalra is, ahol az euroAstra nevű online újságot találod.
Szerintem legalább olyan ''érdekes'' téma - ehhez a cracker-dologhoz hasonlóan - az, hogy kinél, miért és hogyan tart a rendőrség házkutatást; olyan címen, hogy illegális software-eket használ. Talán a felháborító lenne a legjobb szó arra, amit a BSA-val karöltve művelnek kis hazánkban. Sajnos az ügy nem kap elég publicitást, mert a nagy portálok nem foglalkoznak vele, az euroAstra hangja meg kevés hozzá. Arról nem is beszélve, hogy a lakosság egy jó részéhez az online sajtó nem is jut el, mert az internetelérés megfizethetetlenül drága.
Igazán jót tenne az ügynek, ha egy olyan kaliberű és példányszámú lapban jelenne meg róla egy tartalmas és igényes cikk, mint a Magyar Nemzet.
Ha bármi kérdésed lenne, állok rendelkezésedre. A Prohardver rendszergazdája vagyok. -
Emberek, jegyezzük már meg, hogy a CRACKER programokat tör föl (másolásvédett Windows, játékok, stb.), a HACKER pedig hálózatokba tör be.
Ha kiiktatom a Diablo regisztrációs kódját, crackelek, ha betörök az Elenderhez, hekkelek. Én személy szerint crackeltem már életem folyamán (azok a régi ASM-es idők...), a hackeléshez viszont csont kuka vagyok.
A jó- és a rosszindulatnak a két fogalomhoz semmi köze. -
Cathfaern
nagyúr
Talán azért nem törik fel a CIA meg a Pentagon-t mert nem tudják. SZVSZ ezek az intézmények, megveszik a legjobb hacker-eket - akik potenciális veszélyt jelentenek rájuk - jó pénzért, esetleg a büntetés enyhítése fejében...(de ez már túlzott spekuláció) És velük csináltatnak védelmi rendszert. Ezzel ráadásul két legyet ütnek egy csapásra: a veszélyforrás is megszűnik, ráadásul egyre kevésbé feltörhető rendszerük lesz.
Persze ebben az elméletben van támadható felület, de szerintem ez a legjobb magyarázat. -
cookiemonster
csendes tag
válasz
Hacked_4009 #19 üzenetére
Kedves Dévényi István!
A többiek már jelezték, hogy nyílt korábban egy fórum erről a témáról, itt a PH-en. Magát a fórumot itt találod:
http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=5206
Ez egy Nimrod nevű arc nyitotta, kb. ilyen dumával: régi öreg hacker vagyok, azok voltak a régi szép idők. Szvsz nagyon fényezte magát, de esetleg vedd fel vele a kapcsolatot.
Ezen felül figyelmedbe ajánlom Toxic hozzászólását (#23), ami elég kimerítően tárgyalja egy IGAZI hacker hozzáállását, hitvallását.
Amúgy sok sikert a cikkhez! -
zrubi
senior tag
''Sok ember fogalomzavarban él. A hacker nem jelent mást, mint azt a jóindulatú emberkét, aki egyes programokban kiírtja a BUG-okat.''
Teljesen igazad van!! És még a magát nem pletykalapnak mondó újságokban is össze vissza használják a hacker/cracker kifejezést...
Ez biz nagyon szomorú!!!
Valószínüleg a topikindító is keveri ezeket, mert ő biz egy crackerrel akar interjút, nem pedíg hackerrel... -
Isten
tag
Ooooooooooooops, a 31. hozzászólás után reagűltam, bocs..... De nem lapoztam tovább, csak késztetést éreztem hozzászolni, bocs.... Vazze!
-
Isten
tag
Lehet, hogy nem vagyunk Grál-lovagok, de azért látatlanban nem kéne letenni - mindenkit.
Há nem is Grál-lovagok vagyunk, én például Gorvik paplovag vagyok!
Hát Kedves elvagyok, hogy feltételezhetsz ilyet rólunk, tényleg olvasd el a topicocat és rájössz, hogy itt nem ''bűnözők'' vannak, és csatlakozom ahhoz az elöttem szóló véleményem, miszerint semmi ilyen környezetet nem biztosít a prohardver, sőt!
Localhost, kedves ismerősöm (csak telefonon és fórumon érintkeztünk), felvilágosított, amikor egyszer Warez (!!! ) témában kértem felvilágosítást, és megoszonta, hogy ez itt nem az a hely, ugynis ez az index-nek az egyik kiadvány, nem tudom, biztos csak online, de ilyen szinten ''le vannak korlátozva'' az itt megszólalók, arról nem is beszélve, hogy vannak házigazdák, akik egy topicért felelősek, és ha olyan kétes témát indítanának, mint egyszer azt én tettem, törölnék a témát!
Remélem nem voltam durva és nem hiszed azt, hogy puncsgép vagyok, de tényleg nincs igazad, amikor aszondod nem mindenkire, csak általában, hogy vannak ''bűnöző'' vagy ''álszent'' tagok is! -
Superman
nagyúr
Egy srácot az USA most akar megszerezni az angoloktól (értsd: kiadatás), mert feltörte a NASA -t és egy éven kersztül fontos infokat szedett le az ottani gépekről.
Már csak egyet nem értek: ha ezek a fickók, akikről olyan sokszor hallunk, olyan profik, akkor miért nem tudják feltörni a Pentagont? Vagy a CIA -t? Gondoljátok meg: az lenne az igaz, ha megtudnánk (közzétenné a fickó), hogy ki ölte meg Kennedyt, mit is tárolnak valójában az 51 -es körzetben, stb. De semmi ilyesmi nem történik. Akkor meg minek ez a nagy hűhó körülöttük. Többre becsülök egy közepes programozót, aki teszi a dolgát. -
Hacked_4043
csendes tag
Nem azt mondtam, hogy otthonról nem lehet egy rendszer feltörni. De ha már nekiesek - mármint nekiesnék, az biztos, hogy valami olyan helyen, ahonnan gyorsan megtudok lépni, ha izzik a talaj a lábam alatt.
Konkrétan egy hackert láttam a tévében, Ő 5x ült számítógépes rendszerek feltörése miatt. Nyilván a srác amerikai, Iceman nicen tényke(dett/dik?). -
http://www.freeweb.hu/dviper/
itt keress -
Superman
nagyúr
válasz
Hacked_4009 #70 üzenetére
megnyitottad már a korridor.hu/TV - őn a topikodat? Én a helyedben ezt tenném, mert a fickó rögtön le fog csapni a dologra. Ha ennyire érdekel, egy próbát, ahogyan te mondtad, megér.
-
Hacked_4027
csendes tag
Kedves baroczp!
Abszolute nem értem, hogy jön most ide, hogy neked milyen szoftvereid vannak otthon és milyenek nincsenek,idegen rendszerekbe betörni pedig legális szoftverekkel is lehet, mert mondjuk a Linuxot megveszed, a feltörő progikat meg ugye ingyenesen lehet letölteni...
A mondandóm lényege: nem hiszem, hogy az internetes fórumokon csak ''jó'' emberek fordulnak meg és szerintem erről nem is szabad nyilatkozni - feltéve, hogy valaki minden ide írógató embert személy szerint évek óta jól ismeri, de még ez sem garancia semmire.
És még valami: nem a személyekkel volt bajom, ha nem azzal, hogy ilyet gondol / mond valaki, vagyis a CSELEKEDETEN van a lényeg, nem azon, hogy ki mondta.
Ennél jobban nem tudom elmagyarázni, sajnálom, ha továbbra sem érted...
Prof
Teljesen igazad van, csak a média csinált ekkora cirkuszt az egészből, ezért is írtam valamelyik korábbi levelemben, hogy nem nagyon örülök, hogy erről akarnak cikket írni, nem kell a reklám...
Otthonról is lehet feltörni gépeket úgy, hogy ne kapják el az embert - ha jól tudom, mind idők legnagyobb hackerét is a mobiltelefonja útján kapták el. :-))) -
Hacked_4009
csendes tag
Naív vagyok (ezért lettem újságíró), de azért annyira nem, hogy azt gondolnám: egy ilyen felhívásra majd dőlnek a profik, és elmesélnek mindenfélét. A cikk úgy indult, hogy az elenderes srác nyilatkozni akart. Aztán az ügyvédje letiltotta. A téma azonban továbbra is érdekes, és szeretnék jól írni róla. Ennyi, gondoltam bedobom a köztudatba az ügyet, mert egy esélyt megér.
-
válasz
Hacked_4043 #68 üzenetére
Naazért...a srác nem egészen így csinálta, szerintem ő az egyik legjobb hacker most m.o-n, csak egy kicsit nagyképű. De azért tud.
-
Hacked_4043
csendes tag
Hello Mindenki!
Szerintem baromság, hogy az elenderes srác profi. Akkor miért kapták el? A másik: egy profi nem otthonról fog mindenféle oldalra betörni. Ő meg otthonról tette - úgy emlékszem. Szóval kizárt, hogy profi legyen. Ez tipikusan az az eset, amikor a kisegér ráakad pár warezoldalra, ott egy ''hűdekirályfeltörőprogram.exe''-re s már próbálkozik is. Pesze ez a saját véleményem. -
baroczp
tag
válasz
Hacked_4027 #26 üzenetére
Szia elvagyok!
Én is ott voltam a ''topic-ellenzők'' táborában, az első hozzászólások között, és kicsit azért arcon vágott, hogy ''álszentnek'' bélyegzel meg embereket akiket nem is ismersz (többek között engem is...) Egy illegális szoftvert nem találnál nálam sem otthon (mandrake linux), sem a munkahelyemen (hetente futkozunk, hogy ne legyen hiány a license-ekből)... -
Satan-Claus
senior tag
''Nincs elég hozzászólásom?!''
Hááát a viccrovatban van vagy ötven az biztos...
Ha pedig visszaolvasod az említett topic-ot, az valahogy úgy kezdődik, hogy ''amikor én még tanultam a hacker szakmát'', és ilyenekkel folytatódik, hogy ''passzív hacker voltam''...
A véleményem a dologról pedig elég világos, ha újra átolvasod azt a topic-ot... -
Na, szeretnék egy építő hozzászólást:
T. D.I., ha olyan embert keres, aki ért a hackeléshez valamilyen alapszinten, ismer biztonsági hibákat, akkor nézzen fel a hwsw ''password feltörők, próbáljátok ki magatokat!'' c. topicjába, ott ugyan rengeteg amatőr van, de 1-2 igen hozzáértő egyén is, hiszen a kihívás az kihívás. Olyat keressen, aki 11-12. szintig legalább eljutott (nekem csak a 9.-ig sikerült),és ott talál egy olyan oldalt is, ahol hackelési módszerek vannak leírva, a készítőktől érdeklődjön. ( segítségül pl. hpa2k.freeweb.hu).
-
-
boca111
tag
Sziasztok, illetve Jónapot kívánok
Alap textek:
http://www.aortaweb.hu/apollo/fooldal.php
A többit meg keresni kell)
-
Dr.Momo
tag
Sok ember fogalomzavarban él. A hacker nem jelent mást, mint azt a jóindulatú emberkét, aki egyes programokban kiírtja a BUG-okat. ill. rendszereken keres biztonsági réseket, és figyelmezteti a gazdáját, hogy vigyázzon . Jó lehet, hogy nincs joga hozzá, hogy más által megírt programokba beletúrjon, de minden hátsó szándék nélkül teszi azt. Amiről itt a kedves kolléga kérdez az a Cracker, aki azon élvezkedik, hogy ilyen rendszert olyan rendszert tesz használhatatlanná, ill. olyan adatokat lop el, vagy letöröl, amik gazdája számára nélkülözhetlenek. Ugyhogy tessék a két dolgot nem összekeverni! Köszönöm!
u.i.: jah és a hacking-nek köszönhető, hogy a linux ott jár ahol most van ...)
-
LukE
veterán
válasz
Hacked_4031 #59 üzenetére
Ha igaz, akkor nekik van igazuk
Ha meg nem, akkor meg nincs igazuk. Nekem pl. Staroffice-szal mentett doc-ot simán olvasta '97-es Word. Amit meg Word2000-el mentettem, direkt valami ősi .doc-ba, azt nem volt hajlandó olvasni:ĐĐ
-
Superman
nagyúr
válasz
Hacked_4031 #57 üzenetére
Mit használnak a Pentagonban?
-
Hacked_4031
csendes tag
a legnagyobb hackert bill gatesnek hívják
az emberei folyton csinálnak egy progit, amit valamilyen verziójú windowsnak neveznek, oszt ezzel kémkednek ők is meg az amcsi titkosszolgálatok.
Aztán meg csudálkoznak, ha átjáróház a windowsos rendszer.
Mondjuk a pentagonba se MSoffice-t használnak, nyilván ők csak tudják miért. -
LukE
veterán
A kelly-tech árlista ''feltörése'' hackelésnek számít? Na jó, inkább poénnak
-
Superman
nagyúr
Köztudomású, hogy én zseni vagyok a programozás terén.
Hát kérem én elmondhatom, hogy be - törtem a saját lakásomba, mert éppen elhagytam a kulcsát. Azóta is fáj a vállam. Az ajtó erős tűzfallal volt megspékelve (az állt rajta, hogy Norton...), tartalmazott ezen kívül hevederzárat, mágneszárat és lakatot.
Ez a legnagyobb tettem a feltörések terén. Akar valaki velem interjút készíteni? -
BoGár
tag
Én ennek az embernek akkor se adnék interjút, ha hacker lennék. A hazug NO nem is tudom, mit hozni ki belöle. Nem ajánlom senkinek sem!
-
Walentino
csendes tag
En egyszer veletlenul feltortem egy weboldalt. A jelszoellenorzes javascriptben volt megoldva, es nalam epp ki volt kapcsolva a futtatasa. Es rendszeresen olvasom a PROHARDVER!-t. Ha nem nezem mg az oldalt JavaScript engedelyezessel, talan eszre sem veszem, hogy betortem.
Szoval meg itt is lehetnek hackerek
).
-
Den
veterán
válasz
Hacked_4027 #50 üzenetére
Belátja, de szerintem zárjuk le a vitát. Túlragoztuk már.
Mindenki félreértett mindenkit és ezért már mindenki elnézést kért mindenkitől. -
Hacked_4027
csendes tag
válasz
CsendPenge #35 üzenetére
Valam ilyesmiről van szó az én esetemben: lehet, hogy rossz helyeken járok, de nagyon sok esetben találtam magam olyan helyzetben, amikor a magukat oly jó embereknek hírdetők hát finoman fogalmazva nem azok voltak.
Ebből adódóan nehezen viselem, ha valakik azt sugallják egy adott helyről vagy emberekről, hogy ott csak ''jók'' vannak, a rosszak a környékre sem mennek, pláne egy internetes fórumon, ahol mégis csak sok az idegen ember.
Megbántani tényleg nem akartam senkit, sajnálom, hogy így sült el, viszont a reakciókból elég sokat le lehetett szűrni, érdekes volt.
Localhost
Ugye te is belátod, hogy a 7 hozzászólásra való hivatkozás sem sült el valami jól? -
CsendPenge
őstag
Den, amit Localhost írt, az nekem is megfordult a fejemben, de nyeltem egy nagyot, és vártam 10 percig (közben persze vettem levegőt, és többször is nyeltem, de az már csak inger volt
). Szerintem a 7 hozzászólás csak arra volt utalás, hogy az illető nem régóta van itt (olvassa a PROHARDVER!-t), vagyis elhamarkodottan ítélt(feltételes módban fogalmaztam). Beleestünk a hibába, de szerencsére időben észrevettük.
OFF
''egyikünk sem 300 hozzászólással kezdte.''
De.Szerintem te biztosan
ON -
killer
tag
válasz
Hacked_4009 #1 üzenetére
Tisztelt Dévényi Úr!
Ahhoz én igen kevés vagyok, hogy befolyásoljam a döntését, de véleményem azért lehetEgyetértek az előttem szólókkal abban, hogy a normális értelemben vett ''profi hacker''-rel Ön soha sem fog érintkezni semmilyen formában sem, pláne nem egy interjú erejéig. Az ''elég profi'' kategória szeretné elkerülni a nyilvánosságot (Nyilvánvalóan. Lehet hogy ő a sarki boltban az őszhajú néni...), a ''kőkemény profinak'' pedig - akinek nem okoz gondot a nyilvánosság, azaz nyugodtan tud kommunikálni a neten nyom nélkül - miért állna érdekében nyilatkozni?
Hogy kicsit építő jellegű legyen a hozzászólásom, bár a cikk pontos témáját és a kérdéseket nem ismerem: esetleg olyan ''hackert'' kellene keresni, aki nem rombol, csak tesztel, azaz a daganat jóindulatú, netán ezzel keresi a kenyerét. Valószínűsíthető, hogy némelyik, speciálisan ezzel foglalkozó biztonságtechnikai cég szakembere ugyanannyit tudhat a témáról, mint fekete barátja, viszont neki nem okoz gondot nyilatkozni. -
Nimrod
addikt
Bár már a tagokat meg attól felfele mindenkit nevezhetnénk hackernek (merthogy komolyabban ért a gépekhez vagy jól blöfföl)
-
ArchElf
addikt
válasz
Hacked_4027 #30 üzenetére
[FLAME]ITT MINDENKI HEKKER!!![/FLAME]
AE -
localhost
Közösségépítő
válasz
CsendPenge #35 üzenetére
Nálad a pont! Mit iszol ?
-
CsendPenge
őstag
-
CsendPenge
őstag
válasz
''Egyrészt nem hiszek ebben az álszenteskedésben, ami most itt folyik,''
Oké, de én ebből azt a következtetést vontam le, hogy ez mindenkire értendő, aki ebben a topicban megnyilvánult. Szerintem a félreértés kölcsönös volt, felejtsük el. -
CsendPenge
őstag
válasz
Hacked_4009 #1 üzenetére
Nos, én nem vagyok hacker (egyátalán, mi a hacker?). Nem tartom valószínűnek, hogy tényleg fog jelentkezni egy hacker, szerintem nem is lenne értelme, mert hozzászólásodból gondolva rossz szemszögből közelíted meg a témát. Várod azokat, akik már betörtek ide vagy oda. Ennyi? Csak ennyi? Ha igen, akkor nem fog sikerülni a cikk megírása, legalábbis minőségi értelemben nem (szerintem). Szerintem ha valóban egy jó cikket akarsz írni, ami eloszlat egy keveset az előítéletekből(amiből ugye van jó sok), akkor próbáld meg tisztázni a fogalmakat. Pl. egy érdekes adalék lehet ehhez a http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=5206 linken elérhető topicban a 23. hozzászólás (Toxic). Az első hozzászólás gazdája meg arra jó példa, hogy mit fogsz találni, ha változatlan irányban mész tovább. Ha meg kész lesz a cikk, akkor -ha lehet- tedd közzé légyszíves, hogy hol érhető el neten.
-
localhost
Közösségépítő
válasz
Hacked_4027 #28 üzenetére
Az itt megforduló emberekről kérlek szépen egyelőre ne akoss véleményt, a 7 hozzászólásoddal, nem hinném, hogy BÁRKIRŐL is reális képed van, vagy lehetne.
-
localhost
Közösségépítő
válasz
...Nem mindenkire vonatkozott az, amit mondtam, csak arra, ...
Én nem is mindenki nevében kértem ki az általad megfogalmazott vádakat, csak mint olvashatod, a magam nevében és azok nevében akiket ismerek.
Te nem vagy közöttük. -
Hacked_4027
csendes tag
válasz
CsendPenge #29 üzenetére
Teljesen igazad van, de ajánlanám figyelmedbe #26 levelemet és annak is örülnék, ha megírnád, mikor írtam azt, hogy mindenkire értem, mert
én nem találom... -
CsendPenge
őstag
válasz
Hacked_4027 #22 üzenetére
Nos, személy szerint én is szeretném vissza utasítani a vádjaidat. Nézz már körül egy picit, mielőtt a véleményed kinyílvánítod. Lehet, hogy nem vagyunk Grál-lovagok, de azért látatlanban nem kéne letenni - mindenkit.
-
Hacked_4027
csendes tag
válasz
tothjozsef #24 üzenetére
Van még egy-két ellenpélda, de én nem a témákról beszéltem, hanem az itt megforduló emberekről...
-
Hacked_4027
csendes tag
Én nem azt mondtam, hogy itt minden második ember bűnöző, hanem azt, hogy dőreség azt hinni, hogy itt senki nem fordul meg közűlük.
Sajnálom, ha ezt szűrték le egyesek, nem erről beszéltem, hanem arról, hogy ha István valóban keres ilyen embereket, akkor bármelyik honlapon feladhatja a hirdetését, mert biztosan megtalálják. Ennyi. -
Hacked_4027
csendes tag
Kedves Localhost!
Nem mindenkire vonatkozott az, amit mondtam, csak arra, aki ilyen jellegű leveleket ír - ha jól láttam, te nem voltál köztük.
Ha sértő lett volna amit írtam, akkor elnézést kérek, de a véleményem ettől nem változik. -
Turmoil
senior tag
válasz
Semmi álszenteskedés. Az itt található cikkeknek/témáknak semmi köze az alvilághoz, nulla táptalajt biztosít a környezet, ezért kétlem, hogy 1-2 hozzászólásnál több származna olyan embertől, aki tilosban jár. Minek írna ide?
-
tothjozsef
aktív tag
válasz
Honnan a fenéből veszed ezeket? Mármint ezt az álszenteskedés-dumát? Te valamit nagyon félreértettél! Miért nehéz elképzelni azt, hogy itt TÉNYLEG hardverrel foglalkoznak az emberek (ellenpélda: fáradt gőz..
)?
-
localhost
Közösségépítő
válasz
...ebben az álszenteskedésben, ami most itt folyik, miszerint ez hardverről szóló honlap és itt aztán nem lehet egyetlen egy hacker sem, itt mindneki talpig becsületes - fölötte már nem biztos ... :-)))
Magam nevében és mindazok nevében akiket ismerek visszautasítom
alaptalan vádjaidat, álszenteskedés és miegymás témában. -
Hacked_4027
csendes tag
Hát nem tom, de kicsit megleptek a hozzászólások.
Egyrészt nem hiszek ebben az álszenteskedésben, ami most itt folyik, miszerint ez hardverről szóló honlap és itt aztán nem lehet egyetlen egy hacker sem, itt mindneki talpig becsületes - fölötte már nem biztos ... :-)))
Aki ilyeneket mond, az vagy végtelenül naív, vagy maga sem gondolja komolyan - én nem tudom megállapítani egy nick név alapján, ki kicsoda, de ez persze lehet az én hibám is.
Valamelyik fórumon olvastam például, hogy két fickó összeszólalkozott s a vége az lett, hogy az egyik fél levelezgetés közben feltörte a másik gépét - Norton Personal Firewall 2002 jelentette a védelmet (?)- és hazavágta a doksikat.
István!
Kíváncsi leszek, fognak-e jelentkezni. Szerintem igen, de olyan biztosan nem lesz, aki valamelyik feltörését fogja elmesélni - a profi nem dicsekszik ilyesmivel, aki mégis jelentkezne, azt én erős fenntartásokkal fogadnám!!
Egyetértek Szupermannel, célszerű valamilyen ingyenes mail szolgáltatónál nyitott címet megadni részben a vírusok miatt, részben pedig azért, nehogy a munkahelyedről küldött levél támadási felületet adjon és magad tapasztald meg a feltörés élményeit.
Hogy aztán lesz-e egyáltalán jelentkező, azt nem tudom, de a cikket illetően nekem elég negatív érzéseim vannak: nem hiszem, hogy ilyen témában írni kellene egyáltalán - persze ez az én szubjektav véleményem.
Egyrészt a ''fekete'' hackerek gyűlölik azokat, akik a szakma titkait úton-útfélen kibeszélik ( van egy honlap, ami feltörési trükköket rendszeresen leközlik, amit általában azzal hálálja meg a fekete oldal, hogy rendszeresen feltöri), vagyis szerzel magadnak pár ellenséget, másrészt ha túlságosan részeletesen írsz bizonyos technikákról, akkor olyan emberkéknek adsz ötletet, aki nem értenek a feltöréshez, viszont az írásodon felbuzdulva megoróbálkoznak vele és ha nincs szerencséjük, akkor oda kerülnek, ahova az általad említett srác. -
ArchElf
addikt
Szerintem kopogtass be az alábbi címek valamelyikére:
http://dviper.fw.hu/
http://195.38.109.214/
(remélem jók a címek és jól írtam)
AE -
amdk7
aktív tag
Egyszer a Mónika Show-ban is volt ilyen téma. :-)
-gondolom, aki látta emlékszik rá-
Ott is volt egy pár fura fazon, aki azt hitte, hogy ha napi 12-15 órát eltölt a gép mellett, és a Win'98-at, vagy a WinXP-t sikeresen fel tudja telepíteni, akkor már ő carcker.
-bizti volt néhány sikertelen kisérletük előtte- -
Hacked_4009
csendes tag
Köszönöm a segítséget!
A cikk egyébként az elenderes fiú ügye kapcsán készül. Úgy volt, hogy nyilatkozik a srác, de végül az ügyvédje letiltotta. Én azonban ennek ellenére meg akarom írni az anyagot, ezért kértem segítséget.
Még egyszer mindenkinek köszönöm a hozzászólást!
Üdv: Dévényi István -
Superman
nagyúr
Kedves István,
Azt hiszem tudok valakit ajánlani, de aztán ne vedd zokon, ha az illetőnek csak a szája nagy. A korridor.hu fórumokon (ha jól emlékszem a TV2 fórumán) lehetett összefutni egy éve egy DJ Veres nicknevű ürgével, aki komolyan nyomta az ipart, legalábbis szájjal. Azt állítottam magáról, hogy a világ legnagyobb informatikus elméje és hackere, meg persze azt, hogy érinthetetlen, mivel zsaru is egyben valahol a felvégeken, tehát a törvény is az ő oldalán áll. Meg is fenegetett egy pár embert, akinek elege volt a modorából, hogy lesz nemulass, ha ő meglátogatja őket...Ha nyitsza megadott helyen egy ilyen topikot, biztosan fog reagálni rá. De arra légy elkészülve, hogy ha a rendes emilcímedet adod meg (amit mindig használsz), akkor vírusok sokasága fog landolni benne. Ez az egyik kedvenc szórakozása. Jó vadászatot! -
McJames
senior tag
válasz
Hacked_4009 #1 üzenetére
Pontosítsunk. A szó régi, avagy új értelmében vett ''hackert'' keresel? Azt hiszem, hogy inkább ''crackerek'' vagy ''scriptkiddie-k'' az a csoport, akikkel beszélgetned kellene. Ezek az emberek pedig nem ezen a ''szájton'' találhatóak, inkább valamilyen chat-helyen nézz körül...
Igazi hacker esetleg még elő is fordulhat a PH-n - én tutti nem az vagyok, sajnos (a szakmai ismeretét irigylem)-, de ilyen ember meg nem fog itt - itt pláne nem - megnyilvánulni erről a témáról. (Étkezőasztalra csizmát?)
-
Emberek, a téma adott, a felhívás adott, akinek nem inge, ne vegye magára. De, egy újságnak jogában áll ilyesmiről írni, sőt, személy szerint én szeretem is, amikor a pro-oldalon ilyesmiről írnak. Mert sok a közhiedelemben élő marhaság, és sok az antipropaganda (meg a rosszindulatú hacker is, de ez más téma).
Ne vitatkozzunk tehát arról, hogy jó-e, vagy rossz, hogy ez a felkérés most itt van, hanem aki profi hacker, gondolja végig, hogy vállalja-e, és emailezze le Istvánnal. Felelősséget a PROHARDVER! értelemszerűen semmiért sem vállal. -
rog
addikt
válasz
Hacked_4009 #11 üzenetére
átgongdoltad te ezt rendesen?
ha ''hacker'' lennel, te felvenned a kapcsolatot az ujssagiroval? -
marcee
addikt
válasz
tothjozsef #10 üzenetére
én aszittem az igazi hacker téged talál meg a neten, de utána nem tucc min cikket írni
-
Hacked_4009
csendes tag
válasz
tothjozsef #10 üzenetére
Egy majdnem igazi hackert én is ki tudok találni, mint írtam, alapjáraton elvetélt informatikus vagyok. De a cikk nem valamelyik bulvárlapba készül... Ezért szeretném, ha valóságos hackert találnék. Terészetesen tudom, hogy nem lesz könnyű, és a kudarcra is fölkészültem. Egy kísérletet azért megér.
-
tothjozsef
aktív tag
válasz
Hacked_4009 #9 üzenetére
Szerintem meg nincs szó felháborodásról, csupán tény, hogy itt a harveré a főszerep. Ha meg IGAZI hackert keresel a neten, akkor nehéz lesz megtalálnod. Már ha tényleg igazi hacker. Bár egy cikkhez egy majdnem igazi is elég, nem?
-
-
Ketama
aktív tag
Ez egy hardver site, ahogy a neve is mutatja: PROHARDVER! Ha ilyen jellegű kérdése van szvsz bárki szivesen válaszol. De a topik indító kérdésre nem nagyon lesz válasz...
-
Turmoil
senior tag
válasz
Hacked_4009 #4 üzenetére
Kedves István!
Szerintem ez nem az a hely. Egyetlen nagyszájú valaki volt, aki még nyitott is ilyen témájú topikot errefelé, de azt se tudom, hogy létezik-e még. -
baroczp
tag
válasz
Hacked_4009 #1 üzenetére
Na, szerintem ez a topic sem lesz hosszú életű...
Rossz helyen keresgél, Dévényi úr! -
Hacked_4009
csendes tag
Ez most komoly. Mint írtam: no name interjúra várom a jelentkezőket. Hogy nem provokáció, azt pedig arra pedig az email címem a bizonyíték, amit most itt közzé is teszek:
devenyi.istvan@mno.hu
Egyébként a szerkesztőségben is lehet keresni: tel: 06-1/216-12-74
Megnyugtatásként közlöm, hogy nem fogok badarságokat kérdezni, mivel magam is elvetélt informatikus vagyok. -
Superman
nagyúr
válasz
Hacked_4009 #1 üzenetére
Ez most vicc, vagy provokáció?
-
Hacked_4009
csendes tag
Üdvözletem.
A Magyar Nemzetben cikket készítek az Elendert feltörő srác közelgő bírósági ítéletének apropóján a hackelésről. No name, internetes interjúra várom mindazokat, akik már törtek be oldalra, vagy tervezik, vagy nem sikerült, stb... A kérdés ugyanis az, hogy mit, miért, hogyan, stb...
Tehát Hackerek figyelem, eljött a nagy eszmék közzétételének napja.
Dévényi István, újságíró
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest