- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
eddie1978
senior tag
válasz
kk831228 #897 üzenetére
A stabija mindkettőnek nagyon jó. Kézből és bringa kormányra rögzítve is nagyon szép elvételeket lehet készíteni. Nekem terepen bólogat a mellkashevederen. Ez lehet egyéni probléma. Ott az elmozdulás már nagyobb, mint amit ki tud egyenliteni függőleges irányban.
Ettől függetlenül nagyon jó kamerák.A Feiyu WG2-höz Aliexpressen megtaláltam a belevaló akkut. Igaz csak egy cella, de veszek kettőt és párhuzamosan kötöm az áramkörre. Ahogyan nézem, már ami maradt belőle, a gyártó is így tett.
Support válaszolt, de nem világos amire hivatkoztak, hogy valami spéci szoftverrel kell paraméterezni a gimbalt akku csere esetén. Most akku nélkül van és legutóbb amikor USB-ről kipróbáltam, nem tapasztaltam semmi rendeleneset. Rendelem is az akksit.Van egy sorozat videóm ugyanott felvéve három verzióban. Kormányon fixen, mellkasheveder a saját EIS stabijával és a gimballal. Majd felrakom YT-ra és belinkelem ide ha érdekel valakit. A hetessel.
-
kk831228
addikt
válasz
eddie1978 #896 üzenetére
Na ezt a stabi dolgot jó tudni... 👌 Gondoltam hogy a gimbal azert ehhez is kell ha igazán jót akar az ember... A hatosnál mondjuk eleg idegesítő ahogy rángatja a képet...
A 7 - nél azért hiztos hogy jobb a helyzet egy picit, na meg a kevés fénynél már nem annyira jól műkszik a stabi sem, ahogy írják... Mondjuk ott már nem az lesz a fő baj... 😬
-
eddie1978
senior tag
válasz
kk831228 #893 üzenetére
Ja úgy ahogyan mondod. Shit happens. Gyakran töröltem a gumit az ajtón és a ház azon felületét amin tömít, mégis bejutott a víz. Oda is kerülhetett bármi szennyeződés amit nem vettem észre. Ez lenne a user error amit itt említett valaki. Lehet gyártási hiba is. A hatos többször volt vízben. Annak semmi baja. Garanciában cserélik a hetest. Belefér nekik abba a kalap pénzbe amit kérnek egy ilyenért. Kap egy tokot azért.
A gimbal verő stabilizátorhoz annyit, hogy nem teljesen az szerintem. Remegést tényleg szuperül csökkenti, sőt már a hatos is. Viszont a horizontot azt nem tartja. Akinek ez fontos, az ezt vegye figyelembe. Nálam bringával, ahol előre-hátra dőlök ott sokat javít a gimbal amikor mellkas hevederen van. Lehet ezt már írtam korábban. Illetve vízszintes irányú pásztázásnál ez is berángat mint az elődje. Ennek ellenére nagyon jó kamerák.
-
zgospel
őstag
válasz
nababika #888 üzenetére
Hero 5-öm van és 5-7 méter mélyre szoktam merülni snorkelezéskor. Simán bírta 2 héten át. A képernyőt zárd le merülés előtt, hogy ne vegyen be fantomérintéseket a touchscreen, aztán ennyi. 10 méterig vízálló hivatalosan, és az ilyen adatok mindig nagy ráhagyással vannak megadva, különben elég nagy bukó lenne nekik anyagilag.
Nekem user errornak tűnik a fentebb leírt dolog. Ha nem csukod rá rendesen a fedelet vagy ha szétkúrod a tömítést akkor ne csodálkozz. Ha meg már eleve szar volt akkor ott van rá a gari. -
-
preukaz
újonc
Hello
Gopro hero 7 Black kapcsolatban más is tapasztalta hogy néha befagy a kamera és gyorsan merül?
Sokszor fel sem tölt 100% ra 95% megáll(Egyépként brutális felvételeket csináll nincs ellenfele!!)
-
eddie1978
senior tag
Beázott a Hero7 Black kamerám az uszodában. Kb negyed óra víz alatti felvétel volt. Az akku fedélnél ment be a víz. Pár csepp nem több. Azonnali szárítás még ott a helyszínen a meleglevgő befúvónál. A kamera indul viszont a kijelző halott. Garanciális csere. A legfontosabb, hogy a memória kártya túlélte, a felvételek megvannak.
A Hero6 Black kamerám ugyanannyit volt vízben, az kibírta. A WG2 gimbalom is beázott. Az az akku kivételével túlélte. a panel jó vastagon le van védőlakkozva. Az akku védő/töltő áramkör nem bírta a vizet. Az gatya teljesen és a cellák is. Akkut most keresek. Gyártónak írtam most. Legutóbb segítőkészek voltak más alkatrésszel.
Az esemény előtt megtöröltem a tömítéseket az ajtókon mindkét kamerán. Rendelek egy Super Suit tokot annyiért amennyiért kínában már adnak egy olcsó akciókamerát egy kalap tartozékkal. Ezek után már nem merem vízbe vinni. Túl nagy a kockázat.
A gimbal egyértelműen az USB csatlakozót lezáró gumi dugó mellett ázott be. Van rajta sorja amit nem vettem figyelembe.Ezt csak azért írom le, hogy óvatosan a víz alatt. Ezeket inkább cseppállónak mondanán mintsem víz alá biztonsággal vihető eszközöknek. Itt a biztonsággal szót emelném ki. Esőben még jók. Szerintem.
-
-
mj1981
tag
Sziasztok pár honapja visszaküldtem a hero6-on és kaptam helyette egy hero7-et.
Ami kissé bosszanto hogy 3-rom sd kártyát használok egy samsung evo+ 64g /32G és egy Kingston sdhc u3 32g kártyát a hero 6-ot sokat használtam ezekkel a samsungokkal többször is jelentkezett az sd card error felirat a kingstonal nem.
A hero 7 be ugyanugy jelentkezett holott ezt kifejezetten a gopro-hoz ajanlják.
Ti mit tapasztaltatok hero6 és Hero7 black esetében??Gépben az exFat formázás megoldhatja ezt?
-
TBMC
addikt
sziasztok!
a Hero7-be milyen akkut tudok rendelni pluszként?
megegyezik a Hero5-tel? (AABAT-001) -
krack
csendes tag
Köszi, elolvastam, de megoldást nem nyújtott. 32GB Samsung cl10 - nem a kamerában formázva.
A cikk ennyit mond: 32GB és kisebb kártyákat Fat32-re, a nagyobbakat exFat-ra formázza, DE a GoPro mindkét esetben korlátozza a fájlméretet 4 Gb-ra, ntfs-nél be sem kapcsol. Írja mindezt Hero4-nél. És nálam nem darabolja, hanem 17:38-nál leáll és kész. De mi a megoldás? (Nem minőség levételre gondolok, 1080p 60fps) -
krack
csendes tag
Helló,
Hero 7-nél lehet valami limit 1080p-ben, mert több 17:38 perces videóm van (4GB)? Csak párszor használtam és motoron, +pályán, nem teszteltem, de gyanús, hogy több mp-re pontosan ugyanolyan hoszú videóim van és ez a max, vagy csak rövidebbek, amikor leállítottam. -
mattheus
őstag
Azt szeretném kérdezni, hogy rendelt valaki tőletek már GoPro.com oldalról? (GoPro Hero 7 Black-en gondolkozom)
Jól értelmezem, hogy vámot vagy más egyéb plusz költséget nem kell fizetnem LINK Van olyan dolog, ami miatt onnan a vásárlást nem ajánljátok ?Köszönöm!
-
daninet
veterán
Hello
Van valakinek esetleg felesleges j-hook mount-ja? Sűrgősen kéne, megrendelném amazonról, csak hétvégén már használnám chest mount hoz. Itthon pedig hatalmasat lopnak rajta 2500ft az kis cucc... -
micyke911
csendes tag
Sziasztok.
Közben a mai napon leakciózta az MM GoPro 7 Silvert és ugyanolyan áron van mint a Hero 2018 vagy a 7 White.
Megéri megvenni így a 7 Silvert vagy a Hero 2018 még mindig jobb választás?
Illetve még arra lennék kíváncsi hogy a 7 White/Silver egy feltöltéssel mennyit lehet velük videózni?
Köszönöm a válaszokat. :-)
-
atees
őstag
válasz
micyke911 #862 üzenetére
ÉN egyiket sem venném.
De ha választani kellene, akkor a 2018, mert annak cserélhető az akksija és fel lehet tenni rá a hero 5 sw-jét.
A választás attól is függ, hogy mire akarod használni.
Lehet érdemes lenne körülnézni aprón vagy a facebookos csoportban hero 6 már jóval 100k alatt kapható. -
micyke911
csendes tag
Sziasztok!
karácsonyi ajándékba szeretnék venni egy GoProt. És érdekelne a véleményetek hogy a 2 készülék közül melyiket ajánlanátok. Semmi extremebb használatra nem lenne használva csak nyaraláshoz inkább.
1. GoPro HERO7 White
2. GoPro HERO 2018
A kettő közel hasonló árban van de én nem értek hozzájuk... :-(
Ti melyiket ajánlanátok? Melyik a jobb vagy érdemesebb vétel?
Köszönöm a válaszokat és a segítséget...
-
tothferenc
aktív tag
srácok, az miért van, hogy a droidos gopro app tudja a video vágásánál (quick) a lassítást, IOS-on meg semmi ilyet nem enged, csak highlight-ot???
-
kovsol
titán
Azért az tökre felhúzott, hogy a mobilomon akarok a quik appal csinálni videót, és az iPhone 7-re kiírja, hogy nem támogatja a telefon ezt a felbontást, de ha rámegyek arra, hogy flashback az elmúlt 24 órából akkor simán belerakja a 4k timelaps videóimat, de ha én akarom kézzel hozzáadni egy projekhez akkor nem. A PC-s verzió meg jóval szarabb, mint a mobilos.
-
TBMC
addikt
srácok!
milyen sticket használtok amin van shutter gomb? mi az ajánlott?
esetleg olyan ami kompatibilis a gopro seeker tatyóval?köszi!
-
kovsol
titán
Nekem van egy Sony A7III gépem, így a gopro nekem az főleg timewarpra kellett, az a funkció nagyon bejön. Na meg majd vizes szituációban fogom bevetni, de azt is világosban. Gopro ISO800 fölött felejtős, de már ott is elég zajos, de a nappali felvételek kellemes csalódást okoztak nekem.
-
Teasüti
nagyúr
Ez teljesen korrekt. Ennél jobban post-ban sem lehet stabilizálni, sőt még szarabb utólag egy ilyen jelenet. A kamera legalább szenzorból dolgozik, míg post-ban ez az adat nem áll rendelkezésre és az algoritmusnak fogalma sincs mit stabilizáljon a képen: az utat, vagy a bringát. Nekem a post stabilizálás ezeket a jeleneteket még jobban berázza, mint amilyen a stablizálatlan felvétel eredetileg.
Amit a képen látni, az motion blur. Ez nem az algoritmus hibája - sőt, szerintem nagyon szépen végzi a dolgát még elmosott képpel is -, ez a kamera egyszerűen ennyire képes. Hosszú záridővel elkerülhetetlenül be fog mozdulni a kép, ami stabilizálásnál természetellenes elmosódást okoz. Ennek az egyetlen ellenszere a rövidebb záridő, akkor viszont bebukik a kép. Ebből a fényerőből ennyit lehet kihozni. -
Teasüti
nagyúr
Erről most hallok először. Egész vicces.
-
kovsol
titán
válasz
XFishboneHUN #851 üzenetére
Azt tegyük hozzá a videó stabilizátor csak addig működik rendesen amíg 1/100 záridőd van legalább. Utána elkezd fura dolgokat művelni. Nem tudom ez a régi verzióknál is így volt-e. Ez sötétben megnehezíti a stabil felvételek készítését.
-
WaterWave
veterán
válasz
XFishboneHUN #851 üzenetére
Jövőre jön a 8-as
abban is lesznek finomságok biztosan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Fotók, videók mobillal
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- Villanyszerelés
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest