- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Home server / házi szerver építése
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
XFishboneHUN
senior tag
válasz
DrojDtroll #199 üzenetére
Jó igen, ha van softbox, vagy lámpa akkor megvalósítható (lehet)
-
DrojDtroll
veterán
válasz
XFishboneHUN #198 üzenetére
vagy be kell világítani
-
XFishboneHUN
senior tag
válasz
DrojDtroll #197 üzenetére
Én (is) próbáltam már este, de nekem is zajos volt.
Ha este akarsz valamit, akkor minimum a DSLR gép.
-
atees
őstag
válasz
DrojDtroll #195 üzenetére
Hero5 black
-
atees
őstag
válasz
DrojDtroll #193 üzenetére
Nem probaltam meg, de ez a video eleg jol nez ki
-
DrojDtroll
veterán
Szerintem a GoPro nagyon nem való éjszakai felvételekre.
-
atees
őstag
Sziasztok! Éjszakai felvételekhez használ valaki világítós keret szerűt, van ilyenből jól használható?
-
kisbogyo
csendes tag
Sziasztok!
Egy GoPro Hero4-et tervezek venni. Tetszik a minősége, és az új 5-ös firmware (FOV) linear mod-ja.
Sikerült valakinek ezt az ötös firware-t rátenni, és ha igen milyen tapasztalata van vele?
Amit vennék, az egy ' Manufacturer Refurbished ' . Ezeket érdemes megvenni?
Köszönöm. -
Tufa_
aktív tag
Szerintetek a Hero 6 varhato hogy megjelenik meg Oktober elott/korul? Eddig mindegyik uj gopro szeptemberben erkezett..
Most vennek Hero 5ot de ha par heten belul johet az uj akkor lehet meg kivarok.. -
zgospel
őstag
A memóriakártyás topikban van több ajánlott eBayes eladó is aki nem fake cuccot árul. Az én hero 5 blackemben is egy ebayes Transcend kártya van, eredeti, és az itthoni ár töredékébe került. Soha bajom nem volt még vele, pedig 60 mbps bitrátával rögzítek folyamatosan.
Ez már lehet hogy inkább a memóriakártyás topikba tartozna egyébként, de egy benchmarkot lehet megérne ráereszteni a két kártyádra amivel fagy a gopro felvétel. Lehet hogy az a két kártya nem tudja stabilan az ígért értékeket. Régen volt A-data class 10-es kártyám ami nem tudta stabilan hozni az elvárt értéket, főleg melegebb időben meg-megakadt néha ami miatt leállt a felvétel.
Illetve a kamera firmware-t is ha van rá frissítés akkor érdemes lehet frissíteni, hátha.
-
mrlumen
csendes tag
Köszi nektek!
Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Pl.: van 2 kártyám; egyik Kingstone, másik Lexar. Mind a kettő class10-es, bőven elegendő írási- és olvasási sebességgel, mégis fagy tőle a kamera. Írtam a supportnak, azt írták vissza, hogy ez nekik nem probléma, mivel nincsenek a felsorolt kártyák között.
A baj csak annyi a Gopró "hitelesített" kártyáival, hogy javarészt alig lehet kapni(64gb). Másrészt meg ha lehet is, nagyon horror áron.
[link] - régi kártya
[link] ez meg az új.Köszi az ebay-es cuccot is, de azért ezeknek a nagy része fake. Kíváncsi lennék mennyit tud ténylegesen írni-olvasni, egy fél-harmad áron árult kártya.
-
atees
őstag
Vedd ezt a samsungot jó kártya, jó ár, 2 hét alatt itt van!
-
zgospel
őstag
Egy Class 10-es kártya bőven elviszi a GoProkat. A class 10 az 10 MB/s (megabájt) minimum írási sebességet garantál. A hero 5 sessionnek kifejezetten alacsony, 25 mbps (megabit) bitrátája van, ez valamivel több mint 3 MB/s-t jelent.
Ha már bitrátákról beszélünk, a hero 5 black legmagasabb bitrátája 60 mbps, ez már 4K-val meg minden kutyafaszával ennyi. 60 mbps = 7.5 MB/s vagyis ez is bőven belefér egy Class 10-es kártya limitjébe.
A class 10 egyébként tulajdonképpen megegyezik az UHS-I jelöléssel.Ez alapján szerintem már el fogod tudni dönteni, hogy milyen memóriakártyát veszel. Nem érdemes ágyúval lőni egy verébre, mert semmi előnyét nem fogod tapasztalni. Persze kicentizni sem érdemes egy class 4-es kártyával, mert ha később máshoz is használnád a mem kártyát akkor jól fog jönni ha többet is tud.
-
mrlumen
csendes tag
Helló!
A mostani újabb sandisk A1-el jelölt Extrém(64gb) kártyái mennyire kompatibilisek a gopróval? Konkrétan egy hero 4 sessionhoz kellene. Esetleg alternatívát tudtok, amivel fagyás mentesen üzemelnek a kamerák, illetve amit még meg lehet vásárolni.
Köszi! -
atees
őstag
Én vettem, egy egy sjcam sj7-et 10 nap után visszaküldtem, mert egy szar.
Utánna vettem egy hero5-öt. Ég és föld, kb ezekre használom én is. Gyerekekről gyártok videókat és azokat szerkesztgetem, de mondjuk most ez miatt gépet is frissítenem kell
Szóval szerintem megéri, brutál kép, brutál cucc, akksi jól bírja, de kintről 2 akksi töltővel 5-6 ezer Ft. Vízben is nagyon jó videókat csinál! -
Ngtx
aktív tag
Megéri a Hero 5 Black azt a 130.000FT körüli árat?
Alkalmankénti használatról lenne szó.
-különleges esemény
-nyaralás
-sport (síelés)Ezért fontos,hogy üzemidőben miket produkál a kamera. Az ugye egy dolog,hogy az interneten miket olvasni róla,de személyes tapasztalatok érdekelnének ezzel kapcsolatban.
Köszönöm.
-
zgospel
őstag
A felvétel nem áll le, mert azt csak a fizikai gombbal lehet kezelni. Felvétel közben nekem a fénymérést rögzítette. Viszont amikor fotókat csináltam akkor kb minden fotó másik látószöggel készült
és nem szándékosan
meg többször láttam az előlapi kis LCD-n hogy bement a settingsbe pedig nem nyomtam semmit
utána lezártam a kijelzőt és többet nem csinálta
-
zgospel
őstag
Egy jótanács gopro 5 használóknak, bár lehet hogy csak nekem nem volt evidens elsőre: mielőtt vízbe mentek vele zárjátok le a képernyőt különben össze vissza fogja magától nyomkodni a beállításokat
nem rég mentem vele búvárkodni és nem értettem hogy az anyámba állítódik el folyton minden, meg exposure lock és egyéb olyan beállítások jöttek elő amikről azt se tudtam eddig hogy léteznek
Szóval víz alatt a screen lock kötelező -
trolikácska
újonc
Üdv mindenkinek!
Némi segítséget szeretnék kérni tőletek...
Kinek van tapasztalata, Hero3+-hoz való bacpac -ekkel?
3400 mha-s darabokra gondoltam, mint a wasabi power, kingma, vagy egyéb ucuru nevűekre is
Valóban tudják azt az üzemidőt, hosszú távon mennyire romlik a teljesítőképességük?
Tölthetőek-e a kamerára helyezve?Köszönettel fogadom a segítséget!
-
atees
őstag
válasz
XFishboneHUN #167 üzenetére
Igen ezt én is néztem, de sajnos hero5höz nem jó
-
atees
őstag
válasz
XFishboneHUN #165 üzenetére
Köszi!
Igen gimball, de meg ennek is elég szép ára van 😀 -
XFishboneHUN
senior tag
Amiket én ismerek és tudom, hogy jók:
- Corel VideoStudio
- Sony Vegas Pro
- Pinnacle Studio
- Final Cut Pro X (Csak Apple és 300 $)
Illetve (bocs ha rosszul fogalmazok) egy stabalizátor "botot" keresnék próbaként egy olcsóbb katekóriát.
Gimball-ra gondolsz? Olcsóbb kategóriában én ŐT ajánlanám.
-
atees
őstag
Sziasztok!
Nem rég lettem "gopros", probálgattam a gopro studiot, de annyira nem jön be. Milyen programot ajánlatok szerkesztéshez? ( video lassitas, gyorsítás, szerkesztés, videóbol képek kivágása)
Illetve (bocs ha rosszul fogalmazok) egy stabalizátor "botot" keresnék próbaként egy olcsóbb katekóriát. -
mijos
senior tag
válasz
XFishboneHUN #162 üzenetére
Neztem rola videokat. Engem nem gyozott meg. Emag arak: mavic pro 479.000 vs. Karma 319.000 (kamera nelkul, ugye az mar van
). Karma grip egy hasznos kiegeszito, kulon nem vennem meg, hisz 108.000 ft.
mellesleg, van 8 gopro kiegeszitom eladosorban, privatban keressen fel akit erdekel! -
XFishboneHUN
senior tag
"ha a mavic gyengebb minosegu kamerajat kene hasznalnom ami a dronba van epitve?"
Ezt a mondatrészt én azért átgondolnám még egyszer
Ugyanaz a szenzor van a MAVIC-ben és HERO 5-ben pl, a gyújtótávolság más egy kicsit, illetve a fényerő.
szenzor: 1/2,3" CMOS
fényerő: Gopro 1:28, DJI 1:22
Gyújtótávolság: Gopro 17.2 mm, DJI 28 mm
Hatótáv: Gopro 3 km, DJI 7 km
Gimball: Gopro-nál kivehető, DJI beépítettNekem is HERO 5-öm van, de eszem ágában nincs Karma-t venni a sok hibája miatt, amivel tele volt az internet egy jó ideig.
Összességében ide-oda dobálható a labda, de kompaktságából adódóan én a MAVIC-et venném!
Illetve egy utolsó megjegyzés, napfényes környezetben a MAVIC-nak szerintem szebb képe van.
Persze nem lebeszélni akarlak, mert a Karma sem szar, csak vannak hibái.
-
mijos
senior tag
válasz
XFishboneHUN #159 üzenetére
Minek van egy hero 5 black kameram ha a mavic gyengebb minosegu kamerajat kene hasznalnom ami a dronba van epitve?
-
DrojDtroll
veterán
válasz
XFishboneHUN #159 üzenetére
szerintem is
-
mijos
senior tag
Elado Karmat keresek ha valakinek esetleg lenne!
-
gekkoXT
senior tag
Garanciára is van tapasztalatom:
Ha itthon vetted újonnan, nyilván első körben a vásárlás helyére vidd vissza.
Ha külföldről, vagy használtan de tuti garis még, akkor a gopro oldalán indítsd a garanciális ügyintézést.Nem tudom, ma mi itthon a helyzet szerviz ügyben, de régebben nulla hozzáértés volt, pedig nem horror az alkatrészek cseréje.
Egy ilyen magyar szervizes gari javítási igény után feladtam, és a gopronál indítottam ügyintézést, ami olyan flottul ment, hogy ingyen jött a futár a rossz gopro-ért, csak a készüléket kellett magát visszaküldeni, ami után jött a csere vadi új kamera plusz ajándék akkuval.
Azóta mondjuk sokkal szarabbul megy a cégnek, nem tudom, most mi a menetrend.
Én pl aliexpressről és ifixit-ről rendeltem csere lencsét, mert fókuszhibás lett valahogy a szentem, és szintén ifixit szerelési leírás alapján cseréltem. Figyelni kell, de simán megoldható házilag akár a full szétbontás majd összerakás.
-
gekkoXT
senior tag
kiegészítő vásárlásra csakis az aliexpress-t javaslom. Mindig megfelelő minőségű minden.
Vettem már:
- mindenféle csatokat, rögzítőket, ragasztót
- vízen fenntartó szivacs kockát, sárga bója nyelet
- komolyabb selfie stick-et (mint a gyári)
- vízalatti tok hátfalat, felső csat feszítő rugót
- táskát
- öntapadós autós tartót, frame keretet
- akkut és töltőt
- lcd hátfalat régebbi modellremind tökéletes volt. nyilván meg kell nézni melyik eladótól veszed, legyen elég értékelés a termékre
volt hogy egy sima csatos rögzítő talpról hiányzott az anyacsavar, reklamáció után csak a csavart képesek voltak elküldeni Kínából, ingyen. -
atees
őstag
Sziasztok!
Akarok venni a hero5-höz egy távirányítót, de 25-30ezret sokallok érte nincs vmi jóval reálisabb alternatíva?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest