- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Videós, mozgóképes topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Google Stadia topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #823 üzenetére
Ezt az input lag-ot mi alapján írod? Én input lag-ot nem tapasztaltam, nekem bőven játszhatónak tűnik. 1 hónap alatt 1x volt, hogy egy játékban nagyon beszaggatott, fél óra múlva visszaléptem és már minden rendben volt. Ezt leszámítva atom stabilan futott. A képpel annyi gond volt, hogy mintha időnként "újra töltötte volna" a képet (nehéz leírni), de ez folyamatosságot nem szakította meg. Persze írja is, hogy "Beta" státuszban van még a szolgáltatás, de ha mindent kiköszörülnek, akkor sokaknak ez is (jobb) alternatíva lehet. Anyagilag mindenképp. Csak azért is írom, mert 1 hónap próbaidő 400Ft most, ennyit megér, hogy az ember megnézze, neki bejön e, vagy sem. De mondom még Beta, úgyhogy ez is fejlődhet.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #765 üzenetére
Néztem a kiegészítőket és a könyvjelzőket is, tök üres volt mindegyik a Vendég fiókkal.
Kíváncsi vagyok amúgy, hogy akkor milyen minimum gép kellene hozzá. Vagy elég lenne esetleg egy régebbi, használt, de jobb videókártyát vennem a gépbe... Amúgy a Stadia-s H.264 / FHD stream-nek némileg jobb a képminősége, mint GeforceNow-on. Ha működne nálam is rendesen tuti ezt választanám.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #748 üzenetére
Egy alap History törlést csinálhatok, de egyéb, mélyebb törlést nem akarok, eléggé be van lakva a Chrome-om, úgy ahogy az nekem tetszik.
Viszont kipróbáltam úgy is, hogy Vendég profillal indítottam a Chrome-ot (ha jól tudom, akkor így ez egy "pőre" Chrome lesz, bármi előzmény nélkül) és úgy is ugyan úgy szaggat. Szóval nem az én Chrome-om hízlaltsága tehet róla.Még azt nem próbáltam, hogy másik windows-os felhasználóként telepítek egy másik tiszta Chrome-ot, de szerintem ugyan ez lesz. Egyszerűen túl sok erőforrást zabál a Chrome önmagában is egy ilyen gépen.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #746 üzenetére
Nem írtam már elégszer, hogy H.264-es stream-el is akad? Azt pedig tuti hardverből dekódolja a videókártyám.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #744 üzenetére
Akkor elmondanád micsoda? Kipróbáltam Edge-el is, ugyan úgy szaggat, még mobilra optimalizált 720p-s stream-re állítva is. És már írtam vagy 3x, hogy a GerorceNow-on meg a saját app-jával a 1080p/60fps stream szépen fut nálam.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #742 üzenetére
Nem is az a baj, tegnap kiderült. A Destiny 2-vel, Chrome + Stadia Enhanced-el 720p-s H.264 stream-et kaptam és így is rettentően akadt. 20ms latency-t és "álló helyzetben" 40-60fps-t írt ki. Mondom, hogy ez a böngészősdi tesz be neki.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #739 üzenetére
Írtam már: a GeforceNow-ban meg van oldva és FHD / 60fps / H.264 stream-et kapok, fut is mint a "vaj". De igen, ezt a Stadia meg tudná oldani, ha akarná.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #665 üzenetére
Fizetsz havi 1,5k-t a geforce now-ra és emellé megveszed a uplay+-t 15 EUR-ért. Ez így 20 EUR körül van és puffogsz, hogy stadival ez 18 EUR...
És akkor gondolj bele abba, hogy akinek egyik sincs, az mennyit fog havonta fizetni.
Persze azon puffogsz, amin akarsz...
-
Polllen
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #661 üzenetére
Pár hónapja a geforce now-val úgy működött a uplay +, hogy beaktíváltad az asztali kliensben a uplay + játékot és utána el tudtad indítani a geforce now-ban, mint saját játékot.
Ha ez még most is így van, akkor annyira nem gondolták (gondoltad?) át, hogy a geforce now ingyenes verzióval egyszerre 1 órát tudsz játszani és amúgy sorban állsz, stadia-n meg kattintasz egyet és megy, amíg van előfizetésed...
A geforce now-ból az 1080p@60fps várakozás nélkül havi 10 EUR, a 6 havi visszaosztva meg 8,33 EUR. És akkor a havi 3 EUR a pfff... pff...
-
streng
csendes tag
válasz
Mr Bond 007 #659 üzenetére
Igen. Nálunk is. Ott a link, katt. Stadia-n keresztül us elo lehet fizetni rá, meg a meglévőt is összelinkeli.
-
Rage47
veterán
válasz
Mr Bond 007 #638 üzenetére
Olyanom nincs
-
MikeWazowski
veterán
válasz
Mr Bond 007 #632 üzenetére
Köszönöm.
-
MikeWazowski
veterán
válasz
Mr Bond 007 #625 üzenetére
És ezt be kell állítani?
-
válasz
Mr Bond 007 #625 üzenetére
Ezt én se tudtam, hogy mi, ezért írtam hogy nem tudom, köszi hogy beírtad. Akkor viszont jó a válaszom, nekem az integrált videóval is ment, nem hiszem hogy “rendes” kártyánál gond lenne.
-
alite
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #557 üzenetére
-
alite
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #562 üzenetére
Szinten zenesz, felre is tettem volna Stadia-t egy idore, mert a GPU-ban jo par cim van ami erdekel, de a lag miatt nagyon nem jott be.
Remelem idovel javitani tudjak Stadia szintjere.
-
gangstagergo
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #557 üzenetére
Metacritic szerint jó játékok de egy Doom Eternalnak jobban örültem volna
-
Sify
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #539 üzenetére
[link] Valóban, már müködik.
-
gangstagergo
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #475 üzenetére
Hát igen bár én december óta összesen 2911 Ft-ot fizettem 10 db játékért
-
gangstagergo
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #473 üzenetére
Pedig milyen jó is lenne. Már rég vettem volna Pixel telefont is
-
leikomessi
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #468 üzenetére
Örültem pedig már, hogy 10 ezer alatt megúszom
Erre áfa
-
válasz
Mr Bond 007 #455 üzenetére
Értem de router nélkül nem lesz netem.
-
válasz
Mr Bond 007 #452 üzenetére
Hogy érted a router kiiktatását?
Most próbáltam este, a szokásos, egész jó volt.
-
válasz
Mr Bond 007 #449 üzenetére
NAS-om nincs, nem torrentezek egyáltalán. Nálam csak a napszak befolyásolja: nappal egy 10-es skálán 2-es, este, hétvégén 8-9-es.
-
catroot
veterán
válasz
Mr Bond 007 #449 üzenetére
Én ilyenkor torrentet, Kaspersky-t is kilövöm, hátha segít valamit.
-
Zsoxx
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #439 üzenetére
i5 procival, 720p-ben, 20 Mbit Telekom ADSL-el teljesen jól fut nekem (szinte mindig).
-
catroot
veterán
válasz
Mr Bond 007 #435 üzenetére
Intel i3-as notebook, 4gb ram. Részletesebb konfigot írok majd, mert nem vagyok most otthon és nem rémlenek már a pontosabb adatok.
Elvileg mennie kellene normálisan, hiszen szoktam figyelni (a pluginnal lehet), hogy éppen milyen adatsebességgel fut az adott játék és milyen kodeket használ. Totál hektikus a teljesítmény. Vannak olyan napok, hogy jól megy, az utóbbi pár napban nem valami fényes a dolog.
@MikeWazowski
Itt a leírás hozzá.
-
leikomessi
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #435 üzenetére
Ennyit számítana a VP9? Én szinte végig olyan konfigon (HD Graphics 4400) játszottam, ami nem támogatja a VP9-et, viszont a Sniper Elite esetében semmi hibát nem tapasztaltam. F1 2020 esetében nem volt valami szuper, elég sokat laggolt bár azt betudtam annak, hogy akkor került be a PRO játékok közé és mindenki azzal tolta.
-
MikeWazowski
veterán
válasz
Mr Bond 007 #355 üzenetére
Nem tudtam, köszönöm!
-
AssAssynn
őstag
válasz
Mr Bond 007 #345 üzenetére
Na kb. ilyen gyorsan lekerül itt valami a polcról. Ezért írtam korábban, hogy nagy bátorságra vall itt megvenni egy játékot teljes áron. Kitudja meddig marad fent ez az egész. Persze én bizakodó vagyok a jövőjét illetőleg, de nem így. Egyelőre ezt úgy éri meg tolni, hogy Pro-val játszod az ingyeneseket. És pontosan ezért kellene azt bővíteni atom módjára, hogy legyen vonzereje újakat idecsábítani.
-
saelin
veterán
válasz
Mr Bond 007 #345 üzenetére
Még egy játékot sem adtak ki és már le is lőtték. Mondjuk nem csoda. Az alapjaitól elkezdeni a videojáték fejlesztést nem egyszerű. Nézzük meg csak az amazon-t hogy mit össze szerencsétlenkedik, aztán az sem mindegy hogy mekkora bázisnak készülnek a játékok. A Stadia játékosbázisa elenyésző a pc-konzol mellett és ki tudja ennek hány százaléka vesz ténylegesen játékokat is. Lehet többen úgy vannak vele mint én, hogy fizetik a pro-t és a benne lévő játékokat jatszák csak ki.
-
Digital
addikt
válasz
Mr Bond 007 #314 üzenetére
Felraktam a plugint, a stream monitor írja is a 2160-at de a játék iszonyat csúnya.
-
lumpy95
tag
válasz
Innen is köszi. Hasonló cipőben járok mint a kérdező kolléga.
CCwGT-re sideload segítségével feltettem a stadia-t, olyan mélyen még nem volt lehetőségem kipróbálni. Oda is kell valami hogy 4k-ra húzza fel a képet, vagy 4k-s tv-n automatikusan olyan lesz a kép (abban az esetben ha megvan a megfelelő internet sebesség)? -
El Diabl0
tag
válasz
Felraktam ezt az addont. Ettől lett kereső a Store-ban, vagy a Google végre hozzáadta?
-
lumpy95
tag
válasz
Mr Bond 007 #301 üzenetére
Otthon vettem észre, másik tv-n ez annyira nem tűnt fel (ott szabadon van egy asztal közepén és van mögötte hely bőven, otthon pedig a falon lóg a tv és úgy kell benyúlni a csatlakozókhoz), de amint lesz lehetőségem, futok vele egy kört.
Azóta redditen találtam egy hasonló problémát. Inkább ilyesmi a gond [link] -
AssAssynn
őstag
válasz
Mr Bond 007 #290 üzenetére
Köszi.
Közben elgondolkodtam, mi van, ha nem családi megosztásra rakom, hanem simán mindenki ugyanazzal a profillal lép be?
Az úgy tényleg family share a javából. -
lappa86
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #275 üzenetére
Személyeskedés akkor lenne, ha a személyedet érintő destruktív kritikát fogalmaztam volna meg, de én a stílusodra reflektáltam csupán. Tudod, hogy vedd észre magad, mert aki ebbe a topikba téved, azt nekiállsz marcangolni, hazugsággal vádolni, akkor is, ha csak egy kérdést tesz fel.
Mindenesetre a #280-ban tovább folytatod a topik többi hozzászólójának kutyázását, mintha te lennél itt minden információ tudója, holott szinte minden kommented információtartalmát megcáfolta már valaki. Mindegy, fanboyokkal nincs értelme, túlságosan számottevő a megerősítési torzítás.
-
saelin
veterán
válasz
Mr Bond 007 #278 üzenetére
Szerintem maga a gamepass nem nyereséges, hanem a vele járó vásárló csalogató hatása ami az. Gondold el hogy van egy havi játék amivel valaki játszik, nagyon tetszik neki így megveszi a dlc-t hozzá, költ microtranzakciókra benne és amikor kikerül a pass-ból még lehet meg is veszi magának. Tisztán a gamepass rendszer önmagában nem működne, mert az csak egy mézesmadzag az Xbox ökoszisztémába. Nekem is van olyan ismerősöm aki a gamepass miatt vett series x-et és nagyon meg van vele elégedve, de ezen felül ő már vett tartalmat a könyvtárába is, pont a fenti okok miatti.
.Én azt mondom a legbiztonságosabb használati módja a Stadiának jelenleg a pro előfizetés. Kapsz vele jó pár játékot amik veled maradnak ha tovább is előfizetel, de ha mégis meggondolnád magad vagy netán a Google tenné ugyan ezt, akkor csak az előfizetések árát bukod. Azért legyünk őszinték, hogy akármennyire is patent ez a szolgáltatása a Google-nek az emberek nem tolonganak érte. Vannak a pc-sek, konzolosok és pár ember akik valamilyen okból vonzónak találják ezt a fajta gaminget. Engem is az tart mellettük konzol tulajként hogy eddig ez a legjobb cloud gaming próbálkozás amit valaha próbáltam, és legalább a pro előfizetéssel megtámogatom őket hogy lássák van érdeklődés a platform iránt. Én szurkolok nekik, de nem látom arra az esélyt hogy fő platformnak használjam majd a ps5 melett.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Mr Bond 007 #276 üzenetére
Azt is elmondta hogy netflix szerű felépítés is lehet a cél hosszú távon, de ezt 2023 előtt nem tudják meglépni, mert túl kevés a tartalom hozzá hogy egy (szerintem magasabb) havi díjért mindent megkapjunk. (addigra már minden új game jönni fog ide is) Ez egyáltalán nem biztos hogy rossz felállás, mert Phil Spencer is nyilatkozta hogy a spekulációkkal ellentétben most is pénzt hoz a game pass rendszer. (kérdés hogy mennyit)
-
El Diabl0
tag
válasz
Mr Bond 007 #276 üzenetére
Hű, ez nagyon jól hangzik! Jöhet egyre több Stadia exklúzív!
-
lappa86
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #272 üzenetére
Ja, már az is te voltál, aki kb egy hónapja oltogatta a hozzáértőket, és amikor tételesen megcáfolták az állításaidat, akkor megsértődtél és nagyjából tizenöt kommenten keresztül ezen vergődtél?
Btw, én nem oltottam le senkit a véleménye miatt, pusztán a stílusodra reflektálok.
-
lappa86
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #243 üzenetére
Te ezért amúgy pénzt kapsz?
Vagy teljesen ingyen oltasz le mindenki ezzel a faszkodós stílussal, aki bármilyen minimális kritikát/kérdést/észrevételt fogalmaz meg a Stadiával kapcsolatban? -
AssAssynn
őstag
válasz
Mr Bond 007 #264 üzenetére
Nem, de az pont nem érdekel.
-
Zsoxx
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #260 üzenetére
Ha én ezt tudom, claim-eltem volna a Hitman 2-t is, mielőtt lejár az ingyenes első hónap.
-
AssAssynn
őstag
válasz
Mr Bond 007 #262 üzenetére
Na az ilyen táblázatok kellenének az összefoglalóba.
Elmúlt időszakban havi 6 új játék. Nem rossz, bár igaz, hogy feltétlen annyira nívósak. Ezek szerint azonban, a most látható ingyen játékok is eltűnnek egyszer. Az mondjuk nem jó hír. Időm sincs játszani, de beindult a gyűjtőszellem, hogy kezdjem el claim-elni őket.
Dumálunk itt mindenről, nem, hogy ezzel kezdtétek volna.
Akkor ezek szerint folyamatos előfizetéssel viszonylag bő könyvtárat össze lehet hozni. Bár gondolom az ilyen 1-2 éves AAA újdonságok vagy soha nem kerülnek bele, vagy majd 5 év múlva. -
AssAssynn
őstag
válasz
Mr Bond 007 #260 üzenetére
Oké, értem, tehát ezzel próbálnak rávenni a folyamatos pro tagságra. Ez magyarázat részben arra, hogy miért vettek le sok játékot az ingyenesek közül, amik eddig ott voltak.
Kérdés, úgy működik-e ez a rendszer, mint a konzolos előfizetéseknél, hogy minden hónapban van 1-2-3 új, sokszor nívósabb cím, vagy pedig itt rendszertelenebb. -
AssAssynn
őstag
válasz
Mr Bond 007 #252 üzenetére
Na várj, akkor minden "családtagnak" kell külön account? Akkor ezek szerint gondolom csak a vásárolt játékokat lehet megosztani.
Én pont arra gondoltam, hogy a pro előfizetést osztod meg, s így mindenki nyugodtan játszik az ingyen játékokkal (a fenti kritériumok figyelembe vételével).
-
AssAssynn
őstag
válasz
Mr Bond 007 #244 üzenetére
Ahogy mondod is, most még megy a totális pénzégetés, meg reklám, de kitudja meddig tart ez? Pontosan erről beszélünk. Senki sem tudja, és nem akarunk bizonytalanba sok pénzt tenni, főleg, ha még benne is ragad a pénzed, mint a lemezes játékok példájánál.
Én szerintem mindenképpen valamilyen felhő alapú szolgáltatás felé fogok elmozdulni, de még keresem, hogy melyik legyen az, illetve, hogy tényleg megéri-e nekem. Ha sokkal több ingyenes játék lenne az előfizetésbe, és hetente, havonta rohamosan bővülne, akkor azt mondom, megtaláltam. Így még csak tapogatózom és reménykedem.
-
válasz
Mr Bond 007 #243 üzenetére
"100x elmondták hogy hosszú távra terveznek, akárhogy is lesz. "
Százszor? Akkor az komoly.
Egyébként ritkán látni olyan induló szolgáltatást, ahol azzal igyekeznének előfizetőt szerezni, hogy azt mondanák, hogy hááát, invesztálj bele, aztán úgyis lelőjük gyorsan. Úgy gondolom, általában a platform örökkévalóságát és elsőségét szokás hirdetni ilyenkor, de nem zárom ki hogy van ellenpélda."a Capcom 10 milliót kapott zsebbe"
Hű, csak úgy zsebbe? Ez elég komolyan hangzik. Nem semmi, hogy mik vannak."Te komolyan azt képzeled majd itt elkövetik azt amit előtte soha"
Elég sok google szolgáltatás leállításra került már, ez sem fog örökké menni valószínűleg. Sőt mint írtam, regionális elérhetőség is lehet későbbiekben változó. Nem azt írtam, hogy holnap leáll, de amiről beszélek, az egy érthető dilemma."Te meg jössz és elereszted hogy máshol olcsóbb giga akcióban...
Aki nem az igazat mondja az hazudik nem?"
Vagy téved. Mint például te éppen most. Ugyanis ha visszaolvasol, én ilyet nem mondtam, összetévesztesz mással. De tévedés persze előfordul, éppen ezért nem jó, ha az ember elragadtatja magát."Nem mondtam hogy ez az ultimate solution. Van előnye meg hátránya. Mindenki eldönti neki mi éri meg."
Igen így, ebben teljesen egyetértek veled. -
válasz
Mr Bond 007 #236 üzenetére
"Most komolyan azon rugózol hogy a streamelés miért nem helyben fut? Vagy most mi a koncepciód?"
Nem ezen, és nem "rugózok". Mindössze arról volt szó, ha visszaolvasol, hogy leírtam, hogy szerintem mi a különbség egy konzolos játék árképzése és egy stadiás játék árképzése között (de röviden összefoglalom, a hardveren keletkező veszteség visszapótlása). Kicsit furcsállom, és sajátos logikának érzem, ha ebbe azt látod bele, hogy szerintem miért nem helyben fut egy stream.
-
AssAssynn
őstag
válasz
Mr Bond 007 #234 üzenetére
Figyelj, én lelkesen jöttem ide, nem kell belőlem ellenséget csinálnod.
Ettől még észrevételem, kritikám van.
Én nem a gémerpécéhez hasonlítottam, hanem a konzolokhoz.
Ps4 pro = 120e -> 40 hónap = több, mint 3 év
Ps5 = 185e -> 61,6 hónap = valamivel több, mint 5 év.
A minőség közel azonos lehet, vagy még a konzoloké jobb.
Tehát az előfizetés a konzol árát fedezi. Ott viszont veszel használtan olcsón játékot, amit kijátszás után tovább is adsz 1-2 ezressel olcsóbban, vagy ugyanannyiért. Tehát ha tudsz várni, akkor a játékok szinte semmibe sincsenek. Ez itt nincs meg. Ezt azzal lehetne kompenzálni, ha több játék lenne az ingyenesek között. Akár még úgy is, hogy havonta váltakozik.És az ugye megvan hogy ha beéred 1080p-vel, akkor nem kell fizetned soha semmit?
Megvan, és szerintem ebből még lehet is baj. Kijön egy új játék, ami ezen fut a legjobban (mint volt a cyberpunk), megveszi 1 milla ember a Stadia-ra, és előfizetés nélkül nyomja hónapokig. Ez mennyire fenntartható a rendszer számára? Vagy később, amikor uborkaszezon van és a játékosok többsége szintén előfizetés nélkül nyomja a régi játékait? Nem gondolom, hogy ez túlzottan megérné a Stadia-nak. Abba ne menjünk bele, hogy a játékfejlesztők mennyit tehetnek bele a rendszerbe, mert nem tudjuk, sem azt, hogy ez fedezi-e a kimaradt előfizetéseket. Ráadásul ez a rendszer a későbbiekben még változhat is.Más:
EZEN a listán, ha jól látom van több játék, ami korábban volt a Pro-n, de aztán leszedték (néha 1-2 hónappal később). Erről valami, hogy miért? -
válasz
Mr Bond 007 #234 üzenetére
Egy nagy hátrányról elfeledkezel az ilyen stream jellegű szolgáltatás esetén, mégpedig arról, ami már többször felmerült. Mi van akkor, ha a google úgy dönt, hogy nem rentábilis a szolgáltatás, leállítja. Vagy valamilyen változás következtében ebben a régióban nem lesz elérhető. Akkor van pár db egyenként 20 ezerért megvett játékod, amivel nem tudsz mit kezdeni.
Azért írom csak ezt, mert ferdítést és hazudozást említesz (szerintem kezd egy kicsit erős irányba elkanyarodni a stílusod), ugyanakkor ezt mint lényeges körülményt kifelejted.Ha van egy géped / konzolod, és megvan a megvásárolt játék lemeze, akkor ha az adott játékhoz nincs tovább támogatás, akkor legfeljebb nem lesz hozzá frissítés. Én pl a mai napig sokat játszok a C&C Generals-szal, ami egy 18 éves játék. Tudok vele játszani, mert megvan a lemez, és van hozzá gépem. A gyártó nem támogatja már, pl. van olyan oprendszer, amin már nem fut, de a meglévő gépeken akkor is lehet játszani. Jópár google szolgáltatás nem él meg 18 évet, a stadiában sem lehetsz biztos. Ha valami miatt megszűnik a szolgáltatás elérésének a lehetősége, akkor hoppon maradhatsz a súlyos pénzekért megvett játékaiddal. Tehát a felhőalapú játékoknak igenis van hátránya, van benne bizonytalanság.
Igen, egy gamer gép vagy egy konzol drágább lenne mint amin a stadiás játékot tudod futtatni, ez nem vitás. Ugyanakkor azt ne felejtsd el, hogy teljesen eszköz nélkül nyilván ez a szolgáltatás sem használható, mert nem az ujjaidon játszol vele, ehhez is kell valamilyen hardver, nyilván nem egy gamer pc ára, de kell. Szerencsére ugyanakkor könnyebbség, hogy ez a szolgáltatás azoknak készült, akiknek egy ilyen eszközük (pl. egy régi laptop) amúgy is a rendelkezésükre áll. Nekik onnantól fogva plusz beruházás nélkül, "ingyen" van a hardver. Viszont a felállás másik lába, a szoftver magában hordozza a fenti bizonytalanságot.
Azért kell ezt átgondolni, ha - ahogy írod - a teljes képet akarod nézni.
-
válasz
Mr Bond 007 #233 üzenetére
"Amiért fizeted a live goldot vagy a ps plus-t.
(a játékon felül)"
A konzol enélkül is működőképes, játszani a megvásárolt játékkal enélkül is tudsz. Vagy nem? A játék árába épített jogdíjon visszajövő veszteségpótlás jóval a fizetős ps plus / gold előtt létezett már.
Például ahhoz, hogy egy játékot letölts és játssz vele (vagy csak játssz), ahhoz ez nem szükséges, de javíts ki nyugodtan ha nem így van, egy ideje nem konzolozok már. (Csak egy Nintendo DS-szel játszok napi szinten, ahhoz természetesen semmi ilyesmi nem kell, de az más kategória, hordozható konzol.)"És nagyon nem ugyanaz, ha valamit streamelsz és nálad fut teljes erőforrással, vagy csak nálad fut a szerver része...
"
Ez valóban nem ugyanaz, mert ha nálam fut akkor ahhoz nem kell net. Vagy egyáltalán nem kell, vagy csak sokkal gyengébb netkapcsolat is elég, tehát sokkal kevésbé függesz a nettől mint a streamelt változat esetén. De gondolom te előny/hátrány tekintetében pont fordítva gondoltad írni, mint a fenti.
-
válasz
Mr Bond 007 #224 üzenetére
"És a szerverek az adatközpontban, az áram, a klíma, a net? Ezek csak úgy ingyen vannak?"
Ugyanezek egyébként megvannak a konzolos világban is, de ezt te is tudod.
Ha megveszel letölthetőben egy konzolra egy ugyanilyen játékot akkor az kb. ugyanennyibe kerül.A megvett konzol árába beépített veszteségről beszéltem, az viszont nincs.
-
KD6-3.7
őstag
válasz
Mr Bond 007 #225 üzenetére
Ez ugyan olyan , mintha mondjuk PS-re digitálisan venné meg a játékot. Ott is az accountodhoz kötött. A bónusz, hogy itt Stadia-n kimarad az, hogy megvárom míg letöltődik. Egyből lehet vele játszani.
Vagy pl. Xboxon ha nincs Gold, akkor nincs multi. Itt ha nincs előfizetés, akkor nincs 4k.
Ennél rosszabb már nem hiszem, hogy lesz ez a szolgáltatás. Fejlesztik, előre halad. Jönnek az új játékok, remélhetőleg még stabilabb lesz a kapcsolat és a minőség ami már amúgy most is brutál jó, én teli szünetben végig toltam a Doom Eternalt hiba nélkül egy Androidos TV boxon PS kontrollerrel. -
Zsoxx
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #225 üzenetére
"ha vki megveszi a destiny 2 full csomagot, és bele rak 500-1000 órát az mi pénz a google-nek"
Annyi, amennyiért megvette. Onnantól nem kell előfizetés, csak ha 4K-t akarsz.
-
Ronaldohun
tag
válasz
Mr Bond 007 #216 üzenetére
Aki streaming-el játszik az minek töltené le?
Azért amiért írtam. Venni fogok egy erős gamer gépet. Ha megvettem a játékot akkor az a minimum, hogy valóban az enyém legyen. Persze, lehet azt mondani, hogy ez egy speciális stadia verzió, korlátozott lehetőségekkel, csak akkor ne adják adják már teljes áron.
ha van jó neted és beéred a kínálattal.
Ezért akarok venni normális gépet, hogy bármivel tudjak játszani. El lennék egy darabig a stadiával, de az a 150-200 cím nem annyira meggyőző, hogy hosszú távon is abban gondolkodjak. Mostanában is vettem egy rakás új játékot, ami érdekel, de pl. Stadián nincsen (persze kompromisszumokkal tudom futtatni) és nem mellesleg a játékok árán is sokat lehet spórolni, ha steames verziót vesz az ember. Mert a steames játékok 90%-át mindig meg lehet venni akciósan (nem feltétlenül közvetlen a steamről, hanem viszonteladói oldalakról) -
El Diabl0
tag
válasz
+1 mindenben egyetértek veled!
-
Zsoxx
senior tag
válasz
"Ami a hírek alapján 2 éven belül ugyanaz lesz mint bármelyik másik store -kínálat tekintetében is."
Ezt hol olvastad? A Steamen van most nagyságrendileg 40 ezer játék. Hetente többszáz új játék kellene, ha valóban ezt akarják elérni 2 év alatt.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Ja és akkor még el is felejtettem hogy a havi 3k-ban még játékok is vannak. (a sok trash között néha jó aaa címekkel)
-
válasz
Mr Bond 007 #188 üzenetére
Nálam ennél azért több, de összességében nem teszi játszhatatlanná. Egyszer volt olyan (6-8 alkalommal játszottam), hogy annyira lelassult, hogy nem volt értelme játszani, egyszer multiplayerben akkora volt a lag, hogy játszhatatlan volt, és egyszer volt olyan hogy be is zárta a játékot. Ebből az egyik szinte biztos, hogy a netszolgáltatóm számlájára írható.
-
válasz
Mr Bond 007 #175 üzenetére
"stadiaval nincs input lag, se felbontás ugrálás"
Én azért találkoztam mind a kettővel. Nem állandó jelenség persze, de elő tud fordulni.
-
El Diabl0
tag
válasz
Mr Bond 007 #166 üzenetére
Áh, értem. Marad a kontroller, az egeret nem szeretném állítgatni. Hátha majd a jövőben megoldja a Google a “gamer egér” problémát. Köszi a segítséget!
-
válasz
Mr Bond 007 #128 üzenetére
Korábban:
"Azért az ugye megvan hogy itt sokszoros a különbség, mert ez nem egy desktop rendszer."Most:
"ha streamelő felhasználónként akár csak 2% marad bent a rendszerben veszteségként," -
lappa86
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #121 üzenetére
emvy mindent leírt már neked a témában, csak nem igazán értetted meg.
-
Olympos
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #123 üzenetére
ja....ezt a linket takláltam meg, de biztam benne, hogy káprázik a szemem a 4 felestől és 3 pohár - legyen az 6-7 - ünnepi bortól, amit apoósom öntött ki...de ezek szerint nem :S
....pedig de jó lett volna nyomni ezt a játékot a anyósoméknál is.De akkor miért nem lehet szétválasztani a jétkosokat platform vagy beviteli mód szerint?
-
lappa86
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #96 üzenetére
Egészen döbbenetes látni, ahogy alapvető tudás nélkül puffogtatod a butaságokat, és bár mindegyiket szétcincálták, mégis ragaszkodsz hozzájuk, újabb butaságokat behozva. Ritkán látni ilyen Dunning-Kruger effectet, köszi, made my day.
-
saelin
veterán
válasz
Mr Bond 007 #108 üzenetére
Egy kontroller tényleg nagyon jó lenne. A 3rd party eszközök nagyon limitáltak funkcionalitásban. A Destiny 2-t én is próbáltam Stadián és nem voltam tőle elájulva... Nekem megvan ps-re. A cross save funkciót beaktiválva az összes dlc elérhető lett a Google platformján is.
A bajom az vele hogy nem nyújt sokkal többet mint a konzol változat. Én annak reményében próbáltam ki, hogy nagyobb fps számmal és állítható fov-al tudom majd játszani. Na, ebből az első talán megvan, mert 60 frame-el fut a játék, de a field of view nem állítható. Igazán érdekes, mert a Ps5 változatba már bekerült a fov csúszka, akkor ide miért nem, sőt, miért nem volt eddig benne? Nagyon figyelni kell hogy az ember mit vesz meg erre a platformra mert nem mindig hozza Pc-s, de még a konzolos szintet sem egynémely játék. A fentebb linkelt oldal szerintem mehetne az összefoglalóba is. -
MikeWazowski
veterán
válasz
Mr Bond 007 #98 üzenetére
Erről van szó, erre vártam. De jó, hogy nem vettem meg eddig csak a Cyberpunkot. Rage 2 és Doom Eternal megvéve
-
saelin
veterán
válasz
Mr Bond 007 #98 üzenetére
Akkor nem írom be hogy a karácsonyi cthulhu rpg ingyenes. Rövidke 6-7 órás anyag, de bőven megéri minden percét!
-
válasz
Mr Bond 007 #96 üzenetére
Okés, feladom.
-
válasz
Mr Bond 007 #94 üzenetére
Nem kotozkodtem. Az a bajom, hogy dobalozol olyan szavakkal, amiket szerintem nem annyira ertesz, peldaul az emulacio. Ezzel megteveszted a tobbieket -- semmifele emulaciorol nincs szo, es ahogy irtam, a virtualizacio is max. Type-1, de alapvetoen kontenerizal majd a Microsoft is, erre megvan mar a technologia.
-
válasz
Mr Bond 007 #92 üzenetére
Tudod, mi a kulonbseg az emulacio, virtualizacio es kontenerizacio kozott?
-
válasz
Mr Bond 007 #90 üzenetére
- termeszetesen nem VM-ekben futnak ezek, ne viccelj mar
- a videot azert nem neztem meg egyelore, mert hm, van kozelebbi ralatasom a Stadiara
- nem ertem, hogy mirol beszelsz akkor, amikor a RAM-ba toltott nem szukseges dolgokrol beszelsz -
válasz
Mr Bond 007 #87 üzenetére
> Nem? Tényleg?
Az MMO-k es a cloud game streaming total mas teszta, nem ertem, mi keveredik a fejedben.
-
válasz
Mr Bond 007 #87 üzenetére
Mainframe? Miféle mainframe van a cloudban?
És ahogy írtam, semmiféle emulációról nincs szó.
Van neked bármilyen mérnöki háttered, vagy csak úgy véletlenszerűen mondasz dolgokat?
-
válasz
Mr Bond 007 #85 üzenetére
> Azért az ugye megvan hogy itt sokszoros a különbség, mert ez nem egy desktop rendszer.
Nem értem, miről beszélsz, bocs. Miért sokszoros a különbség?
> Esetleg 1 játékban akár 1000 ember tolhassa egyszerre 1 pályán, és mindenki ugyanazt látja.
Ezt sem. Ennek semmi köze a cloud gaminghez.
-
válasz
Mr Bond 007 #83 üzenetére
> Úgy hogy nem sorban állásról szólnak a community topikok, se arról hogy játszhatatlanul lassúak a vm-ek?
(gef now)
Ennek semmi koze a Windowshoz. A mostanaban hasznalt Windowsos otthoni PC-k eleg komoly reszen hypervisor alatt fut a Windows ugy, hogy nem is tud rola az user, a teljesitmenyveszteseg kb. 0.5% (pont, ahogy a Linuxnal). Emulaciorol szo sincs sem Linux, sem Windows eseteben.
> Cloud szempontjából ég és föld a különbség a google javára.
Az NVidia-hoz kepest valoszinuleg igy van, a Geforce Now szerintem nem lenyegi konkurencia (az xcloud inkabb az lesz).
-
válasz
Mr Bond 007 #80 üzenetére
> Itt nem windows van emulálva, ezért van az hogy sokkal jobban skálázódik az adatközpontban.
Hogy fugg ossze a mondat elso fele a masodikkal?
> És külön megoldásaik vannak a latency minimalizálására is. (az internet szolgáltatókkal is egyeztetni szoktak, hogy a legjobb eredményt érhessék el)
Ez teljesen altalanos dolog.
Tok jo a Stadia, de a Microsoftnal sem hulyek ulnek, es cloud szempontjabol az MS nem kisebb nev.
-
saelin
veterán
válasz
Mr Bond 007 #80 üzenetére
Lefekvés előtt lesz mit nézni.
By the way. Pro-ban most van egy csomó jó játék. A Gylt-et ajánlom mindenkinek belőle. Most vittem végig és nagyon tetszett. A régi ps2-es puzzle horror játékokat idézte fel bennem.
-
bendegruz
őstag
válasz
Mr Bond 007 #50 üzenetére
Hello.
Ha pl Red Dead Redemption 2-t játszom stadian online, akkor tudok játszani más pc-s haverral?
Vagy konzolnak szamit?Vagy csak stadiassal tudok együtt jatszani?Bocs nem válasznak akartam csak rossz helyre nyomtam :)
-
aujjobba
addikt
válasz
Mr Bond 007 #58 üzenetére
Jah igaz, az elotte szolo emlitette hogy itthon szeretne beszerezni.
Nekem egyszer volt gondom egy ebay-rol vasarolt hangosan cicergo blitzwolf toltovel, de ott reklamacio utan az elado visszafizette az arat. -
aujjobba
addikt
válasz
Mr Bond 007 #56 üzenetére
A Stadia Premier (chromecast ultra + 1db kontroller) szallitassal egyutt 35-45ezer Ft koruli aron fent van jelenleg negy ajanlat is az ebay-en, Nagy-Britanniabol.
-
MikeWazowski
veterán
válasz
Mr Bond 007 #50 üzenetére
Valóban köszönöm! Szerintem is szebb lett a játék tőle.
-
saelin
veterán
válasz
Mr Bond 007 #51 üzenetére
Megerősítem hogy tényleg jobb a Cyberpunk képminősége. Stadia Pro-ban pedig van egy tök jó indie "horror" játék a Gylt személyében. Néztem hogy psre is van-e, de sajna nincs, úgyhogy szerintem itt játszom végig. Szívesen támogattam volna a fejlesztőket pedig.
-
válasz
Mr Bond 007 #47 üzenetére
Visuals modban, igen. A ping alacsony, packet loss lenyegeben nincs, 4K display, M1-es Mac, VP9, gigabites net.
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Mr Bond 007 #36 üzenetére
A Stadia teljesen külön platform, egy Linux alapú rendszeren Vulkant használ, nem pedig a dx12-es PC verzióját futtatja a játékoknak, így mindig a fejlesztőkön fog múlni hogy frissítsék a játékokat.
-
MikeWazowski
veterán
válasz
Mr Bond 007 #27 üzenetére
-
Zsoxx
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #18 üzenetére
Az 1080p-nek nincs más neve (pl FHD vagy ilyesmi)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Wuthering Waves
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OpenWRT topic
- Renault, Dacia topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest