- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Most vettem egy Dolby Vision/HDR kepes 4K tévét, amit a meglevo CCTV 4K val hasznalnek (elotte egy sima 1080p TV volt, azzal nyilvan nem volt semmi hasonlo problema)
A gondom az, hogy ha a CCTV-n Doby Vision-ra allitom a Preferalt minoseget, akkor A HDR nem valt at a megfelelo videoknal (A DV es az SDR rendben van)
Ha viszont a HDR-t allitom be, akkor a DV nem mukodik, pontosabb csak HDR (a "'rendes" HDR es az SDR szinten rendben van)
Van erre valami megoldas, vagy ez valami bug?
[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
Nem tudom, ki volt a hunyó, de tény:
A dobozból kivéve, már a telpítéskor akadozott ill nem ment a hálózatra csatlakozás, emiatt a telpítés rendre elakadt. Utána a működés is instabil volt.
Utánaolvasva, az ajánlott hálózati beállítások és ajánlások, mind rendben voltak. Persze, én elkezdtem próbálkozni és variálni a dolgokkal és egész furcsa jelenségek is voltak, pl YT lejatszik, miközben a Play Aruház kapcsolódni se tud. Azért, ilyenkor pislog az ember.
A konklúzió, hogy routerben az beüzemelése óta csak port forvard beállítás és újabb fix ip kiosztottás miatt jártam, most meg rongyosra lapozgattam.
Ez az eszköz, bizonyos dolgokra, vagy együttállásokra érzékeny, pl a rendszeridő manuálisra állitásával, újrainditás után bizonyos stream szolgáltatások nem müködnek és rendszerint az eszköz internetelérési problémákat jelez, miközben vannak dolgok, amik vígan használják a netet. Ez eléggé meg tudja zavarni a hibakeresést. Az is olvastam, hogy SSL/TSL protokoll a ludas ilyenkor.
Amúgy, sok helyütt keverik a Wifi csatlakozási problémát, a hálózati problémákkal (ugyen nem mindegy, hogy az OSImodell melyik rétegében jelentkezik a hiba - hogy szakmázzak), így nehéz az adott problémáról infót gyűjteni a neten. Pl rendszerint tanács volt, hogy vigyem közelebb a routehez. De azért az jól látszik, sokan szenvednek nagyon hasonló hálózati problémákkal a Chromecasttal kapcsolatban. Van irodalma a neten.Többet is próbáltam (név szerint most nem is tudom, mert több XX-File Explorer van a Playen). Egy tudta volna úgy, ahogy én szeretném, de nagyon lassú volt a képek megjelenítése úgy, hogy hagytam. Este megnézem célzottan a CX file Explorer-t. Köszi.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
vacs
Topikgazda
válasz M_AND_Ms #7495 üzenetére
Ugye, hogy nem a CCTV volt a hunyó.
A CX file Explorer-t próbáld meg.
(^)(>.<)(^)
-
M_AND_Ms
veterán
Közben egy kérdés.
Milyen ajánlott app van erre az eszközre, amivel a helyi hálózaton megosztott fotó/videó könyvtárat lehet nézegetni, slideshow-kat rendezni. Olyan megosztásokról van szó, ahol többnyire utazások anyagait (képek/videók) vegyesen vannak és ott pl egy könyvtáron belül szépen végig lehet lépkedni rajtuk egy slideshow keretében függetlenül attól, hogy épp fotó, vagy épp videó van a soronAki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz viperabácsi #7493 üzenetére
Ezen is gondolkodtam..
Megjegyzem, most épp kikapcsoltam a routerben az Igmp Snooping-ot, újraindította a wifi-t és jééé.. megy a Play is a Chromecast-on. Telepítettem pl a DAZN-t és az is szépen játszik.
Most akkor mi van?Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz M_AND_Ms #7491 üzenetére
Tegnap ment, ma már megint nem megy.
Illetve valami néha megy. Legtöbbet a YT. Lejátssza, böngészik, srb, miközben a Play áruház nem tud betölteni semmit se, még egy alkalmazás adatlapját se. Eközben az eszköz azt mondja, szépen csatlakoztatva vagyok az Internethez (vagyis, nem írja ki, hogy nem elérhető az Internet). A DAZN meg szinte alig megy. Mindenféle hálózati nyűgje van.
Most gyári resetet csináltam és újra raktam az egészet, mikor kész lett a YT megy, a Play áruház nem, tehát semmi sem tudok telepíteni. AZ is feltűnt, hogy a felhasználói felület némiképp megváltozott, a resethez képest, de a Rendszerfrissítés szerint naprakész : STTE.230319.008.R1Hangsúlyozom, a wifi kapcsolat végig stabil, a jel erős
Szerk: wifi lebont, újra kapcsolódik és lám.... a felület visszaállt, a reste előttire, de a Play most sem megy...
B@szom a hóra ezt az eszközt. nem hiszem el, hogy ehhez ennyit kell szenvedni[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
Fix ip címe van - ha nem az volna, akkor is ki kéne tudni menni a netre és semmi olyan szolgáltatás nem fut rajta, amihez tanácsos a fix ip. (megjegyzem, a nem fix ip kiosztásnál is általában több hétre megkapja az eszköz az ip-t). Szóval a probléma szempontjából irreleváns.
Upnp-re meg semmi szükség, az ki van kapcsolva és úgyis marad.
Azért, köszi a szándékotAki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
M_AND_Ms
veterán
Mindig is külön néven volt nálam.
Minden, ajánlott opció megfelelően van beállítva (hagy ne rakjak ide screenshootokat - kb 20szor nyálaztam át a router konfigot)
A wifi kapcsolat stabil. A router két méterre van az eszközötől. A YT képes nagy bitrátájú anyagot lejátszani és a sebességmérés eredménye is jó. Szóval, nem ezen a szinten van a probléma.De csak érdekességkép, átléptem a 2,4-esre, majd vissza az 5-ös guest-re és azóta megint megy minden.
-
-
M_AND_Ms
veterán
válasz M_AND_Ms #7486 üzenetére
Ok. Eddig bírta.
Egy órája még néztem a DAZN-t és telepítettem a Vlc-t.
Most a Dazn és a Play áruház is csak homokórázik és kiírja a rendszer, hogy nincs internet kapcsolat, miközben a YT lejátszik és a Speedtest is 142Mbps -sel tölt le.
Mindezek közben semmit sem változtattam a konfiguráción. Se a routeren, se ezen a hisztis eszközön
Mégis, hogy van ez?Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz TheSaint #7478 üzenetére
Ezeket a beállításokat csekkoltam..majndem mindegyik, alapból helyes volt. Az IGMP verziót csak az IPTV részben találtam meg, azt ott állítani kellett (bár valahol azt olvastam, hogy az a rész irreleváns)
Eredmény semmi, már a YT se megy, de hagytam a beállításokat.
Aztán volt olyan, aki azt javasolta a hálózati időszinkront állítsam manuálisra. Megtettem.
Eredmény semmi, de így hagytam.
Aztán valaki arról írt, hogy nála vendéghálózatra csatlakoztatva ment. Megcsináltam (azért engedélyeztem, hogy az intranetet elérje - vagyis pont a lényegét vettem el, de nem számít)
Eredmény SIKER!
Most megy minden és mobilról is tudok castolni, a Home-ból is elérem.Ennyit nem szenvedtem még az alap beállításokkal. Most megyek, iszom egy pálinkát!
Köszönöm, a topiklakók támogatását! Ha valaki megsúgja, hogy ténylegesen miért lett így jó, azt szívesen meghallgatom.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
M_AND_Ms
veterán
Nem bántás.
Csak mi az az extra, amit a routerben állítgatni kell - és támogatja-e annak az állíthatóságát az adott router? Ugye ez itt a kérdés. És mindez nincs előre, jól ledokumentálva, csak döbbensz, amikor a naív módon való telepítéskor már az első hálózatra kapcsolódás döcögősen, szinte alig megy: többszöri újra próbálkozás, meg hardreset, mer a telepítő varázsló is megakad, hogy nem tud továbblépni, miközben nem tudsz semi extráról, ami a routeredben másképp lenne beállítva, mint egy másik átlag ember, átlag routerében.
Ez a tipikus hibaeset, aminek okát nagyon nehéz beazonosítani. Kommunikálni és kutakodni kell - ezt csinálom épp.
Szóval, érted, ugye? Nálad, és a 4 barátnál nem azért megy hiba nélkül, mert annyival ügyesebb voltál, mint én, hanem mert egyszerűen ott nem állak úgy a dolgok, hogy az ilyen misztikus problémák jelentkezzenek. De a netet olvasgatva, nem vagyok egyedül, szívnak vele mások is (de az olyan -Google support által- adott tanácsokkal, mint, hogy indítsam újra, ellenőrizzem a jelszót, vagy vigyem messzebb a tévétől... na ezzel nem sokra megyek)
Addig eljutottam, hogy az én routeremmel -jelenleg- nem, vagy nehézkesen megy. Mint írtam már, mobil hotspottal működik.
Azért azt el kell fogadnotok, hogy nem egy "építs magadnak cast eszközt" volt a kiindulás, hanem egy kulcsra kész Chromecast eszköz beüzemelése, aminek nem szabadna több kihívást és rejtélyt hoznia, mint egy laptop, vagy egy okostévé beüzemelése. Nem hiszem, hogy üzemszerű, ha az évek óta stabilan működő, sok-sok eszközt kiszolgáló infrastruktúrát át kéne alakítani ezért. Ezt azért furcsállom, de elfogadom, nálam van valami extraordinary. Remélem, megtalálom a routerben átállítandókat és remélem, az nem az lesz, hogy kvázi le kell butítanom valamit emiattAki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
M_AND_Ms
veterán
-
sepsi0
őstag
válasz M_AND_Ms #7476 üzenetére
A bontott dolgot azért írtam, mert bennem is volt félsz, hogy valami nyűg miatt küldték vissza, de szerintem mind bemutató darab volt használat nélkül.
Nekem eddig egy sem produkált hibát. Talán kicsit érzékenyebb a wifi jel erőségre, mint pl a Fire stick. Nálam is egy hálón van a 2,4 és 5ghz, nem szolgáltatói dns szerver van beállítva. Router automatikusan választ wifi csatornát. Gyári firm van a routeren.
Ha a telefon hotspotjával működik, akkor a router/gtv között lesz valami, de erre te is rájöttél... -
M_AND_Ms
veterán
...lehet, nálam azért nem volt rajta, mert a telepítéskori többszöri megakadás miatt csináltam egy hard resetet. Utána már a távirányítót is párosítani kellett.
Amúgy, valószínűleg a telepítés problémákat is a wifi nyűglődése okozta.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
M_AND_Ms
veterán
Láthatóan nem bontott cucc volt.
Közben addig jutottam, hogy mobilról megosztott hotspottal működik.
De a saját routerrel sok a gond. Van ami megy (YT) van ami szinte alig (DAZN). Play áruház is nehézkes, de pl egy hálózati forgalomelemző-tesztelő jó kapcsolatot mutat (és a reklámjait is stabilan lejátsza)
Hosszasan Guglizva látható, hogy ez a cucc bizony érzékeny a routerre, pontosabban néhány beállításra.
Mivel, későre járt félbehagytam a vele való szórakozást (nem gondoltam volna, hogy egy piacvezető "out-of-box" eszközt 6 óra alatt se tudok normális műkdésre bírni, pedig nem ma kezdtem az ipart. Pl Számos Amlogic és egyéb boxot hákoltam már össze gyári-, ill független szoftverrel és 30 éve IT a szakmám. Láttam már néhány dolgot)Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
őstag
válasz M_AND_Ms #7473 üzenetére
Én közbeiktattam egy HDMI hosszabbítót, hogy optimálisabban lehessen elhelyezni (wifi szempontjából). Hogy telepíteni kell rá a YouTube-ot az érdekes, mert nálam gyárilag fent volt, meg a legnépszerűbb streaming app-ok is (netflix, stb.). (CC help gyári visszaállítást meg egy perces áramtalanítást javasol, de az gondolom megvolt.)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
sepsi0
őstag
válasz M_AND_Ms #7473 üzenetére
Nálam 2 hónapon belül 3db lett, mind bontott volt Alzáról.
Az elején tényeg sokáig tart beállítani, mert frissít, telepít. De utána semmi problémám nem volt velük, nekem TP-Link AX73 van itthon, nincs gond az internet eléréssel, nálam is 1.1.1.1 és 1.0.0.1 a DNS. Néha van itthon hiszti DNS miatt, olyankor nincs net.
Eddig hibát nem találtam. -
-
M_AND_Ms
veterán
Én a Goggle részéről vélem a hibát.
Most hirtelen lett net elérés a Play-ben es sikerült még egy appot,a DAZN-t feltelepíteni (amivel másfél órája kisérletezem).
Annyi történt, hogy a visszaváltottam az 5Ghz-es wifire. Nagyon vicces ez így[ Szerkesztve ]
-
winbox
senior tag
-
-
M_AND_Ms
veterán
Most vettem egy Chromecast Google Tv eszközt és csak kapkodom a fejem, hogy ez tényleg ilyen béta állapotú valami?
Telepítés kb 7-8 nekifutásra sikeredett. Állandóan félbemaradt a művelet úgy, hogy a HomeApp-on kellett volna követnem az utasításokat, de ott nem történt semmi csak homokórázás. Kihúz, bedug, hard reset, miegymás, a végén valahogy a távirányítóval tudtam befejezni. Azóta tulajdonképpen csak(!) a hálózattal szenvedek. Egy alkalmazást (Youtube) sikerült a többedik próbálkozásra telepíteni, mert amúgy szerinte nincs hálózatom (miközben az eszközöz beállítási szerint elérem a netet, a két méterte lévő Asus rt-ax56u router jelszintje kiváló). Most a YouTube szépen működik, de másik appot továbbra se tudok telepíteni vagy egy kicsit pörög, majd időtúllépés, vagy egy üzenet tájékoztat, hogy nem éri el a Play-t, vagy csak a Telepítés gomb helyett egy Mégse jelenik meg, mindenféle állapotjelző nélkül.
Van ennek a cuccnak valami ismert hisztije routerekkel kapcsolatban? Hogy van az, hogy megy a YT lejátszás, de az app telepítés nem? A wifije érzékeny esetleg a tv közelségére? (de hát nem ín találtam ki, hogy 2 cm-es legyen a Hdmi kábele)
A routeren már szórakoztam a DNS szerverekkel is hátha valahol ott a hiba de semmi.
Ez eddig marha nagy csalódás számomra.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
totopad
senior tag
1
https://mediaklikk.hu/m4/ vagy, valamilyen böngészőből próbálod lejátszani, amivel az a gond, hogy az általam találtak, mind limitált ideig voltak ingyenesek, és egy idő után, nem ment a lejátszás.
2
Ugyanezt a cimet laptopon/pc-n/mac-en nyitod meg és castolod chrome-ból, nem tudom, hogy mennyire lesz stabil és használható, de ez is egy megoldás
3
valamilyen IPTV szolgáltatón keresztül (direct one, yettel tv, itt/ott, telekom tv go, digionline, tarrmobiletv) a legtöbbnek van nativ, dedikált android tv appja, de, aminek nincs, ott telóról, mindnél megy a castolás -tv-go-nál ez időszakosan érhető el- -
millk
csendes tag
Szia, igen erre gondoltam. Pedig azt hazudják a honalpon működik.
Nézhetsz filmeket, sportközvetítéseinket és tévéműsorokat már LG és Samsung okostévéken vagy használhatod Chromcast-tal is.
Bár kitudja náluk mit jelent a használhatod kifejezés.
Az alapkérdásem az lenne egyébként hogy mi a legegyszerűbb módja az M4 sport streamelésére Android 11 alapú Google TV-n? -
vacs
Topikgazda
Szia.
Ha erre a mindig tv go appra gondolsz, akkor nem, nem lehet telepíteni Google TV-re.(^)(>.<)(^)
-
millk
csendes tag
sziasztok, nem teljesen CC téma. Google TV-n mindig tv go app jelenleg működik? Megoldható? Nem castolni szeretnék hanem tv-ről az appal streamelni.
-
azbest
félisten
Állítólag régebben több app is tudta, de sok felhasználói panasz érkezett, amiért sok tévén egy pillanatra elsötétül a kép váltáskor. Így inkább kivették, hogy ne kelljen az ügyfélszolgálatnak hadakozni a hülyékkel. Sajnos választható opcióként sem tették vissza a legtöbb szolgáltatás appjába.
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Chromecast vagy Firestick helyett melyiket érdemes megvenni mostanában? Melyikkel fogok kevesebbet szívni? Felhasználás az alábbi: youtube + plex (saját szerver), jelenleg nincs streaming előfizetés.
Esetleg valamelyik tudja az Airplay-t, tükrözést IOS eszközről?
[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz Imi1981 #7459 üzenetére
Van nekem is yt prémium már az indulástól, az appot csak az afr miatt használom. Gyári YouTube sem vált...
Nem értem miért nem írják meg úgy az appokat, hogy egy alapvető dolog nem működik. Nem akarok ezért Kodi kiegészítőket használni. Most nálam 24p-n megy alapból, stube vált, a tübbinél ha nem jó a 24p akkor kézzel váltok.
Nvidia shield nagyon érdekelt, de az új árrát nem fizetem ki, használtan meg mindig lecsúsztam róla. Apple nálam meg kizárt, nem jön be a házba, írják sokan, hogy jó, de akkor sem. Mondjuk az is csak használtan max, új ára nevetséges.
Én most jól elvagyok a Google TV-vel.
CoreELEC-es box volt a legjobb, de ott ugye határok vannak.Itthoni filmeknél a vlc is vált rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Smartube használtam régebben shield-en de már nem használom. Van youtube prémiumom és youtubeon egyáltalán nem hiányzik a freki váltás. Sőt egyenesen zavart!
Van fire stick 4k maxom és azon a netflix és amazon prime video vált frekit automatikusan és tökéletesen! Jó stick csak mokólni kell ha kell skyshowtime vagy hbo max. A másik hogy rettenetesen kevés a tárhelyre és folyton megtelik.
A chromecast with google tv 4k azért tetszett volna mert tudja rendesen a chromecast funkciót és minden streaming szolgáltatást támogat és valószínű kap frissítést is a jövőben. De ha ennyire nem az igazi akkor inkább várok ( végülis van három ilyen kütyüm). Az a baj egy kütyün belül szeretnék mindent és ez nem akar menni. Apple tv 2021 4k majdnem tökéletes de mégse. Ott nincs chromecast csak a béna airplay ami nem tetszik. Meg kodi is hiányzik de az infuse- val is már megbarátkoztam. Mindegy még várok hátha android tv -n is felkészítik az alkalmazásokat a freki váltásra. Fő tv-n Apple-TV a másik kettőn shield tv és fire tv stick 4k max van. Végülis elvagyok velük. -
sepsi0
őstag
válasz Imi1981 #7456 üzenetére
Megy az autó freki (AFR) váltás, csak éppen az appok szarok/nem tudják.
Csak két példa, Amazon és SmartTube, próbáld ki...
Ami eddig nálam járt és tudott AFR android alapon, Fire stick és GTV.Szóval tudja csak az appok szarok, de tényleg próbáld ki, pl SmartTube ingyenes...
Kodit egy ideje nem használom, nincs kiegészítő ami miatt kellene, lejátszani meg ott a VLC.
Kodi alatt a Fire stickkel is szórakozni kellett, hogy tudja az afrt. Kodi indítás előtt állítgatni kellett a stick kép beállításainál, én pl 10bit-ről 12bitre majd vissza,ezután met csak kodi alatt a freki váltás.
Persze mindenki azt vesz, amit akar. Fire stick jó enne, de régió korlátos, szarakodni kell az appokkal, Xiaomi stick gagyi, GTV eddig nekem tetszik, már vettem is 3at.
[ Szerkesztve ]
-
TheSaint
aktív tag
válasz Imi1981 #7456 üzenetére
Ezek szerint neked szélesebb a tapasztalatod
Android 12 frissítéssel valóban belekerült egy ilyen funkció, csak sajnos az appokat is hozzá kell igazítani ehhez, hogy működjön és ezzel egyenlőre a Netflix foglalkozik egyedül, de ott sem tökéletes még a végeredmény: [link]
Én már eleve 12-es droiddal kaptam a cuccot, de elmondások alapján 11-es alatt sokkal kevésbé volt látványos ez a dadogási hiba... -
Imi1981
veterán
válasz TheSaint #7455 üzenetére
Köszi! Van shield -em meg apple tv 4k 2021 -is meg mi box s-em is. A shield se vált automatikusan! Vagyis refresh rate alkalmazással váltana de az kb soha nem működik rendesen streaming alkalmazásokon. Ott is a manuális váltás a jó refresh rate alkalmazással amivel gombra rakható a funkció így valamivel kényelmesebb mint beállításokban kotorászni. A mi box s -t most adom el és annak a helyére gondoltam a chromecast with google tv 4k -t. Őszintén mivel Google saját eszköze így jónak gondoltam. És volt olyan hír, hogy android tv 12- vel lesz automatikusan frekvencia váltás de akkor úgy látszik ez még nem megy. Pedig tetszik amúgy. Nincs róla infó, hogy ezen javítanak?
Dune homatics jó cuccnak néz ki de olvasgatva ott se működik még rendesen a frekvencia váltás. Apple tv ebben nagyon jó hogy szinte mindegyik streaming alkalmazással vált frekit ( kivéve skyshowtime). Szeretem is de azért egy jó androidos lejátszót is szeretnék.
[ Szerkesztve ]
-
TheSaint
aktív tag
válasz Imi1981 #7454 üzenetére
Másnál nem tudom, hogy van, de részemről pont ezért fogok megválni ettől a kütyütől valószínűleg... Semennyire nem kezeli a tartalomnak megfelelő képkockaillesztést a kimenetre, Netflixnél látszik valami próbálkozás, de Disney-n meg kész katasztrófa a dolog. Ha előtte beállítod manuálisan (50 v 24p amik a legjobbak) akkor nem lesz (akkora...) gond, de ha fixen 60Hz-en hagyod akkor jönnek a dadogások.. A Samu gagyi tizen rendszere klasszisokkal jobb streaming lejátszások esetében.
Kezelésben, gyorsaságban nem fogsz semmilyen különbséget észrevenni egy Mi boxhoz képest, ha arról akarsz váltani akkor Nvidia Shield vagy Dune (Homatics) Box felé keresgélj, bár tény ezek magasabb árkategóriák.[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Chromecast with google tv 4k érdekelne . Kodi tud rajta automatikus frekvencia váltást ? Esetleg netflixen és többi streamint szolgáltatáson megoldható akár manuálisan ?
Sebességre egy mi box s-hez képest gyorsabb (hátha használt valaki mindkettőt ) . -
addikt
Köszi a válaszokat mindenkinek!
Végülis áramtalanítottam (magamtól is gondolhattam volna, de azt gondoltam túl egyszerű megoldás lenne ) és így már jó lett a Disney+, regisztráltunk is, bejelentkeztünk és működik is rendben.
Már csak azt akartam volna megoldani, hogy telepítettem a Button Remapper app-ot a Chromecast-ra, hogy mondjuk a táv. Netflix gombjával a Disney+ jöjjön be egyből, de egyelőre ebben az app-ban is elakadtam, hogy valami engedélyt kérne, de amiket engedélyezni tudok neki Beállításokban (Tárhely, Telefon, stb...), az nem elég neki és nem tudom mit lehetne máshol még alakítani neki.
De annyira nem is lényeg végülis, hogyha azután 5$-t tényleg el akarna kérni csak a fenti kívánalmamért, szóval elengedhető lehet ez a célom.[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
Sziasztok!
Hallottam, hogy van ez a Disney+ lehetőség, hogy új előfizetéssel 3 hónapig csak 600Ft és gondoltam itt a remek alkalom, úgyis van GCwGTV, meg is nézem a rajta lévő Disney+ app-ot.
Na most olyat csinál az app, hogy elindítom és egy semleges kék képernyőn látszólag végtelenségig csak "karikázik", mintha be akarna valami tölteni, de úgyhagytam egy 10 percet és ugyanúgy nem történt semmi.
Mit tudok ezzel én most tenni? 🙂 -
TheSaint
aktív tag
válasz seneca07 #7443 üzenetére
Sajnos GoogleTV rendszerre még nem portolta át a Tarr az alkalmazást, így hiába fut androidon amúgy teljesen jól, Chromecaston nem fog menni önállóan. Legjobb megoldás ha telón indítod az appot, kiválasztod mit néznél ha elindult az adás ott lesz a Cast ikon és pillanatok alatt át tudod küldeni a Chromecastra és már megy is a TV-n.
-
seneca07
tag
Sziasztok, az alábbiakban szeretnék segítséget kérni. Nem vagyok benne egészen biztos, hogy ide tartozik a probléma, de hátha. Adott egy Google Chromecast (4K) eszköz, amit Németországban használok, de a google fiók, amivel a Play Store-ban használom területileg Magyarországra van beállítva, azaz le tudok olyan appokat tölteni, ami csak Magyarországról elérhetö. A Tarr Mobil Tv alkalmazás minden eszközön (telefon, IOS tablet, stb.), megjelenik letölthetö opcióként, csak a Chromecast-on nem, pedig azon szeretném elsösorban használni! Amikor rákeresek a Chromecast-al a konkrét linkre, ami a Play Store-ba visz az alkalmazáshoz, 1 másodpercre megjelenik a letöltés gomb, azután eltünik. Erre az eszközre nem telepíthetö (hibaüzenettel), pedig a Tarr Kft. honlapján szerepel, mint kompatibilis eszköz. Lehet, hogy az újabb 4K-s verzióra nem telepíthetö, bár ez nem tünik logikusnak.
Elöre is köszönöm a választ.
Üdv. -
CsodaPOK
senior tag
Király, köszi szépen az infót!
-
CsodaPOK
senior tag
Sziasztok!
Nem használtam még soha Chromecast-ot, úgyhogy előre is bocsánat, ha nagy hülyeséget kérdezek.
A Play-en van egy app, DAZN a neve: [link]
Valami sportközvetítéseket lehet nézni ezen keresztül. Rokonságban olyat akarnának nézni, ami csak ezen keresztül érhető el.A kérdés pedig az, hogy egy ilyen Chromecast-ra: [link] fel lehet-e rakni közvetlen az app-ot a Play-ből mindenféle hákombákolás nélkül és lehet-e direktben a Chromecast-on futtatva használni? Nem akarnak telefont használni hozzá, tükrözgetni, stb. Gyakorlatilag olyan egyszerűséggel akarják használni, mintha csak egy n+1-edik adó lenne a kábeltv-n, amire odakapcsolnak és működik.
Ha a Chromecast ezt nem tudja, akkor esetleg tudtok ajánlani olyan "TV-s dobozkát", amivel ezt meg lehet oldani?
(A probléma egyébként onnan indul, hogy ennek az app-nak az LG TV-re szánt verziója egy ócska hulladék. Kompatibilitást tekintve leragadtak 2019-ben. De még ha támogatott évjáratú TV-n is próbálnák használni, akkor is csak akadozik, lefagy, újraindul...)
Köszi szépen a segítséget!
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Chromecast with Google TV-hez honnan tudok esetleg eredeti taviranyitot rendelni? Olyan kene, ahol magyarorszagra is lehet.
-
zsolt501
nagyúr
Logitech és Dell vezetéknélküli billentyűzettel próbáltam, mind két esetben gond nélkül kezelte a magyar karaktereket, egyedüli bluetooth módban vérzett el a dolog ott csak az angol karaktereket tudta, és nem volt állítási lehetőség.
Vezetékes billenűty is probléma mentesen kezelt.
Az bluetooth egérrel is teszteltem ott sem volt semmi gond, Logitech normál vezetéknélküli egérrel sem volt gond.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
Én teszteltem, nálam nem volt gond rendben kezelte a magyar ékezeteket is, csak bluetooth billentyűzet esetén volt gond, ott nem lehetett nyelve válltani.
Ami még lényeges, nem minden alkalmazás billentyű kompatibilis, vannak olyanok amik ragaszkodnak a távirányítóhoz.[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
addikt
Sziasztok!
Van itt olyasvalakinek tapasztalata, aki USB dongle-s vezetéknélküli billentyűzetet használ Chromecast-hoz, hogy az és a táp közé közbe van iktatva egy USB Hub és abba van dugva a dongle?
Stabil és megbízható megoldás az úgy?
Ha igen, kíváncsi lennék még a használt billentyűzet és a Hub-nak a típusára is.
Köszönöm előre is! -
RAiN91
őstag
Sziasztok,
én egy Mi Stick 4k-t használnék Chromecastra. Viszont olyan darabos a hang, hogy élvezhetetlen. Gyári beállítások visszaállítása után is. Ez mitől lehet? Telefonról (youtube) és laptopról (chrome böngésző, nem youtube tartalom) is próbáltam. -
tylerddd
veterán
Castolni szinte az összes elérhető streaminget lehet, én sokáig CC2-n toltam mindent. Az HBO-nak egyedül a felirat tördeléssel, elhelyezéssel van valami baja mostanában.
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
vacs
Topikgazda
Én évekkel korábban még Chromecast 2-vel is kitoltam a tv-re az Hbo-t.
Működik ahogy írták!(^)(>.<)(^)
-
blg
senior tag
Megy CC-vel az HBO Max, épp azt nézem (ez CC3, de gondolom akkor a többivel is megy)
-
Somatom
veterán
Sztem lesz itt olyan, aki hamarabb is tudja tesztelni.
Kütyübolond vagyok, gyűjtögető életmódot folytatok. Egy működő kütyü eladása nekem fizikai fájdalmat okoz. A Nokia 6210i -től az összes telóm megvan. Maradjunk annyiban, hogy nagyon szívesen kölcsönadom az Ultrát! Ha nem tetszik, akkor visszaadod, ha tetszik, akkor veszel magadnak egyet és utána adod vissza az enyémet. Ha beszarik, akkor úgy tekintem, mintha nálam szart volna be. Így megfelel? Gyere bitpork -hoz a talira és megkapod.[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #7420 üzenetére
Na, így már kapisgálom.
Ha letudod nekem tesztelni majd az HBO maxot, azt megköszönném. Ez lenne az egyik feltétele a készülék szükségletének. Ha működik, akkor lehet, hogy nem csak tesztelésre venném át az Ultrádat, ha már nem használod.Arolotifar Azt azért még megértettem.
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Somatom
veterán
Nem teljesen értem. Kell egy kezelő felület, de ettől még közvetlenül csatlakozik a routerhez. Én azért vettem az Ultrát, mert ahhoz a dobozban adják a Lanos tápot. Az ilyen fix eszközöknél inkább a Lan -t preferálom.
Szóval, ha a vezérlő eszközről megmondod neki, hogy mondjuk a YT -ról játszon le valamit, akkor utána a streamet közvetlenül a routeren keresztül szedi, nem a vezérlő eszközön keresztül. Amíg nem változtatsz a streamen, addig a vezérlő eszköz független a lejátszástól.
A HBO Max tudomásom szerint castolható, de ezt csak csütörtökön tudom neked kipróbálni. Ha jönnél a főfaluba, akkor oda tudnám adni neked az Ultrát tesztelésre, mert én már nem használom.[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
Kicsit jobban belevetettem magam a témába (amit vásárlás előtt kellett volna, de mindegy...).
Akkor jól értem, hogy a ti Chromecast készülékeitek (kivéve a Chromecast with Google TV) sem tud közvetlenül a házi routerhez csatlakozni, mindenképpen kell egy kezelő felület (telefon, tablet, pc)?
Másik kérdés, hogy a ti készülékeitek (akár a Chromecast with Google TV) kivetíti-e az HBO max filmjét?Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
vacs
Topikgazda
Szia.
A te kütyüdnek semmi köze a Chromecast-hez és igazából a topikhoz se.
Évekkel ezelőtt haver nagy mellénnyel vette Kínából hasonló gagyit (hiába mondtam neki, hogy ne), de természetesen nem működött megfelelően!
Kidobta és vett egy igazai Chromecast-et ...(^)(>.<)(^)
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Vettem egy ilyen változatot, nagy reményeket nem fűzve hozzá.
A telefonhoz való párosítás ment, de routerem wi-fijéhez nem sikerült csatlakoztatni. Egy művelet elkezdődött, majd "Kérjük várjon" szöveg és utána visszalép az az elejére. A router QR kódját is próbáltam scanneltetni vele, az se tetszett neki.Mi lehet a megoldás?
Másik kérdés: telefonon elindítottam az HBO maxot (előfizető vagyok), láttam is a tévén a felületet, de a film lejátszásakor fekete volt a tv, a filmet nem viszi át. Ez mitől van?
[ Szerkesztve ]
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
félisten
Kössz, ha nem jön be a VLC, akkor ránézek arra is.
#7405 Saughassy: Nekem a PLEX azt mondta, hogy telepítsek Plex szervert.
Csak felületes voltam, vagy teényleg kell hozzá?Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
vacs
Topikgazda
-
Somatom
veterán
Biztosan van ilyen. Régóta nPlayer -t használok, mert jó a hálózati támogatása. Ezeket ismeri (elvileg). Sajnos, rég frissült, lehet, hogy a Gdrive már nem megy. NAS WebDAV -ot használok, az müxik. Sztem az NFS -nek is működnie kell.
Ha nem akarod, akkor nem szkennel, tallózással is kiválaszthatod a médiát. Én is így használom, mert a NAS -on minden filmem külön mappában van.Szerk.:
Sorry, benéztem a topikot! Nem CC -n használom, hanem tabon.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sziasztok!
A Kodit nem szereti a család.
Létezik olyan lejátszó, ami SMB, vagy NFS megosztásról tud filmet lejátszani és van normális mappánkénti tallózási lehetőség?Most a VLC-vel próbálkozom, de ez scannel mindent, és ömlesztve egyben látok mindent.
Bármilyen tipp jól jönne.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest