- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Tagadják a szervergyártók, hogy túlmelegedne a GB200-as szerverdizájn
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
winbox
senior tag
válasz zsolt501 #7975 üzenetére
Köszi! Nekem sima MiniDLNA van routerre kötött HDD-n, szépen visz mindent, illetve nálam CC w Google TV HD van, nagyobb bitrátájú 1080p verziókat, pl remuxokat már nem visz HW gyorsítással, viszont olyankor visszateszem szoftveresre és SMB-ről nyitom meg, úgy megoldja. Nem a hálózat gyenge, mert az S24+-ommal 4K remuxot is tudok nézni SMB-vel mpv lejátszóval bármiféle akadás nélkül, szóval ennyit tud a Chromecast, de úgy is 1080P-s TV-n van, nem is kell többet tudnia.
-
winbox
senior tag
Természetesn egy USB-C-s hubbal, amin van ethernet, azzal is rajta lesz a helyi hálózaton a CC, ugyanúgy, mint a gyári wifivel. Viszont! Ha csak 100Mbps ethernet port van az USB HUB-on, akkor a wifin gyorsabb lesz a hálózat, ugyanis a CC 433Mbps linksebességet tud wifin. Olyat nézz amin 1000Mbps (gigabites) ethernet csatlalakozó van. Hiába van mondjuk otthon 100Mbps interneted, a helyi stream nem megy ki a netre, tehát a linksebesség a legfontosabb. Így USB HUB 100Mbps ethernettel -> CC gyári wifije 433Mbps sebességgel -> USB HUB 1000Mbps (gigabites) ethernettel. Tehát a gyári wifi mindenre is elég! Egyedül akkor lehet vele gond, ha messze vagy a routertől és nincs meg a 433Mbps linksebesség.
-
winbox
senior tag
válasz attiati #7775 üzenetére
Igen, mindent tudsz a Chromecast with Google TV-re telepíteni a play áruházból. És igen, a 4K verzió erősebb, érdemesebb azt, nekem 1080P-s tv-re megtartottam a FullHD verziót, mert ingyen adták anno a Pixel telómhoz, mikor vettem. VLC-vel a FullHD-s remuxok is simán mennek vele, szóval nekem teljesen bevált arra a tv-re.
-
winbox
senior tag
-
winbox
senior tag
-
winbox
senior tag
+1
Nálam is ugyanígy egy ASUS router a DLNA szerver, rajta lóg egy külső HDD és kész is. Sőt, egyből tud tölteni filmet, sorozatot a HDD-re, ami nincs streamingen azt így töltöm. Mivel nekem csak az 1080P-s Google TV-m van, max fullHD filmek vannak rajta, de minden megy tökéletesen, VLC visz mindent. -
-
winbox
senior tag
-
winbox
senior tag
válasz #71316224 #7330 üzenetére
mbps írt, tehát nem MB/s-re gondolt, mivel a speedtest is alapból Mb/s-ben mér. Az az 50Mbps meg simán elég mindenre, netflixen is a max 4K bitráta amit eddig láttam 18Mbps volt, de a többi streamingen sem lehet sokkal több. Persze ha egyszerre többen is vannak a hálózaton, akkor már necces lehet, de azt meg a puffer elviszi, ha átlagos használat van a többi eszközön.
-
winbox
senior tag
Lehet, én csak filmezésre használom, egyszer leszedtem így a streaming appokat és azóta meg se nyitottam, de tényleg amúgy nem gondolnak ilyenre, hogy ha egy adott országban nem működik a funkció, akkor legalább mondjuk megjelenő billentyűzettel lehessen ott keresni vagy kint legyen alapból az áruház?
[ Szerkesztve ]
-
winbox
senior tag
Sziasztok! Tegnap este a Chromecast with Google TV bedobta a Google TV új funkcióit, ki tudtam választani, hogy melyik streaming appoknál van előfizum és tök faszán jöttek onnan az ajánlások a főoldalon, illetve írta, hogy melyik film/sorozat melyik streaming appon elérhető. Megjelent az élő fül is fent. Ma reggelre azonban megint eltűnt, csak appok vannak meg a félbehagyott részeket tudom folytatni. Gondolom régió miatt nem jelent meg eddig, van aki már így használja? Esetleg én nem tudom bekapcsolni valahogy, vagy mindenképp meg kell várnom hogy ismét elérhetővé tegyék a régióban?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Árnyékos sarok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Tagadják a szervergyártók, hogy túlmelegedne a GB200-as szerverdizájn
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...