Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• M_AND_Ms

veterán

válasz vacs #7482 üzenetére

Nem bántás.

Csak mi az az extra, amit a routerben állítgatni kell - és támogatja-e annak az állíthatóságát az adott router? Ugye ez itt a kérdés. És mindez nincs előre, jól ledokumentálva, csak döbbensz, amikor a naív módon való telepítéskor már az első hálózatra kapcsolódás döcögősen, szinte alig megy: többszöri újra próbálkozás, meg hardreset, mer a telepítő varázsló is megakad, hogy nem tud továbblépni, miközben nem tudsz semi extráról, ami a routeredben másképp lenne beállítva, mint egy másik átlag ember, átlag routerében.
    Ez a tipikus hibaeset, aminek okát nagyon nehéz beazonosítani. Kommunikálni és kutakodni kell - ezt csinálom épp.
    Szóval, érted, ugye? Nálad, és a 4 barátnál nem azért megy hiba nélkül, mert annyival ügyesebb voltál, mint én, hanem mert egyszerűen ott nem állak úgy a dolgok, hogy az ilyen misztikus problémák jelentkezzenek. De a netet olvasgatva, nem vagyok egyedül, szívnak vele mások is (de az olyan -Google support által- adott tanácsokkal, mint, hogy indítsam újra, ellenőrizzem a jelszót, vagy vigyem messzebb a tévétől... na ezzel nem sokra megyek)
    Addig eljutottam, hogy az én routeremmel -jelenleg- nem, vagy nehézkesen megy. Mint írtam már, mobil hotspottal működik.
    Azért azt el kell fogadnotok, hogy nem egy "építs magadnak cast eszközt" volt a kiindulás, hanem egy kulcsra kész Chromecast eszköz beüzemelése, aminek nem szabadna több kihívást és rejtélyt hoznia, mint egy laptop, vagy egy okostévé beüzemelése. Nem hiszem, hogy üzemszerű, ha az évek óta stabilan működő, sok-sok eszközt kiszolgáló infrastruktúrát át kéne alakítani ezért. Ezt azért furcsállom, de elfogadom, nálam van valami extraordinary. Remélem, megtalálom a routerben átállítandókat és remélem, az nem az lesz, hogy kvázi le kell butítanom valamit emiatt

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

Új hozzászólás Aktív témák