- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
-
maglew
aktív tag
(rögzített hozzászólás)
Íme a megoldás ha időközben Resetelted a készüléket:
1.
Telefonodon a dátumot vissza kell állítani 1-2 héttel ezelőttire! (automatikus dátum szinkronizálást kapcsold ki a telefon beállításban)
2.
Home app törlés.3.
Chromecast készülék resetelése (hosszan fél percig kell nyomva tartani a gombot)4. telefon újraindítása
5.Home alkalmás visszatelepítése és elindítása.
Ekkor a Chrome települni fog és automatikusan el is indul rá a frissítést!
Utána a dátumot állítsd vissza a telefonon és minden oké lesz remélhetőleg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
magicbox
senior tag
válasz
UberMutant #3149 üzenetére
Gigabites routeren lenne. Persze lehet a cc csak 100-as, ezt nem néztem. Köszönöm az információkat
-
UberMutant
őstag
válasz
magicbox #3148 üzenetére
a kábel 100 megabit az 5ghz ac meg több. ha esetleg kevés lenne a sávszél, ez jusson eszedbe.
amúgy pont úgy működik, mint a többi CC (na jó, ennek a trafójába dughatsz lan kábelt).
nincs nagyon mit beállítani rajta, de azt a semmit a home alkalmazással vagy böngészőből állíthatod chrome://cast/#devices . a fw frissítések meg automatikusak, észre sem veszed. -
magicbox
senior tag
Sziasztok! Most tervezek beruházni egy Chromecast Ultra 4k-s kütyüre. Kifejezetten YouTube, HBO GO és Netflix miatt. Más nem érdekel, illetve filmekre van normális androidos mediabox-om. Csak sajnos, ugye azon max 420p az HBO GO és a Netflix. Esetleg van valamelyikőtöknek tapasztalata? Lesz valami buktató? Nálam lan-on lesz összekötve. Van ac-s wifim, csak a kábelben jobban hiszek.
Minden beállítást a Home alkalmazáson keresztül kell elvégeznem? FW frissítés hogy szokott működni, van-e egyáltalán? Bocsánat a láma kérdésekért, de ez a terület új nekem.
-
lucky750
tag
válasz
UberMutant #3133 üzenetére
Külső HDD-vel kipróbáltam. Néha bekockázódik a kép. Az mér lehet? Amúgy írtam privátban.
-
Dr.NX
addikt
Visszakeresve nem találtam ezzel foglalkozó beszélgetést, ezért bedobom:
Laptopról indítok videót CC2-re, azonban ha véget ér a videó, nem indul el a következő, ami az autoplay listben van. Szeretném, ha menne folyamatosan, mert pl. egy albumot szeretnék végighallgatni anélkül, hogy minden számot egyesével elindítsak.
Elvileg legfrissebb Chrome és CC2 firmware.
Az autoplay hiánya vajon bug vagy "feature"?
Ha playlistet indítok, ott vált automatikusan, csak hát ehhez be kell lépni meg összeállítani a számokat.Találtam egy ilyet, de nem oldotta meg.
https://productforums.google.com/forum/#!topic/chromecast/gF5b2xmizsc
Ötlet? -
DonMarco
aktív tag
Szép napot ! Chromecast támogatású böngészőt androidra tudnátok ajánlani a chromen kívűl ?
-
lucky750
tag
Sziasztok. Hogy lehetne Streamelni 4k tartalmat PC-ről TV-re? Egy LG B7-ől lenne szó. Plex-el próbáltam, de nem ment. 4k HDR tartalmat kéne. Valami ötlet?
-
castiels
addikt
Visszatérve a Digi Online-ra.
Chromecast ra kiküldve az adást, akadozik, szaggat a kép.
Gondolom hogy 24hz en szórja az adást, na már most s CC csak 50-60 at tud, a tv csak 60 at, az akadás valószínűleg ennek köszönhető..
Olyan TV-n kellene kipróbálni ami tudja a 24P-t..Át állìtani anTV-t 24P-re és úgy megnézni.
A HD.l csatornák esetén nincs gond, csak ezek a döcögések szaggatások gyors jeleneteknél idegesítőek...
-
Tomeeka28
aktív tag
válasz
castiels #3126 üzenetére
Ha közvetlen előfizető, vagy (HBO ASZF):
5.5 A Felhasználó legfeljebb öt (5) jóváhagyott eszközön használhatja és regisztrálhatja a Szolgáltatást, amelyek között lehetnek számítógépek, mobiltelefonok, táblagépek vagy egyéb jóváhagyott eszközök. A regisztrált és jóváhagyott eszközök módosításait a Felhasználó a felhasználói fiókjában tudja elvégezni. Az HBO megállapíthat szabályokat arra vonatkozólag, hogy a Felhasználó milyen gyakran módosíthatja a jóváhagyott eszközöket. A fenti szabályokra vonatkozó információkat az alábbi 11. ponttal összhangban kell közölni a Felhasználóval. Hacsak az HBO írásban másként nem rendelkezik, a Szolgáltatás egyidejűleg legfeljebb két (2) regisztrált és jóváhagyott eszközön érhető el.Bár most léptem be a fiókomba és egyszerre 7 eszközön vagyok belépve... szóvall
-
castiels
addikt
Tudja esetleg valaki a HBO GO-t egyszerre hányan lehet használni? Egyszerre is lehet 2 különböző Chromecaston is használni ugyanazzal a belépéssel egyidőben?
-
azbest
félisten
válasz
tylerddd #3124 üzenetére
Régebben tartalommal kapcsolatos bajok is voltak. Például egy film bizonyos részeinél nem volt jó minőségű változat, hanem visszaesett mindig ugyanott gyengébbre. Néha hangsávok estek ki vagy más baj történt. Volt, hogy elvesztek részek sorozatból vagy hibás lett valamelyik film valamelyik sávja, amelyek csak akkor javultak meg, amikor az újragenerálásban odaértek.
Szóval a cc és az app vagy weblaptól függetlenül a tartalom kapcsán is lehetnek néha bajok.Régebben dolgoztam más jellegű tartalomszolgáltatós rendszer egy részén és marha sok különböző alrendszerből épülnek fel az ilyen szolgáltatások. Bárhol rosszul sikerül valami, akkor különböző hibákat lehet tapasztalni. Ahol meg különböző csapatok dolgoznak különböző alrendszereken, hát becsúsznak hibák.
-
tylerddd
veterán
Néhány gondolat CC2 és HBO Go kapcsán: talán a decemberi frissítés volt azt, amióta tökéletesen működik a két készülék, minden korábban tapasztalt hiba eltűnt. Ami még érdekes, h nálam 20Mbit-es nettel (sajnos csak ilyen van nálunk, vidéken lakom faluban) nagyon sokszor volt az, h ugyebár bepixelesedett filmezés közben a Go vagy meg is állt töltögetni, főleg esténként, hétvégente, nyár folyamán, amikor jobban rászabadulnak a népek a világhálóra.
Az a kérdés merült fel bennem, h ez korábban köszönhető volt-e annak, h az HBO vagy CC oldaláról volt nem frankó valami vagy a netem lett stabilabb. Ugyanis december óta mindent úgy nézek végig, h meg sem reccen, nem pixelesedik, nem tölt. Tökéletes. Mit gondoltok?
-
663bec
tag
Röstellem leírni de az rtl most adásait a CC2-n szoktam vissza nézni a tavalyi adásokat lejátssza az idén január elejétől nem. Ipad-CC2-t használtam. A PC-en Chrome böngészőből át tudom küldeni de igen csak darabos.
Tud ebben segíteni valaki?
-
kmarci25
veterán
válasz
Tomeeka28 #3120 üzenetére
A Te döntésed.
Ha mégis Te, vagy más érdeklődne, belefogna, akkor itt a szaktopik. Olyan első hsz-szel, amihez hasonlót sem láttam még.
-
kmarci25
veterán
Ezt nem is vitatom. Nekem is LG tv van otthon, de az enyém már egy régi darab, még nem WebOS-es. Az azon lévő HBO Go app egy rakás ... Olyan béna menürendszert régen láttam. Sokkal jobb a kodi alatt futó.
Nem azt írtam, hogy bármivel gond lenne, épp ellenkezőleg. Arra reagáltam, hogy az apple és a xiaomi boxán kívül más boxon nem működik az HBO Go, mert ez ebben a formában nem igaz. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Tomeeka28 #3112 üzenetére
Az Apple TV ha már csak 1080p-ben jeleníti meg a YouTube videókat, legalább a 60 fps-t tudja, ahol elérhető? GamersNexus csatornán az összes videó olyan, ha le akarod tesztelni esetleg
Ugyanez a kérdés áll a Twitch videókra, azt meg a Twitchy-vel tudod megnézni az AppleTV-n.
-
zezoka
őstag
válasz
kmarci25 #3116 üzenetére
Nekem LG okostévén az HBO Go tv app tökéletesen működik, és nézhető (sosem volt vele gond), pedig Wlanon csatlakozik a tv.
Nappaliban levő Samsung plazmatévén (ez még nem okos) hifi hdmi-re kötött CC2-vel sem volt még sosem gond telóról indított HBO Go appról - már amikor épp volt Cast ikon az appban. -
kmarci25
veterán
válasz
Tomeeka28 #3115 üzenetére
HBO topikban, minden más megoldással elég bugosan működik TV-n. (TV appokra csak a panasz van, android TV box-ra nincs app
Azért ezt pontosítanám. Amlogic processzoros mediaboxokon működik az HBO Go. A feltétel a 9-es (egyelőre alfa állapotú) LibreElec rendszer és 18-as verziójú Kodi. Persze a megvásárolható box-ok android rendszerrel jönnek, így a LE telepítése követel egy egészen minimális utánajárást (step-by-step lírás van hozzá), és utána az HBO Go telepítéséhez is olvasgatni kell kb másfél oldalt, és begépelni pár linux parancsot. De utána hibátlanul működik az HBO Go is és a Netflix is. Oké, a hátrány, hogy jelenleg 720p.
-
Tomeeka28
aktív tag
válasz
totopad #3114 üzenetére
Sokáig hezitáltam én is mert tényleg drága... Nekem a szempot az HBO GO volt, ahogy olvasom a HBO topikban, minden más megoldással elég bugosan működik TV-n. (TV appokra csak a panasz van, android TV box-ra nincs app, CC laggol skáíg tölt, igaz nem annyira mint pl novemberben, sokat javult, de nem az igazi) Lassan egy hete van meg és egyetlen egy hibába futottam bele (egyik Kaliforgia rész kép nélkül indult el), ezt kivéve hibátlan, szerintem a képe is szebb, illetve nekem a CC kicsit laggolt.
-
Tomeeka28
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #3110 üzenetére
Hozzáteszem nekem CC1 van, a 4K-ra én is kiváncsi lennék. Miben több? Külön eszköz, a kis távirányító a TV-met is vezérli, HBO GO app hibátlan, gyors, akarás mentes. ICloud támogatás, Apple Music. Apple ökoszisztéma része. Fényévekkel gyorsabb és szebb a képe. Nincsenek hosszú kínos tötögetesek film közben és indításkor. Szóval minden patentül működik. Mondjuk nem csoda hisz egy brutális hardver van alatta.
-
Hi,
Hozzajutottam egy chromcast 2hoz. Leszedtem mobilra a home nevu alkalmazast. Viszont nem tudtam rajonni hogy tudok programokat feltenni az eszkozre. Vagy egyaltalan fellehet? Pl egy vlc playert ? Vagy csak a telefonrol inditva lehet kitenni a kepet pl. Vlc playernel? Illetve amit eszrevettem ha elnditoma telefonomon a home alkalmazast es ranyomok az atkuldes menupontra azt irja az on eszkoze nincs optimalizalva es lehet nem lesz megfelelo a kap es a hang. Egy note 8rol inditva irja ezt. Viszont olyat meg nem talalok hogy tudnam valahogy optimalizalni a telefonomat , azaz osszehanglni az eszkozzel...
Koszi.Meg annyi hogy a play storet se latom a home nevu alkalmazasnal a bongeszes menupont alatt csak par gyari appot, fotok , google music stb...
-
Tomeeka28
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #3108 üzenetére
Én most cseréltem le a CC-met, egy Apple TV4K-ra, hát kb mintha trabantból ferrariba ülnél... ég és föld, pláne ha MacBook-ot használsz. Igaz az ára is, de hosszú távra terveztem vele.
-
azbest
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #3106 üzenetére
Lényegében igen. A telefonos alkalmazás, ha támogat chromecastot (a felsoroltak elvileg igen), akkor az azonos wifi/lan hálózaton lévő chromecastnak megmondja, hogy mit játszon. És a telefon minőségi korlátai nem vonatkoznak a chromecastra, mert ő csak megmondja mit játszon. Tehát nem a telefon képét kell megosztani
szerk:
IPhone -ról is megy, ha van fenn google home, ha jól tudom.
De nézd meg a kinézett tévét is, hogy az mit tud. Lehet annak is van okos felülete és/vagy chromecast módot is tudhat. -
Alvin_ti4200
félisten
Köszi a részletes választ
Igazából van egy Galaxy S7-em, szóval, ha mindenképpen kell a telefon, az sem gond, de ha jól értem, akkor a telefonon is rajta kell, hogy legyen az összes olyan alkalmazás, amit használni szeretnék a TV-n (vagyis amit meg szeretnék jeleníteni), ergo rá kell tennem a Twitch-et, a YouTube-ot, illetve a Netflix-et is, és ezekben a mobil appokban kell aztán kiküldeni a Chromecast-ra, ugye? Nekem annyi az össz óhajom, hogy az ezeken a platformokon lévő tartalmakat tudjam 4K-ban nézni egy jó nagy TV-n
-
azbest
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #3104 üzenetére
Hát, azért nem találkoztál a menüszerkezetével, mivel a chromecastnak nincs olyan
Nem önálló eszköz, hanem kell valami, amivel utasítod, hogy mit játszon le. Az lehet telefon (google home appal) vagy számítógép chrome böngészővel. A tévé távirányítója esetleg cec segítségével tud play/pauset, de nagyon mást nem.
Elsősorban online tartalmakhoz van, olyan szolgáltatásokhoz, amire van chromecast támogatás, de képes számítógép böngésző fülét vagy némi kompromisszummal az asztalát is megosztani. Vannak alkalmazások helyi tartalom átküldésére is, de ez nem hivatalos képesség (ezért elég változó minőségű, transzkodolás kell a megbízhatóbb lejtszáshoz), internet akkor is kell hozzá.
Ha önálló eszközre lenne inkább szükséged, akkor a mi box a legolcsóbb alternatíva. Androdi TV rendszere van, chromecast módot is tud (bár lehet nem azultra, hanem a cc2 szintjén, nem tudom). Árban hasonlóak, vagyis 23 eft körül van eustockban.
Egyébként az általad felsoroltak támgoatják a chromecastot is. Ha apple infrastuktúrád van, akkor lehet picit korlátozottabb, mint win és android eszközökről.
A tévén is lehet lesz valami okos rendszer. Az is lehet, hogy épp android tv. Szóval nézd meg a tévé képességeit is.
-
Alvin_ti4200
félisten
Sziasztok!
Gondolkodom rajta, hogy az asztali gép+monitor kombót (mivel van egy MacBookom is, amin tudok dolgozni) lecserélem egy 50/55/60 collos TV+"médiabox" kombóra és szóba került a Chromecast Ultra is, amit itthon ahogy látom, dupla annyiért árulnak, mint bárhol máshol a világon...az alábbi szolgáltatásokat szeretném rajta használni és kifejezetten fontos, hogy amennyiben van elérhető 4K-s stream/tartalom, azokat 4K-ban is jelenítse meg, ráadásul hiba nélkül: YouTube, Twitch, illetve idővel talán a Netflix. Erre alkalmas ez a cucc? Nem találtam sehol képet vagy videót a menürendszeréről, elképzelhető, hogy telefon nélkül nem is lehet használni?
Köszi a segítséget
-
BonFire
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Eredeti játékok OFF topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Opel topik
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Napelem
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- Shanling m1 plus
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- harman/kardon harman kardon Onyx Studio 9 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- Black & Decker töltőt keresek
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest