Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alexios
veterán
válasz topikk #51379 üzenetére
A hídnál lehet állítani, intonálni, hogy egyezzen az oktáv, youtubeon biztos találsz videót róla.
Én ha nincs panasz egyelőre nem bántanám a beállítást, de persze el lehet vinni valahova.
Hát, vannak ear training appok amit talán lehet gyakorolni, hangköz felismerés, ilyesmi, az hasznos, bár kezdésnél úgyis a mechanikus dolgok lesznek a nehezek, lefogni egy akkordot, váltani köztük, ilyesmi, azt meg csak gyakorlással lehet fejleszteni -
arnyekxxx
veterán
válasz topikk #51379 üzenetére
a húrlábnál a csavarokkal tudod állítani az oktávot, ha rövidíted a húr hosszát akkor egyre magasabb lesz az oktáv (ez kell neked most) ha hosszabb lesz a húr akkor mélyebb. Lazítasz az állítandó húron, kicsit tekersz a csavaron, visszahangolod, ellenőrzöd. Ezt addig ismételgeted amig jó nem lesz.
-
DrDoktor
senior tag
válasz topikk #51393 üzenetére
NEM! Rosszul emlékszel én foftos(Vagy fof) epit írtam nem azt ,hogy szar hangszer!!!!!
Aki régi motoros tudja ,hogy az epik kevés kivétellel amikor custom neves modell készül akkor általában alsó középkategóriás hangszerek voltak jó ár/érték aránnyal
Erre volt a reakció ,hogy egy foftos epi 400 ért vicc és túlárazott.Szóval nem a gitár hanem az árazás volt a gond. Ha egy Vintage v100 lett volna az alany és az 300 kiló arra is ez a reakció jött volna.
Remélem megérted. Eszembe nem jutott az epiket SZARNAK minősíteni mint hangszereket!MEgpróbálok legközelebb finomabban fogalmazni ne legyen félreérthető
Jó muzsikálást az új hangszerhez sírjon az mahagóni![ Szerkesztve ]
A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
DrDoktor
senior tag
válasz topikk #51411 üzenetére
Túltolod teljesen egyértelmű volt ,hogy nem a gitárt hanem az árazást fikáztam.
Végig arról volt szó annyiért még a mai árakon sem szabad megvenni használtan sokszor Studio van amik néha a standerdeket is verik ha szerencséd van kifogsz egy faszát.
a 300.000huf is beteg még.
A te 270-ed már elfogadható bár én annyiért sem piszkálnám bottal se.
Amit meg ma is tartok egy csoffadt" epiért 400.000 egy vicc.Ha gibson a hangszedő ha nem.
Sajnálom ha félreérthető voltam(szerintem nem)de megkövetlek .[ Szerkesztve ]
A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
cucka
addikt
-
arnyekxxx
veterán
válasz topikk #51471 üzenetére
Szerintem azért szól szarul (ha a jelszintektől eltekintünk ) mert egy komplett modellezett erősítő és hangfalszimulációt (ami a fülesbe hifi megszólaláshoz van beállítva) küldesz be egy csöves gitárerősítőbe aminek a végén van egy gitárhangszóró. Gyakorlatilag duplán van a végére módosítva a jel
-
consono
nagyúr
válasz topikk #51471 üzenetére
Annyit megpróbálhatsz, hogy az FX return-be dugod be a Fender cuccot, akkor legalább az előfokot me kerülöm, de hogy hogyan fog szólni...
Ja, meg még egy ötlet : az 1W-os állásban próbálkozz, mintha az lenne a tisztább állás.Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
doc
nagyúr
válasz topikk #51486 üzenetére
Nem foldelesi problemad van? En csinaltam a Squierhez "foldkabelt" egy regi RCA kabelbol, ket pici krokodilcsipesszel, egyiket a gitar femreszehez (tobbnyire a bridge-hez) csiptettem, a masikat a hosszabbitoban a foldeleshez, remekul mukodott, bar nem olyan kifinomult mint egy noise gate
Probald ki hogy nem a hurokhoz ersz hozza, hanem mas fem reszhez, pl a bridge-hez. Ha attol elmulik a zugas, akkor foldeles lesz a gond.[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz topikk #51587 üzenetére
En pont ilyesmit kerdeztem meg par honapja. Azota arra jutottam hogy attol fuggoen hasznalom a ket kulonbozo A-dur fogast hogy milyen akkordrol valtok ra. D-A vagy E-A valtasnal inkabb az 'anchor fingeres' megoldast hasznalom, amugy inkabb a megszokottabb 123 ujjas verziot.
Hatranyod nem lesz belole, de erdemes kiserletezgetni hogy mikor melyik a kenyelmesebb/gyorsabb/hasznosabb -
FockeWulf
tag
válasz topikk #52186 üzenetére
Jó hangszer azért előfordul az alsó kategóriákban is, sőt.... Ha valaki azt gondolja hogy a drága gitár, pusztán csak azért mert drága volt, majd jobban ösztönzi, motiválja a gyakorlásra az téved. Néhány napig, hétig talán igen, de hosszútávon nem. Legyen pontos, jól játszható és tetszen a tulajdonosának, ehhez nem feltétlen párosul az hogy drága legyen. Ilyen gitárokat bőven találni az olcsóbb kategóriákban is. Én se igazán értem hogy mi értelme van kezdőként egy rakás drága cuccot összevásárolgatni, kezdve a hiperszuper multiktól, erősítőkön át a gitárokig. Kicsit olyan mintha vennél egy ferrarit de nem tudnál vezetni, aztán üldögélnél benne a garázsba....néha persze hallgatnál a rádión valami jó nótát...meg feltennéd a visszapillantóra a fenyőalakú illatosítót, de kb ennyi. Aztán szenved a nebuló az effektekkel, késik a laptopon a hang, szenved a hangkártyával, keresgeti a szimulációkat, nem találja a hangzást stb stb...mondjuk igaz ugyan hogy egyetlenegy egyszerűbb dalt se tud eljátszani, no de sebaj, azért szóljon már az e-moll/a-moll váltás gyakorolgatása egy JCM 800ason...vagy legalább egy olyan szimuláción. Nekem kicsit ilyen rúdelé-szaladás ez, amivel nincs bajom, mindenki azt vesz meg annyit amit akar, csak értelme nincs szerintem. Ha zenélni szeretnél fogj egy hangszert és nyomasd, ne vessz el a részletekbe. A gitárok és cuccok vásárolgatása helyett érdemesebb az elején az energiát a gyakorlásba fektetni.
-
DrDoktor
senior tag
válasz topikk #52186 üzenetére
Absztrakt feltételezés. A drága nem biztos ,hogy jobb.Pláne kezdőként amikor még azt se tudod hosszú távon melyik forma ,nyakvastagság hangszedő, kombináció stb a megfelelő neked nem beszélve a milyen zenét fogsz játszani kérdés-t.
-
emiki6
veterán
válasz topikk #52908 üzenetére
Abból készültek régen a filmtekercsek, tűzveszéjesek is voltak.
Egyetemen a szerves kémia tanár nitrált papírpoharat, papírtányért, meggyújtva azok is lobbanásszerű gyorsasággal égtek el.
Egy vastag tömör lap mondjuk nem tűzveszélyes, mert relatív kicsi a felülete, csak érdekességképp írtam."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz topikk #53815 üzenetére
Igen, az egyik online leckében, amiben az improról volt szó, a tanár mondta is, hogy dúdolni kell az improt magadban mindig, a lefogott hangokkal együtt. Állítólag az sokat segít az imrovizációs készségnél meg a végeredményben is.
De hát oda el kell jutni, egyelőre örülök, hogy egyáltalán itt tartok. :-D
W | W | H | W | W | W | H
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
addikt
válasz topikk #53815 üzenetére
Ehhez csak annyit, hogy én pont fordítva működöm. Ami dallam megy a fejemben azt nem tudom eljátszani, miközben imprózom nem tudom azt dúdolni amit játszok. Cserébe amit játszom az tetszik és megy is egy bizonyos szinten.
Re: negyedekre hangolt gitár téma
Lehet úgy negyed mint ahogy a hídon van ahernyó
csavar.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Goose-T
veterán
válasz topikk #54165 üzenetére
Tegyél alá valami szivacsot vagy rongyot. Van pénzért vehető cucc is, bár ezt elvileg a nyakon kell használni, ha nem akarod, hogy például szólózásnál az üres húrok kicsengjenek.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Goose-T
veterán
válasz topikk #55098 üzenetére
Lehet, hogy túl magas az action, vagy csak szimplán szar a húr. Milyen húrkészlet van rajta? Mennyi idős, milyen márkájú és típusú? Vastagsága?
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
cucka
addikt
Ez nem strat probléma, egyszerűen állítanod kell az intonáción.
A hídon vannak csavarok, amivel a babákat tudod előre-hátra mozgatni, lényegében ezzel finomhangolod a húr pontos hosszát.
A te esetedben a húr túl rövid, szóval állítsd a babát kicsit közelebb a gitár seggéhez.Mielőtt ezt állítanád, lazítsd le a húrt.
edit: intonáció állítása előtt azért legyél benne biztos, hogy a nyak görbület és a húrmagasság jól van beállítva. Ha ezek nem jók, előbb ezzel kezdd.
Ja és ha cipőfűző vastagságú húrt akarsz használni drop zs hangoláshoz, előfordulhat, hogy nem tudod elég hátra állítani a babákat ahhoz, hogy kiadja az intonációt. Ha megnézel egy direkt mély hangolásra tervezett gitárt, ott figyelembe veszik ezt is, amikor a hidat megtervezik.
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz topikk #55102 üzenetére
Annak pedig jónak kéne lennie. Előtte milyen húrkészlet volt rajta? Gyárilag ezeken 9-42-es van általában, a nyakpálca feszességét utánaállítottad, hogy ne húzza el a nyakat a vastagabb húr?
-
X2N
őstag
válasz topikk #55108 üzenetére
"If you prefer a bridge flush to the body, adjust spring tension to equal string tension, while the bridge rests on the body"
Tök jó h belinkelted a hivatalos szöveget így kiderült h mégis igazam van, Hagyhatsz egyébként egy kis rést, hogy ne érjen a testhez, de alapvetően ez a tremoló nem floyd rose hogy feszíteni is lehessen a húrokat, ezért a legtöbben közel párhuzamosan szokták beállítani a tremoló húrlábat hogy a hangolást jobban tartsa. Ahogy előttem is írták az intonációt kell állítani hogy a 12-edik bundnál az oktáv pontos legyen, de ezt csak az után állítod be miután a tremolót beállítottad.[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
válasz topikk #55102 üzenetére
Ah oké, elkerülte a figylemem.
A húrmagasságot lejjebb állítanám. Ha a 12. bundnál az üveghang rendben van, de a lefogott hang túl magas, akkor ez lesz a probléma.
Ha nem, akkor a tremoló szöge a gond - túlságosan lebeg, ezért nem tudod beállítani elég hosszúra a húrt intonációval.
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz topikk #55105 üzenetére
Ha ennyire magas a tremolo, akkor persze hogy kozelebb kerul a baba (igy a hur hid feloli erintkezesi pontja) a nuthoz. Ha lejjebb allitod a tremolot, sokkal hatrebb kerul a baba is es valoszinuleg jo lesz az intonacio.
Nem lehet hogy korabban 9-es hurok voltak rajta, es a 10-es tul erosen huzza? (ez konnyen beallithato pl a tremolo rugok feszitesevel) -
consono
nagyúr
válasz topikk #55105 üzenetére
Az én mexikóimon is kb ennyire, vagy még jobban be kell tekerni a csavart, hogy jó legyen az intonáció. Ja az enyém is lebeg, de nem ennyire, mint a tiéd.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Nem jo az intonaciod. A hidon a babakkal tudod allitani, de elotte allitsd be a nyakat es a hurmagassagot.
Ha megvan, hogy a hurt nyujtani vagy roviditeni szeretned, a beallitas elott mindig lazitad meg a hurt. Lazit, allit, behangol, csekkol. Ha nem jo, lazit, allit, behangol, csekkol. Addig, amig jo nem lesz.
UPDATE: Leesett, hogy nem az intonacio allitas a problema forrasa, az megy.
[ Szerkesztve ]
W | W | H | W | W | W | H
-
BluEyes
őstag
válasz topikk #55557 üzenetére
Jogos a megfigyelés, ennek a nótának a címében van a blues, meg a dob alap egy triolás tüfff-tü-tüff-tü... amit bluesnak gondol a nagyérdemű oszt ezzel vége is a rokonságnak. A dal Géza dúrban van, G A H C D E F# G.
Az akkordok G (I.dúr) , Em (VI.moll) C (IV.dúr) D (V. dúr). Tábortűz-akkordok
A C időnként C7 az ének dallam miatt, és a D a verze végén D7 mikor a refrénre (Gdúr) megy.
Van még benne (az elején pl.) D# dúr, de az csak töltelék a kromatika miatt, D-D#-Em.
Ami érdekes viszont, az a refrénben az F dúr akkord. A G dúr skálában F# hang van, tehát az Fdúr eléggé vadkacsa itt. Ezt úgy hívják, hogy hangnem-kitérés. Ide egy IV. fok jönne, ez G dúrban a C, ha itt Cdúr-t játszol. akkor is rendben lesz a nóta, viszont ide a C dúr IV. fokát találták ki, ami ugye az F dúr. Tehát egy fél sor erejéig elmászik C dúrba, de utána megy is vissza G-be, a sorvégi V. fok már megint a Gdúr V. foka, azaz a D. Kábé ennyi. Ha nem érted elsőre, az teljesen normális, olvasd el újra
ÜdvAzért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
FockeWulf
tag
válasz topikk #55557 üzenetére
A blues-os lüktetést (és a dal szépségét) a kromatikus 3 lépéses séták adják, ami végég le-fel szaladgál a dalba. Az eredeti, Edda-verzióban nem teljes akkordokat használ a gitáros, hanem kvinteket (E, D, C, G, F). Ha megfüleled már eleve a dalra végig jellemző kromatikus sétával kezd: D-Disz-E, aztán folytatja B-H-C, majd F-Fisz-G stb. Van benne fordított séta is mikor nem lentről sétál felfelé, hanem fentről le (a versek alatt) D-kvintre: E-Disz-D, vagy a refrénbe G, Fisz-E. A dal nem G-dúrban van, hanem G mixolídban (ezért az F a refrénekben), ezt a szóló is jól kirajzolja. Amit a kolléga írt előttem az esetleg akkor jó ha sima akusztikuson, tábortüzi akkordokkal szeretnéd elsikálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest