Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
Sajnos én nem tudok új gitárral vagánykodni csak ezzel de azért nem rossz karácsonyi ajándék
-
perempe
veterán
---
-
perempe
veterán
Véletlenül megtaláltam Tom Petty Running Down A Dream számát, ami szerintem nagyon a C-dúr megjelenésére van kihegyezve. Tévednék?
-
cucka
addikt
válasz
Vegyigyümi #50187 üzenetére
7-8 húros gitárnál a plusz húrok a mélyek. A hangköz ugyanaz, szóval a mély E alá jön egy H, és alá egy még mélyebb Fisz.
5 húros basszusból van "sima" ahol az extra húr egy mély H.
Van "piccolo bass", ahol egy magas C-t adnak hozzá, akkor hasznos, ha szólózni akarsz.
6 húros basszusra pedig mindkettőt. -
NeoPampalini
senior tag
válasz
"az 5 húros basszernél, magas vagy a mély húr a plusz"
Ízlés/funkció kérdése. BEADG vagy EADGC.
(4 húrosnál sem magától értetődő a standard EADG, mert akadnak, akik BEAD használják, tkp. "5 húros, csak G nélkül".
)
-
Alexios
veterán
válasz
-
Nunder
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del #50183 üzenetére
A "forma nem jön be" dolgot nem értem, hót ugyanolyan mint a Tremonti... Annyi hogy ez a natúr szín miatt jobban kiadja az alakot és szembetűnőbb szerintem.
Amúgy hangszercentrum.hu volt a forrás.
-
Vegyigyümi
tag
Segítsetek kicsit. A 7-8 húros gitár illetve az 5 húros basszernél, magas vagy a mély húr a plusz? Vagy mondjuk mi az alap hangolás egy 7 húrosnál?
-
Goose-T
veterán
válasz
bigrob #50185 üzenetére
Ezzel én is így vagyok, basszusnál nekem tökmindegy, hogy 4 vagy 5 húros. Gitárnál meg leginkább zavar a hetedik húr, meg valahogy nem tudom kihasználni, nem jönnek az ötletek, hogy mit játsszak rajta. Ezért is adtam el mindegyiket. Talán túlzottan a hagyományos metálzenén szocializálódtam.
-
DrDoktor
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #50183 üzenetére
annyira érdekes ez a 7 húros gitár 5 húros basszus kérdés.(Nem neked akart válasz lenni bocs)
Nekem akármit adhatnak kb 3 perc után működik
Bőgősünk meg 30 év basszerozás után is képtelen az 5 húros basszust megszokni .UI
gitárokat már látunk a topikba de jöhetnek cucc fotók/videók is ha nem gond.Kiváncsi vagyok hogyan alkottok mind vesztek fel min játszotok/gyakoroltok.
Vasárnap majd tolok egy kis videót a setupomról. -
FockeWulf
tag
válasz
Nunder #50180 üzenetére
Gratula! Nem a világom ez a testforma, de egy új gitár mindig öröm
Sajna én hat húron is elveszek, nem hogy hét.....
Azon gondolkodom hogy feltalálok egy 12 húros gitárt, aminek minden húrja egy-egy zenei hangra lesz behangolva kromatikusan, sorba szépen. És épp amilyen hangnembe toljuk, adott húron egy ujjal nyomatom....lehet hogy van is ilyen... -
Nunder
őstag
válasz
DrDoktor #50178 üzenetére
Ezzel még több féle zenét lehet szeretni, mert egyel több húrja van
Amúgy igen, én is tipródtam, hogy egy normális 6 húros vagy egy 7, de győzött a modern metál szeretete, nomeg megszokás kérdése, hogy 6 vagy 7 húrosként kezeled. Vagy nem, majd kiderül.Splittelhető mindkét pickup
-
DrDoktor
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Tegnap voltam a megújult Gitárcentrumban. Nagyon klassz lett az új üzlet. Végre tágas, a gitárok márkánként szekciókban lógnak a falon. Jó nagy rész van külön az akusztikusoknak is.
Van most már FGN is, azt mondták, hogy a jövőben igyekeznek újabb márkákat is behozni, pl. Charvel, Gretsch stb.
Aki Budapesten él, vagy erre jár, érdemes benézni hozzájuk.
-
-
Goose-T
veterán
Van egy kis pittyputty az Ibanez S521-gyel:
Még jó, hogy kiszedtem a pickupokat belőle, különben nem vettem volna észre. Szerencsére van egy barátom, akinek szoktam sokszor gitárelektronikát szerelgetni, cserébe ő ért a fához, elviszem hozzá, ingyen megragasztja jól.
Más: most, hogy már szabadságon vagyok ebben az évben, végre eljutottam oda, hogy törődjek egy kicsit a Sterling JP60-nal. Fret Eraserrel kifényesítettem a bundokat, megtakarítottam és beolajoztam a fogólapot, kapott új húrokat és be is állítottam. Hát ez a gitár nagyon közel van a tökéleteshez. Ha ez ennyire jó, milyen lehet az igazi Music Man JP6?
-
benvolio
őstag
Tudtok elektroakusztikus gitárhoz jóféle 10-es húrkészletet ajánlani ami legkevésbé vágja az ujjakat. Én a daddario ez900 vagy ej15-öst néztem ki. Vagy esetleg más típus vagy más márkába van ami jobb lehet?
Üdv! -
Goose-T
veterán
válasz
consono #50167 üzenetére
Szerintem elég jó, nem vettem észre, hogy hamar elhalnának rajta a hangok. Nagyon rezonál a test, amikor a hasamhoz ér és megpengetem, akkor a beleimben is érzem a rezonanciát.
Amúgy a testbe csavarozható pickupból így csináltam keretbe csavarozhatót:
Tesóm adott valami kétkomponensű epoxi alapú folyékony fém ragasztót, azzal csináltam. Megfogta, mint az állat. Autóiparban dolgozik, a melóhelyéről van, szóval nem valami kommersz cucc.
Az van a képen pickupokra rakva a dupla fecskendőben.
-
consono
nagyúr
válasz
Goose-T #50164 üzenetére
A sustainje milyen? Egyik kollégámnak volt S520-asa ugyan ebben a színben, vagy 7-8 éve, annak az az egy volt a gyenge pontja. Imádtam játszani rajta, kényelmes baromira a test is meg a nyak is, de a Cort KX5FR majdnem kétszer annyi ideig kitartott egy hangot... Mondjuk ott az Ibanez is Floydos volt.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #50161 üzenetére
-
Goose-T
veterán
Bekopogtatott ma egy dögös vörös egy csereügylet keretében.
A HB ST-20-amat cseréltem le némi ráfizetéssel erre az Ibanez S521-BBS-re. 2016-os gyártmány, így még rózsafa a fogólapja és mahagóni a teste. A gyári pickupjai ennek is ezek a Quantumnak nevezett cérnahangú kis vackok (semmi köze a régi Ibanez Quantum pickupokhoz), szerencsére a Sterling JP60-hoz adták a gyári pickupjait is, azokat pattintom hamarosan bele. Csak még szerezni kell hozzájuk M3-as csavaranyát, mert a Sterlingben a testhez voltak csavarozva, nincs a pickupok fülében menet, ki vannak tágítva a lyukak.
Úgyis elfogytak a piros gitárjaim éppen, megérkezett az utánpótlás.
-
fattyu
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #50153 üzenetére
igazad van. tessék egy csoki
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
espista #50152 üzenetére
Szerintem tök mindegy, hogy mennyi a Thomann szerint, vagy Megyó szerint, vagy Mari néni szerint, ha a valóságban nem annyi.
A 25,5"-höz képest konkrétan 2 centivel rövidebb a 24,8"-as. Tehát, amikor azt írtam, hogy rövidebb a menzúrája, és te azt írtad, hogy "nem", akkor én írtam a helyes infót, te pedig a rosszat. És az pedig mindegy, hogy hol olvastad. Attól még rossz az info.
-
espista
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #50147 üzenetére
A 25.5" az kb 648 mm. A PRS 642 a Thomann szerint. Az nálam csak 5-6 mm, de mindegy.
-
benvolio
őstag
Teknőshátú elektroakusztikus gitárja van vagy volt itt valakinek, mi a vélemény róla?
-
FockeWulf
tag
válasz
benvolio #50149 üzenetére
Talán kicsit cincogósabb, halványabb ha 50es a felső E...de....ezt szerintem csak már az hallja ki aki vájtfülű, vagy nagyon profi, az én botfülemnek nem tűnik fel különbség. Most az 50es szett van az akusztikusomon. Érzetre sem érzek nagyon különbséget a 47 és az 50 közt.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #50147 üzenetére
Ezért kell basszusgitárt is venned, az gyorsan kiszélesíti az izommemóriád spektrumát.
Én már észre sem veszem a menzúrák közti különbséget.
-
espista
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #50142 üzenetére
Csak a Thomann honlapján néztem, amit linkeltél. Ott 642 mm-t írnak. Ami a 648 mm-hez képest számomra nem jelentős különbség. Nálam az még a normál (25.5") kategória. A 000 pl a 24.9"-csel a következő lépés lefelé.
-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del #50142 üzenetére
https://prsguitars.com/acoustics/se_p20_2021
Scale Length: 24.72”
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
espista #50141 üzenetére
Biztos a gyártó tudja rosszul akkor.
Csak benézted, ha a "Nem"-ből hirtelen "nem sokkal" lett.
-
espista
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #50140 üzenetére
Nem sokkal. 0.1"
-
FockeWulf
tag
válasz
espista #50137 üzenetére
Gyárilag 11-es avagy 12-es húrokkal szerelik a normál menzúrás akusztikusokat, hogy miért arra még nem jöttem rá, tény h a 11-es készlettel döhébb hangja van....de....azért gyepálja az ujjhegyeket rendesen cserébe
Én fémhúros akusztikuson a kompromisszumot a 10-es készletbe találtam meg legjobban, ezzel nyújtani már kényelmesen tudok, meg is szólal még...persze kicsit vérszegényebben mint pl a 11-es készlettel. A 12-es hajókötél, kb csak akkordozás-sikamikára való, de tény hogy attól már zeng a doboz mint állat.
Akusztikussal csak itthon, szobába szoktam tolni, ahhoz meg nekem elég a 10-es, az húrlábat is ahhoz állítgattam, reszelgettem be. -
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del #50135 üzenetére
Azt elhiszem, erdemes rendesen beallitani a hurmagassagot (ha lehet).
Az en Ibanezemen 11-esek vannak, es az f-dur azert kihivas (mikozben a 10-es hurral szerelt Schecteren sima liba), bar az ujjaim nem fajnak. Mondjuk en ezen kezdtem ujra-tanulni, csak par hettel kesobb lett elektromos, szoval addigra megedzodtemNyujtani ne 12-essel akarj szerintem
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del #50132 üzenetére
nem tul kemenyek a 12-es hurok?
-
DrDoktor
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #50132 üzenetére
KIrály.Ha ez kényelmes már nyert ügyed van.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
DrDoktor
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #50126 üzenetére
Miért mennyiért vetted és hol?
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del #50118 üzenetére
Szép, jó akkordozást rajta
Azt viszont nem tudtam, hogy a PRS SE-t is a Cort gyártja! (Legalább is nekem ez jött le a fej hátuljáról)
-
bigrob
őstag
válasz
Nem szeretem az akusztikusokat, de ez szép!
Gratula! -
DrDoktor
senior tag
válasz
Szép de hangja alapján amit hallottam pont a felét éri meg.
Mindegy madaras
Hatalmsa örömöd leled benne. -
doc
nagyúr
válasz
Csinoska, szepek a madarak
Bar nekem ez a pici babapiskota meg mindig nem bejovos, NEKEM ha akusztikus akkor dread.
Egy hangmintat, valami jo kis akkordozosat majd felrakhatnal, kivancsi vagyok hogy szol -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #50109 üzenetére
Konyhapolc?
-
válasz
Egy digitális zongora?
-
Goose-T
veterán
válasz
Két gitár?
-
bigrob
őstag
válasz
Túl vastag, akusztik?
-
Alexios
veterán
válasz
Gyanúsan gitár méretűnek tűnik
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Nyilas Misi pakkot kapott. Vajon mi lehet benne?
-
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #50085 üzenetére
"Nos, metál ide vagy oda, nekem a bridge pickup hangja nem tetszik. Olyan "lefojtott", tompa, nem tónusos hangja van, akármit játszom, azon nem szól szépen. A nyaki pickupnak sokkal szebb a hangja."
A végén kiderül, hogy te igazából a bluest szereted.
A metál (pár szólótól eltekintve) bridge pickup. A nagyonmetálgitáron nincs is más csak egy híd pickup meg egy hangerőgomb
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest