- ZIDOO médialejátszók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Apple MacBook
- iPad topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ellenben én ilyet, mint ezen a Bentonon van még nem láttam, mi az az inbuszos csavar? Lehet valahogy állítani az intonációt, de csak a g-h húrokon? Vagy az valami tök más dolog? Miért aszimmetrikus?
re: Carlos Padre
Valami laminálást nem tudsz rádobni? Venni a faanyagosnál valami pvctneeem, hanem valami vékony falemezt és rálaminálni?
-
válasz
Goose-T #41093 üzenetére
Érdekes az a híd megoldás.
Egy az egyben PRS, ha akarná se tudná letagadni
Azért az már jelent valamit hogy már ők is bekerültek az utánzatok közé.re: consono
A nyak lekerekítéséből gondoltam csak, hogy Mex. A hangoló kulcsok árulkodnak a 60's series-ről. Amúgy fingom nincs milyen sorozataik voltak Fendernek az évek folyamán. Nagyon szép kis gityó!
Más. Nekem a CBS féle három csavaros nyak rögzítés az egyik legundorítóbb vonal, idén (vagy tavaly?) hoztak egy szériát ami tökre jó, de az egészet elrontották a három csavarral (biztos van akinek tetszik, szal tökre oké, csak nekem nem). Ellenben szeretem az abból az időből való nagy fejet.re: espista
Mi a baj a lemezzel?
Mondjuk azt nem értem miért nem süllyesztik ezeket. Nyilván ezeknél az olcsó gyityóknál érthető, de pl magasabb árfekvésűeknél nem értem. Meg ennek ragasztott nyaknak "kellene" lennie amúgy is. -
Goose-T
veterán
-
válasz
consono #41088 üzenetére
Még az is lehet, hogy a Cort-tal tesók, a PRS is az egyik Cort gyárban készült.
Nekem a flojd rózsi sok volna, amúgy bejön a szuper sztrat Cort is. A zebrára kaptam rá mostanság és baromi szerencsémre egy ilyen jött szembe.
A Strat az Mex?re: Eastman
US13018265, 2013
Miért?re: Carlos Padre
Köszi! -
Eastman
addikt
Komoly stúdió.
-
-
Carlos Padre
veterán
Egy kis elmélet:
Bridging the Gap Between Different Types of Bridges -
válasz
Carlos Padre #41077 üzenetére
Szerintem nem láttad az én hsz-emet.
-
Eastman
addikt
válasz
Carlos Padre #41077 üzenetére
Hidd el, hogy nem értem félre.
-
válasz
Eastman #41073 üzenetére
Azt hittem te csak felcsapod a szakálladat és már védve is vagy
Legyen Gitáros Topicgazda, vagy ne legyen?
Nekem mindegy, nem vagyok se ellene se vele, csak láttam hogy van ilyen más totyikokban is, de nem tudom mennyi előnye lenne belőle az embernek. Volt itt egy két csetepaté nemrég, bár lehet azok úgyis maradnának. Nehéz meghúzni a határokat hit kérdésben és a tények között, ezekből szoktak előjönni általában a viták. Kínai ellen a rohadt drága motyók és társai viták.Talán egy ilyen összefoglalót kezdőknek odarittyenteni, meg hogy kérdezz bátran. De ez is olyan én aszondom x a többiek meg azt hogy y, szóval ez is nehéz, de lehet valamit összehozhatunk. Én a blues szaromból indulok ki, viszont a többség meg a metál szarjából indul ki. Pl a nagy többség itt azonnal a humbit ajánlja, míg szerintem ez egy kezdőnek másodrangú kérdés és itt már be is indult a vita. (ne vitázzunk ezen, a két szerelmemben pont mások vannak)
Ma befotózom végre a PRS-t is.
Ha minden jól megy akkor fél óra múlva eladom a piros HB ES 335 másolatot. Így végre idekerül test közelbe a két szerelmem és akkor fogdosom meg őket amikor akarom, akkor fogom meg a nyakukat amikor úgy kívánom. Nincs ellenállás -
Eastman
addikt
válasz
benedekco #41067 üzenetére
Még az jutott eszembe, hogy én a legtöbbször szívesen olvasom a kezdők már századszor feltett kérdéseit, mert a válaszaitok mindig aktuálisak, amikből sokszor én is tanulok. Ellenben látok itt a fórumon nem egy, hosszú és részletes, de nem frissen tartott összefoglalót.
Írhatunk ide egy regényt, de lehet, hogy a hangszergyártás és a kereskedelem, a kínálat közben olyan irányba kanyarodik, amiről éppen nem tudunk és csak toldozgatjuk - foltozgatjuk a régi tippeket.
Szerintem.
A keresőrendszer amit összeállítottam és fent linkelve van, a hozzászólások dátumai alapján követhető. A régi tapasztalatokat és az aktuális tippeket is átlapozhatod a segítségével. Együtt frissítenünk kellene. Új keresőszavak, elektronikai, PC-gitár cuccok, appok, alkalmazások, szoftverek, HB, egyebek, Gusztit is szeretném betenni, másokat is. Gyúrjuk, gyúrjátok össze, ötleteljetek most a home office idején, én szinte egész nap szabok, a csajom varrja a maszkokat.
-
Eastman
addikt
válasz
benedekco #41067 üzenetére
Köszi, aranyos vagy! Tényleg a szívemen viselem a történetet, otthon érzem magam itt. Anno a Moderátorok kértek is rá egyszer - kétszer, de passzoltam, mert szerintem alapvetően béke van itt, nincs káosz amin úrrá kellene lenni. Az egy trolinkkal meg elbírunk.
Én nem hiszek a "házmester" rendszerben, nem kell itt nálunk semmit sem kordában tartani vagy "gyomlálni". Ha bármi kiegészítést szeretnétek fent, megkérünk egy Modit, hogy írja be, vagy szívesen beírom az összefoglalóban linkelt oldalra.
De szavazhatunk is róla pl. 03. 29. vasárnap éjfélig.
Legyen Gitáros Topicgazda, vagy ne legyen? Szerintem
ne legyen.
Aztán, ha a többség szeretné, megszavazhatjuk, hogy ki legyen az.
Tegyétek OFF-ba a vastagon szedett választ és úgy jobban átlátható majd az egész...
LovenpíszenRakkenRoll!!!!!!!!!
-
updog
őstag
Sziasztok! Zoom G3(X) sorozatot már nem forgalmazzák újonnan? Nem látom a honlapon hogy discontinued lenne, de sehol nem találok. Pedig kedvem lenne újra gitárt ragadni és régi vágyam ez a cucc.
-
arnyekxxx
veterán
-
Eastman
addikt
válasz
consono #41057 üzenetére
Be kell valljam, hogy nem tudom a választ. Viszont két enyhén elcsavarodott nyakú gitárral már találkoztam életem során.
Mindkettő belépő kategóriás, egymástól távoli helyen és időben. Mi kellhet ahhoz, hogy használhatatlanra deformálódjanak? Rossz anyagválasztás, és/vagy később rossz tárolás. -
consono
nagyúr
válasz
Eastman #41056 üzenetére
Ehhez a kiszáradáshoz hogyan viszonyul a poliurethán lakk, amivel mindent lakkoznak mostanában? Azon keresztül is szárad? Tényleg nem kötekedésből kérdezem, de kíváncsi vagyok. Azzal egyetértek, hogy nem tesszük a gitárt sem a radiátorhoz, sem folyamatosan a tűző napra.
-
MATEO6600
őstag
válasz
Carlos Padre #41054 üzenetére
Köszönöm a tanácsod, megfogadom
-
MATEO6600
őstag
Gitár tárolási kérdés:
Az világos hogy radiátor vagy más hősugárzó mellett nem jó ötlet tárolni a gitárt, viszont mi a helyzet ha olyan helyen van, ahol közvetlen napfény éri? Üvegen keresztül süt oda a nap, és bizony így is elég meleg tudni lenni. -
Alexios
veterán
válasz
Tommyka21 #41051 üzenetére
Nem akartam, van már egy floydos gitárom, az épp elég
(#41050) benedekco: Írtam nekik, kértek egy videót róla, majd meglátjuk mi lesz. Igazából annyira nem zavarna, főleg hogy B-stockosként vettem 250 euróért, szóval nagy veszteség nem ér vele, a gond, hogy külföldön ragadtam karanténban, aztán nem tudom megcsinálni sem itt -
Alexios
veterán
Megérkezett a Harley Benton Fusion-II gitár amit rendeltem. Első benyomások alapján ennyi pénzért meglepően jó, köze nincs az olcsóbb HB gitárokhoz, kb olyasmi szinten van mint egy Chapman, csak satus hangolóval és rozsdamentes acél bundokkal. A bundvégek eldolgozására amúgy egy kifogásom sem lehet, jobban megvolt csinálva(meg igazából az egész beállítás) mint a közel fél milliós Ibanez premiumomon.
Ami viszont negatívum: A pickup választó kapcsoló nem tudom szállítás közben megsérült-e, de nem jó, az 5. állást(a csak bridge pickupot) nem veszi be, csak a másik négyet. -
válasz
Carlos Padre #41044 üzenetére
Én a deko-kkal vagyok így, de most még húrt se lehet venni csak online, az meg plusz 5 font a posta
-
Carlos Padre
veterán
válasz
benedekco #41043 üzenetére
Köszi. Eleve a csiszolás-polírozás után sötétebb lett, de a lemon oil nagyon szép színt adott neki. Egyelőre ment vissza rá minden régi, a lezárás miatt nem dolgozok, úgyhogy spórolás van
Anyagilag nem feltétlenül éri meg, de mint írtam tanuló gitár, kellően olcsó volt, hogy ne sajnáljak kipróbálni mindent rajta.
-
válasz
Carlos Padre #41035 üzenetére
Nagyon szép lett első munkának!
Mitől sötétedett be ennyire, megolajoztad?
A nyerget mire cseréled le? Visszamegy az eredeti vagy egy másik? Ragasztani fogod vagy csak odailleszted? -
nap
addikt
válasz
NeoPampalini #41038 üzenetére
Valami simábbra és pontosabbra gondoltam...
-
nap
addikt
Ha már gitárbarkács:
Hogyan tudok nyakzsebhez marósablont készíteni, ha adott a nyak? -
NeoPampalini
senior tag
válasz
Carlos Padre #41035 üzenetére
Szerintem teljesen jó lett.
-
WolfheartGR
őstag
válasz
NeoPampalini #41028 üzenetére
Köszönöm!
A távolabbi jövőben vannak ezek tervben, majd amire lesz keret, gondolom egy Ada nem egyenlőő mondjuk egy TC Electroniccal, bossal, Roctronnal stbstb. Szóval sok a nyitott kérdés de ezt előre nemtudom megmondani mikor telik, ha egyáltalán telik ilyenre a jövőben. -
válasz
Carlos Padre #41032 üzenetére
Na majd a vírus után ha túl éljük, mehetünk leváltani a kihullottakat.
-
Eastman
addikt
válasz
benedekco #41030 üzenetére
Nem érdekelne a fizu. Mexikói vagy Japó Fenderhez is indulnék holnap, akár békát húzni is.
De a Gibbónál gyári számokat bélyegezni! Hmmm.
Szerintem révbe érnék vele.
Fantasztikus lehet a részese lenni a szerelemgitárok születésének. Akár csak egy mozdulattal is.
Csak a papírt beletenni vagy a tokot becsukni. Raklapra tenni.
Szinte bármit.
-
válasz
Eastman #41029 üzenetére
Jah, simán! Amúgy pont ezen agyaltam én is míg néztem az anyagot. Lazán elmennék egy ilyen helyre melózni. A fizu nyilván nem egy álom, de most sem vagyok valami magas béren.
Kár hogy itt Angliában nincs semmi nagy gitár gyártó. Mondjuk segédnek is be lehetne állni egy mesterhez vagy egy kis céghez.
Bár megmondom őszintén, ha kapnék egy ajánlatot a Fendertől is akkor őket választanám. Bár kezd az agyam nagyon be PRS-esedni. De azért a sztrat. hmmmm...
Már csak meg kellene tanulni gitározni -
Eastman
addikt
válasz
benedekco #41025 üzenetére
Ha kapnék a Gibbó gyárban akár csak egy ilyen bebélyegzős szalag munkát, most azonnal indulnék.
Asztalos haverral dolgoztam, elképesztő a feldolgozott, csiszolt fa illata. Részt venni abban a folyamatban, akár csak egy morzsányit is; álommelóm lenne.
Varázsolnak ott.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
WolfheartGR #41027 üzenetére
MIDI foot controller-ről, vagy a patch-ek MIDI-n történő programozásáról van szó? Utóbbi kb. hasonló, mint amikor USB-n kötöd rá számítógépre, és egy alkalmazással tudod szerkeszteni a patch-eket, csak az egész MIDI interfészen keresztül történik (mondjuk ez utóbbi elég ritka eset, mikor már majdnem mindegyik cuccon van USB port). Ehhez nyilván az szükséges, hogy a multin legyen MIDI port.
Foot controller-ekhez kis infó:
https://www.premierguitar.com/articles/19359-intro-to-midi-for-pedalboards
https://www.youtube.com/watch?v=LfTwFIiEUUc
-
WolfheartGR
őstag
Ömm. Van itt valaki aki vágja a rackes multi midi vezérlővel való programozást?
Néhány link is elég, mert távolabbi tervek között vannak dolgok és nem találtam semmi infót ezzel kapcsolatban.
A kérdés az, hogy megy egyáltalán ez az egész? -
Eastman
addikt
-
válasz
Carlos Padre #41021 üzenetére
wótmá
-
Eastman
addikt
válasz
WolfheartGR #41019 üzenetére
Még.
-
-
Eastman
addikt
Egy gyönyörű Epi
(Nem gondoltam volna, hogy egy napon őt fogom linkelni. De ez nagyon jó lett, le a kalappal!
"Hófehérjanuááár!"
)
-
Eastman
addikt
válasz
WolfheartGR #41010 üzenetére
Hogy érted?
-
qltsar
veterán
válasz
WolfheartGR #41013 üzenetére
Uuu, pedig ez egy eleg jo gitarnak tunik, mi volt a problma?
-
Moleman
addikt
válasz
benedekco #41011 üzenetére
Engem most ő fogott meg, HSS strat is, zöld is, csíkos is. Jópár éve elszalasztottam egy ugyanilyet pirosban, az keménytokostól lett volna 45 ezer, azóta is bánom.
De egy doublecut PRS-t is tudna kívánni a szervezetem.
-
válasz
WolfheartGR #41010 üzenetére
Az én szerelem gitárom már megvan, a szerető gitáromé viszont qrva sokat esett és jól be is vásároltam még a víruspánik előtt
A PRS a mostani szeretőm. A Fender sztrat meg a szerelmem. -
98bja
senior tag
Sziasztok! Használ itt valaki Marshall Origin fejet? (20 vagy 50 watt) Ha igen milyen ládával használod? Nagyon gondolkozok egy rendes csöves setupon, a mostani tranyós kombóm helyett, és mindenképp Marshall vonalon szeretnék elindulni. Az Origin mellett még a DSL széria ami ebben az árkategóriában van, esetleg ha arról is van tapasztalata valakinek, szívesen meghallgatnám. Videók, összehasonlítások alapján talán egy kicsit az Origin jobban bejön, de tényleg tanácstalan vagyok.
-
Eastman
addikt
(Esik a hó.
)
-
Eastman
addikt
Esik a gitárok ára.
A szerelemgitáré mára ötvenezerrel.Remélem, hogy majd a húroké is!
-
qltsar
veterán
válasz
Plazmacucci #40993 üzenetére
Haverom ESP Explorereret '72-es hurokkal egesz jol belottem drop G#-re , ott is 24.75 a menzura, bar en is keveslem.
Ami meglepett, hogy Triviumbol Matt Heafy a 7 huros Epiphone Les Pauljat (Drop G# / Std A#) vekonyabb hurokkal hasznalja, pedig ott is 24.75 a menzura, bar van egy Evertune bridge benne, de nem akarom elhinni, hogy ennyit segitene / kompenzalna.
En az Epiphone LP-met megfogadtam, hogy Std D / Drop C ala nem engedem, szamomra ez a limit 24.75-tel, ezt is hibrid 11-es hurokkal, aminek az alja, ha jol remlik 56(58?).
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Gaborkik #40999 üzenetére
Én leszek a smucig fax, de ha a gitárral egyébként nincs bajod csak a singlecoil nem hozza a Maident akkor érdemes lenne rászánni egy marék üveggyöngyöt egy SC méretü humbuckerre és kicserélni rá a bridge pickupot. Megkapod vele a humbuckerhangzást, marad az a hangszer amit megszoktál, a maradék pénzből vehetsz egy jobb erősítőt/multit és jobban fog szólni mintha egy 70ezres gitárt rátolsz egy 30ezres dobozra.
ps.: előre is köszönöm kemotox és tsai eredeti és humoros reagálásait
-
Eastman
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Yettel topik
- Autós topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Motoros topic
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest