Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolix
tag
Sziasztok!
Vettem egy Irig hd 2-t ipad-al kötném össze. Amplitube cs for ipad van fent! A Irig-hez van teljes amplitube, le kell szednem a ingyenest és a normált feltelepítve kell aktiválnom?
-
-
espista
senior tag
Sziasztok!
Lassan egy éve küzdök azzal, hogy nem tudok összehozni egy zenekart Székesfehérváron.
Elgondolkodtam rajta, hogy lehet, hogy velem (a dalaimmal) van a baj.
Akinek lenne egy szabad bő félórája az megtenné, hogy végighallgatja a dalokat az alábbi linken: [link] és elmondja, hogy mit gondol róla.
Köszönöm előre is a segítséget.
A felvételek itthon készültek mindenféle hozzáértés nélkül kizárólag saját felhasználásra. -
Eastman
addikt
-
Goose-T
veterán
válasz
Eastman
üzenetére
Más: elkezdtem a gitártanulást, találtam egy tanárt, aki ki tud járni hozzám hetente egyszer. Bár '95 környékén kezdtem el gitározgatni, bőven van még mit tanulnom.
Ma már a második lecke volt, múlt hét hétfő óta majdnem minden nap gyakoroltam. Nagyon kíváncsi vagyok, mit fogunk tudni kihozni belőlem.
-
Eastman
addikt
Minimál.
-
Goose-T
veterán
válasz
Berreh
üzenetére
Van most nálam egy erősen tuningolt Cort GB75 és egy Sandberg Electra TT4.
A basszusgitárosunk szeretne venni egy Sterling Ray35-öt, és ezt a két banyót már régóta nem használja, ezért ideadta nekem, hogy csináljak pénzt belőle. Azért nem ő adja el, mert ő Törökszentmiklóson van, én még Budapesten, sokkal több embert érek itt él. Ott az egész megyében laknak annyian, mint itt az enyémet körülvevő kerületekben. Meg az átlagos vásárlóerő is sokkal nagyobb. -
Goose-T
veterán
Pont csináltam egy felvételt a csere előtt. Ha lesz rá időm, akkor feljátszom ugyanazt a témát az új pickupokkal is, aztán lehet hasonlítgatni.

Szerintem amúgy rémesen semmilyen ez a Quantum pickup. Valahol azt olvastam róla, hogy 18K-s a bridge, de kimértem, és pont a fele, 9K. Mindez párosítva kerámiamágnessel és sárgaréz alaplappal kész is a totál kommersz pickup. Éles, száraz, erőtlen hangja van, talán ezt mondják "hifis" hangzásúnak. A pinch harmonics hangokat nehéz volt kihozni belőle, palm mute-os Sabbathos ritmusozásnál meg kevés az alja, nem dörren meg rendesen. A kerámiamágnes és a hifis hangzás miatt a crunch sem az igazi. Tiszta hangokra viszont már túl kevés a felharmonikus. Nem is tudom, mire lehet ez jó. Talán 80-as évekbeli glamet játszani.

-
válasz
eron009
üzenetére
Azzal ugyan nincs, de egy ilyenhez volt szerencsém, 450, nekem egy deco darab volt, de nem volt vele gond, karcos volt. Szerintem ha lőssz egy ilyen B-Stock-ot mint ez a linkelt darab az kimondott jó ár érte. Persze ha a büdzsébe nem fér bele az más kérdés. De lehet lesz itt valaki aki mond valamit a JB20ról.
-
eron009
tag
Sziasztok
Elkezdtem Rocksmith-el játszani, és elgondolkodtam a gitár mellé egy basszusgitár vásárlásán. 90%-ban a játékhoz, meg ha lesz lendület talán megpróbálkoznék megtanulni játszani rajta :)
Melyik a legolcsóbb de már használható/vállalható gitár amit ajánlanátok? A Harley Benton JB20-at néztem most. Ezzel van valakinek tapasztalata? -
Goose-T
veterán
Pénteken megjöttek a fasza Donlis pickupok, amiket az Ibanezbe szántam. 16/7,5K, Alnico mágnes, zebra csévetestek. Sajnos nikkel-ezüst alaplap helyett sárgarézzel küldték, szerencsére volt itthon még pont egy szett nikkel-ezüst alaplap, úgyhogy kicseréltem. Az árkülönbözet refundját meg várom a kínaiaktól, mert öt dollárral olcsóbb modellt küldtek.
Miután kész lett a csere, be is szereltem az Ibanezbe. Ha már ott voltam, kicseréltem a jackaljzatot is egy Pure Tone-ra, még volt itthon abból is egy darab. Utána rámértem, és meglepődve tapasztaltam, hogy nem volt kontakt a híd és az aljzat külseje között. Észrevettem, hogy az előző tulaj valamit szerencsétlenkedett az elektronikájával, ki volt tépve a testvezeték.
Így leszedtem a hidat, tettem alá új vezetéket, és ráforrasztottam az egyik potira. Ha nem valami hozzáértőnek adja el a gitárt, szívhatott volna vele az új tulaja.Szerintem jól áll neki a zebra. Na és veszett jól is szól, a Quantum sehol sincs ehhez képest.
-
Goose-T
veterán
válasz
azthittem
üzenetére
Nem tudok róla, hogy létezne ilyen. Vannak (inkább voltak) ugyan drága és kis sávszélességű vezeték nélküli USB hubok, de ezeket inkább egerekhez, billentyűzetekhez tervezték. Nyilván el is tűntek a piacról, ahogy jobban elterjedtek a vezeték nélküli beviteli eszközök.
-
azthittem
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Fender Mustang I (V2) gitárkombó. Ez egy modellező erősítő, USB kábellel rá tudom kötni a sz.gépre és egy Fender Fuse nevű szofverrel előre beállított preseteket vagy akár az általam létrehozottakat lehet úgymond rátölteni.
A gondom az USB kábel. Az erősítőn egy USB Mini B aljzat van, ez még átugorható dolog. Kérdésem, hogy lehetne-e az eszköz "bluetooth"-osítani, hogy kábel nélkül mondjuk egy bluetooth képes laptoppal így kössem össze? Létezik ilyen eszköz?
Előre is köszönöm!
-
Eastman
addikt
válasz
benedekco
üzenetére
Kerülgetem a hírt, csak most kattintottam rá. Az biztos, hogy ennél mötáálabb dolog nincs a Földön!
Bizarr. Nem írom le annak a pár
hülyénekünnepelt pózernek a nevét akik most a párnáikba temetik a fejüket. ...mert lemaradtak. Félek, hogy ezek után Ozzyból mikrofonállvány lesz. A zasszony és a százdollárosok viszonyát ismerve.
-
espista
senior tag
A Micarta fogólapot lehet/kell ápolni valamivel?
-
NeoPampalini
senior tag
Valaki keresett itt occsó basszus kombót, még mindig?
Fácsén van egy Yorkville 15"-os, 100W cucc 35 pénzért ("basszusgitárosok klubja" csoportban).
Igaz, ez sem Bp, hanem Százhalombatta, meg nem egy Ampeg, de ha szólni szól, nagy baja nem lehet. 
-
espista
senior tag
Nekem akusztikus gitárhoz kellett és ezt találtam: [link] , de köszi a többit is! :-)
-
consono
nagyúr
válasz
espista
üzenetére
Azom nincs, viszont ma megjött a Muslady Cube Baby, szóval jó kis IR-ek engem is érdekelnek
Vicces ez a kütyü, és még kisebb, mint gondoltam. A modulációs effektek meg a hangoló tényleg csak azért van benne, hogy legyen, de de amúgy egész sokféle hangot ki lehet tekerni belőle és az erősítő modelek meg a gyári IR-ek sem vészesek. Legalább is sok variációt lehet gyártani. Az meg plusz pont nálam, hogy telefon kimeneten rá tudom kötni az iPad-re a cuccot
BT-t még nem próbáltam. -
espista
senior tag
Van itt Line6 Pod Go tulaj? IR-rekkel kapcsolatban lenne kérdésem.
-
chaosmonger
tag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Ha jól látom a csajszi pont ilyenen játszik: link
-
Alexios
veterán
válasz
NOKA32
üzenetére
Közben megnéztem, és elég csúnyán felmentek a katanák árai, 85ezerért már nem biztos hogy a legjobb deal(anno 50ezer körül mentek újonnan), bár továbbra is tartom, hogy évekig kiszolgálna akár.
Szóval én vagy egy használtat javaslok(gs-en pl. van egy ~60ezer körül), vagy egy újat és egy számodra szimpatikus gitárt(pacificákkal nincs semmi gond), vagy esetleg az új Blackstar id: Core v3 szériát is megnézheted, a kisebb darabjai olcsóbbak, vagy ha nem idegenkedsz tőle szerzel egy usb interfacet(Scarlet Solo pl., de kb mindegy milyen) amit rákötsz egy pc-re, és majd onnan erősítőszimulátorral is tudod használni.
Opció lehet még egy multieffekt pedál, pl. a Mooer ge150 teljesen korrekt, de ahhoz még szintén rá kell köss egy hangszórót/fülhallgatót, cserébe nem vagy géphez kötve -
jmarcell
csendes tag
válasz
NOKA32
üzenetére
Boss Katana 50 vagy emlékeim szerint van ebből kisebb is, ha csak otthonra kellene. Esetleg Marshall Code 25. Ezekből lehet használtan is ki tudsz fogni 40-60 körül.
Illetve (szintén akár használtan) valami Ibanez/Squier ami eszembe jut, így talán beleférnél a keretbe. Tremolós gitárokkal nincs sok tapasztalatom. -
Goose-T
veterán
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Csak engem zavar, hogy fejjel lefelé vannak a cápafogak rajta?
-
NOKA32
aktív tag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Igen van tremolo a gitáron amivel játszik, gondolom azokat a huzásokat nem lehet helyettesíteni máshogyan. Csak korabban kezdőként nem ajánlották a tremolot, semmi közöm a zenéhez és még gitárt sem fogtam :/
-
Alexios
veterán
válasz
NOKA32
üzenetére
120 ezer az egészre vagy csak az erositore? Én ha az egészre akkor néznék egy katana 50-et, kezdőként bőven jól szól, működik usb interfacekent is, stb.
Másik lehetőség egy USB interfész/multieffekt bár teljesen kezdőként én inkább a kombot venném, de ízlés dolgaHa csak az erősítő, ennyi pénzért mindent is kapni, bár én kitartanek a katana mellett, azzal nagyjából minden hangerot lefedsz(egy csovessel ellentétben amin halk csak korlátozottan van) és tudsz kísérletezni hogy később mit szeretnél pedal/erősítő formájában
-
NOKA32
aktív tag
Sziasztok.
Szeretnék megtanulni gitározni (elektromos) régóta vágyálmom.
Tudom nem ajánlott de új gitárokat nézegettem, korábban akartam venni, csak elnapoltam.
Yamaha Pacifica szériát ajánlották akkor, és elég sok gitárt is néztem. De gondoltam itt is véleményt kérek.Feleslegesen nem akarok drága gitárt venni, és a fix húrlábat preferáltam.
Valami jó erősítőt is szeretnék, amibe tudok dugni fejhallgatót, esetleg olyat lehetséges hogy bejátszom a gitár alá valami loop background hanganyagot?usb ről vagy gépről?
Szeretném eljátszani ezt a rövid riffet, ezt érzem célomnak de van tervem utána is [link]
Ár nagyjából 120 ezer, fölé nem nagyon mennék mert úgy érzem megszaladna velem a ló
Köszönöm szépen a segítséget. -
espista
senior tag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Ki fog fényesedni a matt festés és nagyon csúnya lesz!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Goose-T
veterán
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Kevés dolog szól ellene, talán a HB HWY-25BKS tud versenyezni ellene feleannyiért, de azért annak nincs annyira menő alakja, az RG határozottan vagányabb. Annyi igénytelenség van még rajta, hogy nem tudtak gyártani hozzá rendes fordított fejű nyakat, hanem megszaladhatott a balkezes nyakak gyártósora, és azt raktak rá.
-
WolfheartGR
őstag
Lecci valaki beszéljen le a gitárról, hogy ne akarjam.
[link] -
Goose-T
veterán
válasz
andor80
üzenetére
Köszi a tippet! Sajnos elkelt az a használt Ampero, amit kinéztem, újat meg egyelőre nem akarok venni, ahhoz még nem szántam el eléggé magamat.
Más: megemberelte magát a pesterzsébeti posta, már több csomagot kihoztak idén, és elég gyorsak. Nem kellett bemennem a postára értük. Rendeltem január 11-én 15 csomag 9-es húrkészletet, és ma kihozták azt is.
-
andor80
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
hd500x-re nem Ampero igen. Azért modernebb hang.Nézz videókat van e szükséged balanced kapcsolatokra midire jobb modellezésre illetve azt hiszem a zoom ra nem lehet IR-t feltölteni amperora meg igen
IR a legfontosabb dolog szerintem főleg ha élőben PA-n vagy FRFR ládán tolod.A gyáriak ált gagyik.De egy jó ownhammer IR pakk pl csodát tesz. -
Goose-T
veterán
Szerintetek megérné lecserélni a Zoom G5n-t egy Hotone Ampero-ra? Vagy inkább egy Line6 HD500X? Abból rengeteg van a használt piacon.
-
Eastman
addikt
-
Moleman
addikt
Nekem volt két Behringer, most van sok Joyo, néhány Nux, Rowin, Biyang, alapvetően jónak tartom őket.
A Behringerek a műanyag háza nem túl bizalomgerjesztő, valamelyik drágább Nuxnál (Time Core vagy Mod Core Deluxe) pedig előfordult néha, hogy elkezdett sípolni, újra kellett indítani.Általánosságban elmondható, hogy megközelítik az eredeti pajtásaikat, szerintem megéri kísérletezni velük harmad-ötöd áron.

Most már majdnem mindről van jóféle bemutató videó a neten, szerintem is hang alapján válassz, amelyik tetszik. Ugyanebben az árkategóriában van néhány Digitech, TC, vagy hazai kisiparos pedál is, pl EWR, MM, vannak közöttük gyöngyszemek.
-
starr
őstag
Üdv!
Ha olcsó pedált vennék, akkor Behringer vagy Joyo?
Esetleg más, a mi olcsó?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
SRC
tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Ó ma már nem téma ez. Akinek van egy profi AirBrush készlete nem elég, hogy letüsszenti neked otthon egy színezett lakkal még jó is lesz. Ráadásul ma már a hibákat is lehet mester szinten javítani otthon, mert a fakittből is... olyan profi műgyanta alapú cuccok vannak, hogy kikötés után úgy síkba lehet csiszolni, hogy akár polírozhatod is... aztán meg mondj nekem valakit, aki rétegvastagságot tud mérni fán
A sok csillogó öreg cucc mind újra van fújva nyugodt lehetsz és ahogy látom a piac árait ez ma már senkit nem érdekel. Nem értékcsökkentő dolog. Olyan mint az óratekerés a kocsiknál. Mindenki tudja, hogy létezik, mégis könnyebben eladható a keveset futott csillogó cucc... -
Goose-T
veterán
Ezt a HB-t csak én látom zöldnek, vagy tényleg az?
Nem is volt ilyen színben, csak kékben. Legalábbis a Google képkeresője tökre nem ad ilyen színűt.
-
Eastman
addikt
-
Berreh
tag

-
Eastman
addikt
The BEST.

(Évek óta keresem ezt a verziót. Így kell üzemszerűen működtetni a Stratocastert!
)Pigatt
Köszi, várom. -
pigatt
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
Nem sokat tudok róla sajnos, nyaranta szokott lenni Tőserdőben a Hangépítés nevezetű kis baráti "családias" összejövetel / rendezvény. Itt főleg hangszerkészítők szoktak megfordulni és amikor a helyi televízió jött interjút csinálni a szervezővel
(ő készítette az én StingRay-emet), akkor ezek voltak háttérnek összepakolva. A másik három gitár, ha jól emlékszem egy győri hangszerkészítő cuccai, sajnos nem emlékszem a nevére, de szerintem ki tudom deríteni.NeoPampalini: Köszi szépen
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Nagyon régen jártam erre, akkoriban éppen kezdeti készülő fázisban volt álmaim bőgőjének másolata kis módosításokkal ('77 MusicMan Stingray). Időközben elkészült! Egyszerű, de nagyszerű! Egy darabos juhar nyak+fogólap, ében pálca takaró, ében pont berakások, két darabos kőris test, Schaller kulcsok, egyedileg gyártott tükör polírozott és gravírozott rozsdamentes hardverek, 3D nyomtatott rozsdamentes lövedékfej. A többit mondják el a képek!
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Carlos Padre
üzenetére
vst-ből simán össze lehet rakni

ez viszont nem fotosop, tényleg létezik :)

-
Goose-T
veterán
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Gitáros fácsés csoportokban If 2020 was a pedalboard néven ment az a kép.
-
consono
nagyúr
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Szerintem még kellene elé egy overdrive, mert így lehet, hogy kevés...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Carlos Padre
veterán
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Az utolsót meghallgatnám
-
Goose-T
veterán
Most, hogy jól beállt a gyerekek ovija/sulija, meg én is itthonról dolgozom, arra gondoltam, hogy meg kéne tanulnom rendesen gitározni. Tudtok olyan gitártanárt ajánlani, aki házhoz jönne Budapesten? Leginkább rock/metal vonalon mozgót keresnék. Interneten én is tudok kereseni, szóval olyanra lennék kíváncsi, akiket ismertek, jó szívvel ajánlotok.
-
Goose-T
veterán
Megtisztogattam az Ibanezt, raktam rá új húrokat, meg befújtam WD40-nel a bridge alkatrészeit, mert nagyon szárazak voltak. Elsőre nagyon alacsonyra állítottam az actiont, olyan 1mm körülire jött ki. Érdekes, hogy így is minimális a bundzörgés, pedig még a nyak is nyílegyenes, nem adtam még ívet neki. Persze fentebb fogom venni, mert így az erőteljesebb pengetések elhalnak a bundok közelsége miatt, de tetszik ez a nyak eddig.
A pickupok már nem annyira, új húrokkal sem sikerült értékelhető hangot kicsiholnom belőlük, pedig a magasságukkal is játszottam. Tiszta hangzással továbbra is csak meleg levegő jön belőlük, torzítva is elég gyengécske. A többi gitáromon (főleg a Jacksonon és az Epin) olyan könnyedén jönnek elő a pinch harmonics füttyögések, hogy Zakk Wylde is elégedetten bólogatna, míg ezekkel a Quantum pickupokkal nehéz őket előcsalogatni, és hamar elhalnak. Bármelyik kínai pickupom leszólja ezeket. Nem baj, már úton van az ultimate kínai pickupszett a helyükre.

Rendeltem hozzá még egy szett rozsdamentes acél húrlábat is. Bár van itthon még egy szett sárgaréz húrlábam, de az nem igazán illik színben a gitárhoz, így nem raktam fel.
-
Eastman
addikt
-
Eastman
addikt
-
Goose-T
veterán
Rendeltem egy acélból készült Floyd babakészletet, most akciósan csak 35$ szállítással, és állítólag japán. Kíváncsi leszek rá, a Jackson JS32-met szándékozom tuningolni vele, mert azon ultragagyik a babák.
-
-
Goose-T
veterán
válasz
jmarcell
üzenetére
LTD EC még nem volt a kezemben, de az nem annyira autentikus, mint az Epik (kivágások, két poti stb.). Vintage-ből két gitár volt a kezemben, egy VS6 és egy V100, mindkettő még koreai gyártmány. A VS6 totál csapnivaló volt, a fényezés alatt a fa tiszta hullámos volt, a nyaka tekeredett. A V100 korrekt gitár volt, de a kidolgozása meg sem közelítette az én 2007-es kínai gyártású Epimet.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy ruhás topik
- MIUI / HyperOS topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- ASUS F751L LAPTOP i5-5200U 8GB DDR3 GeForce 940M 2 GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- Apple iPhone 14 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Dell Vostro 5490 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A basszusgitárosunk szeretne venni egy Sterling Ray35-öt, és ezt a két banyót már régóta nem használja, ezért ideadta nekem, hogy csináljak pénzt belőle. Azért nem ő adja el, mert ő Törökszentmiklóson van, én még Budapesten, sokkal több embert érek itt él. Ott az egész megyében laknak annyian, mint itt az enyémet körülvevő kerületekben. Meg az átlagos vásárlóerő is sokkal nagyobb.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)