Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Unigine Superposition Benchmark
- Milyen monitort vegyek?
- Hobby elektronika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roderic
tag
Valószínüleg az alapok a P35-re épülnek hisz akkor nem véletlen adták ismét a P-széria nevet!!
ha más alapokra akkor valszeg X-es széria lenne vagy valami új!!ui: Mióta gépem van és gépőrűlt vagyok azóta sok alaplapom volt,kezdve a jó kis antituningos Asrockokat!! de most nekem is Giga-m van és tényleg nekem is csak innen kezdődik a megbizható lapok..............
Gigabyte 4ever
-
sz.j
nagyúr
Én eddig a EP45-DS5-el szemeztem, és tessék, még fel sem adták .....
Persze ha az árak már ismertek lesznek, és nem lesz túl nagy a diffi a Q6 és e között, lehet, hogy a nagytesót veszem.
-
IamMenyus
tag
Egy kis infó a giga rajongóknak, várható nagyker beérkezések:
Mára ígérték:
GA-EP43-DS3L(kisker ár szvsz 20+fa körül lesz)Jövő héten várhatóak:
GA-EP45-DQ6 (kisker ár szvsz 48+fa körül lesz)
GA-EP45-DS4 (kisker ár szvsz 33+fa körül lesz)még fel sem adták:
GA-EP45-DS5 -
tom_tol
addikt
gigákat nálunk 26-ra igérik de valszeg átcsuszik juliusra sajnos
-
Zájec
veterán
a konkorencia lapja már idehaza kapható. elég jó árban.
a giga EP45 még sehol,, és még a magyar árakat se tudjuk...
-
Roderic
tag
Csak még nem tudom hogy melyik márka közül válasszak...... a késöbbiekben!!
idáig eléggéa a Gigabyte felé hajlik a mérleg de az Asus és az Msi is esélyes.........!! -
Roderic
tag
ICH10R nem lesz valamelyik mostani P35-ös lapkán vagy ezekből már nem gyártanak ujabbakat ??
-
Roderic
tag
ICH10???
azért remélem érezhető lesz az ICH9 v ICH9R -hez képest!! -
JasonD
aktív tag
válasz
karmester #467 üzenetére
Valóban az van odaírva, hogy támogatja a raid-et, de szvsz az egy elírás és a DS3-as deszkán ICH10 van, különben mi értelme lenne a DS3R-nek? Nézd meg az összehasonlítást.
-
keIdor
titán
Nem tudom feltünt-e már valakinek, de ha megnézitek a bordák lefogatóit, akkor látni, hogy végre eltünt az a szar CrazyCool!
Annyira gyűlöltem mindig, csak elvette a drága időt a leszerelése, de ezekszerint Gigabyte is rájött, hogy baromság.
-
szacsee
nagyúr
Skacok van valami teszt, hogy mennyit kajolnak a lapok?
Valami összehasonlítás pl DS4 vs DS5, esetleg DS3P-vel?
Ezek összehasonlítása egymással, vagy Asus lapokkal? -
SteeWe
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyi pluszt jelent pl tuningban a ds3p-n lévő plusz hűtőbordák, a sima ds3-hoz képest. Leginkább a ds3 a szimpi, mind a nyák elredezésében, mind szolgáltásaiban, mind árában. Nem kell 3 db pce-x csati, diagnostic led, miegyéb. Meg úgy emléxem a p45 jobban emlegszik mint pl a p35. Bár ez részemről még csak spekuláció, mintha valahol olvastam volna, mert még teszteket nem láttam erről.Akkor az álhat elő a ds3p esetében, hogy felfűti a fesz. stabikat.
-
Gorneck
legenda
válasz
Krisz696 #455 üzenetére
Látom nem érted...vagy nemtom...
rev1 kezd f1gyel
rev2 kezd f2vel, de ez az f2 tartalmazza azt amit az addig kiadott biosok tartalmaznak.
Ergo példaként rev1 F8=rev2 f2. Szal a rev2 biosa semmivel sem különb, mint a rev1.
Szal előnyöd abból, hogy rev2-re vársz nincs...általában max a gb mérnökök tudják mit is javítottak...mi nem nagyon...csak tippelünk. -
Krisz696
csendes tag
Köszönöm a gyors válaszotokat.
A memória támogatottságról még nincs írva a giga honlapján, csak a p35-ösöknél.
De egyelőre nem érint nagyon a dolog, majd meglátjuk, mi lesz a nyár végén vagy legkésőbb októberben. Addigra remélem 'jóárasítva' lesznek az említett cuccok.
A javítást a biosra és a hűtésre értettem -
karmester
senior tag
válasz
Krisz696 #450 üzenetére
1. Memória kompatibilitási listát lásd az első hozzászólásomnál--->
Kiválasztod a lapot, katt a lap melletti linkre --->máris ott vagy a deszka adatainál a Giga honlapján és ott a menüben találod a Memória listát. Az ott feltüntetett memóriák biztos, hogy muzsikálnak a deszkában. A többi memória is mehet, de ez tapasztalat, vagy/és későbbi bios frissítéstől is függhet.
2. Ha nagyon sietsz, akkor vegyél rev.1.0-át. Általában a rev 2.0-ás lapok kisebb javításokat tartalmaznak, de általában nem életbevágó javításokról van szó.
3. A külömbség a külömböző rev. lapok között 2-5 hónap között van általában.
-
Krisz696
csendes tag
Tetszenek az új giga lapok, valószínűleg a nyár végén be is újítok egyet, E8400-el és HD4850-el (ha nem lesz túl drága akkor). A DS3-al és a DS3R-el szemezgetek.
A kérdéseim a lapokkal kapcsolatban a követekezők:
-Lehet-e már tudni, hogy mely memóriákat szereti és melyikeket nem? Ez a kérdés lehet, hogy még túl korai és/vagy hülyeség. Én mintha hallottam volna valahol, hogy a xy memóriákat nem szerették a P35-ös lapok.
-Érdemes rev1.0-át vásárolni, vagy jobb megvárni a javított/bios frissített változatokat?
-A P35-ös lapoknál a rev1.0 megjelenéséhez képest, mennyivel később jöttek a javított alaplapok? -
Zájec
veterán
kezdek türelmetlen lenni,, EP45-t akarok
méghozzá DS5 lesz az áldozat...
mostmár a tápom is megvan, proci is megvan, egy jó lap hiányzik nagyon..
-
karmester
senior tag
Szerintem sem érdemes elkapkodnia a P45-ös deszka vásárt. Az előzetes tesztek szerint az Asus lapok pld. memória tesztekben alulmaradnak a P35-ös vagy az X38/X48-as lapokhoz képest. Persze, az alkalmazásteszteken ez nem nagyon látszik, de akkor is ezt még finomhangolni kell.
Állítólag a Gigabyte deszkái jobban teljesítenek a memória tesztekben:
Majd még lesz erről szó bőven... egyelőre érdemes kivárni egy-két új bios verziót/javítást, netán egy újabb deszka "vörzsönt", hogy megalapozottabb véleményt lehessen alkotni a deszkákról.
-
P00By
nagyúr
Elvileg visszatartják az asus lapokat bios bug miatt!
-
Gorneck
legenda
válasz
Armando_19 #440 üzenetére
P965/P35 DS3; P5K; P5K Deluxe.
-
Gorneck
legenda
válasz
Armando_19 #437 üzenetére
De...ez a teteje...
-
keIdor
titán
válasz
Armando_19 #433 üzenetére
A sima P5Q valóban drága 30k-ért, de a P5Q Deluxe 42-ért sztem nem..
-
P00By
nagyúr
válasz
Armando_19 #435 üzenetére
Jól látod!
Nagyon benne vagy új ház stb. -
P00By
nagyúr
válasz
Armando_19 #433 üzenetére
De, ha azt nézzük, hogy ez a kezdő ár...
-
Armando_19
őstag
Ja, 30 körül dobálják kb. Annyira azért mégsem kedvező ha megnézed, venni egy lutri chipsetet, amit még senki nem tesztelt ki rendesen. Én inkább várnék vele egy hónapot legalább. (meg ennyi pénzért lehet vennék újonnan egy régi jó kis commando-t, ha nagyon tuningról van szó
)
-
P00By
nagyúr
válasz
Armando_19 #431 üzenetére
Gigát én sem látok sehol, Asust annál inkább!
Micsoda lan..kár, hogy már február óta nem láttam a játékotteamwork előny nem ér
Zájec: Nem tudok, asust láttam itt az aprók között. Igen kedvező áruk volt!
-
Zájec
veterán
szóval még 2-3hét.. .. foglalása,?
az jópofa....(nekem nincsenek ilyen lehetöségeim)
remélem az árakkal nem fognak nagyon elszálni.....
szeretnék már eggyet kiprobálni.. vagyis nem én, hanem a Yorkfieldem..(#430) P00By :: szóval 1-2 helyen már van belöle..
forintos árakat tudunk már? -
Zájec
veterán
mit saccltok, mikor lehet a kishazánkba kapni?
mikkora ér ide? tudom hogy hetek kérdése, csak még is hány hét múlva lesz kapható? -
adalbert1
veterán
válasz
karmester #424 üzenetére
Nem hátrány, csak furcsa, hogy ennyire felül van pozicionálva az előző széria DS3-hoz képest, így lehet hogy a felsőbb kategóriákat kevesebben fogják majd venni...
PCI-E x16-ba lehet mást is tenni videokártyán kívül?
Az megint más kérdés, hogy itthon PCI-E x1-et használó eszközöket se nagyon látok itthon...Én még a p43-as és a g45-ös lapokra is kíváncsi leszek, a p43 kint van már a giga oldalán, viszont a hozzá tartozó lapok még nincsenek.
-
karmester
senior tag
válasz
adalbert1 #423 üzenetére
Én nem tiltakozom az ellen, hogy a DS3-ra két 16-os PCI-E, firewire és 2 Lan csati is került. Szerintem ezzel a vásárló csak "nyer". A Gigabyte nem tesz mást, mint követi, illetve élére áll azoknak a tendenciáknak, amelyek más alaplapgyártóknál is előfordulnak. Most már egy közép-alsó kategóriás Intel decka is alaposan fel van szerelve, és ez jó. Nézd meg az Asus P45-ös deckáit és azok felszereltségét. Ugyanott vannak, vagy még jobban felszereltek, mint a Gigabyte deckái...
-
adalbert1
veterán
Jó kis lapoknak tűnnek, viszont azt nem értem, hogy a DS3-ra minek 2 16-os pci-e, és 2 lan csatlakozó...
Esetleg a DS3-L lesz az a P45-ös palettán, ami most a P35-ön a DS3? -
karmester
senior tag
Egyelőre úgy néz ki, hogy a P45 fogyasztása és melegedése valamivel kisebb mértékű, mint a P35-é. Legalábbis az Asus és Giga lapoknál.
Pld:
Giga lapokról is van némi adat:
Megpróbálok képeket is közölni:
Persze ezek, csak "előzetes" mérések, valszeg a DES illetve az EPU tehnológia és a hozzájuk tartozó szoftverek fejlődésével, illetve a CPU körüli PWM-tervezés tökéletesítésével még további fogyasztás illetve melegedés csökkenés várható.
karmester
-
Zájec
veterán
lehet hogy a kiegészitö borda többet bir levenni a NB-röl...
pláne ha azt rebesgetik hogy jobban fog melegedin mint a P35...
de ez inkább nagyobb feszen Prime-olás alatt lehet érdekesebb...mint ne mondjak ,, nem vagyok elájulva a EP45-DQ6 heatpipe és bordájának nagyságától. kisebb mint az elödje talán..
-
keIdor
titán
válasz
karmester #411 üzenetére
Extreme tuning engem is hidegen hagy, viszont a R.O.G. lapokban az a rengeteg extra opció tetszik, nagyon szépen ki lehet finomhangolni a rendszert. A QX-em pont szeretné, de majd még kiderűl mi lesz...
A Maximus II Formula-hoz már Supreme FX X-Fi kártya jár majd, ami nem tudom mennyire lesz jobb, de én ígyis-úgyis maradok az X-Fi XtremeMusic PCI hangkarimnál.A 6 SATA és e-SATA hiány az mondjuk tényleg egy nagy minuszpont...
Egyébként olyan, hogy Gamer deszka szerintem nincs... ez csak marketing. Gamer deszkának egy DS3 is tökéletes.
-
karmester
senior tag
A Maximus Formula deckák neken nem szimpil. Két okból is:
1. Általában az extrém tuningot úgyse használnám ki. Emiatt aztán a decka csupa heat-pipe és fém - borda fedett szörnyteg. Úgy néz ki, mint egy középköri keresztes lovag....
2. Felszereltség, ami pont a tuningra való kihegyezés miatt nem a legideálisabb (pld. kevesebb SATA port - csak a déli hídba integrált 6 db. port, e-sata nincs). Ráadásul a Maximus Formula modellekhez hozzáadott SupremeFX II hangkártya kifejezetten unszimpi. Az ilyen hangkártyákat kifejezetten kerülöm. És annyira nem jó, hogy külön megérje "kártyaként" szerepeltetni. Az Asus Xonar hangkártyái sokkal-sokkal jobbak, vagy ha muszáj a Creative X-Fi, akkor az Auzentech X-Fi csipre épített hangkártyájára szavaznék.
Szóval a Maximus Formula deckák kifejezetten gamer/tuning példányok. Én jobban szeretem az olyan deckákat, amelyek univerzálisabb felszereltségük és kialakításuk folytán több feladatra alkalmasak...
Nekem nem a játék az első...
-
karmester
senior tag
Ja, a DS5 egy minden hájjal megkent deszka. Sztem sincs sok érteleme a DQ6-nak. A DS5 mindenre jó: multimédia, hálózati és szerver feladatokra, játékra, stb... Minden csatiból és lehetőségből van rajta elég, igazából nem nagyon találni benne semmilyen kifogásolni valót, már ami a felszereltséget illeti...
-
keIdor
titán
válasz
karmester #395 üzenetére
Na azt hiszem a következő lapom akkor tényleg P45-DS5 lesz. Azon van minden ami kell. Legalább 1 LAN, Firewire, e-SATA, 10db SATA2...
A DQ6-al az a baj, hogy túl sok rajta már minden. 4 LAN nem kell, +2db PCI-E x4 nem kell, nem is értem ki az a hülye, aki 4VGA-t tenne bele P45 lapba... minek? Hogy kettőt teljesen visszafogjon az amúgyis fölösleges és drága Quad-CrossFire-ből? Max annak jó, akinek kell 8 monitor.#402: Jobb lett.
-
tlac
nagyúr
hmm, itt már nem mindegyik lapon van jmicron, pl. a ds4p, ds4, ds3p-n biztos nincs (kisebb lapokat nem néztem), a pata vezérlője egy ite chip, ami a régi pci-ra van kötve
karmester:
jobb lett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xbox Series X|S
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Windows 11
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest