Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scaevola
tag
Szia!
Próbáltam úgy, ahogy nagy fehér törzsfőnök mondta, normálon minden feszt, de win-boot során összefosta magát - a rendszer, nem a nagy fehér törzsfőnök
- nem s csak 1,28xxV beállítása után volt hajlandó felállni.
1,5V-ot nem terveztem ráadni, már a 3,6 gigánál javallott 1,35-től is félek picit, bár most, 3,3Ghz-en, nem tudom a maghőmérsékletet 48 fok fölé vinnni...S nem is tervezem az ész nélküli túlhajtást, nem vagyok a tesztek rabja, csak zavar, hogy nem tudom kihasználni a memóriáimat.
De majd cserélek, januárban lehet, hogy lesz lehetőségem egy 8400-esre váltani... majd meglátjuk.köszi a választ.
-
Zájec
veterán
igen, valami kezd nála kialakulni.. már ez is haladás..
szacsee:: nem tudom mire gondolsz,, csak egyszerü MCH emelésröl volt szó, ez miért füzödik hozzám,,
ennyit állit be majdnem AUTO-n is...
nem értem mit segitettem,, szerintem semmit...szép eredmények kezdenek kialakulni !!
csak igy tovább,, te kis ügyes
-
szacsee
nagyúr
Nem, def 1,2V! Bios ezt írja, meg ET6 is.
Itt egy kis csemege..Prime working Cpu Term 1,1V@ 500FSB
MCH-nak használjátok Zájec guide-ját, amit láttok az frankón műkszik nálam.
GTL-el kell játszani, de Zájecnál nemtom miért nem működött..Ja biosba lőjjétek be a GTL-eket, majd csekkoljátok ET6 alatt is...E8xxx topikban Keldor fater linkelte Jugeen útmutatóját is, azt is tessék meglesni.
Innen vettem az alapbeállítást, amit ET6 szerint húztam, majd most biosba lőttem CPU Term 0,803V-ot és ET6 szerint az 0,74VArra kell rájönni melyik a valós. (Ezt is tessék közbe nézegetni)
Keldor papa: 0,61-0,63% az szentírás VTT/GTL-nél? Mert ha valami félremér/mutat, akkor lehet békén kéne hagyni, illetve az ötletadó linken lőttet beállítani.
-
Zájec
veterán
köszi.
(mondjuk nekem nem újdonság... és már sokat informálodtam e téren)csak az maradt ki hogy 2 db CPU gtl reference érték van, és a kettö nem egyforma,
tehát valószinü hogy nem jó ha egyformára vannak állitava.. ( 0.76v és 0.80v )mit szólsz a spórólos eredményemhez ? elég karcsú ugye ?
(#1973) Keldor papa:: most már látom hogy túlzásokba tud esni a lap,
AUTO beállitáson... szóval tényleg csak óvatosan vele...
hosszú türelem játék ez.. nekem az NB fesz is tetszik hogy ilyen alacsony értéken
elviszi,, pláne ha 1.25v volt az alap a P35-ben.. -
Zájec
veterán
"Vitát meg befejeztem, nem ide való, maximum PÜ-re fogok reagálni!"
én szivesen beszélgetek a témáról a topikban, vitázásról nincs szó,
csupán megbeszéljük a szakamai tapasztalatokat...én mint kezdö,nem harangszok
rád, ha te sem , akkor a közeljövöben is tudunk tapasztalatot cserélni.... -
Zájec
veterán
Ezt inkább a PLL tudja "helyetesíteni".
"És hogy mi is ez az áramkör a gépünkben?: Ez a pll áramkör állítja elő a CPU belső órajelét az FSB alap órajelből a szorzó segítségével. Szóval a CPU PLL voltage ennek az áramkörnek a feszültségét állítja melynek emelésével stabilabbá tudjuk tenni ennek az áramkörnek illetve processzorunknak a működését. Főleg jelentősebben emelt frekvencián."
-
Zájec
veterán
áljunk meg egy kicsit mert túlragozod a dolgokat.. Én nem bátoritok senkit,
mindenki azt csinál a tuningal kapcsolatban amit jónak lát és amit bevállal..
én egy bevállalós tipus vagyok, ezért megcsinálom és elmondom a kézzelfogható
tapasztalatomat... nem úgy mint az XS-n ahol csak a ködösités folyik és a
tortából csak a habot látod... amiket meg idéztél a topikból, azok korábbi
eszmefuttatások voltak, a megjelenés elöttiek igy nem tudok hinni azoknak,vagy
megalapozottnak tekinteni...
"de senkit se bátorítgass az ilyet 1,6-os VTT-kre,"
ezzel kapcsolatban annyit mondanék hogy a lap mégjobban bátorit , pláne ha
AUTO-ra teszed.... és ezért nem lehetne az alaplapgyártokat hibáztatni...??
mert végülis ők talaálták ki ezeket az értékeket.. akkor kötlességük lenne
figyelmeztetni a biosba, ha mondjuk 1.3v fölé mész hogy ez káros lehet...
vagy pedig úgy behatárolni az értékeket, hogy még véletlenül se tudj többet adni,
mert az káros lehet.. ennyi erövel öket is lehetne hibáztatni, mert nem irták oda hogy ez káros..."Én inkább hallgatok tapasztaltabb emberekre, mint egy kezdőre, már bocs... bocs:az látom hogy halgatsz rájuk és megvezethetö vagy e téren..
én nem szégyellem hogy "kezdö" vagyok egy jóideje, az is szeretnék maradni, ettöl
függetlenül nekem is lehetnek jó tuningjaim, és ami a legfontosabb a tapasztalatokat is szivesen megosztom a topikban a fórumtársaimmal...
nyugodtan modhatod hogy "kezdö" vagy "láma".. még jól is esik.."Várom már a lapomat, érzem úgy fogok sz**ni vele, mint az útszéli a 6-oson."
mostmár nem,, szerintem csak örömteli pillanataid lesznek,
nincsenek hibái a lapnak, nálam az új biossal a memokat is jól kezeli.. -
SzlobiG
félisten
"Meglátjuk, hogy mennyi VTT kell majd neki, de én nem fogom megküldeni nagyon 1,3V felett... egy ilyen drága procinál mégcsak véletlenűl se feszegetem a határokat..."
Hiba.
Amúgy meg minek kell a VTT-nek feszt adni? Nekem alapon 1.2-n megy azt jóvan, magasabb frekin mennyen a procc, akkor a vcoret kell emelnem nem a VTT-t.
Vagy ha emelem a VTT-t, akkor lehet, hogy kevesebb Vcore kéne neki?
-
Zájec
veterán
"de én nem fogom megküldeni nagyon 1,3V felett... egy ilyen drága procinál mégcsak véletlenűl se feszegetem a határokat..."
komolyan neked a médiába kellene dolgoznod, ott jól tudják paráztatni az embereket.
ne is küld meg, tényleg nehogy balya legyen , mint a többi user esetében...
tele van a média, hogy hány user-nek halt be a procija a VTT miatt......
szeretném itt látni azt a sok megkárosult embert akinek emiatt behalt a procija....(#1794) Keldor papa :: köszönöm a jókivánságokat
nagytudásuak?
ki azok és hol vannak a kézzel fogható tapasztalataik? szivesen eszmecserélnék
velük,,,, lehet hogy akkor több fény derülne a témára. -
tom_tol
addikt
tudom nem velem beszélgetsz de kiváncsi volnék szerinted hogy van az hogy a wolfjaim (3-at próbáltam) az eddigi P5K-E,P5E WS PRO, GA EP35-DS4, GA X48-DQ6 lapokban kivétel nélkül ment 500 fsb-t 1,2v fsb term.voltageval csak a P45-ös P5Q PRO ill. GA EP45-DS4-ben nem mennek csak sokkal többel már arra is gondoltam talán nem is ugyan az a két fesz
-
SzlobiG
félisten
Nálam csak 1.2-t lehet állítani alapfesznek.
Akkor P45-be már ahogy elnézem lehet 1.1-et.
Mikor jön már meg a lapod?
Gorni: Úgytűnik, mer biztos vagyok benne, hogy lehetne X38-ba is adni neki 1.1-et, viszont arra már nememlékszek, hogy a rampage bios-al lehetett-e 1.1-et adni.
-
Zájec
veterán
mostmár nem küzd. az új bios nálam megoldotta. szóval mostmár tehetjük múltidöbe.
az ASUS meg hagyj szenvedjen(#1751): abszolút nem sok, ha ennyit igényel akkor adni kell neki...
az egy dolog hogy mennyi az alap...
az hogy mennyi a 24/7 vagy a max, az sehol nincsen konkrétan leirva,,
amiket te mondasz meg kitalált értékek, nembizos hogy tükrözik a valóságot. -
Macka
veterán
És a Skew-nél minek mennyit adjak??? ÁÁÁ! Megőrülök.
Ja, és ami eddig stabil volt, az beszart. Elmentem itthonról, áramtalanítok, aztán már be sem bootolt. CMOS Clear segített csak..
Most csak a CPU core, és az MCH core van állítva, minden más AUTO-n. Érdekes, hogy AUTO-n a CPU Termination 1.5 voltot ad.
-
szacsee
nagyúr
A Deluxe hátuljáról volt kép valahol, ahol a mosfet backplate alatt soronként 8 pwm volt, mivel 2 backplate van rajta, ezért 16pwm chipp, úgyhogy ánusz 16 fázisa valósnak tűnik.
A kérdés az, hogy a pwm-ek mennyire melegszenek, illetve a tekercsek, úgyhogy egymás mellett vannak.. -
Zájec
veterán
ez a PLL nem az alaplapi áramkört feszeli? inkább a lapra káros mint a procira..
(persze a túlzottmértékü felhasználása akár károsodáshoz is vezethet.)
(#894) Gorneck23 ::
igy van ,teljesen jó és hasznoscsak bemásolni , kitölteni és kész ...
(#908) szacsee ::jah, van drop nem is kevés.. kevesebbet vártam...
még a végén kiderül hogy hasznos ez a drop.. belekell számolni és kész. -
Zájec
veterán
ugye? akkor 1.10v-nak kellene lennie....
mit szólsz a kis Yorkhoz,, egy picit azért meglódult.. nemdebim::
most olyat játszunk hogy csökkentjük a corefeszt és picit adunk még az MCH-nak..(#863):: ááá dehogy... örülök hogy nem esik ki az XP-böl...
ez sem elsöre jött össze,, -
Zájec
veterán
ooohh, igen
köszi.. már töltöm is le..
mostmár ok,, 175.16 XP-hez..
a bioscserét akkor a bios alól csinálom.. rátok halgatok
megcsinálom a pendrive-ról...mostmár csak az a kérdés melyikkel kezdjem...? bios csere vagy VGA driver ..
Gorneck-nek az az álláspontja hogy ez VGAdriver bug..
elvileg ha azzal kezdeném , akkor mindegy a bios..Macka: nem probáltam a Vistát... csak a jó öreg XP-t.
mod szacsee tényleg a 169.21 múltévi
még szép hogy nem akarja az új technikát ismerni,, ha múltévi..köszönöm a helyreigazitást
-
tom_tol
addikt
a fene tudja van asus (inkább volt) P5E WS PRO-m meg X48-DQ6-m hát a kettöt nem lehet egy lapon emliteni sem a giga javára u.ez nagyjából megvan a P5K-E és a DS4 között is csak ott azért sokkal kissebb a difi mert asus biosát sikerült az utobbi idöbem némiképp rendberakni
-
Zájec
veterán
-
karmester
senior tag
A Maximus Formula deckák neken nem szimpil. Két okból is:
1. Általában az extrém tuningot úgyse használnám ki. Emiatt aztán a decka csupa heat-pipe és fém - borda fedett szörnyteg. Úgy néz ki, mint egy középköri keresztes lovag....
2. Felszereltség, ami pont a tuningra való kihegyezés miatt nem a legideálisabb (pld. kevesebb SATA port - csak a déli hídba integrált 6 db. port, e-sata nincs). Ráadásul a Maximus Formula modellekhez hozzáadott SupremeFX II hangkártya kifejezetten unszimpi. Az ilyen hangkártyákat kifejezetten kerülöm. És annyira nem jó, hogy külön megérje "kártyaként" szerepeltetni. Az Asus Xonar hangkártyái sokkal-sokkal jobbak, vagy ha muszáj a Creative X-Fi, akkor az Auzentech X-Fi csipre épített hangkártyájára szavaznék.
Szóval a Maximus Formula deckák kifejezetten gamer/tuning példányok. Én jobban szeretem az olyan deckákat, amelyek univerzálisabb felszereltségük és kialakításuk folytán több feladatra alkalmasak...
Nekem nem a játék az első...
-
karmester
senior tag
Ja, a DS5 egy minden hájjal megkent deszka. Sztem sincs sok érteleme a DQ6-nak. A DS5 mindenre jó: multimédia, hálózati és szerver feladatokra, játékra, stb... Minden csatiból és lehetőségből van rajta elég, igazából nem nagyon találni benne semmilyen kifogásolni valót, már ami a felszereltséget illeti...
-
robyeger
addikt
itt a magyar vonatkozású link is: [új P45 chipes Gigabyte lapok], most ott van a EP45-DS5, folyamatosan szerkezgetik, javítják, ebből látszik, hogy a marketing osztályon dolgozóknak alapvető műszaki tudása nincsen a cég által forgalmazott termékekről
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte GA-F2A88XM-DS2 rev:3.2 AMD FM2/FM2+ alaplap
- Msi Z170A GAMING PRO CARBON
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z Royal 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Beast RGB 2x16GB 3600MHz DDR4 memória (KF436C18BB2AK2/32)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest