Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fanti

addikt

Sziasztok!

Na, egy kis AHCI-s tapasztalat.

Nekem P35-DS3 lapom van, amin ICH9-es, tehát nem raides déli híd van.
    No, erre semilyen módszerrel, sem nlite-os driverbeleintegrálással, sem F6-os bohóckodással nem lehet Windows XP profot telepíteni ha AHCI módban van a déli híd.
    Kipróbáltam az alaplaphoz mellékelt cd-röl leszedett állományoktól kezdve az internetröl letöltött Intel honlapos okosságokon át a Gigabyte oldalról lehúzott driverekig, de semmi.
    Kékhalál mindig ott, ahol a Windows telepítő megtalálná a vinyókat, particiókat.

Egyedül egy, ezen fórum elején levő linken találtam egy hackelt drivert, amit megevett a telepítő F6-os lemezként és utána látta a merevlemezeket. De sajnos ez nem hivatalos driver, így nem mertem használni éles rendszernél.

Kissé csalódott vagyok, bár hozzá kell tennem, hogy így sem lassú a rendszerem, mert a mérések alapján totalcommanderes másolgatások alatt ha nagy állományokat másolok (2-3GB) tehát nem kell seekelni nagyon sokat, akkor 90-100MB/sec. a commander által kijelzett átviteli érték. Ez elég gyors, szerintem AHCI módban sem lenne gyorsabb mint így.
    Ja, és ha AHCI módban vannak a vinyók akkor a Hiren's boot cd- lévő progik zöme sem használható mert nem látja a lemezeket.

2 db 1Terás samsungom van (F1).

Nektek valami tapasztalat a fentiekkel kapcsolatban?

Új hozzászólás Aktív témák