Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• audi100td

nagyúr

válasz finest #3109 üzenetére

Nekem ugyanezt volt a problémám, csak az MSI lapommal, (vélhetőleg) AOD kinyírta a procimat. AOD-ban a ventiszabályzást állítgattam majd betöltöttem a "default" beállításokat, pár másodpercre rá leállt a gép. Ezután sehogy nem tudtam bekapcsolni, fél másodperce (se) felpörögtek a ventik majd leállt a gép, csak áramtalanítással lehetett újra bekapcsolni, de nem indult azután sem. Mint később kiderült az Enermax védelme kapcsolta le a gépet, eleinte gondoltam esetleg a táp halt meg, rádugtam egy Tagan-t azzal elindult a lap, de valami fura kattogó hangot adott és össze-vissza villogtak a fázisokat jelző ledek (normális esetben folyamatosan világítanak), rögtön áramtalanítottam a gépet (ez ismét bebizonyította, hogy Tagan tápot jobb messziről kerülni). Először azt hittem hogy meghalt a lap, de próbaképp kivettem a procit, ekkor elindult rendesen, bepattintottam öcsém 550-esét szintén működött. Szóval szerintem először próbáld meg proci nélkül elindítani.

• Zoli-206

senior tag

válasz finest #3109 üzenetére

Találkoztam rengeteg hasonló problémával már és sok esetben maga a lap a rossz. Én csak DELL PC-kkel foglalkozok és ott nem ritka jelenség az ilyen sajnos (persze több ezer közzül), bár hozzáteszem, hogy új dell esetén ilyen még nem fordult elő.(1-2 éves korában).

A helyedben ahogy írtad is kikötnék minden perifériát és kipróbálnám egy másik táppal. Előtte a procit ellenőrízd le, hogy tuti jól a helyére ment (bár ez láma dolog tudom, de biztos ami biztos)

Ha így sem megy, akkor a cserélheted a lapot, bár a hibás proci esélye még mindig fent marad...

Sok sikert hozzá :K

szerk: ja most látom, hogy a táp magában sem megy, bocsi de sörözésből jövök :))

Új hozzászólás Aktív témák