Új hozzászólás Aktív témák
-
vizirider
tag
válasz
#81556480 #4480 üzenetére
nincs semmi gond azzal a lappal, félre ne értsd ! az egy alap igényeket tökéletesen kiszolgáló darab. ha nem is kérsz tőle semmit, tökéletes választás. nem véletlen hogy 15 000 től is van lap, mert netre játérkra elég, és bizony van 60 000-ért. mert ott más igényeket kell kielégíteni.pont mint a kocsiknál. nyilván egy 20 éves srácnak a ferrari az isten, de egy szállítmányzó cég elsírná magát ha egy kamion helyett ferrarija lenne. és ne felejtsd el, hogy aki tanácsod ad, az is kicsit magából indul ki. én általában 6 évente szoktam új gépet venni, 3 évente van ráncfelvarrás. (vagyis 1-2 dolgot cserélek, 6 évente alaplaptól procin át a ramig mindent a legmodernebbre váltok) vagyis én megvettem az akkor felsőkategóriás alaplapot 3X 000-ft ért, mert tudtam sokáig nálam lesz. haverom meg kb havonta cseréli le teljesen a gépeit. nyilván máshogy számol ő is, meg én is. és akkor a 3dmark pontvadász tuningmatyikról nem is beszéltünk. és persze az anyagi lehetőségekről sem......... szóval sztem tegyél a gépbe egy 12 cm-es házhűtő ventit kb 1600 ft, és használd egészséggel a masinádat. remélhetőleg vagy 5-6 évig jó rabszolgád lesz.
-
vizirider
tag
válasz
#81556480 #4477 üzenetére
akkor máshogy mondom, próbálom kiemelni azt amit kicsit háttérbe szorítottál.
tehát ha nem húzol semmit, és nem atomforró a házad akkor ki fog bírni 5-6-8 évet a mosfet. ha nem bírná akkor a gyár tenne rá hűtőt. ilyen egyszerű a story. ha ennyire lemaradva követed a dolgokat, és az alsó házból vásárolsz cuccost, akkor én a helyedben vennék egy mosfet hűtőt, és pakolnám át a későbbi gépeimbe. de ha ennyire hobbid ez, akkor mért nem vettél garis használt lapot amin van mosfet hűtés. mondom szerintem ha az igényeid tuningot nézve nincsenek, akkor erősen túlliheged ezt a témát. ha tuningolnál akkor meg venni kell egy jó lapot, mert anélkül kb esélytelen az egész. zsebet és igényt tekintve rakjál rá egy alu bordát, az sem baj ha nem ér semmit, de megnyugszik a lelked -
vizirider
tag
válasz
#81556480 #4473 üzenetére
figyuzz csak ! ha nem nagyon variálsz, és szellős a házad akkor nem kell ám ezt túllihegni.
a gyártók tennének rá, ha annyira melegedne. másrészt nem vagyok konzumidióta, de 3 évet kibír, utánna már úgysem érdekel, mert annyival modernebb gépet veszel hogy úgyis kuka lesz a lap. és ez akkor is igaz ha 2-3 évvel követed csak a változásokat. ha tuningolni akarsz, akkor kell komolyabb lapot venned. azon meg úgyis lesz hőcsöves mosfet hűtés.
én úgy tudom sima kétoldalas vékony ragasztószalaggal szokták rányalni a kis bordákat, de ha nem így van majd szól valaki aki jobban ért hozzá. -
MDanny
senior tag
válasz
#81556480 #4473 üzenetére
http://kepfeltoltes.hu/120108/37c4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Eredetileg ott is van a helye a két rögzítő műanyag csapnak a gyári hűtéshez. Anno én ebay-en találtam 770-UD3P-re. Utángyártottat is lehet talán kapni Zalmantól vagy vmelyik másik hűtéstechnikai gyártótól.
Alapon járatva nem lesz baja, de minél hűvösebb, annál hosszabb az élettartama.
-
vizirider
tag
válasz
#81556480 #4470 üzenetére
a mosfeteket hűtőbordával szokás hűteni, mert mással nem nagyon lehet. van aki házilag gyárt hozzá rézből/aluminiumból, de van hozzá gyári megoldás is, de sajnos én most nem találtam meg. egyébként legközelebb olyan alaplapot válassz, amin van mosfet hűtés is(legalább egy borda, ha nem is hőcső). és igazándiból az alaplapon a proci körül 2 oldalon szoktak sorakozni kb 3 cm-re, és ilyen kis kocka vackokat kell keresned.
[mosfet hűtő]
nah csak megtaláltam, de árban ez elég borsos lehet. nézd meg a 790 xt ud4p lapot, és a procifoglalat körül lesz 2 borda hőcsővel összekötve. kb a te lapodon is ott vannak a mosfetek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Linux kezdőknek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 5
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Szólánc.
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest