- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- SONY LCD és LED TV-k
- Sokrétű MSI monitor érkezett profi babérokra törő játékosoknak
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Debilon #10149 üzenetére
#04ahgy: azért ez nem olyan nagy trükk, de végül is igazad van.
Igen, a tiltott magok engedélyezésére gondolok. Nálam ebben a béta bioszban egyáltalán nem volt ilyen opció. De végre az FI verzió az stabilAz ez utániakkal viszont nálam nem ment normálisan, vagy a plusz két mag tűnt el, vagy csak egy merevlemezzel volt hajlandó menni, vagy azzal sem... De végre minden működik!
-
válasz
04ahgy #10146 üzenetére
Nos ezt megcáfolom. Csak ezt az egy értéket kell átírni és már megy is: HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci
Jobb oldalt kattintsunk duplán a Start elemre, módosítsuk a bejegyzés értékét 0 -ra.
Egy kicsit gyorsabb lett, de még nem az igazi, továbbra is 100MB/s körül van a korábbi 130 helyett.
Feltettem közben az FKD béta biost is, de abban nincs ACC. Így még egy verzió jöhetett szóba, az FI. Most néhány indítás után úgy tűnik ez bevált, és végre Phenom X4-nek látja a procit indítás után is, nem csak újraindításnál -
igen, nekem is csak 4 pines van a tápon. Lehet mindjárt rendelek egy másik alaplapot, már úgy is fontolgatom 1 hónapja a cserét. Ezt meg csak megveszi valaki
Legalább végre ki tudnám használni a sataIII sebességét. Azt se értem, miért ez a leglassabb most a 3hdd közül nálam. ahci-t meg nem tudom bekapcsolni, mert akkor meg nem indul a win7.
-
Hát, nem tudom, elképzelhető. Van még egy érdekesség, az ACC menüben. A hybrid van beállítva, és ott van 3 lehetőség: all core, per core, auto. Ennek a per core-nak van amikor megjelenik egy almenüje, ahol a 3.-4. magot lehet egyenként letiltani, míg máskor ez az almenü egyáltalán nem jön elő.
Szerintem a proci az menne stabilan 4 maggal, ennyi idő alatt biztos lett volna kékhalál, vagy valami gond ha a másik két mag nem lenne stabil. Még van 2 bios verzió, amit nem próbáltam ki. -
A helyzet továbbra is ugyanaz, ha leállítom a gépet, akkor jó eséllyel visszaáll Phenom X2-re, újraindításnál viszont mindig marad X4. Ha indításnál bemegyek a a biosba, és csak megnézem, hogy hybrid auto, tehát nem is piszkálok semmit, akkor mindig elindul 4 magosként a proci. Eddig egyszer se volt vele gond 4 magosként, pedig sok órát ment a Dirt3, Gta4, meg konvertáltam pár felvett tv műsort is, ott azért sokat dob a teljesítményen +2mag.
-
Ez új proci, nincs egy hetes. A lap az már elmúlt 2 éves is. Most újra visszaállítottam a hybridről normálra, utána híbrid+auto és így megint egyből megy mind a 4 maggal. Következő bekapcsolásnál kiderül. Ha nem megy, akkor majd az új alaplappal próbálgatom tovább, úgy is lecserélem az alaplapot egy Asrock 870 extremre előbb-utóbb mert kéne a sata3 meg az usb3.
-
Vettem egy Phenom IIx2 555-ös procit. Megy is a magfeloldás, Prime95 hiba nélkül ment 2 órát, Aida terhelés tesztje is, játékok is hibátlanul mennek. A gondom, hogy legközelebbi bekapcsolásnál visszaáll PhenomX2-re. Most az FJ bios van rajta, de ugyanezt csinálta FG-vel is. A köztest még nem próbáltam. Szóval hogy kéne beállítani a biost, hogy ne kelljen mindig állítgatni? Próbáltam az Acc-ben a per core meg az auto beállítást is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Eredeti játékok OFF topik
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xbox Series X|S
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- LEGO klub
- Milyen egeret válasszak?
- Windows 11
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 27% számlával! MSI PRO Z690-A DDR4 Alaplap
- s754, s939, AM2, AM2+, AM3, AM3+, AM4, AM5, FM1, FM2 alaplap, CPU akciÓÓÓ
- Eladó félkonfig!!! Asus H110M-K és i5 6400 CPU!!! Beszámítok!!!
- AMD TUF FÉLKONFIG Ryzen5 5600g 32Gb G.skill DDR4 WIFI CM hűtés , garanciával .
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged