Új hozzászólás Aktív témák
-
qwertly
addikt
Köszi a gyors választ
,azt jelent,hogy a felülete sérült a lemezeknek vagy elektronikával van gond?Ha a lemez sérült akkor szerinted lehet még tartalék lemeznek használni?vagy kilehet a sérülést iktatni gyári programokkal.Hogy arra a részre nem írna így még használható lehetne tartalék wnyónak.
-
qwertly
addikt
Sziasztok nagy bajban vagyok egy 500GB winyóm szált el igaz,hogy csak 400GB használtam win7 alatt mert a maradékból 25GB arra akartam használni,hogy os x tegyek rá.Fel is tettem a os x és amikor acronis disk direktoral aktivá akartam tenni az os x partíciót elkezdett hiba űzetetteket dobálni kb.60% nem tudom mit mert nem írtam le de lényeg,hogy megfagyott,nem tudtam mit csinálni mit reset gombbal újra indítottam a pc.Ez után már csak az első winyómon levő adatokat látta a windows és linux live cd sem tudtam elérni a második winyót.Ha a windowsal akarom megnyitni a hibás hdd akor megakarja formázni így,hogy letudjam az adatok egy részét menteni rá ereztettem a GetDataBackot.Ö most szépen nyálazza a wincsit de idönként ilyen hiba üzenetteket dob ki:I/O Error 'Unknown errer (23)' reading sector 584456767 on HD129 végül rányomtam hogy hagyja ki azóta megy tovább a keresés a winyón.A kérdésem az ez winchester fizikai hibájára utal vagy csak a fájl szerkezet sérült a reset gomb használata miatt?
-
liksoft
nagyúr
válasz
baszkikam #596 üzenetére
Valószínűleg, mert vagy felül lett írva, vagy az átméretezés miatt nem ott keresi, ahol van. Azt írtam, RAW. Vagyis név, és adminisztráció nélkül csak adattartalom alapján. Ha így sem sikerül, akkor így jártál. Ugyanis a felülírás olyan nagy mértékű, hogy nincs mit menteni.
U.i.: A neveket tessék elfelejteni! Tartalom alapján kell mentened!
-
liksoft
nagyúr
válasz
baszkikam #594 üzenetére
Mindkét drive-on iszonyúan sok felülírás történt, ha jól értelmezem. Az adatvesztés oldalon mindkét drive 2-3 lépcsőben is károsodott. Ilyen mértékű módosítások és felülírások után még szakembernek is szerencsére van szüksége, hogy az eredeti állapotot részben tudja rekonstruálni. Teljesen a felülírások miatt lehetetlen.
Formattálni, egyáltalán ráírni bármilyen szinten is, tilos mentendő drive-on. Minden írás csökkenti az esélyeket.
A Te esetedben a RAW recovery-t tudó programok használatát tudom javasolni. Mindkét drive-on. Visszaolvasva találsz belőlük. Ezek eredeti név nélkül ömlesztve hozzák vissza a képeket, így utólag kell válogatni. De legalább van miből. Az esetedben lehet, hogy csak töredéke lesz az eredetinek. Sikerült a klasszikus hibákat egymásra halmoznod.
-
baszkikam
csendes tag
Ez egy Seagate baracuda 7200.7 160gb winyo két részre volt osztva 10gb és a maradék azon voltak a képek.Gondok voltak a winyoval vettem egy másikat átmentettem az adatokat a fenti programmal az újra.Az újon(80Gb) semmi probléma nem volt megnyitotta a képeket gond nélkül,de nem írtam ki még akartam hozzá gyűjteni párat(ez volt a gond).Kivettem az újat vissza raktam a régit(160Gb) kíváncsi voltam tényleg tönkre ment-e.Formáztam az egészet egybe formázásnál Pmagic 105-ös hibát írt ki,de 4-5.próbálkozásra sikerült de előtte lefuttattam egy Eraser programot.Vissza raktam az újat nem futott rajta az oprendszer,valami hibát írt ki 0*000002frxy 3-4 fajtát ha beindult akkor is kékhalál és leált. Formáztam gondoltam majd újra vissza hozom róla az adatokat mint régebben sikerült is méretre névre megegyezik,de nem tudom megnézni a képet sem a videot se a többit (a program Delete ként jelzi).Egy idő után megint írta a hibákat. Mielőtt újabb költségekbe vertem volna magam elvittem egy számtech boltba ott megoldották a problémát,valami driverrel,vagy kábel (tulajdonképpen nem mondák el teljesen mit is csináltak de azóta jó)+1500ft.
Azóta nem használom a winyókat mert van egy harmadik(60Gb).U.i.: Csak annyi még az új winyó (Samsung 80Gb) nem volt egyértelmű a jamperelés ezért 32Gb-re formáztam és így telepítettem az oprendszert de utána ,hogy vissza jött a szerelőtől megcsináltam ,hogy kétfelé osztottam (37-37Gb) jamperelést is megigazítottam.De azóta nem használtam csak böngészőt és ezt a programot telepítettem de a második patrícióra mert az elsőt vizsgáltam.
Lehet sok hülyeséget csináltam remélem még menthetőek a dolgok.
-
GERIlla83
tag
Üdv mindenkinek.
A következő problémámra keresek megoldást: meghalt a winyóm biosban még látom de xp alatt semmi progi nem látja. Hogy kell használni a GetDataBack progit? Mert én elindítottam de nem látja a winyót. -
baszkikam
csendes tag
Sziasztok!
Problémám a következő:
Kipróbáltam a fent említett programot az adatot is sikerült másolnom a müködő wincsire,de a mentett adat konkrétan képek "Delete" állományként jelzi és nem tudom megnyitni semmivel azt írja nem támogatott formátum.
Hogyan nyerhetném vissza a képeimet?
Segítsetek légyszíves.Köszi. -
Szszby
csendes tag
Akkor ezek szerint csak manuálisan lehet rendet rakni a dokumentumok között, igaz? Jó akkor majd dolgozgatok vele!
Köszi! -
Szszby
csendes tag
Ja és a Get Data Back többször kiírja, több szektornál, hogy I˛O Error "Unkown error (23)" reading sector ...blabla, gondolom olvasási hiba, és ezért valószínűleg fizikai hiba? Így is van esély adatok mentésére?
Köszi! -
Szszby
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő! Elszállt az egyik vinyóm, és pont adatos vinyó,( családikép, pótolhatatlan dokumentumok stb.)
A Get Data Backkal, sikerült jónéhány adatot átmásolmom természetesen másik vinyóra, de egyiket se tudom megnyitni. Ezt valahogy helyre kellene állítnai, és ha igen mivel? Vagy ez azt jelenti, hogy sérültek az adataim? A Recover My Files.szal már sikerült néhányat visszahozni, és jórészt el is indulnak, de ez meg ömlesztve van, lehet valahogy rendbe szedni őket?
Köszi a segítséget! -
amo0001
csendes tag
Sziasztok!
2,5 éves notebook-omban halt meg a 120GB vinyó.
Egyszercsak kifagyott, újraindult, de a Win nem bootolt, vmelyik .sys fájlt hiányolta. Megnéztem DOS-os HDDSentinel-el 64%-os volt a health (1 hónapja 100%). HDD Regenerator-t küldtem rá, talált a 15GB C:-n az első 250 MB-ban kb. 200 bad sectort, amit javított, aztán megállt a javítás, nem tudta tovább javítani, amit talált. Ezután próbáltam Win telepítővel formázni, de 9%-ot 9 óra alatt sikerült.Menthető még a vinyó? Esetleg ötlet?
-
kocka74
csendes tag
ez nem arrol szol. hogy felterkezes utan menthetek, es majd kesobb betolthetem az infot es masolhatok masodik korben.
Nem beszelni angol, csak okoskodik...
plz
Save and Load a Scan
After the scan of the drive is complete you can save this scan in Step2 for future use. Just click File->Save Recovery and choose a destination. The resulting file will have the extension .ST2.
To load a scan proceed to Step1 and select the drive like you did in the previous run, but click the "Load" button in the bottom left of the screen. That way you don't have to do the scan all over again. This might be useful in case you are not satisfied with the recovery results and want for example choose another file system from the list in Step2.
After clicking Load, select the first option if you want to load a drive scan and rebuilt the file system list. Hit Ok and select the Step1 results file ~GDBSAVE.ST1. This file is created by the program in the default temp directory and contains the most recent scan. You cannot save the Step1 results directly from within GetDataBack, but you can always rename this file to save it for further use.
Select the second option if you want to load a file system list and go directly to Step2. Hit Ok and select the right .ST2 file.
Save and Load a Recovery
After the recovery tree is complete you can save your recovery for further use in Step3. Just click File->Save Recovery and choose a destination. The resulting file will have the extension .ST3.
To load a recovery proceed to Step1 like you did in the previous run, click the "Load" button in Step1, choose the third option, hit Ok and select the .ST3 file.
-
kocka74
csendes tag
Megvettem a Gat Back Datat, de angolul meg mindig nem tudok.
Azt szeretnem megkerdezni, hogy lehetseges az, hogy az adatkinyeres es a konkret kimentes munkafazisat megszakitassal, idoben maskor, kozben a gepet kikapcsolva-bekapcsolva tegyem meg.
Nincs 12 oram hogy ott uljek a vinyok mellett.
az 500 GB adatvisszahozasra 7 orat ir, es akkor meg azt ki is kell menteni, ami gondolom ugyan annyi.
tipp? tanacs?
ksozonom!
-
Imco
őstag
A laza nem a lopás szinonimája nálam! Igen lazán állok a dolgokhoz és kergetem a rózsa szinű pillangoimat! Inkább, mint naponta festessem az ősz hajam és egyem a nitromintet és betalockot vagy épp valami seduxen szerűséget! Csak azért mert épp nem érti a kedves üf. hogy mi kerül 2000 forintba azon ha 30km a kiszállás a lakásáig, és még a javitást sem kéri 3000-ért alkatrésszel. Ezt csak lazán lehet elviselni! Szerintem...
Szándékosan kerültem a jogdijas témát mert az egy másik, hosszú lemez!
-
liksoft
nagyúr
válasz
passziva #574 üzenetére
A GDB NEM állítja vissza az eredeti állapotot! Ez egy másoló program. A regisztrálttal tudsz másolni, a letölthető demo mindent megcsinál, megmutatja a belső adatszerkezetet, de nem másol. Vagyis le tudod tesztelni mit talált, és regisztráció után mint a TC-vel, át tudod másolni másik drive-ra az adataidat.
Mielőtt használsz egy progit, olvasd el, hogyan működik.
Szerk: A másik progi csak a nem töredezett file-okat ömlesztve hozza vissza. Neked a GDB lehet a jobb.
-
passziva
tag
most talaltam egy PC Inspector File Recovery nevu programot.
Velemeny? Fussak neki a wd-nek megegyszer? -
passziva
tag
Sziasztok!
Lefuttattam a WD 500 My Bookon a GDB-t. Hat minden szepn vegigfutott, de a meghajtot meg mindig nem ismeri fel a pc. Sem a sajatgepben, sem a totalcommanderben...
A lemezkezeloben nem ajanl fel olyan menupontot, hogy benevezhetem valamilyen beture (tulajdonsag, es particio letrehozas menupont van csak)rosszat sejtek.
(partition magic)Mit tegyek?
koszonom!
-
stichelbaut
csendes tag
KOszi!
A progi latja az XP szerint olvashatatlan vinyomat...
Most valami rettento szamhegyeket futtatva dolgozik az ugyon... Isten adja, hogy sikeruljon...
Remelem jo javitasi opciot valasztottam..
Udv!
Stichelbaut -
demagóg
aktív tag
válasz
stichelbaut #568 üzenetére
Jó esélyed van, hogy az adataid még mind megvannak. Olyan megoldást válassz amely biztosan nem nyúl az eredeti eszközhöz. Szerencse, hogy most a windows nem látja, ezért az nem is fog rá firkálni. Ha mégis próbálkoznál a közvetlen írással (pl. MBR javítás, de nem én javasoltam
) akkor előtte kellene egy teljes másolatot készíteni a HDD-ről. Amúgy a GDB is jó ötlet. Már a demo verzió is megmutatja, hogy mire számíthatsz.
-
demagóg
aktív tag
"...Ha nincs ingyért és nincs pénzed akkor marad a lopás!..."
Ha azt is ilyen lazán lekezeled amikor tőled-tőletek lopnak (a saját magad által írt SW-t pl.), akkor te vagy az önzetlenség mintaképe. De akkor miből élsz? Vagy te is úgy lopsz össze mindent? Elromlik otthon a TV, lopsz másikat. Jó ötlet, lopjuk körbe egymást. És majd mondjuk azt, hogy ez csak megélhetési lopás. És ki fog új értéket előállítani?
GDB 30ezer Ft. A demo ha jól tudom ingyenes, hogy ne legyen zsákbamacska. Ha az elveszett adatok ennyit sem érnek tehát az elveszett adatok reprodukálása ennél olcsóbban megoldható, akkor azt kell választani. A GDB sem mindenható, némi gyakorlatot azért igényel a használata. A profi adatmentő progik amúgy nem is kerülnek kereskedelmi forgalomba, amelyik mégis, ahhoz meg rendes HW védelem van. Ha az adatok értékesebbek az adatmentés díjánál akkor szakember segítségét célszerű igénybe venni. Igazi adatmentő cégek (nem a sarki PC boltra gondolok) saját fejlesztésű programokat használnak amelyek érthető okokból nem kerülnek kereskedelmi forgalomba. Amúgy vannak ingyenes próbálkozások is (pl. testdisk, vagy célorientált progik mindenféle undelete, scanner progik melyek RAW módban állítanak vissza a felületről), de azért sokat nem lehet várni ezektől a progiktól. A GDB nem ingyenes, márpedig most abban a topikban vagyunk. A SW lopást nem javasolnám. -
passziva
tag
válasz
stichelbaut #568 üzenetére
GDB elerheto:
http://www.runtime.org/hungarian/index.html
-
stichelbaut
csendes tag
HEllo All!
Behalt egy vinyom amin a fel eletem van..
(Ne kerdezd miert nem irtam ki DVD-k re... Epp ezen ugykodtem mar egy ideje, sajna nem sikerult megvalositanom)
Maxtor 160GB ATA
Nem tudtam, hogy milyen vinyo ez csak atraktam egy uj gepbe, (XPpro) hogy programokat masoljak oda. De nem latta, megneztem lemezkezeloben: DINAMIKUS OLVASHATATLANVisszaraktam a sajat gepembe es ott is ezt irja ki mar! KO!
Olvastam itt valami GDB programrol de nem talallok ilyet a neten.
Ha egyeb megoldast tudtok a huJesegemre, kerem segitsetek, NAGYON fontos a tarolt tartalom.
Elore is Kossz!
Stichelbaut -
passziva
tag
Sztoval azt mondod, hogy a particiok tuntek el, es ezrt mnem latja a winyot csak fizkailag, de logikailag nem?
Igen az adat, csak a munakhelyemrol kb 2 ora mulva el kell mennem, es nem hagynam itt bekapcsolava a gepeket.
Meg lehet szakitani a GDB mukodeset, es legfeljebb otthon ejszakara raeresztem egy laptopon keresztul?
-
passziva
tag
Nem kattog, csak egyszeruen egyik inditasnal nem vette tobbet eszre a xp a winyot.
Usb csatlakozasnal pedig van hang, tehat erzekel valamit belole.Mi a velemenyed, miert nem latja a xp a winyot olyan meghajtokent amire menthetek?
Winyos progik mindegyike latja, es meghajtja, sot teszteli is.
De az Xp nem veszi hasznalatba, pedig az eszkozkezeloben ott vanb, hiabuzenet nelkul.
Probalkozzam a Get Data Backkel, vagy van egyszerubb megoldas is erre. (6 oran keresztul akaja a GDB nezegetni a winyot, nincs enniy idom
Full laikus vagyok gondolom ez kiderult.
Koszonom!
-
liksoft
nagyúr
válasz
epityesz #556 üzenetére
Na ez a legnagyobb gond. Ahhoz, hogy egy program a lehetséges hibák legtöbbjére fel legyen készítve, több éves programozása, és több száz (ezer) mentés kell a háttérben tapasztalatnak. Ekkora munkát a legtöbb ember (cég) csak pénzért fog odaadni. De ebben több éves munkájuk van. Vagyis a családnak közben enni is kell.
Mikor jutunk el oda, hogy a tisztességes értékteremtő kétkezi munka megkapja a becsületét, és ezzel együtt az ellenértékét? A munka nem büdös. Ez biztosítja mindenki számára a napi betevőt. El kéne felejteni azt a gondolkodást, hogy a főiskola / egyetem után a fiatalság a bizonyítványba kapaszkodva kijelenti, "Én már letettem amit kellett, ide a lóvét, dolgozzanak a kulik.". Tudom, sok embert megbántok ezzel, nem ez a szándékom. Csak kisarkítva elmondani, csak iskolába járásból nem lesz kenyér. És aki az "ennivalót" biztosítja számunkra (kétkezi értékteremtő munkás), na Ő a legértékesebb. Csak éppen a fizetésén nem látszik. Szégyen, és gyalázat.
A fentiek alapján mindenki döntse el, hogy az egyenes, vagy a kerülő utat választja.
U.i.: Választ senkitől nem várok, nem vitatéma a fent leírt, hanem a privát véleményem, mely vita hatására sem fog megváltozni. A Moderátorokat kérem, ha túlmentem volna a határon, jelezzék. Köszönöm.
-
passziva
tag
Sziasztok!
Segitsegre lenne szuksegem.
van egy WD 500 kulso HDD-m.
Tegnap meg latta a totalcommander, ma mar nem.
A XP eszkozeloje latja, hibat nem jelez.
A Get Data Back is latja a mint winyot, de logikainak nem.
Most lefuttatok rajta egy searchinget NTSF filere, az majd segit, vagy alapvetopen mas modszert hasznaljak hogy logikai meghatokent is lassa a xp vegre a winyot?
-
Sziasztok!
Nem tudnátok egy ingyenes Hdd-recovery progik????
Amit eddig próbáltam mind pénzes
nekem meg most nincs pénzem sajnos -
Sakon
csendes tag
nem ér annyit az egész gép xD
de am köszi...
próbáltam amugy Stellar Phoenix-al azzal se jutottam többre... még majd egy ismerőst megpróbálok megkeresni. mert 160 gigáról van szó ebből kb 500 mega ami lényeg a többi film zene játék. De a lényeg az a pár hónapnyi program tervek...:S
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest