Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
iwu
addikt
válasz
PeliScan #296 üzenetére
oké, thx, nem akarok az agyadra menni, de akkor mi az az 1 bemenet, amit ír a doksi?
amugy a mikrofon nem nagy gáz, olyankor elég a2 hangszóró is, amikor használom. A live nál szerintem klasszissal jobb az nforce2-n lévő 6.1. Audigym wolt ez előtt, de nem akartam a pénzem bent hagyni (lásd audigy vs sstorm topic).
Amúgy köszi a segítséget, péntekre jön mefg a cuccom!
Üdw! -
PeliScan
addikt
Hát, Te tudod.
Azért ugye vágod, hogy a Genius mélyládája magában nagyobb teljesítményű, mint a Codegen 5.1?Vagy a Genius centere többet nyom, mint a Codegen center+ 2db surround?
Nem tudom, hogy tényleg fa-e az egész, szerintem csak a mélyláda.
30e? Jobban jársz, ha hozzádobsz még 9e-t, és Genius. -
iwu
addikt
ja, és a bolt leírása is azt irja, hogy nincs...
amúgy most néztem codegen 5.1 fekete full fadoboz, 30környékén adják...az sem lehet rossz. -
iwu
addikt
válasz
PeliScan #281 üzenetére
hmmm....köszi!
pont most akadtam erre a neten : http://www.genius.hu/hangszoro.htm
SW-5.1 Surround Home Theater / DHT510 /
rendkívül elegáns, természetes alapszínű, fekete szövetborítású előlappal
masszív, nagyméretű fadobozos kivitel
mágnesesen árnyékolt hangszórók
teljesítmény: 3600W PMPO, (4x15W /oldalsó/+15W /közép/+45W/ mély /) RMS
3db sztereó bemenet: CD/VCD/DVD, TV, MAGNÓ csatlakoztatására
1db 5.1 csatornás bemenet: RCA csatlakozó vagy 9 pólusú DIN csatlakozó / hangkártya vagy asztali DVD 5.1 csatornás kimenetéhez /.
Kezelőszervek:
hangerő: ''master'' / főhangerő /, center, mélysugárzó, hátsó
hálózati kapcsoló
váltógombokkal kiválasztható bemenetek: CD/VCD/DVD-, AC3-, MAGNÓ-, TV üzemmód
állapotjelző LED-ek
Külső méretek (széles*magas*mély):
Mélysugárzó: 220*380*330 mm
Oldalsugárzó: frontsugárzók: 120*235*165 mm, hátsó hangszórók: 120*120*120 mm
Középső /center/ hangszóró: 360*160*165 mm
A mellékelt távirányítóval a hangszóró alapfunkcióit lehet vezérelni: hangerő, némítás, stand by.
ezek szerint van...wagy nem egy cuccról beszélünk, wagy ez is se...? -
iwu
addikt
Hali!
srácok, van ezen a cuccon digitális bemenet, vagy muszály a 3 jack...(akkor nem lesz hova kötnöm a mikrofont, bár ez a legkevesebb...) ?
thx! -
|xero|
tag
UP
Mert genius jó szép és most is jól szól
Üdv -
BlitzKrieg
tag
Nekem a Genius Home Theater jön be a legjobban.
Fadobozos, A piac egyik leghangosabbja, szuper jó a dolby sorround vele.
Kicsit drága is de akinek igénye van az Audio extázisra annak ez kell. -
DJ Mythos
aktív tag
Ha a DVDt egy 2 csatornás bemenetre kötöd rá akkor igen, ha pedig 6 csatornás bemenetre, akkor pedig nyílván az a 2 fög csak szólni amelyikre rákötötted a 2 bemenetit. (Szal az erősítőn van 2 6 csatornás bemenet és 3db 2 csatornás.) Pl. nálam az egyik 6 csatornáson van a gép (az szól 5.1 ben), a hifi meg a discman rá van kötve külön-külön 1-1 2 stereo bemenetre, viszont a hifi és a discman is szól mind a 6 hangszórón.
-
Gaby
tag
Én DVD lejátszóval használnám , nem számítógéppel!
Csak stereo SVCD-ket csinálok, ezért kérdezem. Mindegyik hangfal fog szólni stereoban? Vagy csak 5.1-ben fog? Stereoban használnám mindenképp -
Gaby
tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne! Ha csak sima stereo SVCD-t játszok le a DVD lejátszón akkor a Genius 5.1 Home Theatre hangfalai hogy szólalnak meg? Mindegyik fog szólni csak stereoban? Vagy a center egyltalán nem fog a többi 4 + sub pedig szól? Fontos lenne mert ez döntené el a vásárlásom. Minden SVCD-ém stereo! -
dferee
tag
szet = ezt
Szal megnyugodtam -
bibouser
csendes tag
Sziasztok!
Én is Audigy2-t használok hozzá, szerintem teljesen rendben van. Mondjuk én a genius hátsó hangszoróknak a centereket raktam, és centernek pedig be raktam a hifis hangfalaimat (Mission 752 freedom.), és érdemes valami jobb hangfalkábelt használni. Így egész jól szól. -
dferee
tag
Helyes mert én is szet szándékozom venni de mindenki úgy véli hogy felesleges hozzá egy audigy2.
Én mégsem hallgatok rájuk -
Brainless
csendes tag
Nekem mar iléyen hangfalam van lassan 1 eve es semmi bajom nicns vele ! Szerintem a legjobb befektetes azota csak fentebb ment az ara
-
dferee
tag
!
-
dferee
tag
Ehhez az elrendezéshezt mit szóltok?
-
DEx-
tag
Sztereo fülhallgatókimenet nincs véletlenüla sub-on?
-
DEx-
tag
Ja, jóvanna, mittomén milyen kábel az, aszittem vmi spéci. :-)
Tegnap megrendeltem a cuccot, meg vettem egy sblive 5.1-et. :-)
Csak egyelőre nemtom, hogy hogyan rendezzem el a szobába... -
DEx-
tag
óóó, kösz a gyors választ.
Hát határeset... Akkor kénytelen leszek én is az asztal mellé tenni. -
DJ Mythos
aktív tag
-
DEx-
tag
Légyszi nézze meg vki, hogy az sub és a PC közötti (az 5.1-es kábel) milyen hosszú!
Kösz
DEx- -
PeliScan
addikt
Szép sok.
http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=6660&start=0#msg7
teszteléshez itt találsz progit. és van egy Abit NF7 topic is valahol, vagy 800 házzszólással. -
Zaki_
csendes tag
Hi!
adott:
- Genius 5.1 Home Theater
- Abit NF7-S rev 2.0 (nforce2, realtek alc650 6 csatornás)
A gondom az hogy sehogy sem tudom müködésre bírni egyszerre a center/subwoofer-t (közép/mélyláda)
(Nvidia SoundStorm vezérlőpult)
Teszthangnál ugye úgy jön a hang hogy left , center, right, left surround, right surround, és subwoofer bugás
-----------------
nekem max ez sikerül(4 lehetőség):
itt még nem használom a genius hangfalhoz adott yellow szinű átalakitót, de ezt ugyis el lehet érni (asszem )ogy a mélyládába bemenő két rca-t felcserélem
(tehát balból jobb, jobbból bal lesz, ha rárakom az front kábelre)
1.
hogy ha a középső hangszóró bemondja hogy center
-akkor nincs mély hang bugás a teszt végén (+ pl.: winamp-ban sem, többit nemnéztem),
-ekkor müxik a középső csatorna létrehozása (winamp-ban szól)
-LFE csatorna létrehozásakor mély továbbra sem szól , s ha LFE crossover frekvenciát nővelem, akkor a center egyre jóbban szól, mélyládának képzeli magát
kimenei mély csúszka müxik, center nem
-nvswap-ben ilyenkor nemszól a mély
2.
majd ha nvswap-el megcserélem akkor (
-a hangteszt végén bug , de nem mond centert
-nvswap-ben ilyenkor sem szól a mély, hanem helyette a center sistereg
-LFE csatorna létrehozásakor mély továbbra sem szól , s ha LFE crossover frekvenciát nővelem, akkor még a másik 4 hangfalról is leszedi a mélyeket, kimenei mély
csúszka müxik, center is ha bevan kattintva
itt már használom az átalakítót:
3.
-teszthangnál, amikor center van, akkor center és subwoofer is szól, de itt a mélyládán letudom venni a center-t vagy a sub hangerőt , és akkor pl csak egyik szólal
meg
-Középső csatorna létrehozása , bekattintom, létrejön a mély , és a centerből is szól valami ,de azt csak úgy hallom ha minden más hangot leveszek és azt felnyomom
max-ra (a subwoober-en)
-LFE csatorna létrehozásakor mély tovább szól , s ha LFE crossover frekvenciát nővelem, akkor a mály hang lassan eltünik és megszűnik, kimenei mély csúszka
müxik, center is ha bevan kattintva
-nvswap-ben amikor centernek kéne sisteregnie, a mély is és center is sistereg
nvswap-et alkalmazva, center és sub megcserélésére
4.
-teszthangnál center nemszól, a végén a mélyláda bug
-Középső csatorna létrehozása , semmi nemtörténik
-LFE csatorna létrehozásakor a mély jön létre ,wow , s ha LFE crossover frekvenciát nővelem, akkor a mály hang egyre erőteljesebb
gondolom valahogy igy kéne müködni
-nvswap-ben amikor centernél kussban van, mélyládánál sub sistereg, de csenternél is jön valami sistergés ,de ez más mint a többi hangfal sistergése
--------------------
-dolby surround kódolás engedélyezése végig kivan kapcsolva
-persze már ottis bug van , hogy a yellow kábelt a black-be, a black-et a yellow-ba kell kötni, de ezt már külföldi fórumban is olvastam
-már olvastam, hogy probáljam meg a mic-re kötni a sub/center-t ,de az sem jött be
-hogy félig huzzam ki a jack dugót, de ez sem jött be
-probáltam már a realtek drivert is ,de ez sem
-dirver reinstall, de ez sem
-probáltam már hogy nem a 9 tűs dint-t használom hanem 3 db 1 jack to 2 rca kábelt, de ez sem
ahogy látom mégiscsak kell egy hangkártya majd, mert ez igy nevetséges, hogy nemtud egyszerre szólni
mi lehet a gond?
hogy tudnám elérni hogy center és sub is szóljón egyszerre?
vagy csak a teszt a szar?
van olyan játék ahol lehet tesztelni a hangfalakat, bal jobb, stb?
vagy egy másik teszhang progi?
van nekem egy ilyenem is Test AC3 v2.0.avi 2 318 336 MB, de ezsem szólal meg,
mit tegyek fel hogy szóljon, valami ac3 filter feltettem már ,de akkor sem szólalt meg , milyen progit használlak ehhez az avi-hoz?
válaszokat köszi
csáó
Zaki -
dferee
tag
Látom ha nem irok meghal a topic... ezt a szomorú tényt
-
A-HA
csendes tag
Csá!
Király a rendszer ,minden frankón megy vele csak a DVD még nem 5.1 de lassan ez is megoldódni látszik, a zene valami tökéletesen szól vele szal megérte a igaz a center nemszól zene közben ,de annak elvileg nem is kéne ugyhogy nemizgat de a lényeg a lényegben, hogy megérte a pénzét -
dferee
tag
De ha a szoba 4 sarkában van akkor nem mindig tökéletes a surround. Legalábbis az én 2.50*5.20as szobámban
-
A-HA
csendes tag
Csöö!
Na szóval mint utólag kiderült a DVD-n még nem 5.1 hang jön mert kell vmi átalakítot szereznem elöbb hozzá (kár), de majd ezt is megolodom.
Viszont a center DVD-nél kicsit nekem mintha halk lenne ha felveszem a hangerőt ez korrigálja, ez normális??
Amúgy a cucc nagyon bejön! -
A-HA
csendes tag
Most tulajdonképpen a sorruondoknak fejmagasságban és mögöttem kell, hogy legyenek máskülönben szart sem ér???Elég sok a rajz
-
PeliScan
addikt
Azért szerintem nem kell túldramatizáli az egészet;
-legtöbbször nem AC3at hallgatunk, right? Tehát ott vajhmi keveset számít 10-20-30 cm eltolódás a surr.oknál, pl.
-egy félmillás hangcuccnál még sokat számíthat, de azért a Geniusnak is vannak korlátai (kb a horizont környékén!), tehát mire ez a nagy precízség?
-ráadásul nem tom, milyen driveretek van, de pl a Live!val veszett jól belőhető az esetleges szoftveres korreckió.
Szóval, inkább praktikusan, mint görcsösen ügyelve a THX szabványra! Persze ha ez a kettő egybeesik, akkor > -
dferee
tag
Amit xero javasolt az a kanapéról nem a legjobb megoldás sztem. legalábbis a hátsók szempontjából.
-
dferee
tag
Ez igen ez aztán a segítőkész társaság
Erre nem is számítottam!
Köszi mindenkinek!
A sub akkor a földön lesz a center a monitor és a tv között a két első az adott helyen a hátsót meg lehet hogy akkor kifelé teszem kissé középre fordítva.
De az nem baj hogy ugy nem teljesen hátulrol jön a hang? -
-
|xero|
tag
Valahogy így kéne megoldani ott elől az S az a sub és jó lenne őket a fejjel egymagasságba hozni mint az elsőket is.. a center jó lenne a tv és a moncsi közé olyan 1.5 méter magason a falon a többi is ilyen magasságban legyen lehetőleg és mind kb egy pontra irányítva!
Üdv -
-
dferee
tag
Ne csináljátok már!
Komolyan nem látjátok?
F = első
B = hátsó
C = center -
dferee
tag
A sárga izék senkit nem érdekelnek azt a progiban tettem oda.
Csak a hangfalak elhelyezéséről lennék kíváncsi a véleményetekre. -
|xero|
tag
Én azokat a sárga izéket marhára nem látom az ócska monitoromon már bocs!
Üdv -
dferee
tag
Naaaaaaa ennyien azé' ne
-
dferee
tag
Esetleg a hátsókat tehetem a sarok felé inkább messzebbre és a kanapé felé fordítva.
no? -
dferee
tag
Íme a remélem tökéletes terv!
-
PeliScan
addikt
http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=6660&start=0#msg7
nézz körül itt, ha az AC3 nem megy, az gáz. különben hagyd. -
A-HA
csendes tag
Császtok!
Ma vettem egy Genius 5.1 hangfalat és minden jól szól, de van ez a hangfal teszt és ott pl a centert a front right-m szól meg a center meg se akar mukkani de DVD-nél meg megy az egész szal nemértem számít vmit ez a teszt vagy haggyam a fenébe?
Előre is THX!!! -
|xero|
tag
Jha bass-t meg tessék ezzel tesztelni
THX_-_Bass_Test_-_I_Love_Big_Speakers.mp3
Aranyos hatása van
Üdv -
|xero|
tag
A világon semmi de azért jó!
Jha torzítás megoldható a hátsó falak cseréjével..mert a többi nem torzít..és azóta nekjem is tuti a cumó!
Üdv -
Santses
aktív tag
jaja én is ezen a véleményen vagyok..1 nagy ventivel joban nézne ki meg nyugodtab lennék én is
-
Santses
aktív tag
jah és meglehtősen feltud forrosodni a borda hátul...én félek nehogy valami baja legyen (esetleg kiég
) na jó ez nem amd de akkor is
nelehet rá hűtőt tenni elrondítás nélkül vagycsak dobjam be mögé a ventit (ejj az nemfér be)
egyéb ötlet? -
PeliScan
addikt
válasz
dr. rozmark #199 üzenetére
Vagy egy 'post-it'et kell ragasztani a mélynyomó szája elé; szól rendesen.
passzív membrán rulez!
-
Santses
aktív tag
Aha..mondjuk én nagy hangerőn nem próbáltam de beraktam egy nagy baszusu számot és a hátsókat hallottam hogy torzítanak a hangerő majdnem félnél volt (azé kb még kellett 3-4 vonal odáig) mér rendes hangerő volta zé
csak ne torzítson ja és a basszust tedd fel gépen eq ban és nem a subwooweren nyomogasd felfele....össze kel hozni normálisan hogy ne torzítson semmi..
Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest