Aktív témák

• Spirit

őstag

Sziasztok! Mindenkinek ajánlom figyelmébe ezt a hozzászólást, és szerintem be kellene rakni a nyitóhozzászólásba is! Immáron 3 éve vagyok boldog tulajdonosa a szettnek, lassan kezdem minden hiányosságát kiismerni.

Karácsonyra úgy néz ki, hogy a család benevez egy projektorra,így a hangfalak a gépemtől átkerültek már előre a szoba négy sarkába, equalizer filmekhez belőve, 1-2-8-16khz-es sáv az egekbe emelve. Gyors hangteszt...valahogy nem az igazi, a mélynyomó még mindig puffog picit, pedig a tuningot is megcsináltam hozzá, és a szatellitekből is ki akartam hozni a legtöbbet.
    A mélynyomót alaposan szemügyre véve találtam még egy rejtett rést, amin keresztül csak úgy dőlt a levegő!!!! Mégpedig az előlapon, ahol a kezelőszervek vannak.Mögötte a kábelköteg átmegy a szigetelt fa "dobozon", de a lyuknál már nincs tömítés. Ezt kiöntöttem sziloplaszttal. Na, most már nem puffog. Következő lépésként a membránokat vettem szemügyre, amin feltűnt,hogy a gumi rész, amin ugye a membrán mozog világosszürke...már gyárilag is az volt. Na, nosza elő a szilikonzsírt.Ez olyan állagú, és kinézetű,mint a sziloplaszt, áttesző, fehéres, ragadós anyag.(nem olyan,mint amit hűtőzsírként árulnak) Ez hatásosabb,mint a spray, és nem megy mindenhova, mechanikus alkatrészek kenésére, és gumik kezelésére szokták használni, hátránya,hogy nagyon felpuhítja azt. Na ezzel bőségesen adtam minden hangszóró gumijának, beleértve a sub-ot is! Eredmény?
    A mély sokkal gyorsabban reagál, már nem csak döng,de "ütni" is tud, úgy,mintha gyomronvágtak volna, pl egy verekedős jelenetnél. A szatellitek? A frekvenciatartományuk határozottan szélesebb lett, és nagy hangerőnél SOKKAL tisztábban szólnak!

Mostmár bátran várom a projektort..üres 2*2,5m-es fal, ülőalkalmatosság, iszonyatos hangzás...alig várom a karácsonyt:)

Remélem segíthettem valakinek.

Aktív témák