Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#12701) PiciKenny válasza st0ff (#12700) üzenetére

PiciKenny
(senior tag)
LOGOUT blog

cmos reset? (elem kivesz bekapcs, elem visszatesz, esetleg jumperrel)

80R1

(#12702) st0ff válasza PiciKenny (#12701) üzenetére

st0ff
(kvázi-tag)

megoldodott, leirom hogy ilyet is lassatok:
ugye nem volt semmi a kepen, fekete volt, de villant egyet, lattam hogy kuldi a jelet, de feketet.
rakotottem masik monitort masik kimeneten, es kiderult hogy elakad a gep ott hogy windows inditasa normalisan, de ez valmiert az enyemre nem jott meg. Ezutan aktivaltam windowsbol egy regi drivert, amit itt javasoltak is, hogy 9600GT-re az a legjobb. tudtam aktivalni a masodik kijelzom, az eger at is ment ra,(de nem jelent meg), es nem jott jel.
kihuztam, vissza, semmi, reboot-tal kombinalva is semmi.
megoldas:
Monitort kihuztam az arambol, visszagudtam, es megjavult.
Nem tudom miert, nem tudom hogyan, de elvette a fel szombatom...

(#12703) PiciKenny válasza st0ff (#12702) üzenetére

PiciKenny
(senior tag)
LOGOUT blog

valószínű, hogy kontakt hiba :F

80R1

(#12704) st0ff válasza PiciKenny (#12703) üzenetére

st0ff
(kvázi-tag)

nem tudom, elotte-utana rendesen mukodott.

(#12705) Redm2

Redm2
(újonc)

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni! Megpróbálom felvázolni a helyzetet:
- van egy 9600gt-m immáron 3 éve, és egyik napról a másikra nem adott képet
- másik gépben ki lett próbálva és ad képet
- másik vga ki lett próbálva ebben a gépben és ad képet
Mi lehet a probléma? Én a VGA/DVI átalakítóra gyanakszom, bár az talán túl egyszerű alkatrész. Köszönöm előre is.

(#12706) st0ff válasza Redm2 (#12705) üzenetére

st0ff
(kvázi-tag)

probald meg masik kimeneten (esetlegamonitort kihuzni az arambol es vissza...).

(#12707) Redm2 válasza st0ff (#12706) üzenetére

Redm2
(újonc)

Köszi a választ.

(#12708) amadeus11

amadeus11
(tag)

Üdv !
Három éves a gépem Geforce 9600 gt kártyával . Mostanában elég hangos volt , gyakorlatilag mint egy mosógép :) Megkerestem a ventiket kipucoltam , olaj , stb . Most lényegesen halkabb lett . Én úgy hallom , hogy még mindig a videókártya a leghangosabb . Szerintetek ha vennék bele új ventit akkor csöndesebb lenne ? Vagy nem attól hangos ? ( Sose volt egy halk darab )

[ Szerkesztve ]

Pentium Dual Core Cpu E5200@2.5 Ghz 4 GB RAM Nvidia Geforce 9600 GT Opera 11 Avira Free

(#12709) boff

boff
(kvázi-tag)

Sziasztok.
Volna egy hatalmas problémám.
Van egy inno3D 9600GT 512mb 256-bit videókártyám és van 1 játék (liveforspeed) és ez alatt hol 10 perc hol meg 2óra játék után befagy az egész és színes képernyő jelenik meg de az is be van fagyva és áll és restart megoldja a problémát. Kipróbáltam MW3 max beállításokkal 1024-be több óra után sem csinálta és ugyanúgy még pár játékknál sem (Rfactor, Race 07, urban terror). Mi lehet a probléma? A videókártya nem melegedett egyedi hűtés van rajta(4rézcsöves elvezető sok fémborda és a tetején 3db 8cm ventilátor és a memókon borda) Annak ellenére, hogy nem melegedett én újrapasztáztam az egészet így is most játék alatt 42-3°(live for speed esetében) de ez azelőtt is maximum 45-6° volt. Nem tudok rájönni mi lehet próbáltam már a ramot is kivenni mert 2x1gb van de nem kit viszont 1 márka és 800mhz mind a kettő.
A gépem
alaplap: Gigabyte GA-MA74GM-S2H
CPU: AMD Athlon 64 X2 4200+
VGA: Inno3D 9600GT 512mb 256bit
RAM: 2x1GB Kingston 800mhz
Táp: Chieftech 420W 20pin (én ezt dugtam az alaplapra)
Merevlemez: Maxtor 80GB HD tune szerint 0 hibás szektor HDsentinel szerint 2 és 97-98-99-100/69 ez mindíg változó.

Új divat ez, hogy nem válaszolunk egy privátra sem?

(#12710) Razor18

Razor18
(újonc)

Sziasztok,

mennyiért lehet eladni manapság egy Asus 9600 Ti-t, rajta Glacial Northpole 1000 (szupercsendes) hűtővel?

Köszi

(#12711) codec válasza boff (#12709) üzenetére

codec
(fanatikus tag)

Nekem is ponti ilyen kártyám volt és ilyen hiba miatt szabadultam meg tőle. Lényegében ez kártyahiba. A megoldás még az lehet hogy evga precisionnal leveszed minden (gpu-ram-shadder) órajelét 10%-kal. Ekkor megszűnik a probléma.

Még annyit, hogy az eseménynaplóban ott szerepel, hogy nvidia unknown error, vagy valami hasonló.

[ Szerkesztve ]

Melyik ujjaddal nyomtad le az egeret?! Reccs!!! Legközelebb majd gondolkozol, hogy kit tiltasz ki!! K...K..Admin!

(#12712) boff válasza codec (#12711) üzenetére

boff
(kvázi-tag)

Értem köszi. Akkor nem tudom mi lesz a kártyával újra nincs pénzem eladásba meg nem sokat kapok érte :\ Lehet akkor lecsökkentem az órajelet.

Új divat ez, hogy nem válaszolunk egy privátra sem?

(#12713) gyurikabmx

gyurikabmx
(újonc)

Sziasztok!

Van egy MSI 9600 gt-m és egyes játékoknál elsötétül a kép, a venti felpörög 100% ra és csak a reset segít. Az a furcsa, hogy nem minden játéknál csinálja. Pl a
Dirt 2-vel Dirt3-al, Crysis 2-vel, NFS the run-al órákig játszok, akkor is teljesen normálisan müködik, de pl a Shift 2 vel, Cabal online-al CoD MW2-vel egy idő (5-10 perc) után kifagy a fent említett módon. A gépem többi része ki lett cserélve mióta megjelent ez a gond, már csak a vga meg a proci az amit nem cseréltem. Ahogy az evga precision mutatja, nem melegszik túl. A hűtést nem piszkáltam rajta, szóval még kárt se tudtam okozni a kártyában. Valakinek valami ötlet? :W
Előre is köszi.

(#12714) BeerBier válasza gyurikabmx (#12713) üzenetére

BeerBier
(fanatikus tag)

Ömmm...a játékok amik elsötétülnek eredetiek?
Csakmert a mindenféle virágbolti verziókkal megeshet ilyen gond

A dohányosok korábban halnak,késöbb rájának vagy polipnak öltöznek farsangkor..."Olyan vagyok mint egy hal.Fejem is van,de a farkam irányít"

(#12715) gyurikabmx válasza BeerBier (#12714) üzenetére

gyurikabmx
(újonc)

Mindegyiket leszedtem netről. Mondjuk a Cabal online az eredeti ha ugy nézzük :D

(#12716) BeerBier válasza gyurikabmx (#12715) üzenetére

BeerBier
(fanatikus tag)

Keress hozzájuk másfajta cracket,hátha...
De a legbiztosabb az eredeti játék ilyen téren

A dohányosok korábban halnak,késöbb rájának vagy polipnak öltöznek farsangkor..."Olyan vagyok mint egy hal.Fejem is van,de a farkam irányít"

(#12717) gyurikabmx válasza BeerBier (#12716) üzenetére

gyurikabmx
(újonc)

A pénztárcám nem szereti annyira az eredeti játékokat :D Nem hiszem hogy ez lenne a gond, mert a Cabal online az eredeti és azzal is ezt csinálja

(#12718) BeerBier válasza gyurikabmx (#12717) üzenetére

BeerBier
(fanatikus tag)

Akkor próbálj ki másik drivert a kártyához,ne feltétlen a legújabbat....próbálgass pár régebbit,újat..
Meg esetleg directX újratelepités..
Ha az se segit,akkor Win újrahúzás..

(#12719) gyurikabmx válasza BeerBier (#12718) üzenetére

gyurikabmx
(újonc)

Már mindegyiket csináltam. Raktam már fel az eredeti driverét, a legujabbat az Nvidia honlapjáról, és a win-t is ujraraktam, és ekkor értelemszerüen a dx-et is frissitettem. Tényleg nincs több ötletem :(

(#12720) BeerBier válasza gyurikabmx (#12719) üzenetére

BeerBier
(fanatikus tag)

Más ötletem nekem sincs,esetleg ha van lehetőséged próbáld ki a kártyát másik gépen is.
Ha ott is ilyesmiket csinál,akkor nagy a baj...

(#12721) gyurikabmx válasza BeerBier (#12720) üzenetére

gyurikabmx
(újonc)

Az lesz a következő. Köszi a segitséget :)

(#12722) codec válasza gyurikabmx (#12713) üzenetére

codec
(fanatikus tag)

Ez a probléma a BSOD. Több 9600-as kártyán is előjön. Sokat nem lehet vele tenni. A LIGHTSMARK bench hozza elő a leggyakrabban a problémát. (3D mark pl nem.)
Próbáld ki lightsmark-kal. Ha garis megmondod hogy ezzel teszteljék, és általában cserélik a karit. Ha nem akkor javaslom, hogy csökkentsed az órajeleket és lehet hogy segít.

Melyik ujjaddal nyomtad le az egeret?! Reccs!!! Legközelebb majd gondolkozol, hogy kit tiltasz ki!! K...K..Admin!

(#12723) gyurikabmx válasza codec (#12722) üzenetére

gyurikabmx
(újonc)

Lightsmark2008.2.0 erre gondolsz? mert ez nem jelzett hibát, szépen lefutott.

(#12724) codec válasza gyurikabmx (#12723) üzenetére

codec
(fanatikus tag)

Akkor próbáld meg az órajel csökkentést, hátha az segíteni fog.

(#12725) Pubszon

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hi.
Van egy Palit 9600GT-m, konkrétan ez.
Jó, mert szabályozza a ventilátorát, de azt szeretném, hogy 61%-tól még lejjebb vegye, mondjuk 45-50-re.
Megoldható valahogy?
BIOS mod csak a végső esetbe...

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#12726) codec válasza Pubszon (#12725) üzenetére

codec
(fanatikus tag)

EVGA precisiont próbáltad? Jó kis program 9600-os karikhoz.

(#12727) Pubszon válasza codec (#12726) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem, de ránézek, köszi. :K

MOD:
Kipróbáltam és rájöttem, hogy a minimum nem 61% hanem 40, csak az Aida nem mutatta jól. :B
Úgyhogy így marad, de köszi. :R

[ Szerkesztve ]

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#12728) Rasti85

Rasti85
(újonc)

Sziasztok!

Egy olyan problémával fordulok hozzátok, hogy mostanában elkezdett rakoncátlankodni az Inno3D 9600GT-m (1gb-os).
Néha kifagyott a masina, szétesett a kép és csak újrainditás után állt helyre, ami ilyenkor nem is csoda ugye... először azt hittem hogy talán a 2 éves win7em kezd megfáradni, de amikor ugyanazokat a tüneteket kezdte produkálni, mint amikor túlmelegszik (egyszerüen lekapcsolt a kártya, fekete mind2 képernyő). Egyből ki is kaptam, atomjaira szedtem és portalanitottam mint máskor is ha ilyen probléma lépett fel, de most semmi siker :W

Mára eljutott odáig, hogy amikor bekapcsoltam és betöltött a win, egyből el is ment a kép, azóta már bootolni sem akar vele. :(

A masina működik , hisz az integrált "videokari"-val tökéletesen megy azóta is, csak hát azzal ugye nem sokra megy az ember :)

Szerintetek menthetetlen, vagy próbáljam meg bevinni egy szervizbe, hátha tudnak vele valamit kezdeni mielőtt végleg feladnám, hátha csak valami kondi ment ki rajta v iesmi?
Vagy próbálkozzak esetleg régebbi driverrel?

A vas amiben van egy Athlon64 X2 4800+, Lenovo alaplap-ház, 3db 1gb 667es memória, és egy Win7 32bit van fent egyenlőre.

Köszönöm előre is a válaszokat!

Sziasztok.... Rasti

(#12729) Szlovi válasza Rasti85 (#12728) üzenetére

Szlovi
(senior tag)

Úgy néz ki,hogy a GPU adta meg magát. Az esetek nagy részében egy "reball"-ozás újra működő képessé teszi a kártyát.

Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?

(#12730) wikings2

wikings2
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Lenne egy GALAXY GF9500GT 512mb ddr2 128bit videó kártyám amit a tegnapi nap lelőtte a gépet.
Újrainduláskor csíkos mákos mindenféle pixelekből álló kép várt ami mögött épp hogy csak kilehet venni a windows működésére utaló jeleket. Ergó feláll a gép, de a kép az valamiért nagyon rossz ( nem 16szín ) hanem mákos és mindenféle krix-kraxos.
Emelett amit még észleltem hogy a videókártya egyik fele ( nem a fémlap ahol a satlakózók vannak hanem a másik fele kb 2-3 perc alatt felforrósodik irtóra. (nem tudom lemérni mert nem látom a képet rendesen)
Ha tudnátok segíteni hogy mi a lépés vele vagy esetleg találoztatok már hasonló problémával megköszönnék minden segítséget!.
Üdv!

"Maximiliano Irázabal és Alejandro Salvatierra egy és ugyan azon személy" x)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.