- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
-
geza12
aktív tag
válasz
drszaky #3696 üzenetére
Hello.
Simán elindul rajta, gondolkodás nélkül már rakhatod is fel a cod4-et,ha integrált videó kártyával szeretnéd nyomni akkor gond nélkül játszhatsz vele minimumon.
Ha pedig van valami másik videó kártyád a gépbe akkor medium vagy high lazán.
Ja nekem MA 78G-DS3H van és szerintem is kiváló alaplap.
Én most a COD6-ot tolom ATI 2600XT-vel ezen az alaplapon és gyönyörűen megy 1024be 2x antialiasingal.
Úgyhogy nincs okod aggodalomra. -
drszaky
csendes tag
hello!nekem van egy gigabyte ma78gm-ud2h lapom!szerintem nagyon jó kis lapka de szerintetek elindul rajta minimum grafikán a cod4?
-
dzsóbácsi
aktív tag
Tehát azt mondod, hogy akár 2 különböző megjelenítőt is használhatok egyszerre eltérő felbontásokban..Konkrétan a fHD-s TV-m mellé nyugodtan vehetek 1680X1050es natív monitort...mindkettőn tudom egyszere használni az asztalt is...Csak mert úgy hallottam, hogy jobb ha megegyezik a két kijelző felbontása....asszem bizonyos HD4000-es belépős kariknál működik így a DVI és HDMI egyszerre..
-
SirKero
őstag
A Ganded és az Unganged módokat hol lehet beállítani a biosban?
-
zodo
nagyúr
Valaki probáltam már a Gigabyte GA-MA78GM-S2H rev1.1-es lap Igp-jét húzni az újabb bios-ok adta lehetőségek óta?
Erre gondolok: "Release the maximum VGA Engine clock to 2000Mhz."
-
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv!!..
LCD Tv-vel és monitorral szeretnék használni egy ilyen lapot..Monitor mindenképp D-Sub-on lenne..a tv.-t még nem tudom..Az érdekelne, hogy egy időben használható-e a kettő más-más tevékenységre??...pl.: TV-n film...közben moncsin böngészgetés..
Köszönöm!.. -
trémobil
tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy van egy GIGABYTE GA-MA78GM-S2H lapom és benne 2db kingmax 1gb 1066mhz-s ram(800-on mennek), és mostanában a Winfosch betöltése közben folyamatosan memória olvasási hibát észlel(hibaüzenetek 100ai) és be sem tölt rendesen, asztalt látom, de sehol egy ikon(nem rejtve vannak).
Minden cuccot iPonból rendeltem.
Azt gondoltam először, hogy a ramokkal van a bibi, visszaküldtem gariba, de nem az a ludas! Hazavittem felnyomtam egy XP-t, szinte hibátlanul felment, csak a grafikus telepítő indulásakor adott ki a gép egy rendszertelen sípolást nagyjábol 2 percig tartott, ez a hiba kb 2-3szor megismétlődött. Utána a Win stabilan indult/ment, kb 2 napig majd újra a fent említett hiba...
Mi lehet a gond? Egy bios reset/frissítés megoldhatja a hibát?Segítségetek előre is köszi!
-
szki
őstag
Használ valaki integrált VGA-val Win7-et?
Működik az Aero felület?WinXp alatt futtattam a Windows 7 upgrade advisor programot, és szerinte nem Aero képes az igp...
-
geza12
aktív tag
Lehet majd Bios uprade-al kiküszöbölik.
De sajnos csak alapból AM3-as lapok viszik a Phenom 955 és nagyobb társait:[link]
Ezek árba pedig elég húzósak, úgy tudom. -
odipapa
senior tag
Sziasztok!
Használja itt valaki a Phenom II X4 945-nél nagyobb procival ezt az alaplapot?
-
geza12
aktív tag
Köszi szépen atom87, most már nekem is megjavult.
-
törölt tag
-
szki
őstag
válasz
#65675776 #3668 üzenetére
Benne van a listában az alaplap/chipset drivereknél.
Biztos béna vagyok, de nekem nem települt a friss AMD AHCI driver rendesen W7x64-hez. Telepítéskor problémát jelzett, és újraindítás után is maradt a Microsoft drivere.Sőt a 9.10-es displaydriver is valamit elcseszett, mert az IE-ben nem mennek a flash játékok
Mod: halódik az amd szervere is néha a túlterheléstől: [link]
-
-
geza12
aktív tag
Melyik menü pontba van az a bizonyos memori opció ?
Mert én is megszeretném oldani ezt a problémát csak nekem GA-MA78G-DS3H van.
Vagy ennél a típusnál nincs ilyen opció? -
törölt tag
Figyelem!
Az ATI végre szíveskedett csinálni egy normális AHCI Driver-t, amivel végre működik a Smart és a Hotswap, úgy ahogy már a kezdetektől kellett volna.
Hát nem siették el az biztos. -
pmheros
őstag
sziasztok,
újabb tapasztalatokat osztanék meg az MA78GPM-DS2H -ról.
Vettem egy Phenom II X2 545 -ös procit. Mielőtt betettem volna a lapba, lefrissítettem a lap Bios -át az elérhető legújabb F5 -ösre. Volt Clear CMOS , Load optimized defaults , stb.
A CPU természetesen szépen megy, DE.... .
A Bios M.I.T menüjében a feszt auto -n hagyva (ami 1,350V), a PC Health Status -ban 1,450V -et kapok. Win -ben CPU-Z -vel visszaellenőrizve tényleg 1,450.
Kipróbáltam a a cpu feszt manuálisan 1,325 -re véve, 1, 325 -öt kapok a a Pc Healt Status -ban, illetve fölé állítva 1, 375V -ra, pont annyival is kapok többet, tehát 1,375V -ot.
Csak a normal fesz beállítás a rossz. Ez az F5 verziójú Bios -nak egy hibája.
Megírnám Gigáéknak csak ne lenne olyan penge az angolom.Másik dolog:
aki ubuntu 9.04 -ben a zárt Ati meghajtó feltelepítése után grafikai hibát tapasztal, az kapcsolja ki, a sideport -ot a vga -nál. Nálam ez volt a megoldás. -
atom87
aktív tag
Na itten vagyok!
A bekapcsolás probléma a memory opcióval rendbe jött, szerintem is bug lehet, vagy csak pusztán rosszul értelmeztük a többi lehetőség hatásait
DE annyit hozzátennék, hogy unokatesóm 790-es lapjánál a soft off rendeltetés szerűen működik...(nem kapcsol be a gép, ha az áram visszajön vagy az elosztót felnyomom, függetlenül attól, hogy előtte ment-e a gép).Melegedéssel kapcsolatban, mint megtudtam természetes, hogy melegebb az NB diszkrét kártya esetén. Nekem kb 7-10 fokkal, de gondolom ebbe az is közbejátszik, hogy hő áramlik felé a kártyától.
Amit még nem értek, hogy készenléti állapotból kb 1 perc után már nem jön vissza a gép, csak a reset segít
Korábban azt hittem, hogy ez a noname táptól volt, de most az FSP-vel is ezt csinálja. No nem mintha használnám a készenléti állapotot, de érdekel mitől lehet. Majd teszek fel Pistát vagy Win7-et egy másik HDD-re és megnézem az alatt mit művel.mod: nálam az instant-off rendesen működik, egy gombnyomás és már kapcsol is le a gép.
-
szki
őstag
Kipróbáltam. Nálam is újraindul táp ki-be után
(Giga SuperB 460 táp)
És az AM3-as Giga lapomnál is így van (Enermax táp).
De csak akkor, ha megy a gép, és akkor lép fel áramszűnet. Kikapcsolt gépnél hiába van áramszűnet, akkor sem indul be az áram visszatérésekor.Bios bug lehet.
Pl. a soft-off (instant-off) se úgy működik, hogy kikapcs gombra azonnal kapcsoljon ki, hanem 4 mp-g kell nyomni. -
geza12
aktív tag
-
szki
őstag
Mennyivel melegebb az NB?
Szerintem nincs jelentősége.Áramszünet utáni visszakapcsoláshoz:
Ha a biosban jól van beállítva, akkor ezt talán táp csinálja
De az is lehet, hogy a biosban el van hibázva a funkció. Tehát próbáld ki a többit is! (full-on, memory). Láttam már ilyen bakit más biosban.
Linkelj egy képet a Power Management Setup beállításaidról!Kihaltsághoz:
Akkor ír ide valaki, ha problémája van, vagy ilyen lapot szeretne venni, vagy csak valami jó dolgot fedezett fel.
Probléma egyre kevesebb
780G helyett ma már 785G-s lap a menő vagy AM3
Már minden új dolgot kiveséztünk -
geza12
aktív tag
Ja. Elég baj ,hogy kezd kihalni a topic, pedig én is kíváncsi lettem volna erre a bekapcsolási problémára.
Neked melyik típusú a giga alaplapod?
Nekem GA-MA78G-DS3H van, azon olyan 46fokos ATI 2600XT-vel és gyári proci hűtővel, OC nélkül minden.
Szerintem természetes,mert az esetemben AMD 780G típusú NB vezérli aPU-t, A memóriákat és a PCI Express 16 foglalatokat,de ha van integráltad és bekapcsolod akkor tuti melegebb lesz mintha beraksz 1 vga-t.
-
atom87
aktív tag
Ejj, de kihalt ez a topic...
Természetes az, hogy diszkrét VGA használata esetén melegebb az NB ??
-
geza12
aktív tag
Hello!
Valószínűleg a tápegység miatt lehet ez a jelenség.
Én erre tippelek hogy ez lehet.
Nekem is csinálja.
Igazából én is kíváncsi lennék erre.
Ja meg arra is, hogy valamiért eltűnt az alvó állapotom, hiába kattintok az alvó állapotra, csak készenlétibe rakja, de hogy miért is -
atom87
aktív tag
Üdv!
Tud valaki gyógymódot arra, hogy miért kapcsol be gépem, amikor visszajön a villamos hálózat vagy csak szimplán felnyomom az elosztót???
Igen, igen: BIOS-ban Off State van beállítva. -
geza12
aktív tag
válasz
tirszin #3652 üzenetére
Értem.
Akkor haveromnál nem tudom mi lehet a probléma , pedig fent van neki a legujabb bios amit én nem bírtam frissíteni a jó öreg dos-os megoldással mert nekem bonyolultnak tűnt ezért bele se kezdtem a neten való frissítés meg már sokaknak tönkre tette az MSI lapját és ez 790fx-es a lap. A jó öreg abitot meg a gigabyte-ot pikk pakk meglehet frissíteni még dos-osal is.
Na mindegy lényegtelen ennyit akkor az MSI-ről. Én tuti nem vennék.
De köszi a megnyugtató híreket a rammal kapcsolatban. -
-
tirszin
senior tag
Igen, az új procik gyorsabbak és hűvösebbek is egyben, 45nm!!!
Cache-ed így is dupla annyid lesz.
Nálam 1066-on még jobb is a renszer, ott legalább tudok időzítést állítani.
Én win alól managelem az energy-t ezzel a progival: PhenomMsrTweaker, de így van, várom az új biost. -
geza12
aktív tag
válasz
tirszin #3645 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszod és a segítséget a döntésben.
Mindent leírtál amire kíváncsi voltam.
Én is inkább a az Athlon II felé hajlottam volna mert a 7750ek tesztekbe nagyon sokat fogyasztanak feleslegesen, de viszont van bennük L3 cache , ezért volt 1 kicsit elgondolkodtatóbb.
De néztem tesztet a az Athlon II 245 és a 250 veri a 7750et, fogyasztásban jelentősen, de teljesítményre is.
Az 1066os ramra visszatérve, azért kérdeztem meg , mert haverom vett egy phenom 720at MSI 790FX lapba és neki nem viszi csak 800 a kingmaxokat.
A C&Q ra gondoltál a hűtéssel kapcsolatosan?
Szerintem majd az új bios (esetemben a az F9-es) biztos orvosolni fogja majd a gyermekbetegségeket. -
tirszin
senior tag
Ha procit akarsz cserélni, semmiképp ne vedd a 7750, stb.-t.
Én is hasonló cipőben jártam, egyelőre giga740G lapba tettem a 245-öt, a ram megy 1066-on is, minden ok, csak az energiagazdálkodás nem működik teljesen harmónikusan. Pár napon belül kipróbálom az ontopik lapomban is. Ami gond van szerintem, az összesen annyi, hogy a nagy sietségben a giga picit elcsezte az új biost (mármint a 740G-nél, de gondolom a 780-nál is ez lesz). -
geza12
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes a GA-MA78G-DS3H-ba AM3-as procit rakni?
A bios frissítés megtörtént a legújabb F8-asra, tehát azzal már nem lenne gond.
Csak attól félek hogy nem kezelné le tökéletesen , mint mondjuk 1 gyárilag AM3-as lap.
Pl nekem jelenleg egy 4600+ om van ami természetesn nem kezeli az 1066-os ramokat és attól félnék hogy az AM3-as proci se, pedig nagyon húzódnék az AM3-fele mert olcsó és jobb mint a hasonló árban lévő AM2+osok (gondolok itt 7750esre vagy 7850re).
Igazából a kiszemeltem AM3-ból 1 Athlon II 245 vagy 250, AM2+ ból meg a fent említettek jöhetnének szóba.
A segítséget és a választ előre is köszönöm. -
tirszin
senior tag
-
tirszin
senior tag
Athlon II 240:
Vettem én is egy ilyen procit, bízva a 45nm fogyasztásra gyakorolt jótékony hatására.
Tapasztalatok:
- 100%-on terhelve a rendszert kevesebbet eszik a gép 10-15W-al, pedig itt magasabb az órajel is.
- 1GHz-re leszabályozva, 0.85V-on viszont 6-8W-al többet fogyaszt a proci, mint amit egy 5050e-ből kit udtam hozni.
Szóval egyelőre úgy néz ki, aki sokat használja alapjáraton a gépet nem ez az ő procija. -
tirszin
senior tag
-
Nyx89
aktív tag
Sziasztok !
Adott egy ilyen lap , x2 4850e , 4GB Ram , és egy 19" colos monitor(1280*1024) .
Ugye jól gondolom hogy semmilyen akadálya nincs egy FullHD monitor beszerzésének és bekötésének a másik mellé?Előre is köszönöm a válaszokat !
Üdv.
-
szki
őstag
válasz
#65675776 #3633 üzenetére
Nekem AM3-as lapban a friss (08. havi) biossal eddig nem volt probléma a C1E miatt. Pedig napi 10 órát megy a gép. Korábbi biosnál, ha csak rákattintottma a biosban a C1E menüre, akkor már fagyott is a gép.
AM2+ lapomhoz meg gondolom újabb bios kell ehhez a funkcióhoz, mint a 06. havi. De még nem jött ki. -
szki
őstag
Van valakinek olyan 780G-s lapja, melynek biosában bekapcsolható a C1E funkció?
Nekem az 790FX AM3-as lapban (+Phenom II) terheletlen állapotnál -10W-ot hozott ez a funkció.
De a 780G-s lapomnál nem találok ilyen funkciót egyik biosban se, pedig szintén Phenom II-t tettem bele. -
FRENK1988
veterán
Ez az alaplap tudja a letiltott magokat újraéleszteni? Mert havernak régen vettem egy ilyet és egy AMD Phenom X3 8450 társaságában. Sokat hallatom a tiltott magok újjáélesztéséről és havernak is jól jön egy plusz mag
-
Atis707
tag
Ja olyat én is láttam, olyan volt mint a rágógumi
Másutt meg kitépte (!) az NB-t a foglalatból
-
törölt tag
szürke paszta volt rajta, ilyesmi szokott lenni ac s1en vagy a procihűtőkön gyárilag. szóval nem a ragadós fajta cuccot rakták rá.
-
zodo
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Atis707 #3617 üzenetére
neked is köszi, azért ez messze van a berheléstől.
egy socket a-s hűtést felrakni egy 6800as geforce-ra, az a berhelés. szétszedtem szálakra egy utp kábelt, és azzal fogattam fel, majd összekötöttem, és 2 gyufát dugtam alá, amivel feszítettem a hűtés, ha mozgattam ellentétes irányba. -
törölt tag
thx
nem nyúlt a lefogató, csak kivittem a legszélére(ahol még fogta a csavar) és elforgattam kb 25fokkal. amikor csak "odapróbáltam", akkor nem voltak elforgatva a lefogatók, meg a kábelektől nem sokat láttam.
a gyári borda kivétele egyértelműen az alaplap kiszedése után valósítható meg, egy csipesszel vagy fogóval összenyomod a műanyagot, és kilököd a lyukon. ugyanúgy, mint a nem csavaros vga hűtésnél.
amúgy egy ezrest akart kérni tőlem az ember, aki felnyitotta a szemem, szóval ha kell ilyen hűtés, akkor leírom pü-be, hogy ki ajánlotta. -
Atis707
tag
válasz
#92888064 #3615 üzenetére
Ez aztán berhelés
Amúgy nekem is néha fölmelegszik a gyári 'megfoghatatlanra'(egyszer egy G betű díszelgett az ujjamon pár óráig), hőmérővel megmértem a maghoz legközelebbi részt (konkrétan beszúrtam a bordák közé
) 46 foknál feljebb nem ment
csak az flusztrál, hogy a fojtótekercseket meg a kondikat is melengeti szelíden közben...
-
törölt tag
válasz
Atis707 #3614 üzenetére
közben ráfeszegettem a lapra a gyári kellékekkel, úgyhogy még barkácsolni se kellett. viszont még mindig rohadt meleg a borda, de ezt legalább meg tudom fogni, a másikkal ellentétben.
(szándékosan állnak összevissza a borda "fogai", a nagyobb teljesítmény érdekében)
-
Atis707
tag
átlósan jónak kell lennie a'sszem, alaplap lyukaiba raksz egy csavart műanyag vagy gumi (!!!) alátéttel, utána átlósan rárakod, és a 'pöcköket' ráhúzod a csavarra, és uan. úgy gumi alátéttel egy anyacsavart raksz rá. elvileg jónak kell lennie, volt ilyen bordám...más kérdés, hogy érthető volt-e a hsz.
-
törölt tag
ilyen zalmi borda jó lehet GA-MA78GM-S2H lapra?
raktam fel hirdetést, és egy ilyen hűtést akartak adni, amikor beugrott, hogy nekem is van elfekvőben egy. "odapróbáltam" és fél centi hiányzott, szóval tudtok valami megoldást, amivel oda lehetne mókolni? (nincs fémépítőm)
a választ előre is köszönöm -
ThaBoss
senior tag
Tehát az új biossal használhatóvá váltak az AM3-as procik. Ez jó hír, ha esetleg majd fejleszteni szeretnél a 4850e-n.
Amit nézz majd meg és teszteld le, hogy feszültségeknél minden rendben van-e. Akár Auto értékekkel nyomod, akár manuálisan állítottal (ilyenkor főleg). Mert ugyebár Giga szereti picit túlfeszelni a dolgokat. -
zodo
nagyúr
válasz
ThaBoss #3603 üzenetére
Mivel nem szoktam turkálni a bios-ba, sok változást nem tapasztaltam.
A honlapon ez áll:" Update CPU ID(AGESA 3.5.3.0 for PhenomII /AthlonII AM3 CPU)"
Amiről gőzöm sincs, hogy mit jelen az AGESA.
Hirtelen csak a Vga Core Clock mhz opciójában találtam változást, hogy 2000mhz lett a max. adható órajel.
Ami már az F4-es bios-tól elérhető.
"Release the maximum VGA Engine clock to 2000Mhz."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest