- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ratkaics
senior tag
válasz
jambiyya #2197 üzenetére
Igazából még nincs eldöntve a dolog, csak szeretném használni a már meglévő videókártyámat, ás ha már a lehetőség adott, akkor egy "kis" plusz sebességet is szeretnék az integrált videókártyától
. Ja és mindezt passzív hűtéssel
(a HD3650-em is passzív). Meghát ugye minél kevesebb pénzből
! Ezek az elképzelések, aztán majd meglátjuk.....
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Kinéztem ezt az alaplapot:Gigabyte MA78GPM-S2H.
Nem tudom van e valakinek itt ilyen alaplapjan (gondolom van), de a tapasztalatokra lennék kíváncsi. Különösen a Hybrid CrossfireX-el kapcsolatban. Mert a jelenlegi gépembe van egy ATI HD3650-es videókártya amit szeretnék CFX-ben használni az alaplap videókarijával. Ha jól csalódom, akkor ez a Hybrid CFX csak Vista alatt működik, ez igaz? Mennyit lassít a játékok teljesítményén a Vista?
Köszi előre is válaszokat!
-
lean
aktív tag
nah, akkor én még szerencsés vok
Nekem semmi gondom vele, azonkívűl, h bootolásnál néha érdekesen sípol, olyan mintha több szólamban nyomná...de egyébként megy minden rendesen, úgyhogy alapjában véve én elégedett vok, bár ez sok hibás lap aggasztó a lap(om) jövőjére (is) nézve...
De ugyebár ahol gyártás van, ott selejt is,(nem mindegy hány %) persze ez nem kellene, h eljusson a vevőkhöz, de ez már csak így lesz, Napóleonnak is voltak hitvány katonái...(és Asusnak is)
-
gbu
csendes tag
válasz
urbanjozsi #2193 üzenetére
Légy üdvözölve a klubbal. Lassan elmehetünk sörözni vagy összedobunk egy kispályás focicsapatot...
-
Pizzu
aktív tag
USB PROBLÉMA MEGOLDÁS!!!!
Az van hogy a VISTA is azt a gyorsítótárat használja amit a TOTAL COMMANDER így egyértelmű, hogy a VISTA magáénak tudja. Kicsaltam 10mega írést belőle!!!!!
Teendő:1.Total commander megnyités
2. Beállítás (általános beállítás)
3. Másolás/törlés
4. Másolási modszer(csak alap modszert használja) és ott van 2 rublika és 32 van bele írva én átjavítottam 2048-ra és azóta 10azaz TÍZ megával ír a pendrivra akkor ezt is áthidaltuk. Ja és azota 18 megaval is tudja olvasni -
törölt tag
Nem emlékszem, de nem sokáig használtam(hetek, max. pár hónap).
Persze egy ugyan ilyet kaptam helyette, gariba. Minden oké egyenlőre, remélem ez nem hal be. Illetve már az elején nem volt százas az enyém, mert vagy 10mp(ha jól emlékszem) volt már az elején mire beindult a lap, de más baja nem volt ezért nem foglalkoztam vele.
ja, ez ds3h, de szinte ua. -
gbu
csendes tag
válasz
#65675776 #2188 üzenetére
Max. a DVD játékost és a kártyaolvasót tudnám lehúzni, más extra nincs benne. Ezt majd megpróbálom. Nem hiszem, hogy a bill/egér miatt lenne, mert a szervizben ezek nélkül, illetve sima PS/2-es bill-tel és egérrel is ugyanígy viselkedett.
Közben olvasgattam angol nyelvű fórumokat, és több hozzászólást találtam, ahol hasonló boot-problémákkal küzdöttek a dolgozók.
-
gbu
csendes tag
Sajnos megint van egy gondom, ráadásul nem is kicsi: a gép csak tizedszerre-huszadszorra hajlandó bebootolni. Ha megnyomom a bekapcs gombot, hallom, hogy felpörögnek a ventillátorok, meg a winyó is beindul, aztán:
- nem történik semmi (monitor marad standby-ban)
- a PC speaker csipog egy rövidet, aztán nem történik semmi (monitor marad standby-ban)
- a PC speaker csipog hosszabbat, aztán nem történik semmi (monitor marad standby-ban)
- a PC speaker folyamatosan sípol és nem történik semmi (monitor marad standby-ban)
- a PC speaker folyamatosan sípol és a monitor bekapcsol, de csak a felső bal sarokban villog egy kurzor és nem történik semmiA fenti esetek bármelyikéből csak a reset gombbal tudom kihozni vagy úgy, hogy 4 mp-ig nyomom a bekapcs gombot (hard reset?) Ez a játék eltart kb. 10-20 percig, aztán a sokadik bekapcs/reset után következők egyike történik:
- a PC speaker egyet csipog egy rövidet, bekapcsol a monitor és megjelenik a CPU azonosítója, de más nem történik
- a PC speaker egyet csipog egy rövidet, bekapcsol a monitor és megjelenik a CPU azonosítója, memória-teszt, elindul a bekapcsolás, de még mielőtt a WinXP boot képernyője bejönne, elsötétül a monitor (nem kapcsol ki) és nem történik semmi.Ha egyszer nagy nehezen beindul a gép, akkor nincs vele gond. Ha újraindításra nyomok, rendesen újraindul, sőt, ha kikapcsolom (tápról leveszem) és rövid időn belül (percek) bekapcsolom, akkor is elindul rendesen.
Alaplap: Gigabyte GA-MA78GM-S2H (gyárilag F5 BIOS-szal, nem próbáltam frissíteni, mert ennél nincs frissebb a Gigabyte honlapján)
Proc: AMD Athlon 4450e
Corsair 450W Super Silent táp
Schyte Mini Ninja CPU hűtő silent
1x2 GB DDR2 800MHz Kingmax RAM
250GB SATAII SAMSUNG HDD
52in1 kártyaolvasó 3,5" FDD helyén
LG fekete SATA DVD író
Bill+egér: Logitech Cordless Desktop EX110 (a jeladó-vevő egércsatlakozója PS/2-ben, illetve USB-ben)
OP rendszer: Microsoft OEM MS WindowsXP HOME HUN
Monitor: LG L1953TR (LCD 19') DVI kábellel csatlakoztatvaMindent kipróbáltam (D-sub kábellel is ugyanezeket produkálta), memóriát kivettem-betettem, alaplapi táp-bekötést levettem-újratettem, minden csatlakozót megnyomogattam, BIOS-t állítgattam, se semmi eredménye. A monitorom a régi gépemen is DVI-vel volt kötve, működött rendesen, úgyhogy az biztos nem ludas.
Boltba (QWERTY) visszavittem (5 napja vettem), ott is produkálta ugyanezeket a tüneteket (D-sub csatlakozású CRT monitorral), sőt még akkor is, ha videokártyát dugtak rá (a videokártya se adott jelet a monitornak) csináltak egy BIOS reset-et, utána ment rendesen. Hazahoztam, bekapcsoltam, de a tünetek újra előjöttek.
Tartok tőle, hogy ez valami hardver hiba (alaplap?, memória?), és nem úszom meg, hogy megint visszavigyem és cseréltessem a teljes belsejét. Ha találkoztatok már ilyen hibával és van valami egyéb ötletetek, akkor hálás lennék, ha megosztanátok velem! Előre is köszönöm!
-
Davyd_89
csendes tag
Sziasztok,
Bocsi de azért írok ide, mert talán ez az alaplap áll a legközelebb a Gigabyte GA-MA74GM-S2H laphoz amiről kérdezni szeretnék. Sajnos annak a topicját nem találom.
A kérdésem az volna, hogy megtudná valaki mondani hogy a Gigabyte GA-MA74GM-S2H lapra maximum hány db. ventit lehet rákötni?Előre is köszönöm az információt, és elnézést hogyha rossz helyre írtam.
Davyd_89
-
Pizzu
aktív tag
ugyanaz a probléma nálam is megvan és más gépben 4-6 mega megvan pedig 1.1-es az usb de nem akarok hüklyeséget beszélni de talán 12is. Már visszavittem egy pendrevot emiatt és amit tapasztaltam még az ha readyboostba van a gép akkor lassaban hibernál de szerintem ezeket a VISTA produkálja és nem a gép mert abban az esetben ha 1.1es lenne az usb akkor kiírná gyorsabb adatátvitelre lenne képes.
Ha esetleg van valakinek valamilyen ötlete tanácsa vagy esetleg forunrol tud akkor légyszi írjatok -
Keksz
senior tag
USB-vel nem volt senkinek problemaja?
Azt vettem eszre h pendrivera ilyen max 2mb/sec-el tudok masolni, de van h csak 700KB, es letolteni meg max ilyen 8megaval rola. Tobb pendriveot is probaltam, tobb usb bemenetre is.
Masik gepen tokeletesen megy mindketto, 17-18mb/sec adatforgalommal.
-
zodo
nagyúr
Keresek egy segítőkész tuning barát clubtagot,aki megírná mit-mire kell átállítani a bios-ban ahhoz,hogy kihozzam az int. vga-ból a maximumot, passzív üzem melett.
Konfigom az adatlapomon. Előre is köszi. -
jambiyya
őstag
Talán láma kérdés, de nem egészen értem a dolgot: vista alatt jóval nagyobb húzást is stabilan bír a rendszer, mint XP alatt. Ez bug, vagy feature?
-
törölt tag
válasz
urbanjozsi #2169 üzenetére
ffdshow-ban kell állítgatnod az audió részben, lehet tiltani egyesével és egyszere, hogy használják vagy ne, én úgy szoktam hogy csak a media center használhatja, vagy még max a wmp
-
TRCube
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy alaplapot szeretnék vásárolni és két lap van eddig terítéken. Az ASUS M3A78-EM és a GIGA GA-MA78GPM-DS2H. Igazából a legfontosabb szempont az, hogy mindkettő elbirkózik a 140W procikkal is majd a későbbiekben. És a ASUS lappal van e valakinek valamilyen tapasztalat?Köszi
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
Alaplap: Gigabyte GA-MA78G-DS3H
Proci: AMD Phenom 9500
Gigabyte honlapján benne van a kompatibilitási listában. Bekapcsolom a gépet-sípolás. CMOS reset, újra bekapcsolom, F1-el továbbengedem, bejön a Windows, megy a rendszer, Everest látja a CPU-t.
Gépet kikapcsolom, elindítom, újra sípolás és kezdhetem előről. Valami tipp, hogy mi lehet a gond?
(BIOS F4-es, elvileg CMOS reset utáni beállításokkal. Ha itt belenyúlok nem indul el az OP. rendszer)
Köszi előre is! -
törölt tag
válasz
urbanjozsi #2165 üzenetére
ac3 filtert szedd le(én azóta nem használom amióta spdif kell), vagy állítsd be, tuti ott lesz a gond, ffbe meg át kell állítani spdifre
-
törölt tag
válasz
urbanjozsi #2163 üzenetére
Lehet hogy kódek gondod van, több infó kéne.
Vagy távolíts el minden kodeket meg pakkot, állítsd át spdif-re, tegyél be egy dd5.1-es dvd-t és indítsd a wmplayer. -
szki
őstag
válasz
urbanjozsi #2159 üzenetére
Nem próbáltam, de az alaplap leírását kellene átnézned (5-ös fejezet), melyben benne van a konfigurálás.
Meg a kis piros hangszóró ikonra kellene kattintani jobbra lent az óra mellett.
Persze a drivereket is fel kellene előtte telepíteni. -
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
GA-MA78GM-S2H alaplapomat opticai kábellal összekötöttem az erősítővel. Han már van, de csak STEREOHogyan tudom az 5.1-t kicsikarni belőle. Ha lehet akkor kérhetném mezei pc használó nyelven
Köszi
-
ChrYsler
aktív tag
-
csibor
addikt
GA-MA78GM-S2H ,és a GA-MA78GM-DS2H,között mi a különbség?Ránézésre nem látok semmit.
-
Karaya
tag
S.M.A.R.T. - AHCI módban, ez valakinél működik?
SH2 rev1.1 lap, XP SP3, de ahogy látom ez nem sw függő, mivel a bios boot post alatt megjelenik a "SMART enabled" üzenet Nativ IDE módban, ACHI módban viszont nem. Nem is látja a smart-ot semmilyen sw.
-
jtopcsi
csendes tag
Mint a 2144# írta, a PC bontó a megoldás (kb. 500 Ft, vagy odaadja ingyen). A kereskedő neked, - a te jövöbeli mérged lesz, - egy PCI slot elvételét ajánlotta. Ha nem használod
a PCIe X1-es slot-ot (vajon valaki használja ezt? )oda berakod az LPT csatlakozót (200 Ft),
s utána, - azonositva a parallel jelkiosztást -, egy kb. 300 Ft-os lapos kábellel össze-
csatlakoztatod az alaplapi LPT porttal. Nálam müködik a COM és az LPT is hibátlanul. -
szki
őstag
Most nézem, hogy van már az alaplapból rev 2.0. Elbírja a 140 wattos procikat és és megint újítottak az NB hűtésén.
-
gbu
csendes tag
Van egy ma78gm-s2h alaplapom. Van egy régi HP Laserjet 1100 nyomtatóm, ami csak LPT-vel csatalkozható, USB nincs. Az alaplapon van LPT csatlakozónak hely, de nincs kivezetve a hátlapra, a manual azt írja, ez a kiegészítő keret és kábel opcionális és a kereskedőtől be lehet szerezni. A bolt ahol a konfig-ot vettem azt mondja, ezt Mo-n nem forgalmazzák és ajánlott egy PCI slotos párhuzamos portbővítő kártyát bruttó 2500 pénzért.
Tényleg nem lehet kapni a Gigabyte kiegészítő keretet és kábelt Mo-n? Van esetleg más megoldás is az ősrégi nyomtatóm csatlakozására mint a PCI slotos párhuzamos portbővítő kártya? Előre is köszönöm a segítséget!
-
kutyuska
aktív tag
A gyári chipset hűtővel lehet hosszú 1xPCI-E kártyát használni?
-
zodo
nagyúr
Tényleg ász!
Ebben az egy pozícíóban lehet csak rögzíteni?
Általad alkalmazottól 45 fokkal elforgatva valamelyik írányba esetleg ,hogy a ház hátlapjába szerelt ventivel lehessen hűteni. -
PeterPH
senior tag
válasz
#65675776 #2133 üzenetére
Én egy Thermalright HR-05IFX hűtőt raktam rá. Persze ez sem igazán kompatibilis, úgyhogy gányolni kellett vele egy kicsit, viszont nagyon hatásos.
-
jambiyya
őstag
válasz
Riverflow #2129 üzenetére
Ha visszaolvastál volna, tudnád, hogy nem megy, ugyanis ezt a "hibát" én is elkövettem. Zalman sza@ik egy MB comp. listát kirakni a weboldalára.
Amúgy szerintem jobban jársz egy profi bb megoldással, ha húzni akarod, a VGA-t, ha meg nem, akkor jó a gyári is.
Mondjuk a rev1.0-ra még kisebb bordát raktak, hát nem tudom. Én nem barkácsoltam, hanem eladtam. Az alsó oldalsó ventim pont odafúj, így nem izgulok. -
Riverflow
csendes tag
GA-MA78GM-S2H (rev.1.0) alaplapom van.
Valaki próbálta a NB bordát lecserélni? Vettem egy tök jó ZALMAN ZM-NBF47 bordát, tökre odafigyeltem, hogy a kondiktól elférjen. El is fér, de kiredült hogy rövidek a rögzítőfülei...
Most mit csináljak? Barkácsoljak? Szerettem volna passzív megoldást alkalmazni. Esetleg a rev1.1 gyári bordáját nem lehet külön megvenni??? -
04ahgy
nagyúr
válasz
Trionin #2122 üzenetére
BIOS frissítés legelsőként. CPU-t tuningold negatív irányban, és alulfeszeld. ODD-ket húzd le, és csak egy memóriamodult hagyj benne. VGA-t vedd vissza 100MHz-et, és alulfeszeld. Ha így jó, akkor táp.
Másrészt, a GA-MA78G-DS3H-n nincs külön 2.0-ás és x16-os PCIe aljzat. Egyetlen egy x16-os van, ami 2.0-ás szabványú. A másik foglalat az bizony csak mezei x4-es. Ha megnézed a lapot, nincs is két harmadában érintkező...
HGyu
-
gtasystem
őstag
Üdv.
találkozott már valaki ezzel a problémával ?(pár száz hsz-t elolvastam itt is de nem tudom az összeset végigolvasni)
nem települ az xp hanem folyamatosan újraindul.
S2H alaplap ram corsair 667mhz(3-3-3-8), x2 5000 proc. most raktam össze és a régi hdd-vel használnám ami inteles volt/van, más chipset szóval alaplap proci csere régi hdd alá.. próbáltam feltelepíteni az xp-t de semmi.esetleg eljutok a telepítés indításáig de lefagy..bios szép és jó F4-es (állítgatni azt lehet dögivel
) de úgy logikázok hogy elvileg default-ban mennie kellene a telepítésnek mindenféle állítgatás nélkül de valamiért nem megy..
valami ötlet?
-
Trionin
tag
Hi!
Érdekes problémám akadt a DS3H lapommal. Ha a vga-t a pci express 2.0-ba teszem (hd 4850) akkor néhány játék még az elindulás elött újraindítja az egész gépet. De csak Vista (DX10-be) alatt problémázik a 2.0-ába, XP-n megy rendesen (DX9-be). De viszont ha a x16-ba teszem minden tökéletes Vista alatt is. PCI-E 2.0-ás slottal lenne a gond vagy valami más? Vagy van érezhető különbség x16 és a 2.0 között, és ha nincs akkor hagyjam x16-ba? 400W-s FSP tápom van, 125W-os procival (6000+) és 2GB OCZ, mert a fogyasztásra is gondoltam már. BIOS-t nem frissítettem, szóval az alap F2-es van rajta. Valami ötlet? -
danih
veterán
Azzal találkozott-e valaki, hogy a WinXP néha csak másodszorra vagy harmadszorra indul el, mert néha boot előtt bead egy "hiba a \windows\system32 könyvtárban (hogy mi azt nem irja) inditsa el a windows recoveryt és nyomjon R betűt installáláskor (és hasonló baromságok)..."
Semmi sincs húzva, proci, ram ok... talán annyi hogy AHCI módban megy a vinyó, de ez nem kell hogy gondot jelentsen... -
Fel
addikt
A BIOS-ban találsz egy menüpontot, ahol beállíthatod melyik kimenetet inicializálja elsőként ("init display first", azt hiszem ott van ahol az int. vga-nak szánt memória méretét állíthatod, ... talán "Integrated peripherials"). Itt állítsd be, hogy "PEG" (a PCIe 2.0 x16 slot).
-
plaszy
őstag
Hali!
Ismét gondjaim adódtak a DS3H-s lappal.
Bekapcsoláskor egy hosszút és 2 rövidet csippan, ami a manuál szerint: Monitor or graphics card error, majd leáll és ismételi ezeket.Áramtalanítás után elindul már rendesen az XP.
Nomármost az ATI-mon 2 db kimenet van plusz az integrált VGA a 3. Nekem az ATI 1-ikébe van dugva a TFT-m.
Az integrált 3200-ashoz nem tettem fel drivert, csak a HD 3650-esemhez a 8.9-es display drivert, valamint a TFT-monitoromat is felismeri mint Samsung SyncMaster 203B (Digital).Valami ötlet hogy elinduljon elsőre? Illetve másnál is jelentkezik ez a probléma?
-
Fel
addikt
Sziasztok!
Volt-e már valakinek olyan gondja, hogy az alaplap (konkrétan MA78G-DS3H) "félreméri" a cpu hőmérsékletét, indokolatlanul magas hőfokot jelez (és ez alapján teljes fordulaton járatja a cpu hűtőt ventijét)?
A konkrét eset: adott a lap, kipróbáltam benne két processzort (Phenom 8450 és Athlon X2 BE-2400, C&Q aktív, alap órajelek/fesz), ezeken 4 hűtőt (gyári, AC Freezer64 Pro, Thermalright SI128, Scythe Ninja2) és mindegyikkel a nyugalmi hőfokok nagyon magasak: 45-61°C közöttiek (hűtőtől függően, de mindkét processzorral, holott nem azonos a hőtermelésük...). A terhelés alatti hőfok viszont alig megy feljebb ettől, az maximum 65°C volt (... bár ez sem kevés). A pasztázás jó volt, nem szoktam túl sokat használni. Nyugalmi állapotban nem is melegedtek fel a hűtők.
Kipróbáltam egy másik alaplapban is a cpukat (Abit AN-M2HD), és ott minden rendben van, úgyhogy ezért gondolom, hogy az alaplappal lehet a baj, kizárásos alapon. -
Lajkó
őstag
Öszintén megmondom. Tényleg mosolyogtam.
Csak tudod még a saját alaplapomon sem sikerül biost frissíteni online. Azt meg hogy hogyan kell flopiról, tudja a bront.
-
Lajkó
őstag
Valaik le tudná körmölni nekem pontosan a biosfrissítés menetét flopiról ? Még nem csináltam ilyet, és lasdsan közeledik a nagy nap.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
HalasKYO #2099 üzenetére
daa-raa mesterhez csatlakozva tudom állítani, hogy ez nem lehetséges, de nem is szükséges. Az ATI-k leveszik a feszültségüket, órajelüket ha nem használod. Nekem a HD3870 a 777MHz@1,326V-ról 300MHz@1,241V-ra. Már így is alig melegszik, azonban így 300MHz-en a legkisebb beállítható (1,026V) feszültséggel is atomstabil, még 3D-ben is. Olyannyira hideg ilyenkor, hogy 0-ra leszabályzott, a csatlakozójáról lehúzott ventilátorral is 64-65°C nyugalmi állapotban, és 85-90°C 3D terhelés alatt.
A 780G pedig letiltott VGA-val szintén egy kicsivel kevesebbet kér a tápsínből kortyolásra.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen NAS-t vegyek?
- Politika
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yettel topik
- PlayStation 5
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest