Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
szürke paszta volt rajta, ilyesmi szokott lenni ac s1en vagy a procihűtőkön gyárilag. szóval nem a ragadós fajta cuccot rakták rá.
-
törölt tag
válasz
Atis707 #3617 üzenetére
neked is köszi, azért ez messze van a berheléstől.
egy socket a-s hűtést felrakni egy 6800as geforce-ra, az a berhelés. szétszedtem szálakra egy utp kábelt, és azzal fogattam fel, majd összekötöttem, és 2 gyufát dugtam alá, amivel feszítettem a hűtés, ha mozgattam ellentétes irányba. -
törölt tag
thx
nem nyúlt a lefogató, csak kivittem a legszélére(ahol még fogta a csavar) és elforgattam kb 25fokkal. amikor csak "odapróbáltam", akkor nem voltak elforgatva a lefogatók, meg a kábelektől nem sokat láttam.
a gyári borda kivétele egyértelműen az alaplap kiszedése után valósítható meg, egy csipesszel vagy fogóval összenyomod a műanyagot, és kilököd a lyukon. ugyanúgy, mint a nem csavaros vga hűtésnél.
amúgy egy ezrest akart kérni tőlem az ember, aki felnyitotta a szemem, szóval ha kell ilyen hűtés, akkor leírom pü-be, hogy ki ajánlotta. -
törölt tag
válasz
Atis707 #3614 üzenetére
közben ráfeszegettem a lapra a gyári kellékekkel, úgyhogy még barkácsolni se kellett. viszont még mindig rohadt meleg a borda, de ezt legalább meg tudom fogni, a másikkal ellentétben.
(szándékosan állnak összevissza a borda "fogai", a nagyobb teljesítmény érdekében)
-
törölt tag
ilyen zalmi borda jó lehet GA-MA78GM-S2H lapra?
raktam fel hirdetést, és egy ilyen hűtést akartak adni, amikor beugrott, hogy nekem is van elfekvőben egy. "odapróbáltam" és fél centi hiányzott, szóval tudtok valami megoldást, amivel oda lehetne mókolni? (nincs fémépítőm)
a választ előre is köszönöm -
törölt tag
az utsó pár hsz-t elnézve pont témánál vagyunk. ha valakinek van fölös rev 2.0ás vagy 1.1es nb hűtője, az jelezzen kérem, vagy ha van esetleg másfajta hűtő, az is érdekelne.
mellesleg a lap típusa GA-MA78GM-S2H rev 1.0 -
törölt tag
újabb fejlemény, nem voltam rest a gyorskeresőt használni, és láttam, hogy más is belefutott a ramvisszaoszthatatlanságba, és sikerült előhozni a beállításokat( ctrl+f1).
viszont, nem vagyok előrébb.
11,5x261en bejön a post ha 800on alapbeállításokon vannak az időzítések.
visszaosztásnál, időzítések lazításánál már nem jön be a post screen se, hiába állítottam be a legynagyobb értékeket 400mhz-re állított ramoknál(erős példa, végigpróbáltam az összeset). -
törölt tag
épp dotáztam, így nem tudtam érdemi infót adni.
szóval:
GA-MA78GM-S2H REV 1.0, F8a bios, és nincsen menüpont a ramidőzítéseknek. közben beugrott, hogy amikor megvettem ez fájó pontja volt a dolognak, gondoltam az újabb bios-ba már berakták, de tévedtem.
természetesen ha valaki felhomályosít, hogy hol van, annak nagyon örülnék. sokkal régebbi és "alsóbb kategóriás" lapokon is találkoztam ilyennel, ezért felfoghatatlan, hogy ezt kihagyták volna, remélem csak én vagyok vaksi. -
törölt tag
válasz
Atis707 #3443 üzenetére
lefixáltam amit lehetett, asszem itt csak pci-e van, és 100ra állítottam.
ht-t úgy osztottam vissza, hogy 1000 közelében legyen, játszottam a feszültségekkel, de alapon is többet kéne tudnia, és egyedül 400ra visszavett ramnál tudtam kicsit feljebb menni, de az időzítéseket se tudom állítani, így csak gyengébb lett volna összességében.aztán lehet, hogy valami alap amd tuningos dolgot cseszek el, mert utoljára 939es amd-m volt pár éve, és már hozzászoktam az intelhez.
-
törölt tag
hi
lusta vagyok átnyálazni pár ezer hsz-t, így egy kérdéssel fordulnák hozzátok:
adott a topik címében lévő alaplap, és egy 4450e proci.
próbáltam tuningolni, de a ram miatt 240es fsb főlé nem tudtam menni, leszedtem az "órajelgenerátor xls-t", és megnéztem, hogy nekem mi lenne jó. viszont, ha visszaosztom a ramot 800ról, 667-re, vagy 533ra vagy 400ra és így adok neki magasabb fsb-t, akkor nem indul a gép vagy instabil.
a legjobb órajelet 11,5x240 ben értem el (ramok 800ra állítva), de menne ennél jóval többet is a proci, és nem kicsit zavar engem. ht-t visszaosztottam természetesen, feszültségekkel is játszottam, de igazából fölösleges mert 2900on is elmegy alapfeszen (1,2V).
szóval mondjátok el, hogy miért nem tudom visszaosztani a ramot, vagy mit csesztem el?
előre is thx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest