- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Új hozzászólás Aktív témák
-
HalasKYO
aktív tag
Hello!
Lenne egy kérdésem:
mi a szitu egy 780g s deszlával ha belerakok egy 4850 es vgat és egy 4850e proccot (45w tdp).
Amit szeretnék:
Ha pl windózban babrálok filmezek zenélek stb stb akk 780g menjen de
ha pl nekiállok rederelni vagy 3d ill game akkor szépen az ati 4850 es menjen.
Elvieg a hybrid graffal lehet vmi olyant hogy hybrid grafik közben ha kihasználatlan a dedikált vga akkor kikapcsolja totál.
Meg lehet ezt azaz szerintetek lehetséges egy 4850 el is anélkül hogy lehúzná a teljesítményét ? -
gbu
csendes tag
Szakbarbár júzerként nem találok választ arra, hogy a MA78GM-S2H alaplapra integrált VGA különböző kimenetein párhuzamosan jön-e kép. Konkrétabban:
(1) ha LCD monitort dugok DVI kimenetre, akkor párhuzamosan vajon a D-Sub kimeneten jön-e kép (a D-sub-ra ráküldenék egy külső adaptert, ami kompozitot ad ki, ezt kötném rá a régi CRT TV-mre).
(2) ha LCD monitort dugok DVI kimenetre, akkor a HDMI kimeneten jön-e kép párhuzamosan (ha esetleg vennék egy LCD TV-t)Mindkét esetben kérdés az is, hogy ha megy az egyszerre két kimenet, akkor a monitoron és a TV-n különböző képek lesznek (pl. monitoron dolgozom, a TV-n pedig megy egy film), vagy csak klónozás lesz (mindkét kijelzőn ugyanaz a kép).
Előre is hálás köszönet a felvilágosításért.
-
Tigi
őstag
Mindenképp vissza vitetem haverral a nagykerbe.
Próbálgattam a ramokat is mindenhogy, de akkor is van, hogy elindul van, hogy nem és jobban megnézve a lapot a 4. ram foglalat mintha öntéshibás lenne mert az egyik szélénél mintha egy kis műanyag belenne fojva az érintkezőkre. -
Ayg0
senior tag
Sziasztok!
Mivel nincs külön topicja a chipsetnek, gondoltam megpróbálkozok itt, hátha...
Egy Jetway márkájú 780G-s lapom van és a következő gond van vele: 3D-s alkalmazás futtatása közben (Counter-Strike 1.6) 2-3 perc után elkezd laggolni a vezérlés. A következőkben nyílvánul meg: mozg(at)ás közben meg-megakad a rágcsáló, hiába nyomom a bal gombot nem lő, irányváltoztatásnál magától megy tovább.
Eleinte a klaviatúrára gondoltam, hogy az zavar be mivel nem rég szedtem szét és biztos a pontatlan összeszerelés az oka, de kipróbáltam egy másik, PS2-es billentyűzetet is és dettó. Egércsere után szintén változatlan. USB-t nem hackeltem. Mi lehet a gond? Más találkozott már hasonlóval? -
plaszy
őstag
Hy!
Mindenképp vidd vissza a lapot, ha garis, és mondd nekik hogy teszteljék le mind a 4 DIMM Ram slotot, azok a legproblémásabb részei a lapnak.
A proci meg a VGA nem függ össze vele olyan nagy mértékben, mikor elindult nálam az AMD X2 5600-ast meg az ATI HD 3650-t simán felismerte, azok nem szólnak közbe.
Ez a lap a ramokat nem szereti :S szvsz.
Tápról informálódj a videókarid gyártói oldalán, általában a specifikáció alján kivannak írva a javaslatok. -
Tigi
őstag
válasz
#67688960 #2083 üzenetére
Ha elindul akkor csippan és megy is, de mikor "nem indul" akkor elindul ugyan a gép, de se kép se hang.
Tegnap nem akart elindulni, de addig variáltam vele míg elindult és a win-t is simán rá tudtam tolni minden gond nélkül és még párszor újraindítottam, hogy megy e normálisan és ment, de ma hívott ismerős, hogy bekapcsolta és elindul, de se kép se hang, na mondom fasza jöhet vissza. -
Tigi
őstag
Hali
Látom sokaknak gondja van a DS3H lappal.
Sajna én is belefutottam egy hasonló problémába ugyanezen a lappal.
Egyik ismerősömnek raktam össze ezzel a lappal egy Phenom X3-as rendszert ATI 4850-nel és 2x1GB Kingmax 1066-al, 400W FSP-vel.
A probléma az, hogy a gép van, hogy elindul és minden rendben van és van, hogy elindul, de a monitorra nem ad jelet se az alaplapi se a külső VGA-val.
A procin kívül mindent variáltam már benne, de a probléma még mindig fennáll és a Clear Cmos-al is próbálkoztam, de hiába.Valszeg megy vissza a nagykerbe, de előtte megerősítést kérnék, hogy szerintetek is a lappal van gond?
Előre is köszi.
-
szki
őstag
Másik fórumból másoltam:
"1: Keresd ezt meg: Windows/System32/Futuremark/MSC
2: Nevezd át ezt: Direcpll.dll, erre. Direccpll_.dll(Amúgy simán lehet törölni is ...)
A megoldás alkalmazható 3D Mark 2003, 05 és 06 programokhoz. A Futuremark szabta el, ezért senki se szidja a kártyáját. " -
danih
veterán
Hmmm, nálam nem mennek a 3dMark-ok, 05-öt és 06-ot próbáltam, mindkettő lefagy (nem válaszol)... Procterheltség 50% (egyik mag maxon). Pedig vártam, nem is egy percet (amire meg voltam kérve a splash képernyő által)
Valaki találkozott ezzel? -
plaszy
őstag
válasz
metapocc #2069 üzenetére
Én kifogtam egy olyan DS3H-t, aminek a DIMM_2-je sorra sütötte ki a Kingmax DDR2-800-asokat, a cégnek már 3x ment a kukába, ahol tesztelik. Most futtatják le a memtesztet, 1x sikeres volt, most rátolták ismét, Vista nem indul el, lefagy.
Én nem ajánlom ezt az alaplaopt senkinek, már bánom, hogy nem a 3-4 ezerrel drágább 790-es testvérét vettem meg.
A VGA-ja középkategóriás, nem a legjobb, de ha nem akarsz hiperszuper gameket játszani vele max. felbontáson, akkor egy darabig jó lesz szvsz. -
metapocc
csendes tag
Üdv!
Gépvásárlás előtt vagyok és csóró!
Amd 6000+ proci alá gondoltam a Gigabyte MA78G-DS3H-ra. Mire számítsak ettől a konfigtól( ha lesz 4gb 1066mhz-es kingmax memó benne)? Videókarit kispórólnám egyenlőre (mert nincs pénz rá).Manapság mire elég az integrált gr.vezérlője ennek a lapnak?
Előre is köszi! -
jambiyya
őstag
Vista alatt az et5-tel emeltem fsb-t, ha éppen szükség volt rá. 280-ig simán.
Visszaraktam az XP-t (úgy tűnik, a vista 2GB rammal nem az igazi), és már 240-es fsb-nél is fagyi van, ha az et5-el csinálom.
BIOS-ból emelve az fsb-t nincs gond.
Ez vajon bug, vagy feature? Nagyon úgy tűnik, hogy XP alatt nem megy ez a gigás sw. Tudtok valami progit XP alá, amivel átmenetileg fsb-t tudok emelni, és műxik is?
Köszi. -
törölt tag
válasz
nexuspolaris #2064 üzenetére
A biosban a MIT-ben nézd meg hogy a memory clokc-nál 800-at ír-e.
Az hogy valójában hány mhz-n fog menni az a procitól függ. Pl.: nekem alapon 2300mhz a procim ezért a ramok 766mhz-n mennek. Viszont 209-es fsb-t használok, így a procim 2403,5Mhz, és ezért a ramok 801.16..-on mennek. -
nexuspolaris
tag
Helyesbítek:
BIOS "Auto" beállítás: 667Mhz
-
nexuspolaris
tag
Egy láma kérdés (de lehet hogy nem is az...):
Van a gépemben 2x2Gb Kingston Hyperx (KHX6400D2K2/2G) memória modul, ami elvileg 800Mhz-en üzemel. Ha a BIOS-ban a memória órajele "Auto" beállításon van, 800Mhz-re állítja be, viszont boot-oláskor a bejelentkező képernyőn 667Mhz-et ír ki.
Esetleg kompatibilitási probléma lehet az alaplappal? (GA-MA78GM-S2H)
-
danih
veterán
Köszönöm a tippeket! Azonnal utána nézek a dolognak...
Feltettem ay F5-ös BIOS-t, megjelent a listában a 14x szorzó)
Basszus nézem a dobozt... Sehol sem látom hogy Black Edition, csak a számlán... Aaaaargh ne bizz az IPON-ban
Megyek gariztatni. -
törölt tag
Na megnéztem, 25-ig van!
F5-ös bios van fent, azt már előtte raktam rá.
Próbálj egy cmos-cleart. Én minden fődarab cserénél szoktam. (Ennél a lapnál, az elemet nem kell kivenni, csak áramtalanítani alapot meg ami bele van dugva.)
Állítólag hamisítottak régebben amd procit. Kínában lefoglaltak egy csomót, de azok még az első athlonok voltak azóta nem hallottam ilyet. Én mindig dobozosat veszek, emiatt van rajta a matrica, nézd meg.
Meg a számát is, és az írd le légyszi, mert mostmár kiváncsi lettem, ugyanis ennek itt fura a száma. Viszont a matrica stimmel.Tehát a szám ADO5400DSWOF ilyet még nem láttam hogy a vége nem BOX hanem WOF.
Ja a cpu listán elírták, a G2-est 90nm-nek írták pedig 65nm-es, F3-as bios-tol van támogatva, de ezt is valószínűleg elírták pár helyen mert némelyik G2-eshez F1-es biost írtak ami nem valószínű.
Itt van mind a három 5400-es. -
plaszy
őstag
Sziasztok!
Vásároltam én is egy GA-MA78G-DS3H alaplapot 2 db 2 GB-os Kingmax DDR2-800 társaságában.
Állandóan csak 4-5x-i indulás után jött be normálisan a Vista. Gondoltam, hogy a ramokkal nem stimmel valami.
Elkezdtem a voltokkal szórakozni, de valamibe nagyon belenyúlhattam, mert most egyik rammal sem kapcsol már be a gépem.
Tápot is cseréltem, de azzal sem
Kinyíródott volna az alaplap? Vagy tudna valaki segíteni akár itt, akár priviben?
Köszi előre is. -
JZsolesz
csendes tag
válasz
nexuspolaris #2048 üzenetére
Köszi!
Holnap kipróbálásra kerül a kicsike. Addig talán elketyeg Hybrid CFS -ben a HD3470 amíg összekaparom a zsét egy HD4850-re. Persze nem kis kompromisszumokkal.
-
törölt tag
válasz
nexuspolaris #2047 üzenetére
Akkor szerintem itt a grafika fog dönteni, már ha ahhoz nem elég egy 4850e.
Játékra úgy is a vga szabja a határt, nekem is a vga(a 2600-os) fogja a gépet egyenlőre. -
JZsolesz
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GA-MA78GM-S2H alaplapom, amihez holnap hoznak nekem egy Sapphire SPX3470256 Radeon HD 3470 256M DDR2 PCI-E VGA-t. Szeretném ha Hybrid CFS-ben menne az alaplapi VGA-val. De nincs ezzel kapcsolatban semmilyen tapasztalatom. Tudna valaki ebben segíteni nekem?
Kell az összekapcsoláshoz valami plusz kábel, vagy csak be kell dugni a helyére a HD3470-et? Mit kell beállítani a BIOS-ban, stb..Segítségeteket előre is köszönöm.
-
törölt tag
válasz
nexuspolaris #2044 üzenetére
itt a teszt, ha jól tudom teljes hd támogatás van akkor majdnem tök mindegy proci, de nemtom milyen hd akarsz nézni, nekem 4400 van és az 1080p-s mkv még belefér(nem mpc-vel hanem wmp és a wmc-vel), de én egy 2600xt-t használok amiben nincs teljes hd, csak támogatás
-
nexuspolaris
tag
Amúgy ha a 4850e és a 6000 nem, akkor milyen proci ajánlott hozzá, ha az előzőekben leírtakra szeretném használni?
-
HERR Z
veterán
válasz
nexuspolaris #2041 üzenetére
ha integrált vga-val használnád akkor felesleges a 6000+, és valamilyen szempontból a 4850e is, mert alulfeszelhetsz ennyire egy 5200+ -t is(árban ua) és akkor fogyasztásban nem lesz difi csak gyorsabb lesz a géped mégis kicsit
-
nexuspolaris
tag
Ilyen laphoz (Gigabyte GA-MA78GM-S2H) melyik proci ajánlott:
- 4850e X2 vagy 6000+ ?
Melyik használja ki jobban a 780G chipset előnyeit? Külföldi oldalakon sok pozitív véleményt olvastam a 780G - 4850e combo-rol, megéri-e a nagyobb órajelű, viszont kb. háromszoros fogyasztású 6000+ -rel használni?
Elsősorban HD videozásra, netezésre, grafikára, némi játékra használnám.
-
danih
veterán
Khmmm Ctrl+F1 ofkorsz megnyomva
Nah megnéztem, 13.5-ig lehet állítani!
Gog kérlek nézd meg! -
danih
veterán
Hali,
Nekem is ilyen lapom van, benne 5400+ Black Edition, ugye a multiplier ebben nincs zárva, a biosban mégis csak 15-ig látom, feljebb választási lehetőség nincsen...
Mi lehet a gond?
(Na jó, most elgondolkodtam, lehet hogy csak 14-ig van (14x200=2800), igazából nem nagyon foglalkoztam vele, csak bekukkantottam a BIOS adott részlegébe és konstatáltam hogy nem lehet rajta a multipliert feljebb tenni - ez a lényeg) -
rybank
senior tag
párkérdés
-a hibryd cf 3470el jobban megéri e a +3k többletet
-elég-e egy 2,2ghz sempron neki? -
Riverflow
csendes tag
Gondoltam előveszek pár játékot, már évek óta nem játszottam.
Valamiért nem mennek direct3d játékok (Carmageddon 2, FIFA 2002).
C2 DDraw módban indul, Fifában meg a menü még bejön, de mikor kezdődne a meccs egyszerűen kilép.
TelepítőCD-s driverek vannak fent + DX9c (2008. jun. asszem)
Mi lehet a baj? Legaláb lenne vmi hibaüzi. Dxdiag nem ír semmi hibát. -
mv
aktív tag
"Note: Due to AMD AM2+ CPU limitation, DDR2 1066 is only supported by 1 dimm per channel."
Megjegyzés: Az AMD AM2+ CPU korlátozásnak megfelelően, a DDR 1066 mód csak csatornánként egy modul használata mellett támogatott.
Az én értelmezésemben ez azt jelenti, hogy AM2+ -os procival két modul használatával működik az 1066MHz-es mód. 2x1GB jó, 4x1GB nem jó neki.
Ha tévednék javítsatok ki!
AMD Power: Nekem nem rendetlenkedik, szépen teszi a dolgát. Kopp, kopp...
-
AMD Power
titán
Mennyire stabil ez a lap? Nekem a GA-MA69G-S3H teljes mértékben stabil.
-
v-to
csendes tag
Igen, ezt a listát néztem már, 800-on szinte minden megy, de 1066-on a következő szöveg van, segítsetek az értelmezésében :
Note: Due to AMD AM2+ CPU limitation, DDR2 1066 is only supported by 1 dimm per channel.
Persze itt a 1066-os listán már nem szerepel Kingmax, tehát Kingstone lesz a memória, persze csak ha 4×1 GB modult be lehet tenni a lapba. Az idézett szöveg nem jelenti azt, hogy 1066-on csak 2 slot használható?
-
v-to
csendes tag
Ami az előzőből kimaradt: a gép nem kimondottan játékra kell majd... esetenként több oprendszer fut majd rajta egyszerre ( vista és xp , virtuális gépen), ha épp nem ilyen terhelés lesz, akkor pár adobe terméket kell maszatoltatni rajta....
Amit a különböző leírások tartalmaznak:
a, dual channelben nem biztos, hogy mind a 4 memóriaslot működik, különösen nem 1066-on...
b, processzorfüggő, hogy meg tudja-e hajtani dualban a memókat az alaplap... a phenom tudja??? nem találtam rá egyértelmű választ ( bár sejtem, hogy igen)
c, ha a kingmax (17 k HUF) helyett kingstone kit(24k HUF, vagy valamelyik tuningbarát verziója 27k HUF) lenne benne, azzal menne-e... (nem tudom, hogy megéri-e, elég nagy az árkülönbség)
Talán ennyi kiegészítéssel érthetőbb az előző hsz. És bocsi a heJesírási
hibákért, a laptopom nem mindig eszi meg a lenyomott bill-t..
-
v-to
csendes tag
Sziasztok!
Új belsőséget kap a gépem, volt egy ilyen ötletem:
GA-MA78GPM-DS2H
4× 1 GB Kingmax 1066
Phenom X3 8750 vagy Phenom 9550...A számtechboltban még a biztonság kedvéért az eladóvalátnézettem a leírásokat, és arra bukkantunk, hogy a lap bizonyos procikkal illetve bizonyos memóriákkal nem tudja a 1066-ot. Kérdésem egyszerű: van tapasztalata vagy infoja erről valakinek? Ha a fenti lista valahol cserére szoul, azt is írjátok meg pls.
Köszi a segítséget előre is... -
.Gregor.
tag
válasz
sentinel #2014 üzenetére
A VGA ugyan az mint az S2H-ba szóval az a teszt vonatkozik erre is, ITT találod a PH! tesztet róla. Kb ennyire lassú.
Új játékokhoz kevés, de ha régebbiekkel játszol, vagy megfelel az alacsony felbontás akkor elég ez is.
A GA-MA78GPM-DS2H-nak hiába van sideport memóriája az az 5, max 10% köruli +FPS szerintem nem sok, ha komolyabb játékokat akarsz futtatni ahhoz úgy se elég. Ez persze csak az én véleményem
(Illetve a GA-MA78G-DS3H-val ellentétben ebbe 140W-ig rakhatsz procit.)
-
sentinel
aktív tag
Hellótok,
fejlesztés miatt vennék új alaplapot. Méghozá ezt: GA-MA78G-DS3H
Külön fórumot nem találtam erre, mert a tiétek az GA-MA78GM-S2H, de modelben végül is egyezik.
Kérdésem, hogy van valakinek a DS3H-val tapasztalata? A rajta lévő integrált videókártyára nincs valami teszt valahol mennyire lassú?
Ez 3e Ft-al drágább: GA-MA78GPM-DS2H Szerintetek válasszam ezt?
-
Mldcg2wd
csendes tag
Sziasztok!
nem érdekel valakit egy ilyen?
Asus M3A78-EM
Majdnem 2 év kisker gari van még! -
.Gregor.
tag
Mindenféle op rendszer nélkül is lehet BIOSt frissíteni (Q-Flash). A lényeg, hogy legyen egy floppyra vagy USB flash meghajtóra kicsomagolva letöltött BIOS.
POST screen alatt (amikor a BIOS menübe is be lehetne menni) nyomj egy END gombot, majd válaszd ki a meghajtót ahonnét frissíteni akarsz, majd a megfelelő fájlt mutasd meg neki. Ez után meg fogja kérdezni hogy tényleg akarod e.Entert nyomsz és megvárod míg végez, majd az Esc vagy Enter gombbal kilépsz a Q-Flashből és a rendszer újraindul.
Ez után be KELL lépni a BIOSba és rá kell menni a "Load Optimized Defaults" majd a "Save & Exit Setup" menüpontra.
Ha mindent jól csináltál akkor ennyi volt az egész. -
applause
aktív tag
Nem a kezelési utasításban kell megnézni a rev. változatot, hanem a kezelési utasításban kijelölt helyen magán az alaplapon.(bal alsó sarok.)
A telepítő lemezen van egy bios telepírő program. Ezt feltelepíted az XP-re és az előzőleg letöltött és kicsomagolt bin fájlt beolvastatod vele. Ha lefagy az gáz.
Lehet még a letöltött bios csomagolt fájlból floppyt készíteni és arról bootolva be flashelni. -
Lajkó
őstag
Bocsi hogy állandóan balgaságokat kérdezek, de nagyon messze áll töllem ez a téma. A kezelésit letöltöttem, de annyit tudtam levenni, hogy rev 1.1 es a lap.
Sajnos semennyit nem beszélek(olvasok angolul).
Ki lett próbálva másik XPvel, és office-all, de ugyanaz a hiba. Viszont mostmár biztos hogy nem jó bios van rajta. Egészen pontosan a rev1.0 változatból az F3-as.A gép meg nagyon messze van töllem, kb 150KM. Azért kérdezgetek, mert ha odaérek mindenfélle segítség nélkül kell majd megoldanom. Se net, se más segítség.
Szóval hogyan tudok XP alól frissíteni biost, vagy ha lefagy az XP alatt akkor hogyan tudom megoldani ezt ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest