- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- RAM topik
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
petyuska74
tag
Szóval ha plusz feszültséget adok neki akkor automatikusan átvált CL4-re? vagy nekem kell átállítanom? és feszemelés nélkül nem lehet cl4-re állítani?
meg az jó lenne hogy ilyen tuningtól a C'n'C nem menne el, ezt se tudom.a honlapon ez van fent:
SPD programmed at:
JEDEC standard 5-5-5-18 values at 800MHz
EPP standard 4-4-4-12 values at 800MHzezmiez?
köszi és üdv
-
dezz
nagyúr
"Ha 65W-os az x2, akkor csak EE lehet nem?"
Miért, mi az "EE" definíciója? De lényegében mindegy, 5400+ alatt az összes F3 egyben EE, nem? Ergo F3 = jófajta 90nm-es, ami jobb, mint sok 65nm-es.
"A 46000-osból asszem 4 fajta van, sztem azért nem ilyet hajtanak sokan, mert nem 1xű hozzájutni"
Korábban is volt, hogy egy bizonyos XXXX+-ból csak egy altípus volt a nyerő, és azt kellett felhajtani.
Meg ha pl. az 5000+ BE (G2) ugyanolyan paraméterekkel rendelkezik, mint a sima (1.325/1.35/1.375V), akkor az F3-as 4600+ igencsak jobb lehet nála. Ha persze a Black Edition ugyancsak válogatott, alacsonyabb feszű, akkor nem feltétlenül.
-
dezz
nagyúr
"Mondjuk egy 5000BE nem rossz bele, persze kifoghatsz akár egy 4200/4400-est is ami megy 3G-n, Szép rekordokat a borokafa féle 4600-os F3-astól láttam, de úgy látom nem rekordokat akarsz döntögetni.
Ha F3, akkor ugyebár 90nm, az 3GHz-en már rég nem fér bele a 89W-ba. Ezeknél a lapoknál FET-halál.
(#436) MatyeeAM2: "Valóban jó választás az 500+Black Ed. nekem is ez van. csak meg kell emelni a szorzót 16ra és máris a 6400+es teljesítményét kapod fele annyiért. sztm nem melegszik nagyon."
65 v. 90nm-es 5000+?
ps. csak mert én is ilyen kombó vásárlásán gondolkodom.
-
ronaldo
őstag
Árban alig különbözik a kettő, lehet hogy J&W-t veszek. Gigabyte lap már sok járt a kezem között
.
Egyébként ezeket a lapokat milyen procival lenne érdemes meghajtani? Tuning szerepelne, mint szempont. Az X2-es szériából kimaradtam, nem követtem az eseményeket... Phenomot most vágom, de annyit nem érdemel ez a konfig
(kis túlzással annyi lenne, mint a gép többi része együtt).
Integrát olvasgattam a fórumon ő is hasonló cipőben jár(t).
A másik verzió pedig egy bazi energiatakarékos (de azért relative erős) prockó lenne, mert azon gondolkoztam, hogy ha külső vga nélkül, egy vinyóval, dvd íróval és processzorral hajtanám a gépet, akkor nem nagyon fogyasztana, csak 100-120W körül. Azt meg elvileg el lehet vasalni külső táppal is, nem? Tudjátok, mint egy notebook töltő. Ezen gondolkoztam mostanság... Lehet ilyet kapni ill. életképes dolog?
-
ronaldo
őstag
17.5k, de dedikált ram nélkül, nem?
Amúgy azért hajszolom annyira ezt a memóriás dolgot, mert a teszt alapján azért elég sokat nyom a latba. Persze nem játszani vesz egy ilyen lapot az ember, de a plusz erő sosem jön rosszul. Ha pedig rááldoz az illető, akkor picit drágábban de a gyorsabbat veszi.
daa-raa: Köszi, világos
-
ronaldo
őstag
A vízszintes (ill. függőleges) kék csíkkal díszített ház nem olyan rossz, mintha DTK lenne (tudom, hogy codegen és tricod van kiírva, de nekem nagyon ismerős...) csak túlságosan retro. Meg gyanús, hogy magas. Régebben találtam egy jót, méghozzá ezt de egyszerűen nem lehet hozzájutni. Pedig a totális álom. Az ára is piskótának mondható (8 ezer pénz környékén), amihez ha a hazai viszonyokat hozzákalkuláljuk, akkor 12-13k jön ki. Keresgélek tovább, hátha találok valami ehhez hasonlóan hibátlant.
Az a baj, hogy ugye micro atx alapokra sok emberke "htpc"-t épít, ott meg elterjedt a régi vhs kazettás videókra hajazó kialakítás, ami nagyon csinos, csak a sallang kütyük miatt (lcd kijelző, tekergetők, villogás) 20k alatt nem lehet hozzájuk jutni
A másik meg a tök kocka kialakítás, ami megint nem jön be (elég macerás bőröndben szállítani).
-
Borokafa
őstag
Használtam már mindegyiket, az biztos hogy a háromból a hypertx a leghatásosabb.
Nem is erre gondoltam, hanem arra, hogy az árához képest nagyon jó az alpine64.
Az előző 770-es lapomnál az alpine 64-et cseréltem hypertx-re remélve, hogy jobban fogom tudni húzni a procit. Na ez nem jött össze, de a hőmérsékletek kb 10°C-al mentek lejjebb. -
törölt tag
A CPU/6 csak a 11,5x szorzóhoz tartozó érték. A valós memóriaosztó értéke a proci szorzójától és a beállított memóriaosztótól függ.
DRAM Clock = CPU Clock / (ceil(processzor szorzó/memória osztó))
Ebből a valós memóriaosztó a zárójelben levő függvény visszatérési értéke. A ceil függvény visszatérési értéke mindig a változónál eggyel nagyobb egész szám. Egész számok esetén az értéken nem változtat.
Az Everest nem a valós osztót adja meg, hanem annak felét, lévén effektív órajelre dolgozik.
Szóval a szorzóállítással igenis változik a memória órajele.
-
Integra
titán
hehe, ramiris a gigabájt importőr? akkor elhozom onnan
meg ramot is hozzá.
nem akarok tuningolni, beleverek 2x2 giga ramot és el van intézve.
tényleg házimozizás és digitális műhold nézés lesz a primary, secondary meg zenehallgatás. érdemes 1066os ddr2 ramot venni bele vagy jó a 800as ddr2 is? 4 gigánál ez számít valamit?
illetve melyik cpu-t érdemes venni bele? eléggé elakadtam ebben a kérdésben is már, nem látom át, hogy most mi a legújabb két magos proci ami erős, de alacsony fogyasztású is.. -
t.imi
addikt
Köszönöm a gyors jótanácsokat
, nakkerben veszem, ott meg nincs lehetőség próbálgatni.
De ha nálad elmegy, akkor itt is el fog ezek szerintBár, amilyen szerencsés vagyok....
Csak kikopott már az a széria amelyik nem szerette a tuningot, de 240fsb környékén már úgy is vissza kell osztani a motyót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Futás, futópályák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kuponkunyeráló
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- BestBuy topik
- Ukrajnai háború
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- RAM topik
- További aktív témák...
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- KIÁRUSÍTÁS! Utolsó darabok - 40AC Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 dokkoló + 135W AC + TB3 kábel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest