- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jon Mathias
senior tag
PH! teszt:[link]
KÜLÖNÖSEN AJÁNLOTT! -
Jon Mathias
senior tag
Úgynézki ma meglesz a kicsike BE-2350 társaságában.
-
ISZOLE
senior tag
válasz
Jon Mathias #93 üzenetére
Jól olvastam, hogy ez a Hybrid CrossFireX csak Vista alatt megy?
-
ISZOLE
senior tag
válasz
Jon Mathias #90 üzenetére
Ez biztatóan hangzik annál is inkább mert annó decimál a 9500Pro.t majd hatvanezerért vettem, ez a megoldás egy "kicsit" olcsóbb.
Apropó merre lehet találni egy hivatalos listát azokról a videokártyákról amikkel együtt tud múködni az IGP? (memória és processzor lista van a gyártó honlapján) -
Jon Mathias
senior tag
Elég nagy tuninig potencia rejlik benne! én ilyet szeretnék nyugdijazom a 939es konfigom. A 9500pro nál sokkal jobb az int. vga.
-
ISZOLE
senior tag
Mivel a régi gépem az örök vadászmezőkre távozott vennék egy ilyen lapot meg a hozzávalókat csak az a baj, hogy az utóbbi években nem nagyon követtem a hardvereket. Megmondaná nekem valaki, hogy az integrált video mit tud a régi ATI 9500Pro kártyámhoz képest?
-
csibor
addikt
válasz
LALA_kiraly #78 üzenetére
Lesz s3,már van fen kép is róla.
-
AgFRjkUZT_3
tag
Köszönöm a segítséget
Akkor 1066-os ramot fogok venni, hátha nekiállok majd egy kis tuningnak -
Chaser
legenda
válasz
AgFRjkUZT_3 #81 üzenetére
Érdemes 1066-os ramot venni, HT 3 csak phenomnál műxik jelenleg, tuninggal tudod meghajtani a ramot.
szerk: kicsit beelőztek
-
bnss
veterán
válasz
AgFRjkUZT_3 #81 üzenetére
Akkor érdemes 1066-os memória modulokat venni, ha tuningolni fogsz. HT3-ról ne is álmodj, nincs is rá szükséged.
-
AgFRjkUZT_3
tag
Most vettem egy ilyent
Kérném tisztelettel a véleményeket, hogy milyen procit vegyek hozzá, és milyen ramot?
1. Érdekelne, hogy pl. egy BE-2350 -eshez érdeme-e 1066 MHz-est venni?
2. A HT3.0 fog-e működni, ill. mi a feltétele?Előre is köszönöm
-
zfarkas
senior tag
válasz
BlueAthlon #79 üzenetére
Hm, és ilyenkor hány fokos az IGP?
-
BlueAthlon
senior tag
Egy kis laza tuning után...
GA-MA78G-S2H:
3dmark05 def: 4074 pts.
3dmark06 def: 2038 pts.Athlon Le-1600 365*8 = 2920 Mhz. Lap: 1825 Mhz (365*8) HT Link, ramok ( Diablo-1200) 585 Mhz ( DDR2-1170). IGPU = 966 Mhz..
-
2007
tag
válasz
LALA_kiraly #76 üzenetére
Én nem vagyok Gigabyte fanatikus, ATX házba építettem gépet, és mégis emellett a lap mellett döntöttem, mert ugyan mATX méretű, de miért kéne nagyobb? Hihetetlenül sok minden ráfért erre a kis PCB-re, a hagyományos PCI-E és PCI portokon kívül még egy PCI-nél ma már nem tudom, ki használ többet, tele van kivezethető USB-portokkal, PCI-E 1x, 4 DIMM-foglalat, széleskörű tuninglehetőségek, és tényleg minden ott van rajta, ahol kell. Annyi, hogy nem tölti ki a házat. Emiatt nem tudom, érdemes-e másik lap után nézni.
Mert szerintem Gigabyte nem túl valószínű, hogy nem mutatta volna be Cebiten, ha neki is lenne ilyen koncepciója. -
LALA_kiraly
őstag
Szerintetek lesz ebből vmikor s3-as rendes atx méretű változat? Hasonlót találtam más márkából, lehet át kell térnem
-
2007
tag
Nem hinném hogy félreértettem volna, de én le is írtam a véleményemet erről a dologról. Talán a chipset hőmérséklete... talán. Szerintem eléggé mindegy minden szempontból, hogy 1200-as fordulatszámon, vagy 1300-ason megy.
-
thommypl
tag
Teljesen félreértetted a kérdést ;) Én tényleg arra voltam kíváncsi, hogy mi alapján szabályoz. Akarok venni egy Aerocool m40-es házat, és az előlapi 12 centis ventit le akarom cserélni pwm-re. Az természetes, hogy a procinál a proci hőmérsékletét figyeli, de a systemnél nem tudtam mi számít.
-
2007
tag
Van már valakinek működő Hybrid Crossfire konfigja? Szívesen veszek tippeket, hogy hogyan is lehet beállítani, hogy POSToljon az IGP, mikor benn van mellette a diszkrét kari.
-
-
Kon
csendes tag
Köszi az infókat.
-
thommypl
tag
És a házhűtőnél minek a hőmérséklete alapján szabályozza a pwm-s ventit?
-
2007
tag
NV kártya egész biztosan megy benne, HD2600-as széria szerintem sosem fog, csak a HD2400-as, és a HD3450-HD3470-es karik. De ezeknél erősebb kártyáknál úgysem lenne sok értelme a dolognak. Mondjuk igérgetik, hogy a 3- és 4-es szériából több darabnak is lesz ilyen támogatása, de majd meglátjuk...
-
thommypl
tag
Sziasztok!
Erre az alaplapra hány ventillátort lehet kötni?
-
PrinczA
őstag
Most cseréltem le az GA-MA78GM-S2H F1 -es bios-t a legfrissebb GA-MA78GM-S2H F3-ra.
Semmi extra változás.
Innen tölthető le: GA-MA78GM-S2H F3 -
Kon
csendes tag
Üdv mindenkinek.. Énis tervezem egy ilyen lap megvételét és az lenne a kérdésem hogy egy NVs karival ugye nem lenne semmi gond a lapban (az integrált kari miatt - gondolom kilehet kapcsolni BIOSban vagy valahogy) és a hibryd Crossfire menne pl egy HD2600pro vagy XT kártyával? Válaszokat előre is köszönöm. Üdv.
-
busz
csendes tag
Nekem a prohardveren is tesztelt Asus V3-M2A690G barebone gépem van (most már ugyebár a gigabyte alaplappal) amiben Delta Electronic táp van, az egész oldalát elfoglaló ventilátorral ami szintén az a kategória ami mellé az ember egy SSD vinyót is tehetne.. ha tehetné.
A prociról azt olvastam (logoutos G2 stepping cikk), hogy a BE sorozat meg az X2-es között csak az alapfeszültségben van különbség, viszont az X2 is stabil kisebb feszültségen is, azaz azzal még olcsóbban ki lehet hozni a halk és használható gépet ha az a cél.
Nálam 1.05V-on megy a processzor, 1V-on hibázott. -
busz
csendes tag
De melegszenek, főleg az integrált vga. Lehet az előbb rosszul írtam és nem arra méri a 40fokot. Égeti a kezem nekem is, a déli híd az elviselhető, lehet az a 40fokos. Mindenesetre normálisnak tartom hogy melegszik, a 690G-s is melegedett legalább ennyire.
Azt olvastam csak akkor kell ventilátoros támogatás neki ha a videókártyát is húzod.A procin meg a gyári hűtő van, dobozosan vettem.
-
busz
csendes tag
Nekem 3 napja van meg és azt kell hogy mondjam maximálisan elégedett vagyok vele. Előtte ASUS M2A-VM HDMI alaplapom volt, de nem lehet a kettőt összehasonlítani.
A GIGABYTE-nak komolyabb a biosza, jobb a ventilátor vezérlése.
Egy BE-2400-as procival használom, most épp 24fokos a proci és 815-öt forog a ventije (internet megy csak és kb. 19-20fok a szobában), bekapcsoláskor van hogy megáll rajta a cooler és amíg nem terhelem le el sem indul. Játék közben felmegy 33fokra is akkor már 1300 körül forog a ventiláror, és az északi híd is felmegy 41fokra.
Nincs külön videókártyám az integráltat használom, 3dmark 2006-ban 11xx pontot csinált nekem. CL4-es ramjaim vannak, de az SPD adatok alapján az ASUS-ban csak CL5-on ment, ebben viszont bioszból lehet állítani az időzítéseket (CTRL+F1 és előjön egy rejtett menü). A túlhajtást is támogatja ha valakinek az a célja, nekem 261MHz-es FSB-vel (cpu 3GHz) még bejött a windows, de fagyott, igaz a feszültségekkel nem sokat foglalkoztam csak a procinak adtam 1,275V-ot.
Durván ennyi, ha van konkrét kérdés szívesen válaszolok.
Szerintem érdemes megvenni ha valaki csendes gépet akar, és nem a játék az elsődleges szempont.. -
2007
tag
Valakinek tapasztalat?
Én majd jövő héten veszek csak. -
zfarkas
senior tag
Azt hiszem, a lap személyében megvan a következő alaplapom, már én is várom!
-
LALA_kiraly
őstag
Szerintetek mikor jelenik meg a hazai boltokba? Már nagyon várom. (Bár a szivme csücske egy s3h lenne
)
-
Thrawn
félisten
-
2007
tag
A K10 procik támogatása azt jelenti ennél a lapnál, hogy majd azt is bele tudod rakni. Olyan dolgot nem csinálhat senki, hogy egy kvázi olcsó alaplapot kiad, amibe csak a legújabb, legdrágább procik mennek bele, mert akkor nem lenne célközönsége, nem tudná eladni.
Egyébként szerintem ráadásul k10 procihoz DDR3 dukál, ennyit arról, hogy csak ahhoz készült a lap. -
psykie
aktív tag
Remélem minél hamarabb itt lesz a kezemben vagy inkább a gépemben ez a lap.
-
Chaser
legenda
Én nem 3D markokkal gameltem nem tudom...az integrált gf6100 280-as sempronnal alapon 600 pont fölött csinlt vmivel, vkinek megnéztem mikor eladósorba került.
#38 Gyuri27: Majd hiszem ha látom.Ha tényleg van 66GT szintű teljesítménye /na nem 3D markos/, akkor máris életszerűbb a 18-20k körüli bruttó kisker ár. Viszont ha K10 kell hozzá, megint ott vagyok ahol a part szakad
-
drur420
tag
Figyelembe véve hogy 1 cpu-t használ az átlag felhasználó és DDR2 es ramokat. Ez a deszka fogadja legújabb thecnológiát... Piff egyszerűen a Gigának sikerült a többi céggel szemben összedobni az 1 vga-ra épülő talán egyik legjobb ha nem a jegjobb lapot! Hol maradnad Asusék? És a többiek. Ott csak pénzt tudnak kérni a már jól bejáratott márkanévért?
-
drur420
tag
És ha már témánál vagyunk
Mint mindig. Szerintetek létezik ugyan ezekkel a szolgáltatásokkal Persze az init vga-t leszámítva. 1 Szó mint 100 láttatok oylasmit hogy Socket AM2+ 1 Vga slot? És nem a lagbutább Chipset. Minél fullosabb ha lehet. Ennek a kategóriának a környékén.
-
Chaser
legenda
Ha lárifári ha nem
Az inteles decka is új, pár hónapja dobták piacra, ez ne indokolja már hogy magas az ár. Jó vkinek kell hybrid cf, vkinek nem, a vga meg annyival nem erősebb ha nincs dedikált ramja, mint amennyivel többe kerül a lap, sztem egy 66gt lazán elgyalulja, de lehet még egy ddr2-s 73gt is meghúzva, várjuk ki az itthoni árát, én azt vártam hogy kicsipézé dobják ki.
-
Chaser
legenda
De ha azt feltételezzük, hogy valaki nem gamel, vagy csak minimálisat az intvga-val, akkor nem kell neki hybrid cf, vagy ha nv vga-t akar, akkor se kell. Mért drága? Ugyanilyen felszereltségű nv chipes intel lap bruttó 16k, a vga-ja biztos gyengébb, de ha ezen a lapon nincs dedikált memória a vga-nak, nem értem az árát...igaz akkor se érteném.
-
Chaser
legenda
Az ilyet én is, de olyat már sokat láttam hogy x vga y lappal nem ment, holott mind2 működött tökéletesen, intvga-s lapról van szó.
Érdekes ez a lapocska, amit kinéztem intel alá ugyanígy néz ki a backpanelja
Jó lenne tudni nálunk mikortól lehet kapni ezt a lapot, és mi lesz majd az ára. Nem hinném hogy Cebit után 1ből itt is lesz.
-
drur420
tag
De most tényleg halott már valaki olyanról hogy ha AMD-be nem ATI kártya van nem muzsikál olyan szépen. Kíváncsi lennék hogy mi is a valós helyzet. Bocsi mindenkitől az OFF-ért
-
drur420
tag
Up a jó áracskának.
Mire beér hozánk lehet már csak 5k-bak fog kerülni ha ez igy megy tovább
Minden esetre még ott van a déli híd hűtése. Kérdés mennyire fog melegedni szegényke. Se baj legroszabb esetben kap pl a Zalmitól 1 nem gyári hűtést. De ebben az esetben kérdés mennyire ragaszkodik a gyári passzív borda a deszkához.
-
Oliverda
félisten
-
drur420
tag
Jó igaz hogy van benne integrált VGA de ez az eggyetlen szépség hibája. Ha eme tulajdonságát lehet annak nevezni Tul képp tud mindent amit egy mostani AM2+ os tuning lapnak tudnia kell. Ha jól informálódtam ár/értékben szerintem itthon is domborít a lap , hisz támogatja a HT3 at és a DDR2 1066-ot (Megfelelő procal persze) Támogatja. Én mint egyszerű paraszt gyere csak arra vágyom hogy tuja mind ezeket fogadja a mostani 6400+ os X2-es procimat és a DDR2 es 1066-os ramjaimat. Árban úgy 20K körül lessz köszönöm szépen mi kell még? Ugyan ezek et a szolgáltatásokat Csak a "nagytestvérek" tudják úgy 35-40 k ért. És ami az integrált VGA-t jelenti. Az se kifejezetten hátrány sámomra hisz ha már AMD-re váltottam lehet jobban járok ha eladom a 8800-gt-met és addig is lessz vid karim amíg nincs meg az új. ( Bár nem szeretnék de van 1 sanda gyanúm hogy hasonló teljesítményű ATI kártyával jobban járok AMD-éknél.
-
nesa
veterán
S2H letere akar eleg komolyan tuningolhato lehet ,mivel mindent lehet feszelni
1x ha lesz igeny ilyen integralt VGA-s lapra lehet ki is probalom. -
Trava
tag
Egy leírás a lapról: [OCW]
-
drur420
tag
OK Tul képp ja
Én kérek elnézést de már nyagyon izzadt a seggem hogy mit is lehet erről a deszkáról tudni lehet azé nem láttam
-
drur420
tag
Mindjárt nyakunkon a lap és még nincs topicja.. Korrigálva.
Én spec már nagyon várom a lap érkezését. Amikor megláttam egyből visszamontam a GA-MA790FX-DS5 rendelésem. Úgyis csak 1 VGA-t használok és úgy néz ki a Chipset 780G + SB700 igen jó párosítás
Tudja azt ami nekem kell. Bár az integrált vga miértjét nem teljesen értem ettől eltekintve nagyon is ígéretes kis lapnak tűnik.
Chipset AMD 780G + SB700
Int. graphics ATI Radeon HD3200+ATI Hybrid Graphics
GPU Clock TBD (DX10)
Memory Dual-Ch 4 DIMM DDR2 1066/800/667MHz
Graphics Slot 1* PCI-E 2.0 x16
Display port RGB, DVI/ HDMI with HDCP
PCI Slot 2
PCI-Ex1 Slot 1
Storage 6 SATA 3Gb/s (1 for eSATA port), 1 PATA
RAID 0, 1, 0+1
LAN 1*GbE LAN
1394 2 (TI 1394a, 1 by cable)
USB 2.0 12 ports (8 by cable)
Audio 8-Ch ALC889A HD audio w/ DTS connect
BIOS Virtual Dual BIOS
Form Factor Micro ATX (244x244)A GIGABYTE ugy néz ki ismételten kitett értünk Jó ár/érték-el megáldott alaplapnak látszik. Külföldön az ára $105.00 és $136.35 közé esik kezdésnek. Ami úgy 18.500 tól 24.000 ft -ig terjed. itthon kíváncsi vagyok hogy is fog indítani a piacon.
[ Módosította: Pompi ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest