Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ANDROID???
addikt
válasz
Ed Parker #899 üzenetére
Nem kell azért olyan kő komolyan venni, de ha betartod, csak jót teszel vele, hosszú távon meghálálja.
Az autóban sem jó 1-1,5évnél tovább húzni a cserét, ha nincs meg 15e km. Viszont az autónál is, ha sok a rövidtáv, nem a legjobb megvárni a 15e km-t (pláne, ha nem valami minőségi olajat használsz). -
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #898 üzenetére
Jó, ennyire azért nem majrézok
Csak ilyet, eddig az autómban szoktam meg 15000km után, nem egy fatengelyes fűnyíróban -
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #896 üzenetére
Nem persze, van is itthon olaj, csak van e értelme?
Sztem nincs benne 50óra sem, egy nyírás kb fél óra max, 100x nem nyírtam tavaly, ez is biztos.
Kb 20-30 alkalom max, még ha hetente is vágom a füvet.
A lényeg hogy kopás nincs. -
ANDROID???
addikt
válasz
Ed Parker #895 üzenetére
Elvileg évente nem árt cserélni, vagy kb 50 üzemóránként.
(Rokonom, csak alkalomadtán cserélni, a másik évente kb, egyikük sem szívta meg a csere intervallumot)
Személy szerint az olajat évente cserélem (szezon előtt), tuti ami tuti, nem azon a 1500Ft-on fog múlni szerintem -
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #894 üzenetére
Más
Ma ránéztem az olajra, amit tavaly cseréltem és hát erős meglepődés volt.
Az olaj tkp kristálytiszta, kentem az ujjamra és szürke vagy más sötétebb árnyalat,ami fémre utalna, nem volt benne.
Szted cseréljem? Egy idényt ment. -
pohicop
tag
Gyűrű kopás volt, elég combos.
Megbarkácsoltam. Hát nem kis meló volt így első fűnyírószerelésnek az életemben. De sikerült. Bár nemigen esne jó megint neki állni. Most gyári MTD olajat kapott, remélem ezzel jobban ellesz.
Kellett hozzá egy gyűrűszett, olaj, szimering, tömítés, gyertya. 7800 Ft a helyi boltostól vásárolva. Ennyit megért...amúgy teljesen jól néz ki belülről ezen gyűrűkopáson és némi kormon kívül a szelepeknél. Persze kitakarítottam, ha már ki volt belezve.A hajtókarcsapágy az életben nem fog benne tönkre menni
mert nincs benne olyan XD
Vannak érdekes megoldások a szerkezetben. MTD 40 PO egyébként....
Olyan szépen pöfög most mint ha új lenne -
Tin
veterán
válasz
ANDROID??? #890 üzenetére
azért az önjárót néztem, mert annak központi a magasságállítása, a simának viszont nem. az önjáró funkció tényleg nem szükséges, de van két darab 3x20 méteres terület, azokon azért végigmennék úgy vele, kényelmesebb.
a villanyos verzióhoz: na, erről van szó, 65 alatt sehogy sem tudom kihozni, de ez is már 75 így szettben, és nem lehet olcsóbban megúszni.
32-essel szerinted se kínlódjak, vagyis ne akarjam egy olcsóval elodázni a dolgot jövőre?
-
ANDROID???
addikt
Megnéztem a McCulloch honlapját, szépen mennek fel az árak
Így belehúzós a vásárlás..
M40-125
Szegélyre elég. szállítás 2kb.
Nem kell drótot rángatni, ha rákérdezel, lehet a szállítást is ki tudod alkudni, ha a két gépet megveszed.Drótozáshoz +
szegélyre... áramra (szállítás ingyen)
Amelyik szimpibb, önjáró nem nagyon kell akkora területre. -
Tin
veterán
na megnéztem egy barkácsáruházban sokféle fűnyírót, mert kollégák nagyon le akartak beszélni a benzinesről, mondván, hogy az ápolgatás-töcskölgetés miatt nagyobb szívás van vele, mint a villanyossal, ami csak simán megy.
a kertem még mindig sík, 250 m2, vetett gyep, elég sima terület, csak egy része van ami kerülgetős, de az sem vészes.
két opcióm van: kicsi olcsó elektromos fűnyíró+szegélyvágó 30 körüli összegért, max ha nem válik be, jövőre cserélem. ezért az árért mindenki kínál csomagban 32 centis szélességűt 30l körüli kosárral. a bosch, a black and decker, a gardena, kb szinte mindegyiknek van egy csomagja.
a problémám, hogy ez a 32 centis nagyon keskeny. nekem 40 lenne az ideális, az 50 már túl széles. néztem az elektromosakat, a 40 szélesek 40e körül kezdődnek, de a márkásak már közelítenek az 50e-hez, és akkor még ott a szegélynyíró 10e-ért, meg persze kell egy 30m-es hosszabbító is, tehát 65 alatt nem úszom meg az egészet. vagy, benyelem a 32 centist, és akkor olcsón megvagyok vele, de szerintem garantált szívás lenne.
a másik opció a benzines, a mcculloch m46-125/r és mellé a legolcsóbb benzines szegélyvágója, az egész egyben 100e. itt inkább az a parám, hogy túl kicsi hozzá a kertem, plusz ezzel azért gondolom szar forgolódni, próbáltam az üzletben, elég nehéz a gép, bár a hátsó kerekeire billentve azért lehet vele fordulni, de az egyből lejött, hogy ezeket inkább nagy területen jó használni, mint ilyen kis pöcsömnyi zöldfelületen, mint az enyém.
szóval, így tapasztalatból, mit javasoltok, ha a fenti gondolatmenetet folytatjuk?
-
VW
aktív tag
A leírtak alapján valószínűsíthetően az olaj a hibás,kicsi az esélye egy véletlen egybeesésnek,hogy pont akkor kopott el a henger és/vagy a dugattyúgyűrű (talán gyűrűtörés),amikor olajat cseréltél,inkább amiatt történt a dolog.
Szvsz megkopott a motor és a "kartergáz" felnyomja az olajat az égéstérbe (ahol kék füsttel ég) és onnan a levegőszűrőbe.(ami nem tudott elégni a hengerben) -
Ed Parker
nagyúr
válasz
rejtőzködő #882 üzenetére
Nekem a Zoom hangja hallatszik bele, a többi nem.
Nyomhatnál egy videót a hangjáról is, ha lesz eccer' állványod.Amúgy meg ha kreatív vagy, egy kis szigszalag vagy bármi és máris szabad a másik kezed
-
pohicop
tag
Sziasztok!
Van egy MTD fűnyíróm. 3 évig nem volt vele gondom. MOL olajjal használtam. Idén ajánlottak egy noname garden olajat. Kipróbáltam. Szerintem hiba volt. A fűnyíró elkezdett füstölni mint a ködösítőgép szép kékeset. Tuti az olajat égette.
Hát mondom akkor ez az olaj egy xar.
Olajcsere. Raktam bele a megszokott mol-osat. Levágtam vele kb. 200 nm füvet. Néha dobott egy kis kék füstöt. Gondoltam a korábbi rossz olaj maradéka felkúszik és azt elégeti. annyi baj legyen. Lefulladt a gép. Hát mondom mi a fene ilyen még nem volt. Rángattam vagy fél óráig semmi. Burkolat levesz. Gyertya ki, tiszta olaj, korom. Letakarítottam. Visszaraktam. első húzásra indult. Levágtam a maradék 10 nm-t és elraktam a gépet.
Ma elővettem és 10 nm-t se vágtam vele megint elkezdett ködösíteni mint egy tank. Kék füst mondanom se kell. Levágtam még egy kis füvet megnéztem a gépet.
A levegőszűrőnél tiszta olaj minden. Tehát az olaj oda jut fel valahogy. A gép elég forró is volt szerintem az olaj füstölt. Valami nem kerek.
A noname olaj olyan rossz lehetett, hogy megkopott a gyűrű? Vagy mitől jut olaj a légszűrőházba majd onnan az égéstérbe?
-
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
rejtőzködő #879 üzenetére
Elég bő lére eresztetted ezt a videót és még be sem indítod?
Tetszik az AF hangja a videón, szép mint egy új traktor -
ANDROID???
addikt
válasz
rejtőzködő #879 üzenetére
-
rejtőzködő
csendes tag
Rövid tökölődés után kiválasztottam a nyugdíjas MTD B&S 625-ös utódját.
Egy McCulloch M56-190AFWPX Honda motoros lett a társam ehhez a kis 2500 nm-hez.
Csináltam egy rövidke(8 perces) körbejárást a szörnyről, ha valakit érdekel és van türelmeitt elérhető:
-
Ed Parker
nagyúr
-
MurdR
veterán
Sziasztok!
Van egy öreg Briggs&Stratton fűnyírónk, szépen pöcc-röffre indul, de a behúzózsinór (vagy mi a bánat) eléggé lassan csévélődik vissza, van amikor kicsit meg is akad. Otthon meg tudom buherálni, vagy vigyem el valami szakihoz? Hasonló felépítésű, csak jóval régebbi mint ez a példány: [link].
Ui.: Nem vagyok valami nagy szaki ilyen téren, úgy gondolkozzatok az otthoni buherálásban -
Ed Parker
nagyúr
Na én gyűjtőm a kosárba, meg párszor mulcs, de nekem kisebb a terület,lehet neked is a mulcs lenne a legjobb, elég apróra darálja a gép.
A kisebb kövektől nem kell tartani, persze ez függ a magasságtól,nekem általában a 3-as fokozaton van a gép, mert nem túl egyenes a terep. -
kateb
tag
válasz
Ed Parker #859 üzenetére
Akkora területen géppel nem gyűjtöm a füvet, mert nem győzném üríteni. Oldalra kidob, aztán majd az idő (vagy a nejem gereblyével
) megoldja.
Mivel eddig kaszával volt kezelve a terület, így nem sokat vacakoltam kövekkel-ágakkal, de most a fűnyíró előtt szépen átnéztem és összeszedtem minden nagyobb darabot.Android:
Visszafelé sosem húzom, ha az önjáró funkció aktív. A kar kezelésére meg hamar ráállt a kezem, nincs vele semmi gondom, mondjuk általában csak felfelé használtam, vízszintesen és lefelé feleslegesnek éreztem.
Azért forduláskor egy másodpercre nem árt behúzni, hogy meglódítsa a vasat, aztán a többi megy izomból. -
VW
aktív tag
Egy webáruházat vagy boltot keresek ahol a McCULLOCH M46-125R önjáró fűnyírót legolcsóbban megvehetném. Eddig 72000.- forint volt a legkevesebb,találkoztatok esetleg kedvezőbbel ? Legszuperebb lenne nettó áron
-
Tin
veterán
válasz
ANDROID??? #870 üzenetére
köszi néztem, sajnos csak 1 év garit látok. bár még korábbi hsz-ekben írtak 2 évről is.
-
Tin
veterán
válasz
ANDROID??? #868 üzenetére
pont ezen gondolkoztam én is, visszaolvasgatva a fórumot, de inkább a 46-oson. azzal a nagyobb területtel gyorsabban végzek, a kicsin pedig a szűk helyekre a 40-es sem fér be.
még azért az önjáró változatot nem vetem el, néztem, hogy kb 5e-el drágább, és a 10-20m hosszú területeken simán rá lehet segíteni vele.
valami megbízható boltot tudtok, ahol jóárasítva mennek ezek, és rendes magyar gari van, esetleg nem csak 1 év?
-
Tin
veterán
válasz
ANDROID??? #866 üzenetére
semennyit
ahogy láttam, a legolcsóbbak 50 körül kezdődnek, tehát olyan 70-80 körül.
-
Tin
veterán
fűnyírót keresek egy sík, 250 m2-es területhez. két 3x20m, illetve egy 12x12m-es területből áll, meg egy kb 10 m2-esből, ami kommandózós-kerülhetős, a nagyobbakon gyakorlatilag végig kell tolni a fűnyírót és annyi. rendes, vetett fű van, nagyjából gazmentes.
nekem elvileg jó lenne az elektromos megoldás is, de inkább benzineset vennék, mert azzal nem kell szívni a kábelekkel. az ár szempont, de szart nem akarok venni. fűgyűjtős kell.az önjárónak nem tudom, nálam van-e értelme, tekintve hogy sík a terület?
mit ajánlotok?
-
Voice24
őstag
Én így látatlanban a késre fókuszálnék. Nincs elkopva vagy esetleg megrepedve a felfelé hajló része? Nálam a régi fűnyírómmal egy új kés szinte csodát tett, igaz, a régi késen a hajlat végig volt repedve. Az új kés elvileg nem is ahhoz a típushoz volt, de egy szakival hozzá alakíttattam, és utána nyíráskor szinte nem maradt fű a ház oldalain, mind ment a gyűjtőbe.
-
bozoli
tag
A vágóél éles, nemrég éleztem. A műanyag tartályt slaggal kimostam, mert én is arra gondoltam, hogy nem áramlik a levegő. Nem javult. Viszont a fordulatszámot tegnap kicsit feljebb vettem. Arra gondoltam, hogy kevés a felszívó erő. Éjjel esett az eső, így nem tudom kipróbálni. No meg most kicsi a fű is.
-
Voice24
őstag
válasz
ANDROID??? #860 üzenetére
Oké, ln úgy értettem az írásod, hogy a gyári sebességénél lassabban engeded csak menni, holott az gyorsabban szeretne.
-
Ed Parker
nagyúr
Ja frankó gép, szeretem én is az enyémet, bár nekem nem önjárós,de nincs is akkora területem.
A maradékot meg egy stihl fsc50-el megoldom.
Azért a 4 óra nagy lépés a kaszához képest és a vágás is egyenletesebb.
Gondolom itt bio vágással csináltad, nem gyűjtötted vagy?A fogyasztás nálam sem durva, kb 4-5x tankolom egy idényben, egy 5l-és kannával elvagyok egy évben
-
Voice24
őstag
válasz
ANDROID??? #857 üzenetére
Na itt jön az, hogy nem is kell visszahúzni, ha megfelelő a beállított sebesség. Én továbbra is úgy vélem, hogy az enyém kicsit gyors. ez a sebesség inkább "fazonigazításhoz" van tervezve, azaz amikor alig nőtt meg a fű, és csak végig kell rajta szaladni. Tudom, erre az a válasz, hogy nyírjam sűrűbben, de ez nem mindig megoldható.
-
kateb
tag
válasz
Ed Parker #852 üzenetére
Na, hát a tegnapi másfél órára rádobtam még két és felet, így a terület fűnyíróval nyírható része le lett kaszabolva. Még egy órát kell dolgoztatnom, aztán cserélhetem is a járatós olajat.
Tehát az elméleti vágásteljesítményt ezen a területen, ahol használom, el kell osztanom kettővel.
Ergo 800-900 m2-t tudok vele lenyírni óránként. Persze nehezítésként van vagy 50-60 gyümölcsfa, amiknek az alsó ágai azért eléggé útban vannak, így ott tilitolizni kell.
A motor fogyasztása nem tudom mennyi lehet, mert másfél óra folyamatos fullgázos használat mellett nem fogyott ki a tank, aztán meg rátöltöttem.A 190 köbcentis motor pont jó nekem, nem fullad le, vagy nagy dzsindzsába kell hirtelen betolni, hogy essen a fordulata.
Sz.r leírni, de a leggyengébb láncszem fűnyíráskor én vagyok. A gép csak menne ki a világból, ha engedném.
És persze semmi sem tökéletes, mert a kar csuklójánál lévő két szorítócsavart el tudnám képzelni valami erősebb fémből is. -
lela
aktív tag
Pedig van!!!
Most vettem egy viking 545-öst. Nem akartam elhinni én sem, de ez a gép tényleg telerakja mégpedig úgy hogy csak akkor jelez hogy tele van amikor tényleg tele van, de még éppen nem hagyja ott a levágott füvet a földön.A régi budgetem (Techumsech vantage 3.5) is tele tette, de azért ez túltesz rajta. -
-
Ed Parker
nagyúr
A pontosabban alatt azt értem ha nem lett volna egyértelmű,hogy leírod a gép pontos típusát amiről be lehet azonosítani.
Nehogy már megsértődj, fogalmazz pontosan és a használati sem nehezékként van csomagolva a gép mellé, sokszor benne van minden válasz, csak el kellene olvasni.Kateb: örülök hogy bevált illetve tetszik, majd azért írd már le, hogy mennyi a teljes idő, 2h helyett fél nap?
-
kateb
tag
válasz
ANDROID??? #850 üzenetére
Ááá, csak másfél.. Sűrű napom volt, örültem, hogy ennyire ki tudtam menni. Viszont a fele majdnem meglett! (már amit nyíróval lehet, ugye)
És rájöttem, hogy kell nekem az önjáró funkció (mert majdnem olyat vettem, ami ezt nem tudta). Estefelé, az egész napi hajszától kibukott állapotban már nem túl hepi dombnak felfelé tologálni a 32 kilót. -
kateb
tag
Egyébként ma először vágtam az 5121 Makitával. Megváltás a kasza után. Nincs tökölés, fulladás, egykedvűen pöfög a motor és kajálja a gazt és a füvet. Persze a partoldalt továbbra is a Husival kell majd köszörülni, de az egybefüggő részeket szerintem 2-3 x gyorsabban vágja a fűnyíró, mint a kasza.
-
kateb
tag
Én itthon arra a kis fűre, ami van, egy ezeréves Flymo-t használok. Talán valami r32 a típusa, de erre most így a gép mellől nem esküdnék meg. Teszi a dogát rendesen.
Van egy nagyobb és erősebb, Brico gépem is, de az már túl bumfordi itthon. Mint elefánt a porcelánboltban.
Szóval azt inkább a gyümölcsösünkben szoktam tologatni, már ameddig a zsinór elég.
Szóval drágát kevés fűre nem érdemes venni. -
bozoli
tag
válasz
Ed Parker #840 üzenetére
Ed Parker!
Mit értesz pontosabban? A jelenséget jól körülírtam szerintem. Kiguglizni én is ki tudnám, de a tapasztalatokra lettem volna kíváncsi. Viszont ha nem tudsz, vagy akarsz tanácsot adni, ne válaszolj, nem vagyok kíváncsi pökhendi beszólásaidra.ANDROID???
A tulajdonosok tapasztalata szerintem többet ér, mint egy szervíz esetleges válasza, hogy vigyem be, majd megnézik. -
geza844
aktív tag
Sziasztok! Tudom, hogy itt inkább a benzines vonal megy, de nekem tanács kellene elektromosból. Van egy pici füves kertünk. tényleg kicsi, kb. tovább tart míg kitolom a garázsból a (kölcsön) fűnyírót, mint ameddig lenyírom a füvet. De ami igazán sokáig tart, az kölcsön kérni, elmenni érte, és visszavinni. Szóval arra a kis picsa fűre azért mégis kellene egy saját fűnyíró... Gondolom erre bőven elég egy elektromos, talán használtan is (mert, hogy én elég használt b.zi vagyok, mindenemet kb. úgy vettem). A kérdés, hogy milyet? Jófogáson nézelődöm, de elég sok van. 10e Ft-tól van MTD, Gardena, Bosch, Black & Decker... 20e Ft-tól Husqvarna, Honda... (sőt még légpárnás is, beszarás, nem is tudtam, hogy van ilyen
). Szóval ilyen 10e Ft és 20e Ft között szánnék rá, de lövésem sincs, hogy mit kellene??
Erről a légpárnás fűnyíróról beteszek már egy képet, csak úgy poánból, meg, hogy feltűnőbb legyen a hozzászólásom
-
Voice24
őstag
Jelzem, a McCulloch m51-140F gépem nagyjából képes rá. Volt, amikor elfeledkeztem, és csak mentem-mentem vele, míg szinte lefulladt. Hát olyan szinten tele volt a gyűjtője, hogy egy kézzel cipelve az ürítő helyig, szó szerint be kellett segítenem másik kézzel is, olyan nehéz volt.
-
bozoli
tag
válasz
ANDROID??? #838 üzenetére
Nem kérdeztem, nincs rá már gari.
-
ANDROID???
addikt
Felfelé hajlik , akkor elvileg gyűjtős...
Látni kellene a gépet...
Szerviztől kérdezted? -
bozoli
tag
válasz
ANDROID??? #836 üzenetére
Azt nem tudom, nem értek hozzá.
De felfelé hajlik a vége, és lyukak vannak benne. -
bozoli
tag
válasz
ANDROID??? #834 üzenetére
Ez lesz az utolsó útáni ötletem.
De viccnek jó volt! -
bozoli
tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni. Van egy MTD fűgyűjtős fűnyíróm, és az vele a problémám, hogy a kosarába csak negyedig, max félig gyűjti a füvet. De ekkor már nagyon sokat otthagy. Igazából ez sose volt jó, de a türelmem (kitartásom) most fogyott el. Lehet ezt jobbá tenni? Mi a titka? Lehet, hogy már valahol az előző 800 hozzászólásban megválaszolták, de nincs idegzetem végigolvasni.Ha tudjátok a számát a hozzászólásnak, az is jó.
Köszönettel: bzoli. -
bigangel
csendes tag
Sziasztok! A linken található modelről tud valaki valamit? Nekem nagyon tetszik a 3 kerekes megoldás,szerintem könnyen irányitható.
http://www.agro-largo.hu/173cc -
kateb
tag
válasz
ANDROID??? #828 üzenetére
5 óra jó lenne!
A Husi 323R-el reggeltől estig nyírtam...ahhoz képest ez megváltás lesz (remélem)
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #828 üzenetére
Meg merném kockáztatni hogy 100cms traktorral sem biztos hogy meglenne 1 óra alatt, ha csak a matekot veszem
-
Ed Parker
nagyúr
Ezen jót nevettem
Igen ez az elmélet.
Ugye itt figyelembe kell(ene) venni a fű hosszát és azt hogy mekkorára vágod, nyilván minél rövidebb annál nehezebb, ugyanis ilyenkor a ház lejjebb van és a fű valamelyest gyűlik a kaszaházban.
Ha gyűjtőkosárba vágod, azt üríteni kell, ez is függ a fű hosszától hogy milyen gyakran és akkor a benzin amit írtál, minden más optimális, nem fáradsz és a gép is bírja tegyük fel
Szóval majd kiderül mit mutat a matek és mit a valóság -
ANDROID???
addikt
válasz
dzsordzsó #825 üzenetére
Vedd elő a leírást és aszerint járj el..
Briggs vagy akár a husqvarna sae30 is céleszköz, bár jobban jössz ki egy 1,4 literessel. Az előző ,6 literesbe öntsd fel 4,5dl-ig akkor nem fogod túlönteni.Különben pont nem az a tétel a Briggs ára amin olyan sokat veszítesz azzal az évente 1 cserével...
-
dzsordzsó
csendes tag
.A fűnyíró motorja Briggs 450e tpusú.Első feltöltéskor Briggs olaj került bele,nemsokára eljön az első olajcsere.Mit gondoltok maradjak a Briggs olajnál ami API SJ minősítésű vagy MOL Dynamic Garden 4T 10w-30 API SL minősítésű?A Briggs 100 Ft-tal kerül többe itt nálunk így 1690 Ft/0,6 L.Esetleg a későbbiekben ha olcsóbban hozzájutnék más márkájú olajhoz vehetem azt?A kérdés,hogy gyárit,jobb minősítésűt,olcsóbbat ami legalább API SF?
-
kateb
tag
válasz
Ed Parker #811 üzenetére
Ha csak szimplán a matekot és a számokat nézem, akkor 2 óra alatt le kellene darálnia a 3600 nm füvet a Makita 5121-nek. Mert ha ezt a területet úgy képzelem el, mint egy 3600 méter hosszú és 1 m széles szakaszt, amin a gép a maga 3,6 km/h sebességével pont egy óra alatt ér a végére és egy másik óra alatt vissza, akkor az 51 cm vágásszélességgel elvileg kész is lenne a meló. Ergo optimális esetben (egybefüggő, sík terület, nem kell kerülgetni semmit, nem fogy ki a benzin, stb) a gép vágásteljesítménye 1800 m2 óránként
Persze tudom, hogy ez nem így van, mert nem sík, kell kerülni, benzin kifogy (tényleg, mennyit fogyaszt a 675-ös Briggs??? ) és persze a kezelő is elfárad.Tegnap kinéztem a gyümölcsösünkbe, hát az eső megnyomta rendesen a füveket. Viszont ma is esett idáig, így tiszta víz minden, nem lehet még nyírni, pedig már ereszteném rá a masinát...
-
ANDROID???
addikt
-
balbekk12
tag
válasz
ANDROID??? #821 üzenetére
odab@sz!
Kettőt fordulok és kész is van a kert!
-
ANDROID???
addikt
válasz
balbekk12 #820 üzenetére
Nézd, ez fordulékony
Gyorsan meglesz így van -
balbekk12
tag
válasz
ANDROID??? #819 üzenetére
Ezt valóban elfelejtettem,hogy a karral ki lehet kapcsolni!
-
ANDROID???
addikt
válasz
balbekk12 #818 üzenetére
Már bocs, nem leoltásból, de itt látszik hogy ilyen géped még nem volt
Na Önjáró, akkor önjáró, ha te azt akarod, hogy menjen magától a kerekeit hajtva, ahhoz pedig be is kell "kapcsolni" az önjáró funkciót.Nézd meg, hogy a nem önjárósnak egy karja van a fogóján kívül, az önjárónak kettő.
A második kart nyomod megy előre, vagyis hajtja a kerekeket, ha nem nyomod azt a kart akkor tolod húzod.
Arra kell figyelni, hogy ha használatban van az önjáró funkció, ne húzd hátra a funkció használatakor a gépet, és ha azt a kart elengeded (kikapcsolod), még előre tolod 10-15cm-t és húzhatod hátra. Ennyi kb.
Nekem 46cm gépem van (m46-125r (már wr mert vannak hozzá cuccaim), teljesen jól lehet vele forogni. Nekem is kell itt ott kerülgetnem, és dombos terepen kell tologatnom a fűnyírót. Van egy összefüggő terület is, így ott ki tudom, használni az önjáró funkciót, de van amikor az önjárót be sem kapcsolom.Egy kis olvasnivaló..
Ugyanúgy fent van a használati a többi típushoz is a gépek alatt a leírás alatt... -
balbekk12
tag
válasz
ANDROID??? #816 üzenetére
Persze. tudom,hogy nem mondta senki.
De én nem tervezem,hogy itthon fogok majd nekiállni azokat gatyi kerekeket csapágyazottra cserélni, meg a vázat erősebbre,stb...
Azt valóban nem tudom,hogy a 4-5 kg, mennyire számít, ezt csak tesztelve tudnám meg, de igyekszem a legkönnyebbet venni, mert tényleg lejtős a terep...
A Makitát pont amiatt gondolom fordulékonyabbnak, hogy kisebb. A 41 cm szélességgel könnyebben lehet ide-oda forgolódni,mint egy 5kg-val nehezebb és 53 cm széles géppel,ami még esetleg önjárós is. (Azt meg ugye még hátra felé sem lehet húzni,mert nem szabadonfutó.)
-
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
válasz
balbekk12 #815 üzenetére
Nem mondta senki, hogy a CMI pazar minőség lesz, csak olcsó, arra később lehet venni másik vázat, mert a motor tovább bírja az tuti
Az a 2-4kg különbség nem oszt nem szoroz, nem nagyon fog észrevenni.
A Makita miért is fordulékonyabb?
A McC. mondtam, hogy rendben van, de ott van az a nem önjáró amit néztél azt simán lehet neked jó választás , 26,31kg az is.
Ezzel az 53-cm szélessel hamarabb is végzel legalábbAzt azért ne felejtsd el, hogy a Makita 41cm (kis szélességben vág).
-
balbekk12
tag
Tegnap voltam az OBI-ban és megnéztem ezeket a CMI benzines fűnyírókat. Hát nagyon gyenge konstrukció. Az tényleg jó,hogy B&S motor van rajta, de hát azok a kerekek és az a váz... Nagyon gagyi. Abszolút nem tűnt strapabírónak! 6. oldalon: CMI
Aztán ott volt 1-2 McCULLOCH gép is. Na az már más kategória tényleg.
Tologattam és nézegettem a M51-140F típust.De kicsit tartok az önjáró funkciótól,mert nekem nincs rá szükségem a telken lévő sok kerülgetni való miatt. Plusz kicsit nagynak és nehéznek is találtam. :/ De azért talonban tartom.
Van még ez: McCULLOCH M53-140W De jó lenne élőben látni.
illetve
még a Makita PLM4110 (ez kicsit jobban tetszik, könnyebb,kisebb, fordulékonyabb)
De ezt is látni kell élőben.Ha van valakinek valamelyik géppel tapasztalata, szívesen veszem!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #812 üzenetére
Azt nem tudom, de ezek nem pro gépek, sokkal inkább hobbi, ami nem azt jelenti hogy nem bírják a nyúzást, viszont nem véletlen van ez az ajánlott nm megadva,szerintem.
Persze csak a főnökömből tudok kiindulni, nála nagyon bírják a gépek a ridegtartást
Mert ő aztán tényleg lesz@arja az ilyen olajcsere, meg karbantartás, ápolás nevű dolgokat
A gépek télen is az udvaron vannak és működnek!!!! -
Ed Parker
nagyúr
-
ANDROID???
addikt
Ennyi, 100 alatt, elég erős, önjárás is van, mulcs készlettel és 51cm.
Nekem is anno közbeszólt, azért nem akartam sokat költeni, de azért lehet hamarabb végeznék az 51cm széles géppelEgyébként néztem a Makitáknál, hogy "erősebbek" (papíron), közben ugyanaz a motor van rajta és ugyanezen kW van meghatározva, így totál ugyanezt tudják, ha ezek a motorok vannak rájuk szerelve...
Ez korábban volt már téma..
-
Balli
őstag
válasz
ANDROID??? #806 üzenetére
Köszi szépen, csak az asszony már közbeszólt, hogy maradjunk csak 100k alatt
Ha masszivságban azonosak akkor a M51-140F tűnik legjobb Á/É aránynak, de könnyebb súly és kisebb test miatt (irányithastóság) inkább már 46mm-re szavazok lásd lenti hsz-t... bocsi, nem vagyok egy határozott tipus -
ANDROID???
addikt
Bocs, benéztem az előbb az utolsó makita csak 46cm...
-
ANDROID???
addikt
Nekem ez van, nem akartam sokat költeni, ár/értékben verhetetlen volt amikor vettem (2014), 65K kiszállítva
Ez lett volna a másik esélyes, csak sokalltam a 80K-tA masszívság mindkettőnél megvan, csak a kialakítás más.
Mivel az erősebbel szemezgetsz, még feljebb tolnám a mércét még+3K. Ez több sebességes az önjáró funkciót tekintve.Vagy amelyik neked jobban tetszik, de ha az önjáró csak jó ha van, akkor ez simán tök jó
.
Vagy ez, de itt nem találtam utalást a sebesség választára..
-
Balli
őstag
Storno a lenti, megis 46cm-es lesz a befutó, elég az és jópár kg-al könnyebb. Már csak az a kérdés, hogy a M46-140WR megéri a plusz 23k felárat az 500e motor a 450e helyett, kellhet az a motor olyan hétvégi telekre amit leirtam? Mondjuk a golyóscsapágyazott kerekek is jól hangzik, illetve a mulcsozás is jól jöhet még... úgyhogy szerintem a M46-140WR lesz a befutó
-
Balli
őstag
válasz
ANDROID??? #803 üzenetére
Nagyon köszönöm! Áttanulmányoztam és végiggonoltam, a mostani elektromos 48cm (MTD) és annál már inkább nagyobbat választanék.
Igy marad ez illetve ez. Igazából kép alapján nekem a M51-140F nem tűnik annyira masszívnak, s a másik ránézésre jobban bírná a strapát. Szerinted? Sajnos nem lesz módomban élőben megnézni.
Egyébként ezek a MCCULLOCH gépek jobb ár-érték aránynak tűnnek mint a Makita, jól gondolom? -
Balli
őstag
válasz
ANDROID??? #801 üzenetére
Igen önjárón gondolkodtam, hogy jó lenne főleg a kinti 200m-es egybefüggő szakasz miatt ami ejtős is, bár az meg jól megdobja az árat...
Ez pl egész jónak tűnik, ami márkát szoktál ajánlgatni
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- Futás, futópályák
- Automata kávégépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia