Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tetv88
tag
válasz
Pimpa51 #1697 üzenetére
alko
bosch
meg van még több is bár ezeknek nem szarva van, a bosch egy érdekes átmenetviszont nem is szegélynyírók. Nagyobb munkákra a szarva kényelmesebb, ha van hozzá normális hám, ami külön olyan 5-10k ez minőség függő. Nekem szarvas nagy hondám van, de benzinesból is van aki a fogantyúsokat favorizálja, én szarv párti vagyok...
-
mzso
veterán
válasz
Pimpa51 #1693 üzenetére
Sokat segíteni nem fogok...
Bár sok cuccot kidob elektromos fűkaszára az árgép én egyet láttam ami annak is néz ki, magyarul hámmal való használatra van kitalálva. (feltéve, hogy adnak is hozzá hámot és nem csak a kialakítása olyan)
-
dellfanboy
őstag
-
hanso
tag
válasz
dellfanboy #1692 üzenetére
Szia,
Én egy kb 2x3 m-es területre kihajítom, de naponta átforgatom gereblyével és akkor szépen kb egy hét alatt faszán elszárad az egész(feltéve,ha ne esik az eső). -
Pimpa51
csendes tag
Elektromos fűkaszára lenne szükségem. Néhány 100 m2, nem pázsit, hanem kissé gazos-füves-vegyes cucc nyirása. Elegendő az 500 w, vagy sem?
Milyen típus ajánlott? -
dellfanboy
őstag
koszi, volt par alkalom hogy otthagytam ahol levagtam de amikor masnap, harmadnap elkezdett az eso esni (es utana folyamatosan) akkor nem ugy szaradt ahogy terveztem, ezert probaltam ki a lemezkadas metodikat de az se mukodott az elkepzelesem szerint.
a legoptimalisabb az lenne, hogyha levagom 2-3hetig nem esik hanem szepen megszarad de keves alkalommal volt iden ilyen. -
mzso
veterán
válasz
dellfanboy #1679 üzenetére
Kb az ellenkezőjét csinálod annak amit kéne. Nem összedobálni kell hanem szétteríteni minél nagyobb forró felületre.
Akár ott is lehet hagyni ahol levágtad úgy is megszárad, ha van napsütés. -
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #1688 üzenetére
Na jó, most leesett az állam. A mai nap meghozta a futár a teljes csomagot. E-mail-ben 2 hetet ígértek, ehhez képest tegnap reggel adtam le e-mail-ben a rendelésemet. Több mindent rendeltem a fűnyíróhoz, de a kérdéses alkatrész, ami eltört az gyakorlatilag 3.000Ft-ba került, és úgy tűnik cikkszám alapján bármit lehet rendelni.
Holnap összerakom a fűnyírót, majd beszámolok arról is.
-
ANDROID???
addikt
válasz
gabor9991 #1687 üzenetére
Az enyém már több mint 2 éves, de nem ennyire rozsdás mint a tiéd volt, ahol levált a festék ott felületi rozsda jelen van. A kerekei forognak, nálam nem áztatja be a hajtást, vagy csak kifolyik?
Az alvázvédő előtt, le kellett volna nyomatni az eredeti festékréteget és utána megfújni.. -
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #1676 üzenetére
Végül a info.bsc@hu.bosch.com e-mail címre kellett írni, pontos cikkszámokat megadva. 2 hét határidővel vállalták, 8.000Ft felett nincs postaköltség, alatta 1.300ft utánvéttel. Elvileg minden Bosch cucchoz lehet rendelni bizgentyűket, én egyből rendeltem a kérdéses elemből 3 darabot, nagyjából 10k-t fogok érte fizetni.
Ha megjön, és sikeres lesz a műtét, még jelentkezek.
-
gabor9991
addikt
M46-125/ M46125R tipusoknál a kaszaház amiről én tudok mindnél rohad.
Az enyémen cserélték, az újat lefújattam alvázvédővel, még az első használat előtt, most azzal együtt jön le a festés, egy sima kerti slagos mosástól.Elképesztő silány minőség, nincs a festés alatt alapozó.A gardena csatlakozós mosás is jó dolognak tűnik, de a víz bejut a kerekek belsejébe és ott is összerohad a csapágy a hajtásban, az is volt idén tavasszal cserélve már, most újra nyikorog.
Motorjával nincs probléma.
Husqvarna és mcculloch ügyfélszolgálatnak is írtam a hibával kapcsolatban, hogy mi lenne a teendő jelen esetben, válaszra sem méltattak.
Most majd az jön, hogy elmegyek és beszélek a szervizes szerelővel, ha arra járok.
Április végéig még van jótállás. -
Tetv88
tag
Üdv Mcculloch-oknál tipus függő az alváz rohadás probléma vagy általános? Az m53-150ARP-vel szemezek tapasztalat erről a gépről, eddig egy halálból visszarángatott Husi Royal 48s-t használtam önjáró nélkül de szét hullot a kasztni, és a motor is kapott már eleget, bár még megy... illetve pont emiatt az utóbbi időben egy Honda gx35-ös kaszával birkóztam, de az is feladni látszik a harcot, hidegen szépen indul de ahogy melegszik a legkisebb fű is megfogja és lefullad erre esetleg tipp valakinek? Melegen csak szivatóval tudom újra indítani...
A kinézett Culloch mennyire lehet megfelelő egy gazos nagyjából 1500nm-s hepehupás terepre amit hetente nyírnék, szeretnék mulcsozni is egyrészt mert nincs zöld hulladék szállítás, másreszt hátha sikerül az egy hét alatt husz centisre növő ecetfa fiókákat megritkítani és elöcsalogatni a már csak nyomokban látszó füvet, előbb utóbb rendbe lesz téve a kert is de most a ház fontosabb, voszont addig is nyírni kell... a Cullochot már 110 környékén látni... ez lenne a keret is, esetleg más nekem való gépre is kiváncsi lennék. -
Espla
aktív tag
válasz
dellfanboy #1682 üzenetére
mert alacsony hőfokon ég, mérgesgázok szabadulnak fel, a szállóportól (értsd füst) pedig megbetegedik a környék
szerintem már országos szinten tiltva van -
Espla
aktív tag
válasz
füvet nem szabad égetni!!4
próbáld komposztálni! -
ANDROID???
addikt
válasz
Terítsd szét egy ponyvára?
-
dellfanboy
őstag
tudtok valami tuti jo tippet hogy tudnam viszonylag gyorsan megszaritani a levagot fuvet?
iden tobbmindent kiprobaltam pl hordoba betenni, szereztem egy regi kuszuperalt lemezkadat is de sajna mindig ugy jartam , hogt a teteje szepen megszaradt, az aljba meg elkezdett rohadni.
van egy vegyestuzelesu kazanom abba akarom elegetni, vagy csinalni belole brikettet/futeglat akarmit. -
HKorn
veterán
150m2 gyephez (egyenes talaj) kellene vennem fűnyírót, ehhez úgy gondolom, hogy egy kicsi, könnyű 32-es vágásszélességű 1200W-os elektromos gép elég is lenne.
Bosch Rotak-ról nem olvasni túl jókat, ezért a Gardena Powermax 32E-t néztem.
Van esetleg valakinek ezzel tapasztalata? Vagy Makita ELM 3311?
-
campi
csendes tag
T. Urak! Van egy 5.5 LE Honda motoros fűnyiróm 53 cm vágószélességü elsőkerék hajtás a problémám az hogy ledarálja a hajtott kerekek fogaskoszorúját mi lehet a prpbléma ehhez kérnék tanácsot.
ehhez kérnék segitséget megoldást köszi. -
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #1675 üzenetére
Kicsit kutakodtam, meg átnéztem a korábbi javítási jegyzőkönyveket, hogy pontosan milyen alkatrészt cseréltek, így találtam erre az oldalra: 3 600 H82 100 - ROTAK 37 (ERGOFLEX) / 230 V /OEU
Ezen a képen látszik az alábbi alkatrész, ami itt törik el mindig:
101 F 016 L67 260 Csuklórész 1 1 2.280,00 Ft 26De ha tényleg nettó 2300Ft-ért lehet venni ilyen műanyag darabot, akkor veszek egyből hármat, és elleszek egy darabig.
Arról esetleg valakinek információja, hogy hol van olyan magyar Bosch kereskedés, ahol ilyen alkatrészeket lehetne venni? -
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #1070 üzenetére
A tegnapi nap folyamán újra eltört ugyanott, ugyanúgy, mint korábban. Azzal a különbséggel, hogy most egy évet sem bírt ki. Ezek után ki merem jelenteni, hogy a Bosch Rotak 37-es típus tervezési hibás, szar konstrukció. 3 éve vásároltuk, kb éves szinten 4 hónapot van használva, és olyan 800m2-ert vágunk vele. Ehhez képest már kétszer volt szervizben, mostanra kezdik el megadni magukat a műanyag elemek - pl. gyorsszorító a tolókarban - és a központi magasságállító eleme is most tört el másodjára. Természetesen használat után végig melléképületben van tárolva, ahol nem éri a nap és télen is fagymentes helyen van tárolva.
Most írok újra a boltnak, hátha megsajnálnak, mert a két év garancia már lejárt. Senkinek nem ajánlom a Bosch Rotak gépeket. Tényleg erősek, tényleg könnyű használni őket, kevés a súlyuk, de 3 év alatt kukázni lehet őket, mert a műanyagok egyszerűen szétmállanak rajta. Ez pedig tervezési hiba, direkt csinálják ilyen fos műanyagból. -
Baky84
újonc
Hello.Nekem egy husqvarna r147s-em van es az a bajom vele hogy az onjaroja iden valamiert belassult de annyira hogy mikor tele a gyujtoje majdnem hogy tolnom kell nem huzza magat.Mi lehet a gond?Lehet a szijat cserelni kellene vagy eleg ha spanolok rajta?
-
Sera26
aktív tag
Sziasztok!
MTD SP 46 O fűnyíróm folyton ledobálja az ékszíjat. Mi lehet a gond? Lehet megnyúlt a szíj (5 éves) és cserés vagy van valami egyéb trükk amivel orvosolható?
-
Ádcs
csendes tag
Sziasztok,
Nagy fűnyíróvásárlásban vagyok, de elakadtam a célnál.
Mindenképp benzines vonalon gondolkodtam, de mire oda jutottam, hogy megvegyem feltettem a kérdést, hogy kell-e nekem benzines.
Apósom vett volna egy Gama Garden GLM 46P típust, ami mint kiderült elég nagy lett volna, magáról a márkáról és minőségről nem sokat tudok.
500nm-t nyírnék vele, fele gyep, másik fele rossz minőségű fű (közterületen).
Aztán rájöttem, hogy autóban is inkább a környezetbarát hybrid felé hajlok, akkor miért lenne benzines gépem.
Így elkezdtem nézni az elektromosakat (akksis sajnos kicsit drága).
55-70e lenne a keret és ezeket néztem eddig.
- Ryobi RLM18E40H
- Makita ELM4110
- Bosch Rotak 40 vagy ez
- Hecht 1845
- MTD 4218 E HWNem tagadom felmentem az árukeresőre és ott beírtam pár kritériumot.
Mi a véleményetek ebben a kategóriában?
Ha van más tanács/ötlet azt szívesen fogadom -
-
törölt tag
Sziasztok!
Nem éppen fűnyíró téma, de talán tud segíteni valaki:
Az a gondom, hogy idővel a telken a talaj hepe-hupás lesz, s erről nem csak a vakondok tehetnek. Felkapálni már nem szeretném, arra gondoltam, hogy egy talajlazító tálán segítene egyengetni a felületet. ERRE gondoltam. Van ebben valakinek tapasztalata? -
Archer
őstag
Meg persze, mert nem árasztották még el a piacot az olcsó kínai gagyi fűkaszák. Volt a Stihl, a Husi, meg talán a Partner (de még az sem volt kifejezetten olcsó), aztán kb. kifújt. Csak az vett ilyeneket, aki visszakereste velük az árát. Most meg 20-30 ezrekért 40-50 cm3-s gépeket adnak, aztán azért zümmög mindenki ilyenekkel. Majd ha csak 100-150-200-ért lehetne gépet venni, ne aggódj, nem kellene egész nap ezeket hallgatni.
Olcsóbb gépeket között az Oleo Sparta sokkal jobb választás egyébként, mind a Straus, Hecht meg mittudomén milyen kínaiak még.
-
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy #1608 üzenetére
Meg volt az Oleo Mac Sparta 250 első éles bevetése a fent linkelt területen.
Tudni kell, hogy több, mint 1 hónapja nem nyírtam, így elég nagy volt a gaz.
4 óra alatt nyírtam le. Fűnyíróval ekkora fű már csak szenvedés (egyébként is a terület sajátosságai miatt) és több idő (egyszer már próbáltam, kb ekkora volt akkor is a fű)
Összességében nem fáradtam annyira el, mint amikor fűnyíróval csináltam ugyanezt.A nyírás alatt 2x elfogyott a damil, ez normális? (még jó, hogy rendeltem 90m tartalékot)
Kb 1 liter benzin fogyott.A kaszát mivel lehet tisztítani? Most leszedtem egy késsel a "begyűjtött" füveket a deflektornál, de a rúdra kívülről rágyógyult füvet már nem tudtam. Gondolom víz kizárt itt.
Egyszóval elégedett vagyok, remélem sokáig jól működik még.
-
gabor9991
addikt
M46-125r tulaj vagyok, tavasszal kicseréltettem a kaszaházat, mert megette a rozsda, az új kaszaházat, még használat előtt lefújattam alvázvédővel, de sajnos az sem sokat ér...most Így néz ki.
-
z123456789
addikt
válasz
ANDROID??? #1660 üzenetére
Értem, köszi.
-
ANDROID???
addikt
válasz
z123456789 #1659 üzenetére
Igen ilyennel, és nem ilyennel..
Ahol nem egybefüggő a terület nem gyorsabb szerintem, egy éles kasza nagyot tud alkotni, ha jól húzod
Normális fa nyél legyen ne kínai szutyok, és normális kovácsolt cucc, ne gagyi...
Mivel nekem csak le kellett akasztani a korábban a nagyszülők által félretett darabot, így nem tudok pontos típust és márkát mondani(erről már lehet lekopott
)
-
z123456789
addikt
válasz
ANDROID??? #1658 üzenetére
Mármint rendes kézi kaszával? A benzinessel csak gyorsabb nem?
Ha már többen is vannak, akik használnak kézit, hol, és milyet érdemes venni? Gazdaboltba bemegyek, és ott nagy eséllyel adnak egy viszonylag strapabírót, amit lehet fenni is?
Full amatőr vagyok hozzá. -
ANDROID???
addikt
válasz
z123456789 #1657 üzenetére
Húztam én is a kaszát 1-2 hete, de az csak az egybefüggő nagy területeken használható. A többit így is a benzinessel kellett bűvölni, de így fogom csinálni, hogy amit lehet kézivel, amit meg macerás azt benzinessel
Levághatom csak benzinessel is, de a kézi az egybefüggő területen hamarabb lecsapja, mert ugye az nagyobb területet lefed
Nem zúg és nem füstöl (cigit sem!) -
mzso
veterán
válasz
z123456789 #1655 üzenetére
Nem röhögök. Nekem szimpatikus. És csak örülök, hogy eggyel kevesebb ember zúg az országban. Már rosszul vagyok hétvégén/hétköznap folyton zúg 1-3 ember a környéken amióta divatos lett a motoros kasza. Érdekes, hogy korábban (5-10 éve) mindenki meg volt nélküle. Egy kicsit korábban meg fűnyírója sem nagyon volt az embereknek.
-
z123456789
addikt
Röhögsz, de ezt fogom tenni. Aztán megtanulok kaszálni. Testmozgás sosem árt. Sajnos ez a 60e Ft is sok most. Sőt, igazából azt a 130 €-sat is már sokalltam. Nem azért mert sajnálom a minőségre, hanem mert most ez van.
A topicnak viszont nagyon örülök.
Pár áév múlva visszanézek, ha már futja kerti gépekre, mert tényleg nem vagyok híve a pénz kidobásának.
-
mzso
veterán
válasz
z123456789 #1650 üzenetére
Meg lehet úszni. Csak motor nélküli kaszát kell venni.
Sőt az még benzint sem fogyaszt. -
Reno7
senior tag
válasz
ANDROID??? #1646 üzenetére
Ez most valóban jó áron van, a Stihlhez nincs köze, de már bőven ajánlható márka.
-
z123456789
addikt
Csak nem úszom meg ezt sem olcsón.
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítségeket, rágódom rajta kicsit, és meglátjuk mi lesz.
Köszönöm.
-
Voice24
őstag
válasz
z123456789 #1647 üzenetére
Válaszolok én is, ha nem gond. Nekem is Oleo Mac Sparta van, talán 26-os. Több, mint tíz éve nyúzom (szerintem közelebb van a 15-höz, mint a 10-hez), egyszer kellett fejet cserélnem, mert elkopott, de ennyi idő alatt szerintem ez természetes is. Motorikusan, egyéb téren semmi gond nincs vele az égvilágon. Persze nem tudom, a maiak is így bírják-e, még nem kényszerültem rá, hogy kipróbáljam.
De pl.: rokon vett óccsón egy jó erős Strauss-t, Bozótot nem is vág vele, csak kis füvet, mégis egy évet bírt szegény pára. -
ANDROID???
addikt
válasz
z123456789 #1647 üzenetére
Ilyet fogok venni (csak tolom ameddig tudom, családtag mondta használjam az övét nyugodtan ne vegyek még...)
Ezt nem fikázzák le, a szervizes is nyugodt szívvel választhatónak titulálta
Tapasztalat ebben a márkában benzines permetezővel vanthamasz, hanso:
Tisztításnál hátra szoktam dönteni, hagyatkozz nyugodtan a kézikönyvre, vagy tedd fel valamire vízszintesen, hogy alá tudj menni és úgy is lehet takarítani, festés ugyanez.
Festéshez olaj, benzin ki teljesen és szerintem akkor mindegy merre van döntve. Akár azt is lehet hogy pár csavart ki kell venni és motor le, akkor meg a kaszaház akármerre is dönthető. Egyébként a teljes szétszedéssel jobban meg lehet dolgozni, a festéshez -
z123456789
addikt
(#1645) Reno7
Jelenleg le van gyomirtózva, de csak elszáradt lábon a gaz, és van ami mellig ér.
Ha egy évet kibír, az már nekem jó. A használt is teljesen jó (csak ugye nem értek hozzá.)
Utána érvényesítem a garit.
Köszi a tanácsokat, gondolkozom rajta.(#1646) ANDROID???
Ez tökre úgy néz ki mint egy Stihl. Van valami köze hozzá? Tapasztalatból ajánlod, vagy miért, ha szabad megtudnom.Nem ismerem ezt a márkát, csak azért kérdezem.
-
ANDROID???
addikt
válasz
z123456789 #1640 üzenetére
Pl ez
Egyenesszárút vegyél
-
Reno7
senior tag
válasz
z123456789 #1644 üzenetére
Még az is számít hogy mekkorára hagyod megnőni a gazt, egy ágyékig érő gazt ezzel már aligha fogsz vágni. Ekkora területre szvsz alap lenne egy málhás gép, mert ezzel a szegélyvágó kialakítással nem lesz vidám dolog ennyit dolgozni.
Használt gépet ha nem értesz hozzá az ember necces venni, esetleg ha van ismerősöd aki ért hozzá, sajnos sok a lelakott gép az aprókon. Tény hogyha elromlik valami komolyabb dolog egy márkás gépen, az nem olcsó, de ekkora területen ez a gép nem hiszem hogy egy évnél tovább húzná. 40k-60k között inkább csak a használtak között válogathatsz. -
z123456789
addikt
Valószínűleg nem is több annál.
943 m2
Az 5 év gari miatt sem érdemes bepróbálni?
Mi lenne helyette? Használt gépeket hogyan veszünk? Mit kell ellnőrizni rajta, azon kívül, hogy megy. Ahogy írtam, nem vagyok egy nagy szaki.Vennék én szívesen Stihl, vagy más használt cuccot, csak nem akarom, hogy 1 nyírás után már szerelni kelljen. :S
-
Reno7
senior tag
válasz
z123456789 #1640 üzenetére
Hát ez egy elég kínai gagyinak néz ki, mekkora területre kell?
-
thamasz
senior tag
Ez engem is érdekelne, mert már vagy háromféle infót hallottam. 1. a hátulját kell megemelni mindig ha alánézek (egy kereskedő) 2. gyertyának kell mindig magasabban lennie tehát elejét emelni (kézikönyv) 3. benzin betöltő nyílás és légszűrő legyen felül megdöntésnél, ekkor oldalára döntjük (youtube versenyzők).
Itt szívesen megkülönböztetném a megemelés célját, mert egy nyírás utáni gyors kitakarításhoz nem feltétlenül szeretném az olajat és benzint mindig kiszedni, viszont ilyenkor ha egyedül vagyok csak oldalra tudom dönteni. -
hanso
tag
válasz
ANDROID??? #1639 üzenetére
Ezeknél a műveleteknél milyen pozitúrában kell tartani a gépet? :-)
Szezon végén én is tervezek egy hasonló mutatványt (Mc kaszaház nálam is "gyengélkedik"),de nem akarok szarozni a garival,mert ahogy látom ugyanolyan lesz legközelebb.Magam meghekkelem inkább.
Benzin,olaj ki-->aztán bátran megfektethetem a hátán a "szépséget"?
köszi -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Telek rendben tartására szeretnék venni egy benzines fűkaszát. Jelenleg a gaz áll rajta, és még egy darabig az is fog, ha le nem vágom. Késes kellene lehetőleg.
A keret a legminimálisabb, használt is szóba jöhet, de nem vagyok egy nagy szerelős típus (csak szeretnék az lenni.).
Arra gondoltam, hogy mivel van lehetőségem ausztriában vásárolni, az 5 év garancia miatt bepróbálnék egy ilyet. Vélemény, más ajánlat?Előre is köszönöm.
-
Voice24
őstag
válasz
ANDROID??? #1637 üzenetére
Nem tudom, Husiéknál mi a helyzet, de a kistesó McCulloch házkezelése elég gyengére sikeredett. Úgy rémlik, más is panaszkodott már erre, és ahogy nézegetem, az enyémről is jött le nem kevés festék a lekapart fűvel együtt, egyben, nagy darabokban.
Lehet, hogy szezon végén kapni fog egy kis "erősítést". De azért az nem természetes szerintem, hogy két szezon alatt így járjon egy nem olcsó gép háza.
-
thamasz
senior tag
válasz
thamasz #1635 üzenetére
Végül is HUSQVARNA LC 356V lett belőle, ez volt a helyi szaküzletben. Győzködnöm kellett magam amikor megláttam élőben, ez nem egy kicsi jószág.
(egy 53 cm gép állt mellette, az sem volt sokkal kisebb) Kipróbáltam a szüleim kb. 600m2 füvén, mulcsozással, 20 perc volt. (Eddig a területet egy villanyos 40 cm géppel vágták, legalább 1,5 óra alatt...) Hamar megszoktam a méreteit, nagyon könnyű volt irányítani ahhoz képest amire számítottam. Az önjáró funkciót is hamar megszoktam, egyáltalán nem volt fárasztó vele a munka, talán csak a hátra felé húzása volt nehezebb a gépnek, de mivel gyűjtő nélkül használtam, nem volt nehéz emelni rajta egyet ha kellett. Kisebb helyekre, zeg-zugokba természetesen problémásan fér be a méreteiből adódóan. A Honda motor a beüzemeléskor olaj és benzin betöltése után első húzásra indult. Papíron 37,7 kg a gép, de probléma nélkül sikerült egyedül betenni és kivenni a csomagtartóból.
A tisztítással kapcsolatban kérdezném, milyen mértékben ajánlott a kaszaház kitakarítása ezeknél a gépeknél? Most csak a vizes tömlős ön-tisztítást használtam, nem kapargattam a kaszaházat. Egy vékony lepedék maradt rajta, a víz nem vitt le mindent. -
thamasz
senior tag
Üdv,
HUSQVARNA LC 356V vagy HUSQVARNA LC 153S mennyire ajánlott kategória? A telek 1500m2 jelenleg gazosabb és vakondtúrásos, később kb 1200m2 pázsit terület nyírására? Először oldalkidobással használnám, majd ha lesz rendes szép fű ültetve pedig mulcsozással vagy gyűjtéssel. Tetszenek a Mcculloch gépek is, viszont első kerék hajtástól félnék.
-
he7edik.
addikt
Üdv,
Elektromos fűnyírót keresek. Ilyen 40-50e forintos árkategóriában. A régi B&D már haldoklik a 3 éve vett húszon ezer forintos szintén B&D pedig egy ipari hulladék 2szer cserélték már, a motor leég mindig. Sajnos nem pázsitot hanem földes kavicsos talajon kellene helytállnia a gépnek.
-
Archer
őstag
Igazából a klasszikus traktoroktól ezek elég messze vannak, gyakorlatilag négykerekű fűnyírónak nevezném inkább őket, egy rendes traktornak sokkal masszívabb felépítése van. A gumijaik elég vékonyak szóval óvatosan, hol megy velük az ember és a gumisok nem is igazán foglalkoznak velük, szóval defekt esetén csere.
Kisutánfutóval ilyen 2-300 kilós terhek mozgatására használhatóak még, de amiket ma adnak ezekhez utánfutó néven 80-100-120k-ért, az a vicc kategória, papírvékony (szó szerint) lemez, gagyi tengely, el nem tudom képzelni, hogy mi kerül rajta 100k-ba. Érdemesebb inkább használtan nézni valami régi Hódgép-es vagy hasonló kistraktor utánfutót, így 20-30 év után kicsit felújítva még most is ezerszer többet érnek mint ezek a mai sz@rok.
Az árak eléggé elmentek az elmúlt pár évben, én a gyűjtős, 500cm3 Briggs motoros, öntvény első tengelyes (az ilyen olcsóbb teszkós MTD és társain sima lemez, ami hamar kikopik) Husqvarna traktoromat 400 körül vettem úgy 3-4 éve, ma ez a 700 körüli kategória (igaz ezek már hidrósak de engem pont nem érdekel). Akkor 700 körül már gyűjtős, 20 lovas V2-es Intek motoros gépet adtak, ez ma már 900 körül van. Viszont valamivel többért már lehet venni használtan japán kistraktorokat dízel motorral, kardán kihajtással, amik százszor több dologra használhatók mint egy ilyen fűnyíró traktor.
Ilyen árban már csak annak éri meg gépet venni szerintem, akinek ez pénzkereset és belátható időn belül vissza tudja termelni vele az árát.mzso: párezer Ft-ért vannak az egyszerűbb kések, beviszed a tiedét mintának, lényeg, hogy a furat(ok) , a felfekvés meg a hossz passzoljon, felrakhatsz akármilyet ha ezek megegyeznek lehet, hogy jobb lesz, lehet, hogy rosszabb, ki kell kísérletezni. A motornak mindenesetre mindegy, a lényeg, hogy ne legyen elköszörülve (flex helyett a kézi reszelőt vagy esetleg még a köszörűgépet javasolnám de ott is inkább a papírosat)
-
mzso
veterán
Helló!
Egy mulch (mulcs? malcs? aprító? hogy érdemes keresni) penge kb mennyibe fáj?
Egyébként minden (rotációs) fűnyíróba be lehet ilyet rakni?
-
otoaak
tag
Köszönöm, kölcsön kértem egy jobb fűnyírót és kipróbáltam, nem viszem vissza a traktort.
Még mindíg sokalom egy kicsit a traktor árát szerintem nem kellene ennyivel többe kerüljön de azért a traktor nagyon más, nem is a tologatás/meg faradrtság miatt, nálam így hogy nem kell semmit kerülgetni mindenben jobb a kényelem az csak hab a tortán. A kertet meg most tudjuk majd úgy alakítani, higy későb se legyen gond köszi még egyszer, megnyugodtam azért. ☺
-
Archer
őstag
A traktor jóval gyorsabb. Eleve legalább kétszer olyan széleset vág és mivel jóval erősebb motorja van, nagyobb sebességfokozatban (ha nem hidrós) is bírja a tempót. Tagolt, akadályokkal teli terepen már nem jön ki annyira az előnye mert a sok manőverezés, tolatgatás sok időt elvisz de nagy nyílt területen egyértelműen jobb. Persze egy jobb "tologatós" fűnyíróval is lehet haladni elég jól, ha nem gond a séta és kitapasztalod, hogy az adott területre mi a leghatékonyabb séma.
-
otoaak
tag
válasz
ANDROID??? #1627 üzenetére
Ezek a gépek elvben a praktikusabbak lehetnek (jobban fordul kisebb stb.) de ezek tényleg csak fűnyírásra jók. Engem azzal beszéltek le róla, hogy a traktort azért több mindenre lehet használni (meg amit én vettem kicsivel olcsóbb is volt).
-
ANDROID???
addikt
Ezektől, a traktorok jobbak?
-
otoaak
tag
Köszi a vlaszt. Nem hiányzik az ára szerencsére de szeretem optimálisan költeni a pénzt. Biztos, hogy alapvetően rosszul közelítettem meg a dolgot és nem csak azért mert utólag kérek tanácsot. De korábban fel se merült bennem, hogy fűnyíróval is menne a terület vágása normális idő alatt (mondjuk 2-3 óra) (mondjuk tereprendezés füvesítés után nyílván sokkal egyszerübb is lesz). csak most, hogy "röhejesen" gyorsan lement a traktorral. A fűkasza egyértelműen rossz alap volt megbecsülni a dolgot azzal nagyon lassan ment.
-
Archer
őstag
válasz
bacardi1989 #1622 üzenetére
Ha már mindenki McCulloch-ozik, nézz náluk valamit ilyesmi árban, legalább egy Briggs motor legyen rajta, Honda ennyiért még nem igen van. Igazából ma már millió féle fűnyírót árulnak, főleg ebben az ársávban (felfelé azért már szűkül a kör), szerintem jobb a fordított megközelítés itt a topicban, hogy "erről a fűnyíróról mi a véleményetek?"
otoaak: a kényelemnek/gyorsaságnak ára van, neked kell tudni, hogy ér-e ennyit. Fűnyíróval nyilván lassabb, gyalogolhatsz utána, ha még fiatal vagy, nem gond, de idősebben már azért megérzi az ember, emellett időt takarítasz, ami alatt más hasznos tevékenységet végezhetsz.
Ha nem hiányzik az a pénz sehonnan, én nem vinném vissza, de ha nagyon ki volt számolva az ára, akkor viszont meggondolandó. Emellett azt is érdemes figyelembe venni, hogy ez nem egy műszaki cikk, ami egy év alatt elavul, ha vigyázol rá és nem barmolod szét, karban van tartva, később is el lehet adni jó eséllyel viszonylag kis bukóval. Neked kell eldönteni. -
otoaak
tag
Mivel a traktoros fórum kb. halott itt is megkérdezem ha nem baj:
Én ma vettem egy McCulloch M115 97T-t, délután ki is próbáltam. Bizonyos szempontból "csalódott" vagyok egyenlőre mert lehet elszámoltam magam és a terület nagysága nem indokolja a traktort. Kb. 2500nm. Mondjuk nincs fűnyíróval tapasztalatom, mennyi ideig tartana eddig csak a terület szélét vágtam fűkaszával és az mivel ritkán vágtam 3-4 tank benzin és kb. 4-5 óra. Na ezt a részt most 15-20 perc alatt letoltam teszt céljából (persze a fűkaszával most is lesz dolgom de nagyon minimális).
A terep elég egyenetlen hepehupás de nincsenek dombok, be volt vetve gabonával, de építési telek és szeretnénk is építkezni rajta ezért a jövőben már nem lesz mezőgazdasági célokra használva, az építkezés elkezdéséig még van kb. 1,5 év addig azért nagyrészt gazt kellene vágni nem lesz füvesítve. Jelenleg a terület széle füves/gazos a belső terület erősen gazos + tarló (gabona volt rajta). A tarlón is tettem egy próbát azt is szépen vitte minden erölködés nélkül. Saccra holnap 1-1,5 óra alatt le tudom tolni a belső részt terepakadályok nincsenek meg fák se szóval kerülgetni nem kell semmit csak pár oszlop van ami a telekhatárt jelöli.
Szóval a traktor maga nagyon jó de lehet, hogy egy jobb fűnyíró is elég lett volna. Nem tudom mik a tapasztalatok, nagyon túllőttem a célon és fűnyíróval is menne (mondjuk a tarlót azt nem azzal vágnám az amúgy is csak egyszeri alkalom nem lesz többet vetve ide)? Tudom, hogy késő bánat de azért kiváncsi vagyok mert vissza tudom vinni/cserélni.
Persze nem az a baj, hogy túl gyorsan végzek a munkával, hanem, hogy árban sokkal kedvezőbben jöttem volna ki ha fűnyíróval is meg tudom csinálni nagyobb erőfeszítés nélkül. (3-4 óra alatt mondjuk)
-
Voice24
őstag
Én nem sokat használtam még a mulcsozást, legtöbbször gyűjtöm a füvet. De a 140 ccm-es McCulloch m51-140f gépemen nem vettem észre, hogy mulcsozás közben bármi gondja lett volna. Nyilván nem 20-30 centis fűbe engedtem bele, de az a fűmagasság már nem a mulcsozós gépeknek való szerintem.
Igaz, én tolom a gépet, nem önjárózok vele, mert ahogy írtam már többször, szerintem nagyon gyors a sebessége még normál nyíráshoz is. -
bacardi1989
csendes tag
Sziasztok
Milyen fűnyírót ajánlotok?
Az adatok a következők:
kb: 1500m2 Ennek van hepe hupás része de ahhoz van egy fűkaszám.
önjáró legyen
Vezetékes szóba se jöhet,világ életemben utáltam a vezetéket magam után húzni
Nem lenne hátrány ha lenne gyűjtője is meg tudna mulcsozó funkciót.(van olyan rész ahol nem volna baj ha össze tudnám szedni a fűvet)
Vágási széllesége minnél nagyobb annál jobb.
Irány árat olyan 100000ft-ot írnák most.Minden tanácsot,észrevételt szívesen fogadok
-
KrAt
veterán
válasz
SchumiBácsi #1617 üzenetére
Stimm
Akkor a következő paraméterek maradtak, amihez keresek gépet:
- elektromos
- nagy kerekekkel (vagy olyan, ami jól veszi a hepe-hupát)
- nagyméretű hátsó kidobó (vagy oldalkidobó), fűgyűjtő nem lényegBestbuy?
-
Jocohun
tag
Sziasztok. Először is nem tudom ,hogy jó helyen érdeklődök. Ha nem elnézést. Vettem egy új kétütemű motoros fűkaszát. Nem a legdrágább. 52ccm és 3,5 LE et. El kezdtem a be járatását és fél gázon terhelésen azt veszem észre ,hogy a damil fej picit meg falud ( veszt a fordulatából ) a fűben ha kicsit dúsabb de a motor az nem fullad le vagy veszt a fordulatából. Persze nem nagy fűben járatom be a motort és max terheléssel. Túlmelegedés elkerülése érdekében természetesen pihentetem. Azt tudom ,hogy még a gyűrűknek hozzá kell kopnia a hengerhez. A papírján azt írta agyártó ,hogy a bejáratás után éri el a max teljesítményt és erőt a motor. A gyártó 1:25 keverékkel ajánlja a bejáratás idő alatt aztán már 1:35 et. Tehát mindent az előírtak alapján teszek. Nos ez a fulladás a damil fejnél természetes így bejáratás alatt még? Köszönöm a válaszokat és a segítséget.
-
Archer
őstag
válasz
SchumiBácsi #1617 üzenetére
"Mulcsozás egyébként jól hangzik de kib*szott nagy teljesítmény kell mert nem elég hogy porrá kell zúzni a gyomot, még haladni is kellene." Ezt már én is írtam régebben, igazából ezeken a gépeken egy nagy parasztvakítás, a 190cm3-s Hondámon lehet úgy-ahogy használni ezt a funkciót (csak viszonyítás képen írtam) de magasabb vagy vizes fűnél már ott is felejtős. Az ilyen 130 meg hasonló cm3-s gépeken nevetséges, vagy csak nagyon alacsony fűnél működhet.
A kérdésedhez: nem ismerem a gépet de ezeknél jellemzően van egy elég primitív kis orsó felrakva bajonettzáras magoldással, aztán arra lehet felfűzni a damilt. Ha esetleg mégis csak orsóstól lehet cserélni, akkor komolytalan az egész és csak a pénzlehúzásra megy, hanyagolnám.
-
Amiért jöttem << erről a gépről valami infó valakinek? Évente max 25 üzemóra és csak szegélyvágásra lenne, valamint bokor alá a kerekein. Damilt ennél hogyan cserélem? Orsóstul kell, vagy fel lehet fűzni a saját orsójára ha kifogyott?
-
Ha nagy a fű és pláne vizes is teljesen mindegy merre dob, el fog dugulni. Időben és szárazon kell vágni. Ahol az 1kW nem elég ott az 1,5kW se sokat ér már.
Nálam van két villanyos 0,9kW és 1,8kW és benzines 2,5kW... Villanyos mind hátradobó, benzines oldalra dobó, ha vizes/sok mindegyik tömődik. A benzines mulcsozni is tud ha lezárom a kidobást - remek, ilyenkor a haladási sebesség kb. 200méter/óra de függ a fű nagyságától/sűrűségétől.
Mulcsozás egyébként jól hangzik de kib*szott nagy teljesítmény kell mert nem elég hogy porrá kell zúzni a gyomot, még haladni is kellene. Normál sétatempóhoz, 30cm szélességnél szvsz 3-5kW között kellene de az is a baj egyébként hogy a függőleges tengelyen pörgő kés a teljesen zárt házban nem igazán adja. Vízszintes tengelyen kalapácsos rendszer hátradobó az már adná, és hogy érzékeltessem a mulcsozás lényegét, van gyümölcsösbe ami direkt ilyen 280cm széles és 70kW terhelhetőség!!! Átlehet számolni 30centire.
Szóval kést megélezni és vágni időben, vagy ha már késő akkor csak a fele fogjon a gépnek. Vagy vágsz először a legmagasabb szinten és utána még egyszer a kívánt szintre és szárazon! Ha vizes mindenhogyan xar.
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Van egy hátsó kertem, ahol nagyjából csak a kutya randalírozik, így előfordul, hogy kicsit nagyobbra nő meg a fű/gaz, mint kéne
Elől és kinn a ház előtt egy 1kW-os "tecskós" talán MTD-vel hajtom végre a fűnyírást, de hátul ezzel kínszenvedés. Mivel göröngyös a talaj, magas a fű/gaz, sokszor vizes, így van, hogy 10mp-enként állok meg, mert eldugult a kidobórész (ez fel van kötve kötéllel, ha száraz/kicsi a fű (pl elől), sose dugul el), ami így mind a nemsok kedvem elveszi a fűnyírástól, mind a hatékonyságot rontja. Illetve a göröngyös talaj miatt a kis kerekekkel sem túl élvezet folyton elakadni.Na erre a "problémára" keresek megoldást..
Valami 1600-1800W-os gépre gondoltam, ami nem jön zavarba akkor sem, ha nagyobb a gaz, mint kéne, illetve talán oldalkidobós, s így nem dugul el. Elektromosban gondolkozom, mivel sokat kell "lavírozni" az egyenletlen talajon, és a különböző terepakadályokon, és az egyszerűbb egy könnyebb géppel. De minden megoldásra nyitott vagyok, új, használt, akármi...
Fűkaszákat nézegettem, de attól félek, nem lenne szerencsés mindent szétszabdalni vele..
Továbbá hallottam erről a mulcsozásról is, de hogy az jó-e nekem, vagy sem, mittudomain..
-
Archer
őstag
Erre itt szerintem senki nem fog tudni válaszolni, hogy anyukád be tudja-e rántani. Igazából szerintem nem vészes a berántás, ezek nem ilyen 400-500cm3-s ipari motorok, amiknél ha nem "rántod át" a dugattyút a holtponton és visszarántja a berántót, elég rendesen meg tudja cibálni az ember kezét. Fűnyírót megtámasztód, berántót előbb akadásig kihúzod, aztán erőből megrántod és már megy is (jobb esetben).
Melack: lehet hegesztgetni de ezek az olcsó MTD-k elég vékony biliacélból készülnek, előbb-utóbb megint el fog repedni/törni. Valamelyik környéken lévő MTD szervizt kellene felkeresni, hogy lehet-e külön házat venni (cikkszám alapján elvileg az utolsó csavarig tudnak rendelni mindent, más kérdés, hogy megéri-e).
-
Melack
veterán
Sziasztok! MTD benzines fűnyíróhoz (MTD 51) hol lehet vajon házat venni? Sajnos az enyém kezdi megenni magát. Esetleg javítható, ha eltört/elfáradt az anyag? Köszönöm a válaszokat! Üdv
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek Hecht 546 SXW vagy Fieldmann FZR 4611-B?
Anyum használná és viszonylag sík a terület. Viszont félek attól, hogy anyum nem fogja tudni berántani. Nagy erő kell az indításához?
Köszönöm! -
zolnagy
őstag
válasz
ANDROID??? #1609 üzenetére
Az lesz, köszi!
-
zolnagy
őstag
Van benne logika, amit írsz.
De a nagy fű + mulcsozáshoz viszont sztem már kevés ez 125 ccm-s motor.
Többet viszont nem szívesen adnék ki egy fűnyíróra.@ANDROID???,
köszi a tippet. Utánanéztem, tényleg jó ez a típus fűkaszából.
Most már tényleg kipróbálom a munkatársam fűkaszáját, mert nem tudom, hogy boldogulnék a 700 nm-el vele. (meg még sosem használtam fűkaszát) -
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy #1603 üzenetére
Közben utánanéztem ennek a mulcsozásnak.
Alpavetően jó ötlet, de nálam nem játszik. Akkor jó csak, ha az ember hetente ráér nyírni a szép gyepfüvet. Én a telekre 3-4 hetente jutok ki füvet nyírni és a fű sem tiszta gyepfű, hanem gazok is vannak itt-ott. Így viszont semmi értelme a mulcsozásnak. -
zolnagy
őstag
Az 51 BO az MTD motoros, az általam linkel 51 BC pedig Briggs. Amúgy a többi része valószínű ua.
Itt Győrben van MTD márkaszervíz, megnézem ott is, mennyiért adják. De van Husi/MCculloch szervíz is (ott a 4e Ft-os beüzemeléssel adnak rá 2 év garit)
A mulcsozás mennyit számíthat? Mert a linkelt két gép között az adatok alapján ez a különbség. A MC mulcsozós. -
Cyborg
őstag
válasz
zolnagy #1601 üzenetére
Ez az mtd szinte ugyanaz, mint amit a tescoban adnak 42-ért, az smart 51bo. Nem értek hozzá, de 48 volt a legolcsóbb a neten, amikor múlt hónapban 40ért megvettem a helyi tescoban. 2 éve gari van rá, mi bajod lehet?
Én eddig meg vagyok vele elégeéve, szép apróra vágja a nagy füvet is, pedig nem mulcsozós. Egyedül a kerekeitől félek, műanyag, és nem érzem törhetetlennek.
Szerintem az általad linkeltek se jobbak nála, csak drágábbak. -
zolnagy
őstag
Szerintetek [MTD 51 BC] vagy [McCulloch M51-125M]
Kb, egy árban lennének, motor ua.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- Futás, futópályák
- Automata kávégépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL