- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hasman
tag
válasz Tomix24 #3250 üzenetére
pl egy kirándulás, vagy akár egy kiállítás, akármi, ami eseményt te rögzítettél, és összedobáltad az egyes sniteket amiket külön külön készítettél, akár folyamatos időben akár szakaszosan. a lényeg hogy végső állapot legyen. nem szükséges jó minőség, csak a vágási, szerkesztési technikádra vagyok nagyon kíváncsi.
-
Tomix24
addikt
Egy esküvőt szerkesztettem utoljára, de ott a teljes anyagot megkapta a pár. Itthoni videókat meg csak összeillesztem a jól sikerült snittekkel MKVtool progival. PowerDirector10-el szoktam néha játszogatni, de rengeteg idő elmegy, és nincs közönség itthon aki abban a formában értékelné
-
Tomix24
addikt
Csak a tapasztalataimból tanulok, például
- A nap mindig mögöttem van.(az ellenfény nem a legjobb megoldás)
- Lassan oldalazok a kamerával(azt is ha nagyon muszáj) ,
- Sűrűn váltok helyszínt/nézőpontot(addig is le van kapcsolva a kamera).
- Lassan zoomolok, és azt is csak 10-20x-ig, kivéve ha megkívánja a helyzet a nagyobbat.
- Nem sétálok felvétel közben, és nem beszélek ha nem muszáj.
- Két személy között nem rángatom a kamerát egyikről a másikra párbeszédjük alatt.
- stb"Hát pedig a jó szeletek jobban mutatnak, ha kicsit meg van szerkesztve"
Eleve úgy veszem fel, hogy jól illeszkedjen minden, és a sok snitt miatt nagyobb az esély egy gördülékeny folyamatos anyagra(kevés nem odaillő jelenettel). A rossz snittek kiesnek persze.Amennyit én felveszek, 99% a családról, 1% a fórumra, arra ez épp elég. A szűrők, naplemente, makró, virágok, éjszakai felvétel, maximum érdekesség képen hatnak rám.
Ténylegesen családi videózásra vagyok beilleszkedve, esetleg kérésre évi 1-2x ismerősöknél kamerázok kicsit, valami nagyobb eseményen, ingyen bérmentve És ha kell DVD-t készítek menüvel, rajta fényképes zenés klippel akár, Intro-val, stb. Végülis bármit meg tudok csinálni, ha kérik. Kicsit beleásom magam, és kész is.
Te belemélyedtél a szerkesztésbe? Zenés aláfestés,ilyesmi?
[ Szerkesztve ]
-
hasman
tag
válasz Tomix24 #3254 üzenetére
Belemélyednék, de kell még nyersanyag, ez a 10 Giga kicsit kevés... többet kell forogjon a kamera, sokkal többet. Most 22.-én megyek Montenegróba, és arra készülök, hogy folyamatosan forog a tekercs. Abból szeretnék zenei aláfestéses f@szántos@n megszerkesztett kirándulós videót készíteni.
Ha már valamibe belekezdek akkor azt úgy akarom csinálni, hogy büszke lehessek magamra, és ne így: ,, na akkor ez is pipálva, mi a következő "
Mikor megrendeltem a kamerát nem gondoltam, hogy milyen ki.... nehéz lesz ez a hobbi
Idő és energiafaló dolog. De még mindig azt mondom, hogy egy szép emléket visszanézni úgy, hogy az akkor érzett érzelmeknek megfelelően, vagy a témának megfelelő zene szóljon alatta a távoli-közeli snittek vágására megfelelő átmeneteket szerkesztve, akár többször is visszanézhető izét kapjak, felülmúlhatatlan és ismételhetetlen. Ez a lényege.
Nem akarok dokumentumfilmet forgatni, de egy érthető kisfilm, amit ha nem kell bemutatása alatt végigbeszélni, szerintem megfizethetetlen, és kárpótolhatatlan. -
Tomix24
addikt
Én "naturalista" vagyok ha a kamerázásomra rá lehet ezt a szót húzni. Vagyis se feliratok, zene, se effektek nincsenek a végleges felvételeimen. Madár csicsergés, vízcsobogás a háttérben, a feleségem épp a gyerekkel játszik 1.5 méterre tőlem, aki gügyög, és mindezt ha lehet a legjobb minőségben, eredeti állapotában meghagyni(1080p/60/28Mbps).
Teszem azt az órfűi aquapark ilyesmi lett, 15 percben, innen onnan az érdekesebb részletek egy naggyá összeolvasztva. Nálam a valóság visszaadása éri a legtöbbet, ezért vágyom már a 2-4K-s kézi kamerákra, és TV-kre.
[ Szerkesztve ]
-
hasman
tag
válasz Tomix24 #3256 üzenetére
Hát igen, ez is egy szemlélet.
A szerkesztést tényleg nem kell túlzásba vinni, jobb ha a felvétel magáért beszél.
Feliratot én csak ritkán tennék fel, átmenetes snittek esetén, témaváltáskor apró betűkkel allúra, mint valami angol felirat, hogy a képet ne zavarja, és maga a videó elején, hogy mégis mikor volt, kik mentek, hova mentek, milyen rendezvény volt.
Esetleg egy kisebb menü, amely a feliratozott részek között navigál (témaváltás).
Maga a szerkesztésnél az a nehezebb számomra, mikor a sok kis snittből csinálsz egy nagy videót, és annak az elrendezése milyen szisztéma szerint történjen.
Oké vannak ökölszabályok, hogy a távolitól a közelire stb. de ez nem elég mivel még nem volt szerencsém a szerkesztésbe belemenni különösebben (kevés szerkeszthető anyag) így nem tudok a szerkesztésről semmit, csak elképzeléseim vannak, valamint ismerkedem a videószerkesztővel. De az jelenleg nagyon bonyolult számomra de akkor is ki fogom tanulni, ahogy azt a photoshoppal is tettem
egyébként szerkesztéshez is adobe terméket szeretnék alkalmazni, a premiere pro cs5-öt
Be kellene újjítsak egy diktafont is nagyon jó lenne összefüggő hang pl a tenger morajlásáról (ahol én voltam/leszek) nem internetről lopott anyagot használni[ Szerkesztve ]
-
hasman
tag
az i-nél a p annyival jobb, hogy az szemmel látható. Ugyanakkor általánossággal elmondható, hogy vannak emberek akinek az interpolált kép jobban tetszik (pl Bátyám is közéjük tartozik, én nem) i-nél a gyors mozgások döcögősek lehetnek, p-nél ilyen nincs. ugyanakkor maga a lejátszón is nagyon nagyon sok múlik. nem elég csak a felvételnek jó lennie a hozzá kapcsolódó eszközöknek is bírnia kell nagy adatot lekezelni (nem minden estben jó ha csak a tv játsza le akár közvetlen kameráról akár külső merevlemezről) jobb ha van egy házi atomerőmű hdmi kábellel vagy egy asztali lejátszó, pl usb3-mas portal és egy gyors pl 7200-as fordulatszámú vinyód (az új vinyók még jobbak, csak drágák a halandó népnek)
ha viszont az i-ből akarsz p-t az teljesen felesleges. nincs az a program ami plusz képkockát a VALÓSÁGBÓL rakna oda, matematikailag berakhat pár dolgot de az nem hozhat eredményt, maximum annyit, hogy a 2 kép közötti üres részre illeszt be egy ,,átlagot"
http://lsmaker.uw.hu/g_interlace_h.html
ezt olvasd el és értelmezd[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
Oh, akkor félre értettelek. A közeli bitráta számok miatt nem látsz különbséget talán(közelebről nézve azért azt is észre lehet venni), de amint oldalazó felvételt készítesz(mindkét módban ugyanúgy/ugyanazt felvéve), meglátod van némi azért.
Sony kamera? Oron.com-ra nem akarsz feltenni felvételt? 1-2 perc vegyesen innen onnan, lezippelve pl egy mappába, 1080/50p módban? Sokan itt örülnének Sony nyers sample-nak
Ha nem megy a feltöltés jelezz,segítek. -
tamb
csendes tag
Amúgy képzeljétek el,hogy mekkora balf.sz vagyok...A Popi menüjében a komponens jelnél erőlködtem az állitásokkal,holott a HDMI jelnél kellett volna.Láss csodát:1080/50i a beállitás,és fut mint az eredeti folyamatosan
Az emberi hülyeség határtalan... -
-
hasman
tag
Üdv!
Tomi, a samu h 300-nál a kép keménység állításával mit tudunk elérni? nem nagyon jöttem rá magamtól -
tamb
csendes tag
Nem vagyok nagy videós,a felvételeket ezek szerint nézzétek.Sony HDR CX570.
1080/50i legjobb minőség.Ennél már csak az 50p a jobb,de azt most nem tudok feltölteni.
https://rapidshare.com/files/2532047344/tolt.zip -
haarmaan
tag
válasz Tomix24 #3264 üzenetére
Már rég ígértem, de ma volt egy Kiss időm is megtenni.
Úgyhogy töltötem fel az oron.com-ra tükörnélküli cserélhető obijektives fényképezőkkel (Sony Nex 5N és Panasonic G3) készült Full HD videókat.
A Sony Nex 5N-el készült itt videókat innen tudjátok letölteni:A videok mind 1080/50p/28mbps tömöritésüek és a 18-55mm-es kitt obijektivvel készültek. Inteligens automata (IA) és automata program (P) módban.
A Panasonic G3 videóit éjszaka feltöltöm, reggel azt is belinkelem.
-
Bernáth
csendes tag
Szeretnék venni egy SONY HDR-CX190 kamerát. Ha valakinek van bármilyen (jó/rossz) tapasztalata, kérlek ossza meg...
-
haarmaan
tag
Itt vannak az ígért Panasonic G3 tükörnélküli cserélhető obijektives fényképezővel készített Sample videók is.
A Videók 1080/50i/17mbs minőségben lettek rögzítve, Intelligens Automata módban a 14-42-es kitt obijektivvel.
[link] -
Chrystall
senior tag
Valakinek nincs véletlenül egy Canon HG20-as kamerája? Vettem egyet, kíváncsi lennék eredeti-e az enyém. Észrevettem, hogy sok új Canon kamerát árulnak Hong-Kong-ból, nem tudom ezek nem-e hamisítványok.
-
Bernáth
csendes tag
sziasztok a SONY HDR-CX210 HD videokamera szerintetek jó ???
a véleményeket jó és rossz tulajdonságba írjátok le előre is kösz.. -
Tomix24
addikt
Kicsit nyaraltam, háát, elég változatos volt az idő a Magyar tengeren Hol menekülni kellett a szélvihar elől, hol pedig elbújni a 32C elől.
-
Ottó58
senior tag
Íme, SD90 [link]
» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
Tomix24
addikt
Panasonicot SD40 így vesz fel, ha valakit érdekel. Nyers file. Samung ajánlott helyette szerintem.. [link] regular download jobb alul.
-
Tomix24
addikt
válasz Castell #3289 üzenetére
Nem lehet az sem rossz. A hátrányai, amiket láttam, bármelyik másik kamerával szemben 100K alatt:
Nagy látószögű objektív - nincs 36 mm - 900 mm
SteadyShot (képstabilizálás) - Elektromos (optikai lenne a jobb)
Felvételi módok: HD: 1920x1080/50i (FX, FH), 1440x1080/50i (HQ, LP) Normál: 720x480/50i Progresszívben nincs mód felvenni, még 720p-ben sem.Ha megveszed esetleg, nyers Samplet rakj légyszi majd fel nekünk
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
Nero 11 HD Platinum - Mostanában kipróbálok mindent, és ezzel sikeresen készítettem az 1080p-s felvételekből Pal DVD-t, és nem akadt.. Végre. Sőt tud AVCHD-t veszteségmentesen, csak a képkockát felezi, de nem látványos képromlással. Ez is elég jó..
-
superbayern
csendes tag
Sziasztok! Kinéztem egy Samsung HMX-H300 kamerát és egy Sony HDR-CX190 kamerát Szerintetek melyiket érdemesebb? Vagy esetleg van jobb ajánlatotok?
[ Szerkesztve ]
-
Ottó58
senior tag
válasz superbayern #3296 üzenetére
Ha kb 70-et áldozol a kamerára én ez venném: [link]
» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
pinnacle
nagyúr
válasz Tomix24 #3295 üzenetére
Köszi! Jó lett. WD TV-vel néztem meg. Akkor ez a maximum, amit DVD-ből ki lehet hozni? Igaz egyre inkább hajlok arra, hogy veszek még a családnak WD TV Live lejátszót. Nagyon tettszik a készülék, a teszt fájlokat simán viszi, szerintem hozza a direktbe TV-re kötött kamera minőségét. Csak ez a melegedés ne lenne. Neked kamerás, mkv felvételeid lejátszásánál sem melegszik? Ezt a videót futtatom egész nap, ha nem fagy le, akkor ez az 50C° lehet az üzemi hőmérséklet, 50p felvételnél. Én nem látok a filmen szaggatást, de a számláló nem folyamatosan halad, neked milyen? Emeletileg aktív hűtőt is lehet rátenni, remélem nem lesz rá szűkség.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz pinnacle #3298 üzenetére
A max amit DVD-ből ki lehet hozni igen. 8000 VBR körüli bitráta és 720x480-es felbontás(ntsc módban) . Tehát eléggé lebutítva szegény. Dehát ez az SD.
Melegedésre múltkor írtam. Hidd el jobb a forró passzív, mint a hűvös de hangos ventis Popcorn A200(amim volt és csapágyas lett)
Az hogy MKV, vagy bármi, nem lesz melegebb, viszi ahogy kell. Csak minimális a különbség az MKVtool-al való átfuttatással.
"a számláló nem folyamatosan halad, neked milyen?" Ez legyen a legnagyobb gond Apósnál nehézkesebb a megnézés, de ha megy a film, akkor tökmindegy szerintem
Apám régi WDTV rev2-je zártabb volt mint a tiéd, és olyan forró volt mint a láva Ment 2 évet kb, és most eladva, másnál megy szinte egész nap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Telekom mobilszolgáltatások
- Diablo IV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor