Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
drnet
aktív tag
Ezzel nem mondtál újat. Itt a kérdés, hogy egy indítással mi a max felvételi idő. Az SD 60 biztos, hogy egy indítással akár televeszi a kártyát, de az lehet, hogy ez a több óra felvétel még egy indítás esetén is sok fájlból fog állni. Nekem már volt ilyen bekapcsolva hagyás, még amikor megvettem. Televette a kártyát, és a saját menüjében 1 videóként mutatta. Akkor nem néztem meg pc-n, hogy valójában hány db .mts. Most indítottam el egy 2 órás felvételt, ami több mint 15 GB lesz. Majd közlöm, hogy hány fájlból áll.
-
bozoli
tag
Szia drnet!
Igen, minden egyes felvétel indításnál kapsz 1-1 új file-t. Ezt később összefűzheted.
Tehát, 2 óra felvétel akár 100 file-ból, vagy többől is állhat.
Nekem a leghosszabb felvétel eddig max 10perc sikerült, de az is állványon, és otthagyva. De ez nem életszerű családi videózásban. Normál esetben átlag 1-3 perc per snitt.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
Ennek maximum akkor van értelme ha mondjuk egy koncertet vagy ilyesmit akarsz felvenni. Bár ez azért elég ritka, és a hobbi kamerákat nem ilyen célra használjuk.
Ebben az esetben neked kell összeillesztened a részeket, de elvileg nem fog látszani az illesztés.
De ez már nem ebbe a topikba való![ Szerkesztve ]
-
NetED
csendes tag
Na most ezt nem teljesen értem:
Tegyük fel rögzíteni akarok egyben egy 90 perces eseményt.
Ezek szerint ez minimum 6-7 fájl. Akkor ezután ezt nekem kell egyesíteni? És hogyan?
Az illesztési pontoknál lesz megakadás vagy kihagyás? Vagy úgy kell elképzelni, mint pl. egy 2 CD-s filmet, amit összeillesztesz és tökéletesen passzolnak kihagyás nélkül?
Kérhetnék ehhez egy kis magyarázatot, mert nekem ez nem tiszta?!
Köszi! -
NetED
csendes tag
Hello!
Samsung HMX-200 tulajoktól kérdeznék:
Nagyon szemezek ezzel a kamerával, viszont most kétségbe estem:
Az felhasználói leírásban van egy kitétel, miszerint maximum 1.8 GB (~14 Perc) rögzíthető egyszerre.
Ez most komoly?[ Szerkesztve ]
-
drnet
aktív tag
"A változtatás magját a HIBRYD O.I.S, bevezetése, és a nagyobb LCD panel jelenti az új készülékekben . Ez utóbbi azt jelenti hogy a HDC-SD600 2,7"-es paneljét, egy 3"-es LCD váltotta fel a HDC-SD800 esetében" És a képernyő felbontása is duplázódott 230400 pixelről 460800 pixelre.
-
Hipolyt
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,hogy a Panasonic SD600-nak az utódja az SD800? Illetve melyik a jobb? Vagy,ha nem ez,akkor mi lesz az utódja,mert kamera vásárlás előtt állok,és 170-180ezer körül vennék max,csak az elektronikus keresőt hiányolom belőlük!
Amikor merül az aksi,akkor még lehet vele időt nyerni stb.Üdv!
-
Sátán44
addikt
drnet
Megvettem a Panasonic HDC-SD600-at
Eddig tetszik,majd én is teszek fel nyers videókat.
-
Zollkid100
tag
Nos,amint időm engedi,felteszek egy beltérit is eredeti minőségben,meg a Tuning show-s videót is,mert nem az a plafon amit a youtube mutat.
Egyébként,az aiptek nem teljesen ugyanez,ahogy nézegettem,plusz gari sincsen nagyon rá,ennyi plusz pénzt megér nekem a garancia,meg a jobban ismert márkanév.Üdv: Zoli
[ Szerkesztve ]
-
drnet
aktív tag
Szerintem az a lényeg, hogy meg vagy vele elégedve.
Mindannyian kompromisszumot kötünk, hogy nekünk jó legyen, és a legolcsóbb a piacon.Egyébként kicsit zavar, ahogy vki a 180 ezret, valaki a 300 ezret írja induló árnak profi kameránál. Szerintem a félprofik sem indulnak 250-300 alattról.
Jó, hogy felraktad ezt a videót, így lehet viszonyítani, hogy kb. mit várjon vki ettől a géptől. Egy benti felvétel sem ártana, hogy ne csak egy csodálatos napsütéses képet lássunk.
Én is felrakok egyet az enyémről (nem én készítettem a felvételt), csak hogy legyen viszonyítás egy 90 ezres géphez. http://vimeo.com/17602510
Természetesen ahogy írtad minden videomegosztó oldal butít a videón. -
Tomix24
addikt
válasz
Zollkid100 #372 üzenetére
Sajnálom, én sérthettelek meg. Hazudnék ha letagadnám azt, hogy 1 évig kiszolgált egy ilyen felépítésü kamera, és nekem is sok örömöt adott. Családi kirándulások, nyaralások, világos beltéri felvételekre a legjobb kategória ez.Amiket leírtál arra nem is ajánlanék jobbat ,mint ezt a belépőszintű HD családot.
De mondjuk a gyártó sem normális hogy 40K körül kér el, amikor 25K körül ugyanezt megkapodCsak más márkanéven.
Nálam azért lett a csere mert esküvők, gyerekfellépések, beltéri felvételek is a repertoárba kerültek félprofi minőségben álványról. Ehhez már elég tudott lenni egy most 65K körüli Samsung kamera. Profi felvételekhez meg 180K-tó indúlnak a kamerák.
Jó kamerázgatást vele
-
djnice
veterán
válasz
Zollkid100 #372 üzenetére
Sajnos ez a kategória ennyit tud, képstabilizátor hiánya + olcsó cmos rolling shutter okozza ezt a képremegést... Azért próbáld ki beltérben is, mert szerintem gyenge fénynél már gondok lesznek a képminőséggel és ha családi videókon is gondolkozol, akkor ez idegesíteni fog.
-
Zollkid100
tag
Fikázhatjátok ezt a gépet,hogy jaj nem is optikai a stabilizátor,meg csak 7000-res a bitráta stb...,DE,amire nekünk ez a kamera kell,arra jóval több mint elegendő.Digitális,nem kell kazettával szenvedni,átírogatni gépre,meg begyűri a szalagot,esetleg eltépi a videolejátszó,csak hazaérek és gépen visszanézem a videót,kiírom dvd-re ha akarom látni máshol is.
Nekünk ez arra kell,hogy megörökítsük a fontosabb családi eseményeket,rendezvényeket,s több év múlva is minőségromlás nélkül vissza tudjuk nézni őket,felelevenítsük az emlékeket.
Nem azt mondom,hogy nincs létjogosultságuk a profi 300+-os kamerának,SŐT!!
Aki ebből él,az igenis vegye meg a legprofibb és drágább gépet,mert neki ez munkaeszköz,ebből keresi a kenyerét.
Aki évek óta egy profi gépre gyűjt az is vegye a kiszemelt darabot,nem véletlen volt félretéve az a sok pénz.
De én azon kevesek közé tartozom,akik nem tudnak lelkifurdalás nélkül 100+ ezer forintot kiadni egy ilyen kütyüre.
Nekem a számoknál jobban számítanak a tények.
Jó,lehet a kép kicsit remeg,de ne várjunk el komoly stabilizátort ebben az árkategóriában.
Állványt mindenképp venni fogok,ami nem egy nagy érvágás és úgy profin lehet filmezni.
Nekünk ennyi pénzt megért,nem érezzük úgy,hogy kidobott pénz lenne,a képminőség meg egyszerűen gyönyörű.
Ezek mind személyes vélemények,nem kell szentírásnak venni!!Üdv: Zoli
[ Szerkesztve ]
-
Zollkid100
tag
Digitális képstabi van benne.
Ha lesz időm,akkor feltöltöm eredetiben.
Addig is szép napot nektek!
(amúgy én a minőséggel vagyok elégedett,nem a képstabilitásra mondtam,hogy nagyon jó!)Üdv: Zoli
-
air
nagyúr
válasz
Zollkid100 #368 üzenetére
Hát ha ez neked jó, akkor ...
Ahogy nézem ebben a kamerában semmilyen képstabilizátor nincs. Vagy ha van is elektronikus, az sem működik rendesen. Az teljesen világos, hogy a kép remegése a kezed miatt van, viszont ezt hivatott korrigálni a képstabilizátor, ami szemmel láthatóan ebben a készülékben nem működik.
A videókat pedig ne a youtube-ra töltsd fel, hanem eredeti minőségben pl. a megaupload-ra. A youtube nem kicsit vesz le a minőségből.
Youtube-os videóból én semmilyen messzemenő következtetéseket nem szoktam levonni. -
Zollkid100
tag
Sziasztok!
hazaértünk,ismét hullafáradtan és rengeteg kamerás tapasztalatot gyűjtve.
Kezdeném is a "gyorsbeszámolót".
Rövid leszek és lényegretörő,megpróbálom összeszedni az eddigi tapasztalataimat.
Nos először a képminőségről essék néhány szó.
Egy szóval:pazar.
Nagyon nagyot csalódtam,méghozzá pozitívan.
Itthon rákötve a 42"-os (!!!)Full HD TV-re HDMI-vel,egyszerűen gyönyörű,mintha egy HD TV adás menne.
Hang:Semmi extrára nem kell számítani,ez a rész is rendben van.
El is érkeztünk a leggyengébb ponthoz,ez pedig a képstabilitás,
Lehet,hogy miattam van,mert eléggé "remegőkezű" vagyok,mindenesetre nem árt egy stabil kéz.
Az apróbb kézmegremegéseket ügyesen korrigálja a képstabilizátor.(megjegyzem,hogy nekem nem éppen apró a kezem remegése.)
Leginkább a zoomolt képen látszik meg,ha nem stabil kézzel vagyunk megáldva.
Egy szó mint száz,kell egy stabil kéz(esetleg állvány és akkor perfecto)és minden OK!
Akkuidő most elég harmatos volt,mert gyárilag csumáig volt töltve a Lítiumos akku,amit nem szabad(modellező múltam előny),mondom is mindenkinek,hogy az ilyen akkukat kb 40% töltöttséggel kel elrakni,ha nem használjuk őket(lehetőleg hidegben kell tartani őket,pl.:hűtő).
Nem is tudom mit lehetne még elmondani róla.
Ennyi pénzt mindenképpen megér,szerintem jó választás,a takarékosabb vásárlóknak(nem a szűk pénztárcájúakról beszéltem)ez lehet az "arany középút".
Tesztvideók holnap jönnek,megpróbálom a legjobban sikerültet feltolni a'la natur-ba.
Garancia van,júzer örül,hogy nem kínai márka,jó ár és felszereltség(tok,HDMI,törlőkendő,AV kábel,USB kábel stb...)jellemzi ezt a kis gépet.
Ezzel zárnék a mai napra,holnap akkor az ígért tesztvideók jönnek.Üdv: Zoli
U.I.: Nem voltam éppen rövid
-
bozoli
tag
válasz
Zollkid100 #364 üzenetére
Zollkid100!
Nézegettem az adatlapját, ne haragudj meg, de szerintem azt e kamerát azoknak találták ki, akik gyorsan levideóznak valamit, és aztán már rakják is fel valami közösségi oldalra tovább butítva. Ha neked erre kell, akkor nyertél. Ha családi videózásra kell, akkor hát....
Tudom, hogy sokba kerülnek a 'komolyabb' gépek, de azt kell mondjam, hogy nem véletlenül. De nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalataidra. Hátha mégis egy köztes megoldás lehet azoknak, akik nem tehetik meg, hogy elvonjanak a családtól 1-200.000 Ft-ot.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
bozoli
tag
válasz
Zollkid100 #364 üzenetére
Szia!
Nekem a 16GB kártyára 2 óra fér 17M-ben. Az én táblázatom szerint 8 GB-ra Full-HD-ban 5M-ben (ez a bitsűrűség) fér 3ó15p. Ez a HD-LP. A következő lépcső HD-HQ ( 9M ) itt már csak 1ó55p. A tied valahol közte lehet. Jó videózást, és remélem megtalálod a számításod.
Üdv. -
Zollkid100
tag
Szia!
Nem volt időm nagyon nézegetni,meg állítgatni még,mert egyrészt hullafáradt vagyok,másrészt holnap kelhetek 6-kor,hogy Szolnokról felérjünk Pestre nyitásra.
Mindenesetre holnap kiderül,prezentálom az eredményeket.
Amúgy nincs teljes 3 óra,mert 2:40-et ír ki a gépezet.
Majd elolvasom részletesen a papírokat,szerintem benne kell,hogy legyenek azok az adatok,amikre kíváncsi vagy.
A felbontást tudom biztosra,hogy 1080p-re van állítva,tehát Full HD.
Holnap ugrik a majom a vízbe,addig is jó8 nektek!Üdv: Zoli
-
air
nagyúr
válasz
Zollkid100 #362 üzenetére
Kicsit sokallom azt a 3 órányi full hd felvételt egy 8GB-os kártyára. 17Mbps-es sebességgel alig több mint 1 óra fér rá. Milyen felbontást és adatsűrűséget használ az a HP csoda?
-
Zollkid100
tag
Sziasztok!
Kamera témában nem vagyok teljesen új,Full HD-ban viszont igen.
Ma vásároltunk egy HP v5560u Full HD-s kamerát,akciósan csekély 40 pénzért.
Az első benyomások igen kellemesek,az alapfelszereltség teljesen elfogadható,pláne ilyen áron.
Van HDMI kimenet,szerencsére nem spórolták ki a HDMI kábelt sem a csomagból.
8GB-os kártya bőven elég bele véleményem szerint,így szűken 3 óra Full HD felbontású anyagot lehet rögzíteni.
Holnap jön a "nagyteszt",ugyanis kilátogatunk a 2011 évi Carstyling Tuning Show-ra,ahol nem lesz könnyű dolga a kamerának az biztos.
Így megpróbálok segíteni azoknak,akik ilyen kamera vásárlásán törik kicsiny buksijukat.
A családnak ez a darab bőven elég,ugyanis kisebb-nagyobb alkalmakkor vettük elő a régi kameránkat(ami mellesleg egy 14 éves kazettás JVC,aminek a mai napig semmi baja nincsen,eredeti Japán gyártmány,van benne anyag az biztos.Aki szívesen megvenné a "kis" JVC-t,az írjon PÜ-t,biztos meg tudunk egyezni valamilyen árban),ennyi pénzért még Full HD nélkül is vállalható darab lenne szerintem.
Sajnálom,hogy csalódást okoztam most azoknak,akik 2-300 ezres géppel nyomulnak,de halkan megjegyzem,hogy létezik egy olyan vásárlóréteg is,akinek igenis fontos,hogy mennyit költ egy ilyen cuccra,továbbá nincsen megszabva az sem,hogy milyen árú kamerákról szabad itt diskurálni.Üdv: Zoli
-
bozoli
tag
válasz
szubmanitu #360 üzenetére
Hi!
Nekem 2,1 -es AMD procis van 1 GB rammal, és simán belehal. Nem tudom, hogy 1,6 duallal mire képes. Szerintem sokáig fog szüttyögni vele. Meg örülhetsz, ha nem fog akadozni.
Én már sokféle progival próbálgattam, de úgy döntöttem, hogy ha majd fejlesztem a masinát (tervek szerint min: i5 2400, vagy i5 2500 ) akkor megint elkezdek foglalkozni a szerkesztgetéssel. Ha nagyon akarok most a Sony cx115 tud mpeg2 (DVD) formátumban is rögzíteni. Ezt tényleg csak át kell másolni, és már megy is. Pont ezért vettem ilyet. Vagy az asztali felvevő tök szépen rögzíti. De amúgy HD-ban rögzítek 17M-ben, de nekem van hol tárolgatni. Nagyon sokat próbálgattam így döntöttem. De volt választásom.
Úgy néztem, hogy a sony papírja az 1,6 dualt írja minimumnak. Az AVS video converter 7.1 mintha egyszerű lenne. Ha valami nagyon szépet szeretnél, akkor érdemes a studio 11-14 valamelyiket, vagy a sony vegaszról írtak még jókat. Bár ezek nem ingyenesek.
Üdv. -
szubmanitu
csendes tag
üdv
Kösz a segítséget.A progijával írom ki dvd-re,valószínű magától nem konvertál.Dual core 1.6 GHz procim meg 1GB ramom van 120as vinyóval,ezekkel a paraméterekkel tudok majd konvertálni dvd-re,vagy kevés ahhoz?Inkább mpeg,avi vagy mp4 legyen.Még nincs HD-s tévém,csak a kamera elég olcsó volt azt azér vettem meg.Mer muszáj lessz lemezre raknom,hamar elfogy a kapacitásom a vinyón. -
drnet
aktív tag
válasz
szubmanitu #357 üzenetére
Mit írsz ki dvd-re? Mármint fogod a kamerád által rögzített fájlokat (mint azt előttem írták a valószínű .mts-t), és adatként kiírod egy dvd-re? Az általános dvd lejátszók a dvd videó formátumot játszák le (tudod video ts). Ha vmi divx-esed van, az lejátszhatja az avit, mpeg-et, mp4-et, de ezt a formátumot az sem tudja. Ahhoz, hogy a kamera által rögzített fájlokat konvertálás nélkül (tehát adatvesztés nélkül is) lejátszhasd, ahhoz multimédialejátszó kell.
Mivel ezek a .mts-ek is gyártónként azért eltérhetnek, az a legbiztosabb, mielőtt ilyen multimédia lejátszót veszel, ha ki is próbálod. 20 körül már jók vannak, amibe sdhc kártyaolvasó van, így könnyen kipróbálhatod. Ha nem akarsz erre plusz költeni, ráadásul nem is vmi nagyképernyős full hd tv-d van, amiért érdemes az eredeti felbontás, akkor a gépeden átkonvergálhatod dvd-re, de ehhez elég jó pc kell ám. -
bozoli
tag
válasz
szubmanitu #357 üzenetére
Szia!
Valószínű, hogy a lejátszó nem tud mit kezdeni a felbontással, ahogy írtad.A tévéd legalább HD ready? A google ontja a különböző konvertereket. Úgy nézem, hogy te is .MTS kiterjesztésben rögzítesz. A konvertálást nem úszod meg, hacsak nem veszel egy másik lejátszót. Vagy marad a PC monitor.
Üdv. -
szubmanitu
csendes tag
sziasztok
Új vok itt még,és az ügyben szorulok a segítségetekre,hogy nemrég vettem egy JVC GZ-HM 300 as kamerát.Minden rendben is müxik vele,csak amikor kiírom dvd-re a vidókat nem játssza vissza semmilyen lejátszó,már többfélével is próbálkoztunk.Ez azért van,mer H.264-ben rögzít és nem ismerik fel a lejátszók ezt a formátumot?Mit tehetek ez ügyben,kell valami videószerkesztő progi,vagy az everio media browser elég,tudok ott is konvertálni?
előre is köszi -
Csabi8507
tag
Üdv Urak.
100 000 Ft körül milyen kamerát tudnátok nekem ajánlani.
Előre is köszi a tippeket.
-
Sátán44
addikt
Úgy döntöttem megvárom a 2011-es modelleket és a teszteket! A hétvégi családi esemény elmúlt, amit szerettem volna felvenni
Nem szeretnék abba a hibába esni, hogy gyorsan vegyek egyet és utána verjem a fejem a falba,hogy miért nem vártam.
Legközelebb csak a nyaralásra kell, tehát addig olvasgatok
-
foxboro
tag
Szia!
Ha visszaolvasol, akkor ebben a kategóriában a Panasonic SD-60 -t ajánlják a tapasztalt kamerások.... Egyébként nekem Sony CX-115E van, kb. egy hónapja vettem
Személy szerint nem is akartam belső memóriás cuccot vásárolni....
Az eddigi használat során én nem csalódtam a kamerában: amire nekem kell, arra nagyon jó (gyerek, ovis videók, stb.)
A Canon-t nem ismerem, de én is a fenti Pana és a Sony között vacilláltam, végül is a Sony lett. A Sony -ban csak elektronikus képstabi van, a Panában optikai, valamint az nagyobb látószögű is... Viszont a Sony beltérben kevésbé zajos videókat készít....
A Slashcam.com-n vannak kameratesztek is.
Ha van lehetőséged, próbáld ki a kiszemelteket, akár próba videó készítéséig.Üdv!
-
rob85
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, kameravásárlással kapcsolatban.
Szeretnék venni egy full-hd, lehetőleg megbízható felvevőt.
A két kiszemeltem a következő:
Sony HDR-CX115E
Canon LEGRIA HF R16
A canon mellett a beépített 8Gb szól, a sonyról pedig azt olvastam,
hogy kevesebb fénynél jobb videókat csinál,továbbá 25x optikai zoomja van.
Ami még szóbajöhet a Samsung HMX-H200. Bár több helyen rosszakat olvastam róla
ár/érték arányban nem rossz.
Érdeklnének a tapsztaltabb fórumozók hozzászólásai!
Köszi előre is a segítséget!
Üdv! -
drnet
aktív tag
Inkább bármelyik. SD60 vagy SD600.
Árban szinte duplája az SD600 az SD60-nak. kb. 176 kontra 90.
Lehet, hogy megéri ez az árkülönbség.
Én kb. 2 hónapja ezen gondolkodtam, és az SD60 mellett döntöttem, de szerintem az SD600 is nagyon jó választás. Nem tudom, min fogod visszanézni a felvételeket? Nekem hagyományos 80 cm-es tv-m van, szerintem azon nem olyan szembetűnő a különbség. -
drnet
aktív tag
Szerintem egy kicsit drága.
A tavalyi modellek sorába valahova az SD60 és SD600 közé tudnám berakni.Az SD 60-nál amiben jobb:
- kb. 2x nagyobb zoom (ami ekkora látószögű lencsénél kell is)
- progresszív pásztázás
- még nagyobb látószög
- ha jól tudom plusz adapterrel 3D-ben is tud rögzíteni
Viszont 60 ezerrel drágább, ami szerintem a fentiekhez képest sok.Az SD600-nál viszont ugyan nagyobb a látószöge, de:
- csak 1 képérzékelője van nem 3
- az induló fényerelye csak 1.8 nem 1.5
- csak Panasonic objektívje van, nem Leica
- az SD600-nak van külön akksitöltője, szerintem a 90-eshez már nem jár alapból ez a tartozék.
És "csak" kb 27 ezerrel drágább.Szerintem ez a modell (mivel elég új) a tudásához képest egy kicsit drága. A tavalyi modellekhez képest a 120-130 eFt reálisabb ár lenne érte.
-
Sátán44
addikt
Erről mi a vélemény? Panasonic HDC-SD90EP-K Full HD
-
BlackSite
csendes tag
Hm...
Kétségek között vagyok most...
Még egy utolsó kérés.Kerestem neten de sehol nem találtam a Canon HF S200 Legria-ról tesztet.Ahogy néztem youtubon a videóit nappal/éjszaka gyönyörű felvételt csinál.
Betudnátok nekem linkelni róla egy magyar tesztet?!
Djnice neked mi erről a kameráról a véleményed mert úgy látom te értesz hozzájuk. -
BlackSite
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!
Kamerát szeretnék vásárolni!De sajnos még nem értek hozzájuk annyira mint szeretnék.
Családi programokhoz és amatőr filmekhez szeretnék venni és attól félek hogy beleugrok egy olyan vásárlásba amiből csak én jöhetek ki rosszul.
Gyors mozgásokhoz is legyen megfelelő a kamera!Csak Canonba gondolkodom!Pénz tárcám véges 150.000-160.000 ftot spóroltam rá tavaly.Canon Legria HF M36 HD kameráról olvastam egy pár sort aminek az ára most nagyon lement 145.000ft-ra.Ez azért van mert a kutyának sem kell mert rossz?.Saját tapasztalata van valakinek?
Vagy melyiket tudnátok ajánlani?
Előre köszönöm válaszotokat! -
bozoli
tag
Szia!
A szélek becsíkozódását okozhatja a lejátszó rossz beállítása.
Melóhelyen én is VLC-vel néztem egy felvételt, igaz nem sajátot, de ott is becsíkozódott. Azután a kollégám hazavitte, ugyanezt a felvételt, és neki otthon már teljesen jó volt.
Hogy mivel, és milyen beállításokkal játszotta le azt nem tudom. Valami rémlik a deinterlace-el kapcsolatban. Ennek nézz utána. Mint írtam már, az én gépem ilyen irányú kísérletekre nem alkalmas. Sok sikert, aztán írj mire jutottál.
Üdv. -
foxboro
tag
Szia!
Éppen ma vettem fel a fiam farsangjátAuto modban használtam, mesterséges megvilágítás mellett egész szép filmecske lett
Ami zavar: a mozgatáskor illetve zoomoláskor a kontúrok csikózódnak, ezt az optikai képstabi hiánya okozza? Aztán ha kitartod és rögzítesz akkor jó.
Én egyszerűen USB kábellel átteszem a számítógépre, MTS file-ként, ott lejátszom VLC player-rel....igaz csak 1680x1050 felbontásban. Aztán ha akarom, akkor átkonvertálom PAL DVD formátumba, irány az asztali DVD player, és szépen mehet a mozi...úgy sem rossz...
Sajnos HD TV helyett csak CRT -m vande majd lesz Full HD -s is egyszer....
Üdv! -
Athes88
tag
Üdv. Szórólapokon láttam ezt a kamerát amely Full HD-s de kicsit olcsónak találom a többi hasonló típushoz.(azok 100 rugó körül vannak ez meg csak 50k)
A típusa: HP V5560
A kérdésem hogy ez megér 50k-t vagy esetleg nem a legjobb választás, bár mondjuk ennél többet biztos nem áldoznék érte. Hozzáteszem még hogy nem annyira gyakori használatra venném. Előre köszi a választ.[ Szerkesztve ]
-
bozoli
tag
Szia!
Igen i-auto-ban használom. Nekem nappalin belül is vannak fényviszony eltérések. Fene sem tudja ezt követni manuálisan. A csíkozódást nem vettem még észre, bár ha valaki fényképez az is én vagyok, tehát akkor a kamera nem megy. Visszanézni a kamerán keresztül nézem, egy HD ready TV-vel. Leszedtem egy pár progit, ami tudna mindenfélét csinálni, de a sz.gépem belehal. Ha újítani akarnám, az cca: 80 papír lenne. Ezt már nem tudom beadni az asszonynak.Idén biztos nem. De azt vettem észre, hogy lementenem érdemes a mem. kártyát 1:1-ben. Ha a letöltőjén keresztül szedem le, akkor mts-ből csinál m2ts-t. Ezt visszamásolva már nem játssza le a kamera. Majd szenvedek vele, ha lesz mivel.
Lassan a második 16 Giga is betelik. A múltkor a Jupitert, meg a négy holdját is lencsevégre kaptam igaz álványon, meg digizoom-on, de akkor is megvolt. Beltérben, ha kevés a fény akkor nekem inkább legyen egy kicsit sötétebb, mint sokkal zajosabb. Üdv. -
foxboro
tag
Szia!
Végül is Sony CX-115-s lett a kamera. Beltérben próbálgattam, szülinap, meg hasonlók, Te általában auto-ra állítva használod? Igazából csak egy-két filmet készítettem eddig...
Beltérben, mikor fényképezők vakuja is bent van a felvételben, mintha vízszintesen csíkozna a kép, de nem mindig..
A beltéri módban készített film sötétebb, de nem zavaros....szerintem.Üdv!
-
bilax
csendes tag
Sziasztok
Tudna valaki segiteni szeretnék venni egy Toshiba Camileo SX900 kamerát.
Van valakinek tapasztalata róla? -
vidtoth
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki hogy a samsung hmx-h200 kamerának mekkora a látószöge 1080p ill. 720p ben? erről sehol nem írnak.
-
maxika2004
őstag
válasz
quasarus #220 üzenetére
Hello !
Én is tervezek full hd-s kamerát venni ,
és jó az elejétől kezdtem olvasgatni...... de itt nem nagyon tiszta amit itt irtál :" miután az adott felvételen megtörtént a vagdosgatás, ugyan abban a minőségbe továbbítható after effectbe (export to after effect proyect) m2ts vs m2ts nincs tömörítgetés. ha kész a cucc, akkor mehet az AVS videó konverterbe, convert to bluray, és kész is a bluray mappastruktúra. aztán bd íróba nyers bd-dvd IMG burn és kész a gyári BD-movie
25sec 1920x1080 24p m2ts file konvertálás BD-mappastruktúrába 1perc 20mp volt
nem igazán értékelhető a részidő, mivel a felvétellel nem csináltam semmit, csak átküldtem, rendereltem,
.... " konvertáltam az adott programokkal.Szóval én remélem hogy akkor ez ugy is müxik, hogy a vágások után nem konvertál ujra ?
Mert igy még nem kéne a pc-met is lecserélni...P4 3.2 es proci....[ Szerkesztve ]
-
bozoli
tag
válasz
horesz01 #330 üzenetére
Nem akarom osztogatni az észt, mert én is kezdő vagyok a téren. Nem mondhatom, hogy nem jó, mert nekem nincsen ilyen. Ugyan amikor én nézegettem hogy mit vegyek, akkor volt a kezemben, de mivel a költségvetésem megengedett egy drágábbat, ezért hamar letettem. Nekem, így első tapira nem jött be. Jó lenne találni valakit akinek volt hozzá szerencséje.
Nem jó érzés, amikor valaki lefikázza a kiszemelt kamerát, ami valószínű, hogy a legdrágább, amit csak kinézhet az ember és tudja, hogy nincsen pénze jobbra. (Ezzel én is így voltam.) De sajnos tudnunk kell, hogy mit várjunk ezektől, és használata örömet okozzon, ne szomorúságot, meg bosszúságot. Tehát, mielőtt megrendelnéd valahonnan, próbáld ki bármit is választanál. Most már sok olyan bolt van, ahol erre már van lehetőség.
Aztán, ha megvan az a 3 ami szóba jöhet árban, meg első benyomásra akkor közülük a legjobbat. Ha bizonytalan vagy akkor ott vedd meg, ahova visszaviheted, ha esetleg mégsem jött be. Úgy tudom, hogy interneten erre 8 napod van. De amíg a pénzed visszakapod?....az idő. De ennek utána kell nézni.
Bocs, hogy konkrétan nem tudtam segíteni. Üdv. -
horesz01
csendes tag
Kedves bozoli!
Köszönöm a segítségedet! Le maradt a gép amit néztem, ezért most pótolom: JVC Everio GZ-HM300 . http://www.edigital.hu/Memoriakartyas_videokamera/JVC_Everio_GZ-HM300_videokamera-p53142.html Ez lenne az amit nézegettem, csak amatőr vagyok ezen a részen. Szerinted milyen, megérné?
Előre is köszönöm mindenkinek! -
bozoli
tag
válasz
horesz01 #328 üzenetére
Szia horesz01!
Ezen ár alatt én csak Toshibát láttam, de hogy az jó-e, azt nem tudom. Nézd meg (árgép, olcsobbat.hu), hogy a HD kamerák mennyiért vannak, és akkor elgondolkodtató az az ár.
A 80 000 lehet, hogy egy kicsit kevés. Zoom közben ált. mind vesznek fel hangot. USB, mindenkinek van. Bővithetőség: csakis SDHC szinte mindegyik tud. Fényképezőnek is? Hát, ez már egy százassal feljebb kategória. Tudnak-tudnak, na de milyet?! Olyan ami mind a kettőnek (kamera és fényképezőgép) tökéletesen jó, azt nem érdemes megvenni.
Helyesbítek, én nem adnék érte annyit. Kevés pénzből ( már ha mondhatunk ilyet 80 000 FT-ra, hisz az is sok pénz, de sajna ez van) inkább egy jó SD kamera, és akkor más is belefér az árba. Vagy még spórolni hozzá 30-40 000-et, és akkor (kompromisszumokkal) fényképezni is lehet vele. De, biztos van másnak is véleménye. Lehet, hogy ők tudnak egy tutit. Üdv. -
horesz01
csendes tag
Helló!
HD-s kamerát szeretnék venni, de nem nagyon értek ezekhez(ez lenne az első kamerám). Amit szeretnék hogy tudjon az az hogy hangot vegyen fel, akkor is ha éppen zoom-olok valamire, bővíthető memória kártyás legyen, fényképezni tudjon, usb-n csatlakozzon számítógéphez. Esetleg táskát hol lehet kapni hozzá. Videó készítéshez kellene ezért szeretnék jó gépet venni, max 80000ft ig.
Előre is kösz! -
Dr.OG
tag
A PANASONIC HDC-HS700 elég jó választás, bár drága. Lehetséges alternatívák: HDC-SD700 (nincs belső tárhely, amúgy ugyanaz), PANASONIC HDC-SD600 (manuális kezelési és külső bővítési lehetőségek nélkül ugyan az, mint a 700-as, tehát ez is 3-szenzoros modell). Olcsóbb kategória az SD60-as, ebben csak 1 szenzor van.
-
bozoli
tag
A cx115-ben nincsen belső memória.
A cx116-ban 8 Giga. De vagy 5 ezerrel drágább, és ha valami lesz a kamerával, akkor ugrik az is. Az akksi 1-2 órát bír, attól függ, hogy mennyit zoomolgatsz, meg kapcsolgatod ki-be. Még csak 2-3 hete van meg, azóta nyomorászom ha van időm, de már töltöttem egy párszor. Igazából még nem tapasztaltam ki. Ma -5 fokon vettem fel vagy fél órát egyfolytában. Még bírja. A vinyód egy darabig biztos elég lesz. -
foxboro
tag
Szia!
Köszi a válaszokat! Persze a kábelek meg a SDHC kártya is költség, ezt belekalkulálom. Alapban mekkora a kamera belső memóriája? Szerintem a HDMI kábal meg az USB-s elég kell, hogy legyen. Legutóbbi éppen Jézuska ruházott be nálam egy 1TB-s vinyóba. +meg van egy 500GB-m is, szerintem ez elég....Asztali DVD lejátszóm Philips DVP-5960, majd belekukkantok jobban, hogy mit tud. A file szerkesztést majd ki kell tanulnom....Az akksija hogy muzsikál?Üdv!
-
bozoli
tag
Szia!
A 100 ezer kevés lesz. Miután megveszed a kamerát, plusz egy tizes az SDHC kártya.
Az ára attól függ, hogy mekkorát veszel. Szerintem minimum 16Giga, de jó, ha több. Legalább class4-es kell! Aztán HDMI kábel, vagy ha neked megfelel, akkor adnak hozzá egy
sok dugós (5) RCA kupacot minden szín külön megy ezen is átmegy a HD.
Ha csak számítógépre teszed, ahhoz adnak USB kábelt.
Jó lenne tudni, hogy mit tud lejátszani a DVD játékosod. Ha tud .mpg kiterjesztésű file-okat, akkor a cx115 esetében vehetsz fel 720*576-ban, igaz ez nem HD, de csak át kell másolni egy DVD lemezre, és már viszi is. Igaz ebben az esetben nincsen menü, és csak sorba játsza le őket, ahogy jönnek. Vagy HD-ben rögziteni, és progival visszabutítani menüs DVD-re.
A számítógéped szerintem nem lehet gond, nekem sokkal gyengébb van. Nem is tudok mit kezdeni egyelőre a HD felvételeimmel. Most csak gyűjtögetem a gigákat. Ha meg kell belőle, azt asztali DVD íróval át tudom írni. A pc-ém erre képtelen.
A panával sajnos nem tudom összehasonlítani, de amennyire fikázták a sonyt.....egy teszt alapján hát.....
Nekem meg más tapasztalatom van. A képstabija lehetne egy kicsit aktívabb, az biztos!
De a felvételei bőven nem olyan rosszak, se kint, se bent, mint ahogy azt itt írták.
Egy pár hozzászólással előbb kiderült, hogy a pana sem lehet sokkal jobb beltérben, és még talán drágább is. Ja, és ott nincs opció hogy mpg, vagy mts.
Bár a te géped, lehet, hogy elbánik az mts-el is. Ezt olyan tudja megmondani, akinek az van. Manualja alapján a géped elég (most olvastam) még az mts-hez is. Tehát ez nem probléma. Akkor javaslom a HD-ban rögzités, és azután szerkesztést. Így már neked nem is fontos az mpg opció. Csak a pénzed szab határt. Ha sokat videózol, akkor előbb-utóbb kellhet egy nagyobb vinyó. Ez is kiadás. -
foxboro
tag
Szia!
Köszi a válaszod! Abszolút nem vagyok képben a kamerák terén...
A lényeg, hogy 95-100 eFt-nál nem akarok többet szánni a témára. Néztem a slashcam.com- is lehet, hogy jobb a Pana sd60, de szerintem nem sokkal.
Mondjuk fontos lenne a lakásban és a zárt terekben való jó képminőség is, a fényképező része nagyon nem érdekel...
A file kezelésről és a formátumokról írhatnál valamit részletesebben is, ehhez a részhez sem lövök...Egyébként asztali DVD lejátszón tudnám nézni a videókat.
A számítógépem : E6750 Core Duo 3,2GHZ, 2GB RAM, Radeon4830, Intel X-25M SSD, HDD
Ez van...
Várom válaszod!
Köszi! -
bozoli
tag
Szia foxboro!
Nekem ilyen van, és meg vagyok elégedve vele. Itt a pana sd60-at fogják ajánlani. Egy picit drágább, lehet, hogy jobb is, azt nem tudom olyanom nincsen. Tény, hogy a cx115 képstabija lehetne egy kicsi aktívabb, de hozzá lehet szokni. Belső térben fontos lehet, hogy honnan indul az oiptika. cx115 16:9 -ben 37-től. Pana: 16:9 -ben 35,7-től. Nekem van hova hátrálni, nem gond. Kis lakásban lehet gond. De javaslom, hogy be egy multiba, és hasonlítsd össze Te magad. Kinti felvételnél nem hiszem, hogy sok külömbség lehet, inkább a benti képeken megy a vita. Én azzal is elégedett vagyok. Aki a slashcam.com-on alkot véleményt róla, annak nem jó. Valószinű, mire végzel a fórumokkal még bizonytalanabb leszel, mint előtte. Ezzel szerintem sokan így vannak. Én egy analog kamerát váltottam ki vele, és nem egy hi-tech űber valamit. Fontos még, hogy tudod-e,(és akarod-e most) kezelni a keletkezett file-okat. Ha a sz.géped bírja, akkor nincsen gond. Ha nem akkor meg gondold át, hogy fogod-e szerkeszteni most. Pana csak .mts file-okat csinál. Sony tud .mts, és .mpg-t is. Igaz, azt már csak 720* ban. A sony bent fényképező módban felejtős. A kinti képek viszont meglepőek voltak, még zoomnál is. (jó értelembe)
Hát, sok sikert a döntéshez! -
Maax
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném! Szeretnék vásárolni a közeljövőben egy full hd-s kamerát annyira amatőr vagyok ezen a téren. Ki néztem egyet szeretném meg kérdezni a véleményetek róla vagy ha nem jó akkor esetleg valami másik kamera?! Olcsóbb kategória is jó lenne sőőőt....
ha minőségre ugyan ilyen vagy hasonló.
Köszönöm segítségetek!
A kinézett kamera PANASONIC HDC-HS700 lenne.
Üdv mindenkinek
[ Szerkesztve ]
-
foxboro
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék videokamera témában.... Jórészt családi videózásra kellene kamera, amit kinéztem: Sony CX115E, ez árban 95eFt körül van. Többet nem szánnék rá, ez megfelelő, vagy van jobb ennél, ebben az ár szegmensben??,
Üdv!
-
Viperator
őstag
Jó vételnek tűnik a HS60, mint a SD60? (úgyis kell venni memóriakártyát és majdnem azonos árban van)
Üdv!
-
gabor1000
csendes tag
Értem, köszi mindent.
-
plokmi
csendes tag
Sziasztok.
Van valakinek tapasztalata ezzel a kamerával kapcsolatban?
Canon Legria HF S21 HDKöszi
-
gabor1000
csendes tag
Akkor ha jól értem, lényegében az sd600 és az sd700 ugyanaz, csak a 700 több kiegészítő funkcióval rendelkezik.
Írtam már az én szempontjaimat, hogy a lehető legszebb kép mellett nekem az a fontos, hogy gyors mozgásoknál se mosódjon el, ne jelenjenek meg fésűszerű vonalak stb. Ugye te erre azt írtad, hogy akkor mindenképp olyan gép kell nekem, ami tudja az 1080p-t.
Most ahogy én nézem, az sd600 tudja ezeket a dolgokat, a kiegészítő funkciók meg a többi engem nem nagyon érdekel, nincs szükségem profi gépre, úgyse tudnám különösebben kihasználni a tudását.
Kikérném a véleményedet, hogy akkor az sd600 jó lenne-e nekem, aztán akkor megpróbálom élőbe is megkukkantani. Vagy esetleg mit ajánlanál helyette, ami alá nem érdemes adnom, ha ilyen igényeim vannak.Üdv
-
Dr.OG
tag
válasz
gabor1000 #312 üzenetére
CMOS kontra CCD vitával ugyanaz a helyzet kb., mint a HDD vs. SD terén. Mindkettőnek van előnye és hátránya, ezeket most nem részletezném, neten találsz róla sok információt, pl. ezen a címen angolul:
http://dvxuser.com/jason/CMOS-CCD/
Gyakorlati jelentősége nem sok van, a modern készülékek szinte mind CMOS szenzorral vannak felszerelve, ennek mérete és mennyisége változó (leegyszerűsítve minél nagyobb és minél több van belőle, annál jobb).
A HA/HG/HX/HE nem tudom, minek a rövidítése, de egy márkán belül ezek mindig adott bitrátát jelölnek, más-más gyártók más névvel illetik a különféle felvételi módokat (pl. a Samsungnál Super Fine, Fine és Normal mód van...)
A Pana SD600-asáról azt kell tudni, hogy minőségre rendkívül jó, 3 szenzoros kamerát takar a típusszám, viszont mellőzi azokat a manuális beállítási és bővítési lehetőségeket (pl. manual ring, vakusaru, külső audio bemenet...), amik annak "nagy testvérét", az SD700-ast a félprofi kategóriába emelik.
Vagyis igányes amatőröknek ajánlható, akik meg tudják fizetni az ártöbbletet az SD60-hoz képest, ugyanakkor nem fogják hiányolni a profik által igényelt bővítési és manuális kezelési lehetőségeket, megelégednek az automatikával biztosított értékeket.
-
gabor1000
csendes tag
Köszi a kielégítő választ.
Még olyan kérdésem lenne, hogy a képérzékelőnél melyik a jó, a cmos vagy ccd stb.? Illetve a felvételi formátumnál minek a rövidítése a ha/hg/hx/he? Nem sokat találtam róluk, de ahogy nézem, valami szabványok lehetnek, mert mindenhol azonos bitráta van mellettük.
Végezetül kikérném erről a véleményedet, nem sokkal drágább, mint amit határnak írtam.
http://www.shopdigital.hu/termek/panasonichdcsd600Üdv
-
Dr.OG
tag
válasz
gabor1000 #307 üzenetére
Mindenképpen javaslom a kamerák személyes megtekintését és kipróbálását vásárlás előtt! Menj el egy közeli MediaMarktba vagy más helyre, ahol van lehetőség tapperolásra. Aztán, ha tetszik, rendeld meg neten olcsó pénzért! Arról érdemes tájékozódni, hogy garanciális ügyintézést hogyan lehet intézni, van-e magyar menü a készülékban, ezekről a webshop ügyfélszolghálata ad felvilágosítást.
Szerintem a 150-160 ezres kategóriában progresszív képet (1080p@50Hz) rögzítő modellt nemigen lehet találni, maximum valami noname-et.
Ha kinéztél egy adott modellt, javaslom a használati útmutató letöltését netről ( a termékek hivatalos honlapjáról ez általában minden további nélkül megtehető). Ha nincs is bitráta írva (pl. Samsungéknál nem divat), olyan táblázatot biztosan találsz, hogy adott méretű memőriakártyára hány percnyi felvétel fér rá, abból már lehet számolni (pl. 17Mbps-sel 1 óra kb. 8 GB).
Az általad jelzett csíkozódás a széleknél az interlace (váltott soros) képalkotás miatt van, megfelelően beállított lejátszóprogram / jó megjelenítő készülék esetén ezt a deinterlacer algoritmusok eltüntetik, és nem zavaró.
Összehasonlításra jó oldal:
http://www.slashcam.com/index.htmlÉn innen rendeltem (szerintem nagyon korrektek, magyar menüs, magyar garanciás képet küldenek):
http://www.shopdigital.hu/termek/panasonichdcsd60black -
Tomix24
addikt
Vegyetek példát
és Tegyétek fel a legjobb minőségü nappali(esetleg pluszba belső teres) felvételeiteket
Panasonic-Sony kamerák 100-150K-s érték körül előnyben. Hisz a képminőség relatív, és csak a vita megy a képről hangról, file feldolgozhatóságról. Így könnyebb eldönteni hogy mit vegyen az ember, és összehasonlításhoz is jó lehet.
Ajánlott oldal: [link][ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
Acor forumtársunkat kemelve belinkelem a nemrég megosztott Raw Sample-ját.
Canon Legria HF S20 1080i\50 24Mbps
[link] -
gabor1000
csendes tag
Köszi a választ.
Néztem például a Sony HDR-XR106E-t a digitcam-nél és a 220volt-nál. Az egyik helyen 130 ezer, a másikon 200 ezer. Bár az egyik helyen hybridként van feltüntetve, de szerintem ugyanaz a két kamera, mert egyezik a leírásuk. Tudnál ajánlani esetleg egy olyan online boltot, ami olcsónak mondható? Netről szeretném rendelni, vagy mindenképp nézzem meg személyesen a kamerákat?
Ez a Sony, amit írtam, nekem nagyjából meg is felelne, bár nem nézelődtem még nagyon, de elsőre elég korrektnek tűnik. Bár azt nem nagyon látom például, hogy 1080p vagy 1080i, meg hogy mekkora max. bitrátával tud felvenni.
150-160 ezret szánnék rá, esetleg olyan tanácsokat tudsz adni, hogy melyik márka miben erős, melyik az a paraméter, aminél fontos, hogy ilyen vagy amolyan legyen? Most is néztem egy videót, és a gyors mozgásoknál nem elmosódik a kép, hanem olyan kis csíkok vannak a mozgó tárgyak szélén vagy mik, ami nagyon rondává teszi az egészet. -
Dr.OG
tag
válasz
gabor1000 #304 üzenetére
Gyors mozgásokhoz lehet hogy jobb lenne 1080p-ben rögzítő kamera (sajnos a belépő szintű, 100.000 Ft körüli vagy kicsit drágább modellek szinte kivétel nélkül csak 1080i-ben rögzítenek, itt a váltottsorosság miatt gyors mozgásoknál fésűszerű elmosódás jelentkezhet az éleknél).
Hogy menni fér rá a kártyára, az a bitrátától nagyban függ. Nekem Pana HDC-SD60-asom van, azzal a legjobb minőségben (HA mód, 17 Mbps) 1 óra kb. 8 GB. Jobb kamerák nagyobb bitrátával (pl. 24 Mbps) is tudnak rögzíteni, ezeknél arányosan kevesebb fér rá.
-
Kotu
csendes tag
Szevasztok. Szeretnék venni egy kamerát, de totál nem vagyok otthon a témában. Otthoni filmezgetés(gyerkőc) és nyaralások lenne a fő téma.
Max 130-at szánnék a gépre.
Eddig a:
-Canon LEGRIA HF R18
és a
-Panasonic HDC-TM60
került a lehetőségek listájára.
Ezekkel kapcsolatban kérnék tőletek véleményt. Vagy más márka más tipusát, ha szerintetek az jobb. -
gabor1000
csendes tag
Köszi a választ.
Elsősorban majd a Hungaroringen szeretnék vele "alkotni", szóval a lehető legjobb kép- és hangminőség mellett fontos lenne, hogy a gyors mozgásokra ne mosódjon el vagy ilyesmi.
Kb. hány óra fér rá full hd-s felbontásnál egy 16/32 gigás kártyára? Mennyivel bírják tovább a memóriakártyás kamerák, egyáltalán kb. meddig bírja egy merevlemezes kamera?
Valahogy nekem szimpatikusabbak a merevlemezes kamerák, úgy 150 ezer körülire gondoltam.Üdv
-
Dr.OG
tag
válasz
gabor1000 #302 üzenetére
Szerintem ezt mindig az adott illetőnek kell eldöntenie, mármint, hogy melyik a számára ideális választás.
Néhány szempont:
HDD:
előnyök:
+ Nagy tárhely (manapság 120GB körül)
+ Olcsóbb, mint az azonos kapacitású flash memória/SSD
+ Könnyebb kezelhetőség (nem kell kivenni-berakni...)
hátrányok:
- Nagy súly, nehezebb kamera
- Nagyobb fogyasztás, rövidebb filmezési idő
- Mozgó alkatrészek miatti sérülékenység (pl. leejtéskor), mechanikai hiba esélye
- Melegszik (hűtőventillátor)
- Zajos (hűtőventillátor)
- Meghibásodás esetén drága javítás/csere
- Adatáttöltéshez az egész kamerát be kell kapcsolni, közben az amortizálódikMemóriakártya
előnyök:
+ Kicsi méretű, könnyű
+ Kicsi fogyasztás
+ Nincs benne mozgó alkatrész, ezért csöndes, és nem kopik
+ Csak minimális melegedés, nem kell aktív hűtés
+ Hosszú élettartam, minimális hibalehetőség
+ Extrém sportokhoz ideális
+ Ha elromlik, olcsón veszel másikat
+ Az adatok áttöltése nem igényli a kamera bekapcsolását, ezzel annak igénybevétele csökken
hátrányok:
- Drága (azonos kapacitású HDD-vel összevetve)
- Kicsi a kapacitása (jelenleg a legnagyobb SDXC:64GB, SDHC:32GB)
- Körülményesebb kezelhetőség (kártyaolvasó, lassabb adatátvitel)
- Lehetnek kompatibilitási problémák (kártyától és kamerától nagyban függ)Hirtelen ennyi. Ha valakinek még eszébe jut valami, folytassa a sort!
[ Szerkesztve ]
-
gabor1000
csendes tag
Sziasztok
Kicsit későbbi terveim közt szerepel egy kamera vétele. Nem vagyok benne a témában, kellene egy kis segítség. Először is azt kéne eldönteni, hogy memóriakártyás vagy merevlemezes legyen.
Én eddig merevlemezeset akartam, de elég sok hozzászólásban olvasom, hogy az adott egyénnek memóriakártyás kell. Van valami nagyobb hátránya a merevlemezesnek, amiről nem tudnék? Vagy csak az ár miatt? Nekem kevésnek tűnik a memóriakártya nyújtotta tárhely, ezért akarok merevlemezeset. Vagy nagyon macerás lenne átmenteni róla a felvételeket számítógépre?
Nagyon megköszönném, ha valaki leírná nagyvonalakban a két típus előnyeit és hátrányait. -
Dr.OG
tag
Nekem Panám van, és elégedett vagyok vele. Nem mondom, hogy sötétben jól lehet vele videozni, mert ez nem igaz. Ha kevés a fény, szemcsés lesz a kép, és fakóak a színek, ezt el kell fogadni. Ha nem tetszik, vegyél 3 szenzoros kamerát 2,5x-es áron. Nem hiszem, hogy gyengébb a Sonynál vagy a Samsungnál ebben az árfekvésben. Ezt akkor lehetne eldönteni, ha ugyanolyan fényviszonyok közt, optimálisan bekalibrálva ugyanazt venné fel az ember mindkét (vagy mindhárom) készülékkel. Elvileg a teszt is így készül, de ott csak screenshot tölthető le, nem video, amit esetleg leszedve saját megjelenítőn meg lehetne nézni.
Mindenesetre a Pana mellett szól a képstabilizátoron túl a nagylátószög (35,7mm vs. 42mm) - éppen beltéri felvételeknél jön jól, ahol "nincs hova hátrálni", és a beépített videolámpa is (igaz, hogy kicsi, de a semminél jobb pl. tök sötétben).