Sony problémás - teszt: [link]
Panasonic -al nagyapóm befürdött - 1080i ott nagyon nem gyere be.
JVC Everio GZ-HM430 - Itt van aki dícsérte, de én azt mondom gyűts még ha megteheted és igazi FullHD kamerák közül válassz. Ez csak tanács..
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Logitech Z5500 5.1-es hangfalszett újszerű állapotban eladó. IRÁNYÁR!
Compaq Evo D510 - komplett gép: P4-2.4Ghz/2Gb/40Gb/CD/Floppy/XP + LG LCD monitor
HP Compaq dx2200 komplett gép: -P4-3.2Ghz/1Gb/80Gb/DVD/Floppy + LG LCD monitor
HP-Compaq komplett gép: E2160-1.8Ghz dualcore/1Gb/80Gb + 15" LG LCD monitor
Hirdetés
Tomix24
(őstag)

Konizs
(újonc)
Tudnál nekem ajánlani egy Full HD kamerát,ami árban is elfogadható ?
Most kezdtem tájékozódni ezen a téren,és igen csak rámfér még a jó tanács.
Előre is köszönöm.
Zsolt

Chrystall
(kvázi-tag)
Küldjél át nyugodtan videót. A www.wetransfer.com-on küldd át. Majd brivátban megadom az e-mail címem, mert az is kell hozzá.
A TV-n a kameráról nézd meg a videót AV vagy HDMI kábelen keresztül, vagy D-AV-n. Akkor nem kellene csíkozódnia.
De küldd át a file-t, és kiderül, mi van.

trikko
(újonc)
Szia!
Elküldtem egy videot!
Ha megnézed a gyors mozgásoknál azért van még benne csík rendesen!
Várom a véleményed!
Szia

Tomix24
(őstag)
Videókamerából jelenleg a Panasonic V700-at lenne érdemes megvenned:[link] 147K
De, ha még találsz, 110K körül árulhatják max : Panasonic SD90 legjobb ár/érték arányú. így vesz fel [link] regular download jobb alúl
Sony HDR-CX250 - Ez még biztos lesz, progresszív FullHD, és kész is... Ennél olcsóbban fényképezőgépet vehetsz videó felvétel tudással, ha nyitott vagy rá.

Konizs
(újonc)
Szia!
Köszönöm a segítséged.
A Pana sd90 nagyon tetszik. Hétvégén nekilátok a vadászatnak.
Zsolt

Vanek Eduard
(lelkes újonc)
Sziasztok!
A fórumok között nem találtam ilyet, ezért kérdezem, hátha ti tudjátok: sony dcr-hc20e kamerához keresek alkatrészt (keresőt), vagy ilyen kamerát alkatrésznek. HA valaki tudja, hogy az aprón kívül még hol dumálnak ilyesmiről, kérem, tájékoztasson. Előre is kösz a segítséget

Chrystall
(kvázi-tag)
Na, én kipróbáltam, VLC playerrel a leglassabb laptopomon. Megy mint az álom. SD a videó, az igaz, de ezt leszámítva jó kis videó. VLC playerben a váltottsorosság-mentesítésnél beállítottam, hogy: Be, alatta levő pontban meg kiválasztottam a Yadif 2x-t, és viszi. Én nem látok semmi csíkot rajta. Power DVD-ben még nem néztem.

Chrystall
(kvázi-tag)
Tomix, tudnál még nekem felrakni egy pár teszvideót, ilyen 60 fps-eset? Mindegy, hogy p vagy i. Olyan kéne, ami kinti felvétel, napos időben, és pásztázol is benne. Kéne benne legyen fa az előtérben, a háttér meg végül is mindegy mi, de ég is legyen. Tehát növény kéne. Vagy ha van nádas, az mégjobb lenne. Wetransferrel küldd már át, az nagyon gyors, lejön 5 perc alatt. 2 GB-ig mehet a dolog. És raw kéne!
Köszi!
[ Szerkesztve ]

mik-oca
(kvázi-tag)
Szia!
Gyári firmware-el is lejátssza az .mts file-okat. Nekem most gyári van rajta.(ha töb mindent akarsz vele, akkor érdemes a többi firmware-el kisérletezni) Ha USB-s vinyot kötsz rá, akkor érdemes egy pl.B-RAD féle firmware-t feltenni, ami jol kezeli ezt ill. a WD készenléti állapotában is látható a hálózaton a vinyo. A vinyo lekapcsolás a gyárival nem vezérelhető rendesen, bár ha kikapcsolod, a WD-t, akkor egy idő után elmegy a vinyo is készenlléti állapotba.A rooterrel nem hiszem hogy gondja lenne, hiszen az csak egy átjáró. (nekem volt TP-Link 1043D most Asus RT-N16 van, mindegyik jól működött vele)

Tomix24
(őstag)
Csak P-s videóim vannak, I-ben nem vettem fel egy percet sem, ha az is jó akkor teszek fel.

TomCat85
(tag)
Sziasztok!
Mi a véleményetek mennyire jó/ nem jó a kamerának, ha az ember hálózatról üzemelteti (mondjuk akku nélkül)...nagyobb lélegzetvételű felvétel elkészítésére?!
Mintha valahol azt hallottam, olvastam volna, hogy annyira nem szerencsés, így használni őket.
Vélemény?
Köszi!
[ Szerkesztve ]

mik-oca
(kvázi-tag)
Szerintem ez nem lehet gond...

Chrystall
(kvázi-tag)
Jó. Csak Full HD-s legyen.

pinnacle
(őstag)
Köszi!

Tomix24
(őstag)
Ebbe oldalazok(is) van fa is ég is, meg nappal csak. Raw, és még van olyan ahol a kamera színkezelését babrálom, meg a szoftveres kontrasztot. Nádas a közelben nincs sajna, se tó, illetve nyaralni nem voltunk sajnos még tó közelében(amióta a kamera megvan) . Le tudod játszani? Vlc nem lesz hozzá elég.
[link]

Chrystall
(kvázi-tag)
Ez kizárólag HDTV tesztre kéne.

csakb
(senior tag)
Sziasztok!
Olyan olcsóbb fajta kamerát keresek, aminek van kompozit kimenete, és itt minden feliratot, prüntyögést, infót el lehet tüntetni a képről, az akkutöltöttség-jelzést is beleértve.
Előre is köszönöm a tanácsokat, ötleteket!
<< abakusz - 100 golyós edition // logarléc - Made in U.S.S.R. // camera obscura f/128 IS USM >>

Tomix24
(őstag)
Én is csak azon nézem. De mi játsza le? Csak kiváncsiságból kérdem 

hollozoli
(kvázi-tag)
Egy kicsit off-topic téma lenne a következő cikk:
Már elavultnak számít az LCD/LED/Plazma TV.
Itt az LG új 55"-os csodája, az OLED TV.
egy háttérmegvilágítás nélküli LED TV:

Chrystall
(kvázi-tag)
A fenébe is, mindig elfelejtem, hogy MTS-ben vesz a tied. Gépről megnéztem TV-n, de nem igazán láttam így rajta amit akartam. Muszály megvárni, míg az egyik laptompomon beüzemelem az Nvidia kártyát, anélkül nem fog menni úgy látom.
Egyébként tényleg szépen vesz a kamerád. Meglepően éles, és nem kékes a szín, mint azt eddig a Panasonic-nál láttam. Most komolyan elgondolkoztam, hogy veszek én is egy ilyet. Csak a színek a Sanyo-n nekem jobban tetszenek. Ez az egyetlen bökkenő, amin hezitálok. Meg a JVC-n is. De az biztos, hogy teljesítményre hozza a kamerád ami kell, de végül is ezért én is becsülöm a Panasonic-ot. A többi ízlés kérdése.

Tomix24
(őstag)
A Pana SD90 nagyon a kifutás határán van, remélhetőleg kapsz még ha tényleg ilyet szeretnél. Ha nem akkor a V700 marad, ami kicsit még szebb/jobb..drágább. A szineknél csak annyit, hogy ha nézted, lehet elvenni ráadni elég dúrván a felvétel alatt, szemléltetem az egyik sample file-nál amikor a házat veszem. Bárhogy is, próbáld meg Splash Pro-val lejátszani, azt AVCHD kamerákhoz fejlesztették ki, talán kevesebb hardvert is kér mint az ingyenes társai.

Tomix24
(őstag)
Majd ha annyiba kerül mint az "elavult" társai, akkor majd leváltja őket 
De tudásilag ha elolvasod végülis Plazma szintü a feketéje, és Led LCD szintü a fogyasztása. Ez mellett dizáányosan vékonyka
Ennyi..
Tudod mikor kell majd lábat összefosni? [link]
4K tv... 4x1080p felbontás(vagy 8K. Nekem inkább az kell mint az Oled
MEg egy 4K-s kamera.. áhh [link]

Chrystall
(kvázi-tag)
Nekem a Sanyo-ban az tetszik, hogy a fűnek nagyon jó színe van, így mikor kinn zöldell minden, nagyon szép a videó. Nem hiperéles, de kb olyan, mintha egy szép festményt néznél. A te Panasonicoddal semmi bajom nem lenne, ha a fű nem olyan sötétzöldes lenne. Alapból véve nem baj, mert így is szép a videó, de most, hogy megvan a Sanyo-m, így utána zavar egy kicsit a különbség, és hiányozna az a szép zöld fű. Ezt nem lehet valahogy állítani a tieden? Hmm? Pl van az a videó, amiből kettőt küldtél, valamilyen prios tetejű ház látszik rajta. Ott gondolom pl. a füvet.
Egyébként itt van egy példa, mire gondolok:
http://www.youtube.com/watch?v=PAsNZmLxeWo
Egyébként lehet szerzek én is olcsóbban egy ilyen SD90-et amerikából, max, ha nem tetszik eladom. De ezt a képélességet irigylem róla. Az sokat dob rajta. Lehet még élesebb is mint egy Canon.
[ Szerkesztve ]

Tomix24
(őstag)
Pont ezt írtam, hogy ahol a piros háztető van, ott állítottam a szineken is. Mielőbb nézd meg erős géppel.Elég dúrván lehet skálázni, a füved lehet szuper zöld is igény esetén
És még ott az x.v.colour bekapcsolása is.. Szerintem maradéktalanúl kielégítené a "fű imádatodat" 

Chrystall
(kvázi-tag)
Lehet. Na, majd lehet intézek egy ilyet. Én egy Canon-t akartam most venni, de nem bízok benne, félek, hogy tönkremegy könnyen. De ha ez is ilyen éles, inkább veszek SD90-t. Meg még a mikrofonbemenet miatt kéne. Igazából nekem Panasoniccal mindig csak ezekkel a színekkel volt gondom. A Canon meg úgyis elég képzajos szokott lenni, nem bízok benne.

Tomix24
(őstag)
http://www.youtube.com/watch?v=PAsNZmLxeWo - ott van hogy Ulead VS-ProX2. szerintem babrált utómunkánál a szineken is. Vagy tévedek és a kamera eléggé a meleg színekre van belőve.
Gyári szin
eredeti: [link]
Melegebbre állítva
eredeti:[link]
A képeket a filmekből[link] vágtam ki, nem manipuláltam, csak a méretüket vettem le jpg-re.
[ Szerkesztve ]

pinnacle
(őstag)
FullHD-s felvételeink, hogy fognak kinézni a 4k-s TV-ken, a VHS, miniDV-ről nem is beszélve. 

Chrystall
(kvázi-tag)
Igen, ezt láttam én is. A 2. verzó az elég meggyőző. Egy biztos, a Canon-nál jobban tetszik. Szerintem azt nem veszek.
Este hogy teljesít ez a masina. Képzaj? Valami esti cuccot tudsz még küldeni. Leginkább olyan érdekelne, amin plafonon levő lámpa világít sima 60-as égővel. Az lenne az igazán érdekes.

Chrystall
(kvázi-tag)
Figyelj már, te hogy nézed meg ezeket at mts-eket rendesen gépen? Nekem szaggatnak. Pedig külön ezért a Lenovo gépemet újratelepítettem ma este, hogy menjen benne az Nvidia kártya, mégse megy. i5-ös processzor, Nvidia videókártya, de nem megy. Szaggat. De ugyanúgy nem mennek rendesen az mp4-ek sem, kizárólag Divx Plus Player-rel, de abban is csak akkor, ha kiteszem őket teljes képernyőre, ami nagyon fura, de így van. A többi lejátszóban meglehetősen remeg a felvétel.
Már komolyan kiakadok ezektől. Sehogy se mennek rendesen, csak HDTV-n. De azon meg a tied nem tudom megnézni.

Tomix24
(őstag)
A VLC-n kívül ,nálam mindennel jó. A szoftveres oldal nagyon érzékeny, és ha nem volt AVCHD2.0-al kapcsolatod, akkor érdemes beépített kódekes megoldásokat kipróbálni.
1. [link] XBMC - linkeltem a teljes használati utasítást. Ha ezzel sem megy úgy ahogy be kell állítani, akkor az hardveres probléma.
2. Ha kiteszed TV-re a képet, az egyes kijelzőt kapcsold ki, mert akkor nem él a hardveres gyorsítás. Legyen fent a legújabb Nvidia driver, és ott nézz körül a beállításokban, ha van felesleges dolog(képjavítók/kontraszt emelők, azokat kapcsold ki) Csak ATi AMD-ről tudok beállítást átküldeni.
3. Media Player HC: [link] szigoruan ezt kell leszedni: Download [ Media Player Classic Home Cinema 1.6.2.4886 (compiled by H. Fushizen) ] - Állítani nem kell, de egy próbát megér ha ezzel indítod a filmet. Persze kell kódek is, ezt előtte installáld fel: [link] szigorúan ezt Download [ FFDShow MPEG-4 Video Decoder 2012-05-21 - clsid build - Mirror ]
4. Splash Player pro - legujabb verza, és be kell kapcsolni a hardveres gyorsítást.
5. PowerDVD12 , Arcsoft TotalMedia Theatre 5.0.1.114 - hátha..
Menj sorba, valamelyik csak jó lesz... 
[ Szerkesztve ]

Tomix24
(őstag)
Divx Plus Player - ezt egyszer én is feltettem, és saját kódekjeit is feltolta, ezzel szétcseszve a teljes videólejátszásomat. Fos egy progi sajna. Le kell pucolni teljesen amit csak feltett(szerintem)

Tomix24
(őstag)
[link] - nem tudom mit akartál a képen megnézni, de a TV-mről felvettem neked 1080i-ben egy felvételt, ezt biztos elbírja a laptopod, ha másra nem, láthatod a kamera folyamatosságát, vagy nem tudom mit akartál megnézni.

maxika2004
(fanatikus tag)
Szia !
Vagy egyszerüen ezzel... :
CyberLink PowerDVD Ultra v11
felteszed..... nem állitgatsz semmit csak nézed !!!!!!!
(persze ha elötte nem cseszted szét a géped kodekekkel....)
Én nem telepitettem fel külön kodeket szerintem már 5 éve !
[ Szerkesztve ]

Chrystall
(kvázi-tag)
Az a gondom, hogy TV-n sok videó-ban vibrálás van mozgásnál. Nem csak az én kamerámról, hanem mástól kapott file-on is. Dinamikus kontrasztnál jön ki, de nem folyamatos, csak néha bevibrál a dolog. Ugyan ez van Laptop LCD-n is. A JVC-m felvételein nem nagyon játszik be, de 2 Sanyo-t is próbáltam, ott van. Viszont más nem lát ilyet benne. Ezért kértem volna a te videóit, de szaggatnak, így nem tudom megnézni ezt amit akarok rajta. Majd valamit kitalálok...

Chrystall
(kvázi-tag)
Nem jó. Nem megy. De már azelőtt se ment, hogy a Divx Plus Playert feltettem. Nem tom mi a kínja...

Ottó58
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Ismerősöm a Panasinic V10-et nézte ki, Bravia tv-n nézné a felvételt.
DVD-re is át szeretné írni.
Most az is kérdés, ez a kamera i vagy p-s, mert a speckójából számomra nem egyértelmű.
[/L
A kameráról akadásmentesen nézhető lenne a felvétel, és DVD-re átírva sem szaggatna?
Ki tud segíteni?-köszönöm!
[ Szerkesztve ]

Tomix24
(őstag)
Vibrálással 2 esetben találkoztam. Az első, amikor HDready TV-vel néztem 1080p-s anyagot, a második, amikor a dinamikus kontrasztot bekapcsoltam véletlenül. A TV-ken az az első amit kikapcsolok... Mi a TV-d típusa?

Tomix24
(őstag)
Mi nem egyértelmű? 720/50p , oda van írva. 1080i nincs odaírva.
de mindjárt megnézem még1x
"A kameráról akadásmentesen nézhető lenne a felvétel, és DVD-re átírva sem szaggatna?" Kameráról nézve, közvetlen TV-re kötve teljesen jó lenne, ahogy PC-ről média Playerről, blu Ray lejátszóról is... DVD-re írás más kérdés, valószínü hogyha nem találsz 50i-DVD-t író progit, akkor akadna a 25p-sen kíírt lemez. Tehát progi függő.
[ Szerkesztve ]

Ottó58
(kvázi-tag)
És az 50i az mit jelent?

Tomix24
(őstag)
Panasonic V10 - [link]
Csak ezekben tud felvenni:
720/50p (15 Mbps / VBR), (1280 x 720/50p)
480/50p (6 Mbps / VBR), (640 x 480/50p)
iFrame (28 Mbps / VBR), (960 x 540/25p)
És nagyon úgy tűnik a Samsung q10, hmx-200/300 féle [MP4] MPEG-4 AVC / H.264 - formátumot használja. Vagyis .mp4 ami nem rossz vagy ilyesmi, csak érdekes.Hang gyanánt a DolbyD helyett AAC (2ch) -be tömörít.
50i - Elírás volt a képeden. De ezzel szemben 50i-s DVD-t kell készíteni, ha "butítani akarod.
[ Szerkesztve ]

Ottó58
(kvázi-tag)
Kössz!
A DVD-re írást úgy gondolta, hogy átírja DVD formátumba, és asztali lejátszón úgy mint bármely DVD-t lehetne-e akadásmentesen nézni?
Ez azért, hogy akinek asztalija van, meg tudja nézni.
[ Szerkesztve ]

Tomix24
(őstag)
Itt a fórumon valaki ajánlott progit, ami a sok-sok többi ingyenes vagy fizetős progival ellentétben nem a szokásos PAL 25p-s formátumot írná, hanem 50i-t. Ez azért fontos, mert 50 Progresszív képkockát veszel fel ugye, és a sima PAl 25p-s dvd-n minden második képkocka kimaradna, tehát a kép akadozna, mikroakadások, de azért látnád.. Van ilyen 50i-s dvd-s progi, de majd valaki beszúrja ide megint max. Én , ha tudom hogy DVD-t kell írni majd belőle(Após filmezett az iskolásoknak nemrég 2x), akkor eleve 1080i-re állítottam be neki a kamerát, így 50 félkép helyett 25 egészképként írta ki a számomra kedvelt dvd író program VSO XtoDVD
Nálad , ennél a kameránál keresgélni kell nagyon, mert ritka progi lesz.
Vagy ebbe veszel fel eleve:
iFrame (28 Mbps / VBR), (960 x 540/25p)
[ Szerkesztve ]

Ottó58
(kvázi-tag)
Így már sokkal érthetőbb.
Tehát akkor a V10-en nem lehet állítani, csak a DVD-író progival lehetne megoldani?
[ Szerkesztve ]

Tomix24
(őstag)
Igen,

tobias40
(fanatikus tag)
Üdv!
Bocs a kezdő kérdésért.. 
Ez milyen vétel?:
Sony HDR-SR11
100 alatt vennék full hd-s gépet,ti milyet ajánlanátok?
Üdv!

hollozoli
(kvázi-tag)
Lehet, hogy csak nekem tűnik úgy,
hogy ez egy rohadt régi merevlemezes videokamera,
amit ma már senki nem forgalmaz:

hollozoli
(kvázi-tag)
Ha van videokamerára 100 000 forintod, akkor vegyél fel még 10 000 forint áruhitelt, és vegyél egy
Sony HDR-CX250 memóriakártyás Full HD (1920x1080 progressiv) kamerát.
(Vagy, ha nem zavar a fényképezőgép kinézet, akkor vegyél valami 70 000 forintos Sony HX9V-t, ami full HD felvételre is képes)
De a vásárlás előtt alaposan teszteld le a kamerát, hogy milyen felvételt készít !!!
(Állítólag ez egy típushibás Sony termék (HDR-CX250), amin zoom-oláskor a felvételen motorhang hallatszik.) Bár még senki nem vett ilyet a fórumon, úgyhogy lehet, hogy ez a típushiba csak egy "kacsa".
Célszerű olyan helyen vásárolni, ahol le tudod ellenőrizni a vásárlás előtt, illetve alatt a terméket (Aqua, AV planet, Extreme Digital), vagy pár napon belül visszaviheted a terméket.

tobias40
(fanatikus tag)
Köszi a választ!
Ha olyan fényképezőt veszek ami tud full hd-s videót készíteni akkor uanazt a minőséget kapom a videónál mintha full hd-s kamerát vettem volna külön?? 
Nekem jó megoldásnak tűnik de az "öszvér"megoldások nem mindíg jók..
Úgy tudom hogy ilyenkor kompromisszumokat kell kötni sajnos...
Ha annyira jó az a kamera akkor miért nem vett még ilyet a fórumon senki??
Mi az ami most a legmegbízhatóbb és legjobb vétel a piacon?
Üdv!

tobias40
(fanatikus tag)
Igen ez egy régi kamera ami elég sokat tud még ma is,ezért kérdeztem..
Üdv!

hollozoli
(kvázi-tag)
Amennyire én tudom, a Sony HDR-CX250 egy új modell, ezért nincs még olyan aki ilyet vett volna.
A Sony HX9V tulajdonosok vannak fenn a fórumon, majd raknak fel neked tesztfelvételeket.

djnice
(tag)
Itt egy nyers felvétel, amit a Sony HX9V fényképezővel készítettem. Döntse el mindenki, hogy megfelel-e neki vagy sem. Nekem ennyi pénzért bőven megfelel.
[link]

djnice
(tag)
Én úgy voltam vele, hogy a Panasonic V700-at néztem ki ami egy nagyon jó Full HD Progressive kamera. Aztán láttam pár felvételt ami a HX9V-vel készült, és úgy döntöttem, hogy féláron bőven jó az a minőség amit képvisel (sokkal jobb mint a hasonló áru kameráké) és ha kell még fényképezőnek is használhatom. Kompromisszum a kicsit gyengébb mikrofon és hogy a fogása nem olyan kényelmes mint egy kamerának. Ha ezekkel együtt tudsz élni, akkor jó vétel lehet számodra is.

djnice
(tag)
Ez a TMPGEnc Authoring Works 5, amivel interlaced 50 fps-es DVD-t lehet készíteni. Amúgy ezt 25i-nek jelölik a programok, mert egy teljes képkockában van letárolva 2 db félkép (a képkocka minden második sora már a következő képkocka), így lesz a 25-ből 50 fps.
Tomix: Amikor 1080i-s felvételből csinálsz a ConvertXToDVD-vel DVD-t, akkor az ugyanúgy 25i-s DVD-t fog készíteni, csak az 1080p50 felvételből nem tud 25i-t készíteni valamiért.

Tomix24
(őstag)
Lehet csak elírtad:
"Amikor 1080i-s felvételből csinálsz a ConvertXToDVD-vel DVD-t, akkor az ugyanúgy 25i-s DVD-t fog készíteni, csak az 1080p50 felvételből nem tud 25i-t készíteni valamiért."
Enyhe kavarodás van
. A lényeg, remélhetőleg te is ezt akartad leírni: 1080/50i vagyis félképből lehet 25p egészkép, de 1080/50p egész képből nem lehet folyamatos 25p, csak 50i félkép.
TMPGEnc Authoring Works 5 - Megnézem, mert néha lehet igény nálunk is rá. Remélem tényleg 50i-s dvd-t készít.

djnice
(tag)
Jól írtam.
Amit meg kellene érteni:
- Az 50 félképet 25 teljes képkockában tárolják, úgy hogy minden második sor már a következő képkocka (Mpeg-nél Top Field First vagy DV AVI-nál Bottom Field First módszerrel)
- Egy 1080i50 felvételnél is 50 félkép van 25 teljes képkockában
- Egy 1080p50 felvételnél 50 teljes képkocka van
A ConvertX csak azt nézi, hogy interlace-e a forrás, vagy sem, így az 1080i50-ból 25i-t készít, az 1080p50-ből pedig 25p-t. A 25p esetében kimarad minden második képkocka, azért fog akadni a videó, a 25i esetében pedig meglesz mind az 50 félkép, azért lesz folyamatos.
Jobban nem tudom elmagyarázni, 20 éve foglalkozom videótechnikával, de ha nem hiszed nézz utána a wikipedia-n, vagy egyszerűen nézz meg egy 1080i-s képkockát virtualdub-bal és látod, hogy 1 képkockában 2 félképet tárolnak.
1080/50i-ből is és 1080/50p-ből is lehet normális 25i-s DVD-t készíteni ami nem akad, hiszen az első esetben megtartjuk az 50 félképet, a második esetben, pedig az 50 egész képkockából 50 félképet csinálunk és utána interlaceljük a 2 fieldet 1 egész képkockába.
[ Szerkesztve ]

tobias40
(fanatikus tag)
Ha csak annyi a hátránya a 110.000es kamerával szemben,70.000-ért nyilván a fényképezőt veszem meg!! 
Meg hát az optika és digitális zoom is sokkal kevesebb a fényképezőben,de vmit vmiért.. 
Köszi a helpet!
Üdv!
[ Szerkesztve ]

djnice
(tag)
A 16x-os optikai zoom nem elég? Én nem érzem más hátrányát.
[ Szerkesztve ]

hollozoli
(kvázi-tag)
Én ugyan nem vagyok a fényképezőgépek híve, de a jelenlegi Samsung kamerámban csak 10X-es az optikai zoom,
és ha nem használsz állványt, a kezed remegését 10x-es zoomnál is annyira átveszi a kamera, hogy csak na.
Én ha lesz is ennél nagyobb zoom-os kamerám, akkor sem fogom kihasználni.

mik-oca
(kvázi-tag)
Még egy dolog amit érdemes figyelembe venni, a kameráknak (már a normálisabbaknak), sokkal jobb a stabilizátoruk, mint a fényképezőnek! (más a cél).
Amennyiben nem kell mozgatni felvétel közben az eszközt, ill. állványon van használva, akkor jó a fényképezőgép is..

mik-oca
(kvázi-tag)
Szia!
"1080/50i-ből is és 1080/50p-ből is lehet normális 25i-s DVD-t készíteni ami nem akad, hiszen az első esetben megtartjuk az 50 félképet, a második esetben, pedig az 50 egész képkockából 50 félképet csinálunk és utána interlaceljük a 2 fieldet 1 egész képkockába."
És melyik program csinálja ezt meg jól?
Köszi!

djnice
(tag)
TMPGEnc Authoring Works 5 vagy írni kell egy avs scriptet (Avisynth).