Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vélemény: de miért kellene eladni az Intelt?
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
tiszavirág
tag
Azok az idők már elmúltak, amikor (konzumer kategóriában !!), videót csak videó kamerával rögzítettünk.
A nyelv is változik: ami korábban filmfelvevő kamera volt, az most videó kamera és lehet hogy nem soká csak egyszerűen kamera lesz, mert a funkciók egyre inkább összemosódnak( lsd.pl. a mellékelt ábra), a "fényképezőgépekkel" egyre jobb videókat lehet készíteni, de tovább megyek, mert a fejlődés sem áll meg itt.
Mi van azokkal pl. akik GoPro-hoz hasonló megoldásban gondolkodnak, vagy az egyre jobb videókat produkáló okos telefonok (pl. Iphone 4S) tulajdonosaival ? Nekik nem lehetnek FULL HD "kamera" kiválasztási, rögzítési, feldolgozási, lejátszási problémáik ? Dehogynem.
Ebben fórumban őket is szívesen látjuk, mert ettől csak színesebb lesz a paletta és mi magunk is fejlődhetünk.
[ Szerkesztve ]
-
tiszavirág
tag
1, Valószínűleg akkor félreérthettél. Az ominózus felvételt csak illusztrációnak szántam, itt az elv a fontos, vagyis valami hasonlót tervezek alkotni DIY, szó szerint fillérekből.
2, Nincs itt szó 30, vagy ki tudja mennyi szinkronpontról, ezt hagyjuk meg a mozifilm gyártóknak.Sokkal egyszerűbb a megoldás.
Aki külső rekorderrel kíván dolgozni, annak a tapasztalataim szerint, a következő munkamódszert tudom javasolni.
Tehát, nem 4-8 mp-es rövid snitteket rögzítek, hanem helyzettől függő, de általában jóval hosszabb szituációkat egyben veszek fel, de ezekből is csak legfeljebb néhányat, gyakran csak egyet.(max. egy-két taps, kevés sz@rakodás) Ezek mellett és tőlük függetlenül, természetesen mindig készíteni kell vágó képeket is, és a feladattól függően lehet persze külön alámondással is élni.
Az utómunkák során, a nyers hanganyag minden egyes elemének elejét és végét beállítom (vágás, fel,- és lekeverés,stb.), a felvett nyers videót pedig 4-8 mp-es részekre vágva, összedolgozom a külön rögzített vágóképi snittekkel és a hanganyaggal. Tehát minden esetben külön-külön kell dolgozni a hanggal és képpel, ügyelve persze arra, hogy ezek az adott és kívánatos képi jelenetekben szinkronban maradjanak.
Így fog összeállni a teljes anyag.Macerás tud ám ez így is lenni, nem vitás, viszont a végeredmény is látványos lehet.
-
Tomix24
addikt
Nem. Ez az AVCHD szerkezet. Innen könnyű AVCD lemezre vinni, Blu-Ray olvasókhoz pl. Olyan mint az AUDIO_TS VIDEO_TS a DVD lemezeken. Sőt, egyes tv-k a kamerából közvetlen a TV-be dugva, így ismerik fel a felvételeket jobban. De a Stream mappán belül ott vannak a felvételek, annyira nem megerőltető belépni.
-
Matyko34
csendes tag
Figyelj én most nem tudok TV -re alkalmas cuccokat itt feltenni neked. A 28 másodperces anyaggal is itt kinlódik a gépem, hát még akkor most 1080p-ben itt konvertáljak, az nem megy.
Én csak azért szellőztettem meg a témát, mert én is SD90-t akartam venni, vagy HF100-at, de letettem róla, amint a HF100-at kipróbáltam. A szenzormérete eleve gyanús volt, és ha mindjárt belinkelem a videót, akkor nem kell hozzá TV méretű felbontásd, hogy meglásd, miért. Ezek után én letettem az SD90-ről. Szerintem pénzkidobás.
-
Matyko34
csendes tag
Nekem azért fenntartásaim volnának az SD90-nel. 1/4.1"-es szenzorral elég gyanús. Szerintem este nem lesz a legkafább a felvétel. Ráadásul 2.3 megapixel. Este ez nem igen fog prímán felvenni.
Azt mondják a Canon HF M 40-es széria mutatott igazából rendes minőségjavulást, mióta felnyomták a megapixelszámot a kamerákon, és ezáltal megnövekedett a képzaj. Én jobban szeretem a Panasonic-ot, a Canont sose komáltam, mert szerintem csak a híre nagy (akármit próbáltam tőlük, gyengébb volt mint hasonló árú más márkák), de ebben az esetben a Canon jobban megéri.
De azért a helyedben azt is kipróbálnám előbb. Én lehet inkább használtan vennék egy Canon HG10-et, ami 3 MP-s és 1/2.7"-es a szenzora. Az sokkal jobbnak tűnik. Vagy egy Canon HV20-at. Azokban nagyobb a szenzor, bár az MiniDV, de engem nem izgatna, ha jobb a felvétel.
Egyébként nekem egy Sanyo HD1000 van, ha elromlana, csak ilyet vennék megint. A kategóriájában szerintem erősen lever mindent, mert este is normálisan vesz fel. Szerintem ilyen általános célú kamerák terén nem nagyon találni nála jobbat. Bár nem próbáltam a Panasonic SD90-et, de az adatait nézve én ezekre biztos nem adnék ki ennyi pénzt. Inkább egy ilyen használt Sanyo-t vennék, mert abban a videó színe is jobban tetszik, mint a Canon-é. Vagy ha mindenképp a két márkádhoz ragaszkodsz, a Canon HG10-et vagy HV20-at. Azok normális árban vannak. Ezek az új Panasonic meg Canon modellek szerintem nem érnek annyi pénzt, amennyibe kerülnek. Pár év mulva ha lemegy az áruk esetleg, de most biztos nem.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
Ezek a kamok egyre kissebbek, amióta nem kazi vagy vinyó megy bele, hanem SDHC kártya
Amilyen kicsi, nekem pl annyira praktikus, és gyorsan előkapható. Lehetett félni, hogy a kézremegés is jobban kijön rajta, mivel nincs súlya. De nem, a Pana kézremegésgátlója alap helyzetben ha nem lépkedek, szinte álványos felvételnek tűnik, és hála ennek a hibrid technológiának, 200-300x-os zoomig meg is lehet tartani a kamerát kis remegés nélkül.
Ezen a felvételen egy repcsit befogok, és csak 1000x zoomnál lesz gáz kissé
[link] -
bigdigit
addikt
nos amit én furának tartok eddig és mivel csak mentem vettem jöttem fel sem tűnt.
nem lehet fel-le forgatni lcd panelt!ez nagyon zavaró számomra mivel ha látni is akarom ténylegesen mit is veszek fel mindig szem magasságban kell így tartani a kamerát.a ősrégi jvc-m is forgatható!
a másik ami csak most tűnt fel,hogy nincs kukucskáló vagy minek nevezik.szerintem léteznek olyan fényviszonyok amikor nagy segítség lenne.
mivel tegnap csak gyenge fény mellett tudtam nézni még nincs kialakult véleményem.egy biztos ez is szemcsésedik szobafény esetén. -
spiii
csendes tag
Üdv.
Én már találkoztam mindkét kamerával a gyakorlatban is, a nővéremnek vettem egy Panasonic SD90-et (itteni ajánlások alapján) magunknak pedig a múlt héten egy Legria M46-ot. Sajnos a gyakorlatban még nem nagyon tudtam kipróbálni hála az időjárásnak :-)
Egy két különbséget azért leírok bár hozzá teszem ez a személyes véleményem és abszolút szubjektív!
Ami az SD90 mellett szól (nem mindenre emlékszem pontosan): van benne vaku és világítás,
a menüje jóval egyszerűbb, felhasználóbarátabb,
Ami a canon mellett szólt nálam: sokkal jobban kézre áll nekem az SD90 túl kicsi volt kb egy hétig próbálgattam de sehogy sem sikerült kényelmesen megfogni.
a Zoom állítás jobban szabályozható, sőt! állítani is lehet a menüben hogy milyen gyors legyen az SD90-nél a billenő kapcsoló nekem túl érzékeny volt. Pót akksit (utángyártottat) nagyon olcsón lehet kapni, a Panához nem találtam csak a gyárit.
A felvett videók minőségében nincs különbség, az SD 90-nek az objektíve valamivel szélesebb látószögről indul, nem tudom pontosan de talán 28mm-nek felel meg, az M46 pedig 43.6 ezt megnéztem. A hétvégi szeles időben kicsit kipróbáltuk és nagyon meglepett hogy a szélzajt alig lehetett hallani. Ami nem tetszik, a menün kívül az az érintőképernyő! Az nem lett a legjobb, kézzel nagyon nehéz kezelni, nem elég érzékeny, viszont a géphez adott pen az jobban sikerült mint az SD 90-nél, és a kameraszíjra is rá lehet tenni.Remélem tudtam segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Háború Izraelben
- Autós topik
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Google Pixel topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- BestBuy topik
- További aktív témák...