Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vélemény: de miért kellene eladni az Intelt?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tiszavirág
tag
válasz
Pazoozoo #2537 üzenetére
Egy félreértést szeretnék tisztázni: a Zoom H-1 és társai nem diktafon, - bár erre is lehet korlátozottan használni- hanem hangrögzítő. Óriási különbség van szolgáltatásokban, kivitelben, beltartalomban és persze célcsoportban.
A vele készült felvételek minősége egy percig sem lehet kérdéses, a you tube tele van kitűnő összehasonlító videókkal.
A puskamikrofon és a Zoom H-1 nem egymás helyettesítő termékei , teljesen másra való az egyik, mint a másik, ergo összehasonlíthatatlan.
"Azt se felejtsük el, hogy plusz egy gomb amit nyomni kell ha fel akarunk venni, plusz egy akku aminek a szintjére figyelni kell, plusz egy memória aminek a kapacitása szűkös."
Ez speciel stimmel.Nem tudom tudod-e, hogy a filmkészítők mire használják azt a kis táblát ,rajta egy kis csappantyúval, emlékszel, amikor azt kiáltja valaki , hogy csapó?
Na ezt a szerepet tölti be amatőr szinten egy egyszerű taps.
Na lelövöm a poént: ennek az a szerepe - ilyenkor persze mind a kép, mind hangrögzítés már működik - , hogy ennek a segítségével lehet pontosan szinkronizálni a hangot a képpel. Igen, ez az utómunka része, de e-nélkül (mármint utómunka nélkül) egész egyszerűen nem végezhető említésre méltó munka szerintem.Én pl. a saját Sony HX9v-mhez tervezek venni egy ilyen kis kütyüt a mellékelt konfigurációban, amint a költözködésünk okozta sokkból feleszméltem.
Evvel egy számomra tökéletes hang és képminőséget adó felszerelésem lesz és még mindig 100E Ft alatt járok.
[ Szerkesztve ]
-