Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- OLED monitor topic
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Notebook hibák
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
tknof1871 #82244 üzenetére
IEM kialakítás sajnos olyan, hogy izzad alatt a füled, mert eléggé bezárja a hallójáratot. Ha sportra használod, akkor meg még mellette is izzadsz. Izzadtság ellen nem nagyon van megoldás, a sós oldatok szinte mindent kikezdenek idővel.
Ha nem sportra kell, akkor lehet próbálkozni earbud vagy supraaural fejes kialakítással, azok talán jobban szellőznek, de ugye ilyenkor meg a hangzás lesz jelentősen más. -
válasz
tknof1871 #82244 üzenetére
Az IPX desztillált vízre vonatkozik, ahogy sheratan is írta. Tehát a legmagasabb IPX esetén sem a 100% az izzadtság elleni védettsége. Persze magasabb IPX osztály esetén jobb az esély arra, hogy védett lesz, de volt már itt probléma kifejezetten úszásra vásárolható fülhallgatóval is...
-
törölt tag
válasz
tknof1871 #82239 üzenetére
Az IP skála egy víz és porállóságot jelző referenciarendszer, aminél az IPx4 ezt jelenti, amit kikerestél. Szóval a termék vízállóságának mértéke, leírták a pontos minősítést, így szerintem erre nem igazán lehet hivatkozni.
Teljesen amúgy sem vízálló kb semmi, illetve nagy megkötésekkel esetleg. De ezeket általában desztillált vízzel nézik, nem pedig sós-koszos izzadtsággal. Az IP minősítés sajnos semmire nem garancia, csak egy irányadó jelzés, hogy nagyjából mire számíthatsz.
Reklamálni ettől még lehet, és lehet, hogy tényleg cserélik is, de az nem azért lesz mert ráírták és mégis beázott, hanem mert nem akarnak vitatkozni/vevőt veszíteni.tarti19: Szerintem ilyen drágább fülest teljesen felesleges rádugni egy iphone-ra azzal a gyári átalakítóval, nem nagyon lesz zenei orgazmus érzésed. Úgy egyáltalán telefonhoz szerintem felesleges ilyen drága fülest venni, még ha jó minőségűnek mondott jack kimenete van, akkor is. Akkor lenne értelme, ha mondjuk tennél mellég egy normális DAC-ot (minimum egy ES100 jellegűt, akár vezetéken, akár BT-on, vagy még inkább egy Oppo HA2 kalibert), vagy esetleg BT fülest keresnél, de ugye az Apple termékek csak AAC kodeket támogatnak, ami nem a legjobb átvitel sajnos, így összességében nem igazán jó választás tőlük vásárolni, ha a hangminőség kiemelt fontosságú.
-
vicze
félisten
válasz
tknof1871 #82160 üzenetére
"IPX4 Vízálló"
Esetleg nézd meg, hogy ez mit jelent, olyan nem létezik, hogy vízálló, max ellenál valamilyen mértékig. Az izzadság nem víz, hanem egy elég erős sóoldat.
IPX7 alatt az ég világon semmit nem érnek ezek a minősítések.Nézd meg, hogy a vetőcső esetleg el van-e tömődve fülzsírral, ha igen szita alkohollal tisztítható, esetlegesen a védő rácsot ki kell venni.
-
tknof1871
őstag
válasz
tknof1871 #81594 üzenetére
Üdv!
Xiaomi YDLYEJ03LM In-ear Sports Earphone Bluetooth Earbuds Youth Edition egyik oldala halkabb lett. A különböző frekvenciájú hangok is másképp szólnak mint azon az oldalon ami jó.
Minden nap órákig volt a fülemben. IPX4 Vízálló. Talán úgy beleizzadtam, hogy IPX4 védelem mellett se bírta?
Mit lehet csinálni? Meg lehet javítani/tisztítani?
-
válasz
tknof1871 #81594 üzenetére
Mi a kérdés? Hogy az earbud megmarad-e a fülben? Ha ez, akkor jó eséllyel igen, de próbát kell tenni. És a kényelem nem garantált, van ami nyom, merthogy itt nincs meg a szilikon játéka, kemény műanyag az egész. És az izolációról jó eséllyel le kell mondani.
(#81593) -NoVa- Az ES100 114€ az amazon.de-n, szállítással.
-
vicze
félisten
válasz
tknof1871 #81567 üzenetére
Igen sajnos az IEM igazából egészségügyileg se jó, ha nem kellő odafigyeléssel használja az ember, simán lehet olyan is egyszerűen begyullad a füled tőle sajnos.
(#81566) f4lcon: Kikérem magamnak én nagyon messze vagyok a hozzáértétől, még ha valamit tudok is, az max. az elektronika és a BT egy kicsi szelete, és még azt is elég hiányosan. Csak pont olyan hülye vagyok mint te és ha rám jön összevásárolok, minden szart.
BT-ben most már többet hallottál mint én az biztos. Megkockáztatom, hogy fülest it.
@atti29: Erre.
-
-NoVa-
addikt
válasz
tknof1871 #81557 üzenetére
Előnyök:
- Nem zárja ki a külvilágot, meghallod, ha szólnak hozzád, stb. Családban, munkahelyen, boltban, stb, nem kell feltétlenül kivenni, ha szólnak hozzád.
- Nincsenek extra biológiai zajok, amit a füldugóként funkcionáló szilikon elvezet a dobhártyádra. A nyeléshang, pulzus, meg apró izommozgások, mind hangos zajt keltenek.Hátrányok:
- Nem zárja ki a külvilágot akkor sem, ha szeretnéd, hogy kizárja.
- Nem zárja be a hangot a füledbe, azaz kiszűrődik, amit hangosabban hallgatsz.
- Mivel nem zárt füldugós megoldás, gyengébb a mélytartomány.
- Ha jól megmarad a füledben, akkor jó, ha nem, akkor nincs megoldásod, nem való nekedNem lehet pro-kontra objektíven érvelni, egyéni igényeken múlik, kinek mi kell jobban.
-
-
Breki
veterán
válasz
tknof1871 #81471 üzenetére
Nekem is pár napja jött meg mondjuk nekem Xiaomi Youth Wireless bluetooth Earphone Noise Cancelling Waterproof Sports Headphone with MEMS Mic - Black volt ráírva, de szerintem ugyanaz.
Én mikor megérkezett töltőre raktam, majd hazaérve kipróbáltam, majd szerintem nem kapcsoltam ki mer hétvégén mikor használni akartam újra fel kellett tölteni.
Több órát biztos nem kell tölteni.
itt találtam róla egy részletesebb tesztet
[link] -
vicze
félisten
válasz
tknof1871 #76999 üzenetére
A késés átlagban 200ms nagyon sok processinget csinál az adott App lehet 500+ is ami bogyós zavaró. Csak egy példa, Mplayernél nagyon észrevehetetlen, vagy nem zavaró, míg VLC-nél használhatatlan. Szinte minden lejátszónál állítható a hangsáv időzítés is szinkronban hozható kézzel és csak 1x kell kell az adott páros csúszást kitalálni utána mindig ugyan azt kell állítani, nem a töltés megoldás, de legalább valami.
De pl vannak alkalmazások amik figyelnek erre és BT hang esetén sincs késleltetés pl. Netflix, sose volt vele email én problémám.
Amennyiben a füles és a telefon is támogatja az AptX Low Latency codec-kel a késleltetés ebben az esetben 60ms, gyakorlatilag észrevehetetlen. -
Chuck Norris
senior tag
válasz
tknof1871 #64409 üzenetére
Az még egy gyenge szó rá, nagyjából egy hónap után kellett rajta dugót cseréljek. A legrosszabb az egészben, hogy ránézek a kábelére és már attól összegubancolódik
@Mageikus: Nekem jobban tetszik a hangja, részletesebbnek tisztábbnak hallom, úgyhogy a 215-öt vissza is raktam a dobozába pihenni egész addig amíg a vsonics meg nem adja magát.
-
Tulku
veterán
válasz
tknof1871 #64410 üzenetére
Erősebbet üt ha odaversz valakinek....
Én spec a westone műanyag házát 1000x jobban szeretem....Shureé is nagyon strapabíró....
UMpro50 házát oldalcsípővel alig bírtam összetörni...na az kemény és rugalmas anyag.
Egyébként én kártékonyaknak cserélhető kábeles szilikon CIEM-et javaslok ( Custom Art pl).
-
5zilárd
csendes tag
válasz
tknof1871 #64410 üzenetére
Ha meg tudnánk hallgatni ugyanazt a drivert műanyag és fém házban is akkor biztos kiderülne, szerintem nem ad hozzá semmi különlegeset.
Inkább csak tartósabb lesz a füles (én egyszer pl. levettem egy gurulós racket miközben a zsebemben volt a 215-ös, szerencse hogy egy apró hajszálrepedésen kívül más baja nem lett). -
PistiSan
addikt
válasz
tknof1871 #64363 üzenetére
Köszi!
Aliexpressen nem találtam, ebayen viszont igen: Innen fogom rendelni.
A leírás szerint, ha jól értelmezem, adnak hozzá más méretű fül dugókat is."the attached to the main body, ※ M size (each two S, M, L) E silicon piece carrying bag /"
Este meg is rendelem.
-
törölt tag
válasz
tknof1871 #64135 üzenetére
Az adott állítások fülhallgatóra SEM igazak. Rengeteget számít a kábel minősége, karaktere, és természetesen a dugóé is. Minél jobb minőségű a hangszóró és a doboztest, annál jobban érvényesül a kábel minőségének-karakterének hallható hatása is. És minden hangminőség egyelőre jobban hallható, mint amennyire mérhető. Sokkal többet-jobban hallasz a hangminőségből, mint amennyit mérni tudsz - eleve hangminőséget nem is tudsz mérni egyelőre, csak bizonyos paramétereket, amelyek összefüggésben lehetnek a hangminőség bizonyos paramétereivel.
-
Tulku
veterán
válasz
tknof1871 #64135 üzenetére
Nem...
Ez baromság, bizonyítani tudom fizikálisan, cserélhető kábeles fülessel...és megfelelő minőségű dapppal
És persze zenével Uraim...sálálálá biztosan ugyanúgy szól mindenen, de mondjuk egy jazz trio három hangszerén (csak három zenekeltő) már láttatni lehet pontosan a tér szélességét, a hangszerek részletességét...stb...
A hosszúságot pedig minőségi preferenciaként mérlegelni...nos erről inkább nem írnék, de az interkonnektek 50-70 cm-es világa épp nem erről szól...
De ez a személyes véleményem....
-
vicze
félisten
válasz
tknof1871 #61254 üzenetére
"Az összes csillapítást kéne megadni."
Lehetetlen alapból.
Mind a passzív mind az aktív zajszűrés teljesen máshogy viselkedik más más frekvencia tartományon. pl. 100Hz-n el tud érni akár 70dB-t is míg 10kHz-n csak 20-at. Általában teljes tartományra adják meg, vagy arra tudják megadni, ami kb. bullshit a valóságban. -
törölt tag
válasz
tknof1871 #61254 üzenetére
A CIEM-ek esetében szoktak ilyen 26-28dB-es csillapítást megadni. Mivel azok kifejezetten hallójáratra vannak öntve, és általában zárt kialakításúak is, így nem hinném, hogy egy sima IEM jobban tudna zajt szigetelni náluk, szóval eleve az a 30dB elég egy optimista szám.
-
kisqp
tag
válasz
tknof1871 #61214 üzenetére
Ez inkább azt írja le, hogy mi a különbség az aktív és a passzív zajszűrés között.
A passzív kb. azt jelenti, hogy nem történik semmi a háttérben, csak ki van zárva a külvilág.
Az aktív pedig azt, hogy egy mikrofon felveszi az alacsony frekvenciájú háttérzajokat és annak ellentettjét sugározza a füledbe, ezzel "szűrve" ki azokat. Ez egy leegyszerűsített magyarázat, még ez van a végén. A két decibel értéket nem szabad összeadni.
Szerintem együtt a kettő nem is tud működni, bár nem vagyok szakértő, csak a leírás alapján gondolom. -
Hestia
csendes tag
-
tknof1871
őstag
válasz
tknof1871 #58944 üzenetére
Elnézést, nem szórakoztat, bassza a csőröm ez a téma. Ilyen korán. De most már lecsúszik a jack dugónak az a része, amit meg kell fogni. Az a cső vagy tok. Viszont most úgy be lehet dugni a Nokiába, hogy hibátlanul szól.
Ez nagyon szar minőségű dugó. De a fülhallgató tényleg szépen szól. -
törölt tag
válasz
tknof1871 #58330 üzenetére
A Vsonic jó vétel a kategóriájában. Ilyen árban nincs nagy jelentősége a a cserélhető kábelnek, mert csak a kábel magában simán 5-6 ezer forint legalább, a füles meg alig több 10-nél. Akkor van értelme a cserélhetőnek, ha mondjuk a füles 100 ezerbe kerül, a kábel meg mondjuk ilyen 5-10 hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Politika
- PlayStation 5
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- OLED monitor topic
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ 15IRX9, 15,6" FHD gamer laptop , i7-13650HX, RTX 4050,Windows 11
- DJI MINI 4K Fly More Combo 1 órát repült teljesen új és hibátlan DJI CARE CSEREGARANCIA!
- Dell Latitude 7410 karbon i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, szép állapot, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 7400 i7 8665U, 16GB RAM, SSD, jó akku, szép állapot, számla, 6 hó gar
- Eladó szinte új Amazon Echo Buds 2 aktív zajszűrős TWS
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Samsung Galaxy S24 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest