Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Xabi78

aktív tag

válasz ntomka #15133 üzenetére

Azt írtad, az egésszel nem értesz egyet, nem azt, hogy az XR-hez kapcsolódóan a véleményemmel, ami azért különbség. Ezért is bátorkodtam leírni, de pont azért igyekeztem a szmájlikkal kompenzálni, nehogy félreértés legyen.

"Szerintem ha nem tudsz teljesen odafigyelni, akkor is észreveszed a különbséget. Főleg miután hozzászokott a füled a hangzásához igencsak tud hiányozni"

Utcán, buszon annyi minden behallatszik (járás közbe még a lépteim zaja is (csontvezetés)), hogy a finomabb részletek úgyis elvesznek. Viszont az idegesítő, hogy a kapucnim súrlódik a végéhez, mert egy centire kilóg a fülemből, és hogyha egy nagyon picit is elmozdul, megváltozik a hangképe teljesen. Futásról ne is beszéljünk, mert akkor tuti kiszédül a fülemből. A csöve pedig az én fülemhez viszonyítva nagyon széles, emiatt mélyre nem igazán tudom dugni, mert feszít.

"Az XR sehol nem emel ki, a magasakban főleg nem (szerény véleményem szerint még ott kevés is),"

Ezzel a véleményeddel erős kisebbségben vagy. Az én ízlésemez képest már sokszor sok a magas, és a sziszegés (férfi és női énekesknél az "sz"-eknél érzékelhető főleg, de ez erősen számfüggő, de most hirtelen a Transatlantic, Rush, a DT, a A7X-nél is több számnál erősen jelen van) engem tényleg idegesít hosszú távon. Instrumentálisoknál ez nincs jelen, az tény. És szintén engem a mély kiemelés kevésbé fáraszt, sőt, az átütő mély sokszor hiányzik olyankor, amikor erős a környezeti zaj (és ilyenkor a hangerő növelésével "relatív" tolódik a magas felé a hangkép számomra).
    Nyilván ezek a dolgok ízlésfüggőek, és nyilván az ember hallásától és a füljárat anatómiájától is függ a dolog erősen. Lehet, hogy az én fülem egyszerűen érzékenyebb a magas hangokra, mint a tiéd. És nyilván ezért nincsen "legjobb" füles, mert ízlésfüggő, kinek milyen hangkép az, amit igazán szeret.

Cave canem!

Új hozzászólás Aktív témák