Hirdetés
- RAM topik
- Korrekt táblagépet dobott össze a Motorola
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple MacBook
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
matyiGo
aktív tag
válasz
norbitális #16198 üzenetére
olyan kegyetlen időkben nem lehet a véletlenre bízni a kábel minőségét
jó masszívat csináltak neki
-
norbitális
tag
Sziasztok!
Megnéztem az Eli könyve c. filmet és ugye ott az Elinek egy elég tetszetős fülese van (nekem nagyon tetszik) és egy kicsit utánajártam, hogy mi is ez a füles.
Meg is találtam ez az.
Esetleg valakinek van róla véleménye?
Magyarországon 40k körül lehet kapni, de az amazonon olcsóbb.
Bocs az offért. -
SÖ
addikt
Én merem remélni, hogy a többség nem igénytelen, inkább tapasztalatlan. Generációk nőnek fel az MP3-on, vagy az asztali PC hangszóróik előtt. Miért? Mert nincs pénz megvenni a 100-200k álló hangfalat ami még mindig csak a jó hifi alsó szegmense, a többi komponensről nem is beszélve. Ráadásul sok a félreértés, félreértelmezés. Sokaknak a hangsugárzó mérete, csak a hangerősséget jelenti. A másik véglet, meg a hangkártya őrület. Beruháznak egy olyan hangkárában ami a legtöbb formátumot ismeri, talán még az analóg része is válogatott alkatrészekből áll, és mind ezt 10x10cm dobozokkal hallgatják egy aktív mélynyomóval aminek az akusztikus csatolása az tőle független többi hangsugárzótól, kizárja a jó hangminőséget eleve. De a hangkártyára hivatkozva Ők jóminőségű zenét hallgatnak.
Most ez a HD zene létjogosultsága azokat az időket juttatja az eszembe, amikor betört a CD, és az analóg kazettás orsós technológia kezdet kikopni.
Az elterjedésnek egy akadálya volt van, egyenlőre, a zenei anyagok tömeges elérhetősége, és az ára. Most is sok HDzenét áruló online bolt van, de a kutya sem foglalkozik velük. Ha az Apple ezen tud segíteni - infrastruktúrája megvan - akkor nem kell félni. Minden sznobvelem az élen a HD-ra fog kattintani, ha ugyan annyiba fog kerülni mint az MP3.
-
slfln
senior tag
válasz
matyiGo #16169 üzenetére
Ahogy írták is 155$, ingyen posta Szingapúrból, 1.5 hét várakozás, vám+áfa nem volt.
A forrás egy Cowon iAudio7 volt erősítés nélkül. Erre amúgy nem volt szükség, mert a 40es skálán, 17-18-as hangerőn már nagyon hangos volt nekem. Összehasonlításként a Beyer a 12ohmjával és 102db-s érzékenyésével 13-as hangerőn szól kb. ilyen hangosan.
Erősítővel, más forrással még nem próbáltam.Közben kész lett a Xears Resonance teszt. Megszültem. Holnap némi lektorálás után remélhetőleg ki bírom tenni a logoutra. Még a képek hiányoznak.
-
Dave™
nagyúr
Elterjedni szerintem nem fog, ha mégis, akkor tényleg a Shufny által említett marketinggépezet hatására, a többség tök igénytelen. Hányan hallgatnak youtube-ról zenét. De telefonon is 128-192 mp3 a zöme, sokszor mixekből kivágott számok, live felvételek stb. Úton - szintén szerintem - tök értelmetlen a 16bit/44kHz flac is, mert a környezeti zaj, illetve a füles is korlátoz. Otthonra meg a többségnek nincs olyan rendszere, amiben érdemben kijönne a különbség, de miért is lenne, ha igénytelen rá, és bőven jó a CD vagy az mp3. Persze lesz egy szűk réteg, akinek igénye lesz rá - a jelek szerint neked is - de nem ez lesz az átlagos, erre fogadni mernék. Vaktesztet próbáltál-e már? lame-el tömöríts egy wave-et 320-as mp3-ba, flacbe, meg hagyd meg wave-ben is. Ha 10-ből 10x eltalálod melyik kettő a lossless, akkor piszok ügyes vagy. De ne csalj
ntomka: igen, 1 kivételével mind TD III. Idáig 7-8 darab van, amiről én tudok. Mindnél ugyanaz, elnémul vagy csak kihagy az egyik oldal. Leáll a driver amint bedugod a hallójáratodba.
Azért ez is marha érdekes, hogy mindig max oldal rossz, teljesen k.o. még nem volt.
-
SÖ
addikt
Konkrétan arra gondoltam amit megszellőztetett az Apple. Állítólag az iTunes Store-ba a közeljövőben bekerülnek 24/96-192 zenék, albumok. Ez önmagában elég ok feltételezni, hogy végre elterjed.
Ha visszaemlékszel az iPad megjelenése előtt egy gyártó sem foglalkozott, vagy profitált a saját gyártású táblagépéből. Ma már ismert, ismeretlen cég piacra dobta saját megoldását.
Ennek igazán otthoni hifi rendszeren van értelme. Már most is lejátssza az iTunes, de még az iP4-em is lejátssza ezeket a formátumokat.
Mi az előny az SACD/DVDA-val szemben? Nem kell hozzá külön asztali lejátszó 80k-ért, elég csak betenni egy dokkólóba az iPhont. Most lehet azt mondani, hogy az SACD 5 csatornás térhangzást biztosít, de az iP4-el letőltöttem egy sokcsatornás fájlt, és lejátszotta. Mivel nincs 5ch lehallgató rendszerem, ezért azt nem tudtam ellenőrizni.
Összegezve az alábbi nagyfelbontású formátumokat próbálva játszotta le:
Flac 24bit/96kHz 3 perc 51MB
Flac 24bit/192kHz 3 perc 106MB
Flac 5.1 surround 24bit/96 3 perc 135MBWav 24bit/96
Wav DXD 24bit/352,8kHz Ezen már akadozott, laggolt, de tisztán szolt, nem hallatszott a jitter. Valószínű ha megfelelő méretű puffert kapot volna ezzel sem lett volna probléma.
Amivel nem birt az a streembites DFF (kontener) DSD64, ami 2,8Mbit/sMind ezt az A4-gyel. Most képzeld el az iP5 ha kijön az A5-tel ami kétszer gyorsabb az A4-nél de még a Tegra2-nél is, és 9szer nagyobb a GPU teljesítménye. Csak érzékeltetni szerettem volna, hogy hardwerwsen semmi akadálya a HD zenék elterjedésének az Apple-nál.
-
Dave™
nagyúr
Én halál nyugodtan hallgatom továbbra is az XR-t, és szerintem nincs jobb 10 alatt
De ha tudsz, akkor szerintem írd ide be, sokat segítesz vele azoknak, akik fülest keresnek 10k-ig
Ha TD-m lenne, akkor viszont erősen aggódnék, mert nagyon úgy fest, hogy ez szériahiba (a TD II-t sem érinti a jelek szerint, pedig ua. a driver).
Shufny: én konrétan szarok az iÉletérzésre, engem nem tudnak meghatni
Aki flacet hallgat útközben, zajos környezetben szíve joga, nála tényleg működik a placebo.
-
Shufny
őstag
Ja igen, mert nem jön elég olyan kérdés, hogy "flac -hez ajánljatok valamit 5.000 Ft -ig"... biztosan azért mert ki AB -zi... Na meg az 1080p is. Az emberek nagy része azt sem tudja, hogy a full HD csak egy felbontás. Meg mivel az asszony csak úgy engedi elrendezni, erzért 5 méterről nézik a 40" -os TV -t. Nyílván sok pluszt nyújt úgy a full HD... Szóval már most is úgy adják el a nagyfelbontású anyagokat, hogy jobban masterelik, vagy lebutítják a másikat. Ráadának mélyet stb. De még ha nincs is különbség, akkor is "náluk az apple lifestyle" majd "a 24/96 -nál kezdődik"
-
zack
nagyúr
Ez kimerítő válasz volt. Köszi.
Valószínű akkor 32 Ohm-os fülesnél nem fog kelleni nagyobb, ez a biztos. Viszont ez a paraméter igen csak le fogja szűkíteni a lehetőségeimet. Ha jól emlékszem a Pro Gold, és a Pro Copper 32 Ohm-os...
Nincs véletlen infód, mitől drágább 200 dodóval a Copper? Mert az hogy a Pro Series-be más a driver mint a Turbine-ban az ok, de nekem nem érne meg ennyi felárat ha csak az anyagát tekintve különbözik a Gold és a Copper."Nincsen olcsó jó mínőségű füles ami jól is szól 25-30K alatt"
Mióta ezt mondom már...Idejét se tudom. Aztán jött a lehurrogás, hogy mennyire jó az Xears, és 10k alatt nincs párja. Kíváncsi lennék, akiknek összefosta magát, most is így gondolják e, és akiknek esetleg XR-jük van, amivel eddig nem volt tömeges gond, azok mennyire hallgatják nyugodtan, ill. fogják nyugodtan hallgatni ezek után, ha esetleg lejár a gari.
Nem véletlen, hogy egy Monster Turbine szinte a triplájába kerül, és nem a hangzás miatt, mert a TD az Turbine koppintás ugye.Ennyit számít a megfelelő minőségi ellenőrzés, és a Lifetime garancia. Persze így is van hiba, de azért be kell kalkulálni, hogy a Monster nem annyit ad el mint Thomas, és mennyiségi termelésnél elkerülhetetlen a hiba.
A Monster csak egy példa volt, mert mindenkinek az az első reakciója, milyen fos az ár/érték aránya, de el van felejtve az örökélet gari, ami szinte biztos be van építve az árába.
Hány olyan füles van, ahol nincs több 1 évnél a gari, mégis az áraik igen elrugaszkodottak.
De tényleg a 150 dodó az a szint, amitől érdemes nézelődni (Xcape-et kivéve). -
Dave™
nagyúr
válasz
Shufny #16188 üzenetére
Tudom, hogy nem érné meg, de az akkor is szuper lenne
Amúgy nem minden sávra lebontva volt az a formátum, hanem max. 7 sávig és leginkább arra szolgált volna, hogy pl. a vokált le lehessen némítani (vagy éppen kiemelni), meg hasonlók. Az apple sem annyira nagy király, hogy mindenkit átszoktasson egy sokkal nagyobb adatforgalommal járó formátumra, amikor ők nem vennének észre érdemi előnyt a fülük vagy a rendszerük miatt. Egyszerűen felesleges erőpróba lenne, lásd SACD meg DVD Audio. Persze digitálisan terjesztve jobbak az esélyek, de ez nem olyan, mint egy 1080p HD film. A többségnek itt magyarázni kell, hogy ez miért jobb, és itt már borul a bili. Szerintem legalábbis. Aztán majd jönnek a terrás flash alapú lejátszók, útközben amúgy is rengeteg értelme van még a flacnek is
-
Dave™
nagyúr
Szerintem nem fognak elterjedni. Az SACD meg a DVD Audio sem terjedt el. Hiába lesz flacben vagy apple losslessben, az emberek 98%-ának bőven elegendő az mp3. És egy 320-asról elég kevesen tudják megmondani, hogy az most flac vagy mp3-e. CD-nél nagyobb felbontásnak lehet értelme, de abszolút réteg igény, a többséget nem mozgatja meg. 1-2 százalékért meg nem éri meg bevezetni rá az infrastruktúrát sem. Szerintem - de majd idővel eldől. Nehéz lesz az mp3-at kirobbantani a helyéről, az ingyenes és hatékonyabb ogg vorbisnak sem sikerült. Ami viszont király lenne, az a sávonként tárolt zene. Volt már infó egy ilyen tervezett formátumról, na az az, ami nagyot szólna, de ahhoz is évek kellenének.
-
Ezek közül az órajeles problémák jelentették eddig a gondot.
A jitter sem volt elég alacsony, és az órajel sem volt stabil... hosszabb hallgatás során elmászott. Távoli lövésem sincs, hogy miért.A magas mintavételezés egyelőre nem izgat, a jelenlegi zenéim úgyis mind CD-n vannak, azokat szoktam .ape formátumba konvertálni.
iTunes-hoz közöm nincs, életemben kétszer láttam messziről.
Más webes zeneletöltős rendszert sem próbáltam még, és ha ezentúl minden zeném ilyen minőségű lenne akkor is a rendszerem többi része a limitáló tényező.
Mire lesznek jobb minőségű cuccaim, addigra majd beszerzek (építek?) jobb DAC-ot.
Egyelőre a HD2 (16 biten vett) szintjét szeretném elérni sokkal olcsóbban.Azért, köszi az infókat!
-
SÖ
addikt
Ha DAC-ot akarsz építeni akkor ajánlom figyelmedbe a következő instrukciókat.
1. Csöves analóg A oszályú kimenet (hibrid DAC)
2. Hőmérséklet vezérelt kvarcoszcilátor ( nagypontosságú órajel)
3. 0.5%-os diszkrét elemek
4. Alacsony jitter
5. Szinte lépcsőmentes sínuszhullám
6. Strímbit kompatibilis rendszerMagas mintavételezési frekvencia, mert a HD zenék úgy fognak elterjedni ahogy az iTunsba bekerülnek. Lásd iPad/táblagépek.
-
Off topic, de nem tud valaki olcsó USB-s DAC-ot?
Nekem elég 16 bit - 44/48kHz, de azon belül legyen nagyon jó hangja.
Lehet használt is, sőt, sima panel is bőven elég, mert úgyis beépítem az erősítőmbe.
Eredetileg saját építésűt használtam, de rá kellett jönnöm, hogy nem siekrült jobbra, mint egy jobb-közepes hangkártya. Még fejlődnöm kell Digitális technikában..Másik kérdés, hogy nem tervez valaki hangkártya tesztet a jövőben?
Szívesen kölcsönadnám az SB128-amat a teszt erejéig. Kiváncsi vagyok, hogy a jó öreg Ensoniq chip mit tud a mai modern karikkal szemben. Én a korábbi rendszeremen nem hallottam nagy különbségeket, de az nem mérvadó.Köff!
-
SÖ
addikt
Nem. Nálam az M1 is lényegesen halkabban szól, mint a volt TDIII 124dB-és érzékenységgel . Ha magas az érzékenysége 120dB akkor hallgatható 64Ohm-ig de vékonyabb hanggal. Teljesen máskép szólna rendesen meghajtva. 100-150 Ohm-tól már halk. Én a Xears-nál tettem volna egy kisérlettet 100 Ohmos sönt adapterrel mert nagyon érzékeny volt, de miután nálam is megadta magát a jobb oldal, nem foglalkozók többet vele. Nincsen olcsó jó mínőségű füles ami jól is szól 25-30K alatt. Amúgy az iPhonban elég bika erősítő van, de ha magasabb ipedanciájú fülest dugsz rá, a mélyek csak puffogni fognak, és az érzékenysége is visszaesik 10-20dB-t szvsz. Nekem a 16-32 Ohmos fülesek is teltebben szólnak, ha a Mac-re dugom. Ezekben a telefonokban a SOC CPU-ba integrált dig. erősítő van ami a D/A része. csak pár mW-ra képes. Hangerőt a füles impedanciája, és érzékenysége határozza meg, de ha még megfelelő hangerővel is szólna a hangképe dinamikája lényegesen rosszabb lesz mint ahozzá illeszkedő erősítővel hajtanád.
-
zack
nagyúr
Pont most tettem vissza próbából, az Xcape gyári "M"-es szilikon harangját...Amíg nem volt Hybrid, ez volt a favorit nálam. De így Hybrid után...Mit mondjak. Finoman szólva, a hangzás egy fos lett. Valahogy a gyári szilikon tompítja a magasakat és a közepeket, és nem érzem azt a dinamikát amit a Hybrid-ben. Valószínű ebben szerepet játszanak a jobb és erősebb mélyek is.
Egy dologban jobb csak a gyári. Ez pedig a kényelem. Nagy különbség nincs, de azért kényelmesebbek a szilikon párnák. De a dinamikusabb hangzás azért kárpótol.
Tényleg jó cucc a Hybrid!Bici:
Akkor valószínű i4-el se lenne gond.
-
zack
nagyúr
-
need
addikt
Sziasztok...
Megjegyzésem elsősorban azoknak szól akik terveznek venni normális gumiharangot
Én eredetileg az Xears II vettem és nagyon jól szigetelt és kényelmes volt..!Most próbáltam ki másik füleshez a Hybridet számomra furcsa hogy az eredeti gumi harangja ennek a másik fülesnek mennyire nem az igazi hiába van legalább 6 külömböző belőle ebből kettő a szivacsos de még a szivacsos is olyan kemény és kényelmetlen és persze nem is szigetel!
Aki teheti ruházzon be egy Sony Hybrid gumiharang vásárlásba..! -
Shufny
őstag
válasz
themebuilder #16170 üzenetére
155... nem mintha számítana, DE lejjebb adta az Xcape v2 árát 76 USD -re! Szóval, ha valakinek úgy kell részletes füles, hogy kicsit ki van emelve a mélye, az ne habozzon elkapkodni tőle.
-
themebuilder
senior tag
válasz
themebuilder #16146 üzenetére
Ilyen Sony iPhone kompatibilis átalakítót is kapni amibe mikrofon van beépítve:
Viszonylag még olcsó is és akármilyen hagyományos 3,5mm-es Jack-es szabványos fül és fejhallgatót lehet segítségével iPhone és más hasonló (4-pin) mobiltelefonhoz csatlakoztatni és Headset-ként használni. -
slfln
senior tag
Vsonic GR07 - első benyomások
2 órája folyamatosan a fülemben van és egyáltalán nem akaródzik kivenni. Van egy olyan régi kedvenc felvételem, amit most hallgatok meg vele hetedjére, és annak ellenére, hogy azt hittem minden gitárriffet, felütést, csörrenést jól ismertem, meglepődve konstatáltam mennyi tartalék van még benne.
Azt hiszem a tervezés 3 éve és 3 hónapja a lehető legjobb eredményt hozta, és ezennel szeretnék gratulálni -mégha nem is értik és sosem olvassák- a Vsonic mérnökeinek az elért eredményért, ami egyszerűen kiváló.
Miért is?
A mélyek feszesek és gyorsak, eddig soha nem hallott textúrával jelentkezik a basszus. Az ütősök, mély effektek minden számban újdonságokkal lepnek meg. A nyomatéka kicsivel nagyobb a DBA-nál, és a részletek terén is lekörözi azt. A középtartomány kissé száraznak tűnik egyelőre. A Vsonic mérnökei szerint a füles 100 óra járatás után kezd üzemi állapotba kerülni, addigra remélhetőleg ez, és a mérsékelt sziszegősség elmúlik. Ahogy a tesztekben is írták, igen, vannak felvételek amikkel sziszegnek a lányok. Disappear, mouth, us, bites, stay... ha az 's'-en, 'sz'-en van a hangsúly a szóban akkor kiérződik. Engem speciel annyira nem zavart, és csak akkor vettem észre amikor különösen erre akartam figyelni.
Az 'erre akartam figyelnit' szó szerint kell érteni, mert itt arra figyelsz, amire te akarsz. Nem kerül semmire több hangsúly, nincsenek az együttesben jobban fizetett tagok akik kitolakodnak a sorból. A DBA arcodba vágja a magas tartományt és a felvételek azért tűnnek részletesnek, mert itt mutat másokhoz képest szélsőségesen jó textúrázottságot - mondhatjuk ebben rejlik az újdonság ereje.... Amíg GR07 ezt az EGÉSZ tartományban tudja!
A csengők, csilingelések, harangok, hegedűk a DBA részletességét mutatják, de attól sokkal relaxáltabbak. Nincsenek háttérben, csak ott mutatja őket és annyira ahol a helyük és szükségességük kívánkozik.
Most pedig jöjjön az a rész, ami miatt nem akaródzik kivenni a fülemből: a PREZENTÁCIÓ. Igen, csupa nagy betűvel, mert erről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. A színpad nyitottsága, terjedelme, bensőségessége engem a HD650-re emlékeztet a legjobban. Úgy érzem nem fülhallgatót, nem is fejhallgatót, hanem sokkal inkább élőzenét hallgatok. Amikor fordítom a fejemet, együtt fordul velem a zenekar is, mindenki őrzi és tartja a színpadon a pozícióját. A hátulról jövő hangok miatt már többször is hátrafordultam. A szeparáció fergeteges, a hangszerek külön rétegeken szólnak és sok levegő van közöttük.
A pozicionálás magabiztos és hihetetlenül precíznek találom. A Nirvana - Unplugged in New York koncertjét hallgatva a cselló, a gitár, az ének, vokál helyét pontosan be tudom azonosítani erőlködés nélkül.
Azt, hogy a füles hátul ülős e vagy első sorban tombolós csupán a felvétel milyensége határozza meg. A helyem a színpadhoz képest mindig ott van, ahol a mikrofon van. Se nem előrébb se nem hátrébb.
Kíváncsian várom, ha a kissé érces, sarkos hangok és a sziszegés csillapodik, milyen élményekkel varázsol még el a GR07, mert megéri várni rá...
A képek aláírásával ellentétben a GR07 a szorítógyűrűs változat, nem az R04. Ez egyelőre semmilyen hátránnyal nem járt.
A füles nagyon kényelmes a cső állítható szöge miatt, ezért a legkényesebb fülűek is könnyedén be tudják varázsolni maguknak. A kábel rideg és folyton kiegyenesedik, nehéz a helyén tartani fül mögötti vezető nélkül, a szállított kábelzaj a legnagyobb rángatás mellett is = 0.
Teljes csomagot, hangot tekintve nekem két leheletnyivel többet nyújt már most hangban mint a DBA, és az elkért árat tekintve nagyobb bulinak tartom az orosz technikánál is..."This is a beginning of a beautiful friendship"...
ui.: nem volt VAT
-
raven12
senior tag
Ezekről az új Xears-ekről mikor lesz teszt? Nem csak a 2 új iPhone fülesről, hanem az előtte megjelent 2-ről is.
-
Luissimo
veterán
válasz
themebuilder #16157 üzenetére
Úgyúgy, pontosan olyaténféleképpen, ahogy ottvan a képen
-
themebuilder
senior tag
Azt kellene megvizsgálni, hogy egyértelműen fülzsírtól halkult -e el, ha igen akkor érdemes ezt olvasni: In-ear fülhallgatók tisztítása. De ha visszaolvasol itt ez ügyben akkor több fontos dolgot is meg fogsz tudni.
-
sagit
veterán
válasz
themebuilder #16160 üzenetére
-
sagit
veterán
válasz
themebuilder #16160 üzenetére
nem megjavul , csak kimosni a fülzsírt ami az évek során beragad a fülesbe és asszem logouton.. de ráfexem és most már megkeresem
-
sagit
veterán
sziasztok
van egy 2 éves akg fülesem és ez most off lesz:
lehalkult az egyik fele, másik fele hibátlan.. tuti nem kontaktos. olvastam valahol hogy a fülpiszoktól lehet és csak csap alatt ki kell mosni simán aztán hagyni kiszáradni... megcsinálhatom ezt a műveletet?
Előre is köszi a helpet
-
sti10p
senior tag
válasz
themebuilder #16157 üzenetére
Kösz.
-
sti10p
senior tag
Az új CX400/II-m nagyon jól izolál (legalábbis az eddigiekhez képest), aminek persze megvannak a mellékhatásai is: néha azon kapom magam, hogy magamban beszélek, mert azt hizsem, mivel én nem hallok kintről semmit, akkor a külvilág se hall engem
!
Amúgy nem tudja valaki, hogy a hozzá kapott kábel tartóba hogyan kell bele tenni a kábelt. Mert gondolom van valami értelme, de én nem jöttem rá hogyan kell bele tenni! A képen középen az a kis izé lessz az: [link]
-
Speeedfire
félisten
Üdv!
kb 5k-ig érdekelne valami agybadugós füles. AKG-kat nézegettem mert. Kis Joe ezeket olcsón betudja szerezni, de akár más füles márka is játszik. Egy ZTE Blade telefonhoz lenne a füles, sajnos a gyári elég gyatra. Az SE fülesemmel meg csak valami hosszabbítóval tudnám megoldani, de azt sem valami szépen.
-
ThorsHUN
őstag
válasz
katonam #16152 üzenetére
Nincs ott a Desire sem. Raadasul ez egybe is vag azzal amit az egyik mobilosboltban az elado mondott, hogy a Desire csak a sajat headsetjevel mukodik, mert a tobbivel nem akarja az igazsagot (iphone megoldas) + az egyik androidos forumon is irta az egyik srac hogy neki is iphoneos headsetje van es mukodik.
-
ntomka
nagyúr
válasz
themebuilder #16148 üzenetére
Talán ideje lenne most már Thomasnak a minőségre is rágyúrni, nem csak a mennyiségre.
-
katonam
tag
válasz
Shufny #16147 üzenetére
De jó, hogy linkelted, ha jól olvasom: itt azokat a telefonokat listázzák (oprendszertől függetlenül), amik NEM kompatibilisek az iPhone-nal, ezért szükség van a konverterre az új Xears-ekhez, illetve a többi iPhone pin kiosztású fülesekhez.
-
themebuilder
senior tag
-
kpetyke
tag
válasz
themebuilder #16146 üzenetére
Annyira örülnék, ha adnátok ezekhez linkeket valami magyar oldalon ahol meglehet venni az ilyen kis toldalékokat, mert sehol se találok... (ha tudtok 1 remote adaptert meg 1 sima 3.5 to 3.5-öset mutassatok légyszíves, lehetőleg minnél olcsóbban)
-
ThorsHUN
őstag
válasz
themebuilder #16148 üzenetére
Nah ennek mar az ara is jobb ahogy elnezem. Mennyiert lehetne ezeket beszerezni?
-
themebuilder
senior tag
A másik iPhone kompatibilis Xears Communicate C100iP headset is megjelent.
-
Shufny
őstag
Meelecnél is lehet kapni ilyen átalakítót, de lényeg, hogy náluk egész bőven ki van fejtve a kompatibilitás. Valószínűleg a többi headset is hasonlóan viselkedik.
-
themebuilder
senior tag
-
katonam
tag
válasz
ThorsHUN #16144 üzenetére
Hát ez tényleg jó kérdés. Szerintem működnie kell. Én más fórumokon azt olvastam, hogy aki pl egy mikrofonos iPhone-hoz való fülest átalakított (lecserélte a csatit) a Nokia pin kiosztásra, ott működött továbbra is a fel/le gomb. A számléptetés, stb. gombok nem szoktak működni, csak a saját típussal... Remélem valakinek van közvetlen tapasztalata ezzel, és megosztja velünk.
-
SÖ
addikt
válasz
themebuilder #16137 üzenetére
Mondjuk a zeneszámok léptetése, hangerő és a többi extrák így is kétségesek. De szerintem az iPhone szemszögéből is. Ez csakis puding...
-
SÖ
addikt
válasz
Lehet, hogy mondasz valamit, vegyük sorba.
1. iP szet csatlakozik a lengő felébe [mic (mikrofon), ground (föld)]
2. Ez megérkezik (ground, mic)Végül is ha ez a tövében lévő két pint cseréli, akkor oda-vissza kompatibilis. Tehát ZTE-re is jó. Az átalakító nem tudja, hogy ő most egy iPhone kiegészítő, csak két pontot cserél, tehát mindenhez jó.
-
themebuilder
senior tag
válasz
Ez lemaradt:
iPhone headset-nél a 4. és a 3. pin meg van fordítva a normál headset-hez képest.
-
themebuilder
senior tag
Normal headset (pl. Samsung headset cable as i8000L compatible)
4 Ground, 3 Mic, 2 Right, 1 LeftApple iPhone headset-nél meg a 4 és a 3 pin.
Ezért ha jól értelmezem akkor ezek a fordító adapterek (iPhone headset converter cable) oda-vissza fordításra is használhatók.
-
katonam
tag
Köszi! Sajnos megint tömören akartam írni, ezért félreérthető voltam. Erre gondoltam fordító alatt: veszem az új mikrofonos Xears-t (ami iPhone-hoz való), és ráteszek egy adaptert, és az mehet a ZTE Blade aljzatába. Az adapter a pin kiosztást fordítja iPhone-ról a Blade kiosztására...
-
SÖ
addikt
Na kitalálja meg a különbséget
-
katonam
tag
válasz
themebuilder #16131 üzenetére
"Bolti" fordító adaptert még nem találtam guglival. Csak darabokban, forrasztással elkészíthető megoldást. Az új, mikrofonos Xears csatiját, vagy valahol a vezetéket én nem biztos, hogy megbontanám, hogy ott átkössek, forrasztgassak... De a lényeg, hogy ha valaki akarja, akkor házilag meg tudja oldani.
Szerk: Most látom, hogy megelőztél... -
themebuilder
senior tag
válasz
katonam #16130 üzenetére
Ilyen fordító adaptereket szerintem lehet kapni. Vagy veszel egy 3,5mm 4pin-es hosszabbító kábelt (aranyozott) és átforrasztod a megfelelő vezetékeket benne vagy ráforrasztasz egy új 4pin-es jack-et a hosszabbítóra.
1000-1500Ft-ból kijöhet akár. Kentagon foglalkozik fülhallgató javítással, biztos tud segíteni a forrasztásban.
-
katonam
tag
válasz
themebuilder #16129 üzenetére
Igen, ThorsHUN-nak jó lehet. Nekem sajnos nem. Eddig ezt a lehetőséget találtam: SE HPM 75J. Ez szét szedhető, mehet a gyári füles helyére a saját. Csak így nagyon hosszú lesz összerakva.
-
katonam
tag
válasz
themebuilder #16125 üzenetére
Sziasztok! Már korábban írtam, hogy tudomásom szerint nincs univerzális 4 pin-es 3,5-es jack, mert a 4 pin kiosztása nem egységes.
Az alábbi helyen meg lehet nézni, hogy mi kompatibilis mivel... Az iPhone pl nem kompatibilis a legtöbb Nokia, SE-vel, de a ZTE Blade-emmel sem. -
SÖ
addikt
válasz
themebuilder #16125 üzenetére
Minden headset 4pinas ez önmagában nem jelent semmít. A kiosztás már annál inkább.
-
themebuilder
senior tag
válasz
ThorsHUN #16124 üzenetére
Pontosan milyen átalakítóra gondolsz? Mert HTC-re is 3,5mm 4pin-es Jack megy. HTC Headset. A Xears Headset-je univerzális így nagy valószínűséggel jó lehet hozzá.
-
ThorsHUN
őstag
válasz
themebuilder #16122 üzenetére
Igy van ahogy mondod, de nekem HTC Desire-m van, amihez viszont kelleni fog az atalakito, vagy nem tudom hasznalni a mikrofont/felvevogombot. Vagy valamelyiket vagy egyiket sem, de mindenkeppen kompatibilitasi problemai lesznek.
Korabban linkeltem egy nem agybadugos jabra chill fulest, amit ugyszinten iphone-hoz csinaltak, ezert csomagolnak is hozza atalakitot (ami kompatibilissa teszi a tobbi telefonnal). -
stratova
veterán
Sziasztok!
Mint egy BrainWavz M1 elégedett tulajdonosa, újfent segítségeteket kérném.
Hallójáratba dugható fülhallgatót keresek páromnak max. 7000 Ft-os kerettel (minden költséggel együtt).
Tud valaki esetleg kihívót az M1-nek? (Anno 5900 Ft-ból jött ki nekem)
Két észrevétel csupán vele kapcsolatban:1. Mivel nincs hosszabb merevítés a kábel tövénél, ezért kissé félve venném újra. Bár én mindig nyugodtan felcsévélem és elteszem a tokba, ha valaki siet lehet nem így tesz.
2. Szebben szól mint az AKG 321, viszont azt jobban be lehet tolni a hallójáratba kisebb haranggal (én ehhez a legnagyobbat használom ezért nekem nem gond, de páromnak a legkisebb passzol). Mindemellett konkrétan azt az AKG-t nem venném neki. Esetleg ha akad kevéssé tömzsi kialakítású ilyen hangminőségben és a fenti max. áron.
Segítségeteket előre is köszönöm
-
slfln
senior tag
Kaptam választ az 1964ears európai disztribútorától. Leírom az eredményt, hátha érdekel másokat is.
A kérdés az volt, tud e audiológust ajánlani itthon és meg lehet e úszni a vámot+áfát, és mi van ha vissza kell küldeni a cuccot alakításra, és újra vámolás alá kerül e ekkor.Azt írta, hogy itthon nem tud ajánlani senkit egyelőre, de ha az audiológus betartja az oldalukról letölthető útmutatót, akkor jó eséllyel nem kell 'refit'-re visszaküldeni.
A csomagra mindig a pontos árat írják rá és csatolják a számlát, tehát 100%, hogy ilyen összegnél lesz áfa és vám is. Ha vissza kell küldeni alakításra, akkor ráírják, hogy 'repair' és amikor visszajön, az eredeti számlát a vámosoknál felmutatva nem kell újra fizetni érte.Most már csak számolgatni kell, hogy így is versenyképes e az 1964ears ára az európai custom készítők mellett, amik igencsak borsosak (Earsonics, Fabs, ACS, stb.)... és visszatartani magam újabb értelmetlen vásárlásoktól.
...A DBA után nem látok a piacon olyan univerzális fülest, ami meggyőző előrelépés lenne hozzájuk képest.
-
ThorsHUN
őstag
-
ThorsHUN
őstag
válasz
themebuilder #16116 üzenetére
Nem rossz. Jol latom, hogy ez az Xears Turbo Devices TD III mikrofonos, iphone-ra szant valtozata? Mondjuk ehhez majd kell egy atalakito is (sikeresen szert tettem azon infora, hogy az iphonenak es a tobbi telefonnak kulonbozik a headsetje, nem kompatibilisek egymassal, de ezt egy atalakitoval orvosolni lehet).
Teszek egy utolso probat es elokaparom a szekreny melyerol a sennheiser cx-300asra hajazo creative agybadugos fulesemet, aztan probalom megszokni. Ha sikerul, akkor tuti beruhazok valami jo kis xears-re.Apropo! Mennyibe van ez a cucc? Arat nem talaltam sajna hozza
(Azert a hozzaertok velemenyet varnam a fentebb felsorolt fulesekrol, hogy ha nem jonne ossze az agybadugos, akkor melyiket lenne erdemes valasztani?)
-
themebuilder
senior tag
-
Dave™
nagyúr
Azért nem hiszel, mert csak a TD-t hallottad. Az XR is gyökeresen máshogy szól, meg az XT is. Ekkora különbségeket nem lehet csak a házzal produkálni, nem csak a mély mennyisége tér el, hanem lágy-nyugodt kontra éles-agresszív. Mellesleg a TD-ben 9mm, az XR-ben meg 10mm a driver átmérője. Az XT-ben is 10.
-
slfln
senior tag
válasz
tariattila #16106 üzenetére
Sajnos nem tudom az árkategóriájához hasonlítani, mert abban csak a CX300-at hallottam, de azt pár hónapja elhagytam. A legkisebb füles itthon most az ECCI PR401-ese.
Persze amennyire tudok el fogok -mert el kell- vonatkoztatni a nagyoktól, ezért fogom csak ezt hallgatni napokig, hogy hozzászokjon a fülem.SÖ: Ennyi füles és illeszték mizéria után az egy dolog, amit biztosra tudok, hogy mikor kapok jó szigetelést és elviselhető hangminőséget. A sötétséget én is a te 'módszereddel' kompenzálom a Beyernél. Kisebb haranggal kevesebb izoláció, némi részletvesztés árán lecsillapodik a mély, előjönnek a cinek, csörgők, harangok, de a dinamika majdhogynem változatlan, a tér pedig szellős és átlátható lesz.
Valószínűleg a hosszú teszten kis harangot fogok használni emiatt a Xearsnél is.
Ez pedig nem végitélet volt, csak belehallgattam, hogy mire várhatok. -
SÖ
addikt
válasz
themebuilder #16109 üzenetére
Nem fúrtam ki, de azóta már többször is volt több darabba, és a házban már van csillapító. Most vagy bejáródott, mert egyáltalán nincs sok mély benne, csak amennyi a számban van.
Pink Floyd/Time: Órák ketyegésével kezdődik, és jön a harangjáték soksok haranggal. Még nem hallottam ezt a számot ilyen élesen és tisztán, meg lehet számoni hány óra szól egyszerre. Utána jőn a szívdobogás, amit a basszusgitár akordok törnek meg, meleg hullámzó hanggal. Ahogy beindul, a kongók, és a szinti visszhangos, az ének középről és hangosa érthetően szól, de Gilmoure baszgitár játéka a koplex hangzás alatt már kevésbé hallani, csak néha domborít gömbölyűen. Már össze mosódnak a hangszerek, az orgona nem elég hátulról jön, az énekes és a vokál egy síkban van, pedig olyan szépen indult. -
SÖ
addikt
A harang okozza a vákuumot, amit a fülünkben érzékelünk is, és a pattogó hangot is. Ha ért már hirtelen nyomásváltozás - búvárkodtál - akkor is így pattog a fülem. Ennek semmi köze a membránhoz. Ahhoz viszont van, hogy ha a membrán anyaga nem kellően szilárd, ez a szívóerő kifordíthatja. Ilyenkor a felfüggesztés pont negatív irányba áll, és a duplájára nő a légrés a tekercs és a mágnes között.. Ha megfelelő irányú gyorsulás éri - ha kalapáccsal jól rábas... - akkor van esély, hogy vissza pattan.
Amúgy egy ideje visszatértem a TDIII-ra, rá jöttem mi volt vele a baj.
1. Nagyon érzéken a forráskészülékre és a zene minőségére.
2. Az iPhone a 4.2.x óta szebben szól, és van egy a beépítet iPod hangját is felülmulló lejátszó appom.
3. A legkisebb harangot használom. Igaz jobban beengedi a külső zajt, de a mélyeket így kordában tudom tartani, és így a közepe is részletesebb, a magasok meg fenomenálisak . ez tetszik a legjobban benne. Mind ezt óriási dinamikában.Kedves kimondhatatlan nevű barátom
Színezi a hangot:
Biztos jó haranggal próbáltad?
Egy dologban egyetértek, első hallásra olyan mintha vödörből szólna, de ez csak részigazság, mert egy másik füles karakteréhez vagy hozzászokva. Nekem az M1-hez képest fa hangja van, annyival melegebb az M1, de az mintha 10 függöny mögül szólna TDIII-hoz képest. Nekem az ének tök elölről szó, és hangosan. Egy baj van vele, vastag a csöve ezért a harangok is problémásak, nehéz eltalálni a balanszot. Ja, hogy Te a Resonance-ről beszéltél? Szerintem ugyan az a hang. -
Dave™
nagyúr
válasz
Shufny #16087 üzenetére
Ma odafigyeltem az XT-vel, és már tudom mire gondolsz. Eddig azt hittem a szilikon okozta "vákuum" miatt van olyan cuppanó hangja, amikor tökig benyomom (csak akkor), de ezek szerint ez lesz a driver flex. Engem az vezetett félre, hogy kattogó hangról írtak valahol, pedig ez csak egyet "cuppan", könnyen össze lehet keverni a vákuum hatással. Egyébként ha úgy teszem be, hogy nem megy a zene és utólag indítom el, akkor nincs semmi, csak akkor, ha már előtte is ment.
-
-
Speed limit
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni fülhallgató vásárlásához.
Telefonon (Motorola Defy) való zenehallgatáshoz kellene agyba dugós füles. Zenéből szinte minden fajtát hallgatok. Jó lenne ha mikrofon lenne rajta de nem nagy baj ha nincsÉn ezekkel szemezgetek:
Revolution XR120Pro
Xears Turbo Devices TD II BlackKöszönöm előre is a segítségeteket.
-
slfln
senior tag
themebuilder jóvoltából megérkezett hozzám a Xears Resonance tesztelésre.
Egyelőre 5 percet belehallgattam, feltettem járatni.
Első benyomások: Meleg, muzikalitásra törekvő erősen színezett hang. A mélyek a Beyer mennyiségét mutatják körülbelül, de közel sem olyan feszesek, dinamikusak és teltek, kevés a részlet. Az énekhangok háttérben vannak, jobban mint az ECCInél, a magas hangok egyelőre tompának tűnnek. A sztereókép széles oldalirányban, de a hangszerek elhelyezése nem körvanalozódik ki.
Ezek az első benyomások friss bontásból, reggelig járatom, holnaptól pedig együtt töltjük a napot, igyekszek egy hosszú, mindenre kiterjedő logout-ra való kikerülésre méltó tesztet írni. -
ThorsHUN
őstag
válasz
ThorsHUN #16101 üzenetére
Ja igen penteken a sony markaboltban javasoltak egy
Sony MDR-E818LP-t
Mikrofon nelkuli kategoria.Ami mikrofonos azt sajna mar nem lehet kapni
-
ThorsHUN
őstag
Sziasztok!
Elkezdtem utánanézni a dolgoknak és a következő füleseket találtam, mint választási lehetőségeket.
Telefonon (HTC Desire) való zenehalgatáshoz keresek nem egybadugós fülest, amin lehet hallani a basszust is. A gyári headset egy hulladék. Mélyek alig, a magasak meg az egekben. Nem vagyok egy vajtfulu emberke, sot... de ez nagyon szar
Ezeket találtam (két csoportra bontva, mikrofon nélkül, illetve mikrofonnal):
Mikrofon nélkül:
Pioneer SE-CS22
Sennheiser MX 470
Mikrofonnal:
Roccat Vire
Jabra Chill
HTC RC E160Koszi a segitseget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC
- GAMING Nitro5 GTX 1650 4gb i7-9750H 16gb ram 500gb ssd 17col FHD 120HZ Win11
- Microsoft Surface PRO 3 12col 2K TOUCH Intel core i5-4300 8gb DDR4 ram 256gb ssd win11
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest