- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Micro Four Thirds
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
Mikortól lesz kapható az x-e4?
-
nagim
tag
Dettó, nekem is így van belőve kb. az S10-en, annyi, hogy van külön tárcsa a filmszimulációkra, dedikált gomb az ISO-nak, szóval még arra is marad programozható gomb, hogy WB-t vagy egyéb finomságokat rárakjunk (az EVF melletti gomb egész jól kézre áll).
Mondjuk én DSLR-ről jöttem, így nem volt Fujis előéletem, ami bezavart volna szokásokat illetően (az S10-nek bevallottan ez a célközönsége). -
s4tch
veterán
Miután megvettem az X-T2-t, látatlanban hasonlóan voltam én is az összes, "alacsonyabb rendű" Fuji vázzal: úgy gondoltam, használhatatlan az összes váz, amin nincs ott az összes dedikált tárcsa. Aztán poénból lőttem egy X-M1-et, amin hagyományos PASM tárcsa van, mellé egy felirat nélküli expo korrekció és egy egészen fura, függőleges tárcsa, és szevasz. Mégis működik: az esetek 99%-ában A-ban fotózok, rekeszt állítom az obin, expo korrekciót mutatja a kijelző, ISO-t rátettem az egyetlen programozható gombra, a többire ott a Q menü. Nyilván a T2 más élmény, ezzel együtt élmény az M1 is.
Simán bevállalnám az X-S10-et.
-
Annyi új infót láttam az új 27-esről, hogy gyorsabb valamivel az AF fotó esetén, videó esetén észrevehetően megbízhatóbb és a hangja kb ugyanolyan (a videó hangjába belehallatszik, ez pl engem nem érdekel). Állítólag noha arról volt szó hogy optikailag ugyanaz, valamivel élesebb viszont a CA ugyanannyi mint az elődben.
-
madgie
titán
Mert ha belenézel a keresőbe, nem látod az expókorrekciót? Két helyen is tudja ám mutatni :)
Meg őszintén: engem sose érdekelt, expozíció előtt, látatlanban hogy állt. Mi ez, DSLR, hogy tippelj? Belenézel és látod, milyen az expó, ha sötét, tekersz erre, ha világos, amarra. Nyilván mindenki máshogy csinálja, nekem pl egyszer nem volt eltekerve az utóbbi években az expókorrekciós tárcsa a C-ről, sokkal gyorsabban és nagyobb mértékben tudtam az első tárcsával állítani (vagy a hátsóval, ahogy tetszik).
-
gorgo
őstag
Tapiztam XS10-et. Elég jó, azt gondoltam nagyobb, ne nem túl nagy. Csak az a PSAM tárcsa zavar. Azt kéne tudni, hogy az felülbírálja/figyelmwn kívül hagyja a "dedikált" (amik nem is azok) tárcsákon beállított értékeket? Illetve a másik, hogy a tárcsákon ugye nincsennek értékek feltüntetve, ami totál elhibázott húzás. Eddig ránézésre azonnal leolvastam hogy az expo korrekciót hogyan hagytam, ezzel ez nem fog menni!
. Másként: ezt nem fotósoknak készült, hanem videósoknak.
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Attól kérdezem, aki használ H1-et, hogy milyen az autófókusz sebessége, megbízhatósága ill. általánosságban milyen olyan tulajdonságai vannak a gépnek, amit nem szeret. -
gorgo
őstag
válasz
Mercutio_ #34039 üzenetére
Örgeszem, bakker, nem emlékszem! Amúgy van elég gomb/tárcsa, van vaku (noha nem plafonra iránythatós). Sajnos 2 (KETTŐ) filmszimet bukok ha azt választanám!
Az S10 nem tetszik, de ezen még túltenném magam, a pakolással is szívatna! Az a stabi az én fényképezési szokásaim miatt jól jönne, nomeg esetleg szintén amiatt még a video gombot is lenyomnám (?). A belenézőkéje már mindegyiknek csak a 0.62x pöti, rendesebb csak a "nagy" gépekbe jut T/H/Pro vonal.Nagyon remélem, hogy tavasszal lesz már valami topik sörözés, mert a 4 falat/monitort bámulni nagyon kész vagyok már...
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #34031 üzenetére
Jaja, Az Annie Barton pántomhoz pont illene feketében.
-
törölt tag
-
-
Sajnos az E3 itthon számlás helyen már legalább 1-1.5 éve nincs sehol, mostanában nézegettem az egyik szürke helyen, ott is out of stock. Ha számlás beszerzés kell akkor szinte biztos hogy nem opció.
Ami még esetleg lelkes amatőröknek bónusz a 4-ben az az új filmszimulációk megléte az eddig leírtak (kijelző) mellett. -
mikrofon
veterán
válasz
#16820480 #34027 üzenetére
Nekem az e3-on szinte mindig a 10-24 van. Semmi bajom nincs vele. Bal kezemmel az obit fogom alulról . Jól beleillik a tenyerembe. Jobbkézzel meg az expo gombot kezelem csak.... Nem érzem orrnehéznek mert nem akar kibukni a kezemből...
A 16-80-az a gyerekek miatt gondoltam kirándulásokhoz pl. A kényelem miatt rendszeresen elcsábulok egy ilyen hosszú zoom-ra. Aztán meg alig használom. Most inkább a méret miatt gondolom a palacsintát....Az e3-at 15-45-tel vettem. Aztán a 10-24 megvétele után eladtam a 15-45-öt mert nem volt szükségem a 10-24 mellett rá. Valójában a 15-45 már nagyobb volt kicsit mint kellett volna. A 27-es szerintem sokkal jobb lesz. Pl belefér kistáskába ha csak kiugrunk játszótérre. Erre a 15-45 már kicsit nagy volt....
-
gorgo
őstag
válasz
DonRazzino #34024 üzenetére
Mondjuk fele áron lehet kapni E3-at, és tényleg nem látom be, hogy miért vennék E4-et. Oké, hajtogatós kijelző, valamivel jobb AF (felteszem a 3-é se rossz) aztán kb. ennyi. (Nem videózom, de arra meg ugye S10 minden szempontból jobb). Hát hiába na, ez tényleg inkább hipszter váz.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
a 27 akkor volt annyi, amikor pangott a piac, és müzlisdobozhoz adták kb.
btw. E4 first imp szerintem várható egy XE3s vagy hasonló remixelt váz. (esetleg XH2, de arra nem látok %-os esélyt)
-
Matska
senior tag
válasz
Az objektíveket szerintem pont eltalálták. A 27-esben mindent javítottak ami miatt sírtak régen és a régi sem 150 euróról indult.
A másik meg végre egy megfizethető, hosszabb és WR. Sokan vártunk ilyenre.
Jövőre jön a 150-600, vagy ott a 200/2 + telekonverterek ha fix meg fényerő kell, csak győzd megfizetni. -
törölt tag
-
mikrofon
veterán
válasz
#16820480 #34021 üzenetére
Ez teljesen jogos, amúgy tényleg sötét. Ráadásul kb most a szánkozásnál vettem elő először úgy igazán
. Mármint az 50-230-at Valójában alig használom...
Én a 3 auto ISO mód között szoktam váltogatni általában az ISO-k közül, de ezt viszont rendszeresen... Többet mint a záridőt kapcsolni... Eszem ágában sincs full manuálozni.Köszi az ötleteket! Azt nem vettem észre, hogy nyomkodható az első tárcsa.
Amúgy @madgie a képernyő suhintása tetszik a legjobban. Arra fogom tenni az ISO-t aztán kész is. Az elsőre meg megy a blende. A gyorsgombra meg megy a fehéregyensúly az eltolás miatt.
Annyira ráizgultam, hogy már alig várom! Ráadásul biztos a palacsintát veszem hozzá. Olyannyira ráizgultam a kisméretére, hogy még a 16-80-at is elengedtem.... Egyelőre elég lesz a 10-24 és a palacsinta kombináció mindenesnek. Nagy fényerejűnek meg ott a Viltrox 23 és 56....Amúgy egyébként én ezt még közép alsónak sem nevezném. Sokkal inkább egy alsó felsőnek.... Viszont annak nagyon korrekt...
-
madgie
titán
válasz
Nem kell őket sajnálni, Seres Zsolti is váltani akar X-E4-re, eddig X-E2-t használt (meg most Canon R6-ot). Mini T4, olcsón, zsebrerakható formában. Hogy ettől kevésbé lesz "X-E"? Ezt már az X-E3-nál is pont ugyanúgy fújtuk, az is képzeletben lejjebb csúszott egy kategóriányit, aztán utólag megszépült annak is az emléke, mi több, elég sokan ráraboltak, mikor olcsó lett.
-
DonRazzino
senior tag
Azért sajnálom az X-E* vonal felhasználóit. Ez az E4 még nagyobb csalódás, mint a T4 volt nekem tavaly. Ha igazi hipszter lennék és arra izgulnék, hogy minél nagyobb ergonómiai hulladékot vegyek, akkor tényleg összeraknék valami Lejkára. Az új obik már a nevetségesség határát súrolják. Szupertele elmarad, mint az olimpia, ugyanazt az optikát megvehetem az új XF27-ben, amit ebay-en 120 euróért is megkapok. A fényerőtlen 70-300 is hasonlóan "telitalálat". Pro felhasználásra nyilván nem szánták, zsebtelének ott a kiváló 50-230 szintén 120 euróért használtan, ha meg valaki vadazni akar akkor alap a 100-400. Olyan igazi senkiföldje.
A GFX vonal biztos izgi valakinek, de ott annyira nem vagyok célközönség, hogy el se olvasom a tesztet. Ejh-ejh Fuji, te se dobod fel ezt a "szuper" évkezdetet. -
Teasüti
nagyúr
válasz
mikrofon #34020 üzenetére
A tárcsa alatt van egy gomb. Megnyomod a tárcsát és lehet váltogatni. Gondolom ez is programozható, mint az XT sorozat. Én a hátsó tárcsát nem is használom képkészítéskor. Elsőn van a záridő (és a rekesz, ha nincs gyűrű az obin). Úgyis általában csak a záridővel variálok és fix rekeszen és ISO-val lövök. Ha meg nem tartom épp a szememhez, akkor meg a felső tárcsákkal. (
)
-
törölt tag
válasz
mikrofon #34018 üzenetére
Az 50-230 egy elég sötét obi már alapból, azon hova állítasz még blendét?
Tényleg, hányszor húzod szűkebbre gyakorlatban?
ISO-t én általában belövöm egy tartományra, és azon belül hagyom a gépnek, hogy mozogjon. Van 3 auto beállítás is rá, azok között viszonylag kényelmesen lehet azért váltani a Q menüben, ha szükséges.
Mondjuk ha full manuál beállítások kellenek mindre külön fizikai kezelőszervvel, akkor nem ez lesz a nyerő váz, hanem mondjuk akár egy használt T3, vagy ilyesmi.
-
mikrofon
veterán
Ezzel az Accessory Kit- tel nagyon szimpatikus nekem. Viszont kérlek mondjatok valami megoldást a hátsó tárcsa hiányára. Hogy lehet anélkül élni? Mivel állítod a blendét olyan objektiven amin nincs Blende állító gyűrű? Még csak első gomb sincs mint az e3-on akinek lehetne az első tárcsa funkcióját állítani.
Pl. Az xc 55-230 objektíven. Kb ez az egy amin nekem nincs...@gorgo egymásmelletti összehasonlításos képe alapján nem kérdés hogy az xe4-heti húz a szívem . De hogy lehet hátsó tárcsa nélkül élni?
-
0519
senior tag
Szia lugosi!
Látom aktív vagy itt is és az MFT topikban is. Én is MFT-t használok, de egy ideje izgatja a fantáziám a Fuji. Kizárólag olvasottak, hallottak alapján, nem volt még kezemben Fuji gép.
Elmondanád, hogy látod őket egymáshoz képest kezelhetőség, felhasználóbarátság szempontjából?
-
nord_
veterán
válasz
lugosi #34011 üzenetére
Gyerekek, ne pörögjetek ezen, úgyis ki fog derülni, amikor valaki felbontja az első, kereskedelmi forgalomba került dobozt.
több videóban is mondták, hogy az ő dobozukban benne volt, de nem biztos, hogy ez az alapfelszereltség része lesz
Az X-T100 esetében meg pont fordítva volt: pl. Jonas Rask se kapott gripet a tesztgéphez, de később mégis minden dobozban ott volt. -
Zanik
addikt
válasz
lugosi #34011 üzenetére
Ilyet találtam:
"The Fujifilm X-E4 price tag for the black or silver body only is £799. The X-E4 price rises to £949 for the camera body plus the XF 27mm lens or £899 for the X-E4 body with an Accessory Kit that includes a new BLC-XE4 leather case, MHG-XE4 hand grip and a TR-XE4 thumb rest."
Tehát a vázhoz alapból nem jár. Oké, az árak fontban vannak, és bár a UK már nem EU tag, de talán kapható lesz ez az 'accessory kit' itthon is.
-
válasz
madgie #34010 üzenetére
Ezt a videót is láttam tegnap, több videóban is mondták, hogy az ő dobozukban benne volt, de nem biztos, hogy ez az alapfelszereltség része lesz, tehát mindenhol így kerül forgalomba, illetve hogy minden kiszerelés ilyen lesz. Így értettem, amit írtam. (Ahogy tegnap a 33999-ben is írtam.) Csak remélem, hogy nálunk is ez a kiszerelés kerül majd forgalomba, amiben benne van.
-
gorgo
őstag
-
-
s4tch
veterán
Szerinte gyorsabb, de hasonlóan hangos az új. Így már kevésbé vagyok lelkes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Titan Quest II - Később indul a korai hozzáférés
- Kuponkunyeráló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Netfone
- Bittorrent topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest