Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cheesy
őstag
válasz
Mr.Csizmás #3394 üzenetére
Nameg, hogy micsoda árréssel dolgoznak! Vagy ilyen exkluzív egy pizzalapát? (Egy 300x400x40mm samott lap nálunk bruttó 2400 HUF :Đ)
-
Lehet párásítani a sütőt attól még, hogy ez egyenletesen eloszlatja a párát, és a felesleget elszívja. Anno nem olvastam ezt a dumát, a sütő kellett, az volt szimpatikus, és mivel ez akkoriban főleg kályha/kemence készítő cég volt nem gondoltam, hogy rosszat árulnának.
Amúgy, kemencében is lehet kenyeret sütni, pedig az is készül samottból.#3396 Essejó
Leírtam, hogy úgy általában mi egy zománcos edény hátránya, értsd jól... Ami mágnesezhető az használható indukciós főzőlapon, más csak átalakítóval, vagy sehogy. -
devil-k
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #3387 üzenetére
Felejtsd el a pizzakövet. Pizza acélt vegyél.
-
válasz
Mr.Csizmás #3391 üzenetére
Várj segítek:
"A sütőlap anyaga magas porozitású kerámia - samott."
Nyilván nem a reklámozás volt a célom. -
mephi666
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #3387 üzenetére
...vagy kifogni egy jó kis vulkánkitörést és fellapátolni a lávából pizzakőnek valót
-
válasz
justgiveup #3386 üzenetére
BerlingHausból is sokféle van, nekünk pl. ilyen van, (fentebb is linkeltem) ennek nem jön fel az anyaga: [link]
#3378 inf3rno
Amire eddig kerámiabevonatost használtam, arra bevált.#3377 Šolaire
A zománcos edényekkel az a bajom, hogy egy idő után lepattognak, nem használhatók indukciós főzőlapon, és sok zsiradékot kell használni az ételkészítéshez.
De mondjuk pl. van egy zománcos tepsink, azt nagyon szeretem, anyóstól kaptam, de már annak is lepattant a sarka, szerencsére csak kívül. -
válasz
Mr.Csizmás #3387 üzenetére
Sokféle anyagból lehet, nekünk pl. ilyen van: [link]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
QQ: pizzasütő kőnek miből kellene/érdemes lennie? gránit?
-
justgiveup
tag
-
mephi666
nagyúr
válasz
inf3rno #3380 üzenetére
kb így nézett ki, de porcukor itt már nem került rá
az alja puha tésztaszerű, teteje meg habos...
-
mephi666
nagyúr
válasz
FerNandor #3375 üzenetére
perfect home-ból én ilyen sütikinyomót vettem szintén edigitalnál
direkt fémet kerestem, mert műanyagokkal csak szívtam (szétestek folyamatosan erősebb nyomásra), ez meg 1500 körül volt kb 20-25 tartozékkal... a kisdobos sütemény tésztája elég masszív, azt kanalazni kellene sütőpapírra, viszont ezt betöltöm és pikkpakk telenyomom vele a tepsit
nagyon jó vétel volt
most tejespitét sütöttem, képet nem tudok lőni, mert 10perc alatt elfogyott az egész tepsinyi
(mondjuk kicsi tepsi volt)
10deka liszt, 7deka cukor, 5dl tej, 3 tojás, csipet só rendesen összeturmixolva, majd kivajazott+lisztezett tepsiben hőlégkeverésen 170fok/40perc alatt megsütve... a tészta alja istenien lágy, tetején meg ott a tojáshab rásülve... egész família el volt tőle ájulva
-
inf3rno
nagyúr
válasz
krizmo_ #3372 üzenetére
A kerémia bevonatos neked mennyire vált be? Nekem valami fehér kerámia réteg van rajta, de ugyanúgy leragad pl a rántotta, a tükörtojás vagy a palacsinta. Azokra még teflont használok, de jó lenne idővel leváltani azokat a serpenyőket is. Láttam, hogy van egy csomó új fajta kerámia a piacon, ilyen szürkés barnás színűek.
-
inf3rno
nagyúr
Nálunk nagyon vegyes a felhozatal, rengeteg edényt örököltünk, és vettünk újakat is az elmúlt évtizedekben. Szerintem érdemes minőségit venni, ha már évtizedekig azt fogod használni. Amit nem ajánlok annyira az a teflon, mert lekopik róla idővel, illetve az olyan edények amik nem fém nyelűek, mert azokat nem lehet sütőbe tenni. Fa nyelűvel szoktak még szórakozni, hogy letakarják a fát, de szerintem nem érdemes. A réz belsejű sem ajánlott, mert kioldódik belőle a fém főleg savakra, és mérgező nagy dózisban, de szerintem olyat már nem is lehet kapni. Van még az öntöttvas wok, amire olajat szoktak égetni, azt sem javaslom, mert az égett olaj darabok hullanak majd bele a kajádba róla, ami egészségtelen. Ezen kívül ha indukciós főzőlapod van, akkor érdemes indukciós aljút venni, mert akkor közvetlenül tudja az edényt melegíteni, és az energia jó része nem a főzőlap melegítésére megy el.
-
FerNandor
őstag
Nekem van 1 perfect home öntöttvas serpenyőm, nagyon szeretem. 26cm. Edigitnál vettem.
Egy lidlis szintén vas nagyobb serpenyő 2 füllel. Ilyen [link]
Meg egy öntöttvas edény fedővel a tescoból. 3-4 literes. Általában ezeket használom. De sajnos elég sok edény van itthon, amit szívem szerint kidobnék..
A tefal és egyéb serpenyőket én nem szeretem. Hamar eldeformálódnak és pl a kerámialapos tűzhelyen forog, mint egy pörgettyű, ami kimondottan idegesítő, amellett, hogy nem fekszik fel a felületre...
Azok a vas edények (remélem) nem fognak ilyen keresztülmenni -
válasz
devil-k #3371 üzenetére
Hiába vigyázok a serpenyőkre egy idő után elhasználódnak, mint minden, amit sokat használnak, nálunk napi szinten van főzés, így ez nem is csoda.
Amúgy meg, mindig van valami új technológia, ami megtetszik és szeretném kipróbálni, pl. kerámia bevonat és társai... Így nem haragszom annyira, hogy nem örök életű egy serpenyő...
-
válasz
devil-k #3368 üzenetére
Ha minden használod nem tart ki egy élten át. Egyrészt, mindig adódik valami baleset, másrészt vannak olyan anyagok, amik nagyon jók ugyan, de nem időtállók...
Milyen edénykészleted van ami ilyen tartós?1-2 serpenyő?
Kell egy palacsinta sütő, 1 kicsi serpenyő, 1 közepes serpenyő, 1 nagy serpenyő, 1 grillserpenyő, 1 agyonhasznált serpenyő, amit lehet gyötörni (pl. pita, vagy tortilla lap készítéséhez használok ilyet), 1 wok serpenyő sem árt... Most ennyi jutott eszembe hirtelen... Szóval, 1-2 nem elég... -
-
Talala
senior tag
Sziasztok!
Ki milyen edénykészletet használ/ajánl?
A jelenlegibe nekem még néha a víz is képes odaégni.
ui.: bocsi ha nem ide való, ezt találtam a legmegfelelőbb topiknak, ha van alkalmasabb szívesen fogadom az útmutatást is
-
Attól függ mit szeretnél. Ha mondjuk egy szelet csirkemell, vagy karaj, esetleg tarja sütése a cél akkor lehet kicsit is. (Mondjuk ez pont 3 eltérő sütési idejű hús...de mindegy, csak a példa kedvéért.) Ha mondjuk sültkrumplit, vagy paníros dolgokat csinálsz ahhoz mindenképp kell a térfogat, hogy beférjen rendesen a sütni való. Oda is használhatod. Ennek elvileg az a lényege, hogy 180 fok felett sem esik szét a szerkezete. Nem keletkeznek káros anyagok.
-
Essejó
veterán
válasz
inf3rno #3360 üzenetére
Ja, nem magában, teszel hozzá valami pépeset, pl párot sütőtök. Vagy vannak a kiváló üveges Bébiételek
mondjuk az izük szar
De ajánlom figyelmedbe a kuktát. Mondjuk nem Nagyanyáink alu szörnyeit, az semmire se jó. Szelet hus mindkét felét kis olajon serpenyöben lepiritasz, sozod füszerezed. Átrakod a kuktába, öntesz alá kétésfél deci vizet, egy észe lehet vörösbor is, beledobsz egy leveskockát
, felforralod, lezárod, hus fokozaton párolod 20 percig. Elzárod a tüzet, félre rakod. Amint nyitható ovatosan kiszeded, krumpli pürével isteni. Azt a hust turmixolni sem kell.
Én mostanában már csak kuktában fözök 1 óra alatt bablevest, 0 elö áztatott száraz babból, csak leöblitem a zacskóból kiöntött babot, meg füstölt oldalasból. Hús fokozaton a bab és az oldalas 40 perc, kinyitom, bele a zöldség és a tarhonya, lezárom 10 perc vissza a tüzre. Aztán nyitom berántom és kész is. -
mephi666
nagyúr
válasz
inf3rno #3359 üzenetére
ennyi: elég ideig kell főzni/párolni
pl csirkecombot 180-200 fokon fólia alatt puhítod 1.5-2 órán át, majd fólia nélkül készre sütöd, garantáltan leomlik a csontról... pörkölt is jobban puhul fedő alatt... brassóit meg először kicsit le szoktam pirítani és utána vízzel öntögetem kb 1.5 órán át és puhítom, majd elfőzöm a levét és készre sütöm
tarját is meg lehet sütni omlósra a csirkecombhoz hasonlóan: mi ezt savanyúkáposzta közt szoktuk sütni elég gyakran
-
F34R
nagyúr
Haliho,
Nem olyan regen vettem kokuzsirt(olaj)-at, de nem igazan ertem a lenyeget... Nyilvan tovabb tartja a hot, nem lesz annyira "olajos" a vele sutott kaja. Nah de kb a 900G tegelybol parszor tudtam csak hasznalni, a leszurt cuccot is csak egyszer utanna. Elegendo lenne husok alak is csak egy picit tenni?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
mephi666 #3354 üzenetére
A rágás most nem nagyon megy még. Ilyen vérdugós problémám nincsen, mert össze vannak varrva. A hússal az a bajom, hogy rágós, és belemegy a fogamba, onnantól meg még jobban begyullad minden. Egyébként tényleg jó lenne valami jó zsíros hús energia és fehérje szempontból. Szerintem veszek holnap pár virslit, aztán belemegy az is a turmixba. Kocsonyára gondoltam még, de azt is rágni kell. A leves is szinte csak lé, az sem elég jó.
-
mephi666
nagyúr
válasz
inf3rno #3353 üzenetére
a tejes dolgokat szokták tiltani pár napig... meg hogy cigi+kávé se menjen egy ideig... aztán volt, hogy húzás után tamponnal a számban leültem az épület előtt a padra rágyújtani, bringával haza és otthon tampont kidobtam, majd kávé, cigi, pálinka, sör
arra kell figyelni, hogy ne szívogasd a helyét, nehogy kijöjjön a vérdugó, ami lezárja a sebet... az jól leszigeteli, vigyázni kell rá... simán ennék puhára főtt húsokat, mert kell az energia a gyógyuláshoz, krumplipürében meg nem sok van... mellesleg abba is kell pl tejföl...
-
inf3rno
nagyúr
Fogászati látogatás utánra tudtok valami pépes kaját javasolni?
Eddig a banán turmix és a krumplipüré a legjobbak, de kíváncsi vagyok, hátha van valami bevált receptetek.
-
#76500480
törölt tag
válasz
Šolaire #3336 üzenetére
Még egyszer megpróbálom vajjal, talán egy másikkal. Vaj és vaj között is van különbség. Pl kokárdás "zsírszegény" fehér olvadékony.... Desira vaj küllemre is minőségibb, zsírosabb, finomabb.
Különben a margarint én is utálom, ahogy a növényi tejszínt. Nem verődik fel
Nyílván a technikán van mit csiszolni, főleg a cukrászatban fontos a jó recept követése.
-
mephi666
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
válasz
krizmo_ #3343 üzenetére
hehe, nem értettem baranyát... most esett le: villányi = villa mennyiség
ezekről a tortákról az maradt meg legjobban, amikor nővérem lagzija volt majdnem 30 éve nyár közepén és mamám tanyáján volt megtartva... az asszonyok sürögtek-forogtak, készítették a tortát és az is ilyen vajas-cukros-mázas volt... a brutálisan csömör fajta, pedig én tényleg bírtam mindig is az édességet töménytelen mennyiségben
az ilyen 10dekás táblás csokik épp elegek szoktak lenni, de volt hogy filmnézés közben egy 30dekás egészmogyorós milkát pusztítottam el... vagy pár hete amikor megláttam, hogy 2-3 napja lejárt a gyereknek tartott 6-os csomag túrórudi, gyorsan próbáltam menteni és 1helyben beburkoltam
...sőt fősuli alatt volt, hogy kijártunk egy közeli szupermarketbe (kb 5perc gyalog), ahol ilyen 20ft-okért szórták a közeli lejáratú kakaós túró rudit... abból 10-et megettem a suliig visszamenet (akkor 65-70kg közt mozogtam, most 70-75 vagyok és a fogyasztásom nem sokat változott)
baranyáról jut eszembe: 2014-ben nászúton bejártuk az országot, házasság napján szó szerint tolnát-baranyát
kakasd-on házasodtunk, első éjszakát pedig villányban töltöttük... kakasdon a faluházban volt a szertartás (ketten voltunk asszonnyal, 2 tanút ott láttuk először, a hivatal dolgozói voltak... volt még az anyakönyvvezető meg egy lány, aki zenét kapcsolgatott...) ...itt a faluház mellett van az anna cukrászda, ahol ettünk süteményt (és a mosdóban öltöztünk át az esküvőre
) és azóta is már visszatértünk már 1-2szer
itt kecskeméten van pár menő hely, de az árakhoz képest szerintem a színvonal le van maradva... az említett "kis falusi cukrászda" pedig annyira nem is volt drága, mint amilyen minőséget produkáltak eddig
ha valaki arra jár, érdemes beugrani hozzájuk
-
válasz
mephi666 #3342 üzenetére
Minőségi cukrászdàba kell menni, és akkor biztos hogy jó süteményt kapsz. De semmi se olyan jó, mint amit otthon megsütsz minőségi alapanyagokból. Pár hónapja elmentünk a Sacher Wienbe megkóstolni az eredeti Sacher tortát, aztán itthon is megsütöttem, az oldalukon talált recept alapján, és valahogy sokkal jobb lett. De én elég sokat sütök itthon, így van némi rutinom... Van, hogy ismerősök is szoktak kérni tortákat, mert annyira ízlik nekik, amiket készítek.
Nekem nagy kedvencem a trüffel krém, jól variálható és sok mindennel megy.
Sokaktól hallottam, hogy utálják a marcipán bevonatos tortát, nem értettem miért... Azt mondták azért, mert édes.... Szóval, azért utálják mert az nem is marcipán, hanem fondant, csak így könnyebb eladni... Aztán készítettem párszor és kiderült, hogy finom, mégis szeretik...
Egyébként, baranyai vagy? A villányi miatt kérdezem.
-
mephi666
nagyúr
...én a vajas-cukros-mázas tortákat rühelltem mindig, amit általában a nagymamák sütöttek 20-30 éve
...mert a tortának a nyári 40 fokban megtartott lagziban sem volt szabad szétfolyni
...aztán megettél fél szeletet és a következő villányitól garantáltan behánytál
tortából nálam az oroszkrém a kedvenc
mondjuk abból is lehet csömör változatot készíteni ...meg amivel itt elégedettek vagyunk, azok az auchan tortái: nem egyszer volt, hogy jobbnak bizonyult, mint a 2szer olyan drága cukrászdából vett hasonló
-
kmarci25
veterán
válasz
Šolaire #3331 üzenetére
Nekem arra ilyen (családi) receptem van: 40 dkg finomliszt, 25 dkg vaj, 2 kávéskanál só, egy kevés zsír, 30 dkg sajt (minél több, annál jobb), 7 evőkanál víz, 1 evőkanál ecet.
A sajtot lereszelem és két felé osztom. A sajt felét és minden mást összekeverek, összegyúrom, majd berakom a hűtőbe egy éjszakára vagy napra pihenni. Másnap kinyújtom kb. fél centi vastagra, derelyevágóval felvágom, a sajt másik felével megszórom. 180 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt kész. -
Essejó
veterán
-
-
#76500480
törölt tag
válasz
mephi666 #3324 üzenetére
Kinézete ellenére finom lett, úgyhogy nem kukáztam. Egy piskóta elkészítése eritrittel is nagy varázslat.... összesik. Sajnos kihagyhatatlan, sokszor a 30-40dkg cukor.
Mézes zserbóba pl nem jó a vaj, csak a hidrogénezett növényizsiradék(margarin). Az puhítja meg a tésztát.
-
Gondoltam, figyelmetekbe ajánlom az Étterem Hét elnevezésű programot: [link]
Már évek óta járunk tavasszal és ősszel is. Sok nívós étterembe el lehet jutni kedvező áron.
A VIP tagok már tudnak foglalni, de holnaptól mindenkinek megnyitják a foglalási lehetőséget... Érdemes már most nézegeti a menüket, és asztalt foglalni, mert gyorsan elfogynak a helyek. -
Essejó
veterán
válasz
krizmo_ #3240 üzenetére
Én ha a kínaiakat az őrületbe kergető
rizst akarok főzni, akkor a kreol módszer szerint főzöm. 1 rész rizs 5 rész víz pici só. Felforralom, és 10-15 percig főzöm, szűrőbe öntöm és csap alatt előbb meleg, majd hideg vízzel átmosom. Hagyom lecsepegni. Garantáltan minden szem külön van. Viszont magában elég íztelen, szóval különféle szószok mártások jól mennek hozzá.
-
Auratech
őstag
Ma reggel 8 perc alatt csináltam hússalátát. 613-tól 6.21-ig.
40 dkg majonéz, 2 dl tejföl, 15 dkg csemege ubi apróra vágva. 25 dkg sonka centis szeletkékre metélve, 15 dkg reszelt sajt, füstölt sajt. Evőkanál mustár. Só, hogy szomjas legyél utána.
A könnyed konzisztenciát az uborka levével állítottam be. Legvégén csipetnyi fehér borsot kapott. Pirítóssal tolta a nép. Elfogyott.
(a lidl-es nyegyvendekás volt a minta..) -
Essejó
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3307 üzenetére
Edénybe kis oliva olaj, bele felvágva 3-5 szardella, megszórod só, bors, chili, egy fél citromból némi lé. Összerottyantod és mehet rá a tészta.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #3307 üzenetére
Paprikáról leégeted a hártyáját, attól kap egy kis füstös ízt. Lehet lángon, vagy berakod sütőbe 10-15 percre talán. Utána lehúzod róla az égett hártyát. Ez a része opcionális többé-kevésbé, enélkül is tűrhető lesz a szósz, ha csak beszórod a paprikát. A paprika viszont kell hozzá, mert ad egy vajra emlékeztető ízt neki. Fogsz egy lábast, olivaolajat (lehet anélkül is), pirítasz hagymát, beleszórod a paprikát, felöntöd passzírozott paradicsommal, esetleg sűrítménnyel és egy kis vízzel. Mehet bele egy kanál cukor esetleg lekvár is, ha savanyú a paradicsom. Lehet betenni sót is, én viszont már nem szoktam. Főzöd addig, amíg kimegy elég víz belőle, hogy ilyen lávára emlékeztető bugyogást produkál. Spagettinél talán annyira nem számít, de mártogatósnál meg pizzára nem jó, ha túl vizes. Utána beleszórsz fahéjat és tetszőleges zöldfűszert, pl oregánó, bazsalikom, kakukkfű, stb. Kurkuma sem árt neki, attól világosabb, narancsosabb színe lesz. Nekiesel botmixerrel, aztán amilyen tetszik, olyan állagúra darálod. Én pizzára darabosra hagyom, de akkor összevágom a paprikát is előtte, mártogatósra meg spagettire le szoktam darálni, hogy rendes szószt kapjak. Ilyesmi az eredmény:
Gyakorlatilag bármihez használhatod ezt a szószt. Főzhetsz benne pl hús golyókat vagy csak elkevered benne a darálthúst, szórhatsz rá sajtot, esetleg szardíniát stb stb. Úgy is lehet, hogy csak kifőzöd a tésztát, tolsz rá szószt és sajtot. Én van, hogy teszek bele szalonnát vagy kolbászt, és úgy főzöm meg. Akkor mondjuk nem darálom le. -
mephi666
nagyúr
ja közben eszembe jutott egy recept, amit általában szilveszterre szoktam elővenni: sajttekercset évek óta készítek és ez a módszer vált be legjobban... (volt, hogy trappista tömbből olvasztgattam, de az bonyolultabb volt sokkal és a végeredmény se lett ilyen szép) ...idén túl sok lett a tekercs, viszont utálok kaját kidobni, így elkezdtem melegszendvicsbe felhasználni: 2 szelet kenyér közé néhány szelet ilyen sajttekercs és mehetett a préselős sütőbe
bitangjó volt és pár percig tartott az elkészítés
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #3307 üzenetére
Tonhalas spagetti?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
hölgyekurak,
spagettit főznék, mivel dobjam fel? carbonara, bolognai uncsi. gomba kizárva. valami félórás gyors műsoros szósz kellene, lehetőleg ne bankrabló recept. (vö fél kiló lazac és spárga hozzávalók)
-
mephi666
nagyúr
válasz
devil-k #3297 üzenetére
nálam a marlenka golyó ami nagy kedvenc
mondjuk olcsóbb, mint a macaron, de sokkal jobban is szeretem... be is van rendesen csomagolva a doboz és nem is értem, hogy tudják ilyen tökéletes formájúra/állagúra elkészíteni... tökéletes puha gömbök, amik enyhe nyomástól már deformálódnak, körbe egyenletes a tésztavastagság és a krém is benne... (általában elfogy gyorsan az egész dobozzal: nem is érdemes amúgy napokig tartogatni, mert ha elkezd száradni, már nem ugyanolyan)
ui: macaron helyett leírtam múltkor a kisdobos receptet (ez a csóró változat) ...alapjaiban más a kettő, viszont kinézetre van kis hasonlóság és a macaron amennyire bonyolult, a kisdobos olyan egyszerű
#3305: na, olyat még nem kóstoltam... natúrt és kakaósat vettünk párszor (3 éve amikor asszony terhes volt, heti szinten szerintem 1-2 dobozzal elfogyott
)
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Šolaire #3301 üzenetére
Okés! Érdekesen hangzik. A hőfokokra és a sütési időre vagyok leginkább kíváncsi. Amúgy amit küldesz az működik sima habcsókra is? Szerintem a legjobb a dió + habcsók kombináció az összes sütemény közül. Nagyanyám szokott csinálni diós sütit fehérjehabbal a tetején, baromi jó, na meg persze az Eszterházy tortát is szeretem. Annál sem egyszerű összehozni a lapokat, hogy ne törjenek.
-
Šolaire
veterán
válasz
inf3rno #3300 üzenetére
Makaron egy habcsók desszert a fehérjét érdemes előtte 2-3 nappal szétválasztani és hűtőbe tárolni. Friss fehérjével nem szabad készíteni. Amikor összekevered a mandula lisztel akkor arra is ügyelni kell hogy óvatosan ne sokáig egyneműsítsd de azért legyen homogén a massza. Szilikon lapra érdemes felnyomni majd az asztalra óvatosan oda kell csapkodni hogy a nagyobb légbuborékok kijöjjenek belőle. Ha a tetején marad légbuborék akkor egy fogpiszkálóval kilyukasztod. Utána hagyod az asztalon legalább 3 órát. Ez azért kell hogy a teteje megszáradjon. Így sülésnél csak az alja tud tágulni ezért lesz talpa a makaronnak. Recept is jön csak sok a meló.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest