Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- RAM topik
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Felvágottak frissen tartására mit tudnátok ajánlani? Elvileg a Curver-nek a "Fresh" széria pont erre lenne jó? Sose veszünk sokat egyszerre, mert szinte napok alatt megromolhat a becsomagolt fóliába.
Van esetleg olyan akinek ez a "Fresh" bevált, vagy valamilyen más tartót ajánlanátok?Köszi!
-
mike1334
veterán
válasz
Mr.Csizmás #2596 üzenetére
Szombaton levest, vasárnap főételt főz az asszony, azt esszük szerdáig/csütörtökig (reggelire saját készítésű szendvics, ebédre a főétel, vacsira a leves+szendvics/péksüti), pénteken szendvics (büféből, vmi táposabb hússal) ebédre, este rendelt kaja, szombaton kezdődik elölről...kicsit egyhangú így, de jó kajákat főz, meg amúgy is munka közben tolom be, csak az számít, hogy kibírjam vele nap végéig..de baromi sokat spórolunk ezzel
Igény szerint gyümölcs.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
üdv,
heti menütervezéshez van valami alapotok? szeretném kicsit racionalizálni, költséghatékonyabbá és egészségesebbé tenni az étkezésünket a párommal.
-
MadGame
senior tag
Sziasztok!
Próbálta már ezt az édesítőport valaki? Aki igen, tudna véleményt mondani?
Köszi!
-
mike1334
veterán
válasz
kelna91 #2592 üzenetére
és Cheesy
Köszi!
Azt ismerem, de elvileg van attól is jobb (legalábbis remélem)
Pl.: Sapporo Ichiban – japán ramen leves tésztával 100gMondjuk ennek az ára már húzós egy instant kajához képest, a duplájából már rendes éttermit lehet venni.
Meg mondjuk ezt sem értem, hogy ha itthon gyártják, akkor miért nem lehet kapni? Ez is komolyabb versenyzőnek tűnik a "sima" Sobához képest.
-
kelna91
senior tag
válasz
mike1334 #2588 üzenetére
Én már nem annyira szeretem ezeket, de kollégista koromban ettem többször. Szerintem a Soba a legjobb. A CBA-ban (vagy Príma vagy mi) lehet kapni. Ez tényleg finom, és nagyobb is az adag. Négy íz van, nekem azt hiszem, a lila ízlett legjobban. Tényleg finom, és reszelt sajttal teljes értékű ebéd lehet belőle. Egy kis Srirachával még kulturálisan gazdagíthatod.
Ha nem szeretsz mosogatni, van poharas kiszerelés is.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
az eredeti a Irwindale-i gyártás.
plot twist: nem védette le a szabadalmat (úgy látszik ázsiában nem olyan ismert dolog), ezért van a csillió klón
-
Cheesy
őstag
válasz
Heavyrain #2589 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az 'eredeti' a kakasos. A libás az egy utánzat, Thaiföldről.
A kakasost a kánon szerint egy vietnámi bevándorló alapította és vált A sriracha-vá az USA-ban.De ez alapján 4 nagy Sriracha gyártó létezik és a libás is egyk ülön vonal.
-
mike1334
veterán
Pénteken ettem egy király rament, és nem tudok szabadulni az élménytől
Van valakinek egy bevált, de egyszerű receptje?
Illetve addig is amíg sor kerülne rá, tudom nem olyan, meg fújj, de melyik a legjobb instant ramen? Budapesten belül mobilis vagyok, de nem ismerem annyira az ázsiai boltokat, pláne nem a millió féle instant cuccot... -
Cheesy
őstag
Jelentem megérkezett az azsiabt-s rendelésem.
Nagyon korrektek voltak: rendeltem húgomnak retekmagot csíráztatni, szombaton hívott egy úriember, hogy az a márka épp nincs, ki lehet-e váltani. Mondtam, hogy igen, már csomagolták és adták fel GLS-el. Ez igen.Alább a képek, nekem eredeti Sriracha szósznak tűnik (Mr.Csizmás leírása alapján néztem):
- kakasos
- Huy fong Foods Inc (Irwindale, CA)
- középzöld kupak
- lejárati idő lézervágott -
Mr.Csizmás
Topikgazda
tokyo plaza pont helyben van
btw. legtöbb random kínaisnál lehet kapni, csak mondom a fenti dolgokat kell figyelni.
továbbá a BWA Kft-t ajánlom, nekik is jó cuccaik vannak, csak group buyban kell venni, kicsit drága 1-2 flakont venni plusz postaköltséggel.
-
Cheesy
őstag
válasz
Mr.Csizmás #2584 üzenetére
Köszi, ez az azsiabt-s pont olyannak tűnik amit Heavyrain javasolt. (bár az azonosító nem látható a képen)
Te honnan vetted? -
Heavyrain
őstag
Lehet nem ott a legolcsóbb, de az Ázsia BT.-ben láttam.
-
Cheesy
őstag
Tudnátok tanácsot adni, hol tudok eredeti Sriracha szószt venni? Van már minden fajta hamisítvány meg utánzat, de eddig még esélyem sem volt beszerezni sehonnan.
Amazonon látok, de ott még egyszer sem találtam olyan eladó árucikket mait szállítanának Mo-ra -
FerNandor
őstag
válasz
amanoba #2579 üzenetére
köszi
mármint magát a hússzeletet vágtad volna vékonyabbra?
Kevés oliva olajjal bedörzsöltem + só, bors.
Forró serpenyőben az egyik oldalát sütöttem kb 1 percig, aztán az oldalait rövidebb ideig.
Aztán a másik oldalt kb 1 percig, majd beleraktam kevés vajat, vagyis margarint, fokhagymát, kakukkfüvet, majd 120 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel melegedett az egyik oldal 3 percig, majd másik oldal is 3 percig. Aztán hagytam pihenni 6 percig.Amúgy nem jól írtam az előbb a bolt nevét. Gastropolitan.
-
FerNandor
őstag
Sziasztok!
Az alábbi húsok valamelyike tartalmazza vajon a feather blade/blade/flat iron steak húst? (videó) -
kelna91
senior tag
Régen a menzán ettem egy bizonyos ételt, aminek nem tudom a nevét, így nem tudom, hogy keressem. Hátha tudtok segíteni.
Makarónitészta, rajta natúr szelet, és az egész egy világosbarna, kicsit savanykás szósszal leöntve. A szószban talán zöldbab is van, bár ebben nem vagyok biztos. Nagyon finom étel, jó lenne újra enni.
-
rlazol
veterán
Sziasztok!
Ebben a receptben mi a pác alapja? Az a 3ek olivaolaj nagyon kevéskének tűnik.
köszönöm a segítséget! -
FerNandor
őstag
Sziasztok!
Pécsen tud esetleg valaki olyan hentest, ahol steaknek való, húsmarha marhahúst lehet kapni és nem a tejiparból kiöregedett marhák húsát árulják?
Vagy esetleg metro? -
mormota
senior tag
válasz
Heavyrain #2563 üzenetére
nekem bevált tortilla a következő:
300gr bl55 liszt
2 deci víz (+olaj)
só
1 tk sütőporgéppel keverem össze, hogy egyenletesebb legyen.
ennyi adagból kb 6-7 1,5-2 tenyérnyi tortilla jön kién leginkább töltött tortillát készítek, ami annyit tesz, hogy 2 lapot nyújtok ki, és a kettő közé teszek felvágott sajt, esetleg darabolt hagyma, szóval valamit. letakarom a másikkal, jól összenyomkodom a széleit, hogy a sajt ne folyjon ki, és mehet a forró serpenyőbe.
az adagot egyébként szoktam csökkenteni is, 200 gr lisztre pl..
-
Heavyrain
őstag
A krumplilángost szerintetek le lehet fagyasztani?
Gyakorlatilag csak krumpli, liszt meg só, viszonylag gyorsan nagyon sokat lehet belőle készíteni és még finom is.
Tökéletes tortillát sosem sikerült még csinálnom ezért krumplilángosból készítenék egyszerre 2 hétre elegendő burritot aztán pedig lefagyasztanám. Reggelente egy mikrózás után rögtön ehető is lenne, csak mielőtt még letesztelem gondoltam rákérdezek, hátha valaki próbált már ilyet fagyasztani.Sokan keverik, de krumplilángos ≠ tócsni/lapcsánka/lepcsánka/cicege/még van vagy 15 másik neve
-
mormota
senior tag
pulled porkkal próbálkozott valaki már sütőben? (villany v gáz)
tapasztalatok?
csakmert tláltam egy bitang receptet, és hezitálok, hogy akkor most mi legyen -
amanoba
őstag
hogy visszataláljak
-
#54715584
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #2545 üzenetére
Ezeket le lehet tölteni egyben valahogy?
-
kelna91
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #2554 üzenetére
Feltétlenül írd meg, ha megtörtént!
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
kelna91
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #2552 üzenetére
És van már konkrét terv, hogy hogyan?
Milyen húsból, milyen fűszerezéssel, hány fokon, meddig stb.?Amúgy mi az, hogy multis sütő?
-
kelna91
senior tag
Biltongot csinált már valaki?
-
kelna91
senior tag
válasz
Kephamos #2549 üzenetére
Bőven jó lesz az, csak sokáig kell bent hagyni. Én párszor csináltam már, és mindig több órán keresztül főztem. Ilyen 4-5 óra simán lehet. De megéri, nagyon finom lesz. Egyébként ha indukciós főzőlapod van, azon valószínűleg egyszerűbb elkészíteni, mint sütőben. Jobban felügyelhető.
Én olyat szoktam, hogy alulra rakok vagy 1 kg savanyú káposztát, arra megy a hús, ami lehet mondjuk szűzpecsenye, és rádobálok tetszőleges mennyiségű krumplit felkockázva, plusz sózom, borsozom. Ezt megcsináltam már bográcsban is pici tűzön, és nagyon finom lett.
Monduk elég rendesen fingat. -
Kephamos
addikt
Üdv!
Pulled pork készítésére vetemedtem. Elvileg minden megvan, beraktam a sütőbe egy acél edényben, üveggel lefedve 130°C-ra. Rotyognia kéne? Kb fél órája bent van már, de semmi sem történt kis húslé gyöngyöződésen kívül.
-
kelna91
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #2547 üzenetére
Éppen erre gondoltam én is.
-
kelna91
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #2545 üzenetére
Ezek szuperek, köszi!
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
HXY
addikt
Illyen tepsit dobtam ma ki a szemétbe: [link]
Fagyasztott bagettet sütöttünk benne, és teljesen bele volt ragadva. [link]
Óvatosan szedtük ki, de egy csomó kerámia réteg rajtamaradt a bagetten.
Pedig mindig öntöttünk rá olajat is.Tudom olcsó húsnak híg a leve... Kerámia helyett most milyen tepsi ajánlott?
-
kelna91
senior tag
Sziasztok! A grillserpenyőnek szerintetek van értelme? A MOL-nál most akciósan lehet venni Thomas serpenyőket, és egy ilyennel kacérkodok, de nem tudom, hogy valóban finomabb-e a benne sült hús, mint egy sima serpenyőben. Most van egy Tefal wokom, mindent abban csinálok. Nem tudom, hogy annál jobb lenne-e egy grillserpenyő a húsokhoz.
-
Heavyrain
őstag
-
perempe
veterán
válasz
Don Vittorio #1314 üzenetére
a sztrapacska és a nokedli nagyon egyszerűen elkészíthető. nem kell nyújtani, elég kanállal belenyúlni a tésztába, majd bele a forró vízbe! a házitészta egészen más, mint a boltban kapható vackok.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
üdv,
van egy 20 centis kerámiám, gondolkozok rajta hogy lasagne-t kellene sütni (ilyen)
nektek van valami trükkötök a besamelre, vagy a ragura?
-
Heavyrain
őstag
válasz
Mr.Csizmás #2529 üzenetére
Már megvettem az Ázsia Bt-nél, mert túl későn olvastam, meg az volt a legközelebb. Viszont még egy fedőre szükségem lenne.
Nem tudod véletlenül, hogy a fentebb említett helyeken árulnak wok fedőket is?
Köszönöm. -
Heavyrain
őstag
Köszönöm, holnap elmegyek és meg is nézem!
-
supercow
őstag
válasz
Heavyrain #2525 üzenetére
"Ázsia BT" van sok távolkeleti cucc, itt vannak a wokok talán ez kell neked.
Sok sikert! -
Heavyrain
őstag
Sziasztok
Szénacél lapos aljú wok-ot hol tudnék venni?
Fontos, hogy ne legyen rajta semmilyen tapadásmentes réteg, és 35-36cm körülire lenne szükségem, ehhez hasonlóra: [link]
Amazonon és Ebay-en találtam sokat, de a szállítás 2x annyi lenne mint maga a wok.
Biztos lehet kapni valahol Budapesten mert azért annyira nem ritka, csak fogalmam sincs, hogy milyen boltban kéne keresnem.
Online találtam sokat, de mindegyik vagy rozsdamentes acél, vagy van rajta valamilyen réteg vagy pedig túl kicsi.
Köszönöm -
mormota
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #2522 üzenetére
teljesen. én kis adagot pl abban csinálok, így nem kell átpakolnom, hanem abból eszem rögtön.
sőtt, rakott krumplit is néha csinálok abban, ha kis adagot akarok szintén a fenti megfontolás miatt. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
gyors kérdés: jénaiban mennyire jó ötlet lasagnet sütni?
-
supercow
őstag
válasz
Mr.Csizmás #2519 üzenetére
Az üvegkerámián lassan és óvatosan melegítsd fel az öntöttvasat, mert elpattanhat az üveglap de ha túl gyorsan melegíted akkor a serpenyő is.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
mormota #2518 üzenetére
végül a következő lett:
1 pohár tejföl, némi őrölt fekete bors, hagymás-paprikás grillkeverék, pici rozmaring, mustár. összekevertem, hagytam állni fél órát, öntöttvas serpenyőben lassan kisütöttem. egész jó lett ahhoz képest, hogy életemben először főztem üvegkerámia tűzhelyen.
-
mormota
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #2516 üzenetére
akár, vagy pl édes-savanyút, esetleg sütőporos lisztes palacsintabundában kirántani, mint a kínaikban....
-
freaghill
őstag
válasz
Mr.Csizmás #2515 üzenetére
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
help
van fél kiló pulykatokányom, mit érdemes belőle alkotni? tejfölös-mustáros? fűszerekből random van
-
freaghill
őstag
Sziasztok!
Láttam külföldi receptben, hogy "Strong flour"-t használ. Ez itthon mi lenne?
Réteslisztet találtam, hogy ezt írták, valóban így van?Köszi!
-
HXY
addikt
Sziasztok!
Van itt olyan, aki 2000-2010 között az iskolai menzán evett?
Nem emlékeztek a hogy a sóskához volt-e főtt csirkecomb? -
apple87
senior tag
Sziasztok
Tudnátok ajánlani jó gasztro magazint ?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
visszatalálós
-
dunc
nagyúr
Múltkor a barátnőmnél töltöttem az estét, és úgy döntöttem én főzök. Ők nem eszik a sertést, marhát, de én cigánypecsenyét akartam készíteni, úgy döntöttem hamis verziót fejlesztek ki
. Ezért sertés helyett csirkemellet pároltam (eredeti fűszerezés, fokhagyma, pirospaprika stb), majd a szalonnát lecserélve hosszú csíkba felszelt nagyméretű piros paprikát karamellizáltam csíkokra szelve, és bevagdosva mint a a szalonnát.
Köretnek sima hasáb burgonya készült, megszórva egy kis füstölt sajttal, majd csináltam egy mézes, limes káposztasalátát. Sajnos elveszítettem a képet, de cserébe ma egy Bolognai Spagettit készítettem szépen megtálalva. Lám :
Megvannak mégis a képek.
-
wierra
senior tag
válasz
mormota #2504 üzenetére
Ha már Ikea; ez a kínai szakácskés baromi jó ár/érték arányú eszköz.
-
norrberth
addikt
Sziasztok! Ilyen hámozót hol tudnék venni? [link]
Volt 1 kezemben, nagyon fasza cucc! -
wierra
senior tag
Eddig a kiégetés után volt egy császárszalonnás-sütőkolbászos direkt grillezés.
Azóta csak BBQ csirkecomb és BBQ kiterített csirke volt a rácson (fehér mártás nélkül). Az egy éjszakás sóoldatos fürdőt feltétlen próbáld ki pipinél, epic effekt!
Ha stabilan megy a csirke, utána jöhet a sertés, azután majd a marha.BBQ Expedition-ről van eddig szinte minden (eszközök, faszén, brikett stb.) Kéményt és looftlightert (isten ajándéka) használok.
A legtöbb belpő szintű smokerben van vizesedény, ami a párásítás mellett a hőmérsékletet hivatott stabilizálni 110-120, max 150 celziusz fokon (BBQ üzemmód esetén). Enélkül nem tudom hogyan oldható meg gömbgrillben a hőfok stabilizálása több órán keresztül.
Az biztos, hogy jót tesz, ha adagolsz füstölőfát is a faszén mellé, ha pulled porkra vállalkozol. Több órás sütés esetén nem fogod megúszni a faszén pótlását, gyújtósból pedig keress olyat, ami mindenféle kemikália mentes. A lehető legtermészetesebb megoldás a legjobb.
Nameg talán a legfontosabb a minőségi húsárú beszerzése, ami sajnos nem túl triviális hazánkban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Hobby elektronika
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- MÁV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest